- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

sreda, 10. januar 2018

32. Prva beseda Svetega pisma,
ki vas bo pretresla do temeljev

Linkajte ta tekst znanstvenikom, filozofom,
bhaktam, pol-vernim in pametovalcem

BEREŠIT, prva beseda Svetega pisma
10.1.18, sre.

Tudi pri nas obstaja kup intelektualcev, celo katoliških, celo klerikov najvišjega ranga, ki so še vero v Jezusa Kristusa komaj skupaj skrpali, če je sploh kaj imajo. Kar pa ni znak nekega intelekta. Seveda se Živega Boga ne išče naokoli po naravi in po brezbožnih ljudeh in bitjih, ker tam Ga lahko z nekaj sreče samo zaslutimo, ne pa Srečamo, prav tako pa se Ga ne išče v filozofiji, in se Ga ne zanika z nekimi 'dokazi' zemeljskega uma. Tudi se Boga ne najde na tak način, kot Ga bomo danes predstavili, a če bi Ga 'brihtnim' iskalcem takole predstavili, bi jih nemara pretreslo, in takrat bi prvič odškrnili Vrata, ki peljejo v pravo vero in potem h Gospodu, ki je Kristus. Ki je Mir.

Zato lahko današnji link ali print tega teksta pošiljate tistim izumiteljem posvetnih teorij o neobstoju Boga, kot tudi suhoparnim umovalcem, ki iščejo Boga v lepotah narave, praznem druženju ter prebiranju suhe teologije in požiranju nezabeljenih žgancev filozofije. In pa tistim, ki Jezusa 'cenijo' le na jeziku, samo kot nekega 'učitelja'. Takole gre:

Vsaka knjiga se začne s prvo besedo prvega stavka. In tudi Sveto pismo se začne s prvo besedo. Ki pa tudi že vse pove! Kdor je res inteligenten in tudi malo len, ne potrebuje več od prve besede Pisma, da je Rešen, kajti že prva beseda mu da trdno vero v Jezusa Kristusa, kdor pa ima to vero, bo Rešen, je pisano. In je res.

Druga stvar, ki jo moramo na začetku utrditi pa je dejstvo, da Judje neizmerno prezirajo in zaničujejo Jezusa. Pravi judovski starši raje vidijo, da jim otrok postane kriminalec, morilec, prostitutka ali hudič, kot da bi enkrat omenil Jezusa Kristusa, kaj šele, da je On Mesija. Linke o tem smo že podali, na našem prvem blogu. A to je NJIHOVO, judovsko Sveto pismo! Oni sami so ga napisali, oni sami so svoje črke pogruntali in oni sami so napisali prvo besedo Pisma. A je sploh ne razumejo, ker je v resnici BOG OSEBNO pisal Pismo, mimo njihove uporne volje. Dejstva:

Prvi stavek Svetega pisma se glasi:

V začetku je Bog ustvaril nebo in Zemljo.

Kar nas danes zanima, je prva hebrejska beseda, ki pomeni: V ZAČETKU. Izgovori in piše se:

BEREŠIT (črke: B R A Š I T)

Ker pa je hebrejska abeceda (in s tem tudi naša) v svojem originalu narejena iz piktogramov, sličic (enako kot 'kitajske' črke), lahko s pomočjo POMENA posamezne črke prodremo v samo skrivnost Odrešenja. Bi res želeli? Pa začnimo:

Kot prvo preseneti dejstvo, da se Pismo ne začne s črko A, (alef), ki pomeni moč, vol, vodja, oziroma Bog; niti se ne začne z AB, kar pomeni OČE, aba (= moč šotora), ampak se začne s črko B (bet), ki pomeni hiša, šotor oziroma telo. Prvi namig: Bog se predstavi že v prvi črki Svetega pisma, a ne v 'svoji' črki A, ampak v črki B, ki pomeni telo; torej se bo Gospod zemljanom predstavil s svojim telesom. Že iz te črke lahko povzamemo, da ima Bog telo, in da bo (časovno gledano iz časa začetka sveta), inkarniran v telo. Vsi pa vemo, da je Bog prišel na Zemljo v telesu človeka, temu človeku pa je bilo ime Jezus Kristus. Gremo naprej.

Pismo se torej začne s črko B, ki ji sledi črka R (reš); dobimo torej: BR, ki se izgovori bar. In kaj pomeni bar? Pomeni:

SIN

Bog Oče, ki je pisal Sveto pismo po rokah navdahnjenih piscev, se torej že na samem začetku predstavi kot Svoj Sin s telesom. Sveto Pismo začne z besedo: SIN! In to stori navkljub hebrejskim znalcem in teologom, ki Sina zanikajo! Je to sploh mogoče po človeku? AB torej pomeni Oče, aba, moč šotora ali telesa; BR pa pomeni bar, Sin: vodja šotora. Bog Oče je torej Sinova moč, in v oblast Mu prepušča šotor (hišo, tempelj oziroma telo), ter Ga daje na prvo mesto! Neverjetno! Gremo naprej:

Tretja črka prve besede je A, ki pomeni vodja, moč, bik ali vol; nežen oziroma učiti. Ko pa je skupaj še z B, pomeni aba, Oče. AB je tudi začetek naše abecede. Začenja se torej z Bogom Očetom. Le kako boste to preživeli, brezverneži?

Četrta črka je Š (šin), ki pomeni uničiti, ker je piktogram dveh ošiljenih zob, podočnikov.

Peta črka besede je J (jod), ki pomeni roka, oziroma delo ali izdelek. Bere se kot 'i'. Ta roka je Božja roka. Torej je Božja Moč. To je Božja črka, saj se imeni Jezus in Jahve začenjata z njo. In Jeruzalem. In jaslice. In sveti Jožef, ter sveti Janez, Jezusov ljubljeni učenec. Bog je torej DELAVEC, ne spalec. Zato se ne zafrkavajte z ljudmi, ki imajo v svojem imenu J, kaj šele če imajo dva J! Mimogrede: niste opazili, da so premnogi politiki in ostali, ki so dlje časa s sovraštvom in zavistjo ponavljali ime Janeza Janše, vsi IZGINILI iz prizorišča v že zelo kratkem času? In da zdaj živijo nesrečna življenja, kljub temu, da imajo morda neko finančno službo, mnogi pa le životarijo, če že niso umrli? Tudi kak duhovnik mora trpeti zaradi tega greha. OK, malo za vmes in v razmislek. Tistim, ki so včeraj hodili po poti svojih predhodnikov. Bog je vedno tu, in vedno deluje, nagrajuje in kaznuje.

Zadnja črka je T (tau). Ima podobo križa. Je zadnja črka hebrejske kratke abecede. Njen pomen je KRIŽ (žig ali zaveza).

Pretresljiv zaključek

Pa poglejmo zdaj celotno sliko, ki nam jo dajejo piktogrami Božje abecede, skozi prvo besedo Svetega pisma, berešit. Takole gre, imamo dve varianti razlage, a obe govorita enako:

1. Sin Očetov bo na križu Zaveze uničil grešna dela naših rok.

2. Sin (BE) Očetov (A) bo po Svoji volji (roki; J) umrl (Š) na križu (T).

Dajte vsaj zdajle malo možgane uporabiti, tisti, ki dvomite: Stara zaveza in ta njen prvi stavek se je začela pisati tisoče let pred rojstvom in potem križanjem Jezusa. Le kako bi lahko staro-Judje takrat vedeli, da jih bodo tisoče let kasneje okupirali Rimljani, katerih najsramotnejša kazen za zločince je bilo KRIŽANJE?? Saj niso križali le Jezusa, ampak tisoče drugih pred Njim in za Njim! Se vam še vedno zdi, da si lahko vse to vnaprej izmisli človek, ter da Boga ni, da On ne vodi vsega tega? Zdajle se vas je dotaknil.

Bog je torej že NA ZAČETKU objavil KONEC. Že v prvi besedi je jasno oznanil Jezusa, ki je s smrtjo na križu in vstajenjem izvedel Konec, naše Odrešenje. Bog je torej res alfa in omega, prvi in zadnji, kot govori Sveto pismo. Pa si oglejmo še ti dve črki.

Alfa in Omega sta v resnici Alef in Tau

Oglejmo si še tale strahovit zaplet in razplet. Prvi stavek Svetega Pisma se, kot smo že napisali zgoraj, glasi:

V začetku je Bog ustvaril nebo in Zemljo.

Vse izdaje Stare zaveze, iz katerih delamo prevode, so bile napisane v grščini. Torej to niso originali. Original Stare zaveze bi morali iskati napisan v hebrejščini, razlagati pa ga je treba iz  staro-hebrejščine. Kaj bi odkrili? Kot prvo bi videli, da je prvi stavek Pisma napisan iz sedmih besed, kolikor je tudi delov judovskega svečnika, npr.. In NATANČNO NA SREDINI, četrta beseda torej, je tam beseda et, pisano AT. Te pa celo novo-Hebrejci niso razumeli, ker so pozabili staro-hebrejščino. Iz grških prevodov pa je umaknjena, ker ni imela smisla, ker ni bila razumljena. Sicer bi se stavek glasil približno takole:

V začetku je Bog AT ustvaril nebo in Zemljo.

'Bog AT' torej v grščini pomeni 'Bog alfa in omega', AΩ. To omenja Razodetje 22,13:

Jaz sem Alfa in Omega, Prvi in Zadnji, začetek in konec.

AT je torej Božje Ime, prva Beseda. Janez 1,1: 

 V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu
in Beseda je bila Bog. 

Tu vidimo, kar smo pisali prejšnjem v tekstu št 31: med Bogom in Njegovim Imenom NI RAZLIKE. Kajti Beseda je bila in je Bog. Ta Beseda pa je Božje Ime, ki je od pamtiveka Začetek in Konec, alef in tau; alef na tau, Bog na križu. Božja Beseda je torej Bog in je Jezus Kristus. 

Poglejmo si namreč slike originalnih črk A in T. Obe že poznamo: prva pomeni vodja, torej aba-Oče-Bog, druga pa pomeni križ oziroma Zaveza. AT je torej:

Bog na križu.

Alfa in omega je torej Bog v podobi Sina, ki trpi za nas, da nam odpre Vrata Odrešenja. To je načrtovano že v začetku in tako bo na koncu in je vmes. Vse to lahko razberemo iz prve besede Pisma in prvega stavka, kljub temu, da Judje, potomci Hebrejcev, ne marajo Sina, ker Ga niso prepoznali. A Bog ima svoja pota in načrte in Sebe je razodel že v prvih dveh črkah Svetega pisma, v prvih šestih, pa če je Judom, filozofom, brezbožnim, budistom, hindujcem in vsem ostalim to všeč ali ni.

A to še ni vse: tale pisun tukaj je vse skupaj malo premislil, in poleg spoznanja zgoraj, da je Sin šef telesa (= podobe), ne pa Oče, je ob gledanju jaslic odkril tudi tole:


V ozadju Svete družine sta voliček in osliček. Glava vola je po piktogramu črka A, Bog, osliček pa je simbol črke T, ker je Jezusa nesel v Jeruzalem na križanje. In spet imamo AT, alfo in omego, kakorkoli se obrnemo! Bi radi vedeli, od kod prihaja naša PRVA črka abecede, črka A, ki pomeni Očeta? Obrnite jo na glavo in malo podaljšajte vodoravno črtico, in dobili boste sliko volovske ali bikovske glave: ima gobec, ušesa in rogove. Kot smo že omenili, je bila glava bika starim Hebrejcem simbol za vodjo oziroma Boga, saj so Mu žrtvovali tisto, kar jim je največ pomenilo, to pa je bilo takrat govedo. In bik je poskrbel za množenje goveda in vol je vodil vprego. 

Alfa in omega, alef in tau, torej pomeni: Bog na križu, to pa ni Bog Oče, ampak Bog Sin Jezus Kristus. Bog se nam torej vedno in povsod predstavlja kot križani Sin. Nikoli ne daje Sebe na prvo mesto! Vedno daje Sina naprej, vedno je Sin tisti glavni Odrešenik. To je prava krščanska vera in je Resnica. In vse Pismo nenehno in povsod nakazuje na Njega, ki je Kristus, Odrešenik. Celo redki inteligentni judje to spoznavajo, in se končno spreobračajo v kristjane.

Toliko raznim filozofom, brezvernim znanstvenikom, ateistom, jalovim kristjanom in našim otrokom, v razmislek in opomin. Kajti: če Jezusa smatraš le kot preroka in učitelja, kot to počno muslimani in zabredeni del protestantov; če Ga smatraš kot izmišljijo, kot to počno brezbožni znanstveniki in 'intelektualci'; če Ga smatraš kot velikega Očetovega bhakto, ki pa ni umrl na križu in tretji dan od mrtvih vstal, ampak da je bila to prevara, resnično, resnično povem ti:

Bolje bi bilo, da si samo svojega (B)boga klical, kot da si Jezusa klevetal. Kajti kazen bo po zakonih narave strašna: ostal boš ujetnik materialne čarovnice, četudi vsak dan skačeš naokoli ali se klanjaš ali žrtvuješ tvojemu (B)bogu. Če še nisi sposoben sprejeti Jezusa kot Odrešenika sveta, vsaj molči v besedah in mislih o Njem. S tem pa seveda tudi o Njegovi Cerkvi, ki je Njegovo telo, in ta Cerkev je Rimska.

Kajti prišel bo čas, ko se boš ovedel. Duša živi večno, in tisoč let hitro mine. Sicer pa te Gospod Kristus čaka ob koncu sveta. Če tega ne verjameš, vprašaj kolege muslimane, ker je takšna njihova vera. Poleg navodila Alaha po preroku Mohamedu, da naj vsak musliman, ko je v duhovnih težavah, za nasvet vpraša 'ljudi Knjige', tiste torej, ki imajo Sveto pismo. Saj je Alah v celoti potrdil celotno Sveto pismo; tako Staro kot Novo zavezo. Izkrivljeni muslimanski kleriki sicer napadajo, da je današnje Pismo skorumpirano, a nimajo nobenega dokaza, da naše današnje Sveto pismo ni popolnoma enako tistemu, ki ga je v šestem stoletju listal Mohamed. Neodvisni raziskovalci to identičnost potrjujejo. 

Iz Svetega pisma pa je dovolj, da sprejmeš samo prvo besedo. In Odrešen boš, kajti špekulantske zablode o Jezusu kot ne-Bogu, te bodo zapustile. In tvojega trpljenja bo konec. Bi res želel?

Vas ne prime malo Božjega srha, ko vse to preberete? Ali res lahko ubežimo Bogu, ki je Rešenik? Meni ni uspelo ubežati, pa sem bežal, a zdaj sem v srcu srečen človek, najbrž kot kak v nebesih, na licih pa nisem srečen, ampak jokam, ker gledam slepoto sveta.

Jezus, Sin Očetov na križu, usmili se nas, prosim.



Ps: O vsem tem lahko najdete veliko informacij na netu, npr. na YouTube. Kdor je danes neveren, je zares zverina, brez kančka zdravega razuma. Zato tudi trpi kot tak. A od danes je lahko vse drugače ...





3 komentarji:

  1. Da, to po človeku ni mogoče, po Božji volji in vrhovnemu delovanju pa se vse sklada in izpelje, kar človeškemu, materialno pogojenemu umu niti v sledeh ni dano. Izjemno je razloženo in prebiram večkrat, da počasi doumem. Se strinjam z napisanim v zadnjem delu šepeta in doživela sem tudi na lastni koži; ubežati Gospodu se ne da. In čemu sploh bežati, če drugega ne, nas ujame Njegova Pravičnost? Joj prejoj, groza! Ljubi Gospod, Usmili se nas, prosimo Te. Tudi tiste mušice kratkoletnice hrama demokracije enkrat to uzro in občutijo.

    Včasih slišim, kako ljudje godrnjajo in tarnajo, neupravičeno, ko jih kakšen duhovnik opomni ali posvari. Da so prestrogi in samo strašijo njih in otroke … oni pa sanjajo svoje sanje dalje. Sveti Arški župnik, sveti J. Vianney (tudi J) je povedal po Božjem navdihu Resnico, pa četudi ne bi prišel živ dol s prižnice in mimo ljudi ven iz cerkve. Moč njegovih besed je bila združena z Božjo Močjo, saj je živel čisto, v pokori in svetniško. Opravil je svojo Nalogo do Gospoda, kateremu je služil, ne glede na vse strupene in gnev bruhajoče jezike naokoli.

    To so zgledi, pa so zgleda »pokopani«. Berem v novi Družini, št. 3, da naši izbrani duhovni, izjemni umetniki, pišejo knjige in pomagajo papežu. A v njih zapisih ni Ljubezni do Gospoda in ni poguma. Ker sem trotlaste narave in butaste sorte, bi izvlekla iz vsega le dvoje. Nikoli niso ti ljudje srečali realiziranega duhovnega učitelja in še vedno se niso pomirili s smrtjo, zato delujejo in služijo le ljudem, vštric z vsemi bi hodili in se z njimi družili. Le kam bo potem velika barka plula?

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki so dali zgled. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Listam Družino in pade v oči tale biser pri opisih svetnikov, avtor je Pavel Nikolajevič Evdokimov: »Nihče ni pravi teolog ali pravi Kristusov učenec, če njegove vere bistveno ne zaznamuje izkušnja osebnega srečanja z Bogom.«

    Če se ne motim, je zgoraj omenjeni pomočnik papeža, spoštovani pater Marko Rupnik, občudovalec P. N. Evdokimova. Smer kompasa in vsebina njegove nove knjige bi bila drugačna, če bi si te besede Evdokimova vzel k srcu.

    Ljubi Rešenik, Jezus Kristus, Usmili se nas, prosimo Te. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljena! Ker nisi napisala imena, nisem vedel o čem govoriš, no drugi post pa napove patra M. Rupnika. Ko pridem do Družine in preberem intervju, pa bom eno sliko sestavil. Ker pa praviš, da najbrž nič o Nauku in delu Ljubezni ne pove, v novi knjigi, s tem Jezusovo napoved temu pisunu uresniči, da bo Cerkev 200 let rabila, da bo oznanjala kar jona tukaj odpira.

    Težko je od stare garde vere dobiti sveža zdravila. Kajti vedo že vedo, da nekaj manjka, ne vedo pa tega učiti in živeti. To pove tudi pogled na taiste duše.

    Vendar, resnično, resnično povem vam: so duhovniki in tudi kaki škofje med vami, ki so prikriti učenci Ljubezni do Kristusa, le da jim v jezik še dolgo ne bo prišlo, kajti nevarno bi bilo. A srce je veselo, ker le če so škofi na pravem tiru, četudi prikrito, bo Cerkev splavala in ne bo povožena od vseh hudičev sveta.

    Kdor ni Gospoda osebno Srečal, ni Odrešen, zato je njegova beseda oprezna in zavita, previdna in trda, je od vere spletena kot Jezusova krona iz bodic, ne pa iz Ljubezni, ki so mehke marjetice.

    Obstaja škof, ki je še posebej pri Gospodu izbran, a prav on še zelo šolsko Besedo govori, njegov obraz je nem in njegove roke so dobre, a v srcu je ta človek Božji lev - še sem ne ve tega - ki bo odprl Vrata ljudstvu, z rdečim prtom jih bo potlakoval.

    Le kako bi se tak narod lahko pogubil? Filozofi pa meljejo prah iz galilejskih skal še naprej ...

    Pa lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.