- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

ponedeljek, 4. junij 2018


73. Dan po volitvah
v Luči Božjega Učenja
  
slika splet

4.6.2018, povolilni ponedeljek.  

Ko sem zjutraj stopil na dvorišče, sem zagledal zadnji konec velikega črnega polža brez hišice, ki počasi leze v neki kot, kjer ga bo današnje sonce scvrlo v čevapčič. Tedaj sem se spomnil, da so bile včeraj volitve, in polža videl kot znamenje prihodnosti Slovenije.

Potem mi je skozi več-desetletni spomin blisknil kolega-so-vojak-južnjak, ki je bil velik, športnik, čeljust naprej, uglajen, a mi je nekoč zaupal, da ko se spusti z verige, je tak hudič, da ga nič ne more ustaviti, da bi tudi ubijal. Smehljajoč je zapel kitico, ki je še danes resnica;

Politika je kurva,
izvinite što psujem
i ja samo pričam
onako kako čujem.

Napovedi poraza duše Slovenije

Nekaj naših napovedi:

- Ko je g. Tonin ignoriral drugo srečanje Desnice, češ da ima neke druge obveznosti, smo napisali, da so tokratne volitve najbrž že odločene. In res je bilo tako. Zatem ni organiziral četrtega srečanja, kot bi NSi pripadalo. Šel je raje na vse možne leve medije, 'kožo prodajat'.

- Sledil mu je g. Zidanšek, ki je odjadral v neznano, in jasno je bilo, da se Sloveniji obeta nadaljevanje oziroma poglabljanje dosedanje megle in gnitja. Kajti neopredeljeni volivci niso dobili KRIKA, da se je zgodilo nekaj res pomladnega.

- Potem je usoda iz volilne tekme umaknila še Združeno desnico. Zanimivo, da sem kak dan pred vlaganjem kandidature napisal, da desni pol sam sebi meče polena pod noge, zato je treba biti zelo pazljiv. Že pred tem in pa tudi pred letom dni in več, pa sem stranki GOD napisal cel kup nasvetov, kako se mora obnašati Božja stranka. A nič kaj dosti od tega niso uporabili; sem pa jaz včeraj na volišču, ZD v spomin, uporabil 'domiselno matematiko'. Ko sem prejel tisto volilno polo (7 kvadratnih metrov papirja), sem vprašal: ''Koliko jih lahko obkrožim? Štiri?'' Smehljali so se mi, in takoj so se mi zdeli sumljivi :)

-  Spomnim se tudi, da sem gdč. Normi napisal, naj se zaenkrat izogiba aktivne politike, a je to prezrla, no, pa je Gospod storil, da nista z g. Primcem stopila v kašo zla, ki prihaja.

-  Že mesece nazaj smo tukaj napisali, da bo Slovenska sveta katoliška in apostolska Cerkev nekaj dni pred volitvami izdala kratko lakonično in vsesplošno izjavo, po domače povedano meglen klic k volitvam, in to se je tudi zgodilo. To je bilo tudi vse, kar se tiče vzgoje vernikov v pravo Smer, ki je Pravica in Dobro.

- V soboto sem napisal: ''Lahko pa se zgodi mešana kolobocija, ki pa bo spet odraz kilave skupne vere. In vse skupaj: vlada, Cerkev, verniki in narod bomo ostali v mračnem jutru, ko noč zamenja megla, meglo pa dež.''

Velikodušnost je mati sreče

Desnica je torej 'podbacila', ker se ni združila v monolit, v ekipo, ki bi prišla do srca volivcem. Zato jih je, kot sem napovedal pred tremi meseci, polovica ostala doma. Vzrok je popolna nesposobnost aktiviranja nečesa VELIKEGA, kar bi lahko imenovali

VELIKODUŠNOST.

Velikodušnost je edini demonstriral g. Primc, nekaj pa tudi seveda g. Kangler in g. Janša. A ker je šel Primc v volilno tekmo brez odprte in večne rane srca, jo je moral šele dobiti, kajti samo takšne duše Gospod blagruje in so potem lahko res koristni svetu. No, zdaj to rano ima, kot Janša in Kangler, in naj jo le neguje, da bo vedno čista in odprta za vstop Milosti.

G. Jaša je bil malo velikodušen, ko se je pridružil mičkeni ZD, potem pa se je ustavil. Ni zmogel dveh stvari, ki bi lahko prinesle velik preobrat, pa ju zapišimo še enkrat:

Javno in glasno oznaniti, da tudi v primeru zmage, predsedovanje vladi ne bo prihranil zase, ampak da se bodo zanj med seboj zmenili prvaki Desnice.

Tega malega darovanja ni zmogel, pa tako malo je to, če res Ljubiš. In potem ni zmogel, ko je ZD odšla z odra, sprejeti njihovega programa 3000 evrov na otročka, in ga glasno razglasiti v zadnjih soočenjih, vsem: levim in desnim in srednjim in krščenim in neobrezanim in tistim z rutami in bradami in tistim s kosami.

Zaradi vseh teh stvari KRIK ni prišel do ljudstva, 
in pol ljudstva je ostalo doma.

Da o Cerkveni 'velikodušnosti' sploh ne govorimo, ker je pač ni več. Odšla je v grob z nadškofom Šuštarjem, kar pa jo je ostalo, je bila poslana skupaj z g. Rodetom v Rim. Tako da je zdaj 'gmah', in bodo lahko v miru delili stare obleke, olje in cuker. To pa je tudi vse.

Edini, ko so res demonstrirali nekaj srčnega, so bili Združena desnica, a Gospod jih je umaknil od zla, in zato naj ne žalujejo, ampak Mu slavo in hvaležnost vzklikajo, dokler bodo živeli na tej Zemlji, in potem skozi vso večnost! Nauk: preveč srčni naj ne rinejo v politiko, premalo preračunljivi so, ker so po svoji naravi primernejši za Gospodove osebne služabnike, bhakte, ne pa za politike ali klerike.

Kako naprej?

Obstajajo štirje 'kako naprej'. Prvi je volivčev: kaj pa češ, še naprej brkljaj po svojem vrtu in roštilju, zamoti se z nečim, z veseljačenji, drugače te bosta tesnoba in žalobnost prehitro nažrla.

Drugi naprej je politični: začenja se prešuštništvo, kateremu bi se lahko izognili le, če bi vsa zmerna Desnica stopila trdno skupaj, s pomočjo velikodušnosti in tudi kakega škofa. Ker tega niso zmogli, po svoji starodavni karmi, ki se vleče že v začetke krščanstva, bodo morali sedaj paktirati s samim hudičem, pri svojih volivcih pa si bodo zapravili še tisto malo kredibilnosti, ki je ostala.

Tretji naprej je bhaktičen: le kaj ima Gospodov služabnik, bhakta, Bog-ta, z vsem tem skupaj? Zakaj bi služil narodu, ki je v fazi samozadovoljne roštilj-in-harmonika-letargije? Takim še Kristus Gospod ni mogel pomagati, pa jim bodo Božje duše? NEMOGOOOOOČE! Počakati bo treba tragedij naroda in hudih časov, šele potem bodo duše lahko spet Odreševane.

Četrti naprej je Cerkveni. Kako naprej, Cerkev, ko pa si pokazala tako malo, da je nič?  Težko bo, zelo težko. Pri tem se spominjam stare Cerkve, ki je od vsakega svojega grešnika neusmiljeno zahtevala strogo in bolečo pokoro, preden mu je bilo odpuščeno, sama zase pa zdaj izvede samo nekakšna prazna in ničvredna opravičila, ko jih ujamejo v strašnih grehih. Dobri papež se samo še opravičuje, tudi za svoje zmote, a o strahotnih pokorah za očiščenje že desetletja ne slišimo nič. Zato je tudi vse skupaj en velik, žalosten Cerkveni nič. Takšen kler pač ni v Svetem Duhu, pa če ga na glavo postaviš, in tako, kot so živeli do danes, ne bodo mogli več naprej. Ostane jim samo dvoje: ali nadaljnje propadanje, ali pa spreobrnitev v resnične Gospodove bhakte. Zato bo to dolgotrajen in zelo težaven proces.

Zaključek

Pa tako MAAAAAALO je potrebno, da je vse drugače. Tako maaaaaaaaalo je potrebno, da Gospod osebno pride in sodeluje; da pride do preobratov, ki pomenijo življenje! Tako maaaaaalo je potrebno, pa bi šla naša dežela v povsem drugo smer! Je to veliko, če bi se kak škof izpostavil, in s tem usmeril svoje bedne volivce, ki že 70 let po sveti maši volijo pretežno le levičarje? Ali če bi desni lider umaknil sebe in drugim kolegom ponudil mandatarstvo? Narodu pa večje denarce za novorojenčka? Je to tako veliko? Ne, to je tako malo, da ni za povedat, kako zelo malo bi bilo, če primerjamo s tem, kar bo treba zdaj vlagati v zeloooo bolečo pokoro za vse, a drobne rezultate.

Nedolgo nazaj sem napisal videnje - v tistem tekstu z zeleno zastavo -  nek glas je šepnil, da bo do neke spremembe prišlo šele čez pet mandatov, torej čez 20 let. Upal sem, da to ni res. Kajti do takrat bo že vsa mladina že v vrtcih odtegnjena od vzgoje, morale in Boga, ker temu svetu vladajo predojdipalci, in zdaj so dokončno prevzeli oblast v vseh strukturah naroda. Za njih pa vemo, da niso ponotranjili moralnih norm, ampak jih imajo samo na jeziku. Govorijo lepo, v dejanjih pa svinjarijo. V času naslednjih mandatov bo ta tragedija samo še poglobljena, in resnično, resnično povem vam:

Bo čez sto let, ali še prej, ta narod še obstajal?

Najbrž, da ne bo; vmes bodo hude vojne in potem bo ta dežela preplavljena z vsemi barvami ljudi, le Slovencev ne bo kaj več, kot je danes aboridžinov med Avstralci.

Vse to se je zapečatilo včeraj ob 19h. Kajti Gospod je prišel, opazoval, bil prisoten, a ni posegel osebno, ker si tega naša preračunljiva in skrajno zadržana srca ne zaslužijo. Sveti Duh nima kam vstopiti, ker smo polni duhov-smrduhov. Zato bodo zdaj Njegovi trije zemeljski generali: karma, čas in tri stanja posvetne zavesti, izvršili starozavezen zakon narave: kar smo sejali, bomo tudi želi.  

Ja, Gospod je tako zelo dober, da se nikomur ne vsiljuje: predlaga, vodi, kaže, a če nekdo vztraja v svoji slepi trmavosti, kot kak tonin ali zidanšek ali Cerkev, potem nam On dopusti te naše zablode, da se nam uresničijo - zato, da se iz trpljenja nečesa naučimo. A vedite tole:

Gospod vsem daje, ker prosijo, tudi tolovajem, NI PA ODGOVOREN ZA POSLEDICE TEH HOTENJ.

To je Kristusov povolilni Evangelij. Hvala Tebi Dobri in Pravični!


Ps: Umakniti se v ozadje bi bilo za SDS bolj častno pred Bogom in ljudmi, kot hlepeti k sodelovanju v vladah s tistimi, ki te sovražijo, ker so na kajnovi polobli, in imajo popolnoma drugačne pretenzije. Kdor dela tako, svojo dušo zanesljivo pogubi. Pregovori 22, 24-25:

Ne druži se z jezljivim človekom,
nikar ne hodi s togotnim,
da se ne navadiš njegovih poti
in si zadrgneš svojega življenja!

NSi pa je drug kaliber, krščanski so, zato lahko store, kakorkoli jih je volja. G. Tonin seveda ne bo odstopil, pa tudi smiselno ne bi bilo, saj se mu obeta, kar si je želel. 







22 komentarjev:

  1. Nov šepet, zjutraj sem že pod prejšnjim šepetom komentirala, pa sedaj vidim, da je bujnost vpogleda v današnjem šepetu. In dogovore, ki sem jih želela, da pokomentiraš v luči Učenja, so tu. Jona, hvala ti. Kopiram od spodaj.
    __________________________________________

    Danes je tako čakani ponedeljek, stanje po bitki. Ker pa so mediji po bitkah generali, pokazalo se je pa za resnično, kar si jona pisal in opozarjal na tem blogu že nekaj mesecev vnaprej.

    Fokus na tisto, kar se dotika duš. To je bil premik in odločitev volivca, ki si je upal podpreti pravičnega. Dobili pa smo Slovenci en golaž, pat pozicijo, ki gre v smeri, da se RAZODENEJO MISLI MNOGIH SRC. Gospod, Ti si Mogočen.

    Pa še nekaj glede stanja duha volivca, ker je letargija duhovščine, naroda v žalostnem temnem razcvetu. Na volišču sem srečala samo starejše, disciplinirane in od malega vzgojene volivce, drugače pa gre narod rajši na piknik in na izlet. Vsak drugi potencialni volivec je bil torej mlačen, apatičen.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, naj duše cveto, ena po ena Domov gredo, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Živjo lidija. Ja, to je zdaj to. Mi pa smo svoje opravili, tudi SDS in četrtina naroda. Raznih nerodnosti in nedoslednosti je bilo daleč preveč, da bi lahko pričakovali spodobno bližnjo prihodnost. Razen, če se stori kak čudež, a se ne bo.

    Ljubite Gospoda, ljudje, pri Njem je Mir in Svoboda. Te dni, ko smo že tu, na Zemlji, pa potrpimo, kajti Zemlja je kazenska prevzgojilnica, v njej so razne sobane, in zdaj grem v eno, še malo mračnejšo.

    Včeraj je bil dan za piknike za premnoge, hudič jih je ujel na svoj dišeči roštilj, da niso šli na volišča. Šikataganai.

    Gospoda slavi in tistim redkim odprtim dušam oznanjaj! Svet pa bo pretresalo grmenje, in Gospod bo le opazoval, ker je On, iz velike Ljubezni, ljubosumen Bog.

    OdgovoriIzbriši
  3. Za padanje podpore desnici je v veliki meri kriva slovenska cerkev, oziroma vidni cerkveni gospodje, ki so se zaobljubili komunistu Janši. Predstavljanje Janše kot edinega možnega mandatarja ustreznega cerkvi, volivce preusmerja od Nsi in SLS, zato pa trpi skupni rezultat.
    Zaradi tega kristjani tudi ne gredo volit, ker že itak ne želijo diktata duhavništva in moraliziranja ekstremnih cerkvenih gibanj.
    Na koncu volitve pač pokažejo realno stanje v Sloveniji, ki pa ga mnogi še po vseh letih niso sposobni spregledati.
    Slovenija pač ni takšna, kot jo je na Brezjah videl kardinal Rode.

    OdgovoriIzbriši
  4. Kakorkoli, Silvo, dejstvo je samo eno: desni blok ni stopil skupaj pravi čas in trdno, zato se nadaljuje 70-letni trend, ko na koncu koncev vlada levica. Seveda smo si tega sami krivi.

    Če nas je po ne tako davnih meritvah uradno preko 70% kristjanov, potem je jasno, da v glavnem kristjani volimo levico, saj 30% nekristjanov ne bi moglo že 70 let zmagovati na domala vseh volitvah.

    Nikjer nisem niti zasledil niti slišal, da bi Cerkev preferirala g. Janšo kot "edinega možnega mandatarja, ustreznega Cerkvi". To je popolnoma bosa novica. Za propad SLS in kilavost NSi ni kriva meglena Cerkev, ampak g. Zidanšek in politika NSi-ja. Zidanška je tisoče SLS-jevcev na kolenih prosilo, naj se poveže s Kanglerjem in drugimi desnimi, a je raje trmoglavo uničil vse upe te stranke. Cerkev s to norostjo nima nič, ker Cerkev itak nima nič z ničemer - ona je nad vsemi nami, pravijo, zato je tudi politično samo-skopljena.

    Seveda te volitve kažejo na realno stanje v Sloveniji, prav imaš, a tudi pijanec je v realnem stanju pijanca, pa to ne pomeni, da se ne rabimo potruditi, da bi to realnost spremenili v neko drugo, boljšo realnost.

    Kardinal Rode na Brezjah ni videl ničesar, ker takrat še ni bil kardinal. Kar pa je takrat znal povedati o stanju slovenstva, pa je bilo takratno realno stanje; in kar danes pove, je današnje realno stanje, a tega mnogi še danes niso sposobni spregledati, še celo del klera ne, kaj šele levaki in kvazi-desnica.

    Padla desnica in patološka levica nista sposobni videti lastnega stanja: mislijo, da so izjemno dobri, a so predojdipalni, in zato moralno nikoli dozoreli. V tem je vzrok večine patologije slovenske duše. Stanje je pri nas hujše kot pri sosedih zato, ker je bil med in po 2. SV pobit cvet slovenskih moških, vsi sposobni ljudje. Od tega si nikoli nismo opomogli, zato narod ne trpi pravih moških, očetovskih, in Levica vzhaja kot kvašeno testo, sama moralno predojdipalna in latentno razdiralna v svojem delovanju, ne govorjenju.

    Ni kaj, Zmagovalci volitev so Levica, ker so dosegli, kar so obljubili, ter MLADE so spravili na volišča, medtem ko jih k sveti maši ni bilo. Tu pa je krivda Cerkve velika, in vsak dan bo vse večja in večja.

    A tako pač je, zato kar mirno. Lep pozdrav.



    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakšni pravi moški pa so bili ti v 2. svetovni vojni, da so jih "nepravi" moški kar tako pobili? Pa na kakšen način je nekaj nacistoljubnih ljudi, ki so nacistom pomagali izvajati genocid nad slovenskim narodom, cvet Slovenstva?

      Izbriši
  5. Opravičujem se za občasne slovnične napake v tekstih, ker zjutraj pišem kot navit, potem pa že preganja naslednje delo, in kasneje malo popravljam, pa kdo se mi javi in pove za kakšno črkovno sramoto.

    Sicer pa slišim ljudi govoriti o politiki:

    "Kar se pa vlade tiče, bo najboljša svetovno prvenstvo v fuzbalu."

    Pa rec ...

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala jona za pojasnila, vedno z Duhom, navalom sile in Božje moči, ki vliva popolno zaupanje. Ljudje in tako tudi politične stranke nosijo v sebi, dokler niso poraženi, občutek enkratnosti in edinstvenosti in to brli iz njih, da kar poka po šivih. Tega je toninova drža in sorta kar precej. Primčeva ekipa pa je doživela mrežo Božje Previdnosti, ki je v resnici varovalna mreža, ki le na prvi pogled zgleda polomijada.

    Sem pa te dni doživljala čudna znamenja, odkrivala se je temnejša plat iz situacij in ljudi. Da se jasno zazna ta dvojnost v človeku, in s to dvojnostjo se ne da opraviti samo po cerkveno, omledno in distancirano. Blage besede, da ja ne bi bilo potrebno zastaviti in preizkusiti svojega srca v kompletu. Molitev in bojevnika stav, tudi Gospod Jezus je to od svete Favstine pričakoval.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, sanjariti in hamlariti na tej Zemlji je dajati se na roštilj naravi sveta, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  7. Dobro poveš lidija: "Ljudje in tako tudi politične stranke nosijo v sebi, dokler niso poraženi, občutek enkratnosti in edinstvenosti in to brli iz njih, da kar poka po šivih."

    Takšna mora biti mladika, da se prebije do sonca med drugimi travami, takšna je pomlad in mladost. Biti poln samega sebe, poln sile in idej. A to je tudi stvar adolescence, kdor pa ni bil zaustavljen od realnosti življenja, ter se obrnil k Očetu, učitelju ali kakemu mojstru, po nasvet in pomoč,

    pa ostane predojdipalen, tak, kot si napisala. In potem mesečari o sebi, veri, svetu, EU in NATU. A glej ga zlomka, hudič hodi na kup srat, zdaj pa je čas predojdipalcev, ker so očete zatolkli,

    in taki ljudje se družijo v stranke in skupine, ter postanejo prikriti komunisti ter kvazi-verniki.

    Kaj je bistvo levičarstva? Bistvo je v tem, kako priti do skupnega denarja, da se bi ga delilo revežem. No, revežem morda kakih 10 ali 20%, ostalo pa SEBI.

    In v čem je bistvo desničarstva? Biti kmet, ki skrbi in brani svoja polja in družino, gleda zaskrbljeno nevihtne oblake, ima vero, da bo uspel, viške proda, nekaj pa tudi podari.

    In zdaj k takemu kmetu pride fakin, mesečar, gobezadav frajer, in mu hčerko omerži, še celo mamo, se naseli na kmetiji, poveže z brati, in počasi si prilastijo kmetije, če kmet nima sina, ampak le hčer. In potem ta kmetija propade.

    Svet je po svoji intenci vse bolj levo usmerjen, skupaj z dobrim papežem, ki prav tako daje slutiti težave v času, ki mu je bil namenjen za premagovanje ojdipa s pomočjo odločnega in ljubečega očeta. Od tod tudi hude nevroze kasneje, zdravljene z zdravili in judovsko psihiatrinjo, ne pa z Naukom in Gospodom.

    V riti smo, vsi.

    In ko je takih več kot pol v Cerkvi, ter postanejo duhovniki in škofje, JE ZAČETEK KONCA SVETA. Takrat, ko Trump pritisne Korejca in gre ta na mirovne pogovore, v naši Družini vse pripisujejo molitvam papeža, udrihajo pa proti 'velesilam'. Fuj Trump? Fuj Orban, ki je za zdaj ubranil krščanstvo, kot tudi Poljaki? Ja, ko Cerkev postane pretežno predojdipalna, takrat je politika že vsa predojdipalna, in ko pride kak general Maister, ali politik Janša, so vsi proti njemu, in mislijo, da imajo prav, ker so v večini.

    In tako se ponavlja Jeruzalem, do konca sveta, ko ne bo niti enega vernega voditelja več. To so napovedali Gospodje Buda, Krišna in seveda Jezus s svojim vprašanjem, ali bo našel še kaj vere, ko se vrne? Seveda je ne bo našel, kajti Zemlja je domovina kajnov, abeli pa poletavajo Domov, ki so nebesa.

    Ob koncu sveta bo torej mnogo cerkva in templjev, vere v Rešenka pa ne bo za najti. In danes smo že daleč prek polovice te poti.

    Ljudje pa pravijo: "Kar se zmage tiče - le kdo bo letos svetovni prvak???" in: "Kdaj bo naslednja veselica?"

    Zato pameten človek včasih stvari raje prepusti Gospodovim trem generalom, kajti na koncu se le neka Pravičnost izkaže:

    dobri in iskreni umirajo v miru in gredo v raj,
    lažnivi in hinavski in kačje-jezični pa umirajo v grozi, ker malo pred smrtjo zagledajo hudiče, ki jih čakajo. Kdor pa umre omamljen, bo v grozi, ko se zbudi na oni strani.

    Bodimo pošteni. In Ljubimo Boga. In delajmo dobro, brez da zase krademo in poštenjake ogovarjamo. Potem bo vse v redu, ne glede na politiko v državi, kajti MI SMO DUŠE, NE TELESA!

    Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  8. Želite eno fejk njuz? Zakaj se je gospa Melanija končno pojavila pred svetom, po skrivnostnih 24h dneh?

    Skrivaj je prišla v Sevnico volit! In ker je verjetno volila g. Janšo, pojavila pa se je, ko začenja sestavljati vlado, lahko upamo, da je to dobro znamenje.

    Bojim pa se, da bodo mnogi čez čas v Meriko emigrirali, saj delati vlado z levičarji ne pomeni dobrega zraka dihati, kaj šele s polnimi pljuči. Mnogi mladi že vlečejo kovčke staršev izpod postelj in iz omar.

    Tisti pa, ki so mislili uiti v Venezuelo, bodo ostali doma, saj je mesec zdaj polno zasvetil. In svetil bo nekaj let!

    OdgovoriIzbriši
  9. Hehe, med novo garnituro poslancev bo le 22 žensk! Nedemokratične spolne kvote torej ne delujejo:

    https://siol.net/novice/slovenija/v-parlament-izvoljenih-manj-zensk-sab-in-desus-brez-predstavnic-469331

    No, bo pa Levica vložila zakon, da se vsi poslanci imenujejo POSLANKE, kot je to že na faksu, kjer so vsi študenti študentke s kiklami. In bo poslanka Cerar vložila repliko poslanki Mesec, poslanka Židan pa se bo sladko smehljala, ko bo poslanka Šarec rekla descu:

    "Baba je žaba ..."

    Navsezadnje bo kar heca - po Serpentinškovo noben ne bo več člouk.

    OdgovoriIzbriši
  10. Tole je zadnja novica: G. Janša bo vsekakor skušal sestaviti vlado:

    http://www.times.si/slovenija/jansa-naredili-bomo-vse-da-sestavimo-stabilno-vlado--8443d264e3ad8072c4e26b92053562c93d11a253.html

    Ni kaj, tako se to dela, in Gospod je s teboj. Res je, da na tem blogu nismo pisarili in rovarili zato, da bi na koncu nastala neka mešanica kolobocij, ampak zato,

    DA BI DESNI BLOG STOPIL SKUPAJ, KOT JE JEZUS NA GORI MOLIL ZA NAS,

    a je bilo to nemogoče zaradi solerstva NSI Tonina in SLS Zidanška (to gre v zgodovino!!!), zaradi česar je Nebo takoj umaknilo še živo seme: Združeno desnico, da ne splesni v tej turobni situaciji. Sveti Duh pa da je Cerkvi srce in usta zaklenil, oznanjajo, a vsak pameten dvomi, da je bil to Sveti Duh, ampak bolj kak duh smrduh.

    A zdaj je, kar je, in Pravi človek vedno stori, kar pač zmore storiti, sicer, kako pa bi se v ogledalo lahko pogledal, pa pred svoje otroke in vnuke stopil? Zato je le prav, da se vsaj POSKUŠA. Se spomnite bistva naših zapisov, ko Jezus Gospod reče: POSKUŠAJ, POSKUŠAJ, VSAJ POSKUŠAJ LJUBITI ME, IN PRIŠEL BOM IN SE TI RAZKRIL.

    Neka senca tega pa je lahko tudi Janšev poskus. Vendar, ne pozabi na VELIKODUŠNOST. Gospod je rekel, da kdor Ljubi, tisti daje življenje za prijatelje. V političnem primeru pa je to lahko varianta osebnega Janševega umika korak nazaj, in prepuščanje vodstva kakšnemu drugemu karizmatiku stranke ali opcije.

    Mar se Kristus Jezus Gospod ni umaknil, in Delo prepustil Svojim apostolom, v ozadju pa jih spremljal in blagroval in usmerjal in molil za njih? Tako je bilo najbolje, glede na ozračje zla in laži.

    Pri tem pa je pomembno: nobene ostrine na tvitih in v izjavah, sicer le kako boš divjega merjasca krotil? Kroti se ga s kuhano in posladkano repo in peso, to je prvo, druge poti ni. Kdor torej hoče imeti spodobnega merjasca v svojem domu, ga mora obzirno tretirati, sicer ti dom razrovari, ko boš šel na prvo turnejo sreče.

    Ni kaj, 'dič kle, 'dič tam, Pravi človek pa mora pač opraviti svojo dolžnost v skladu z Nebom. In, kot smo vam pred začetkom kampanje natančno popisali zakone vladanja državi v skladu z Nebom (Taom = Očetom), naj še enkrat spomnimo bistvo:

    KO SVOJO DOLŽNOST OPRAVIŠ, SE UMAKNI, da bo narod rekel: "Kako dobro sem vse uredil!"

    To je tudi Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Zmagovalec!


    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ps: gospod Cerar pa bi se lahko vprašal, zdaj, ko že nekaj ve: si res želite še en mandat v ekipi zahrbtnih koalicijskih kolegov in sprenevedanja, ALI SI NEKJE GLOBOKO V SEBI VENDARLE ŽELITE, DA SLOVENIJA ODLOČNO NAPREDUJE IZ TE ŠENTFLORJANKE KISLOBE? Opcija sodelovanja v desni vladi vam to omogoča, s tem pa tudi nek zgleden razvoj stranke, iz tega kar je zdaj, v pravo evropsko razvojno in demokratično. Kar zdaj seveda ni, in tudi ne bo, če ostane tam kjer je.

      Kar se pa g. Šarca tiče, človeka preseneča in žalosti vzhajajoči primitivizem, še posebej, ker je bil vendar krščen v Kristusa Gospoda, in to demonstrira ob nedeljah. A če se duša potem krsti še v nekaj drugega, je problem, kajti Gospod nebes in Zemlje je, iz velike Ljubezni do nas, ljubosumen Gospod. Kdor zavrača sodelovanje z Janšo že apriori, ker računa na lastno kraljevanje, kljub bednim 13%, in ćže drugem porazu v kratkem času, v njem ni Duha, ampak je nekaj obratnega. Kako bi tak lahko vladal deželi v skladu z Nebom??

      Izbriši
    2. Slovenska politična scena je čudna tvorba z redkimi posamezniki kot je g. Janša. Ko bi bila vsaj žlahtna komedija, pa je večkrat le žlehtna, bi naši predniki djali.

      Prebrala sem jutranje komentarje šepeta in moram reči, da Gospod vedno pomaga. In zgodilo se bo to; Gospod PONUDI PRILOŽNOST. Če si kdo želi svoje politično udejstvovanje živeti kot poslanstvo, bo šel skozi ribanje lastnih zmot in ega. In tudi tukaj so zahteve Neba in Zemlje enake, scelama, vztrajno in predano.
      Kakorkoli obračamo, je edino to, kar si jona večkrat napisal in predal po sv. Duhu naprej: »Imejte radi Gospoda Jezusa in svetnike.« Tu se srce v hipu umiri, duša v zavetje se spusti. Srečno srce, ki hrepeni in LJUBI.

      Hvaljen Jezus in Njegovi, Naloga je le ena, vse drugo pred tem v pepel se spremeni, v priklonu pred Vami, lidija.

      Izbriši
  11. G. Primc:

    https://twitter.com/ales_primc/status/1003507768014327808

    Gospod se pozitivno šali, ker to je žal teorija, kot tista, da smo s svetim krstom že Jezusovi učenci, ko pa je povsem jasno povedal pogoje, kdo je lahko učenec.

    Vsak kristjan zase misli: "Ima svakojakih, ali ja mislim, da sam najbolji!" Kaj pa Jezus misli o njem, pa mu je zadnja briga.

    Torej: Kristjan Janša in kristjan Cerar in kristjan Šarec, pa kristjan Tonin, a tudi Jelinčič in Židan sta bila skoraj zagotovo krščena. Morda celo Luka Mesec? Si zamisliš to vlado? Vas ne stisne od groze?

    Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem, dušo in močjo! Druge rešitve NI. Amen.

    OdgovoriIzbriši
  12. https://twitter.com/ales_primc/status/1003680754470178817

    Dobro tvita tale gospod, a ko bereš odgovore, tudi na zgornjega, je jasno, koliko zla je v slovenski pokvarjeni duši, in resnično vam lahko povem:

    Huda bo kazen za to deželico v naslednjih desetletjih, tako huda, da je le težko, če bo narod obstal. Kajti takih tepcev, tudi vernih, je bila večina že v mnogih narodih, katerih se danes skorajda nihče več ne spomni. Ali pa so šli skozi grozne stvari, kot Poljska, kar je Gospod sveti Favstini napovedal leta vnaprej, obupan nad grehi tega ljudstva. No, preživeli so, nas prehiteli po dolgem in počez, in zdaj so nam lahko za vzgled.

    OdgovoriIzbriši
  13. Saj ste že sami slišali: zgoraj sem napisal o presenetljivem stopnjevanju primitivnosti g. Šarca, nekaj ur kasneje pa je stvar še stopnjeval. Živalsko prerivanje nekateri smatrajo za demokratični proces:

    http://www.times.si/slovenija/sarec-s-pobudo-o-sodelovanju-prehiteva-janso--507a2abf9970f192b387ed800effe5250ead5410.html

    Zdaj pa da bi tak vodil vlado? Z 13% samovoljno vodi proces, še pred Pahorjem in zmagovito SDS. Če ljudje to želijo, pa kar naprej, a resnično: adijo zdrava Slovenija! Mladina že pakira kufre, a nekaterim to ni mar.

    Hvala gospodje Tonin, Zidanšek in tudi stara mama Cerkev, da ste pomagali, da se ni zgodilo, kot je Gospod na Gori molil:

    DA BI BILI VSI ENO.

    VSI je seveda mislil na vse Njegove učence, ne pa vsi abeli in kajni in hudiči skupaj, kot to uči novejša teologija.

    Gospod se vas Usmili, krščenci.

    OdgovoriIzbriši
  14. Jona hvala za jasen stav, zanimivo je, nekaj o podrepnosti g. Šarca sem zjutraj želela napisati;začel je zgubljati stik z realnostjo in začelo ga je odnašati ... Le kaj ga lahko prizemlji, da bo služil narodu?

    Hvaljen Jezus in Njegovi, na pravo mero nas dajete, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  15. Jona!
    Lahko bi bil toliko odprtega duha, da bi si priznal, da je Šarec 13, Židan 10, Cerar 10 skupaj 33 in da so to volivci, to je slovenski državljani, ki so volili nekoga , ki ni Janša, ljudje istega duha in prepričanja. Če bi ne bili trije, bi pa eden dobil 30. Nobeno poenotenje na desni tega ne more spremeniti. Pred leti je bilo razmerje v Sloveniji res pol/pol, sedaj pa že dolgo ne več.

    OdgovoriIzbriši
  16. Eh, lidija, svoje sva naredila s komentiranjem in tudi usmerjanjem v skladu z Nebom, zdaj pa naj se zmenijo. Gospod Štuhec pravi:

    "Šarec lahko postane PV, Sloveniji pa bo vladala globoka država."

    Ta dežela torej ostaja na robu samega pekla. Zato hvala tudi Toninu, Zidanšku in Cerkvi, ki so na direkten ali indirekten način poskrbeli za to. Samo komentarja v Družini nedolgo nazaj, na prvi strani, se lahko spomnimo, ko je pisec, v času kampanje, pisal v čast neki francoski ali kateri svetnici, ki je živela na ulici in se je rada družila s komunisti. Eno je pomagati zapitemu komunistu, drugo pa je družiti se z njimi kot enaki z enakimi. Takšno krščanstvo je pravzaprav spodnja varianta panteističnega monizma, ne pa Kristusov Evangelij.

    Zato pa je mati Cerkev obolela, ker nima več zdravega jedra.

    A Gospod nagrajuje vse iskreno, Njegovi zemeljski generali, naravni zakoni, pa kaznujejo podlost in neumnost. Brez veze bo jokat v naslednjih letih in desetletjih, da je kdo drug česa kriv.

    Aleluja! Gospoda Ljubimo in Njegove svete, do sveta pa imejmo sočutje, tudi do naših pretežno padlih politikov, kajti skala, ki si jo nadevajo na hrbet je enormna. Ta skala pa ni križ, ker križ nosijo Jezusovi učenci, ostali pa skale.

    G. Janša pa naj le stori, kar je mož dolžan, in pred seboj, Bogom in narodom bo ČIST. Storil bo kot Gospod in tale jona tukaj in je lidija napisala zadnjič:

    PONUDIL BO MOŽNOST.

    Gospod vedno ponudi možnost, a le v enem od milijona ponudb jo tudi sprejmemo.

    OdgovoriIzbriši
  17. Silvo, se čisto strinjam s teboj, saj je Gospod demokrat in jaz tudi.

    Tu govorimo predvsem o drugi temi: zakaj se niso desni poenotili, in o posledicah. Narod pa je res povedal svoje, že z neudeležbo. In spet smo tam: tu smo nekaj mesecev sugerirali, kaj storiti, da bi KRIK prišel do njih, a je bilo le napol poslušano in napol storjeno. In rezultat je napol.

    Moja gornja kritika Šarca je bila v tem, da želi prehiteti postopek, ker je tako zelo željan sam vladati, a ima relativni zmagovalec pač prednost pri tem. Iz duhovne psihologije je znano, da ko se neka skupina drobnih šakalov ZDRUŽI proti medvedu, je to iz ZAVISTI. Gre se torej za zavist glede mrhovine, ne pa demokratičnost in željo po resnični preobrazbi Slovenije.

    Kdor je resnično napreden politik, to pokaže tudi pred, med in po volitvah, tole zavračanje vnaprej in zdaj pajdaštvo proti Janši, pa je znak padlih duš, ki jim je mar le pečenka današnjega dne, ne pa prihodnost. Saj sam veš.

    Zdaj pa bo, kar bo in predsednik vlade bo, kdor bo. Evo, kolega demokrat, pa lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  18. Še malo več:

    https://spletnicasopis.eu/2018/06/07/janseva-velika-koalicija-ali-leva-koalicija-pohlepa/

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.