- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

nedelja, 10. junij 2018


75. Različni vzroki kataklizem
Naša notranja vera, Bog, narava, demoni
in Adriatic Strike 2018


Svibnik, dan potem

10.6.2018, NEDELJA, lipe in kostanji prihajajo k sebi po neurju, paša bo. Paša, mati naša.

Vzemite si čas za tale malo daljši tekst. Ne bo vam žal. 

Tri dni nazaj, v četrtek, smo napisali: Začenja se vojna. Kaj pa Bog? V petek dopoldne smo dodajali tudi šaljive komentarje glede Vojaške vaje Adriatic Strike 2018, in napisal sem, da 'naš Miro zgledno pazi na nas' - za domovino vedno buden kot ris.

Pet dni so ropotali vojaki in policiji - ljudje so imeli občutek, da se bolj narodu kažejo, kot kaj resnejšega - in njihova vaja se je imenovala Jadranski udarec oz. Udarec z Jadrana:


No, le nekaj ur za našimi komentarji je prišla strahotna sila in zmlela vse pod seboj. Enako kot vojna. In tudi naš dobri Miro je prej kot v 24-h urah res prišel v Črnomelj, da reši imovino in belokranjski rod. Vsi so si oddahnili, še preluknjane strehe so začele spet držati vodo, kajti ko pride novi general Maister, vsi vedo, da bo vse dobro. Saj nas je ubranil že z brivsko žico, čeprav so se Belokranjci takrat nakuhali proti, a zdaj spoznavajo, da je Šefičeva 'jadranska migrantska pešpot' pravzaprav povezana z Jadran-štrajkom 2018.  

To so dejstva. Zdaj pa bomo pisali o stvareh, ki so tu, a se jih ne vidi s fizičnimi in meteorološkimi očmi, ki so praktično slepe (zato iskreno dvomim, da je med meteorologi kak resnično veren, ker je njihova znanost tako napredovala, da o Bogu in demonih ne more biti več govora. Z njimi se hlastno strinja tudi kak pater Cerkvenik).  

Pritožba Gospodu

Ko sem videl posledice ujme, dežja ledenih granitnih bunk, sem se Gospodu pritožil, in to kar krepko:

''Ljubi Gospod, kaj pa počneš? Spet Si usekal po revežih, kot po navadi? Mar nisi Bog revežev? Kaj imaš od tega, da jim zmelješ hišo, garažo, hlev, avtomobil, sadovnjak, vrtiček, tovarno? Mar ni bilo med temi vsaj pet Tvojih duš, mar jih ni stotine molilo, ko Si tolkel, da se je še hudiču gravžalo? Kako naj takega Boga razglašam ljudem? Komu mar tak Bog? Mar ni že Tvoj veliki indijski svetnik dejal, ko Si bombardiral Bombaj:

''Nedvomno, takega Boga ni mogoče Ljubiti.''

Saj piše in pravijo, da si Ti odgovoren za vsak gib travice, kaj imaš potem od tega, da Si uničeval, potem, ko je pomlad končno dala nekaj sadja in orehov, zdaj pa je vse po tleh? Kaj praviš na vse to?''

Gospod je mirno odgovoril: ''Nisem bil Jaz.''

''OK, kdo pa je bil?''

''Bila je vaša molitev. Zmotna molitev.''

In me je prešinilo, kar sem desetletja opažal in bral v kulturah z več-stoletno tradicijo: spomnil sem se, da hude ujme ustvarja seveda narava, pomnoži in kvadrirajo pa jih demonske sile, ki so večno sovražne človeku, ker ga želijo spraviti v preklinjanje Boga, in s tem premamiti na svojo, demonsko proti-Božjo in proti-Odrešenjsko pot pogube.

''Za kar ste molili dolgo časa, nisem mogel zamenjati za nekaj, kar ste molili le redki, in malo časa.''

Ko sem bil na Vzhodu, in imel vedno kolobocije glede viz, ker Slovenije takrat nihče ni našel na nobenem korejskem policijskem in carinskem računalniku, čeprav je ravno takrat g. Peterle hodil po Koreji, sem pred odhodom rekel zen menihu: ''Spet bom moral skozi težave na meji.'' Pa mi je lakonično vrnil: ''Ne 'delaj' tega.'' Ta njegov odgovor me spremlja vse odtlej:

Sami si delamo mnogo zla, ker si ga vnaprej zamišljamo.
To so naše bolne molitve, zato se nam uresničijo.

Gre se za to, kaj si v naših glavah zamišljamo, predstavljamo. TE slike in stavki so naša notranja vera, IN PO NJIH SE NAM DOGAJA.

Primer: pred volitvami sta na vrata prišla predstavnika SDS, edina stranka, ki se je potrudila priti, in dobro smo se pomenili, celo za g. Janeza sem nekaj sporočil (kar pa ni storil ali pa mu niso povedali). In dobil sem slovensko zastavo, prvič v življenju. No, pri tej ženski, ki je bila kasneje tudi kandidatka za poslanko, sem opazil dvojno vero: uspeli bomo na volitvah, zdaj je čas; v ozadju pa njena nezavedna vera: levičarji so zelo močni, imajo ves aparat, težko jih bo premagati.

To sem ji tudi pojasnil, in prisluhnila je. Zgodilo se je ravno to: zmagali so, a niso zmagali. In tudi ona je doživela enako, in na koncu je žal ne bo v parlamentu.

Vera je nekaj, kar je v nas nezavedno inštalirano, in ta vera, ta osebni program v resnici upravlja naša življenja.

Če imaš globoko izvorno notranjo vero, da so levičarji (pre)močni, potem ti naslednja plast vere in življenjskega delovanja, ki gre kontra prvi, da bi jo nevtralizirala, NIČ NE POMAGA. In tako se mnogi bojujejo z nekimi stvarmi, prav zato, ker je njihova najgloblja vera ravno obratna. Sami sebe bi radi v vero spravili. Npr. te dni je naredila samomor neka visoka psihologinja, in rekel sem si: ''Spet ena, ki je študirala psihologijo, da bi sebi pomagala, celo doktorirala je na temo samomora, a ker je bila ta vera v njej močnejša od vse psihološke medicine, je na koncu končala po svoji najgloblji veri.''

Iz vsega tega vidimo, da ima levica pravzaprav trdnejšo vero globoko v sebi, kot pa verniki. Seveda pravi levičar ne veruje Bogu, ker se ne drži Njegove Besede, a glej, imajo takšno trdno vero v svoje demonske cilje, da jih že 80 let razmeroma z lahkoto uresničujejo in vladajo. Ni kaj, svojo pokoro dobro opravljajo. Vendar ima palica dva konca: imeti hudo željo po imetju drugih (to je bistvo našega današnjega izrojenega levičarstva), izvira iz globoke notranje vere v revščino, zato take osebe vedno uničijo vse, kar je gospodarnega, končajo pa v žalosti in travmah.

Bolna molitev in posledice

Ko so Hebrejci dneve in dneve v tišini hodili okoli obzidij mesta Jerihe, potem pa začeli zganjati strahoten hrup, se je Jeriha začela podirati. Tudi naša vojska je nekaj dni paradirala in ropotala z vozili po Beli krajini, svojo vajo pa so imenovali celo Udarec z Jadrana, in prišel je resnični udarec z Jadrana: Poglejmo sliko:
 

Nekako takole se je dogajalo: sila se je dvignila od Kvarnerja ter zbrala nekje v okolici Kleka, ki ga je slovensko-kočevarska kultura že stoletja poznala kot shajališče demonskih sil, govorili in pisali so, da se tam čarovnice shajajo.
   
Z višjih predelov Bele krajine se ob čistem ozračju lepo vidi zaobljeni vrh Kleka, ki je kot vrh sladoledne kupe. In ravno od tam je prišla strašna razdiralna sila, nevihtna-super-celica, kot so jo poimenovali. Ta temna ledvica pa je res zgledala kot utrgan oblak, ker je imela utrgan oblak pod seboj. Takole je bilo videti v času, ko je mlelo Črnomelj:
  

To pa so posledice, posneto v Svibniku, ki je tik ob akrapovičevini:


  
Prijatelj, ki mi je poslal te slike, je dejal, da je bil hrup, ko je mlelo Svibnik, strašno slišati. Kot da bi ogromen mlin mlel mesto.

Še celo nekaj sto metrov od samega centra točne linije, so bile posledice takšne:

 



 'Kao' jajčevec, sicer v zavetju.


Na pločevini se je dalo prešteti, da je na kvadratni meter padlo od 15 do 20 točnih krogel velikih od oreha naprej, med njimi pa so bile vsaj štiri, velike kot teniška žogica. Seveda pa je bilo v samem centru pojava nekaj desetkrat hujše.  

Imam knjigo o japonski zdravilki starega kova, ki je zdravila takole: najprej je pacienta gostila nekaj dni, se mu vsa posvetila, da je oseba prišla v stanje sprejemljivosti in da so ji obrambni zidovi malo popustili. Potem sta odšla, lepo oblečena kot za k maši, v podstrešno sobico, pacient se je usedel na stolico, ona pa je začela delati hrup na razne načine. Čez čas se je nad vso pokrajino (!!) zbral ogromen težek oblak, začelo je pihati in vse ozračje se je naelektrilo. Takrat je svojo dlan položila na teme pacienta. Začelo ga je gugati, rukati, velika sila je šla vanj. Ko je to delala prvič, je nekaj storila narobe in posledično izgubila večino svojih zob. No, po nekam času tega čudnega premetavanja, se je s prstom dotaknila trtice osebe, in vse se je umirilo. Prej bolan človek, skoraj že za smrt, je ozdravel, IN BIL ODTLEJ 'ZDRAV KOT KONJ' ŠE DESETLETJA, VSE DO SMRTI!! Kogar je tako zdravila, je ozdravel za zmeraj.

Potem se spominjam zapisov o indijanskem 'poglavarju', ki je videl, kako bela kultura uničuje njegov rod, zato je postal kristjan, kot so bili belci, da bi morda lahko pomagal svojim in da bi doumel to čudno silo, ki je prišla s prišleki. No, težko mu je bilo, nosil je svoj križ za svoje ljudstvo, in ko je bil že star, je dejal: ''Da vidim, če je še kaj moči v meni.'' Stal je na hribu in zrl v nebo. Kmalu so se na jasnem nebu začeli zbirati oblaki.

Teh zgodb je veliko, in še vedno so ljudje, ki meteorologom povsem zmedejo razum, a se ti potem spravijo k sebi, ZANIKAJOČ karkoli drugega, kot so H in dva O, in nekaj vetra zraven. Zato se tem stvarem le hahljajo.

Še vedno so ljudje in osebne sile, ki lahko upravljajo z vremenom do neke mere, v dobro ali v slabo. Ne bom pa posebej opisoval pretresljivega nehotenega dogodka, ko je znanec, še preden je Gospod k njemu prišel, tri dni meditiral na temo smrti, potem pa se je na svete Lucije dan - ki je Cerkvena maska za dan strašne Balkanske demonke, katere ime so ljudje pozabili, a je še v spominu - ob izdihu, in ko je rekel: ''Dovolj je!'', stresla vsa zemlja, grmelo je pod hišami kot da se je ogromen zvon snel in padel in poskakoval - bil je potres! In potem so poročila govorila, in teletekst, da je bil potres z epicentrom malo stran od njegove hiše! In nekaj okoliških starejših hiš je dobilo razpoke, so povedali kasneje. Ta dogodek ga je še bolj pognal v iskanje Gospoda, in glej - ni on našel Gospoda, ampak je Gospod prišel k njemu na večni obisk.

Preberite si še te kratke pretresljive novozavezne odlomke:


Iz vsega povednega lahko zaključimo, da ljudje lahko povzročamo mnoge stvari, ki so sicer nedoumljive in nerazložljive, in se tega sploh NE ZAVEDAMO. Rečemo: 'Dič kle, 'dič tam, a smo pogosto sami sprožilec silam, ki niso ravno prijetne. 'Dič pa se z veseljem priključi, ker je pač 'dič. Včasih pa je posredi Božje delovanje, a tega lahko prepoznamo šele kasneje. Berite naprej.  

Gospod, narava in demonske sile

Gospod je dejal: 

''To nisem bil Jaz. Kadar Jaz jemljem, vedno nekajkrat povrnem.''

Takšni dogodki so lahko torej različnih vzrokov:

1. Ali je to v Gospodovem načrtu. Primer: atomska bomba nad Hirošimo in Nagasakijem. Takrat je Gospod v hipu podivjanim Japoncem vzel vse, a jim je takoj začel obilno vračati, zato so Japonci Ameriko še dolga leta imenovali 'beikoku', dežela riža, ker so ZDA vlagale ogromne denarje za obnovo, demokratizacijo in hranjenje tega naroda. Gospod je kruto vse vzel, da je mnogo več povrnil, narod pa je naredil v bolj kot ne pacifističnega.

2. Ali so to samo naravni pojavi, kot vsak običajen dež. Vendar se pri nevihtnih-super-celicah pogosto zgodi še nekaj drugega:

3. Naravni sili se pridružijo demonske sile, ki so sovražne ljudem. Njih namera je, da ljudje prekolnejo Boga, izgubijo vero Vanj in se odvrnejo od Njega.

Kajti dva rodova Zemlje; kajni in abeli, levičarji in verniki; so le odraz konflikta, ki vlada med očem nevidnim energijskim svetom in transcendentnim Kraljestvom (ki je naš edini pravi Dom). Človek že od začetka sveta ve, da obstajajo polbogovi, ki so sicer še vedno vezani na materialnost, a so Gospodovi služabniki, in demoni, ki so padli polbogovi oz. 'črni angeli'. Med njimi je vedno antagonizem, boj.

Ta boj se odvija tudi v Sloveniji, odraža se v razklanosti naroda in v politiki.

Kadar neka nevihta ali tajfun postaneta še prav posebej zlobna, in se posebej usmerita na kraje, kjer živijo ljudje, po možnosti pretežno verni, takrat je velika verjetnost, da gre tudi za sodelovanje demonskih sil. En primer:

V zgodbah Kočevske lahko preberemo, da je bila na Mirni gori globoka jama, in da je od tam pogosto prišla sila, ki se je združila s točo in potolkla vse v smeri Črnomlja. Potem so na tistem mestu zgradili cerkvico, in STVAR SE JE UNESLA!! Ko pa je naš prejšnji komunistični sistem to cerkvico zanemaril in uničil, se je hudič spet dvignil, in zmlel Črnomelj, morda kakšnih 13 let nazaj, in ravno prijatelj, ki mi je poslal zgornje slike, je imel takrat avtomobil ves obtolčen. No, te dni ni bilo dosti bolje, tokrat je prišlo z jugo-zahoda, ne severa, in končno si bo zgradil kak nadstrešek.

Torej, ko sem slišal za tisto točo, sem parim ljudem pripovedoval o nekem zmaju na Mirni gori, in o mašah, in glej, kmalu se je začelo obnavljati od komunizma propadlo cerkvico, imeli so sveto mašo, vsako leto je maša - in vsaj do sedaj se točni pojav, prihajajoč s tega konca, ni ponovil. Kar pa prej ni bil slučaj, ker je nekaj hudega večkrat poskušalo, v večji ali manjši meri, storiti škodo ljudem.

Hehe, pater in meteorolog in znanstvenik, hehe?

Demonske sile se prav rade pridružijo demonskim 'molitvam'

Zakaj kriki Gospodu, naj ustavi točo, ki je prihajala 's Kleka', tokrat niso pomagali? Ker to ni bil navaden naraven pojav, ampak zmnožek narave, človeških hotenj in demonskih sil. Gospod je lepo pojasnil, naj Ga prevedem:

Če ste toliko časa in množično molili za 'vojno', jo zdaj imate. Težko je potem, ko se karmični proces končno sproži, stvar ustaviti s kontra-molitvami in željami.

In tako je tudi z migrantskimi valovi, ki bodo prihajali neustavljivo kot tokratni ledeni pogrom z neba. In enako je bilo s svetovnimi vojnami: vse se je pripravljalo leta, desetletja vnaprej. In ko se zbere dovolj sile, se plaz utrga, in nič ga ne more zaustaviti, tudi Gospod ne, kajti On dovoljuje, kar vztrajno izsiljujemo.  

Mnogo hudega si torej sami ustvarjamo.

Kot me je opomnil menih, in ker sem marsikaj vedel o sili imaginacije ter hermetizmu, sem se po njegovem stavku takoj umaknil v osamo in začel vizualizirati, kako bom srečno prišel čez vse meje, pa še vize mi bodo dali. In res je bilo tako: po krajši, a težavni 'bitki' so me lepo sprejeli in dobil sem vizo.

Ni vse Božja volja torej, kar se nam dogaja. Koliko let bomo živeli in kako, je pogosto posledica naše notranje vere, programa, ki se ju še zavedamo ne. Božja volja je nekaj veliko inteligentnejšega od teh naših kolobocij, ker se infiltrira v nas tako, da UPOŠTEVA vse naše zmote in travme in strasti. Upošteva vsak naš ovinek in zablodo, in vendarle nas - vztrajno, na mehak način - vodi Domov.

Kaj pa je Božja Volja, se nenehno sprašujejo vsi, še posebej pa to v raznih situacijah ni jasno duhovščini. Poglejte, povsem preprosto je poznati Božjo Voljo:

Pridi Domov. Sprejmi Odrešenika, in pridi Domov.
Ko Me srečaš, pa še drugim govori o Meni. 

A tega verniki ne vedo več, zato tudi njihove molitve prikličejo samo demonsko topovsko podporo. Kaj šele hotenja nevernih! VSE jih spremljajo demonske sile, ki sovražijo človeka. Vzemimo primer aktualne politike:

Povedal sem že, da so nekateri ljudje od Gospoda blagrovani, in zato je odpor do njih toliko hujši. In povedal sem znanje iz Bhagavad-gite, da tisti, ki želijo zemeljske cilje, potrebujejo častiti polbogove; tisti, ki bi radi premagali sovražnika, morajo častiti demone; tisti pa, ki bi radi Služili Gospodu in bili Odrešeni, naj častijo in slavijo in služijo Boga osebno. In Njegove svetnike, dodajam.  

In zdaj vprašanje za bralce bloga: če so gospod Janez Janša in še nekateri kleni možje, od Gospodovega očesa blagoslovljeni, koga morajo častiti tisti, ki so Janšo sprejeli za svojega sovražnika, da ga skušajo na vse nedemokratične načine spodnesti? Koga morajo častiti ti osebki, ki kažejo potuhnjeno sovražnost? Ki jo je glavni državni sodnik izrazil takole: ''Sfu..ti ga moramo!''

No, sami pogruntajte koga, mi pa lahko samo še dopišemo:

Kogar častiš, pri njem boš potem služenje opravljal.
Oziroma ga že opravljaš.
Saj to čutiš v duši, a ne?

Ne glede na sicer zunanje performanse pri javnih svetih mašah. Pravijo namreč, da še hudič pride k maši, da bi spogledljivce ujel v svoj primež.

Kdor vidi duše, vidi neizmerno stisko in stres tistih, ki častijo demone, četudi v cerkev hodijo po 'blažev žegen', ker se jih Kristusov blagoslov ne more prijeti. In vidi Mir v onih, ki morda izgubljajo v svetu, v srcu pa služijo Gospodovi volji.

To je Kristusov Evangelij. Kdo more proti njemu?


Še tole: znano je, že od nekdaj, da vojska brez dela postane banda. Zato je najbolje, da v mirnem času pomagajo narodu ali vrtajo tunele pod gorami. In naša vojska se je štiri dni vozakala naokoli, papcala, bencin kurila in kakce spuščala, ko pa je prišel 'sovražnik z Jadrana', in zbombardiral Belo krajino v prah, pa nisem slišal za nobenega vojaka, kaj šele za četo, ki bi v soboto vsaj strehe razbitega cegla pomagala razkrivati? To so delali le Božji gasilci. Gasilec, ki je garal dva dni do onemoglosti, mi je zatrdil, DA NI BILO NIKJER NOBENEGA VOJAKA NA POMOČ, AMPAK JE BIL SAMO g. CERAR, KI JE NABIRAL POLITIČNE TOČKE. To so njegove besede, pa najbrž ni Janšev volivec. 

Če pa sva kaj preslišala, me prosim popravite: ali je vsa ta strašna vojska Adriatic Štrajka kaj pomagala Belokranjcem popoldne in na dan po ujmi? Saj to je bil tudi zadnji dan njihove vaje, torej so bili še vedno prisotni, plačani in futrani? So storili kot lažni osvoboditelji v Dražgošah? Ko je zapokalo, so pa izginili? Če niso pomagali, potem je Mirotova in Borutova skrb za narod ena sama parada. Samo en stavek bi bilo treba, en ukaz, en sam dan trdega dela, pa bi odslužili vso hrano, ki so jo odžirali narodu.

Tako se pač menimo tukaj med seboj. 







21 komentarjev:

  1. Vredno branja, večkratnega, hvala Jona za zapis, sem se veselila tega šepeta. Ganila do solz me je Božja volja; sprejmi Odrešenika in pridi Domov. Občutek je, da Gospod osebno nagovori človeka in ko Njegovo sporočilo zadane na naša najgloblja hrepenenja, vrniti se Domov, je to harmonija žive sile, ki gre čez vse. In ko pomisliš še na tiste ljube svete, Milost skozi njih buhne v srce, da bi se razpočil.

    Fotografije so pomenljive, sploh tista prva z Milim Rešenikom, Gospod daje priložnost in nam čez blog sporoča: »Pokušaj Me ljubiti!« Ko razmišljam o življenju, vsakdanjih zapletih, bližnjih ljudeh, vremenskem dogajanju te dni, službi; smo kot potujoče ladjice, ki imamo samo eno resnično Nalogo, vse vmes pa so priprave, trening poligon, kot to verjetno počno vrli vojaki Jadranskega udara 2018.

    Opažam pa, da četudi verniki, to delo preživetja in imetja zelo resno opravljajo, hlastno se vržejo v zemljene reči in ne spustijo teh gabaritov pridobitništva niti za milimeter. Govorijo o sočutju, pa so hladni kot špricer, ko te vidijo ranjenega, še oni dodajo svoj pelin. Slutijo, čutijo, pa ne vedo, kam te dati. Govorica, ki jo spoštujejo in 'slišijo', sta odločnost in moč, vse drugo jim je samo v sladokusje, da se širijo in bohotijo. Zaman so vse maše in obredje, če se srce ne mehča in vitica Ljubezni do Jezusa Kristusa ne vzpenja se do neba.

    Dobro si je zapomniti, da kar vztrajno izsiljujemo, naposled dobimo in tako bodo tudi politiki, ki prehitevajo, lahko dobili svoje, samo ne jamrat, ko bo prišel za to tudi račun.
    Pa da je Cerkev porinjena na obrobje, pove g. Juhant na spodnjem linku. Kaj pa posamezni duhovniki in škofje, ki so v njej, kje je njih moč, da so zmožni izraziti svoje osebno mnenje, koga bodo volili, kaj mislijo … Poziv k treznemu razmisleku do svetnih zadev kot piše v članku tudi ne bo dovolj, sploh če si bo Cerkev po svoji maniri zanj vzela čaaas.

    http://radio.ognjisce.si/sl/203/komentarji/27324/

    Umiriti se, ljubiti Jezusa Rešenika in Ga poiskati v svojem srcu v umiku sobe. Hvaljen Jezus in Njegovi, za vse Milosti in nepojmljivo Usmiljenje, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasno napisano, lidija!

    Vidiš, zakaj so post-komunisti boljši od nas: ti pišeš o umiku v sobo in bližje h Gospodu, o čemer sanjajo tudi tukaj:

    http://katoliska-cerkev.si/poslanica-za-dan-duhovniskega-posvecenja-dies-sanctificationis-2018

    neverni pa na glas govorijo parole o ljubezni do sveta, o pomoči ubogim od toče potolčenim in migrantom - vse te besede dobrote so si od vernih vzeli, celo iz prižnic so jih sneli, verni pa se umikamo ...

    Se je Miro Dobri umaknil? Ni se umaknil, takoj je prišel v Črnomelj, vse je obljubil, no, žal pa je potem umaknil vojsko, ki bi lahko dan in pol pomagala, pa še v nedeljo, da bi bila res vredna svoje uniforme.

    Tako to je, in zato tema počasi, a hitro, prekriva ves svet. Na koncu sveta ne bo osebe, ki bi bila verna, kajti vsi verni bodo že DOMAAAAA!!!

    D o m a !!!

    Juhuhu!

    OK, umiri se, zdaj je treba najprej domove na zemlji popraviti, da bo imel Gospod, če se On nameni kaj notri dati ali kaj razdrobiti, lažje delo.

    A On potem vse povrne mnogokrat, je rekel, pa naj povrne tudi vsem vam mnogim bralcem, ki nekaj izgubljate, medtem ko berete te zapise in molite, a nekaj dobivate za zmeraj, kajti kar je od Kraljestva, je večno.

    Tu doli na Zemlji pa bo vedno muka. Malo jo je dobro, da se ne prevzamemo, preveč pa si nihče ne želi.

    Zdaj pa Ti vse dobro odmeri, Gospod, ki Si se oglasil, in razčistil dileme. Hvala Ti! Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tu je dobro poročilo grozote. Moja ocena, da je bila prejšnja toča pred 13 leti, je bila pravilna, za smer pa pravijo, da je bila enaka, kot letos:

    https://www.dnevnik.si/1042825222/lokalno/dolenjska-in-bela-krajina/za-pest-velika-toca-je-kot-za-stavo-razbijala-stresnike-in-avtomobile

    Slava gasilcem! To so edina bitja v Sloveniji, ki se jim še lahko reče Ljudje. Le kaj bi brez njih? Vlada, parlament, vojska, policija, zdravstvo: ena sama konjska figa.

    Mati Cerkev pa 'šlagirana'. Pa rec.


    OdgovoriIzbriši
  4. Požrtvovalnosti in srčnosti nas gasilci uče. Ali pa kdo zmaga kakšen športni boj, potem pa se po zaključnih obračunih tisti pomembneži na oder navlečejo, z zaobljenim trebuhom in majavim podbradkom, pa jih nihče niti pet pesto ne posluša. Občuduje se tistega, ki je pustil dušo in srce v ringu.

    Resnično si napisal jona, marsikje po porah naše družbe pa je eno samo polovičarstvo ali pa še tega ni več, ker so mladi primerki naroda 'odzombali' v digitalni svet. In človeka začne grabiti ena žalost, žalost nad svetom, karkoli želiš dati, ponuditi, navdušiti dobiš nazaj, ali pa si še obgrižen povrhu.

    Današnja Božja beseda: »Blagor žalostnim, kajti potolaženi bodo.« (Mt 5,4)

    Hvaljen Jezus in Njegovi, Gospod Jezus, Ti veš, Ti veš vse. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  5. N'ka n'č na bod' žavostna, lidija! Pa rože zalij, one bodo vesele! In sovatka tut.

    Imaš pa prav, kako zblojen narod smo: Olimpija osvoji vse naslove, potem pa na podmukel način odslovijo trenerja, ki je zlata vreden:

    https://www.zurnal24.si/sport/nogomet/razocarani-biscan-odlocitev-predsednika-je-bila-nepravicna-311168

    To so naredili že prej z enim italijanskim trenerjem, sicer druga ekipa. Nepojmljivi možganski defekti!!! Naši športniki pa kot da sanjajo, ponavlja se v večini ekip. Vujović:

    "Ne morem reči ene pozitivne stvari. Niti o eni prvini rokometne igre. Od odnosa do igre, patriotizma, karakterja, čvrstosti... Pokazali nismo ničesar, kar je rokomet. Nismo imeli vratarjev, vse je šlo v gol. Nismo imeli vodje na igrišču. Zarabec in Bezjak sta bila izgubljena. Madžarska je zasluženo zmagala. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se športno borimo do konca, a s takšno igro smo daleč od svetovnega prvenstva," je v prvem odzivu za RTV Slovenijo dejal Vujović.

    Pa jih je vodil na dan materinega pogreba.

    A če pogledaš hiper-krščanski narod Hrvate, vidiš, da je za njih resnica to, kar je dobro le za NJIHOVO korist, a so vsi Bogoljubi in Božice, kaj šele Glorije. Pa Južne Korejce poglejte, tudi hiper-kristjani 2000-h Cerkva in sekt:

    http://www.rtvslo.si/svet/korejkam-prekipelo-dovolj-imajo-zalezovanja-in-skritih-kamer-na-straniscih/457605

    Človeku res postane slabo.

    A poglej, naši gasilci, pa tudi belokranjski trgovci in gradbinci, kot je Požek, ki so se povezali z izdelovalci strešnikov, in ves vikend dobavljali pokritje za strehe; ter stotine gasilcev iz pol Slovenije, ki so prišli, tako da nekaj zdravega naroda pa je še. Recimo tam max. do ene tretjine, kot so pokazale volitve.

    Božjo Besedo citiraš - lahko pa rečemo tudi:

    Blagor veselim v Gospodu, kajti veseli bodo ostali!

    Življenje pa teče naprej: ženska, ki je nisem slišal nikoli zakleti, je po toči dejala: "Ne grem več na vrt, toliko sem se matrala, kurc gleda", a je šla že na vrt; in tam nekje, kjer je šla centralna linija toče, je glasna muzika z jugo-hojlami odmevala dva dni po ujmi. In pokopališče, razbito kot od vojne, bo kmalu čisto, nove sveče in vazice, novo cvetje, in življenje gre naprej.

    Na koncu najboljšega filma 'Sedem samurajev', ostanejo trije samuraji od sedmih živi. Ubranili so vas pred množično hordo, povsem enako komunistični. Od daleč opazujejo kmete, ki sadijo riževe sadike v vodo, in pojejo sadilne pesmi. Eden reče: "Kmetje vedno zmagajo, mi pa zgubimo."

    In tako je bilo tudi tokrat: narod je zmagal, življenje gre naprej kljub vsemu hudemu, VOJSKA JE PA IZGUBILA, ker je pobrala šila in kopita, ko je prvič malo zaropotalo. Kot bi se Dražgoše ponovile, in tudi tam so kmetje zmagali, vojska pa je za zmeraj izgubila.

    Mati ljuba Cerkev pa je v trajnostnem šoku.

    Gospod se nas Usmili.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tole so izračunali: bunka Črnomaljske toče je imela hitrost cca. 150 km na uro. Če jo dobiš na teme glave ...

    http://www.times.si/slovenija/debelejsa-kot-je-toca-hitreje-pada-ce-je-bila-premera-skoraj-10-centimetrov-je-klestila-s-hitrostjo--d033894ebcb0655db600014b6dc438c4c3317e17.html


    OdgovoriIzbriši
  7. Poglejte si tale video iz Črnomlja:

    https://www.zurnal24.si/slovenija/video-lovci-na-toco-posneli-silovito-moc-petkovega-neurja-s-toco-v-crnomlju-311179

    OdgovoriIzbriši
  8. Jona, se strinjam z razloženim, narava je težnja prava, rine, se bohoti, pred seboj pa melje. In tako je z naravo ljudi. Ko v nekom zaznajo nekaj, česar oni nimajo, se jim v ospredje zrine potuhnjen program, ki ga napaja zavist.

    Ponoči so se zgrinjale čudne temne sile, ki so poskusile strašenje in mrzličenje, ropot v sobi in skrajno neprijetna stiskajoča prisotnost stvorov. Pa smo šli lepo po vrsti, učbeniška lekcija iz tegale 49. čivka, prilagam link spodaj. Jona, zelo resničen in nujen zapis, vsakemu, ki se kaj mudi na Poti, toplo priporočam, da ta zlata vreden čivk prediha in si ga vtre v dušo in spomin. Gospod Jezus Kristus je rešil situacijo, sprva pa je, da sem popolnoma zaupala v besede Božjega čivka.

    http://bozjicivki.blogspot.com/2017/08/47.html

    Molila odločno in na glas: Jezus Kristus Kralj, Jezus Kristus Zmagovalec, Jezus Kristus Izganjalec, Jezus Kristus Rešenik! Naredila križe čez sobo v Imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. In groze začno ponikati, zgubljati silo in vse se razčisti kot ozračje po strašnem neurju.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, Gospoda ljubiti in Njegova Znanja ob pravem času uporabiti, v priklonu pred Vami, lidija.

    P.S. Vmes sem pogledala dodane linke tukaj, strašne so te sile. Ozaveščam, da je mnogo mnogo človeku sovražnih tvorb in moči, kar je bilo v tem šepetu pojasnjeno. Dobro pa je poznati, s čim se v takih situacijah lahko zavarujemo ali jih s svojim neumnim hotenjem ne prikličemo.

    OdgovoriIzbriši
  9. Kaj pa misliš lidija, tukaj pomagati pri Živi Besedi, pa da te zlobci ne bodo skušali mučiti? Saj so tudi svetnike, ker resnična vojna se ne odvija v fiziki, ampak v duhu. Ti pa poskrbi, da imaš moč, zagotovo si v stanju oslabelosti, in takrat si spake želijo privoščiti malo več. Moč in molitev, pokaži pač, kdo je šef.

    Drugače pa, prihajajo znamenja, in začela se je vojna v duhu, kot smo pisali, a tega nisem mogel vedeti;

    Gospod ni pozabil na ta rod, čeprav smo že skoraj izrojeni, in odločil se je poslati pomoč, saj je demonski rod že prehudo razmnožen v nevidnem svetu naše domovine in ljudi.

    Jutri bo nov dan, novo popoldne, nova ura peta. Gospod odpošilja svoje armade angelske, slišal je molitve in jadikovanja, videl pasti zlobe, IN NI NAS PUSTIL SAME.

    O Ljubi Gospod, kako sem srečen, da nisem zdaj na oni strani!

    In pravkar sem se spomnil, da pogledam Božjo Besedo za današnji dan, na Hozani, in takole pravi:

    "Gospod, razjasni Svoj obraz nad nami.
    Pravični Bog, usliši me, ko kličem,
    saj Si mi v stiski pomagal;
    Usmili se me in usliši mojo molitev!
    Ljudje, zakaj ste zakrknjeni in iščete laž?"

    In tole je posnetek današnje Besede; glej, Gospod prihaja:

    https://www.youtube.com/watch?v=NAwuKUHKKBw

    Za jutri, ko se začenja nov dan, pa piše:

    "Ps 18,8-11:

    Zamajala se je zemlja in se stresla,
    temelji gora so strepetali,
    zmajali so se, ker Se je razsrdil.
    Iz njegovih nosnic se je dvigal dim
    in požirajoč ogenj iz Njegovih ust;
    od Njega so se vžigali živi oglji.
    Upognil je nebo in stopil dol:
    teman oblak je bil pod njegovimi nogami.
    Vozil se je na kerubu in letal,
    na perutih vetra Se je nosil."

    Gospod je dober, svojih nikoli ne zapusti! Amen.


    OdgovoriIzbriši
  10. Gospod je velik in blagor tistemu, ki se Njegovih Poti drži. Molila sem včeraj Ps 94. Pa je na popoldan nebo temnelo, po koncih Slovenije svojo silo razodelo. Govorila sem s starejšo osebo po telefonu, ki živi blizu območja, kjer so se včeraj dogajale vremenske ujme. Pa pravi: » Naj bo dež, naj kar dežuje, samo da toče ne bo, to pa ne!« Takole si ljudje želijo, nikogar pa ne zanimajo kakšni globlji vzroki, kaj se to dogaja. To zaznaš in te mine, da bi sploh kaj zinil. Živijo od dneva do dneva, od ust do ust.

    Kaj da bi šele o Gospodu spregovoril komu. Si že fantast. Zato pa, ko nekateri duhovni govorijo iti med ljudi, kam boš šel in komu govoril? Umakneš se v svojo sobo, bereš o sveti Favstini in le ob priliki poveš, če se vse okoliščine poklopijo. Jona enkrat si dobro pojasnil, da delati s tem svetom je kot z jajci, previdno, da se kaj ne razbije.

    Odpev današnjega Ps 16 na Hozani: »Gospod, varuj nas, Vate zaupamo.« Pa sedajle vidim na Hozani, da ima god sv. Anton Padovanski. Prvo kar se spomnim je to, da je še on rajši šel ribam pridigat kot pa ošabnim, prevzetnim in krivovernim prebivalcem mesta Rimini in so ga poslušale. Preden pa je šel, je takole vzkliknil: »Rimini, Rimini, gorje ti, ker zavračaš Božjo Besedo in zapiraš vrata pred Njegovo Milostjo!«

    Hvaljen Jezus in Njegovi, prosimo, Usmilite se nas, bebcev, ki še standarda rib ne dosegamo. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  11. Madonca, čudn, premejdun čudn. Tudi sam sem govoril s starejšo teto na cesti, tudi ona je povedala, da je povsem vseeno, če moliš ali ne: vsi imajo vse razbito.

    Pa sem pojasnil, da če DOBRO moliš, si vsaj miren v srcu, če pa ne moliš, ne moreš imeti tega Miru. In ker si vsi želijo biti srečni, in je Mir v srcu predpogoj sreče, imajo tisti, ki DOBRO molijo, več možnosti za dosego Sreče, kot tisti, ki ne. Pa je odgovorila, da so točo najbrž povzročili avioni in helikopterji, ki so med vajo nenehno ropotali točno nad Črnomljem. Da ljudje tako sklepajo. In da so prišli gasilci celo iz Karlovca, Rese, naši vojaki pa so 'spizdili'.

    Vidiš, kako je svet majhen, pa ta stara teta ne bere našega bloga.

    Ja, sem enkrat strelovod nekje montiral, tisti valjanec, pa bolj sem se matral, bolj je bilo krevljasto. In je rekel potem poznavalec: s tem 'železom' moraš delati previdno, kot z jajci. Enako je pri delu z ljudmi, takoj so pripravljeni kokodakati, sebi v večno škodo, zato izberi le tiste, ki so udarjeni, kajti le tak je morda v stanju z nekaj manj arogance. Kajti, resnično, resnično povem ti:

    če boš govorila Nauk Ljubezni do Gospoda človeku, ta pa bo zavrnil, glej, bolje bi bilo, da si molčala, bolje bi bilo, da bi tisti svojo mamo za dva evra prodal, bolje bi bilo, da bi bil gluh in nem. Kajti ko Gospod nekomu ponudi, ta pa zavrne,

    jejhata, jejhata, kaj ga doleti, pa ne od Boga, ampak od hudiča!

    Zato je moder človek tiho, pove pa, kot si napisala: če je primerna priložnost. Biti bhakta-oznanjevalec, je enako kot biti žepar v množici: le ko je res dobra priložnost, jo izkoristiš, sicer jih dobiš po prstih :))) Le da v tem primeru slabšo odnese zavračalec, kajti Gospod je povedal, kako je potem z njimi:

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+10%2C+11-15&id13=1&pos=1&set=2&l=sl

    Žal se res tako zgodi, pa ne po oznanjevalčevem 'prekletju', ampak po naravnih zakonih karme, ki stopijo v veljavo, ko je Nauk zavrnjen. Vsakdo si torej sam sodi. Zato se Bojmo, Božji strah je vseeno koristna zadeva.

    Strašno si torej scitirala sv. Antona Milostljivega, najbolje bi bilo k njemu moliti za izgubljeno pamet, lažni kristjani, podli politiki. Gospod Ocvirk:

    "Če bodo demonizatorji vztrajali v demoniziranju, da bi si prigrabili oblast, bomo obtičali v demonokraciji, v kateri so razdori, izključevanje, laganje, manipuliranje vrline, povezovanje, sodelovanje, poštenje in spoštovanje pa popljuvane pregrehe."

    Mar nismo že doooolgo časa tu? O DEMONKRACIJI smo že pisali, in zdaj se bo nadaljevala, le da najbrž pod vrhovnim poveljstvom levih-kristjanov, ki pa jim je bistvo Nauka skrito, kajti Nauk se skrije tistim, ki so grdi v srcih. Je pa dobro, da vsaj v Cerkev hodijo, kajti Cerkev ni grupa svetnikov, ampak bolnica za bolnike. Kjer pa se glavnega Dohtarja ne upošteva več kaj dosti, bolj so jim privlačne sestre in čudni sestroni.

    'Slovenec, Slovenec, gorje ti, ker zavračaš Božjo Besedo in zapiraš vrata uma in srca pred Njegovo Milostjo!'

    A vendar, kar nekaj je pravih, in Gospod je slišal. Danes je nov začetek.

    ALELUJA!!

    Kam le svet hiti,
    kam se mu mudi,
    leto za letom gre,
    le kje vam je srce?

    OdgovoriIzbriši
  12. Kar naši levi krščenci ne zmorejo, zmore Kim, ker je srečal 'očeta':

    http://topnews.si/2018/06/12/video-vreden-hollywooda-je-preprical-kim-jong-una-trump-mu-je-pokazal-kako-bo-videti-severna-koreja-ce-podpise-sporazum/

    To pa je Ocvirkov link, sem prej pozabil:

    https://reporter.si/clanek/slovenija/ce-demonizirate-janso-ste-strpni-napredni-ce-tega-ne-pocnete-bodo-demonizirali-se-vas-643777

    Narava pa se odziva na stanja našega duha ... Če greš k čebelam jezen, boš popikan, če pa greš ves sladek, boš meden.


    OdgovoriIzbriši
  13. Tole pa je članek, kot bi ga jona napisal, če bi ga znal. Nujno branje:

    https://www.casnik.si/vsi-proti-jansi-je-vracanje-v-preteklost/

    Narava pa sledi našim bolestnim nagnjenjem.

    OdgovoriIzbriši
  14. In če smo že pri odlišnih zapisih, je tu še eden: O domovina, ti si kakor kur..:

    http://nova24tv.si/slovenija/politika/o-domovina-ti-si-kakor-vlacuga-kdor-te-ljubi-ga-zasmehujes/

    V taki domovini se posledice naravnih ujm skrajno težko sanirajo. Kar ji manjka dobrega gospodarstva in s tem denarja.

    OdgovoriIzbriši
  15. Jona hvala za vse linke in komentarje, prebrala. Zelo zanimivo je spremljati in opazovati povezanost. Točno tako, bolestna nagnjenja v ljudeh se zrcalijo tudi v naravi. Včeraj smo lahko slišali pri poročilih, da je Slovenija najbolj nevihtno območje v Evropi, ja, tako kot je v narodu, tako na vremenskem nebu.

    Včeraj pa se je nekaj zgodilo, v času odmora letim po malico v en večji center, čeprav se je nebo temnilo kot bi žaluzije zapiral. Pa se ulije, neurje, pihalo, drobna toča tolkla, tako smo čakali 'ujeti', da se malo sod z neba zlije. In se nabirajo ljudje na notranji strani vhoda, pa pristopi en starejši človek, kakšen upokojenec verjetno do mene in gleda v neurje, ko so se vrata od vhoda odpirala in zapirala ter je zavelo po naših nogah. Pa pravi: »Tole je pa hujše kot KRISTUSOVA VOJSKA." Odgovorim mu: "Kaj pa če je." In se je nasmejal, sama pa sem obstala, čez misli je šinila vsa podoba angelske vojske v oklepih, ki si jo jona opisal dan poprej.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, Gospod pošilja pomoč in nebo nad trmoglavimi v Sloveniji se temni, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  16. Zanimivo, lidija! Kolikokrat v življenju ti je kdo omenil Kristusovo vojsko? Najbrž nikoli nihče. Včeraj pa, nek naključni človek. Hotel je povedati svoj dvom, da so naravne in demonske sile močnejše od Gospodovih, ki jih je očitno začutil.

    So, a le začasno, lokalno. Na koncu pa vedno zmaga Gospod in njegovi, ker je pač Kralj. Seveda pa zavedene duše v trenutkih navidezne prevlade laži in slabega raje prehajajo na drugo stran, četudi se dičijo da so kristjani. A kdor laže, krade, ta tudi bolhe je, torej je od 'diča, četudi je trikrat krščen in dvakrat birman.

    Gospod je dober, ni nas spregledal, nismo več sami, to je bila le preizkušnja. Ne le po Svoji Milosti, tudi po Moči je Gospod.

    Smo najbolj nevihtna država v Evropi, ker smo najbolj komunistična po karakterju. Poglej, katoliki npr. že skoraj 80 let po sveti maši volijo brezbožnike. Zaradi tega je v narodu hud spor, plus in minus, in zato smo najbolj nevihtna država.

    Zakaj pa so stare kulture vsako pomlad z darovanji in rituali povabile boga gore, da se je spustil na riževa polja in jih blagoslovil z dobro letino? Vse je povedano v Bhagavad-giti, kakršna je: če častiš polbogove, prav tako častiš Boga, ker oni služijo Njemu. Seveda pa so rezultati nekoliko drugačni: bolj so zemeljski, če častiš polbogove, in duša se ne Odreši; če pa Ljubiš in služiš Gospodu, ki je Kristus, si kmalu Odrešen vseh trpljenj za večno.

    To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Blagodarni!

    OdgovoriIzbriši
  17. Čisto topla novica iz Črnomlja: nekatera naselja, kot sta Svibnik in Lokve, so še vedno polovično pod plastičnimi ponjavami, videl sem le dve ekipi krovcev, mnogo je hiš brez ponjav, recimo tista zgoraj na fotki z rdečo streho je še vedno takšna. Najbrž imajo podeskano, pa niso dali folije.

    To je nekaj starš... nekaj groznega. Elektro fantje na svoji strehi menjajo sončne celice, Akrapovičevi so še vedno preluknjanih streh ... Velika sreča je bila, da je nevihta zavila navzgor, ne proti vzhodu, ker je vzhodni del mesta skoraj nedotaknjen.

    Nekaj let nazaj povodenj, pa žledovi, zdaj neurja s točo: le kaj počneš Slovenski rod, da se narava tako odziva? Najbolj nevihtna dežela v Evropi da smo. Najbolj komunistična tudi.

    Pa naše volivce poglejmo: odhajajoča propadla vlada se zdaj trudi spet priti na oblast, ljudje pa ne ponorijo, ko gledajo stotine medicinskih sester v odhajanju, enako zdravnikov, mladine ... Javni uslužbenci kot so sodni policisti, policija, vojska itd. so bedni, da ni za povedat. Sodstvo vrača verbalni delikt, in kdor je desni, naj se pripravi na ogromne kazenske zneske, če bo govoril, kar je prej že pisalo drugod. Kresalova gospa je začela z nenormalnimi kaznimi, recimo za prometne prekrške, ki so najhujše v Evropi, SDS bi jih zmanjšal na normalno mero, a so vsi proti SDS?

    Ja, hudičeva dežela je Slovenija, a kdor Gospoda Ljubi, bo Rešen. Kajti mi smo duše, ne telesa.

    In tudi Cerkev zdaj že kaj pove, preko svojih penzjonistov. Kot smo napovedali. A po toči in volitvah zvoniti je prepozno. Prihaja nova toča:

    http://radio.ognjisce.si/sl/203/aktualno/27346/

    In le Gospodova vojska angelska nas lahko ubrani.



    OdgovoriIzbriši
  18. Sem mislil za jutri, pa ne bo šlo, napisati tekst o t.i. "moški duhovnosti", ki jo želi Cerkev zadnje čase obuditi. Bomo po moško napisali, v soboto.

    Kdo zmore, naj pomaga od toče razkritim v Beli krajini. Pa četudi s sadikami poljščin. Kak dober denar pa je morda najboljši.

    Slišim pa tudi, od gasilcev, da so med ljudmi tudi lagodni tipi, ki na čuden način izkoriščajo možno pomoč, kot da so gasilci DOLŽNI biti še krovci. Ne, oni pomagajo, da voda ne pride spet v hišo, kaj tudi pokrijejo, če je material, če pa se lastnik cele dneve ne zmeni, da bi kakšno letev pribil na ponjavo, vmes pa morda pujska peče, in samo gasilce klicari 'na zagovor', za take pa se ne zmenite, dokler se ne spametujejo. Dosti je drugih, dobrih ljudi, ki so v stiski.

    Pa Bog pomagaj Sloveniji, saj vidiš, kakšne zgube smo.


    OdgovoriIzbriši
  19. Če kdo ni videl: današnja celotna Slovenska kronika o belokranjski hudi uri:

    https://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174545759

    Pa še potres je bil danes, pravijo.

    OdgovoriIzbriši
  20. Ha ha, tole o lagodnih tipih pa prebije – sodu dno. Tale uvid, kako se nekomu pomaga in pod kakšnimi okoliščinami je zelo na mestu. Takšne nebulozne tipe ljudi imamo tudi sicer v družbi, ki kar mislijo, da jim npr. socialna pomoč pripada, ne samo neko obdobje, če se znajdejo v stiski, da ne bo sporazuma. Ampak na celi črti kot način življenja. Grozljivo pa je, da je to v naši državi sistemsko bolno urejeno, še več, stranke levice to pred volitvami še ojačajo, da legalizirajo družbeno nevzdržno situacijo, potem, ko je pa političnega cirkusa in vetrovja mimo, pa se ta pomoč zmanjša.

    Še en boleč pogled; med ljudmi, ki naj bi bili izobraženi, v službi ljudi, so tisti, ki so jih okužile ideologije feminizma, teorije spola, LGBT … ko hodijo spat in živet med marginalizirane skupine, se obnašajo kot mali odrešeniki. Moškega, pravega principa, torej principa avtoritete več ni, če pa se kje pojavi, naredijo vse, da se ga v kali zatira in pametni moški se umaknejo ali pa od žalosti umrejo.

    Slovenija je zatohla in tole neurje naj simbolično in kot znamenje neba prinese 'očiščenje' tega delčka sveta. Hvaljen Jezus in Njegovi, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  21. Ja, tudi taki lagodni tipi se najdejo. En drug primer: pridejo gasilci in dajo ponjavo na streho. Naslednji dan lastnik dobi strešnike, s sinovi in kolegi zleze na streho, odgrnejo plastično pregrinjalo, prekrijejo pol strehe, potem pa so lačni, gredo dol in pokličejo gasilce, naj jim ponjavo namestijo nazaj, na preostalo polovico ... Hehe, taki umetniki pač dobijo temu primerno lekcijo, saj gasilci niso ene ... ampak možaki.

    Prav gotovo, kot praviš, ljudi k takemu dojemanju pomoči vzgaja naša moralno zblojena država. Slišim, da so primerki, ki na CSD kar na silo zahtevajo, kaj vse jim pripada, vse do konca življenja. Takšnim pa je treba dati kaj drugega, primerno vzgojo na primer.

    No, je pa včeraj popoldne gospod škof novomeški prišel pogledat gasilski dom, in bo Karitas sodelovala, zato lahko sredstva za pomoč Belokranjcem namenite tudi tam.

    Dobro si napisala o principu Očeta, ki ga vsepovsod preganjajo, kot odmev luteranskih teoloških in osebnostnih zablod. Zdaj že vrabci čivkajo to povezavo luterancev z levičarji in muslimani, vsi pa so proti katoliški Cerkvi, ker edina hrani Nauk v glavnem neokrnjen - če ga že živi ali ne. Presenečajo tudi poženščenci v materi Cerkvi, no, pa bomo o tem kaj več v novem tekstu jutri.

    Zatohlost Slovenije nekateri enostavno imenujejo: Zlovenija. A tak je najbrž kar ves svet, ker to itak ni naš pravi dom, je le prevzgojilnica za zblojene duše, ki smo se prišli sem rodit, ker smo sanjali, da bomo sami kraljevali na kakšnem koščku vesolja, brez Boga, sebi v užitek. In da nam ne bi bilo prefletno tukaj in bi še bolj pozabili na pravi Dom pri Gospodu, ki je Kristus, so naravni in karmični zakoni tako narejeni, da za nekaj užitka desetkrat toliko trpimo.

    Kaj bi pa bilo brez neurij, vojn, potresov, lakote, bolezni, starosti in smrti? Že v nekaj letih bi si začeli domišljati, da smo Bog. Torej bi dokončno postali hudič.

    Hvala Ti torej Gospod, za Tvojo Modrost, kako nas vodiš Domov, podivjane merjasce. In hvala tebi lidija, ki si na Božji strani, a takrat je treba biti oprezen, kot vrabec v kašči.

    Aleluja, Gospod je Živ, aleluja!


    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.