- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

sreda, 20. junij 2018


77. O izvorni 'moški duhovnosti' in o
energetiki moškega ter ženske
2 od 2

CityLab

20.6.2018, sreda, aprilsko vreme, a lipci in kostanji brnijo, livade po medu dišijo.

Moški umik k Bogu

Ko sem bil starejši mulc, sem začutil, da mi Cerkev ne more dati drugega, kot da ostanem potrpežljiv tumpelj, ki kot voliček prenaša svoje bedno življenje, z upanjem na Vstajenje ob koncu sveta čez milijarde let. Kar pomeni zavreči 70% svojih še neodkritih potencialov. Zato sem se lotil samostojnega I S K A N J A. Najprej mi je v roke prišla nekakšna hermetična literatura, ki sem jo zelo dobro predihal, preden sem krenil k zen-budizmu. Ta hermetizem je bil ena sama praksa, in poučne smernice, nekakšna mešanica idej prave joge (joga pomeni: LINK Z BOGOM !!) s primesmi gnostičnega okultizma višje stopnje. Sliši se strašno heretično (demonsko, a ne, inkvizicija?) - a vse, kar sem tam prebiral in poskušal vaditi, je bilo, kot sem sam razumel: Postani notranje močan in najdi Boga! Oni pravijo: najdi razsvetljenje.

No, v eni knjižici te sorte, polni izjemno poučnih stvari, recimo nujnosti kontrole spolne energije, da lahko napreduješ ali duhovno, ustvarjalno ali pa materialno; ali pa, da je duhovno petje način očiščenja duha in duše; o nujnosti duhovnega vodstva; da več želja pomeni več težav in trpljenja; o tem, da so krize način zorenja; o poklicih, ki niso v nasprotju z Naukom, in o poklicih, ki so v nasprotju z Naukom in moralo (recimo politika in prodajanje alkohola pijančkom …); o smrtonosnosti našega uma, če ni usmerjen k Bogu; sem zasledil nekak tak stavek:

Ko uspešen moški dopolni petdeseto leto, naj 50% svojega imetja daruje razsvetljenim duhovnikom, 25% razdeli svoji družini, ostalih 25% ali manj pa vzame s seboj in se povsem posveti Poti, iskanju Boga. S seboj naj vzame samo tisto, kar lahko položi pod glavo, ko bo spal ob cestah, na poti k duhovnemu vodniku in Bogu.

Sam sicer pravim, da čim prej začneš s tem postopkom, tem bolje, kajti mladost ima tudi več moči, brez neke moči pa začetek Poti domala ni mogoč.

Po zen-budizmu in podobnem, pa je Gospod sam prišel do te zgube od iskalca, prinesel mu je svete Knjige - in tam sem lahko spet prebral enak stavek kot zgoraj! In ko sem se ga vsaj v želji začel končno držati, je Gospod prišel in se Razodel. Bil je Oče/Jezus Kristus Rešenik. Aleluja!

Duhovna Pot, ki ni hinavska (polovičarska), se začne z enim samim malim semenčkom. To je malo Jezusovo gorčično seme, ki pa se zna razrasti čez vse. Začne se torej s POPOLNIM UMIKOM. Vsi ostali umikci za kako uro, dan ali teden, celo v kak samostan okroglih patrov-permisivcev, pa so le bratranci tega Umika, bratranci v 33. kolenu. Luka 14,33:
         
''Takó torej nobeden izmed vas, ki se ne odpove vsemu, kar ima,
ne more biti Moj učenec.''

In tako človek proda vse, kar ima, da pride do nekaj drobiža, zapusti vse, ki ga dobro poznajo, in začne iskati Boga. Prvi in edini korak na tej dolgi in trudni Poti pa je: NAJDI SI UČITELJA, KI JE SREČAL BOGA. V katolištvu je beseda 'učitelj' strogo prepovedana, je pravi heretični zločinski peklenski zmazek, ker Učitelj je le eden, to je Kristus, zato katoliki ne potrebujejo poslušati nikogar, Jezusa pa itak ne slišijo. No, pameten človek postopa drugače, ker ve:

Da ima Učitelja že v sebi, v svojem srcu, v obliki Nadduše, ta pa se razkriva tudi s pomočjo zunanjih učiteljev, kot so Cerkev, Sveto pismo, svetniki, Jezusovi čisti bhakte, ter tisti, ko so na Poti vsaj kak korak pred nami.

To je torej prava moška duhovnost, oziroma drugače povedano, ker moške duhovnosti v transcendenci ni: tako postopa pravi moški, če je vreden svoje človeške in Božje podobe.

Najprej razčistimo, kdo smo in kdo je Kdo

Problem današnje teologije, vrtčevske, je, da ponižuje svetost svetnikov, in jih prikazuje kot bebce, enake nam, 'potem pa se jim je zabliskalo in so postali svetniki', ''a so bili še vedno grešniki, zato Cerkev nima nič od njih'', je pridigal eden od nadebudnih, neko nedeljo, Bog mu oprosti to 'sveto' preproščino.

Na primer, mož naj bi požiral ves d..k svoje razuzdane ali neumne družine, ker da je nekaj takega izvajal tudi sveti Jožef. Da je to ''moška duhovnost'': umreti za družino. Ok, ok, kaj pa če družini ni mar za Boga, ali pa le malo? Boš umiral zanjo in s tem še sam padel v večni ogenj? Ne, pa naj gre za ženo ali moža: ko so otroci preskrbljeni, zapusti vse, in stopi na Gospodovo Pot z vsem svojim življenjem, z vsem, kar si. Preklinjali te bodo, ker so bebasti, ogovarjali te bodo, zato se odmakni iz tistega kraja, in ko najdeš Gospoda oz. On tebe, bodo tudi ti norci počasi, eden po eden, Odrešeni. Kajti duše se poznamo tudi na daleč, četudi se ne vidimo nikoli več.

Poglejmo svetega Jožefa in Marijo: ali sta bila res, kot smo zdaj mi? Iz bhakti literature Znanosti o Ljubezni do Boga, Znanosti, o kateri krščanstvo lahko samo sanja in ugiba, lahko izvemo naslednje, če stvari povežemo skupaj:

Obstajata dve vrsti Odrešenih duš: nitja sidhe in sadana sidhe. Sadana sidhe so tiste duše, ki so bile izgubljene in zblojene, kot npr. Magdalena in Savel-Pavel, a so skozi duhovno askezo in Božjo Milost prišle do POPOLNOSTI: do služenja Gospodu z Ljubeznijo. Nitja sidhe pa so POPOLNE že od nekdaj: so Gospodovi večni Odrešeni osebni prijatelji in spremljevalci v Nebeški palači, a so včasih s posebnimi nalogami poslani na Zemljo. Takrat dobijo človeško telo, z njim pa tudi precej težav, ki so nepoučenim videti, kot da so te duše navadni ljudje. No, in tako nam bhakti Znanost Ljubezni do Boga pove,

DA STA STARŠA BOGA, KADAR ON PRIDE NA ZEMLJO V ČLOVEŠKO TELO, VEDNO ISTI SVETI OSEBI, KAJTI GOSPODOVI STARŠI SO LAHKO LE BOŽJI SVETNIKI NAJVIŠJE VRSTE.

In ko po tej informaciji začnemo Jezusova starša gledati skozi te oči, pa tudi nekatere svetnike, nam postane jasno, da je to res: čisti so od rojstva do smrti, od jutra do naslednjega jutra. Med njih spada tudi sveta Favstina Kowalska Najsvetejša. Ko dobijo to nesrečno človeško telo, z njim dobijo tudi delno pozabo Božjega, kar pa se povrne, ko situacije dozorijo za začetek njihovega delovanja. Zato je za sumiti tudi vse Jezusove apostole, nerodne kot so bili, da so bili v resnici nitya sidhe, vnaprej izbrani, a na začasnem duhovnem spančkanju.

A zdaj vidite, kako zelo je protestantska teologija v tem segmentu zblojena in zgrešena? Vi se kar pojdite ekumenizem, a kdor ima sveto mati Marijo za navadnega človeka, je demon. Isto velja za tiste, ki se ob sliki svetnika z gnusom obračajo stran.

In zdaj: sveti Jožef Najsvetejši, nitja sidha, je bil poročen s sveto Marijo Najsvetejšo, nitja sidho, oba pa sta za sina imela Božjega Sina Najsvetejšega, ki je enakovredna različica (emanacija) Boga Očeta, za nas, da Ga lažje vidimo in sprejmemo. Torej naša in Jožefova pot nista enaki - mi nismo kot Jožef, ker so že osnovne okoliščine povsem drugačne:

smo le eni bedni grešniki, spečani z drugimi grešniki, naši otroci pa lezejo k demonstvu, kot mi sami.

Zato se je treba držati Jezusovih priporočil oz. ukazov. To je edina prava duhovna Pot. Vse ostalo so le hanzaplasti in aspirinčki. Peter-učenec je v Matej 19,27 (o tem poročata tudi Marko in Luka), dejal:

''Glej, mi smo vse zapustili in šli za Teboj. Kaj bomo torej prejeli?''

Nič ne vemo o družinah Jezusovih učencev. Menda so nekaj časa hodili zraven, potem pa? Peter jasno pove, kaj so storili vsi učenci:

PUSTILI VSE, IN ŠLI ZA NJIM.

Pri tem pa se je še nezrelo in bebavo spraševal, kaj neki bo dobil za to, kakšna bo nagrada? Takšno vprašanje kaže na še neprebujeno dušo, ker dela dve napaki. Najprej preračunava zase, kakšen dobiček bo imela; ob tem pa pozablja, da ko dobiš Gospoda, SI DOBIL ŽE VSE NAJBOLJŠE DOBRO, SAJ SI DOBIL SREČO, DA MU OSEBNO NEPOSREDNO SLUŽIŠ Z LJUBEZNIJO. Kdor živi tako, pa je popoln. Katoliška dogma namiguje, da mi nikoli ne moremo biti popolni, ker je popoln le Gospod, a istočasno sluti, da so duše, ki so popolne, ker so v Ljubezni z Njim. Le kako sveta sestra Favstina, Gospodova večna Nevesta, zdaj že Žena, ne bi bila popolna? Saj je bila z Njim zaročena in tudi poročena že za življenja na Zemlji ali že pred tem!

To so svetosti, dragi bralci, o katerih se nam še sanja ne, in se nam tudi ne bo.

Zato le na tla, na tla v prah pred njimi! Pravijo, nune, hehe, da so Jezusove neveste, a to je tako, kot da bi se postavil ob sliko svete Marije in rekel, da sem Njen mož, živi Jožef. To so hamlarije, le semenčka nečesa, kajti celo v nebesih je tisoče stopenj svetosti, in mnogi so v nebesih, pa Palače še videli niso od znotraj, in mnogi so v Palači, pa niso Gospodovi osebni intimni služabniki. In so najsvetejši angeli, ki niti sanjajo ne, kaj pomeni biti Gospodova resnična nevesta, sveta sestra Favstinka Najsvetejša.

Kako bi potem o tem lahko kaj vedeli Cerkveni kleriki in dostojanstveniki??? Nema puta.

Moško-ženska energetika in mali umiki za preživetje

Vendar so 'mali umiki', dokler se še ne zmoreš umakniti popolnoma, prav tako dobrodejna stvar. Poglejmo si energijsko dinamiko izza moških umikov v moško družbo.

Moška in ženska posvetna sestava nista enaki. Za duše smo rekli, da niso ne moške ne ženske, so pa 'ženske' v odnosu do Očeta, vse kar je navešeno na njih pa je pri moškem drugačno kot pri ženski. Poglejmo samo bistvo te razlike.

Moški je energijsko drugačen: je seme, spodbujevalec, medtem ko je ženska energija in psiha kot zemlja. Zemlja brez sonca in semena ne more roditi ničesar - ko pade dež, ne postane mati, ampak ostane blato. Nekaj ji manjka, impulz življenja.

Moški je drugačen: ima nekak skrivnostni magnetizem, brez katerega ženske ne morejo biti normalne.  Amazonke-feministke so v praksi dolgoročno nemogoč projekt, ali pa se morajo družiti s samci orangutanov in goril. Kaj se dogaja?

Poglejmo naše vsakdanje življenje: samostan redovnic, ki nimajo kakega moškega predstojnika ali vsaj hišnika, ki jih občasno, a redno, obiskujeta, postane norišnica. Enako se zgodi, če ženska postane puščavnica: postane norica. In enako se zgodi, ko so v kakšni bolnišnici v ekipi samo ženske: pobijejo se med seboj. To mi je povedala zdravnica. Tudi CSD direktorica mi je rekla, da so ''feministična družba'' in rekel sem ji: ''Saj, zato pa ni čudno …'' In ko sem veliko hodil po domovih, po službeni dolžnosti, sem mnogokrat srečal samske ženske, zaklenjene v svoja stanovanja, ki so postale duševno motene.

Narava pa nam pove tole: psice so mirnejše od psov, če pa se udarijo med seboj, gredo do konca, do smrti, nobenega popuščanja ni. Enako je pri čebelah: ko se rodi prva mlada matica, takoj začne iskati druge matičnike z maticami, da jih UBIJE. In če stara matica z rojem ne pobegne pred njo, je takoj ubita. In ena ženska je rekla: ''Če na svetu ne bi bilo moških, ne bi bilo vojn - vsi bi bili zastrupljeni.'' Tudi takšna je torej narava ženske, da ne omenjam masakra in sadističnega mučenja, ki ga čebele izvajajo nad prej zaželenimi troti, ko se jim zazdi, da jih ne potrebujejo več: tepejo jih, grizejo, še krila jim želijo odgrizniti, vržejo jih iz panja. In domače miške, skakači, so OK, ko pa je samic več, se najprej hčere spravijo mati ubiti, potem pa še očeta.

Gremo nazaj: ženska v samoti torej propada, če občasno vsaj na hodniku bloka ne sreča soseda in z njim spregovori nekaj besed. Vse to se moškim v enakih situacijah ne dogaja. Puščavnik, ki živi sam oz. brez stika z žensko, zlahka ostane normalen, ženska v enaki situaciji pa postane duševno bolna. Zakaj?

Ker ženski po naravi ni dana določena energija, magnetizem, kar je dano moškemu. Zato je razumljivo, da če ji tega primanjkuje, lažje in hitreje postane prešuštna. V stari samurajski knjigi piše:

''Razum (moški) ima štiri vogale, in se ne premika, celo v ekstremnih situacijah ostaja stabilen. Ženska pa je okrogla. Lahko rečemo, da ne razlikuje prav dobro dobrega od zla, pravilnega od nepravilnega, zato se kotali kamorkoli.''

Spominjam se intervjuja znanega športnega trenerja žensk, ki je dejal nekako takole: ''Deset let jo učiš backhand udarec, potem z njim osvoji vse pokale, olimpijske igre, nekega dne pa se zbudi, in backhanda ne zna več. Začnejo se velike muke.'' Vsakdo, ki je malo izkušen, dobro pozna to posebnost ženskega spola.

Vsa ta raznorazna dejstva potrjuje tudi naša propadla feministična vlada (s svetlo začudujočo izjemo notranje ministrice), kot tudi prevlada feminizma pri vzgoji mladine v šolah. Vse pa se dodatno zalomi, ker je današnji moški 'razelektren' svojega posebnega magnetizma, ker je že od malega vzgajan kot punčka, brez avtoritativnih ljubečih očetov in učiteljev, nenehno obkrožan z oblastnimi ženskami, kasneje pa postane še odvisnik od ženske kot spolnega objekta. V takem primeru moški postanejo duševno oboleli in po funkcioniranju domala enaki ženskam. Poglejte današnje fante v mestih: pobritih teles, 'nagvircani', frizurce in babjih manir. Takšni fantje-moški pridejo maksimalno le do polovice svojih potencialnih zmožnosti.

Umik

Znanosti o energijski drugačnosti ne potrebujemo razlagati nobenemu moškemu, pa naj je še tako neuk: sami začutijo, da pride trenutek, ko je nujen pobeg. Zamislite si ne tako redko družino: mož, žena, dve hčerki, tašča, psica in muca. In vse jih mora mož oskrbovati s svojim magnetizmom, da ne ponorijo. Seveda je to skrajno izčrpljujoče, in moški to dobro čutijo, 'na vodi' zaznajo; začenja jih zagrinjati megla, nesmisel in nemoč.

In ko se nekoč po naključju znajdejo v izključno moški družbi, za nekaj ur ali kak dan, pa naj je to lovska, fuzbalska ali pivska druščina za šankom, zaslutijo, DA SO KONČNO SPET PRIŠLI NEKOLIKO K SEBI. Zato jim takšni pobegi začno goditi.

Podobne umike nudijo patri 'moške duhovnosti'. Kar je seveda dobro, to je medicina najvišje sorte, še posebej, če se ob tem Boga spominjajo. Vendar pa bi tudi vsaka druga družba te vrste delovala podobno, če je le moralna.

Zato takšne umike ne moremo smatrati za 'moško duhovnost', ampak bolj za transfuzijo v stiski. Moški se obnovi tudi, če se popolnoma sam umakne v samoto, naravo. Ker pa to ni dobro za duševno šibkejše duše, je začasen umik v izključno moško družbo zelo dobra izbira, še posebej, če je človek ranjen. Bojevnikom pa je dovolj divja ali vsaj samotna narava. Plus Gospod.

Pa končajmo, da tekst ne bo še bolj predolg, ker takih baje da nihče ne bere - kakor kdo želi. Kar se pa prave, transcendentne Božje duhovnosti tiče, smo povedali, v čem je njen prvi korak.

Gospod, Usmili se nas! Pridigajo, da si nas Ti naredil takšne, kot smo, a jaz temu ne verjamem - saj nisi želel, da smo bedaki in demoni, mar ne?







8 komentarjev:

  1. Uvid v razlikovanje med moškim in žensko še po eni strani, ki je nujen na Poti. Če bo tole kakšna ne v nulo zakoreninjena feministka brala, se lahko še iz svoje zmotne ideologije ven zvrne.

    Napisno sem predihala in prebrala ter se popolnoma poklopi z realnostjo, bom nazorna, s primeri, saj življenje včasih na pladnju prinaša dogodke. Ne dolgo nazaj sem govorila z znanko, ki pove, da v njenem pretežno ženskem kolektivu odhaja še en in edini moški predstavnik. Prijavil se je za drugo delovno mesto, bil izbran in gre – stran od ponorelega ženskega jedra. Pokomentirala je posmehljivo in vzvišeno: »Sama sem že zdavnaj vedela, da to ne bo zanj, da ne bo zdržal.«

    Drug primer pa ravno včeraj, ko hodim po opravkih, naletim na starejšo gospo, ki jo večkrat srečam, pa kakšno rečemo, beseda da besedo. Kdaj mi kaj zaupa in malo 'zlije dušo'. Včeraj pa kar bruha, razočarana nad vsem svetom, da jo nihče ne mara, da jo vsi samo izkoriščajo in 'ponucajo', ko pa jih ona kaj prosi, pa so vsa vrata zaprta. Jokala je, se tresla, iz oči pa so ji švigale strele, vem pa, da je brezbožne narave in rada prebira življenjepise komunističnih veljakov, groza!! In da, živi sama, neporočena v eni hiški in zelo rada se ukvarja sama s seboj in kako bi se dobro imela. Ter se s kakšno krajevno – mestno gnado kje skupaj slikala. Mirno sem jo poslušala, za okrepitev pa sem ji rekla par spodbudnih stavkov za premik. Joj, sveta Marija, napaka, oprosti meni bedniku. Zdelo se mi je, da so njene srepe oči naenkrat vso jezo in bes usmerile vame, kot da sem sama krivec vse njene nesreče. Jona, v misli je švignila tvoja izkušenjska modrost: »Umakni se s ceste, ne stoj na sredi!«

    Včeraj zvečer sem prebrala ta tvoj zapis in lučke so se kar prižgale, seveda, ta ženska nima tega skrivnostnega magnetizma, ukvarja pa se le sama s seboj in se strašno smili sama sebi.
    Ker vse, kar jo je po zaključku bežnega in nevihtnega srečanja zanimalo, je, ali ima razmazano ličilo in če je črna okoli oči.

    Ta svet je zmeda, norost pa je, da se ne dokopljemo do spoznanj, kako se stvari na pravi način lotiti. Jona hvala za zapis, ki dušam pomaga razumeti in kobacati se na prej po Poti. Jezus Rešenik, Tebi hvala za vse Tvoje bližnje, ki nam bednikom pomagajo. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. "Če bo tole kakšna ne v nulo zakoreninjena feministka brala, se lahko še iz svoje zmotne ideologije ven zvrne."

    Bog daj srečo!

    Tudi sam sem, kot tisti, ki ga opisuješ, nekoč delal v skoraj 100% ženskem kolektivu, in bil v že nekaj prvih urah deležen treh tipov postopka: ene so me prijazno sprejele; druge glasno gruntale, kje bom prvič čez plot skočil; tretje pa so bile tiho, samo bloščale so, ob prvi priložnosti pa napadle z vso zahrbtno ali direktno zlobo. Ko tudi direktorica ni pokazala normalne inteligence, sem odšel s prvim mojstrom, ki je prišel mimo, in tam zaslužil dosti več, pa še mir sem imel. Ostal je le en medicinski tehnik, vedno tih in dvoumen, boksarska lutka za zverine - Bog ve, če je še živ?

    Naletela si na asuro, demonko. V Sloveniji je asur že daleč čez polovico. Vpijejo na ulicah, mečejo kocke, sovražijo Janšo in Cerkev, lažejo, kradejo, bolhe jejo, o Gospodu nič ne vejo, zagovarjajo pobijanje otrok s strani lastnih mater, naučili so se papeževe govorice in zato na vseh volitvah nasankajo ljudi in vernike, ter potem s prevarami obdržijo oblast, a niso sposobni gospodarjenja, ker se med seboj trgajo. Ves svet postaja takšen.

    S tovrstno osebo lahko uspeš le na en način: časti in hvale ji moraš dati v pravi meri, to naši škofje obvladajo v nulo. Kajti asure so skrajno občutljivi na svoj ego, in še ko lažejo, kradejo in ubijajo, jih prizadene, če malo bolj grobo besedo izrečeš. Skrajno so občutljivi na svoj JAZ, prav si opazila. A to ne velja le za ženske; ko je nekdo asura, spol nima veze, zato je to druga zgodba.

    Praviš, da se ženska rada ukvarja predvsem s seboj, pa sem se spomnil enega filma, ko je pleme odšlo z otoka, ena mladenka pa je bila pozabljena tam, in je živela sama, a ni pozabila lišpa in kiklic iz školjk in se gledati v vodi. To je bistvo ženske: 'A me kdo gleda, pa magari ribe?' Moški mora biti močan in odločen, ženski pa je dovolj, da je všečna. Ko pa današnji tudi fantje postanejo babe, njih otroci ostanejo demoni.

    Vse to so šmorni in golaži, prismojeni, zapleteno stanje, in potem bi ga dobri patri radi reševali s svojimi herbalnimi domislicami. OK, OK, nekdo mora tudi to početi, a zdi se mi, da so kot tisti, ki v mrtvašnici pod mrzle nosove ogledalce nastavlja, če bo pa kdo vendarle še kaj dahnil, in se bo zameglilo, da ga bo lahko rešil.

    Vsa čast resničnim duhovnikom, to niso navadni ljudje! Niso pa tudi Jezus, svetniki, apostoli in patriarhi. Nekaj vmes so.

    Praviš, da je ta svet ena zmeda, a pazi, bova postala heretika pelagijanca ali gnostika, zakopali naju bodo ob zunanji steni britofa - saj je BOG naredil ta svet, zato je svet popoln, mar ne? Slovenščina to potrjuje: pravi, da je svet svet.

    No, ta svet je v resnici narejen zaradi nizkih želja. Kot lahko nekodo na kolenih moli, da mu Bog pomaga vdreti v bančni trezor, in mu potem čudežno uspe; so Gospodove materialne sile ustvarile, kar so si padle duše želele: planet oz. vesolje, kjer bomo sami vladali na svoji haciendi, s svojimi kurami, in uživali življenje. Kdor se je rodil na Zemlji, a ni nitya sidha, je zagotovo padla duša, ki je tu na prevzgajanju in spametovanju od te bolne ideje.

    Zato lahko rečeva, lidija; ta svet je popoln, popolna kaznilnica, kjer za malo molitve dobiš malo užitka in veliko trpljenja. In naprej: ta svet je večni dom kajna, ki bo vedno zmagoval tukaj, kot vedno je zmagoval. Njegova naloga je, da gnjavi abele, da se abelom priskuti ta jama krvi in kosti, Zemlja, in si zaželijo Doma, Gospoda. Naloga abelov pa je, da s svojim zgledom kajnom kažejo Pot. Zato kakšnega resničnega ekumenizma tu ne more biti, ta bo šele ob koncu sveta, ko bo svet uničen, demoni pa ne bodo imeli kam drugam, kot Domov. KAJTI GOSPOD JE LJUBEZEN.

    To je ta kozmologija, kdor jo sprejme, bo rapidno hitro Odrešen, po Gospodu našem Jezusu Kristusu Odrešeniku. Amen.

    PS: spol tu ne igra več nobene vloge. Spol je le za nadaljevanje trpljenja na Zemlji.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jona, hvala za pojasnila, kako ego deluje, učbeniški primer. Res se takšni mehanizmi v pretežno ali kompletno ženskih kolektivih vzpostavijo, preveč maternic na kupu. Histerija zavlada. Saj maternica je hysteria (ime zanjo) in stari Grki so doumeli, od kje izvor neobvladljivega ekscesnega nevrotičnega obnašanja.

    Včasih pa so poimenovali histerijo tudi 'bolezen blodeče maternice'. Blodnje in še enkrat blodnje in svet se utaplja v tem … Brez dviga zavesti in prenesti fokus želja na nekaj višjega, na Gospodova stopala in služiti Gospodu ter Njegovim v Ljubezni se svet samo zapleta in blodi. Svet je BLODNJAK. In brez vodnika, Božjega človeka, ki ga poslušaš in slediš, se ven ne rešiš.

    Še eno opažanje, ko smo že pri hodečih maternicah. Da pa me sedaj katera izmed žensk ne označi za kakšno sovražnico ali kaj podobnega. Nikakor, samo rada bi še nekaj zapisala v zvezi s tem, kar je zaznati, pa se ne izreče, ker ni več moralne moči v ljudeh. Ko sem šla te dni po nekih opravkih, vidim da pred nekim župniščem hodijo mlade punčare in ena je bila urejena kot manekenka, v piko. Ob tem pa pomanjkljivo in nespodobno oblečena, vse oprijeto in vsaj 20 centi prekratko. Narava človeka je močna in čemu služi paradiranje po dvorišču župnika tako oblečen? Razmišljala sem, kaj jih nihče ne opomni, da so meje spodobnosti in nekih notranjih norm, ki se jih gre držati. Tega v družbi ni več, občutek za sram je izpuhtel in zamazala ga je prostaškost, ki se je v mladih vcepila kot 'standard'.

    Sveti Leopold Mandić je jasno in neomajno zavpil: »Meso na prodaj!« ko je videl, da gre k spovedi nespodobno oblečena mlada ženska, ta pa se je do sramu obrnila in se vrnila šele spodobna v oblačilu. Pa si lahko samo mislimo, da je bila verjetno že v prvi verziji nad nivojem današnjega ponujajočega se mladega mesa.

    To opažam tudi pri cerkvenih dogodkih, neki standardi spodobnosti in dostojnosti videza tudi navzven so se dobesedno skrhali in potonili. Potonil je tudi odločnosti glas duhovnikov, ki bi jasno oznanili, da standardi so in se jih je potrebno držati, saj prihajamo na njihov in Božji teritorij. Kdo poreče "puritansko", ampak čemu izzivati in golo kožo kazati, ko pa s tem odpiramo kosmatemu vrata.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, zgled življenja in delovanja, v notranjosti pa žar Luči, proseva na vse življe, jih od mrtvih obudi. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ta je pa dobra; histerija je hysteria, maternica. Ja, tu je moč, a tudi norost, ko stvari niso kot treba. Omenjaš podobno kot citirani samuraj, "histerijo blodeče maternice" in občutek imam, da bo histerija, na ta zelo deževen dan, polno udarila v državnem zboru, ker so si družno levičarji pogrizli že vsa 'muda'.

    Strašna je tvoja diganoza, lidija, da je ta svet en BLODNJAK. Vendar, resnično, povem ti: ta zguba od jone ima veliko veselje ne le v Bogu, ampak je odkril deželo, kjer na Boga še niso pozabili, velika Ljubezen je vzplamtela, in v četrt sekunde sem se začel učiti njenega jezika. Za mnoge Slovecev bo to nov prihodnji dom, kajti ogromno ljudi je,

    KI BODO PO TEH VOLITVAH ZAPUSTILI TO BREZNO ZLA, ZLOVENIJO, hvala gospodom Toninu, Zidanšku in Cerkvi, ker so z EGOIZMOM (beseda gospoda Pukšiča) in preračunljivostjo poskrbeli, DA DESNICA NI TRDNO ZMAGALA VSAJ ENKRAT V DESETLETJIH. Lepe stvari govori nadškof Zore, na maši za domovino, a pred volitvami

    NI STOPIL V BRAN KRŠČANSTVA,

    v našem naslednjem zapisu pa bomo pokazali, kako se to dela, če si resničen kompleten Božji pastir.

    Jaz, bratje in sestre, pa vem za domovino, poleg Domovine, ki so nebesa. Ta domovina pa je odraz nebes, na Zemlji. Žal njihovega duha nima naša duhovščina, ki je že 60% LEVIČARSKA. Prav si povedala: to je zato, KER NI VEČ MORALNE MOČI V NJIH. Kako žalostno!!

    Seveda je bila Mandićeva mladenka povsem druge sorte: prvič, prišla je na spoved k svetniku, in drugič, šla se je preobleč in kljub sramu prišla nazaj. Glede prekratkih kril in šminke pa sem že pisal, ko smo evangeličansko mašo gledali, naši pa se vsega hudiča hitro nalezejo. Pa pojdimo v ekstrem: kakšna bi bila maša, če bi še 20 cm odvzeli? Ali pa kar zgoraj brez, nad čemer se je pri Rusih navdušil pater B. C.? Bi bila maša še možna, ali bi postala hudičev rajon, satanizem? Pater ima raje joškaste pupe pri maši, kot stare tercialke, kar je naravno, a če že moraš zbirati, so za usodo duše dosti boljše 'sive kite'.

    Dobro to opažaš pri mašah, a pojav ni nič novega: od nekdaj so bile maše za parade in ogledovanja, spogledovanja. Že v Prešernovih časih. Kakšne so samo klobuke nosile v cerkvi! Dandanes pa so modni klobuki gola koža. In župniki vedo, da če bi se vtaknili v to paradiranje obseh spolov, PAČ NIKOGAR VEČ NE BI BILO K MAŠI.

    Nimaš kaj praskat: 'dič tle, 'dič tam, največ pa v Državnem zboru.

    V naslednjem blogu pa si bomo pogledali, da obstajajo narodi, KI NISO TAKO PEKLENSKO PADLI, kot smo Slovenci. Obstaja dežela, ki je sveta, in ta jona jo obišče in blagruje njene svetnike, v duhu in v telesu, kadarkoli bo to le možno. Vabljeni, predvsem mladi!

    Pa hvala ti lidija, in kupi si walkman, da slišiš, kako svetniki govorijo, in se še sama priučiš tega.













    OdgovoriIzbriši
  5. Jona, hvala ti za pojasnila in navdušenje. Ta dežela je lahko le Poljska in njeni Polscy święci. Tam je rodni jezik Najsvetejše. Šla v akcijo in prišla do zvočnih zapisov poljskega jezika.

    V zatohli Zloveniji so čudne in kosmate zbrke, ker kot si večkrat poudaril, so gospod Tonin, Zidanšek in Cerkev spustili obroč, ga razklenili in naredili zdravo jedro šibko. Vse je začelo razpadati še preden je dodobra seme o ZD+ pognalo in se utrdilo v zavesti ljudi. Včeraj smo videli gospoda Tonina, ki se mu je kar smejalo, s tistim kladivcem na piedstalu DZ me je spominjal na lepo vzgojenega otročka, ki pa končno dobi želeno igračo. Le kam bo vse to peljalo?

    Zanimivo bo, kaj porečeš v naslednjem šepetu o pravih Božjih pastirjih, ki so stopili v bran krščanstva. O srčnih in predanih Jezusu Kristusu, ki so šli na vse za Njim v boj. To je nekaj tako strašnega in močnega, da ni sile vesolja, ki bi to lahko preprečila.

    Dan je tak, pravšnji za molitev in petje svetega Imena. Hvaljen Jezus in Njegovi, zaradi Vas se Zemlja skupaj drži in kljub norostim demonskih duš na dno brezna ne spolzi. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja, dobro si zadela: Polscy święci. Mi smo imeli maščičko za domoviničko, kjer je pan škofičko govoril, kar bi moral pred volitvami, da bi rešil krščanstvo, oni pa so storili nekaj K O N K R E T N E G A.

    KONKRETNEGA.

    Več o tem v naslednjem testu. Ja, včeraj je pan Tonin dosegel, kar je napovedoval, in zdaj je na valu sreče, čeprav je mislil odstopiti po volitvah. Gospod je takooo dober: dovoli nam, da dosežemo, kar nam ni v dobro, da se potem na boleč način kaj naučimo. Žal pa je dejstvo, da je bilo levo okrožje tisto, ki Tonina izbralo, da bo Janša sit in kosmati kozli celi. A zamislite si, da bi morali še enkrat prejšnjega gledat na tem mestu!

    In so pan biskupe v pridički jamrali, da je treba mladim omogočiti, da se ne bodo na Poljsko selili, a je zdaj že vse prepozno, dragi egoistični soljudje; Toninovo soliranje, Zidanškova čudaškost in Cerkvena megla gredo v zgodovino Slovenije kot prvi kamen nadaljevanja zla in izginjanja mladine. Tudi iz cerkva bo še bolj izginjala glede na današnji kader. Imamo sicer dobre škofe, dobre možake, a žal so vzgojeni le v nekem manjšem okvirčku lepih manir, spodobnih besed in SPOSOBNOSTI PREŽIVETJA, in ni jim jasno, kaj neki zdaj Sveti Duh še hoče več od njih, kaj neki ta jona od bede nerga ves čas. "Kaj nismo do kosila storili vse, kar smo mogli? No, pol smo šli pa jest, da ne bo kuharica huda."

    Ni jim jasno. Čutijo se prizadete, domnevam, in tudi mene srce boli in vest peče, ko surabike, svete kravice, silim, naj bodo bikci.

    Torej čakajmo na novega škofa Slomška, čutim, da se je te dni rodil, pravkar ga v plenice povijajo. Do takrat pa: znajdite se same, duše izgubljene, če vam je kaj do Življenja!

    A drzewo lipy było zielone
    w pachnącym ogrodzie
    ona spłaszczyła mnie kwiatami
    myślałem, że jestem w raju.

    Dziękuję okorelemu googlu, z leti pa se bom sam naučil. Dziękuję tebi lidija, bodi szczęśliwy, Gospod je s teboj.

    Cześć!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ładnie, serdecznie napisany. Miłosierny Pan Christus błogosławi twóje teksty. Alleluja.

    śmieci lidija.

    OdgovoriIzbriši
  8. Pa to szalone - świata Faustinka skontaktuvala się z nami!

    Muszę uczyć się polskiego. Alleluja, cześć!

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.