- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

nedelja, 24. junij 2018


78. Obstaja na Zemlji dežela-grad,
kjer je Gospod vedno, in je rad.
Vzljubite jo.


Sliki po YouTube

24.6.2018, niedziela, shladilo se je, bo še kak dan čebeličje paše?

Zadnje čase imam vse večje težave z dostopom do lastnega bloga in tudi z A1. Zdi se mi čudno. Z velikimi in dolgotrajnimi mukami mi je uspelo tole objaviti.

Kako mi je Poljska padla v srce

Kot mulc sem doma našel knjige Henrija Sinkijeviča, Poljaka, KLIKNIki je napisal slavni Quo vadis, Kam greš človek? Ne spominjam se, da bi to knjigo kdaj docela prebral, vem pa da smo jo imeli doma. Sem pa zagotovo najmanj enkrat natančno prebral njegovo trilogijo: Z ognjem in mečem, Potop in Mali vitez. Morda tudi V puščavi in goščavi. Od teh knjig se spomnim samo neke sile, junaštva Poljakov v obrambi svoje domovine, strašnih mučenj, in malega viteza, Pana Wołodyjowskega. Poglejte si tale duel 'malega viteza' Volodjovskega z razbojnikom (kliknite za angleške podnapise):


A ste videli duha Poljskoga, duha svjetoga Janeza Pavla II, duha poljskih svetnikov in svete Favstine Najsvetejše? Megleni, preračunljivi, mamonski kristjani slovenski, ki že 70 let volite brezbožne, potem pa javkate kot Kalimeri, kje je duh vaših pradedov?

No, Henri Sinkijevič je leta 1905 dobil Nobelovo nagrado za 'velike zasluge epskega pisateljevanja'. Tako imajo Poljaki Nobelove nagrajence IN CEL KUP SVETNIKOV, MI PA NOBENEGA. In bojim se, da tudi jaz nimam več teh knjig, da sem jih antikvariatu prodal, takrat, ko sem tudi vse drugo v prgišče drobiža spremenil, in z nekaj malega pod pazduho, odšel po svetu, Boga in sebe iskajoč.

Kakorkoli. Potem so Poljaki postali 'slovanski sužnji', tako smo jih dojemali, tlačili so jih Nemci in Rusi stoletja, pa najbrž še kdo, in za nas je postala Poljska ena meglena socialistična revščina. A v resnici je v njej nenehno tlela Božja svetost in tiha moč, ki spet prihaja v svojo polnost. Preizkušen je ta narod, in to ga je približalo svetosti in tudi neki mehkobi, ki se morda še najbolj kaže v njihovem jeziku: naš je kot kamen, poln ostrih vogalov, njihov pa je mehkejši, zaobljenejši. To kaže tudi na dušo Poljaka: močna, močna, a tudi nežnejša.

Slišal sem del pripovedi o družini Martin, starših svete Terezije Deteta Jezusa, in pri njiju opazil, da sta sicer imela svoje načrte za svoji življenji, a sta sledila veselim svetlim navdihom srca, in tako postala starša svetnice, čeprav sta oba vsak zase od nekdaj želela biti redovnika. In tako deluje Sveti Duh: po navdihih; naši kleriki pa mislijo, da so navdihi hipci norosti, in zato imamo v naši bedni domovini, kar imamo, ker se bojijo Navdiha.

In sem nekaj tednov nazaj na TV slišal nekega poljskega politika govoriti, ni me zanimalo, pa je od nekod prišla misel ali glas:

''Poslušaj, tako je zvenela sveta Favstina Kowalska.''

Kot da bi me sveta strela strašne Ljubezni zadela v srce, skoraj sem padel po tleh, solze, in naenkrat sem vzljubil Poljsko kot ona. Dovolj je bila torej le ena sekunda. A ta sekunda kar traja in traja, in vse se na novo odpira, dan za dnem:

Poljaki so narod svetnikov, samo Varšava jih ima precej; najnižji sluga svete Favstine Kowalske Najsvetejše, sveti Janez Pavel II., je bil Poljak, in zaslužen je, da je Cerkev sploh sprejela to svetnico med svoje svetnike - seveda pa je ne prepozna do konca, ker le Gospodovi bhakte res dojemajo velike Gospodove bhakte. In osebni sluga svetega Vojtile je bil naš aktualni nuncij, nadškof Juliusz Janusz. Poglejte si njegovo neverjetno službeno biografijo, KLIKNI. Kot pa ste lahko opazili, je nek cerkveni čudak, ki je sestavek napisal, izpustil, da gospod Januš GOVORI TUDI SLOVENSKO. To pove precej o nas, zakotnih dolinskih posebnežih.

In je bil papež Vojtila velik dobrotnik slovenske osamosvojitve in našemu narodu zelo naklonjen, gospod Januš pa je bil sluga tega svetnika, ter je prav tako naš dobrotnik. In ker bhakti Znanost o Ljubezni do Gospoda pravi, da je pomembnejše biti služabnik služabnika od Gospodovega služabnika, kot pa da si le služabnik in prijatelj Gospoda osebno, mi srce ne da kaj drugega, kot da sem večni bhakta tudi gospoda Januša.

Seveda pa demonske teologije in slepe veje krščanstva te končne Poti Domov in Služenja ne sprejemajo, celo za heretične jih proglašajo. Zato pa so, kjer so, v spodnjih koncih vic. Poglejte si, koliko svetnikov ima Poljska, KLIKNI, MI PA NOBENEGA, ker je naša Slovenska Cerkev delala s svojimi KOT SVINJA Z MEHOM.

A ta udarec Ljubezni v srce je bil šele prvi impulz

Začel sem malo poljščino 'študirati', zelo zabaven jezik je, in za tistega, ki zna slovensko in srbo-hrvaško, je 80% znan in logičen, če je le kakšne naše starejše pripovedi bral in pozna besede, ki so jih moderni brezbožni puritanski lingvisti zdaj že vrgli iz SSKJ. Seveda pa Poljaki vse po svoje naglasijo, to je 'bardzo interesujonce'. Rekel bi, da se je treba kakih 20% besed pač naučiti, druge pa so nam v raznih kombinacijah znane ali zelo logične. Če bo kdo želel, lahko kaj napišemo, kako se zlahka začeti učiti tega jezika.

In ko sem stikal po YouTube o življenju Poljakov, sem doživel nov udarec Milosti: mislil sem, da bom umrl, in dolgo nisem prišel k sebi od sreče:

19. novembra 2016
je Poljska proglasila in ustoličila
Gospoda Jezusa Kristusa Odrešenika
ZA KRALJA IN GOSPODA POLJSKE!

Dla jego Króla!

 Glejte, ne hitite, prosim. 

Pod videom kliknite POKAŽI VEČ, in odprlo se vam bo besedilo proglasitve. In kdor ne zna angleško, naj klikne z desno tipko miške in izbere: 'prevedi v slovenščina', da bo dobil približen prevod. Ne hitite, dobro in počasi si oglejte celoten posnetek, da vam ne bo na koncu žal.

Pretresljivo. To je duh naših prednikov, patriarhov, očakov, mučencev in svetnikov. KRŠČANSTVO JE ENOSTAVNO TREBA ODLOČNO BRANITI. Sicer tudi svojih družin in otrok ni mogoče ubraniti pred tem, kar prihaja, papež Pavel II. pa je v videnju imenoval kot 'muslimanske horde', ki bodo hujše od vsega doslej. In zdaj prihajajo, na zvijačen način, s pomočjo našega dobrega človeka papeža Frančiška, izgubljene evangeličanke iz Vzhodne Nemčije, gospe Merkel, in zvijačnih levičarjev.

Seveda bodo VEČINSKI LEVIČARJI v Slovenski Cerkvi takoj začeli po hribarjansko svetovati in podpihovati, da Cerkev ne sme braniti krščanstva in naroda, ampak da mora ostati bolehna in nespodobna cunja današnjemu političnemu trendu. Ne bodo zmogli prepoznati, da so Poljaki zelo nežno-krščansko, a trdno-krščansko, pokazali svojo prisego in voljo. Poglejte si še en pretresljiv dogodek:

26. avgusta 2017 so Poljaki obnovili prisego Božji Materi, Kraljici Poljske, ob 300-letnici kronanja Gospe Jasnogorske. Vzemite si čas, da Duh pride k vam:  


In še vse-Poljski pohod v bran krščanstva. Nobenega nacionalizma ni tu, tudi ko govorijo odločno, je v njih krščanska milina, vse skupaj pa ni sovražno ali fašistično, kot bodo levi fašisti zaključili, ampak je preprosto le Ljubezen do Gospoda in svoje domovine in naroda, družine, otrok. Jasno se zavedajo zahrbtnega levičarstva in njega povezave z islamom. Vse pa je začel Luter, ki so ga zle sile potem le izkoristile in zavrgle. Poslušajte govornico na koncu, ko nagovori islamskega imama tutaj, na Poljskem: "Nobenih islamskih zakonov ne boste uvedli na Poljskem!" Dostojanstveno, zmerno, milo in strašno v moči. Le kako Gospod ne bi bil s tem narodom:

"Kar potrebujemo, sta Ljubezen in Resnica Evangelija!"
Največji pohod v zgodovini Poljske. 

Seveda bodo levaki v naši Cerkvi skočili pokonci, da se gre za verski fašizem, saj smo jih brali, kako so pisarili in svetovali svojim meglenim škofom, pred volitvami, da ja ne bi kdo ust odprl v podporo močni združeni Desnici. 

Slovenci bomo preživeli le, če se stisnemo k materi Poljski in njenim zaveznicam. Ker pa je naš izgubljeni krščanski rod praznih cerkvic ponovno izvolil bolj leve kristjane kot Resnico, in boste mnogi predolgo zaman čakali, predlagam, da se začnete učiti poljsko, v stiski pa tudi madžarsko. Ustanovite društvo prijateljstva do poljske vere in jezika, v Imenu Jezusa Kristusa. Pomagajte si med seboj in Bog vas bo podprl. 

Test

Ta tekst in posnetki je bil tudi test:

-      če niste prišli do njega, imate zelo nesrečno karmo;
-      če ste ostali hladni ali celo zajezikali, ste izgubljeni za Svetega Duha;
-      če se vam je malček ogrelo srce, ste spodoben vernik Gospodov Kristusov;
-      če ste se zjokali, ste Gospodov bhakta;
-      in če ste skoraj umrli od hlipanja in jokanja, ter vzljubili svetnico, Poljsko in ta jezik, ste že velik Gospodov bhakta, in Gospod je osebno ob vas.

Ps: zaman bo šel kdo nazaj klikat in poskusit kako solzo spustit - Duh je že odšel, če ni bil sprejet. Sem vas opomnil: "... da vam ne bo potem žal."

Ps 2: Naš kler z gospodi škofi vred ima samo še eno drobno možnost, glede na to da so vse druge trmavo zamrazili: ker je Gospod osebno izbral gospoda nuncija za Svojega, lahko rešitev za ta narod pride le po njem: po Ljubezni do tega najnižjega sluge svetnikov. Soliranje direkt h Gospodu pa bo ostalo brez vsakršnega odgovora. Ker Gospod govori: 

kdor Mojega ne Ljubi in služi,
Mene ni vreden!

To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Močni!



  


9 komentarjev:

  1. Presunljivi posnetki, ganili do solz. Da je to mogoče - Poljaki še množično in srčno žive za Jezusa Kristusa, Ga postavijo za Kralja domovine in prosijo za Njegov blagoslov ljudi in v vse pore družbe. V duhovno opustošeni Sloveniji je že v zraku neka prestrašenost, nervoza vero javno izkazovati ali o Jezusu govoriti. Se spomnim nekega ravnatelja, ki je ob neki priliki in ne v šolskih prostorih izustil: »Skrivnostna so pota, naprej pa ne bom rekel.« Besede Gospoda ni izgovoril, samo nejeverno je še pogledal.

    Kristusova vojska, Kristus Kralj, v tem znamenju se zmaguje vse boje. Pred oči priplava življenje svetega Janeza Kapistrana, ki je v 15. stol. kot pridigar spodbujal evropske kneze, naj skupaj vzpostavijo enotno obrambo proti Turkom. Nakar lahko beremo, da so pri teh turških vpadih evropski poveljniki začeli obupavati in je on sam prevzel vodenje obrambe in tako zavzeto spodbujal vojake, da so pri Beogradu porazili turške napadalce. Kar ga je zelo izčrpalo in zaradi kužne bolezni umrl na današnjem Hrvaškem. Nekaj pa vidimo, PRIPRAVLJEN JE BIL DATI SVOJE ŽIVLJENJE ZA JEZUSA KRISTUSA in da ubrani krščansko vero.

    Danes, ko pa se stvari odvijajo zelo sofisticirano in perfidno, četudi se ne rožlja z orožjem, pa ljudje pokleknejo in so tiho. Otroke se lahko v vrtcih in šola pohablja z bolnimi ideologijami o teoriji spola, LGBT je in, če tega ne podpiraš, si nek kmetavzar. Da ne govorimo, ko se otrokom daje v branje zgodbice o dobrem in zlu, ki lahko sobivata in sta 'prijatelja', kar sem videla živ primer. Pa nihče ali bore malo ljudi to uvidi.

    To je razvodenelo krščanstvo, tako, ki pristaja na kompromise. Danes mi nekaj reče in kliknem na blog patra B.C. Cerebralno, razgledano napisano o preseganju kategorije sovražnika, ni kaj, a manjka pravi zaključek, ki bi pomiril. Če se govori o miru, ni prepričljivega odgovora, kako do njega. Tukaj se ne gre za sovražnike, gre se za nekaj več, kar presega materialni um, ki operira le v dualnem sistemu in ima rad kategorije; sovražnik – prijatelj, všečno – nevšečno ipd. Je stanje v srcu, vedeti, Kdo je Tvoj Rešenik in da naša življenja niso več naša, in so tu za to, da služijo Gospodu in Njegovim služabnikom. Kar pomeni kdaj pokazati tudi Njegovo moč, da se ubrani Resnico, ki je Jezus Kristus Rešenik.

    Vse ima meje, sosed ima mejo, v službi je meja, v šoli je meja, policaj ti pokaže mejo, še mlad muc in kuža ti pokažeta mejo, če greš predaleč. Pri veri in krščanskih koreninah pa bi Evropejci mlahavo pustili, da nam vsilijo svoje drugi ljudje.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, na narod Kristusov ste pokazali. Najsvetejša tam Nalogo za Gospoda je opravila, Jezusova roka ga blagruje, Slovencev narod pošvedrani po njem nekega lepega dne se zgleduje. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena lidija! Me veseli, če se te je dotaknilo nekaj zdravo-narodovo-avtentičnega z dodatkom Božjega.

    Dobro omenjaš "razvodenelo krščanstvo". Vsi se trudijo k temu, od fakultete do Cerkve in vsi vmes. Tudi papež Frančišek, ki je inkarnacija papeža za krščene ateiste, zato je prevzel kar lep delež protestantskega populizma. A tako pač je. Shikataganai.

    Nedozorel um vedno razmišlja le IZ SAMEGA SEBE, zato ne more drugače, kot da vse vidi le v dveh paketih: 'dobro zame' in 'sovražno'. A že vzhodnjaki poznajo tudi tretji način sobivanja: živi in pusti živeti. Na zadnjem videu zgoraj je rečeno, da Poljake ne motijo mirni muslimani, ne bodo pa dovolili sekanja glav, nasilja in šeriatskega prava. Vidiš, imajo zdrav stav: živi v miru, pusti nas na miru, če pa prideš razgrajat, te še mama ne bo mogla več prepoznati: nos ti bomo dali pod usta! Tak odnos ni fašizem, ni nacionalizem, ampak je znak zdravja: duševnega, duhovnega in čustvenega. Takšni so bili VČASIH vaški fantje.

    Ja, tudi v sami Cerkvi, naši, je polno ljudi, ki namerno omenjajo sovraštvo, in tem demonskim dušam, ki jih pekel vic čaka, ne more nihče dopovedat, da če pride stekla lisica v vas, jo bodo vsi hoteli ubiti, ker je začela gristi pse in otroke in živali, A JE NIHČE NE SOVRAŽI. Če v vas vpade pijana drhal vojakov, kar se je dogajalo nekaj let nazaj le malo južno od nas (Belokranjci so to lahko slišali skozi dolge noči), in pijana do jutra prireja veselico klanja, posiljevanje, trganja kože z obrazov - le kdo bi take ljudi sovražil? Enostavno jih je potrebno USTAVITI. To so meje, katere si tudi ti naštela.

    In prav poveš; dandanes pa je hudič zvijačen, kot megla počasi in nevidno prekriva vse, in boj proti njemu je dosti težji, kot proti Turškim vojskam lažnivih mohamedancev. Zato loleki boj opuščajo: iz lastne moralne izkrivljenosti, strahu in lažne ljubezni raje napadejo vsakogar, kdor se je odločil naš dom braniti, Nauk braniti, Gospoda braniti, ženske in otroke braniti. Še celo če Cerkev brani, bo Cerkev potuhnjeno tiho.

    Zato pretresejo ti posnetki Poljakov, kot da bi zemeljsko-Božji del naše duše našel svoj Dom, svoje čvrste prednike. Aleluja!

    Dziękuję Polscem, dziękuję Panu za twoi święci, dziękuję ci za twój przykład, Polska. Chrystus Jezus jest z tobą i w tobie, dlatego ty mój serce błogosławiony.

    Te moje srce blagoslavja.

    Pa lep dan državnosti jutri, dežela starcev in mesene vere, vsako leto imamo več denarja in manj otrok in še manj vere. Vso to smo si priborili pohabljeni kristjani na volitvah skozi desetletja, ko smo po sveti maši na voliščih volili: laž. Torej smo veliki grešniki, ne pa Gospodovi otroci.

    Reši se, kdor se more!

    OdgovoriIzbriši
  3. Kar se pa poljskega nogometa tiče na SP, je pa tak poden od podna sramota, da že prejšnjič nisem mogel gledat, kakšen neki 'mali vitez', so kot natakarji v YU, prejle spet ...

    Ja, res so poseben narod: lahko jih tepejo kot vole, pa nič, vse po Kristusovo sprejemajo, še premaknejo se ne. A merkaj:

    če pa bi bilo SP na Poljskem, bi vsako tekmo zmagali 10:0, že na polčasu, in bili bi prvaki, da bi se še svetnikom oči solzile. Zdaj pa jih je sveti Vojtila z nebes dol nejeverno opazoval kot športnik; kot svetnik pa je lahko vesel, saj so pokazali, da so prave potrpežljive ovce.

    Imajo premalo radžasa? Pa tudi ne, ko jim pa vodka diši? Jap, zagoneten narod, treba ga bo bolje preučiti, neka skrita tiha moč, ki pride na dan le v krizah? Vsekakor niso asure, kot Španci in Angleži; niso umazani kot Italijani in Francozi; niso hitri in vzdržljivi kot Aziati in Južnoameričani; niso močni kot Afričani; niso lažno ponosni kot pravoslavci;

    vse kar imajo, je 31 svetnikov in odločnost, da branijo, ne gol, ampak krščansko vero.

    Zato jih imam R A D.

    Lubię ty chociaż ty nie możesz grać w piłkę nożną.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ker google ne zna dobro prevesti moje poljšine, bom pa sam:

      Rad vas imam, čeprav ne zmorete igrati nogometa.

      Izbriši
  4. Hvala za vsa pojansila, to je DUH RAZLOČEVANJA. Nekaj preprostega in nezemljenega je v njih. Niso izumetničeni. Naród enigmatyczny so Poljaki, jona praviš.

    Zanimivo, preden sem videla tvoj odgovor glede poljskega nogometa, sem pomislila, tole jim pa ne gre ravno, ker sem zasledila rezultat tekme na tv. Pa sem razmišljala; so abeli in jim kotaljenje in vrtenje v krogih sem ter tja ni primarno, oni so naravnani na razklenitev kroga ponavljanja (rojstva za rojstvom, ne riskirajo, da še v kakšni demonski deželi na svet prikukajo) in šibniti Domov, DOMOV!!! Tam kjer je toliko njihovih svetnikov in Najsvetejša in sveti Janez Pavel II.

    Hvaljen Jezus, Kristus Kralj Poljakov in tistih, ki v srcu Te častimo in Tvoje Mile bojevnike slavimo, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pazi kaj govoriš lidija, namiguješ na re-inkarnacijo? Bova kar heretika postala, pa bila na oni strani britofov zakopana, kot kadavra? Po Nauku našom svječome, reinkarnacija ne obstaja, čeprav vsi vemo, da se duše inkarnirajo v telesa, saj so se nitya sidhe, skupaj z Gospodom Jezusom, inkarnirale (= v-meso vsedle) v te vreče kože in kosti, DA BI NAM POMAGALI. Vseeno pa pazi na jezik, bere nas pol sveta in mnogi so, ki v naju heretizem iščejo, hudega duha slutijo, hudičevo prevaro, pa grdoto tudi; Bog jim oprosti, saj ne vedo, kaj delajo, ker ne vidijo duš.

    Poljaki so res zanimiv narod, zagotovo jim vera prav tako počasi peša, pod vplivi sveta, a kdor je V TEM ČASU proglasil in ustoličil Jezusa Kristusa za Gospoda in Kralja svoje dežele, družine in duše, takšen narod je Božji narod, poseben, izbran, dragocen, neverjeten!

    Aleluja!

    Zdajle mi prihaja pleh za streho, potem pa en mulček, ki ga ne bo nihče več šikaniral v šoli, a ves čas mi je poljščina v ušesih, kot da mi sveta sestra Favstinka šepeta, zato je srce kot plavž na čase.

    Pa izkoristite ta dan, kdor je z Gospodom mu prsi plamtijo od reke, ki teče skozenj. Teče pa k vsem tistim, ki jim je naklonjen.

    Aleluja, pa cześć!

    OdgovoriIzbriši
  6. Tule je TAKOJ prišel dokaz naših razmišljanj, zakaj so Poljaki tako vodeni v nogometu: preveč so verni, hvala Bogu:

    "Najboljši poljski napadalec ne skriva svoje vere v Jezusa in se je ne sramuje. Pred tekmo gre pogosto v cerkev. Nekajkrat pa se je srečal tudi s papežem. Z ženo Anno, s katero sta ostala vzdržna do poroke, ima leto dni staro hčerko Klaro."

    Vir: Družina

    http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/tudi-nogometasi-zivijo-verno

    Kajti Gospod je dejal (Matej 6,24):

    »Nihče ne more služiti dvema gospodarjema: ali bo enega sovražil in drugega ljubil, ali pa se bo enega držal in drugega zaničeval. Ne morete služiti Bogu in mamonu.«

    Ne moreš biti dober v veri in dober v zemeljskem prerivanju istočasno.

    To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Močni!

    OdgovoriIzbriši
  7. Jona hvala ti za tole, se strinjam in pomaga tudi meni in tistim, ki naklonjeno berejo, da praskajo in se prebijajo naprej. Pogledala sem si večkrat sabljaški duel Malega viteza, občudujem to stanovitnost in kompaktnost, ki pa jo ženske težko dosežemo.

    Mogoče se katera nebo strinjala, ampak smo ženske res nihajoča bitja, včasih kar pozabimo, kaj smo se naučile, um nam veliko hitreje odplava in težimo k zemljenostim, saj smo po naravi take, da skrbimo za rod. Kot koklje, ki se usedejo in se samo še širijo, namesto da bi rasle v vertikalo.

    Takrat je nujno več stvari, da imamo neko konstantno vadbo za jeklenitev volje, da ne popuščamo kapricam telesa in lahko prebiramo Božja Učenja, ki dajo zrcalo in smer. In če smo opomnjene, da to razmislimo in hvaležno sprejmemo, ker je za nas in razvoj duše dobro. Ko tako naredimo, v duši Gospod deluje in se sladek Mir zazna.

    Ženska je res ena kotaleča se žoga in hvala Gospodu za varnostne ograje, da se kam ne skotali. Tako da pametna se podredi in sledi smernice ter ne rogovili po svoje, ker je to večkrat le norost.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, vedno pomagate, priložnosti ponudite, na nas pa je, da vztrajamo do konca in naprej. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ker na števcu vidim velik interes za zapis o Poljski, bom jutri, v petek, napisal namige, kako se lahko hitro učimo poljščine. Sam se je učim že kakšnih 10 dni, in postaja mi domača, še ponoči sanjam v poljščini, čeprav nič ne razumem in oni mene tudi ne, pa vseeno razumem. To je ta LINK.

    Človek je duhovno in zemeljsko bitje. Naš um pa je pod vplivom telesa in je beden, živalski, zemeljski um, četudi je morda teologov. Šele ko človek sreča Gospoda iz srca v srce, mu um postane Božji, če to vzdržuje, a en delček vedno ostane zemeljski, dokler smo v tej vreči kosti in kože.

    Ta hudiček pa vrti oči po svetu, in zlahka še dušo potegne nazaj v brezno. Zato morata biti telo in um vedno ZAPOSLENA z nečim, kar ni škodljivo za Pot. Namesto da visite na omrežjih, namesto da gledate grdobije ali se hodite zabavat, raje svoj um in telo usmerite v neko delo, trening, ki vas veseli.

    Lahko imate tri panje čebel; vadite borilno veščino; vedno berete svete Knjige in življenjepise svetnikov; lahko pa se učite tujega jezika na otroški način, s poslušanjem. Predlagam poljski jezik, presenečenje tudi zame, ki sem že odpisal kakršnakoli potovanja po svetu in Sloveniji. A zdaj je nekaj vame skočilo, že našega (trenutno na čakanju) Hieronima sem poslal na Poljsko, da je obiskal svete kraje svete Favstine Najsvetejše in nam poslal kup super fotk.

    Poljščina je zakon, ni prmejdun, da se v dveh-treh letih ne naučiš toliko, mimogrede, vsak dan eno urico, da te tam ne bodo prodali, ampak da boš lahko sam kaj povedal in poslušal, če je kje svetnica na kak kamen stopila, ko je šla skozi park. In tako bodo vaše duše na varnem,

    KAJTI KO SE UKVARJAŠ S KORISTNIM, KAJ ŠELE K BOGU HITEČIM, SE NE MOREŠ UKVARJATI S PACKARIJAMI.

    Tudi to je Kristusov Evangelij, nekje že mora pisati.

    Aleluja!! Cerkev zakaj spiš, vernik, zakaj noriš? Gospod je na Poljskem, tam so naši svetniki, ker svojih nimamo (NITI ENEGA, smo prekleti narod, poln cerkva?), in že samo MISEL na to, vam bo takoj ZBRISALA DUŠNI DOLG TEGA DNE.

    To vam obljublja ta črv od Gospodovega bhakte. Češč!

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.