- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

nedelja, 12. november 2017

1. Gospodova osebna poslanica
in kdo jo bo sprejel ter bil Rešen

Foto: naš hieronim

12.11.2017, volilna nedelja

Pozdravljeni mi v srcu vsi skupaj! Danes se izbira novega predsednika države, in za kogar navijaš, boš njegov dušni dolg odplačeval. Kdor pa navija za Gospoda ali kakega svetnika, bo deležen Njunih Milosti.

Za začetek našega tretjega bloga, ga moramo najprej 'skalibrirati', da bo imel vedno pravo smer, to je ''Smer: nebeeeesaaaa!'' V zadnjem zapisu prvega od treh blogov, Jona gre v Ninive, je objavljen (KLIKNI) celoten Gospodov nagovor bednemu joni, ki naj ga sporoči današnjemu času: v prenovo duha, v pripravo na Dom in v obnovo Cerkve. Kdor ta nagovor redno uresničuje in prebira, je Gospod ob njem. Dobro študirajte vsako vrstico posebej. Takole gre:

Gospodova Beseda novemu verniku,
novi Cerkvi in svetu

17.3.2017, zgodaj zjutraj, je Gospod Jezus med drugim dejal:

Moj dar je ponujen vsem, a le redki ga sprejmejo, kot Sem govoril v Evangeliju. Ti Me pričaj, sin Moj, to je tvoje delo. Ko misliš Name, si v Mojem Miru, ko misliš na svet, si v njegovem. Če misliš Name, gre Moj Mir tudi na svet, če pa misliš na svet, postaneš del nesreče. In: če misliš Name z veliko Ljubeznijo, lahko tudi na svet gledaš tako. A Jaz sem Prvi.

Ob 18:30 istega dne popoldne, pa je Gospod spregovoril:

Piši, sin Moj! Novo Cerkev, prebujeno Cerkev boš oznanil. In 200 let bo trajalo. Dobro si že začel: Priti k Meni po Ljubezni do Mene.

Zadnja prenova Cerkve je v Ljubezni do Mene: en človek in Jaz; vsak posebej in Jaz.

Ne le po veri, ne le po zaupanju Vame, ampak po poskusih Ljubiti Me, se bom razodeval enemu po enemu; in tako vsem.

Tisti, ki veliko Ljubi Mene, mu je takoj vse odpuščeno, četudi Ljubi le nekaj hipov!

Če pa Me Ljubi tako vsak dan in vsak hip, prideva z Očetom k njemu in bivava z njim že na Zemlji.

Čutil Naju bo in tudi videl: najprej v podobah Cerkve, potem pa kot Sva.

A prvo znamenje bo Mir v srcu in ogenj Ljubezni.

Razglasil boš: POSKUŠAJTE Me Ljubiti, in pride dan, ko se vam razkrijem, kot Sem se mnogim.

Kdor Me skuša Ljubiti vsak čas, se bo odmaknil od greha in takšnih ljudi, družbe. Pomagal mu bom.

Začnite Me Ljubiti v Moji podobi, naslikani ali vklesani, ki vam je všeč.

Kdor bo takšen, bo imenovan 'Kristusov žareči', ker bo žarel. Sila in Milost bosta z njim.

A živeti bo moral umaknjeno. Ne stran od ljudi, a ne z njimi ves dan.

Oče Nebeški:

Grom Milosti bo v njih srcih! In govorili bodo: »Pojdi, Ljubi Boga in ne greši več!«

Spraševani bodo: »Kako naj Ljubimo Boga, če Ga še videli nismo?« Povej jim: »Kako Ga niste videli: ob cesti, v cerkvi, v Knjigah …?«

In bodo dejali: »To ni Bog, to je le slika ali les ali kamen. To je simbol.«

Povej jim: kdor Me v podobi Ljubi, sem zanj Živ, in slišim ga!

In kdor bo vztrajal – ni težko – se mu razodenem. Kot navdih, kot Kristus in kot Oče.

Sveti Duh:

Pojdi v 'kapelo' tvoje hiše in se Mi prikloni. Prikloni se Mi, ker Sem Bog Oče in Sin Jezus Kristus in Sveti Duh. Povej, da Me Ljubiš. Ljubiš Mojo podobo Sina Božjega in Očeta. Kdo to govori, sin Moj? Govori ti Bog Nebes in Zemlje, Bog vsega vidnega in nevidnega.

Gospod Jezus:

Sin Moj, tvoj glas bo drobtinica, ki bo vzhajal čez vse. Ne pričakuj ničesar, rezultatov, ampak le izpovej, v čem je prenova Cerkve in vere: v Spoznanju iz Ljubezni.

- Vera rešuje,
- zaupanje pomirja,
- Ljubezen OD Mene hrani,
- Ljubezen DO Mene pa posvečuje in Odrešuje, še preden kdo (telesno) umre ali takoj za tem.

Povej torej prvo Besedo, in spomnili se bodo. Ne bodo sprejeli, a potem bodo. Kdor hoče biti rešen, naj poklekne ZDAJ pred Mojo podobo in Mi da svojo Ljubezen, četudi je šele poizkus. Meni.

Jaz nenehno dajem Ljubezen, a Odrešen je, ko Mi jo kdo vrne. Potem je to Prijateljstvo. Vrni jo Meni, kajti Jaz ti jo dajem.

In boš 'žareči'; duša vsaka verna. Tega bo toliko, da bo za vse, ki jih boš videla.

Tako se bo Moje Usmiljenje razdeljevalo – po Ljubezni do Mene. To je najvišje Usmiljenje. To je Milost, ki dušo takoj poveže z nebesi.

A kdor bo sprejemal, ne bo sprejemal hrane in denarja, ampak bo sprejel SPOROČILO:

Poskušaj Me Ljubiti,

otrok Moj. Poskušaj, poskušaj, poskušaj, poskušaj! Kdor nenehno poskuša, postane Prva Božja zapoved:

Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem, kar si.

Kako Me Ljubiti, bo kdo vprašal. Ljubi prst na Moji roki; Ljubi Moj pramen las; Ljubi Moja prebodena stopala, uho, rob obleke. Tako se Ljubi z očmi in srcem.

In kdor ljubeče željno posluša o Meni, Me Ljubi z ušesi in srcem.

In kdor me slavi in oznanja v željni Ljubezni, Me slavi z jezikom in srcem.

Moja podoba in Moja Beseda sta ključ do Mene. In četudi se razodenem tudi v duhu, sta Moja spoštovana podoba in Moja sveta Beseda Pot za vsakogar.

In Moja Beseda se Glasi:

Ljubezen Mi daj, vsaj poskušaj.
Potem Bom s teboj.
Amen. Bodi v Miru.


2. Kdo bo to sprejel, uresničil in bil Rešen za vedno?

Očala in obuvala žrtev taborišča smrti.
Foto: naš hieronim


Samo tisti, ki je že PODRTO DREVO. Kaj pomeni biti 'podrto drevo', je opisano TUKAJ. Pomeni, da smo sami sebi ali pa nam je svet zadal USODNO RANO SRCA, ki je neozdravljiva. In ozdravi nam jo lahko samo tesen in večen stik z Bogom. Takrat rana sicer ostane, a postane vir sladkosti, in ni več vir bolečine in norosti. Spoznamo, da Zemlja ni naš pravi dom, ampak le prevzgojni dom za nespametne duše, pravi Dom pa je v raju, pri Bogu. Kajti mi smo duše, ne telesa. Telesa namreč hitro propadajo, naša duša pa živi večno. Zato je zelo pomembno, KJE živi, če želi biti Srečna.

3. Tako pač je, sprejmi. Potrpi. Ljubi Gospoda.

Da bi to rano ne pokrivali s 'hanzaplasti' ali pudrom, nasmeški in posvetnostjo, jo moramo najprej SPREJETI. Katerakoli situacija jo je že povzročila, si moramo reči: ''Tako pač je. Sprejmi. Potrpi.'' (Več o tem si preberite TUKAJ.) Takšno sprejetje je temelj NOVEGA ROJSTVA. Na najgloblji ravni naše duše pa je takšno SPREJETJE izrečeno takole:

''Tako pač je: Ti, Gospod, Ti Si Najvišji, in jaz sem Tvoj večni služabnik. Rad Te imam.''

To je Sprejetje vseh sprejetij – vsa druga sprejetja na tem svetu so le VAJA za to zadnje sprejetje, kajti nespametna duša, zavedena od bleščic sveta in same sebe, tega preprostega stavka noče sprejeti vse do konca. POČAKATI MORA NA NEOZDRAVLJIVO RANO SRCA.

In se je zakrožilo: zdaj veste, da je stopenj vere in stopenj Spoznanja veliko, kajti človek se le počasi odpira Gospodu, ker bi sicer želel sam zase uživati in vladati in misliti, da je on Bog, pa ni in nikoli ne bo. Mi sicer smo v svojem bistvu Bogu podobni, celo enaki, a le toliko, kolikor je majhna iskra podobna svojemu izvoru: Večnemu Ognju.

Tisti, ki so tik pred podrtjem

Veliko pa je ljudi, ki so tik pred podrtjem. Drevo je že spodsekano, visijo že, a jih nek strah drži nazaj, da si ne upajo umreti ali si ne upajo Gospoda objeti in sprejeti za svojega osebnega Rešenika. Takim je Jezus Kristus Rešenik dejal:

Pusti vse, ne skrbi, in hodi za Menoj.

Kdor je to sprejel in storil, je v Gospodovi Milosti, in sladkost Miru v srcu ga kot po zraku prenaša preko tegob telesnega življenja. Gospod namreč pride, in osebno skrbi za tako dušo in njeno telo.

To je Kristusov Evangelij. Kdor je dobro preštudiral, v srce vzel, je skalibriran za nadaljnje pogovore o nebeških zadevah. Veselje!

Aleluja, Gospod je Živ, aleluja!





2 komentarja:

  1. Hvaljen Jezus in Njegovi. In zgodil se je, tretji sklop - Gospodova šepetanja. Prebirala sem ga od včeraj in izpovem vam - deluje v notranjosti duše, podoba spovednice, kjer se je spovedovala sv. Favstina, pa buhne toplino v dušo. Ko se odprem in pridejo te žive Gospodove besede zapisov do srca, se stvari same odvrtijo. To, kar si Jona napisal: »Tako pač je: Ti, Gospod, Ti Si najvišji, in jaz sem Tvoj večni služabnik. Rad Te imam.« To je sladkost vseh sladkosti, mir in zavetrje.

    In gre tudi v smer delovanja, skozi karizmo, ki nas je navdahnila in smo služabniki Gospodovega služabnika v nebesih. To spoznanje in Svetega Duha delovanje me vedno znova pretrese, ker je tako resnično, da po človeških močeh in naporih se take stvari ne morejo zgoditi, niti tako zadeti v dušo. Težko je to razložiti, a v duhu se vse razume takoj in jasno.

    In svetopisemska sveta Lidija je delovala, da je tudi prenašala spoznanje vere in Ljubezni do Gospoda, kar je prejela od sv. Pavla, na svoje bližnje. Prebirati sem začela čivke, bloge svojim doma, jih učiti in jim razlagati in tako veselje vznikne ob tem, da solze Milosti zalijejo oči. Posebej, ko vidim, da se kdo odzove, malo in počasi, a semenčki se usedajo tiho v duše.

    Tisti, ki sledite in prebirate zapise, sodelovanje, kaj napisati iz srca, tako malo je potrebnega, da Gospod ta dejanja v obilici povrne po tistih Najbližjih. Koliko Milosti se je odprlo v življenju od začetka teh zapisov in v srcu hvaležno nežno kličem h Gospodu Jezusu: »Ljubi Jezus, Ti si in Tvoji so, rada Vas imam.«

    V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. No, to je potem TO: če si res nekaj dobil, pa ne daješ naprej tistim, ki bi morda sprejeli, nisi dobil NIČ. Mnogi so zelo verni, o Bogu pa ne povedo NIČ. Moti jih celo. Takšni nimajo nič in so v nebesih nič - nihče ne ve njihovega imena, razen Boga, pa še On jih pozablja.

    Kdor pa je kaj dobil nekaj Gospodovega, pa bo nekaj tudi od sebe dal. Ker če si dobil samo eno malo kapljico Milosti, je to kot bi na Zemlji dobil 10 milijonov evrov ali pa iz berača postal kralj. In boš zdaj to zase držal? Je Jezus zase držal? Sveta Favstina pa je morala zase držati tam v samostanu, a ji je Gospod naročil vse zapisati v svoj slavni Dnevnik. In še sosestre niso vedele, da je velika svetnica in Glasnica, šele leta po njeni smrti jim je začelo kapljati. No, torej ni bila škrta, in ni bila tiho, pa še za živega je odplačevala za mnoge duše.

    Zato le kaj storite, če vam je karizma aktivirana skozi vsakdanji stik z Gospodom. A bodite pazljivi: ne pridigajte teh stvari tistim vernim in nevernim, ki so polni samih sebe in svoje vere, ker to še niso spodsekana drevesa, in kar boste dali, boste nazaj v glavo dobili. Težko je najti prave 'odjemalce' Boga. Če pa je tako, bodite v osami in veselite Gospoda z ljubečim ponavljanjem Njegovega Imena. In čas ter Gospod bosta prinesla svoje ...

    Kdor pa Ga razglaša še preden Ga je sploh Srečal, mora imeti usta namazana z enim kilogramom medu. Potem pa morda kaj zasluži, a bi bilo pravzaprav bolje, če bi šel raje za predsednika kandidirat :).

    Hvala lepa in Bog s teboj in vami.

    PS: spregledala si nov čivk.

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.