- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

ponedeljek, 21. maj 2018


70. Meglene molitve: meglene volitve
Ne-vzgoja vernikov je propad vsake družbe.

Knjiga, zakodirana za meglena srca.

21.5.2018, pon., morda nekaj sonca danes.  

Bil sem povabljen, da si ogledamo en film. Futurističen, po-kataklizmičen. Takih seveda ne gledam, a so rekli, da je o Bogu, pa sem šel, kar streslo me je. Veliko mrtvih, svet po katastrofi, boj za preživetje … Skozi ta svet hodi Denzel Washington, strašen bojevnik, če se ga kdo loti. Hodi že 30 let: ''Smer: zahod.'' Bog mu je tako prišepnil. S seboj nosi neko knjigo, iz katere vsak dan bere. Naleti na bando, katere vodja želi samo eno v življenju: PRITI DO ENEGA IZVODA SVETEGA PISMA, ker so vse izvode med in po vojni uničili. Ker ima ta Knjiga Besedo Moči v sebi. Bandit si želi Pisma zato, da bo 's pravimi besedami' manipuliral narod. No, stvar se dramatično zaključi: pride do Pisma, in Božjega sla še v trebuh ustreli. A Bog pomaga svojemu glasniku doseči zahod, kot mu je obljubil; uspe mu priti v razrušeno velemesto, tam pa so ljudje, ki Sveto pismo spet razmnožijo. A kako ga bodo razmnožili, če pa ga je baraba vzel Božjemu prenašalcu? Takole je bilo: ko doma odpre Knjigo, ki je bila s ključkom zaklenjena, se mu zmeša; napisana je v pisavi za slepe. Vse je bilo zaman, in tudi on je ranjen, gnije mu noga, slepa žena pa se noče spomniti brailove pisave, ker je pregrob z njo in ker ne pove, kje ji je pustil hči. Ta hči pa je pomagala Glasniku, da je prišel na cilj. Brez Knjige sicer, A JO JE ZNAL NA PAMET, saj se jo je učil 30 let. Mož v miru zdiktira celotno Sveto pismo zapisovalcu, potem pa umre. Knjiga je takoj natisnjena v veliko izvodih in Bog je preko svojega Glasnika rešil zadevo. Aleluja! 

 Glasnik po spominu narekuje Sveto pismo in OPRAVI SVOJO NALOGO. 

Ta film je na nek način izjemen v svojem razumevanju Nauka:

1. Bog pokliče Svojega glasnika in mu da nalogo. In tudi sposobnosti.
2. Ta naloga je strogo specifična, popolnoma JASNA.
3. Bog ga varuje na vse načine, da nalogo lahko opravi.
4. Glasnik napenja vse moči, da opravlja le svojo nalogo, in se ne da potegniti v meglene variante in stranske izvedbe. Zasleduje le nek občutek v sebi, Svetega Duha.

Potem sem se spomnil kavbojskega filma iz mladosti, o čemer sem že nekje pisal: oficir vojske, ki išče upornega indijanskega voditelja, naleti na traperja, belca, ki je Indijančev prijatelj. Prosi ga, naj mu razkrije, kje se nahaja. A drugi ne verjame oficirju, da so njegovi nameni lepi, zato vojak položi na mizo Sveto pismo, in reče, da ga bere. Traper pa odgovori: ''Odvisno, KAKO ga bereš.''

V tem je vsa poanta: kako razumeš Nauk, kako si Ga interpretiraš? Ti Ga interpretirajo teologi in duhovniki, si ga sam, ti ga stara mama, ali ti ga svetniki in Jezusovi čisti bhakte? V tem je strahotna razlika: kot lahko nož uporabljamo za dobro, nevtralno ali slabo, je enako s Pismom. Vsi vemo, da so teološke interpretacije nedosledne, ker še vedno izhajajo iz teologovega zemeljskega posvetnega uma. Samo teolog, ki je Jezusov osebni služabnik, bhakta, Bog-ta, ker Ga vsak dan vidi in sliši, in je imel duhovnega vodnika enakega ranga, samo takšna oseba ti lahko Pismo razlaga na transcendentni, Božji način. Ki je EDINI RESNIČEN. Pa četudi Knjige ne pozna prav v vsak detajl, saj ga tudi sveta Bernardka ni, pa tudi sveta Favstina ne, a kaj, ko sta bili svetnici, zato bi bila vsaka njuna pojasnitev sveta.

Kaj pravi Evangelij?

Takole gre: Matej 21,21:
         
Jezus jim je odgovoril in rekel: "Resnično, povem vam: Če boste imeli vero in ne boste dvomili, boste delali ne samo to, kar se je zgodilo s tole smokvo, ampak tudi če boste rekli tej gori: ›Vzdigni se in se vrzi v morje,‹ se bo zgodilo."

Marko 11,23:
         
"Resnično, povem vam: Kdor bo rekel tej gori: ›Vzdigni se in se vrzi v morje‹ in ne bo dvomil v svojem srcu, temveč verjel, da se bo zgodilo, kar pravi, se mu bo zgodilo."

Kot vidimo, nas Gospod uči pravilne molitve za natančno določene cilje. Ne govori o 'kr neki' molitvah, ki smo jih vedno molili, o razmetavanju gora na splošno. Tudi Očenaš je skrajno natančna molitev; v njem je sedem prošenj, ki so popolnoma jasno izražene. Ni npr. nekakšna splošna molitev, da bi nam bilo dobro. Tako molijo že staro-Judje v Stari zavezi:


Kot vidimo, so vsi Izraelci, v raševini in postenju, izražali eno samo prošnjo: Gospod, reši nas sovražnika in pogube.

Naša molitev

Mi pa smo dosti bolj megleni, zato bodo tudi rezultati megleni, najverjetneje enaki dosedanjim sedemdesetletnim: levičarskim in brez-svetniškim. Naletel sem na tale tvit:


Potem sem kolega prosil, če mi pošlje sken iz Družine, ki mi še ni prišla v roke. Takole gre:
  

Kot vidimo, je vse skupaj bolj kot ne megla, previdna megla, da ne bi zdražili levega katolištva, ki po nedeljskih mašah že 70 let voli levičarje, post-komuniste, (ki so začeli zahajati k mašam, njihova dejanja pa so daleč od Nauka, razen po besedah).

Za vsako vrstico molitve se lahko vprašamo: mar tako ne delajo že levičarji? Saj skrbijo za državo in narod; kristjani hodijo na volitve in odgovorno delijo svoje glasove; za pravične in življenjske, za družine in avtoceste … Levi voditelji ponosno predstavljajo svojo domovino, kar g. Cerarja in Pahorja in Kučana vprašajte, 'če nej taku'. Tudi za uboge se zavzemajo, samo Rdeči križ poglejte! Pa naše zdravstvo - niso storili vsega, kar je bilo v njihovih močeh? Ne govorijo o miru in bratstvu in edinosti na Zemlji? O odprtih mejah in odprtih srcih in denarnicah? Ne sprejemajo tujcev kot narekujeta papež Frančišek in Merklova gospa?

To je torej molitev, ki NE VZGAJA, saj nima jasne smeri, kot jo je imel Glasnik zgoraj; prav lahko, da so jo napisali v uradu našega spoštovanega prvega katoliškega predsednika, ali pa v ekipi gospoda Šarca. Kar bi bilo sicer zelo lepo, zelo, zeloooooooooo lepo, a žal take molitve ne prinašajo ničesar, ker so vsi Izraelci molili le za eno stvar: ''Gospod, reši nas sovražnika, da nam ne pohabi otrok!''

Konkretna molitev

Seveda tale jona od zgube ni nikak škof ali pesnitelj, pa vendar, da bo smer vsaj malo nedvoumna, da bo iz megle ven obsijana:

Molitev za rešitev Slovenskega naroda

Ljubi Gospod, ki Si Jezus Kristus,
Ti odjemlješ grehe sveta, Usmili se nas!
Prosimo Te, odpusti nam naše daljne klerikalne grehe,
katerih grozna karma je, da nam že 70 let vladajo brezbožni.

Ti odjemlješ grehe sveta, sprejmi našo prošnjo:
naj se slovenski voditeljski kader zamenja po toliko desetletjih,
daj nam DESNE voditelje, za nekaj mandatov,
da vidimo, kako bodo oni opravili svoje delo.

Prosimo Te, daj jim priložnost,
da nas po Tebi rešijo dušnega in narodovega propadanja,
kraje, laži, nemorale in vsiljenih migracij,
ki nam jih pošiljaš kot kazen za našo nezvestobo.

Gospod Bog, Jagnje Božje, Sin Očetov,
Ti sediš na desnici Očetovi, Usmili se nas!
Doklej naj še traja naša kazen?

Usmili se nas, Ljubi Gospod,
kajti edino Ti Si sveti, edino Ti Gospod,
edino Ti najvišji, Jezus Kristus,
s Svetim Duhom, v slavi Boga Očeta.
Amen.

 Dejstvo, ki govori

Japonci imajo pregovor, ki pravi, da družina, ki je složna, kupuje zlato; nesložna pa še šivanke ne more kupiti.

Naša DESNA družina pa ni složna. Niso stopili skupaj v Združeno desnico Slovenije, ampak je najprej g. Tonina odcentrifugiralo, kot hokejski plošček; potem čudnega g. Zidanška; pa g. Primc se je zakalkuliral tam, kjer se tega ne sme početi; g. Janša ni na prvem srečanju vstal in začel: ''Svéčano se obavezujem …'' (malo starejši vemo, od kod začetek te prisege), ''da v primeru skupne zmage ne bom vztrajal pri mojem mandatarstvu, ampak bomo predsednika vlade določili po medsebojnem pogovoru.'' Niti se ni umaknil mlajšemu, kar bi polomilo zobe proti-Janši-združeni-levici-in-polovici-desnice, sam pa bi vodil iz ozadja, kot to počno najmočnejši  voditelji. Glede tega:

Na japonskem obvladajo HARAGEI, to je vodenje s pomočjo tihe moči: šef gre na sestanek z drugim šefom, a sedita pri strani ali v ozadju, in sta TIHO. Srečanje vodita njihova namestnika. Ko pride do zapletov, sta še vedno TIHO, samo s tišino usmerjata svoja nižja predstavnika. Ta dva pa morata zaznavati NAMERO svojega predsednika. Na tak način se rešujejo najtežji problemi in spori, in tako tudi naši 'strici iz ozadja' že 70 let vladajo Sloveniji. A mi tega ne moremo dojeti: biti DOBRI stric iz ozadja.

Potem predstavnica SDS govori, da oni ne odklanjajo nikogar, in me kar mraz strese, ker to napoveduje sodelovanje s komerkoli: levičarji in kvazi-desničarji? G. Primc je govoril popolnoma drugače, a Gospod ga je (žal?) odpoklical za druge naloge. Mi pa bomo šli po starem naprej? 

Nimaš kaj; 'dič kle, 'dič tam; vsa desnica skupaj ne zbere 30, 35% (če dodamo še tisto enoprocentno desnico, ki je sploh ne bo v parlamentu), ker so se razparcelirali po svojih kotih in sebičnih hotenjih. To vse skupaj ni prav nič evangelijsko, če bi imel Jezus tako ekipo apostolov, danes nihče ne bi niti slišal za nekega obskurnega preroka iz neke puščavske pokrajine. A Njegovi sveti apostoli, neuki in nerodni, tudi težavnih medsebojnih karakterjev, so bili od prvega trenutka ENOTNI glede Nauka, in so Ga razglašali popolnoma ENOTNO. Detajle te Resnice danes potrjujeta celo sodobna znanost in versko neodvisna zgodovina.

Kakorkoli: meglen načrt za gradnjo hiše prinaša katastrofalno izvedbo, ker vsak zidar in vodovodar in tesar in električar kar po svojih zamislih delajo. Nekoč sem opravljal tako delo, in naletel, da so v bodočem otroškem vrtcu, kjer je zdaj tudi volišče, električarji namestili vtičnice pod okni, čeznje pa so centralisti pritrdili radiatorje. Vsak je imel svojo varianto načrta, in se je le svojega držal. 
In ko je bila otvoritev, so še eno uro pred tem malarji packali zidove (in s tem tla in okna), potem, ko so čistilci že vse očistili za slavnostni dogodek in visoke goste. No, tak se mi zdi tudi načrt DESNICE za tokratne volitve, pa 'uradne' molitve Cerkve tudi. Megla. 

Samo en pogumen škof bi moral svojo mitro odložiti in si upati povedati svoje nedvomuno osebno DESNO mnenje, ČE BI GA IMEL


Ps: Naslov filma je Elijeva Knjiga (The Book of Eli), kar je dvoumno: Eli je bil Glasnik, ki je nosil Knjigo na zahod, a vsi vemo, kaj pomeni beseda Eli, odkar je Jezus Gospod na križu potarnal: "Eli, Eli, lama sabaktani?" Naj vas uradni trailer filma ne zavede, ker je poln eksplozij: tisti, ki Ljubite Boga, pa boste videli Boga. Večkrat sem bil solzan, samo če je bila Knjiga omenjena, kaj šele  zaradi predanosti Glasnika svoji KONKRETNI Nalogi. 

Aleluja!






8 komentarjev:

  1. Jona, hvala ti za nov šepet in omenjeni film, prvič slišim zanj, a razlaga v luči Učenja me je pritegnila. V duhu se pojavlja besedna naveza – KONKRETNA NALOGA ZA GOSPODA. Zanimive vzporednice z razloženim filmom sem se spomnila iz Dnevnika sv. Favstine (D. 1659): » … Tudi največji sovražnikovi napori ne preprečijo najmanjše podrobnosti tistega, kar je Bog odločil. Nič ne de, če so trenutki, ko vse kaže, da bo Delo popolnoma propadlo – tedaj se Delo utrjuje.«

    Vse raste iz tišine v notranjosti, v vztrajnosti in brušenju. V stanovitni liniji, ki lahko uspeva le v umiku, če je človek šel stran s sredine ceste in si ta umik izbori. Zjutraj sem si pogledala posnetek predvolilnega srečanja na net-u in jasno se vidi, da so nekateri predstavniki strank brez ideje, brez občutka za narod, nimajo v srcu nikakršne KONKRETNE NALOGE, ki JIH PRESEGA, živijo zgolj v črevesju ali še nižje. Če pa kdo to pokaže, se vsi spravijo nanj kot usklajen trop. Ostali pa nosijo naboj - moje koristi, moj položaj, moj ego, jaz, jaz in še enkrat jaz.

    Ni rešitve, ko iščeš neko pametno potezo v svetu za svet. Kot si nekoč napisal, jona, če je nekje problem nastal, ga s taistimi sredstvi nikakor ne boš zmogel rešiti. Obrniti se h Gospodu s konkretno prošnjo kot si jo po Duhu podal. In slediti Njegovim, druge Poti ni. So, a kdo si želi tacati po teh mlakužah in čas teče in teče …. ljubi Gospod, prosim Te, obvaruje nas vsega hudega.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, Rešitev in sladkoba srca sta le pri Vas, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Živjo! Lepo si navedla besede svete Najsvetejše, naj to velja za ZD, ki je v fijasko padla, a pri Gospodu se vse na nek način v dobro konča, za tiste, ki Ga ljubijo.

    K sreči, hvala Bogu in Pop TV, sta se Pop in A samoukinila pri nas doma, ki imamo Tv anteno od alu folije, tako da mi jih ni treba gledati. Si pa predstavljam, da so se na soočenju vsi potuhnjeno obrnili proti g. Janši, ker to je živalski svet, in mladi ter zavistni stari impotentni jeleni vedno napadajo alfa samca.

    Opažam pa strahovit upad zanimanja za volitve med ljudmi. Res je škoda, da je g. Primc zamočil na kvadrat, to mu bo večna srčna rana, a kdor nima takih ran, nikoli ne odraste, ker le skoznje prihaja Božja Milost. In odkar jih ni več, tudi Kanglerja, nimam kaj slišati, razen SDS nekaj uglašeno popeva dol v dolini, vse ostalo pa je čudno bevskanje in tuljenje.

    Prav zaključuješ glede sveta, kdor do tega uvida pride, je že na vhodu v sveto Deželo. Pa vendar, dokler s seboj prenašamo to težavno vrečo kože in kosti, moramo kaj za te duše storiti, a to je kot pri živalih; ko jih najbolj crkljaš, ti pa glavo ali roko odgriznejo. Zato je dobro biti nekje stran od vasi, ne pa sredi vasi, pa se da kak način najti, da ti je dovoljeno kdaj kaj o Bogu reči, stavek ali tri.

    Ljudje so takooooo zavedeni glede posmrtnega življenja, med njimi je ogromno kristjanov, katolikov, da je to za znoret. J... se njim za dušo, to jim je le neka meglena pravljica, ko pa pride smrt, začno hlastati za zrakom in hitro moliti, a je že vse prepozno, kajti Pot je treba CELO prehoditi, ni možno samo zadnji korak Poti storiti, kajti do tja sploh ne prideš.

    "Megla, megla, povsod okoli nas ...", je bila neka južna pesem, 'dič kle, 'dič tam; vseeno je ali si v hipermarketu ali v cerkvi, POVSEM DRUGAČE PA JE, ČE SO GOSPODOV BHAKTA, in ti reke živega cvetja dehtijo v prsih.

    A potem bi kako to cvetico komu daroval, pa je možno le, ko so v hudi stiski, a že uro zatem, ko jim odleže, se povrne živalska narava, in ugrizne roko, ki jih je negovala.

    Takle mamo, to je ta človeški svet: duše so nam Božje, ker pa so zaprte v ta živalska telesa, še same začno lajati, gruliti, tuliti in meketati. Zato tudi v Cerkvi nihče ne najde utehe, ker v takem stanju ni možno videti Živega Gospoda na vsakem zidu posebej, kaj šele v svojem srcu.

    Gospod, odpusti nam, ker smo tako gluhi, še kača se levi, mi pa nikoli.

    Pa nadaljuj lidija, Gospod vidi lepa dela srca, in takrat ima veselje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Res je ta kampanija dolgočasna; zgoraj sem napisal:

    "Si pa predstavljam, da so se na soočenju vsi potuhnjeno obrnili proti g. Janši ..."

    Tule pa je VV Faktir z analizo in enakim naslovom: VSI PROTI JANŠI:

    https://www.youtube.com/watch?v=SdW9koprRas

    Vem, da mnogi ne razumete, zakaj se bedni Gospodov bhakta vtika v te zemljene godlje, najbrž tudi marsikateri od g. škofov to razume napačno, zato bom razložil:

    Res je, da lahko napredne duše najdejo Gospoda prav v kriznih in težkih pogojih, a narod v takšni atmosferi, v kakršni smo zdaj, ne bo razvil Božjih ljudi, in vera bo postala mešanica napuha, obupa, raznih sekt in teoloških zmot, kajti za razvoj svetništva, ki rešuje, je potrebna neka primernejša vzgojna klima.

    Žal pa vsi ugotavljamo, da je naša Cerkev tako strahovito omrtvičena, kot kak tiger v cirkusu, da si ne upa niti enega jasnega stavka izgovoriti, ne kot ustanova, ampak kot ena višja kleriška oseba. Namreč, za rešitev naroda iz krempljev DOKONČNEGA DEMONSTVA bi bila nujna volilna zmaga zmernih desnih sil.

    A 'šta je, tu je', kdor je Boga že srečal, ga te igrice ne tangirajo kaj več kot kako grmenje v daljavi, problem pa je za vse, ki iščejo, iščejo neko srečo, hudič pa jim ponuja vse več zdravil nesreče. Bogi otroci, ko so njih starši takšni volilni idioti že 70 let. In to PO SVETI MAŠI!

    Pa to je za počit od smeha.

    OdgovoriIzbriši
  4. Droben delček gonje proti Janši:

    https://twitter.com/JJansaSDS/status/998862697298104320

    Fotka pove vse, samo modelove zagovornike v ozadju slike poglejte: Tito, Hitler, Stalin. Stranka SD.

    Minister Gregor pod mitro pa nič. A Gospod deli Svoje blagoslove kot On odmerja, ta jona od zgube pa lahko pove, da odmerja po iskrenih srcih, ne po položajih. In mnogi so, ki so blagrovani, pa jih svet ne vidi ali jih črti; mnogi pa so, ki blagrujejo, a sami nimajo kaj. Najboljši tvit današnjega časa in tudi duhovnih iluzij:

    https://twitter.com/bacovnik/status/974038491532283904

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala jona, sem prebrala vse, tudi pogledala linke, kako so ostroko podali stanje predvolilnega ponedeljkovega srečanja v oddaji VV faktor. Ga. Janša pa je modra, v veliko oporo g. Janši, Sveti Duh jo je prešinil.

    Sveti Duh pritiska in govori, a le kdo Ga sliši in Delo po Njem izvrši? Kar pojavila se je podoba duhovnih in škofov zjutraj, še preden sem prebrala komentar o ministru Gregorju pod mitro, kako se praskajo po glavi in tuhtajo, kam to vodi, kaj se to dogaja? Impulz močan v srcu se zgodi, a če ga tista oseba ne izvrši, uff, to tišči in nemir poraja se, kmalu pa nek obup in trohnoba se začne. Črv dvoma je močan, gloda in trka.

    Nekaj v oporo in pomoč iz Dnevnika Najsvetejše, tistim, ki tuhtajo (D 422): »Ko sem videla v tej stvari prizadevanja in požrtvovalnost duhovnika Sopočka, sem občudovala njegovo potrpežljivost in ponižnost. To ga ni stalo le veliko truda in raznih neprijetnosti, ampak tudi veliko denarja. A duhovnik dr. Sopočko je vse plačal. Vidim, da ga je Božja Previdnost pripravila, da izpolni to Delo Usmiljenja, še preden sem jaz za to Boga prosila. Kako čudovita so Tvoja Pota, o Bog, in kako srečni so tisti, ki gredo za klicem Tvoje Milosti.«

    Kako srečni so tisti, ki gredo za klicem Tvoje Milosti! Če te sreče v srcih ni, potem se Božjega klica ne sledi. Trpljenje in ponižanja je prenašal duhovnik M. Sopočko v zvezi z začetnimi prizadevanji za razširjanje čaščenja Božjega Usmiljenja in za ustanovitev nove skupnosti, a je nosil svoj križ in vztrajal. Ne nadejajte se trepljanj po ramenih;kar je Bogu ljubo, je svetu v spotiko.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, vaša Dela se vrše, v priklonu pred Vami, lidija.


    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala ti lidija, in Bog je s tabo.

    Ja, duhovnik Sopočko, zdaj blaženi, je dvojne muke trpel: zaupal je v svetost in poslanstvo svete Favstine, pa ni čisto zaupal, ker je v njem delovala Cerkvena zadržanost do vsega, ker je od navdiha Svetega Duha; potem pa jih je enormno dobival po glavi še od višjih klerikov. Pravzaprav je šele sv. papež Janez Pavel II. stvar do konca speljal, sicer bi sestra Favstinka utonila v pozabo duhovne megle.

    Ne bom citiral svete Brigite Švedske, kako Gospod preklinja tiste od duhovnikov, ki so nevredni. Problem višjega klera je namreč v tem, da je OK ves ta clerk, uradniški aparat, ki drži človeški del Cerkve skupaj, a če v vsaki generaciji neke dežele ni vsaj enega navdahnjenega in po Svetem Duhu pogumnega škofa,

    KI JE DOJEL, DA MORA BITI NAUK IMPLEMENTIRAN V VSAK DAN MOJEGA IN TVOJEGA TUKAJŠNJEGA ŽIVLJENJA, IN TO PO JEZUSOVO, NE PO TEOLOŠKO,

    potem, potem Cerkev postane samo vztrajnostna preživetvena združba, ki v resnici ni Živa, ampak duhovno zamrznjena. Fosili v Petrovi skali.

    Slomšek, Vovk, oba sveta, a ne svetnika, ker naši Cerkvi ni bilo kaj dosti mar, pa tudi Šuštar, so razumeli, da se je nujno, če si škof,

    IZPOSTAVITI, IN VEDNO HODITI PO ROBU.

    Ja, Jezusova Pot gre vedno po robu; vsak dan znova si na robu prepada, vsak dan znova na tej Zemlji ni odmora, če si pravi. Če pa duhovniki postanejo izmuzljive mastne žoge, spretni možici, ki se znajo izogniti vsakemu problemu današnjega dne; ki na kardinalov opomin o stanju naše Cerkve to z izjemnim nasmeškom in gracioznostjo prepustijo kar kardinalu samemu, potem,

    resnično, resnično povem vam: zaman kličete Duha, če Ga sovražite!

    Kje je škof, ki je izven tega razreda birokratov in spretnih medijskih smeškotov? Eden je, eden, iz vzhoda države, morda dva, a po Apostolorumu ad limita sta prav tako padla v prah naroda. Se bo kateri vzdignil, in opravil svojo mučeniško vlogo? Mar ni Jezusov učenec? Ali pa naj je Jezusov učenec le spretna debelušna balerina? Ki ji cvetje mečejo? Kdor je škof, je za MUČENCA predviden, v najboljši varianti, ali pa je le neka pokrita glava, iz katere nič ne sije. Tak naj v pisarni žige pritiska na papirje.

    Če pa bo prebujeni škof še čisti Jezusov Bog-ta, bhakta, bo lahko tudi sladkost v srcu spoznal, in bil hranjen od nje, in le taka duša lahko rešuje narod, ter blagoslavlja tiste med ljudstvom, ki se žrtvujejo za resnico in pravičnost.

    Ko pa si le en cerkveni birokrat, ti sploh ni čisto jasno, kaj je prav in kaj ne. Kako bi bila taka duša lahko Jezusov učenec, 'pitam se pitam'?

    Pa Gospod mi oprosti; prosim, dodaj, kar manjka; odvzemi, kar je preveč, in RAZMNOŽI, kar je dobro. Amen.

    OdgovoriIzbriši
  7. Jona, hvala za Duha vršanje … tisti, ki se bojuje vsak dan in hodi po robu, sebe brusi ter z zgledom bojevnika na dolge proge več postori za duše v narodu, kot nekdo, ki se umika v varne in diplomatsko zapakirane stavke, brez Moči Svetega duha. Brez naboja, scelama se dajem v to Nalogo!

    V temnih trenutkih za tiste, ki povzročajo krivico, se bojevnikom Božji moment zgodi, beseda Resnice iz ust zleti in ima MOČ. Danes berem, da g. Janša pravi: »A nad sodnico ni samo modro nebo …« Še kako res je to, Božja Pravičnost čaka in tudi dočaka tiste, ki brez občutka za življenje in pravičnost gredo čez vse. Na lastni koži se bodo učili prave mere. Ljubi Jezus Kristus, prosimo Te, varuj nas tega.

    Božji služabniki so bili bojevniki, z Duhom in po Moči, če je to v naših duhovnih in škofih, se bodo kmalu videla vaša Dela. Gospodova semena, ki vzklijejo, dajejo svoj sad. Hvaljen Gospod, ki Mogočen Si, s Teboj zmoremo vse, a kdor k Tebi hiti, se predvsem Tebe Ljubiti uči, v tej rasti k Tvojim svetim nogam pa bednika sebe, nebodigatreba, zgubi. Juhuhu!

    Hvaljen Jezus in Njegovi, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  8. Prav poveš lidija: če je Duh v nekaj ključnih ljudeh, se lahko spremeni vsa država. Poglejmo nekaj sosednjih, ki pa so nas zadnja leta prehitele po dolgem in počez, a so bile na začetku hudo na slabšem od nas. Pri nas pa se letargija kar vleče in vleče. OGROMNO zaslugo za to ima naša Cerkev, ta in ona, ki ni vlečna sila, ampak le vzdrževalec, postarani hišnik.

    Oooo, ko bi ljudje vedeli, kakšno Milost prinašajo duše, ki so tesno povezane z Živim Gospodom! Primer:

    Samo mimo gredo, in če koga sočutno pogledajo, je on in ves njegov bližnji rod takoj premaknjen v višje stanje duha, bližje Bogu, v Mir. Nobena sveta maša, avtomatska in mehanska, niti 17 milijonov milijard takih maš ne more storiti, kar stori en sam pogled, ena sama misel tistih, ki so na Poti svetosti.

    Zato, resnično, resnično, povem vam: Gospodov bhakta je tisti, ki je spremenil svoje življenje, živi skrajno preprosto, stran od greha, in nenehno ljubeče misli na Gospoda, in Gospod mu odgovarja, in neka sladka skrita norost je v njunih srcih/prsih.

    Vse, kar ne gre v to smer, je popolnoma vseeno, gledano s stališča duš, popolnoma vseeno je, ali si na sprehodu v mestu ali pa še v kako cerkev zaviješ in malo posediš pri maši; vseeno je, ali si končal teologijo ali geodezijo; ali si bogoslovec ali črkoslovec; ali si teolog ali geolog:

    DUŠE SO ENAKE. Bedne.

    Zato, ljubi moji škofje in verniki in neverniki in komunisti po srcu:

    Ljubite Boga, in Odrešeni boste trpljenj; pa še mnoge druge duše bo Gospod skrivaj Odreševal po vas, ko pride njihov čas.

    "Vse ostalo,
    je že šlo,
    za ognjeno vodoo."

    Aleluja, poglejte si to: grde in nekoč zapite duše zlahka odhajajo v nebesa; mehanski verniki in kleriki pa se objemajo s hudimi duhovi!

    Ja, tako je V RESNICI. Aleluja, Gospod je takooo dober, a kamnitim v srcih je daaaleč, daaaleč!

    Pa nadaljuj lidija, Nagrada gre tistim, ki vztrajajo do konca, do svetosti, ne pa tistim, ki se zamenišijo, zgradijo cerkev, končajo teologijo, potem pa padejo v jamo zla, ki se ji reče samozadovoljstvo v lažni veri, v lažnem Znanju in v prekletem 'Božjem' napuhu.

    A kdo bo tega reveža jono in podobne čudake poslušal? Samo tisti se ga bodo spomnili, ki jim bo Gospod končno oči duha odprl, in takrat bodo rekli: "Ooooo; vse to, kar zdaj VIDIM, sem pa nekje že slišal."

    Storite torej kakemu svetniku ali svetemu danes kakšno majhno simpatičnost, naklonjenost, dobroto. Izven tega ni nobene Poti, pa naj vam duhovniki kar govorijo, da je ta jonova 'filozofija' zgrešena, ker da se kar sami z Jezusom pomenite, kot se on - in pristali boste v volčji jazbini, kot on.

    Talita kum, vstani duša.

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.