- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

torek, 1. maj 2018


64. Zmedena mladina v zmedeni državi
Kako razviti satanski um in biti totalno nesrečen, ter obratno.
Kaj pa Cerkev?

Photo Stock

1.5.2018, torek, ''Ena maj je praznik dela, praznih žuljavih je rok …''

Uvod v krizo

''Živel ena maj!'' smo dražili kakšno učiteljico v OŠ, ona pa: ''Piiika, piiika; prvi, prvi maj!'' Le kako bi preživel tiste zgrajene čase, če se ne bi hecal na take načine, da niso vedeli, kot je rekel desetar v JNA: ''Ovaj je mutan; ili je pametan ili lud.'' Kaj šele oficirji, a kaj ko brez mene niso zmogli upravljati velikih ruskih radarjev, in če so bili žleht, so morali pač na silvestrovo priti v službo in jih popravljati. Zato mi niti ni bilo tako hudo, kot kakim pešadincem, s katerimi so delali kot z živino pred klavnico. Na tak način lahko preživiš celo najhujše čase in diktature, pa bomo nemara tudi te, ki prihajajo, in se spet stopnjujejo, ker cerkveni verniki po mašah v nedeljo volijo brezbožne in Gospodu ter Cerkvi neprijazne, narodu pa patološke. Ne marajo pa tistih, ki bi uredili sodstvo, zdravstvo, vojsko/policijo, šolstvo, predvsem pa ekonomijo, pa še po 3000 evrov bi vsak novorojenček dobil, in mlade družine popust pri kreditu za nakup stanovanja. S tem bi pridobili veliko tudi upokojenci, ker bi ostal kdo, ki bi vlagal v pokojninsko blagajno, pa še mladih ne bi potrebovali več tako podpirati s svojimi penzijami. A ne: kot smo videli, Požar, Magajna, Jelinčič, Rado Pezdir, Žiga Turk in podobni godrnjajo nad tem, češ da ne bo denarja. Ne bo teh 70.000 evrov za otročke, če pa moramo zapraviti 4000 milijonov evrov za bančne luknje, 1600 milijonov za TEŠ-6, 200 milijonov za Drugi tir, če je 500 milijonov letno za kraje v zdravstvu,

in zdaj ga pa 70 milijonov za mame ne bo?

je poudaril gospod Primc. Pa vendar je 'neodvisni' komentator Steinbuch izjavil glavno levičarsko parolo:

“Tem našim fanatičnim desničarjem privoščim, da bi bili na volitvah potolčeni kot še nikoli.”

Ja, s tem se strinja veliko vernikov Cerkve in tudi klerikov, kaj šele post-komunisti, zato nič bati, vsi državni sistemi bodo najbrž gnili še naprej, tudi po volitvah. Bravo, 'intelektualci'!

Sámo bistvo vsega levega pa je: pozabimo na Boga, Bog je mrtev!

Kriza

Zadnjič sem v trgovini zaprepadeno videl punco, ki je imela v levi roki nakupovalno košarico, v desni pa velik 'neumni' telefon. Ta mladina je že tako cirkuško utrenirana, da lahko z desno roko z dvema prstoma drži telefon, z ostalimi tremi pa prijema artikle in jih daje v košarico. Sicer ne opazujem teh primerkov naokoli, a tokrat mi je Duh res naredil predstavo, kajti ni bilo ljudi, ona pa je kot mesečna hodila tam levo in desno pred menoj. Na obrazu je imela pripravljen bebast nasmešek, ker je pričakovala neko sporočilo, na čelu pa gubo od napornega izbiranja artiklov po policah. Potem sem videl, da je telefon 'črn', na mirovanju, njen um pa je trenutno preklopil na nakupovanje, ker je hrana le pomembnejša od sporočil. A roka s telefonom je ostala v položaju pred obrazom, kot imamo šoferji vzvratno ogledalo na vetrobranskem steklu avtomobila. In je s tem krčem v desnem bicepsu hodila naokoli, pravzaprav sploh ni kaj dosti jemala s polic, samo mesečarila je po trgovini, s čudnim nasmeškom, in včasih pozabila, da nakupuje, včasih pa pozabila, da čaka na nek impulz. Groza. Ko sem pogledal še njeno dušo, je bila polna dušnega dolga, notranje moči pa nobene.

In še ena zgodba, da vidite, kako zelo so se časi spremenili: včasih je črna barva zasvojenim pomenila življenje, danes pa jim smrt: ko sem bil terenski delavec, je kak starejši delavec ali mojster ob priložnosti rekel: ''Pojdi in dobro poglej po hribu, če kje vidiš črna vrata!'' Geslo 'črna vrata' je pomenilo poiskati zidanico, ki ima ODPRTA kletna vrata, ki se od daleč vidijo kot črna. Če so odprta, so videti črna. Vse skupaj je torej pomenilo, da je pijanček potreben pijače. Če sem črna vrata kje odkril, pa je sledil precizen ritual približevanja tisti zidanici, da je potrebnež pijače končno 'po naključju' prišel do soda.

Ravno obratno pa je danes: zasvojenci z ekrančki in ekrani sovražijo 'črno barvo', kajti ima prav obraten pomen: ni robe, ni droge.
  
Rezultati raziskave

Tukaj si preberite rezultate raziskave o današnji mladini:


Kot lahko vidimo iz točke 4. in 5., je um današnje mladine raztrgan na več koncev hkrati. Iz velike želje po ugodju, istočasno opravljajo različne stvari, da bi zadovoljili svoj um, ki je nadzornik v studiu, medtem ko so čuti kot kamere na terenu: umu pošiljajo čim več vtisov, ta pa si potem videnih stvari ZAŽELI. Tako pač funkcionira naš zemeljski um, in zato smo ljudje ujetniki 'čarovnice' materialne energije.

Seveda je prihodnost take mladine lahko le skrajno frustrirajoča in polna trpljenja in neodrešenosti. Njihova 'inteligentnost' je vse bolj od hudiča.

Satan in Odrešenje

Kot smo že pisali, ima satan prav to lastnost: nenehno skakanje uma naokoli, potem pa huda koncentracija na neko povsem banalno in posvetno stvar. In spet preskok na nekaj drugega, ter huda koncentracija na tisto banalnost.

Božji um pa je drugačen; nenehno je zbran na Ljubezen, transcendentno, duhovno Ljubezen. In tudi duhovni aspiranti, ki niso le oblečene verske žabe, postopoma prav tako dobijo um, ki nenehno ljubeče misli na Gospoda. Ki je Jezus Kristus, Oseba.

Vsi sveti in svetniki, vsi Odrešeni in Zveličani, nenehno vlagajo trud, da bi s pomočjo določene duhovne askeze omejili vtise sveta in svoj um postopoma trdno usmerili tam, kjer mu je po naravi mesto, to je na Boga. Ko je um z Ljubeznijo trdno povezan z Gospodom, ker nenehno misli Nanj, postane Božji um, boleče verige sveta pa s take duše odpadejo. Posledica takega odnosa z Gospodom je Mir, velik duševni mir, ki je na čase tudi zelo sladek. Takšna duša je postala popolna, kajti kdor nenehno ljubeče misli na Gospoda in Ga veseli ter Mu Služi, tisti je uresničil tri najvišje naloge vsakega bitja:

1. NENEHNO MISLI NA GOSPODA,
2. NIKOLI NE POZABI NANJ,
3. POPOLNOMA ZAUPAJ V PRIKLON PRED NJEGOVIMI SVETIMI STOPALI.

Um ljudi, ki nenehno iščejo zadovoljstvo v materialnem svetu in njega energijah, pa s tem tudi dušo vodi stran od Doma, zato se takim praktikantom tesnoba, strah in trpljenje samo stopnjujejo. Taka oseba postane asura, prepirljivi demon, kajn po krščansko. Ko je tovrstnih oseb v Cerkvi več kot prvih, Cerkev v povprečju na volitvah voli levičarje, post-komuniste, ti pa Cerkvi vračajo z uničevanjem njene mladine in zasmehovanjem Cerkve, vere in Gospoda. V Italiji pa sodeluje z mafijo in je polna grdih grehov.

Ker dandanes nimamo več svetniških škofov, ki bi se upali kazati pravo pot vernemu ljudstvu, ker so tudi oni v mnogih elementih Poti precej nepoučeni in zdrsnjeni; ker celo velike Gospodove blagoslove ne uresničijo; in ker se ne pustijo navdahniti s pogumom Svetega Duha, za Slovenijo ni svetle poti. Kajti le kdo drug lahko reši narod, kot le velik Gospodov bhakta, ki je po možnosti škof ali duhovnik, in ki tudi podpre poštene politike? Peter Opeka na Madagaskarju zelo trdo prijema pokvarjene politike, tudi za ceno lastnega življenja. Če pa kdo misli, da so vsi politiki enaki, ter da med njimi ni poštenih, ima zagotovo satanski um, ker to enostavno ni resnica. In če reče, da je Cerkev nad politiko, ker da je bil Jezus nad vsem človeškim; da je naloga Cerkve skrbeti le za 'duhovne zadeve', je tudi to znamenje satanskega duha, kajti Jezus Gospod nikoli ni izven pravičnosti in dobrote. Kaj pa so 'duhovne zadeve'? Pustiti vernike=otroke brez jasnih smernic? Biti spravljiv z zlom? Biti meglen in jeguljast? Misliti le na preživetje, v duši pa biti zemljen, kajn? Samo javkati, a nič reskirati? Ignorirati Duha? To so 'duhovne zadeve'? Resnično, resnično povem vam:

Visoki klerik, ki ne zazna razlike med dobrimi in slabimi volilnimi kandidati/strankami, in o tem ne govori glasno (ne glede na rezultate volitev), ne vidi razlike med dobrim in zlim, zato tudi ne med hudičem in Bogom. Takšna duša je farizejska, in prej bosta prišla cestninar in pocestnica v nebesa, kot tak preračunljivec.

Še prav posebej pa morate to nalogo opraviti vsi med vami, ki živite od narodovih žuljev. TO je resničen prvi maj.

Še 10-15 let nazaj so kresovi goreli do koder je neslo pogled, sto se jih je videlo na lep dan, včeraj pa je le en človek, ki hišo obnavlja, zažgal odpadni les in veje, pa parkrat je nekje počilo, in je bilo. Ljudje so zamorjeni, a premalo, da bi sami po sebi kaj spremenili na volitvah. Raje se usedejo v zaobljene avtomobile in si gredo kaj kupit, da bi duše potešili.

Plačati svojo ceno, Cerkev, za zastonjska kosila in oblačila, tudi to je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Pogumni!


PS: ali je kakšna povezava med več 'srečnosti' in manj Cerkve?:


Seveda je povezava, a ta ni Božja, ampak medmrežna. 






8 komentarjev:

  1. Jona, hvala za odgovore, usmeritve in korekcije. Mogoče bodo te zablode krampaste bede lidije komu v pomoč, če se v njih prepozna.

    Danes goduje sveti Jožef delavec. Že od jutra prihajajo njegove podobe pred oči in ko sem zagledala podobo njega in Jezuščka ter kako se sveti Jožef sklanja nad Jezusa v tesarski delavnici kot v zaščito in oporo, so solze premagale. Nihče ne more nič sam, hvaležnost do ljudi, ki nam kakorkoli pomagajo, se prebuja, kot prebliski. Te razsežnosti v meni ni veliko, ker stvari še kdaj jemljem samoumevno.

    Samo kar je v naši notranjosti, se prikaže na plano. Sveti Jožef je tudi meni ljubi svetnik, ker je pri srcu meni bližnji osebi. In ko se spomnim na to preprosto zaupanje te osebe v tega svetnika, naklonjenost z Milostjo vznike.

    Kaj je doletelo Jezusa v domačem kraju, nam današnja Božja beseda obudi. Kljub modrosti in moči, ki so jo sprva zaznali v Jezusu, so tem domačinom stari programi v glavah povozili ta uvid. In Jezus ni storil tam veliko čudežev zaradi njihove nevere, je zapisano v današnjem odlomku Evangelija. Kdor se je namenil na Poti preobraziti, mu umik iz domačega kraja, kjer ga ljudje poznajo, skoraj ne uide. Če ostaneš v prepoznavni sredini, je to velika kajla. O tem si jona že kar nekaj napisal. Obtičati na istem mestu se vedno znova pokaže za oviro, če kdo sanja spremembe. Koliko stvari se mora poklopiti, da se začno sploh prvi koraki, in tudi to je Milost Gospoda.

    Jona, prav poveš, dokler je ljudem še tako fletno, v napihnjenih avtomobilih, v dopustovanjih, v garanju v službah, da potem uživajo, ni še vetra za korenite spremembe.
    ______________________________________
    Med pisanjem komentarja je nastal nov šepet. Ti zapisi vedno naredijo turbulenco v meni, v živo zarisana resničnost današnje mladine in nas samih. Kdor ostaja ravnodušen ob tem, je mrtev v duši. Da si sam in v umiku ti mora biti blizu, če ne, si to privzgoji, utreniraj!

    Ni polnosrčnosti, ni jasnega in glasnega krika. Nekje si jona zapisal, ne zaupaj vase, zaupaj v Pot. Torej - eno srce, ena Pot, Jezus naš Gospod. Jasna, čista, nevijugasta linija.

    Srečala sem eno mlado dekle, z dosežki na športnem področju, ki je ob pohvali izrekla naslednje: »Tudi drugi bi bili uspešni, če bi se potrudili.« Že kot mali smo nevedoč razkrivali, v katero smer bodo naša življenja šla. Njena mama mi je zaupala anekdoto, kako se je to kazalo pri njej. Za I. Štuhec pa smo slišali, da je šla s smučarsko opremo spat kot otrok.

    Prešinja me odlomek iz SP o rojstvu svetega Janeza Krstnika. Spraševali so njegovega očeta Zaharija, kako bi ga hotel imenovati. Takole se nadaljuje v evangeliju po Luku; Lk 1,63-66: »Zahteval je deščico in zapisal: »Janez je njegovo ime.« In vsi so se začudili. Njemu pa so se takoj razvezala usta in jezik, in je spet govoril ter slavil Boga. Vse njihove sosede je obšel strah in po vsem judejskem gričevju se je govorilo o vseh teh rečeh. In vsi, ki so zanje slišali, so si jih vtisnili v svoje srce in govorili: »Kaj neki bo ta otrok?« Gospodova roka je bila namreč z njim.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, vse dobro prihaja od Vas, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena lidija! Danes da je Jožef bhakta in dobrotnik delavec, praviš. Sem spregledal, kajti po pisanju teksta sem tekel na zemljo grede pripravljat za novo sezono. Danes zjutraj, ko sem pisal tekst, še budnice ni bilo, nobene godbe, to je prvič v morda 15h letih. Klinc, glavno da jaz delam, kajti ta beda od jone bo morala še hudo truditi se, da odplača vsaj eno kapljo Milosti, ki jo je daroval Gospod. Aleluuuuja!

    Če stvari sprejemaš samoumevno, pomeni, da nikoli nisi bila v nekem pomanjkanju, zato ne znaš ceniti drobtine. Kdor pa je živel dolgo časa kot zapuščen pes, hvali Gospoda in je hvaležen za vsak smehljaj ter drobtino, in v srcu blagoslavlja in kliče Gospoda k dobrotnikom. Potem pa gre naprej.

    Lepo poveš glede sv. Jožefa, in tudi če kdo nekomu nam ljubemu uslugo stori, je on in njegovi bližnji odvezan vseh grehov na duši, če smo mi resnični.

    Kot praviš glede Nazarečanov: tudi jaz lahko delam čudeže na Vzhodu, ti pa morda v Italiji ali Avstriji, doma pa najine Besede noben hudič ne bo poslušal. A to ni naša skrb, naša je le, da svoje do Gospoda opravimo, in Zanj damo priložnost VSEM.

    Potem pa: 'Kako koji mili moji'.

    Res, človek ne sme preveč zaupati vase, pa tudi premalo ne, je pa treba povsem zaupati v Nauk o Ljubezni do Gospoda, v Gospoda, in v Njegove svete Bog-te.

    S tistim o športnikih si najbrž želela povedati, da je mnogo že vrojenega, in da je tako tudi pri Poti Domov. RES JE! Nekateri ljudje se enostavno že rodijo v morda satvi, morda že kje višje, v začetku duhovnega sveta, morda so sveti, večina pa se jih rodi v svet živali, samovšečnih ljudi, in pa asur, prepirljivcev; so pa nekateri, ki so že kot otroci rojeni psihopati. To poudarjajo celo novejši psihologi, in s takimi dušami je zeloooo težko, ne glede na vzgojo. V življenju lahko pridobiš kakšnih 15, največ 20% glede na vrojeno stanje, karmo, in zato se svetniki ne delajo iz kogarkoli, četudi je tisti navzven morda začasno padel, kot Magdalena ali Savel. Razlika je v tem, da ko pa naletijo na Boga, jih to v hipu povrne v njihovo pravo naravo, in odtlej Ga sledijo z vso silo srca, duše, misli in telesa. Aleluja! Le kje so?

    Ostali pa begajo, kot tista punca po trgovini; vse bi imeli istočasno: Boga in užitke in hudiča, čeprav je Jezus Gospod Bog dejal, da ne moreš služiti Bogu in mamonu obenem.

    Res je bila Gospodova roka z Janezom Krstnikom že od začetka sveta, a ne pozabi:

    tudi vsak zločinec lahko pride v nebesa, če preneha z grehom in začne služiti čistemu bhakti, Gospodovemu osebnemu služabniku, IN TO POČNE BREZ DNEVA ALI URE PREKINITVE. To je tako: če nimaš svojega avta, greš pa v svetnikovega, če sta si le NAKLONJENA.

    Zato je tako pomembno pomagati Gospodu na Kalvariji in potem, ali pa sveti Favstini, ki leži tam v samostanu, in jih grde sosestre še požirka včasih ne privoščijo, opatinja ji želi smrti, v sobi pa bi ji zakurila šele, ko je prišla pomad. Kdor na te novice zakolne od svete jeze, in hiti Favstini čajčke kuhat, in peč kurit, in jo podpira po hodniku; resnično, resnično povem vam:

    tudi če je konj, bo svet!

    Amen.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jona, hvala za odgovore in pojasnila. Čemu umaknjenost od ljudi, da se nam kopiči energija za študij zapisov. Ja, svet ima predvsem eno težnjo, raztrgati pozornost, ki je že tako na psu pri mladih in ukrasti energijo človeku. Bojevnik pa to kopiči in generira, da izvršuje nalogo.

    Opažam, kaj vse se ljudje naučijo, obvladajo, kakšna mojstrstva doženejo do skrajnih meja in še brusijo, trenirajo. Strastni so v tem. Kot si zadnjič dobro napisal, imajo MOTOR in to delujoč, pa polno bencina. Sama sem totalna nula v primerjavi z njimi, to je dejstvo. Poraja se vprašanje, da vsa ta energija, ki jo vlagajo v ta mojstrstva, če ne vklopijo tega delovanja v služenje Gospodu in Njegovim Ljubljenim, bo šla kam? Pride Gospodova služabnica, Matilda, kaj bo takrat?

    Živa podoba služenja Najsvetejši, ki so ga opisal, je ganila. To odpira pot, kako lahko služimo drugim svetnikom. Sveta Favstina je izbrana, neomadeževana duša od nekdaj. Njena Ljubezen do Jezusa in Matere Marije je bila tudi v delovanju in je nenadkriljiva. Samo en primer, kako se je Najsvetejša pripravljala na praznik Brezmadežnega spočetja Matere Božje - (D 1413): »Nisem se pripravljala le s skupno devetdnevnico, ki jo opravlja vsa skupnost, ampak sem si še sama posebej prizadevala, da bi Marijo vsak dan tisočkrat pozdravila, ko bi njej na čast zmolila tisoč Zdravamarij tekom devetih dni.
    Že tretjič sem opravljala tako devetdnevnico k Božji Materi. Sestavlja jo tisoč dnevnih Zdravamarij. To je v celoti devet tisoč pozdravov v tej devetdnevnici. Čeprav jo opravljam že tretjič v življenju, od tega dvakrat ob delu, v ničemer pri tem moje dolžnosti niso trpele, ker sem jih izvrševala kar mogoče natančno. Molila sem tudi po vajah in teh Zdravamarij nisem molila pri sveti maši niti med češčenjem. Nekoč sem opravljala tako devetdnevnico, ko sem ležala v bolnišnici. ZA TISTEGA, KI HOČE – NI NIČ TEŽKO.«

    Zadnji stavek je meč Ljubezni v srce, ki vse odpre! To je tako pretresljivo, sveto v tem zapisu, Ljubezen, ki jo je gojila se čuti in v MOČI DEJANJ, da solze privrejo. Ni za opisat ničevost nas bednikov, ki jo ob tem doživiš. Se ne vprašate - kaj sem danes naredil za Gospoda in svete? Koliko ur sem Jih razveseljeval … Že namera storiti začne vlivati sladkost v srce.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, priložnosti dajete vsem, hvala Vam, da Ste. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  4. Sveta Favstina je sveto Marijo slavila in ker je ljubeče mislila Nanjo, je bila ves čas v sveti Evharistiji in uresničevala najvišjo nalogo vsakega bitja.

    Jona pojasnil si, da je hudo grešno, če kdo trdi, da so bili svetniki nepopolni kot mi. V svetih knjigah druge religije, starejše kot krščanstvo, piše, da kdor trdi takšne zablode, poseduje peklensko inteligenco, četudi je oblečen v meniško kuto. Sveti ljudje niso navadni ljudje kot mi, njihova telesa niso kot naša telesa.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala lidija, smrk, smrk.

    Samo samadhi, samadhi na Gospoda. Mladina pa k hudiču, ker je njihov samadhi enak njegovemu. Pa še hudič več misli na Boga, ker Ga sovraži.

    V D. 1448 Gospod reče sestri Favstini, in potrdi, kar pišemo tukaj, duhovniki pa MRZIJO to dejstvo priklona pred stopali svetniškega človeka, Jezusovega osebnega služabnika:

    "Piši, pripoveduj o Mojem Usmiljenju. Povej ljudem, kje naj iščejo tolažbo, to je, pri sodišču Usmiljenja. Tam so največji čudeži, ki se neprestano ponavljajo. Za ta čudež se ni treba odpraviti na daljno romanje, tudi ni treba prirejati kakih zunanjih obredov, ampak zadostuje z vero PRISTOPITI K NOGAM MOJEGA NAMESTNIKA in mu izpovedati svojo bedo; in čudež Božjega Usmiljenja se pokaže v vsej svoji polnosti. Čeprav bi bila duša kakor razpadajoče truplo in čeprav bi po človeško ne bilo več možnosti za obuditev in bi bilo že vse izgubljeno – po Božje ni tako. Čudež Božjega Usmiljenja to dušo popolnoma obudi. O ubogi, ki ne uporabijo tega čudeža Božjega Usmiljenja; zaman boste klicali, ker bo prepozno."

    Seveda Cerkev v celoti misli, da je vsakdo, ki je končal teologijo in postal duhovnik, že enak svetim Gospodovim čistim bhaktam. Še huje mislijo protestanti: kdor je krščen, je že duhovnik. Tak zločin, misliti tako, pri tem pa biti še vedno hudo grešen - ta zločin vero uničuje in ljudi odvrača od nje. Vmes so tudi pedofili, tatovi, celo morilci, pa volivci komunistov, in da mi bodo grehe odvzemali? To se pač ne dogaja, ne glede na Katekizem, oziroma se dogaja v skrajno drobni meri. Kot je lahko robot zasilna mati otročku, ali pa opica, tooliko tudi odvrne mehanska spoved in mehanska odveza grehov. Tega sem videl že ogromno, tudi v duhu se vidi na dušah: nič se ne spremeni, dolg na taki duši se povrne v pol ure. Imaš hudega prešuštnika, ki ga prisiliš, da gre k spovedi, in tam se zjoka in spove, župnik pa se smehlja in ga odpravi v par minutah in kakšno zdravomarijo. Konča pa se, da človek še vedno živi v hudih stiskah duha, sicer pomaga Cerkvi, a KER NE ZMORE NAJTI NAKLONJENOSTI Z JEZUSOVIM SLUŽABNIKOM, ni miru, ni rešitve, ni konca beganja, pa naj se bega od Međugorja do Brezij; od Fatime do Kompostele, od postelje do groba ...

    Samo Ljubezen Odrešuje, bhakti, Bog-Ti. Ta Visoka Ljubezen pa je ena sama, in Gospod pravi: Če ima kdo v srcu še koga ali kaj razen Mene, MENE TAM NI!

    Seveda pa je On tudi Njegov svetnik. On je tudi sv.- Frančišek, On je tudi sveta Favstina.

    V Joz. 24-19 je rečeno:

    Józue je rekel ljudstvu: "Ne morete služiti GOSPODU, kajti svet Bog je, ljubosumen Bog je; ne bo odpustil vaših hudodelstev in vaših grehov."

    Zakaj je Gospod 'ljubosumen'? Iz same Ljubezni do nas. Tudi mati je ljubosumna, če njen otrok lazi za sosedovo teto, ki ga privablja z bonbončki. Kajti mati mu želi še veliko, veliko, velikooooo, VELIIIIKOOOOOOOOOOOOO več dobrega, kot je le bonbonček. Zato je Ljubosumna, ker Ljubi.

    To je Kristusov Evangelij. Nekateri bodo morali pač skapirati, ne glede na kute: pri Bogu se s prešuštvovanjem s svetom NE OPRAVI N I Č.

    In se potem izgovarjajo, da če je Bog Ljubosumen, tudi svetnikov in svetih ne smejo Ljubiti in služiti, zato jih ne Ljubijo, ampak le zajebavajo, kadar je le priložnost. Spet so zgrešili Evengelij; Gospod govori:

    "Kdor dá piti samo kozarec hladne vode enemu izmed teh malih, ker je ta imenovan MOJ UČENEC, resnično, povem vam, ne bo izgubil svojega plačila.«

    Ni Gospdodov učenec vsak kristjan, če pa se za hudika nič ne uči. Učenci so le tile:

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?q=moj+u%E8enec&step=20&qall=1&qids=808080808080809fffffff7&idq=14&id13=1&pos=0&set=2&l=sl&q1=1

    To je Kristusov Evangelij, vse drugo je pravljičarstvo brez Odrešenja.

    Pa Bog nam pomagaj. Še posebej mladini, ki nehote časti hudiča v podobi 'pametnega' telefona. Le kako bodo s tem razvili ljubeč samadhi do Odrešenika? Če si lahko zbran le 8 sekund, kot govori raziskava?

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala za vsa pojasnila, jona, se kar odpira skupaj z Dnevnikom svete Favstine. Ta preklop je ljudem težko doumljiv, po njihovih naporih to ni mogoče. Pretresle so besede Milega, kdo je Njegov učenec. Jezus pove, iz Ljubezni do nas - Lk, 14,33:

    »Takó torej nobeden izmed vas, ki se ne odpove vsemu, kar ima, ne more biti Moj učenec.«

    Sveta Favstina potrjuje spoznanje (D 1443): »Proti koncu svete maše sem se počutila tako slabo, da sem morala oditi iz kapele v celico. Nisem se mogla udeležiti skupnega čaja. Moje veselje med vsemi prazniki je bilo veliko, ker je bila moja duša neprestano združena z Gospodom. Spoznala sem, da si vsak človek želi Božje tolažbe, vendar nikakor noče opustiti človeških tolažb. Toda ti dve stvari se med seboj nikakor ne moreta uskladiti.«

    Ne iščimo tolažb od sveta, v plehkih druženjih, v kramljanju zaradi kramljanja … veselimo Gospoda in Njegove, Njemu izlijmo srce. In če je Milost ta, da je Gospod razodel Svojega Bog-Ta, ne oklevajmo niti za sekundo ... Naveza srca sladkost v slavljenju Gospoda da.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, priložnosti dajete. Naj duše bedne te k Vam v Ljubezni polete, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  7. Iz ust svete Favstine o vzajemni Ljubezni med njo in Jezusom (D 1458 in 1459): 'Ko je po tej noči trpljenja duhovnik z Gospodom Jezusom stopil v celico, je vse moje bitje objel tak žar, da sem čutila: če bi duhovnik še nekoliko odlašal, bi se mu Jezus sam iztrgal iz roke in bi prišel k meni. Po svetem obhajilu mi je Gospod rekel: »Če bi Me duhovnik ne prinesel k tebi, bi Sam prišel pod isto podobo.« …'

    Nas ne pretrese ta Ljubezen med srci, med Najsvetejšo in Njenim Edinim. Na koncu naj bo prostor le za Jezusa Rešenika in Njegove. Solze stopijo v oči, se duša v te misli zatopi.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.