- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

petek, 4. maj 2018


65. En komentar, potem pa o razvidnih 'skrivnih' predvolilnih taktikah
Desnica, quo vadis??


"Gotovo poznamo legendo iz povesti Quo vadis. V Rimu je v teku veliko Neronovo preganjanje. Peter se pod pritiskom bratov umika iz mesta. Medtem ko po Apijski cesti beži proti jugu, sreča Jezusa, ki gre v nasprotni smeri. Vpraša Ga: Quo vadis, Domine? – »Gospod, kam greš?« In Jezus mu odgovori: »Grem v Rim, da ponovno umrem.« Peter razume; vrne se, in na križu, z glavo navzdol, kakor priča izročilo, umre mučeniške smrti za Kristusa." Vir

4.5.2018, petek, zjutraj sedem kapelj dežja.

Najprej bi objavil en komentar, ki sem ga našel te dni v predalu ''vsiljen komentar''. Sploh nisem vedel za ta predal in kako pošta pride tja, ker te nastavitve v orodju ni, kot vem. Ker pa je orodje bloga te dni spreminjalo jezike - najprej sem mislil, da je to po Svetem Duhu - sem klikal po njem in odkril tole, z 9.2.2018:

Ko sem kliknil, da ni vsiljena pošta, sem moral ta komentar iskati po vsem blogu, ker je orodje malo nerodno.

Pozdravljen Simon, veseli me, da prebiraš naše zapise in da se Ljubezen do Gospoda, ki je Jezus, postopoma prebuja, potem pa se bo krepila in krepila, kajti duhovna Ljubezen samo še NARAŠČA, če skrbimo zanjo. In potem v človeka pride Mir, a brez Abrahamovega odrekanja je to precej nemogoč projekt.

Glede papeža Frančiška imaš prav, seveda se strinjam, tu opozarjam le na RAZLIKO med vodenjem Cerkve in tudi 'klerištvom' na splošno, in med Evangelijem. Kaj šele tistim, kar sledi Evangeliju, kajti Evangelij vsekakor ni zadnja Beseda, ker je PRVA. Zadnja beseda pa je bhakti, Bog-Ti, ljubeče osebno intimno služenje Gospodu v transcendentnem stanju duha in telesa.

Problem je v tem, če verniki osnovno šolo Poti razumejo kot končni stadij, s tem pa ostanejo večno neodrasli v veri, v Služenju, v Ljubezni do Gospoda in v razumevanju Božje Besede, ki je ŽIVI GOSPOD, a le, če Jo razumeš na duhoven način. Ja, že Besede Evangelija in Pisma, te lahko 'ubijejo' in v srcu Prebudijo in Oživijo, če le živiš po njih priporočilih, IN ČE SI SREČAL GOSPODOVEGA OSEBNEGA SLUGO IN STA SI MEDSEBOJNO NAKLONJENA.

Pa nadaljuj Simon - tvoj nick moše me na heberejskega spomni, malo pa je tudi slovenski (Moše Dajan; Može). Zato ti rečem: može, može, kako da ne može! Aleluja!! Pri Gospodu je vse mogoče.

Pa nekaj predvolilnih

Kar nekaj smo že napisali našim desnim politikom v pomoč na siceršnjih volitvah, kaj malega napovedali, in kar dobro zadeli. Npr. že morda enkrat februarja se je dalo videti, čutiti, slišati in razumeti, da g. Toninu ni mar za koalicijo na desni, videlo se je, da mu bolj diši levica, najbolj pa koalicija s Šarcem in Židanom. Kar pomeni nadaljevanje razpadanja duše našega naroda. TUKAJ pa si lahko preberete tole o Šarcu:

Čeprav Marjan Šarec kot najslabšo vlado ocenjuje tisto pod taktirko Boruta Pahorja, koalicije s Socialnimi demokrati ne izključuje. Brez težav bi v koalicijo povabil tudi NSi. Zagotovo pa ne SDS, dokler jo vodi Janez Janša, je izpostavil v oddaji Volitve: nov začetek, na Planet TV.

Vse je bilo torej jasno in v zraku že mesece vnaprej. Samo še iskreni desni volivci NSi-ja so še vedno v čustveni nasankanosti.

Potem smo rekli, po prvem srečanju Združene desnice plus, da je g. Zidanšek videti čudno meglen, motna voda, ki skriva debele krape. Kmalu je postalo jasno, tole smo lahko brali:
  
novicejutro.si

TUKAJ pa si preberite strahotno in izjemno analizo g. Boštjana M. Turka, ki potrjuje hud sum, da je SLS pravzaprav 'uničevalec desnih glasov' že od nekdaj. Mnogi v stranki so bili iskreni, a hudo nasankani, morda celo g. Marjan Podobnik, ki TUKAJ objavlja popoln demanti na napisano, potem pa POTRDI sámo bistvo problema skorajšnjih volitev in potrdi tudi naša pisanja. Na koncu reče:

Se pa strinjam z oceno, da je težko razumljivo, da SLS ni podprla pobude za sodelovanje na volitvah z Združeno desnico, saj bi to povečelo možnosti za vstop v parlament in možnosti za uspeh celotne desnosredinske opcije

Dogaja se pač zločin nad slovenskim narodom: nad vsemi organi upravljanja, vzgojo otrok, vero, za kar pa ni kriva le levica, ampak vedno bolna desnica, ki je na volitvah večna zguba.

Da se gre za neko staro sprego med 'desnimi' in levico, mi pride na misel tudi po tem, ko se spomnim, da so ljudje poročali, da sta se med predsedniško kampanjo po ulicah Celja skupaj sprehajala gospoda Šarec in župan Šrot. Jaz ju nisem videl, a ko sem prebral TOLE, sem se spomnil teh govoric.

Kaj pa Gospod Janša?

G. Janši sem dal v zadnjih morda desetih letih nekajkrat v premislek, preko ljudi, ki so mu blizu, da je bil kdaj čas za umik in za vodenje iz ozadja, kakor to vodijo vsi resnični voditelji. Vedno je bil odziv enak: poskus razbijanja stranke! Ali pa se posredniki sploh niso upali tega izreči, ko je bil čas, ker bi bil odziv članstva (ne g. Janše) hud. Tudi na našem blogu sem to predlagal, ker sem vedel že tisoč let vnaprej, kaj se bo ta mesec dogajalo. A glede na telesne značilnosti ljudi, takšni ljudje ne odstopajo od svojih primarnih zasnov. Zato so izjemni v nekih stvareh, v drugih pa težavni. Morda o tem kaj po volitvah, da boste videli razliko med tipi konstrukcij kot sta bila recimo Pučnik in Bajuk, in bolj koščenimi.

No, tole mislim povedati, spoštovanemu gospodu Janši v pazljivost: kot se je dalo 'v etru' čutiti vse zgoraj našteto, in se zdaj dogaja, je že vsakemu vrabcu jasno, da ker se gospod ni umaknil v žlahtno ozdaje, in dal kakemu mlajšemu karakterju odrsko vlogo, BODO ZDAJ SKUPNI REZULTATI VOLITEV ZA DESNICO IN DRŽAVO POPOLNOMA DRUGAČNI. Ker Tonin se je po prvih srečanjih raje skrivoma obrnil k levemu polu (dejanja štejejo, poleg jasnih besed), istočasno pa iz vrst podpornikov NSi prihajajo stavki in spletni spisi, ki so pravzaprav enaki tistim iz levice in Šarčevim in Jankovićevim (nekoč pa Zagožnovim, Virantovim, Novakovim): s SDS ni koalicije, ker je Janša ekstremist. Ja, tudi del Cerkve sodeluje pri tem. Tako da … Janez Janša je spet omogočil, da ima vsa levica in del bolne desnice TARČO. Spregledajo pa, da so vsi, ki so kdajkoli nenehno udarjali po njem, propadli. Spomnimo se samo nekoč nadebudnih imen: Golobič, Kresal, Zagožen, Zlobec, ves LDS, Zares, zdaj SMC ... Pozabili so, da ni dobro delati krivice ljudem, ki imajo v svojem imenu/priimku celo dva hebrejska J, ker so Gospod Jahve in sv. Janez in sv. Jožef tudi iz tega rodu. Poglejte kako sicer bedna je ta črka J, Yod, najbednejša od vseh v abecedi, najdrobnejša, samo ena vejica jo je, a to je slavno Božje seme: 
Črka baje predstavlja zaprto dlan, kar je Gospodova lastnost: lahko je pest, lahko pa se odpre v darujočo dlan. Oboje pa je Moč. 

Zdaj pa k taktiki:

Ste že kdaj gledali kakšno našo ekipo, ki se bori proti recimo Francozom, Američanom ali Izraelcem? Tudi če nasprotna ekipa izgublja, v zadnjem delu tekme strahovito dvigne ritem igre, le za kakšnih 10 minut, v tem času izvede cel kup košev ali golov ali točk, naši pa nobenega. In potem lepo samo še vzdržujejo ta razmak do konca. Naši se temu peklenskemu ritmu ne morejo upreti, ker smo po naravi kmečki narod, za motiko pripravni, ne za meč. Pa še razvajeni smo postali, in nam prenašanje bolečin ni več v navadi, tega ne treniramo. Raje filozofiramo. Te dni je aktualen fuzbal, in vodilni trenerji najboljših evropskih klubov povedo, da se zavedajo, da bo potrebno hudo trpljenje. Levičarstvo in bolna vera sta ta del zdravega karakterja v našem narodu že dodobra uničila. Zato smo hinavci, ki nam ni mar za resnico. Resnica, npr. v športu, je preprosta: boljši, vednejši in močnejši zmaga; ker pa se pri nas zmaguje z lažmi, na velikih terenih odbrenkamo domala v celoti. Rešuje nas samo kakšna Mazejeva, pa kolesar Roglič v tem letu. Ali pa Vujović. Pa Dragić, Dončić ..., ki imajo v genih veliko srce in trpljenjsko askezo za uspeh.

No, enako taktiko peklenskega dviga ritma uporablja naša revolucionarna prikoritna levica. In te dni jo zanima samo eno: kako Janšo sprovocirati, da bo spet zapisal ali izustil en ostrejši stavek, POTEM PA BO SLEDILO DVA TEDNA STRAŠNIH POGROMOV, in vsi ga bodo kleli, od nekaterih škofov, vernikov, desničarjev in levičarjev in starih mam in otrok in psov in mačk in komarjev, ki se bodo do takrat že izvalili. Gospod župan Janković mu je že nastavil prvo past in g. Janša ji je te dni le stežka ušel.

Kdo jim to omogoča? Kdo neki: vsak bojevnik, ki ne pozna glavnega bojevniškega pravila: kdor stoji sredi ceste, bo nenehno tarča vseh, in na koncu povožen (poražen).

Zaključek vseh teh staric

Zaključek je, da je večina slovenskega naroda že omamljena na levo: leno, sprdljivo in lažnivo, navzven pa humanitarno. Isto velja za Cerkev, vernike: že preko 70 let po nedeljski maši odidejo na volišča in volijo levičarje, ker jim verjamejo, ker verjamejo v njih obljube in nasmehe. Rezultat je bolna država in bolan narod, izumiranje mladine in bežanje v tujino. A to vernikom paše, ta mešanica malo Boga in malo hudiča jim je v teh časih pisana na kožo. Tudi toliko politične kulture ni v njih, da bi omogočili, da se levica in desnica izmenjujeta na oblasti, nekako po času enakovredno, da bi se v resnici videlo, kdo je v čem dober in v čem ni. Raje imajo sprevrženost. To je glavno spoznanje današnjega časa. Zato levice sploh ne obsojam tako zelo, ker ni bacil kriv, kriv je slab imunski sistem. 

Še en majhen procent možnosti je: VELIK KRIK. Kot ga izvaja g. Primc & co. plus, ki predstavlja jedro in bistvo rešitve našega naroda:

POPOLNA SPREMEMBA POLITIKE DO MLADIH LJUDI, S TEM PA TUDI DO UPOKOJENCEV IN PRIZADETIH.

Da pa je to možno, se morajo preobraziti gospodarstvo, sodstvo, šolstvo in zdravstvo, skupaj s policijo in vojsko. 

A tega sebični deli SLS, NSi in Cerkve kot vernikov, nočejo in ne morejo sprejeti, ker je nek hudiček v njihovih srcih, ki je kot plesen na sadju. Zato je vse, kar počno, in tudi bo - GRENKO.

Gospod pa se v te volitve očitno ne bo osebno vtaknil, ker niso bile predlagane askeze izvršene in se opomini niso poslušali, niti blagoslovi izkoristili. Ostane nam samo še VELIK KRIK, a kaj, ko levica pripravlja še veliko večjega in starejšega, ime temu kriku pa je jasno že skoraj 30 let.

Sem imel kolega, ki je tekel za barabo, da ga nabije, in je vpil tam pred vrati: ''Pridi ven, če si res tak junak, a brez noža!'' Pa je prišel res ven, a z nožem, in kolega je lahko le še odtaval do zdravnika in tam umrl. Če nasprotniku daješ orožje v roko, boš le stežka zmagal. To je glavni problem slovenstva in njega desnice. Problem pa je še poseben, ker sem temu kolegu en teden pred tem dejal, da če bo tako nadaljeval, bo kmalu mrtev. Rekel je: ''Če sem kremen, naj se iskrim; če jeklo, bom pel; če steklo, naj se zdrobim,'' po našem belokranjskem pesniku. Kakšna bedarija, zato na pogrebu nisem jokal, mi je pa bilo zelo žal. Predvsem njegove družine. V primeru volitev in politike pa mi je žal mladine, še posebej tiste, ki prihaja, da bo odšla. Da o Nebeškem Kraljestvu zanjo sploh ne govorimo. 


PS: tole dodajam kasneje, ker sem prej pozabil dodati link: da se gre res za stopnjevanje pogroma proti Janši, ki je stopil na sredino ceste po svoji volji, lahko vidimo tudi pri tem govoru gospe Ljudmile Novak na zadnjem kongresu NSi. Dejala je: 

"Naša stranka nima svojega boga,
kot kakšna druga stranka ..."

Glede na to, da je gospa druga najmočnejša oseba NSi, Tonina pa ni bilo na zadnjih srečanjih z ZD+, g. Vrtovec pa je dejal, da so 'vse vlade NAŠE, leve in desne', potlej je jasno, kam 'ta pes taco moli'. Poglejte si od 13:50 minute naprej: 


Naroda takih gumpcev tudi Gospod ne more rešiti. 






12 komentarjev:

  1. Poglejte si še PS zgoraj, ki sem ga dodal naknadno, naj bo slika jasna in celovita.

    Bog se nas Usmili, prosim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole pa sem prejel danes zjutraj, pa si od 5:00 minute naprej poglejte, kakšne osebne probleme ima g. Tonin z g. Janšo:

    https://siol.net/novice/volitve-2018/horvat-po-toninovi-potegavscini-skoraj-sem-dozivel-infarkt-video-465828

    Ja, dandanes svet ne prenaša več možakarskih moških, ker ni predelal ojdipovega kompleksa (četudi se v možaka napravi) in s tem ponotranjil moralnih norm. Zato ljudje danes zlahka menjajo strani, svoje besede, popuščajo feminizmu, prijateljujejo z pretkano levico, in iz vere ter Kristusa Gospoda delajo kompromis. Takšen je ves svet, pri nas pa še malo bolj.

    Lepa je ta dežela, in mi smo vsi dobri ljudje?

    OdgovoriIzbriši
  3. Na ravni naroda se bije hud boj med protagonisti in antagonisti. SLS se je izkazal za nekega trojanskega konja, zasledila sem v novicah, da kot zunajparlamentarna stranka namenja več kot pol milijona evrov za predvolilne akcije. Kar je ogromno za tako stranko, le od kje pipca teče ...

    Ni za spregledati dveh očitnih zadev; določene stvari se že vnaprej pokažejo s potezami, dogodki, zgodi se PREDSTAVA DUHA, kot jona dobro to poimenuješ, ki je zgovornejša od nekih analiz, ker v sebi vsebuje kompletno sporočilo. Npr. prižgeš televizijo in zaslediš, kako povedo ljudje tri stavke, se nasmehnejo drug drugemu, par gest in ustvari se celotna slika, da se vidi, kam pes taco moli. In potem se to opažanje čez čas samo še nadgrajuje.

    Kdaj si jona že zaznal in opomnil, da se NSi tlačijo v levo vlado, sedaj pa se to samo še potrjuje iz dneva v dan bolj.
    Slovenc je postal kalkulant in odlično je pojasnjen mehanizem, da ni več opravljanja askez in polnosrčnosti. Pa še z nečim kaže svojo okrnjenost, ne druži se rad z navideznimi 'zgubami' in jih ne podpre, od tod jim ti napihnjeni avtomobili, pozunanjena bleščavost in mreženje na vsakem koraku in trenutku. To se zazna in doživela sem na lastni koži, si niko in ništa.

    Pri Gospodu in s pomočjo Njegovih pa je vse mogoče; VELIK KRIK. Jn 12,24:
    »Resnično, resnično, povem vam: Če pšenično zrno ne pade v zemljo in ne umre, ostane sámo; če pa umre, obrodi obilo sadu.«

    Se spomnim dogodkov, ko ljudje koga že povsem odpišejo, potem pa tisti 'preseneti' z nekim dejanjem, nepričakovano in popolnoma.

    Komentator Simon, pozdravljen. Tudi mene veseli, da si se pustil navdahniti in svoje iskreno mnenje objaviti. Zagotovo si zaznal, da se ne da kar tako pristopiti, pisati prosto po Prešernu in ta živost je roka Gospoda. Ljubi Gospod, hvala Ti za te Milosti.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, priložnosti razcvetene, semena eden pa po eden kalijo. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mnogo nas je (bolnih, malih, starih itd...),katerih VELIKI KRIK, je lahko samo MOLITEV in ŽRTEV za dobro stvar !!!

    http://www.molitev.net/post-molitev-akcija-resitev.html

    OdgovoriIzbriši
  5. Prvi del:

    Pozdravljena oba. Glede zaobljenih, napihnjenih avtomobilov: bil sem na obisku, bloki, in kjer je bilo pred desetletja OGROMNO OTROK vseh starosti, ki s(m)o se 'jagali' sem in tja, je bilo danes takole:

    NIKJER NIKOGAR, NITI ENEGA OTROKA NE, pa je sobota dopoldne, avtomobilov, podaljšanih in napihnjenih pa toliko, da komaj mimo pelješ in kje parkiraš. Bravo hudič, dobro ti uspeva! Potem pa gre mimo kaka pupa, na semaforju je že rdeča, pa jo moramo vsi čakati, ker sanjari v svojo ploščico, in ne vidi, da jo z dveh strani čakata avta, ona pa je v rdečem. Bravo satan, 'svaka čast'! Očitno se bo ta trend po volitvah ponovil, saj je program SLS in NSi samo eden: biti NEKJE PRI KORITU, sicer pa ne ponuja nič, razen besed, za razliko od ZD+SDS. Od njihovih besed je toliko, kot od enega prdenja, medtem ko gre lahko človek s 3000 evri za mlade mame v trgovino, in ne bo mogel odnesti, kar bo lahko kupil za družino, ampak bo potreboval prikolico. A SPLOH VIDITE RAZLIKO??

    Glede molitve in žrtve za dobro stvar: ravno včeraj sem bral dober intervju v družini, št.9, 25.feb., s patrom Damjanom R. ki je povedal veliko modrih, seveda pa tudi njega lahko ožemaš in seciraš na prafaktorje, pa ne boš, kot pri papežu Frančišku, našel niti besedice o Ljubezni do Gospoda, kaj šele česa od tej Znanosti. Adijo pa-pa torej Prva Mojzesova in Jezusova Božja Zapoved. Pa vendar, vredno branja. In pravi,

    da je odvisno, KAJ molimo in ZA KAJ. Če molimo za svoje želje, se včasih uresničijo, včasih pa ne, če pa molimo v skladu z Božjo Voljo, se vedno uresniči.

    Zato je treba ločiti 'judovsko' in kvazi-krščansko molitev, ko so se Boga spomnili le v hudih stiskah in nevarnosti, torej je Bog le nek avtomat za izpolnjevanje naših POSVETNIH želja; od molitve, ki je izkazovanje Ljubezni Bogu in Služenje Gospodu iz Ljubezni. Takrat pa ne prosimo zase, saj vendar Njemu želimo ugodja, ne sebi. In ko je On zadovoljen z nami, zaradi takega odnosa, je tudi nam lepo v duši. Mi pa smo duše.

    Gospodov bhakta zeloooo rednko moli za posvetne stvari. Samo če je že skrajno hudo, a ni, ker Gospod že ve, kaj Njegov bhakta potrebuje. Zato se moli raje za neodrešene duše, še prav posebej duhovnikov, ki se rade zataknejo 'tam vmes', ker so do smrti zbrano molile in verovale, niso pa Ljubile. Večina jih pristane vmes, pa bi bilo potrebno le 10 minut LJUBEČE molitve, in Gospod bi osebno pripšel ponje. Vse to se opazi z duhovnimi očmi srca.

    Že smo pisali, da Gospod deluje na dva načina z ljudmi: VSEM posredno izpolnjuje njihove želje, tudi zločincem, če vložijo dovolj truda in volje v svoj cilj. In s tem aktivirajo Njegovo zemeljsko Moč. Ni pa potem odgovoren za karmične rezultate njihovih želja.

    Povsem drugače pa deluje s svojimi predanimi bhaktami, ki so Njegovi UČENCI, saj so ZAPUSTILI VSE, IN IMAJO V UMU IN V SRCU

    S A M O J E Z U S A.

    Takšnim dušam pa Gospod NE izpolnjuje njihovih eventualno še kdaj zemljenih želja, AMPAK JIM ODVZEMA VSE, KAR JIH ŠE OVIRA, DA SE MU POPOLNOMA PREDAJO.

    OdgovoriIzbriši
  6. Drugi del:

    Zaradi tega kristjani pravzaprav sovražijo Boga, in ostajajo na stopnji judovstva in pol vere in prijateljevanja s komunizmom (na prvi strani zadnje ali predzadnje Družine je tako namigovaje, kot sem videl na obisku). A če pogledamo življenje velikih svetnikov, jim Gospod ni odgovarjal na njihove molitve zase, za njihovo zdravje, vzel jim je celo otroke, družino, zdravje, še Cerkev jim je vzel, edino kakšno molitev za druge je uresničil, da jih je s to UBOGOSTJO očistil v srcih in pripravil za vnebohod, za Dom, za Zveličanje, za veselje v Gospodovi slavi in sladkosti v srcu, aleluja!!!

    Kaj je torej dobra stvar? Pomagati revežem je dobra stvar, a če revež ne sprejema Boga, je bolj kot ne brez pomena, ker mi smo duše, ne telesa. Res dobra stvar je nekaj drugega, kot je ozdravitev ali preživetje vojne. Resnično, resnično, zdaj Vam povem, kaj je DOBRA STVAR:

    Je postati tisti, ki Ljubi Gospoda do te mere, da Ga prisili, da se mu Gospod Razodene. In kdor VIDI Boga, na tak ali drugačen način, je vržen po tleh od Milosti, in vanj skoči 'norost', sveta norost, in duša se povrne v svoje izvorno blaženo stanje: večno služenje Gospodu osebno. Aleluja!

    Dobra stvar je torej, ko nekdo pusti VSE, in postane velik čisti Jezusov Bog-ta. Tega rezultata se od kakšnega bralca nadeja ta jona od bede.

    To je DOBRA STVAR, vse ostalo pa so le meglice in odmevi, trenutki in grenkobe, zablode in sanje, zmote in spodrsi. K'r neki torej. Ljudje gredo na neka prerojevanja v Duhu, a po vsem skakanju in 'satorijih' so v dušah spet grenki. Zakaj? Ker na ulici ali v duhu niso srečali Gospodovega čistega bhakte, in sta se nasmehnila drug drugemu. Šele takrat se namreč ZAČNE.

    To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi, ki Si od nebeškega Cvetja!

    Krščanski demokrati vseh sort pa po svoje.

    OdgovoriIzbriši
  7. No, se je že začelo. Križ prihaja k pravim možakom, tokrat femi-varianta zakonodaje:

    https://www.zurnal24.si/slovenija/alesu-primcu-prepovedali-kandidaturo-za-poslanca-309281

    OdgovoriIzbriši
  8. Tu pa si poglejte naslednji zapis DOMOVINE, ki je skrivni portal NSi. Ob prvi težavi desne so-stranke, objavijo naslovnico s prečrtanim Primcem, in začno njegove glasove lovilcev na svoj, NSi mlin speljevati.

    To bo res novi Karel v desni vladi. Če pa zmaga levica, bodo z veseljem pa tam. A tudi Karel. Ko sem bil v vojski, so eni fantje nekaj popevali: "Politika je kurva, izvinite što psujem, i ja samo pričam, onako kako čujem":

    https://www.domovina.je/kaj-samoizlocitev-alesa-primca-iz-volilne-tekme-pomeni-za-desno-sredino/#comment-19757

    Gospod pa že ve, kaj dela.

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala za vsa pojasnila, Božja učenja in kako se v stiskah odkrijejo skrite agende. Včeraj je udarilo kot strele, ki so sekale na Štajerskem (Kanglerju je zalivalo hišo), še na predvolilnem podiju. Primc in Kangler zavrnjena s kandidatno listo v novomeški volilni enoti. Kaj se to dogaja? Edina razlaga je, kar si jona ravno včeraj nekaj ur pred objavo te novice napisal: » … da Gospod Njemu predanim odvzema vse, kar jih še ovira, da se Mu popolnoma predajo.« O, sladkost srca, do solz zgane dušo.

    Spomnim se, kako je Jezus sveto Favstino ljubeče vodil in odtegoval od vseh, mimobežnih, drobnih posvetnosti ali občasnih druženj, ki jih bedne duše sploh ne zaznamo, Jezus pa je Najsvetejšo učil v najmanjših podrobnostih. (D 1487) - … Jezus: »Moj otrok, postavi si načelo, da se ne boš nikoli opiral na ljudi. Veliko boš dosegel, če se popolnoma predaš Moji volji in rečeš: 'Ne kakor jaz hočem, ampak kakor je Tvoja volja, naj se mi zgodi, o Bog.' …«

    Najsvetejša, ki je videla in slišala Jezusa in je največja učiteljica Ljubezni do Milega, pa jo duhovni od Cerkve ne študirajo. Ako je Milost Gospoda takšna, da smo prepoznali Njegove bližnje, oklenimo se z vsem srcem besed Njegovih. Kot da se nam gre za življenje, saj se nam gre – za Življenje.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, zaradi vas izvoljenih svet stoji, drugače se v temo zvali, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  10. Lepo si povedala lidija, po Božje. In hvala. Jaz pa bom malo bolj zemljen tokrat, kajti naša vera se mora tudi v telesnem življenju odražati:

    In kako bo kdo služil narodu, če je neroden, če dela neumne napake, če ne zna šteti do 3 ali 5 ali 7? Desnica je tako na Boga zanesena, da nasprotnikom kar sama daje orožje v roko. Tudi g. Janša je takih zdrsov storil 'malo murje', in to je res neverjetno. Daj lidija, prosim poišči link, ko sem pisal o GOD prvič ali katerič, in dal smernice, kako bo treba vladati, nekje na prejšnjem 2/3 blogu, se mi zdi:

    Zakaj moraš, ko si v visoki politiki, kupovati drago stanovanje ali parcelo, hišo, terence, zakaj ti nekdo velik denar na banki prelaga sem in tja, zakaj je treba posojilo jemati od oseb, ki te lahko v težave spravijo? Zakaj ne odgovarjati na pozive sodišča, zakaj ne paziti pri twittanju, da ti ni treba prestituram potem plačevati visokih kazni? Zakaj kandidirati bivšo komunistko in starejšo gospo, zakaj ne znati šteti do sedem?

    Še enkrat: kdor od desnice misli vladati, naj v tem času:

    - njegova žena nosi stare obleke stare mame,
    - otroci naj si služijo žepnino z delom pri kmetih ali na pumpi,
    - vozijo naj se v 20 - 30 let starem avtu (ste videli Šarca, ki se je slikal poleg kakih 40 let starega NSU-ja ali česa že, po Pahorjevi katrci zgledih, pa Miloševićevi stoenki?),
    - nobenih državnih prevozov za družino,
    itd, itd. Kdor tega ne zmore, je navaden bedak. Poglejmo si znano kitajsko zgodbo na to temo:

    Bil je mlad cesar, ki je končno združil Kitajce, ki so se stoletja tepli med seboj. Imel je vse lastnosti resničnega voditelja, le eno slabo točko - rad je imel hitre konje. Zato si je enkrat zlomil vrat. Posledica: STOLETJA NADALJNJIH MEDSEBOJNIH VOJN.

    Ko je nekdo blizu prestolu, se ne sme obnašati kot novo-levičarji in SMC, ki si v štirih letih zaslužijo 100 let Božje kazni. Ampak mora biti kot tisti kitajski cesar, ki je živel z vsem dvorom v palači, skozi katere strehe je dež notri tekel. In ko so ga vsi silili k obnovi, jih je zavrnil: "Živeti moramo v skladu z naravo in Nebo nas bo ljubilo." Kaj je s tem mislil? Da če narod strada in trpi, mora tudi dvor in dvorjani. In če gre narodu bolje, dvorjani ne smejo postati prevzetni, ampak ostati skromni.

    Kdor tega ne ve, ni v skladu s Taom (Očetom), o katerem smo pisali februarja, se mi zdi, ampak s hudičem.

    Zakaj biti tak kramp, da uničiš vse talente in blagoslove, zaradi nekih kapric? Vam ni jasno, da je Gospod svoboden; da daje blagoslove močnim in ponižnim in modrim od voditeljev, drugače pa jim jih vzame, in jih daruje drugim? Dal jih je narodu, a narod se je posprdel nanje; dal jih je škofom, pa so se ustrašili; dal jih je ZD+, pa bo zdaj bedarije počela?

    Še vedno ostaja moja odločitev: ne grem na volitve volit vnaprejšnjih zgub. Prepričajte me, da ste sposobni zmagati. In tako bo storila še polovica naroda. Kaj ti pomagajo vse lepe besede, če pred shodom stopiš v LASTNO govno in potem smrdiš tam na odru??

    Ne se zaj....., prosimo.

    OdgovoriIzbriši
  11. Seveda, jona, sem poiskala tale link, ko sem prebrala odgovor, takoj na delo. To je veselje, da lahko nekaj naredimo, če nekdo samo reče:

    Naslov bloga: Bog, princ in Božja volja

    http://jonah2-10.blogspot.si/2017/01/6.html

    Hvaljen Jezus in Njegovi, hvala Vam za priložnosti, v priklonu pred Vami, lidija

    OdgovoriIzbriši
  12. Hvala lepa lidija, sam nisem vedel več, kje je kaj, a je na začetku našega bloganja. In se čudim, prmejdun, se čudim: šele dobro leto in četrt pišemo bloge (mislil sem, da eno leto več!), pa bo kmalu 40.000 obiskov, med drugimi veliko iz mnogih delov sveta. Le nekaj mi je čudno: zadnje čase nas na veliko berejo Rusi, pa sem pomislil, da morda g. Pu. na pobudo g. Er. in g Ži. malo opreza? Ker sem pisal po desni strani? Ali pa je tam kak zainteresiran Slovenec? Kakorkoli: ZDRAVSTVUJ MI ДРУГ! Будьте с Богом!

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.