- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

petek, 16. marec 2018


53. Kako Gospod pomaga, ko je najbolj potrebno

Jezus pomiri vihar. KLIKNI.
slika:splet

16.3.2018, pet.

Včeraj smo videli politično soočenje v Tarči. Šizofrenija našega naroda:

Premier, ki je dan pred tem odstopil, je ves 'nadkompenziran', kot njegov podpis pod odstopom, KLIKNI, za katerega še grafolog-laik lahko oceni, da nekaj hudo ne štima: prva špica črke M(iro) je strahovito visoka, za kar smo že v mladosti brali, da kaže na velikanski ego; repi imena in priimka pa so pretirano kvišku usmerjeni, kar kaže na neko samozavest iz lastne volje, ne pa iz notranje narave. No, in potem taka posrečena oseba pride na soočenje, kot da bi bil rešitelj naroda. Smešno in žalostno. Moram spet prebrati definicijo sociopatov, nekaj mi ni čisto jasno. 

Potem pa predstavnika SD in Desusa, ki nista 'nikoli in ničesar kriva', četudi sta ti dve stranki v levih vladah že od kamene dobe naprej. In potem g. Židan in Cerar označita SDS za radikalno. Da bi človek počil od smeha. In g. Janša bi moral na to znati odgovoriti, saj je vendar VNAPREJ vedel, katero bo letošnje rusko geslo proti njemu, saj je z njim že Šarec začel. Odgovor na to geslo je lahko dvojne narave: vprašanje, naj povedo, kaj je pri SDS radikalnega: morda to, da skuša urediti posledice 70-letne vladavine ekstremistov? Druga varianta je razložiti, da so ekstremisti oni sami: vladajo 70 let, vse sindikate imajo na cesti, plače in penzije 'malih ljudi' se praktično niso zvišale, mladina odhaja v tujino, čez mejo so spustili pol milijona ljudi, in šele potem v paniki nabavljali žico, uvažali bi muslimane, slovenske kristjane pa zatirali, vsi sistemi odpovedujejo, na čelu z zdravstvom in vojsko, banke pa so leglo korupcije že desetletja. To je ekstremizem,  levičarska radikalnost. Na take stvari je potrebno odgovarjati z argumentiranim HUMORJEM, kot je predlagala že naša lidija. No, g. Janša se je včeraj prikazal v najboljši luči. Le Primčevega programa za mlade družine ni omenil, kar pa človeka žre. 

Kakorkoli, danes si bomo ogledali, kako Gospod deluje 'v praksi', če z Njim vzpostavimo resnično ZAUPANJE. In Ljubezen. Takrat Gospod Jezus prav rad poseže vmes in posledično se v nas rodi velika hvaležnost in Ljubezen do Njega.

Dogodek v gozdu

Psalm govori:

Prepusti svoj problem Gospodu, upaj Vanj, in On bo storil.

Tudi včeraj sem žagal grmovje in podiral nekaj dreves, da bo prostor za orehe (naj jih zanamci jedo, če pride čas, ko ne bodo imeli drugega). Moral sem podreti dve dvojni drevesi, visoki vsaj 15 metrov. Sicer to niso neka debela drevesa, a podreti jih, ko imajo prepletene veje in visijo v povsem drugo stran, kot morajo pasti, pa ni več kar tako. Zato sem pred odhodom Gospoda prosil za pomoč in varstvo. Zaslišal sem glas: ''Pomagal ti bom.''

Vzel sem žago, lestev, vrv in škripec. Dobro sem si ogledal potek nekoliko prepletenega vejevja in določil katero deblo naj pade prvo. Zavezal sem vrv, jo vpel v škripec in drevo nekoliko napel v smer, kamor mora pasti. Zatem sem izžagal zagozdo in zadaj zarezal, a seveda ne do konca. Previdno (da ne dobim česa na glavo) sem odšel do škripca in ga začel napenjati. Drevo se je počasi premikalo. Nisem pa vedel, ali bo prej padlo ali pa bo zmanjkalo jeklenice na škripcu. In to se je zgodilo: napel sem ga do zadnjega centimetra, drevo pa je še vedno stalo, ker sta ga držali dve veji, zapleteni v drevo-dvojčka. Problem. Kaj zdaj? Situacija je kar nevarna za kakršnokoli hojo okoli drevesa. Ena varianta bi bila zavezati drugo vrv pravokotno na prvo, in vleči, okoli kakega debla, da se ustvari nekak vzvod. A druge vrvi nisem imel.

Takšne stvari se dogajajo celo profesionalcem, pa tudi ugonobijo marsikaterega. No, ko sem tako gruntal kakšno minuto – bilo je sončno in popolno brezvetrje – sem pomislil na Gospoda. Dve sekundi zatem je pihnil lahen vetrc. Pihljal je ravno toliko, da so se veje v krošnji drevesa malo zanihale. Potem pa je pihnilo enkrat, malo bolj, drevo je zaškripalo, in se lepo zrušilo, kot se mora. Pred tem pa moje dodatno vlečenje napete vrvi ni pomagalo prav nič. Aleluja! Hvaležen!!

Gospod je šef tudi narave. Sicer ni neposredno udeležen v naših zemeljskih dogajanjih (tudi pri volitvah ne), ampak posredno, prek Svojih naravnih zakonov. Toda: če je neka stvar zelo pomembna, za tistega, ki je z Njim v tesnejšem odnosu, takrat pa prav rad osebno stori, kar bi bilo sicer precej neverjetno. Podobno pomaga tudi otrokom in tistim brezvernim ljudem, ki v srcih nimajo zla. Zato pomaga celo neškodljivim pijančkom.

Slava Tebi Dobri!

Nauk te zgodbe še ni končan

Ko je drevo padlo, oba kosa, in sem ju razrezal na polenčka in metrska polena, drobne veje pa pripravil za mletje v kompost, sem odšel na kosilo in kratek počitek. Potem sem se namenil podreti drugega dvojčka, da se odpre svetloba za bodoče sadike. Ko sem stopil iz hiše pa je bilo že oblačno, mrzlo je pihnilo in tisti hip je začelo na drobno deževati. Stanje, ki odsvetuje odhod v gozd. Morda znamenje, naj odneham? Že sem se mislil preobleči, ko sem pomislil, da bo naslednje dni dež in morda sneg, zato je nujno, da podrem še tisto drevo in pripravim jame za sadike, kajti pomlad bo na hitro usekala, sadik pa se ne sme več presajati, ko začno nastavljati prve listke.

Zato sem odšel na delo. Saj se lahko umaknem kadarkoli. Rahlo je deževalo. Pod drevesom sem Gospodu rekel: ''Ljubi Gospod, najbolje bi bilo, da preneha deževati, samo za eno uro. Prosim Te, naj dežuje čez eno uro in ne zdajle.'' In čez tri minute je prenehalo! Podrl sem oba debla, vse razžagal na prafaktorje in pospravil, začel pakirati orodje, ko je ponovno začelo deževati. Minila je ena ura.

Aleluja! Hvaležen, hvaležen, a tudi nekaj Božjega strahu pride v dušo, kar je dobro.

V čem je torej nauk?

Nauk je preprost:

1. Najprej z Gospodom vzpostavi ljubeč oseben odnos.
2. Prosi Ga za pomoč in sodelovanje V POVSEM KONKRETNI ZADEVI.
3. Zelo premišljeno, a brez zaletavanja in neumnosti stori VSE, kar zmoreš storiti.
4. POPOLNOMA ZAUPAJ V GOSPODOVO POMOČ IN SODELOVANJE.
5. Sprejemaj navdihe, kdaj paziti, kdaj iti naprej in kdaj čakati.

Gospod nas torej vedno PREIZKUŠA. Kot trener svojega varovanca z veseljem preizkuša, kako hiter in močan je že na progi. Enako s Svojimi dela Gospod. Pravzaprav me je preizkusil, ali zaupam Vanj. Ker nisem skrbel in paničaril, ampak Nanj mislil, je pihnil drevo, da je padlo. Ker sem zaupal, da bo pomagal opraviti nujno delo, je ustavil dež za eno uro.

Gospod lahko ustvari kakršnokoli situacijo v enem samem trenutku. 

Te dni je umrl demonski znanstvenik, ki pa je imel nekaj zelo prav: Boga ni, če Ga ne priznaš; kajti Gospod se takim dušam skrije za vedno, razen če si premislijo. Kar pa ga je ta znanstvenik dobro 'usral', pa je ideja, da po smrti telesa ni nobenega življenja več. No, saj zdaj mu je že vse jasno, ni pa mu prav nič fletno. Ker je človeštvo vodil v laž, sebe pa pripeljal v hudo zagato. Takšni ljudje svoje življenje zapravijo zaman, kajti edina naša naloga tukaj je:

iskati Gospoda, Ga najti in Mu služiti z Ljubeznijo.

Politika, ta umazana stvar, ki nam pije kri in vpliva na naša življenja: spremeniti se mora, v Sloveniji, saj že 70 let vlada le ena: radikalna in ekstremistična levica. Pravzaprav nenehno doživljamo levi-fašizem (ko že za vsako mnenje desničarjev vpijejo: klerofašisti!). Glavna veja-potomka starega partijskega sistema je stranka SD. Kakor Putin svet, ta razkraja našo deželo, ljudstvo, vero, vojsko, varnost in zdravje. V možgane naroda vrta luknje. To je pač kajn, hud kajn. Kaj nam je storiti?

Popolnoma zaupajmo v Gospoda, sami pa moramo storiti vse, kar znamo in zmoremo. Zadnji del psalma 94, o katerem smo pisali nedolgo nazaj, in ki ga vsak dan molite, kot je Gospod priporočil, gre danes takole:

Ljubi Gospod,
mar se lahko druži s Teboj prestol pogube
in rdeče zvezde,
ki ustvarja nered v imenu zakona?
Zbirajo se zoper duše pravičnih,
narod uničujejo,
nedolžno kri obsojajo
in otroke ugrabljajo.

Toda TI si nam postal utrdba,
naš Bog skala našega zatočišča sreča;
povrnil jim boš njihovo lastno zlobo,
ustavil jih boš v njihovi hudobiji,
Gospod naš Bog jih boš do konca ustavil.

Sami ne zmoremo kaj dosti. Gospoda je potrebno prositi za sodelovanje in potem popolnoma ZAUPATI VANJ. Ne le glede Rešitve svojih duš, ampak tudi v boju za dobro otrok in njih otrok otrok. Težko je Kajna premagati, a ni nemogoče, kajti pri Gospodu je vse mogoče (KLIKNI). To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Zanesljivi!





4 komentarji:

  1. To je pričevanje Jona, sodelovanje in pomoč Gospoda. Vsi mi potrebujemo Njegovo pomoč, saj smo bedni in neuki. Najhuje pa je, ne da to smo, kar je ubogost naše duše same po sebi, ampak če defektov, ki jih imamo, ne popravljamo in se jih iskreno ne lotimo zatreti v kali, namesto njih pa pripeljati v svoja življenja nove navade.

    Zelo spoštujem g. Janšo, ker je izjemen, se je pa v oddaji Tarča, ki sem si jo tudi sama ogledala, videlo na koncu, da bi z drugačno argumentacijo bolj učinkovito pariral levim provokatorjem, ki so desnim letos popolnoma neupravičeno nabili etiketo ekstremizma in radikalizma. Tako pa se je odkrila njegova rana, ki jo nosi v sebi.

    Jona odlično si pojasnil, kako odgovoriti takšnim zlohotnim napadom lažnivcev, ta del sem večkrat prebrala. Zato pa je potrebna moč – tako telesa kot psihe.

    Ko stopi pred tabo npr. človek moči, ti kar usta zapre. In takrat, kar so me naučili, pali samo tisto, kar je utrenirano in zaupanje v Gospoda. Drugače se nam bo jezik zafecljal, našo misel pa bo odpihnilo.

    Z Gospodovo pomočjo in prošnjo k Njemu pa se nam ta sila enormno poveča, stvari v glavi se sestavijo in stojimo trdno kot gora. Kdor ima kakšno izkušnjo s tem, lahko po analizi ugotovi, kje mu je zmanjkalo, česa ni upošteval.

    In kot si opisal Jona zelo nazorno, Gospodovo pomoč v praksi, desni naj zaprosijo k Njemu. Še nekaj, kar me boli; Slovenska Cerkev, kje si, kje je tvoj glas, da dodaš? Zdaj je priložnost, da se karmično poravna in vsak naj doda svoj delež.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, brez Vas ne bo spremembe. Brez celosrčnosti in popolne odločitve desnih, skupaj s slovensko Cerkvijo, pa tudi Vi ne morete veliko dodati. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Živjo lidija! Hvala za komentar. Napisala si:

    "Slovenska Cerkev, kje si, kje je tvoj glas, da dodaš?"

    Moj komentar: gospod Štuhec, eden vidnejših predstavnikov Cerkve, je napisal dober prispevek, v katerem je mnogo stvari, ki smo jih tukaj pisali zadnje tedne:

    http://radio.ognjisce.si/sl/200/komentarji/26627/

    Je pa en kiks notri, ker je naklonjen SDS-u: ni zaznal sprememb v samem SDS, in v zapisu nisem opazil PODPORE PRIMČEVEGA PROGRAMA ZA MLADE DRUŽINE.

    Iz tega gospodje Primc/Kangler in Janša lahko zaznajo, da volilno telo ne ve še nič in prav tako SDS volivci ne. In Cerkev ne.

    Včeraj sem kdaj kliknil TV, kadar je bilo 5 min. časa, in bil začuden, kakšen boj je bil ves dan v parlamentu in celo g. Tonin je šel v demografski boj, za mlade družine, pa g. Grims ... To je bilo lepo slišati!!! 'Minister Cerkev pa nič.' Kot zadnjič g. Granda, je tudi g. Štuhec pozval k volitvam, TO JE PA TUDI VSE. Za kaj več, so prepo...ni. Kot da ne bi živeli od naših prispevkov???

    Pa poglejmo odziv na jonov opomin Cerkvi s strani nekega bralca portala Domovine - ki dobro pozna Sveto pismo glede na komentarje, in je 'cerkven' - mi je bil včeraj poslan link: nalepil je moj tekst, le de je besedo 'Cerkev' zamenjal z: 'brezjajčni škofje'. AlojzZ, berite čisto spodaj med komentarji. Link:

    https://www.domovina.je/referendum-o-2-tiru-padel-velika-zmaga-drzavljana-k-sam-svoj-kovacic/

    Cerkev je kot stara želva. Počasi se giblje, ob vsakem vetrcu vpotegne glavo in noge v oklep in čaka, čaka, lahko je zakopana v blato na dnu mlake vso zimo. Čaka, da bo nekdo drug storil pomlad, pognal zelenjavo, in jim jo prinesel pred kljun.

    Seveda vemo njih odgovor: Cerkev se ne sme politično vpletati. A to je samo izgovor, saj bi vsak škof, ki je res Kristusov, lahko jasno in glasno rekel takole, osebno:

    "MOJE OSEBNO MNENJE JE, DA JE PROGRAM ZA DRUŽINE NAJBOLJŠI OD VSE PONUDBE, ZATO BOM VOLIL STRANKE, KI TUKAJ PONUJAJO DALEČ NAJVEČ."

    To je rešitev za tiste prestrašene in vpotegnjene, ki si besedi: "ZDRUŽENA DESNICA" ne upajo privoščiti. V včerajšnjem berilu smo brali, kaj se dogaja PRAVIČNEMU,

    https://hozana.si/index.php?datum=16.3.2018

    in očitno se Cerkveni vrh boji izreči kak preprosti stavek, da bi podprli pravične. Zato seveda postajajo nepravični. In resnično, resnično povem vam:

    zamudili ste, gospodje, zato je danes zadnja sekunda, ko bo Gospod odvzel blagoslov nad vami, ki ste ga imeli zadnje leto. Kajti kdor je blagoslovljen, in gre celo v Rim na masažice in papice, doma pa ne umre za PRAVIČNOST IN PRIHODNOST, je padla figura.

    To je Kristusov Evangelij, in narod vse vidi. Kdor se ne bori, hrani se pa, je zajedalec, in čas je, da gre mladim tudi denar, ne le lepe besede. Amen.

    PS: Cerkev imam rad, ker je Kristusova. Kar pa je človeškega v njej, je treba popraviti, saj vendar jedo naš krompir in zrezke. Nimajo kaj kritizirati te jonove besede in jone in tiste, ki so tega mnenja, kajti ne živi jona od Cerkve, ampak Cerkev od nas. Seveda vsi živimo od Gospoda, a Gospod najprej daje revežem, da ti dajejo Cerkvi. Zato je dolžna SPREJETI boj in morda umreti v njem. Le to jo bo obudilo v Življenje. Če tega trenutka ni zaznala, samo nadaljuje stare napake.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jona hvala za odgovor, to je dalo misliti. Napisal si, kakšen bo njihov odgovor: »Cerkev se ne sme politično vpletati.« A je Duh po tipkah nadaljeval in jim prišepnil, kako lahko rešijo notranjo dilemo. Takšni odgovori pa se vedno potem najdejo utemeljeni kje drugje. Zjutraj me je to spreletavalo, uporabim google in naletim na tale link:

    http://katoliska-cerkev.si/locitev-med-drzavo-in-verskimi-skupnostmi-ter-njihovo-financiranje

    V 3. odstavku na koncu piše: »Izražanje stališč Katoliške Cerkve v javnosti glede moralno-etičnih in družbenih vprašanj pa je zaradi narave njenega poslanstva ne samo njena pravica, temveč tudi dolžnost.«

    Že 6 let je to objavljeno. O ločitvi države in Cerkve se dogajalo veliko manipulacij. Samo nedavni primer poglejmo, ko so kršili pravice Slovenske karitas, da niso mogli sodelovati na javnih razpisih, pa je Ustavno sodišče RS dalo zaušnico Uradu RS za komuniciranje in sodiščem, ki so slepo sledili levi trend zatiranja. Ustavno sodišče je ugotovilo neenakost obravnavanih pravnih subjektov pred zakonom. Spodnji link:

    http://katoliska-cerkev.si/odlocba-ustavnega-sodisca-rs-slovenski-karitas-mora-biti-zagotovljeno-enakopravno-sodelovanje-na-javnih-razpisih

    Zanimivo, včeraj pa je bilo sodelovanje pred tujotrgovsko verigo in Karitasom, niso jih spodili, češ da so ločeni v tej državi.

    Sem laik, a pogled na stanje družin in kako pomagati pri tem je tudi družbeno vprašanje, ni izvzeto iz konteksta. Na Božjem redu utemeljenih družbah, kar je poroštvo, da je blaginja v državi, je naslednji odnos sodelovanja bistven. Vodje poslušajo nasvete učenih mož, ki izhajajo iz vrst duhovništva, ti pa morajo živeti skromno in ne jemati denarja za to.

    Tako bo prosperiral celoten narod, ker bodo v naravni, na višjih zakonih utemeljni slogi, in Gospod podpira takšen narod.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki čez krizo nam pomagate. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljena! Široko polje odpiraš. In strinjam se s teboj, bom pa v naslednjem šepetu, morda jutri, te stvari malo obširneje obdelal. Problem Cerkve je v njeni globlji ravni, v njeni zgodovini pri nas, v pomanjkanju izkustva z Živim Kristusom, iz česar se vedno znova rodi časovni zamik reakcij, pa še reakcije so pogosto napačne. Duhovna želva torej. Zdaj, ko pa je čas, prinesti nekaj iz srca, kar bo PRESENEČALO, pa so vpotegnili ne le glave, ampak tudi noge in roke, na koncu pa še repek.

    Lepo nedeljo tebi in vsem bralcem, ki vas ni malo, kadar Živega Boga povežem z našim sedanjim življenjem. Aleluja!

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.