- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

sobota, 10. marec 2018


51. Osebna askeza za politike, vernike in škofe

Slika: iz YouTube
Stari mojstri, ki 50, 60, 70 in več let vadijo vsakodnevno dolgotrajno neprekinjeno udarjanje, postanejo samoobvladani, močni, zgledni in zelo spoštovani člani družbe, ki se NIKOLI v življenju ne pretepajo in ne kradejo in ne lažejo, ker jim to ni potrebno. Otroci, ki jih vzgajajo takšne osebe, so zdravi, vzgojeni in močni. Ko prebereš tekst spodaj, KLIKNI za dokumentarec.

10.3.2018, sob.

Ta zapis je podaljšan odgovor na lidijin komentar TUKAJ. No, tekst niti ni tako kratek, kot sem domneval da bo. 

Poglej lidija, nekaj pa si morda spregledala: ne gre se samo za pajdašenje, kolegialnost, druženje in sodelovanje. Veliko drugega je še izza tega, kar tudi ti najbrž ne obvladaš, zato ljudje ostanejo le na nivoju v glavnem praznega besedičenja. Tudi vsa kolegialnost škofov bo zaman, pa so krasna druščina, če:

VSAKDO SKRAJNO TRDNO NE DELA SAM NA SEBI, V SAMOTI NEKE SOBE ALI NARAVE, VSAK DAN NAJMANJ ENO URO, ČE NE TRI, OB FREJ DNEVIH PA VES DAN.

To je jedro krščanstva, to je Jezusov umik v puščavo in boj. Sam s seboj seveda, proti skušnjavam, ki jih ponuja Gospodova zavajajoča materialna energija.

Ljudje pa smo po naravi leni, četudi ves dan delamo, še posebej leni za samo-izpopolnjevanje, ter ZBIRANJE MOČI ZEMLJE, SVOJEGA TELESA, DUHA IN NEBA, V ENO TOČKO: V TO, KAR DELAŠ TA HIP.

Ljudje ne vedo, kaj zmore naš um: zmore v hipu zbrati in uporabiti enormno univerzalno energijo, ki pa je še tisočkrat večja, če trdo vadimo tudi telo, ali le del telesa. S tem pa seveda vadimo tudi svoj um, ki je brez tega le sanjač, uživalec in lažnivec. 

Za to se gre v krščanstvu, lenuhi jezikavi, kot smo:

ZA MOOOOOOOČ!!

To je tudi sv. Pavel potrdil, 1 Kor 2,4:
         
"Moja beseda in moje oznanilo nista bila v prepričevalnih besedah modrosti, temveč sta se izkazala Duh in MOČ ..."

1 Kor 4,19:

"Pa bom k vam kmalu prišel, če bo Gospod hotel. In tedaj ne bom spoznal besed teh prevzetnežev, ampak njihovo MOČ."

Če je ta moč v navezi z ljubečo mislijo na Boga, postane Božja Moč in dela spremembe.

Samo govorjenje iz oglatih lobanj pa ne prinaša NIČ. Kolegi si škofje, kolegi si slovenske desnice:

KAKŠEN PA BO KAJ REZULTAT? En sam človek je zlahka močnejši od nekaj sto drugih ljudi, če je nor, res nor na tisto, kar dela. Samo kakega svetnika se spomnimo. Sto kolegov škofov ali politikov skupaj pa nič ne opravi, če so vsi na osebnih 50%. In to tudi so. Manj imaš te NEVIDNE MOČI, bolj se družiš in hlepiš po zunanji, politični, ego, denarni in oblastni moči. Po druženju, po krdelu. Tudi vsi mafijci se družijo, ker je vsak zase en pezde.

Zato so se modreci umikali v samoto, ker so imeli to moč, in jo s tem še krepili, in Bog je osebno skrbel zanje. Oni pa so lahko celo na daljavo pomagali drugim. In obratno: prevelika 'čoporativnost' je znamenje nemoči.

Ideja zmagovanja je torej povsem drugačna; skupaj morajo priti: izjemen tekmovalec, izjemen trener, izjemen serviser in izjemen fizioterapevt. Vsi izjemni. V naši desni druščini pa je izjemen Janša, a je po krivici očrnjen preko neke mere, in je izjemen Primc, ki ima naravno karizmo za voditelja naroda. Vsi ostali pa niso izjemni, so pa posebni. Zato bi morali strahovito delati na sebi, vsak dan. En tak starodaven način je recimo, narediti tisoče udarcev vsak dan. Brez prekinitve. Recimo 20, 30, 40 ali 60 minut udarjati en in isti udarec. Ljudje padejo po tleh, vstanejo in nadaljujejo. Celo pri Slovencu Takashiju T. v Lj, so nekoč občasno vadili na tak način. Tako se zbira moč in če ob tem mislimo na Boga, z vso silo, kot tudi udarjamo z vso silo,

TAKRAT IN LE NA TA NAČIN ČLOVEK IZBRUSI SVOJ KARAKTER, IN TELO IN DUH MU POSTANETA ČVRSTA.

Kakšen Božji služabnik pa bi bil brez tega? Voluhar, ne pa služabnik.

Zdaj pa lahko vsakdo sam preveri, ali je na pravi poti. A da apostoli niso delali tako, slišim neke jezike? Pa ti prehodi tisoče kilometrov po tujih pokrajinah in deželah, brez nahrbtnika s hrano in brez navigacije s telefonom, in oznanjaj Gospoda Jezusa poganom, pa boš videl, ali so vadili ali niso, vsak dan.

Seveda današnji kler tega ne zmore. Kajti če greš peš iz Goričkega v Piran in naprej proti Rimu - oziroma še veliko bolje: na grob kakega svetnika - boš vsak večer že pričakan v kaki fari in postrežen in v topli sobi boš spal in v svežih rjuhah. Kako je to lepo, to prijateljstvo, kajne? Tega si vsi želijo! To je krščanstvo!   ??

No, tisti, ki so resni glede svoje Poti Domov, pa si tega seveda NE ŽELIJO. Izognejo se župnišču, samo zmolijo zanj, ko gredo mimo, prespijo pa v kakem seniku, luknji ali šotoru. Ali pa v gostišču, za svoj denar. Ko gredo mimo Brezij, se v ozadju skrijejo v množico in molijo dve uri, pojedo konzervo in žemljo, ali juho ter krompir v gostilni, in gredo naprej.

Na tak način zbirajo MOČ za svoje poslanstvo, kajti kdor je poklican za velika dela, se mora najprej izbrusiti v nekaj jeklenega, a vendar mehkega od znotraj.

Vse ostalo je samo prazno besedičenje in varanje ljudi. Kot vem, Janez Janša ni le politik, ampak je mojster še česa drugega. Npr. plezanja v gorah, njegova žena pa je bila celo neka prvakinja v lednem (!!!!) plezanju. Tudi poleti SDS lazi po gorah kot gams. Vidite, to je ŽRTVOVANJE.

In tudi levičarji, komunisti starega kova, delajo ta žrtvovanja: hodijo v gore ali celo vsak dan na Šmarno goro, dokler trebuh dopušča pa tudi na Triglav. Pahor teče, Rjavec je bil karateist in dela sklece, še D. Turk je pred volitvami oblekel hlačke in pokazal svoje lepe tekaške nogice in zboren korak. Kar je bil seveda poskus prevare, a princip mu je bil jasen. V tem se razlikujejo od vernih lenuhov, in zato imajo oblast že skoraj 80 let. V partizanih so se naučili skrivanja po gozdovih, in veliko bežanja, pri tem pa spoznali, da je za zdravje najboljše vsak dan veliko hoditi po naravi, pojesti kako ukradeno kuro ali pujska, ter veliko spati po grmovjih, gozdnih kočah in vlomljenih zidanicah. Zato so to nadaljevali še naslednja desetletja v svobodi: radi so redno odhajali do neke gmajne z NOB spomenikom, se posedli po klopcah in pomalicali klobaso in dve žemlji. To je bilo za slavno tradicijo, za dotični dan svobode pa so na koncu pojedli še ženino 'partizansko' pecivo. Vsak vikend so jih bili celi avtobusi pri prvem in zadnjem poslopju Kočevskega Roga, z dolenjske strani. Kasneje so tja privlekli še vnuke, ki sedaj raje romajo v Dražgoše, ker jim je zdravje v kri prišlo, Lukov dom pa propada. Kakorkoli: Bogu so všeč trmoglavi in tršati ljudje, ne le ene verne driske, polne evangelijskih popačenj v svojih verskih domnevah in domislicah.

Zato draga Cerkev in dragi mi škofje, okrepljeni, ki ste res od Boga blagrovani: to ni dovolj. To ni dovolj. In desnica tudi: to ni dovolj. Družabenje je mnogo, a ne prinaša končnega rezultata. Ključ je drugje:

V naporu SKRITE askeze bojevati hud boj samega s seboj, VSAK DAN. Samo tisoče ponovitev ene same vaje, brez prekinitve, naš ego spravi na kolena, s tem pa se rodi velika notranja moč. Tega je nemara še najbolj potreben neobrzdani mladec italijanskega karakterja in priimka (zadnjič sem opazil podpis nekega oficirja Tonini-ja pod usodni dokument), gospod-letošnji-najzgodnejši-predsedniški-kandidat Tonin, nas daje občutek. Moči zbirati le s šahiranjem v glavi in kofetkanjem, prinaša le hudó zakisano kri in posledično zakisano življenje. Janša že ve, zakaj pije čaj. No, pa povejmo še tole:

Vsaka verska kultura ima svojo posebno čarobno pijačo. Kristjani se zapijajo z vinom, taoisti in budisti s čajem, muslimani pa s kavo. Od teh pijač je potem tudi karakter konzumatorjev odvisen. Logično, kajti vse je v stanju krvi: če je kri drugače zasičena, se tudi človek drugače obnaša. Vino prinaša slovensko odlaganje odgovornosti na nek drug čas in neko drugo osebo (pri kleru je to Oseba), ter jumpajdrijevstvo; zeleni in pravi črni čaj prinašata budnost in hitre reakcije (včasih prehitre); kava pa prinaša zavist in zoprnijo po Mohamedu.

No, pri trdi asketski vadbi smo. Je kje kdo od te visoke druščine, ki jo doume? To so razumeli naši predniki skozi tisoče let, današnja človeška pokveka pa NOČE razumeti, ker je vzgojena za UŽIVANJE, ne pa SLUŽENJE. Premakniti stikalo iz enega na drugo stran zahteva resničnega človeka.

Probleme je potrebno reševati z veliko močjo in pametjo, s praznim razmišljanjem in besedičenjem pa to NI možno. Filozofija ne rodi ne solate ne otroka, nemoč pa ne rodi sprememb. Družabništvo pol-močnih še vedno prinaša samo pol-rezultate, pa če se jih 100 natepe okoli mize.

Gospod je moj pastir, Njega poslušajte. In se malo vprašajmo, kaj se Mu je dogajalo od 12 do 30 leta starosti, Jezusu? Je res le tišlaril, kot prikazujejo filmi? Ali pa je celo ON, ki je BOG, moral izvajati pripravljalne strogosti, kot izjemni ljudje delajo, če je hotel izvršiti svojo Nalogo? Saj so Mu morali možgani zrasti in se mišice okrepiti, čeprav je Bog, ker človeško telo pač terja svoje. Še posebej pa to velja za nas, navadne ljudi-živali. Kajti kdor ima svoje telo, ima tudi um, ki je ujetnik fizike telesa, in če telesu in umu ne dopove, na trd način, da je nekaj veliko večjega in modrejšega od njiju, nekaj kar je Sveto, ostane le žival s človeškim obrazom. Še huje je:

Včeraj sem na mostu srečal bivšo sošolko (menda sem hodil v neko šolo?), in ko sem omenil te stvari, me je pogledala prav v sredino možganov, in rekla: "Slabši od živali." Res, nobena žival ni tako slaba, kot zna biti slab človek, ki je demonski, ker hote ali nehote služi hudim duhovom. Pa naj je veren ali ni, laik ali klerik, vseeno;

KDOR NE GARA NA SEBI, DA MU SOLZE POLZIJO PO LICIH, JE LE FANTAZER. Takega Gospod Bog le stežka resno opazi.

Kdor pa je pravi, je močan, in ko se poveže še z drugimi takšnimi, postane KREATOR, in Bog mu pomaga, ker On je Najvišji Kreator. In to je zakon magije in Neba:

Enako privlači enako.

Že iz tega stavka lahko diagnoziramo, kdo in kakšni smo danes Slovenci. Kaj imaš v duhu, da si v sedanji življenjski situaciji? 

Zaključek

S tem tekstom smo ponovno pojasnili tretje od petih vodil svetnikov:

3. Nenehno, vsak dan, s telesom vadi jekleno voljo.

Ki se nadaljuje v naslednjo:

4. Jekleno voljo v celoti usmeri in podredi Gospodovi volji in Poti Domov.

Vse to so nevidne skrivnosti Evangelija in nadaljevanja Evangelija, ki je Služenje Gospodu z Ljubeznijo, v osebnem intimnem odnosu z Njim. Navsezadnje je to glavna naloga tudi politikov.

Politik, ki se tega ne zaveda, je demonski, četudi naj bi bil morda 'krščanski'.


Ljubi Gospod, Usmili se nas, prosim, mi sami smo preneumni za kaj velikega. Amen.





8 komentarjev:

  1. Hvala za poglobljen odgovor Jona, ki je rešitev. Veliko lepih besed okoli tega bi bil kič, naj več povedo naša dejanja. A si se vrgel z vsem srcem v to ali se nisi?

    Dokumentarec sem si včeraj dvakrat pogledala in spoznala, da je ogromen razkorak med tem, kar so besede in kaj v praksi postorim. Ogromno je še defektov in rezerve, karakterja se ne da zbrusiti z jezikom.

    Opažam, da vsak človek ima nekje svojo močno točko, kar je ok, če pa svoje delovanje gradi le na njej, to pelje v zlorabo. Npr. eni so 'možganarji', cerebralci, veliko razmišljajo, bore malo fizično postorijo. Še več, v zvijačnost jim udari, da na koncu sami sebe zašijejo, če se prej ne uravnovesijo. Eni so ljudje reda in discipline, srce pa jim je trdo in okostenelo mahajo s pravili brez občutka za sočloveka. In tako naprej, mnogo je teh kombinacij.

    Mojster v dokumentarcu pove, da se trenira »okinawan karate« z namenom vzgoje karakterja, da se premaga svoje šibkosti in lenobo. Le besede ne bodo NIČESAR OPRAVILE. In zadati si moramo cilj, zakaj bomo trenirali, potem bomo napredovali.

    Nikar biti zadovoljen s tem, kar smo, to je mene pretreslo. Ker sami po sebi smo en kup dreka. Brusiti se naprej in vztrajati kljub bolečini, ki je začasna, ko se odstranjuje tisti lažnivi ego, neresnični del v nas. To pa je možno po Gospodu in Njegovih, kaj v srcu nosimo in kako močno to buha na plano. Da zaživimo Ljubezen do Jezusa Rešenika, glavna Naloga duše, ki se je utelesila v človeka.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki kompas nam kažete in nam bebcem totalnim Milostno pomagate. Ste edini, ki VAM JE MAR ZA DUŠE. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prvi del:

    Ja, vsakdo se mora izbrusiti. Kot vidiš, ljudje na Okinawi ne potrebujejo krščanstva, da bi bili požrtvovalni, vljudni, pošteni, moralni in močni. Dovolj je trda vadba telesa in duha, ki uničuje ego in samopomilovanje, katero je skrita samo-pomembnost. Samo skrajno katoliške države poglejmo, kakšen poden od morale so, celotni narodi, recimo Hrvati, Italijani, Brazilci, tudi Mehičani, pa tudi pravoslavni Rusi in Srbi niso boljši: laž, prevara, zavist, prelomljena beseda ...

    Krščanstvo pač NI Evangelij in tudi nikoli ne bo. Je bolj neko versko zmuznetovstvo, ki je preoholo, da bi se Ljubezni do Boga učili od indijskih bhakt, morale in notranje moči pa od Okinavcev. Šele potem bi morda doumeli SVOJE svetnike.

    Škofje so se vrnili iz Vatikana in dobil sem sken njihovih izjav. Ko to berem, vidim, da so vzhičeni nad priporočili tam, a vse to jim je Jona že tri leta nazaj pisal in osebno odstavil. A Jona je idiot, ker je srečal Gospoda, vatikanski uradniki pa so dohtarji, ker ga niso? Npr. odnos do duhovnikov, ki je bil pri prejšnji ekipi škofov poden od podna, zdaj pa so izvedeli, da je dobro kaj za svoje duhovnike narediti. Jona pa jim je pred leti napisal, da bi moral škof odročnemu duhovniku celo WC papir priskrbeti osebno, da je to prava mera škofovstva. Ne pa da so jih v stiskah PUŠČALI SAME. Pa to je za crknit!! So to ljudje??

    Ali pa odnos do svetnikov: v Rimu so jim rekli, da se jim malo preveč fučka za lastne kandidate za svetnike. Pa to jim bedni jona piše že leta, odkar je poslušal, kako župniki v cerkvi in na katehezah govorijo, da svetniki nič ne pridajo Cerkvi, ker so prav tako grešniki. Kakšen samozavesten govor demonov!!

    Zato pa smo, kjer smo.

    Eh, vse je zaman: boš v hlevu učil moralo in Gospoda?

    Japonsko samo-izpopolnjevanje v izbrani umetnosti ali veščini je prvi korak proti Jezusu. To je Jezusov umik v puščavo. Vse to sem že na veliiiiko pisal: prvo je MOČ, potem je BUDNOST in šele nato se lahko začne rojevati Ljubezen do Gospoda. Pa poglej zdajšnje katolištvo in krščanstvo na splošno: je to čemu podobno? Raje ne dam linka o svinjarijah v Vatikanu, ki jih počno bogoslovci in nekateri duhovniki. To se dogaja, ker so predebeli in preleni, da bi delali na sebi; vsak dan. Naj opišem malo:

    Človek je lahko na smrt utrujen, pa npr. pride nekaj zelo nujnega vmes. Lahko pa je to neka strast, zasvojenost. On pa bi moral ves dan leže počivati, da bi prišel k sebi. Če takrat začne z 20-30 minutami udarjanja karate udarcev, bo prišel DDDDDUUUUUUUUUUHHHHHH, in moč in svežina. Kot prerojen bo. Ponoči pa bo sanjal smaragdno kristalno reko čiste vode, kako mirno teče, brez valov, a je tok močan in reka je ogromna.

    To postane del Svetega Duhu, če je ta sila uporabljana za Gospoda, za bran Nauka, za oznanjevanje in za pričevanje. Če pa ni Gospoda, je samo naravna sila, ki pa je prav tako Gospodova, kajti kdor tako vadi, NE MORE BITI SEBIČEN. NEMOGOČE, kajti sebičneži nimajo ne časa ne moči vaditi na tak način.

    Zato pri nas domala nihče ne vadi.

    A tako so vadili svetniki, polovica jih je bilo pred svetništvom vitezov in bojevnikov. Znali so MOČ priklicati.

    Je pa res, da lahko to delaš nekaj časa, a enkrat se je treba dobro spočiti, sicer boš umrl, ves svež. Zgoraj sem govoril o nujni potrebi, če pride kaj hudega ali zelo nujnega vmes. Če pa imaš red: počitek, vadba, delo, učenje, si vedno svež in zdrav.

    To je vzgoja karakterja, ne pa današnje šole in veroučne učilnice. Mi je rekel planinski vodnik, da so otroci groza vseh groz, verni ali ne, in da se je zdaj zmenil, da jih pelje po poteh le, če so zraven učitelji, ki sprejmejo POLNO ODGOVORNOST ZA OTROKE, ki so neposlušni, nespoštljivi, leni, zanemarjeni in cagavi. Že eden tak mnoge druge okuži, pa mu ne smeš nič reči, nič ukazati. Sredi gore se lahko uleže ali skoči na kako skalo ali začne prepir. In potem je vsa skupina tarča takega poniglavca. Včasih se je to reševalo s klofuto, navitimi ušesi in dvignjenim glasom, danes pa se konča na sodišču, mulc pa postane drogeraš.

    OdgovoriIzbriši
  3. Drugi del:

    Ja, naša ponosna slovenska kultura je v riti. Skupaj z vero. Kilavi desničarji in kilavi prestrašeni razvajeni kler je veliko pripomogel, da je hudič zmagal. Cerkev je iz strogega janzenizma zlezla v permisivnost, papež se ŽAAAL ne zmeni za posiljence iz lastne argentinske župnije (to smo gledali na lastne oči), vabi pa muslimane, ki posiljujejo svoje otroke, saj se poročajo že z 12.letnicami. Svet je poblaznel, in kaj šele bo, kaj šele bo.

    Vsega tega bi bilo konec, če bi nekaj deset-tisoč Slovencev vadilo osnove okinavlajnskega karateja. Ne japonskega. Ves svet bi se pomiril in spremenil. Saj bi vam dal linke strahotnih mojstrov, ki so si roke spremenili v sekire oz, macole, zato je ljubi mir povsod, kjer so in kjer živijo, oni pa se prijazno smehljajo in nikoli ne potrebujejo biti nasilni. In ves svet hodi k njim. To je Tao vodenja države v skladu z Nebom, o čemer smo začeli pisati v 44. šepetu.

    Na kratko: kot pravi lidija: nadaljevati kljub bolečini, neprekinjeno, premagati upor uma in telesa, in zgodi se kaj: ko že skoraj padeš v nezavest od napora in smiljenja samemu sebi, pride DUH, moč in svežina, in od tam naprej si DRUG človek. Več je takih seans, hitreje se človek izbrusi v dobro osebnost.

    Podobno je delal dr. Rugelj: malo ali nič čvekanja, in veliko vsakodnevne vadbe. Zato je unikum med terapevti in psihiatri po številu ozdravljenih.

    To je VSE. Druge poti ni. Verouk in Cerkev gor ali dol. Koliko je verouka v Italiji, pa poglejte kakšen poden od države je, še otrok nimajo več, samo še muslimane. No, vsaj papež je vesel, pa protestantka Merklova frau. To seveda ni pravo krščanstvo, ampak zmazek, prevelika prilagoditev že itak pomehkuženemu in poneumljenemu folku. Pravo krščanstvo ima moč in samo-odpovedovanje in tako se vzgaja tudi otroke. Samo sedeti in govoriti Božje zgodbice, spredaj pa peharček bonbončkov, pa dela slabotne pokvarjenčke, polne izmišljij in obračanja besed. Ste videli koliko učencev ima trenerka karateja 8. stopnje, tam na koncu dokumentarca? Okoli 200! Velika večina od njih bodo postali zgledni državljani.

    Mi pa po zakonih karme de majolke.

    To je Božja beseda. Bogu hvala, a kaj nam pomaga, če človek ne gre h kovaču, da se prekuje v Človeka? Kdor misli, da je Človek že s tem, ker ima človeški obraz, je demon. Prava oseba pa ve, da se je rodil žival in da rabi hude NAPORE, da se morda, z Božjo pomočjo in lastnem naporom, prekuje v nekoga, ki je sposoben darovati sebe za druge in doseči nas resnični Dom. To pa je Kristus.

    Amen.

    Pa lepo nedeljo ti želim lidija, in vsem drugim bralcem, ki vas je, odkar mešam politiko k pričevanju, 5x več.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala za pojasnila Jona in zvoni, zvoni. Osebno se me je dotaknilo, kakšen je odnos slovenskega kristjana do lastnih svetnikov. Kakršen je v višjih krogih in duhovščini, gre ta senca še na kristjana in imamo mlačno kašo.

    A sveti so vez do nebes. Samo sveto Favstino Najsvetejšo poglejmo, kako na tiho se o njej šepeče ali se jo le malo omenja v cerkvi, govori se le o Božjem Usmiljenju in pa kdaj svetem Janezu Pavlu II. Pojdite naokoli dragi duhovniki in poizvejte, kdo jo pozna ali je slišal za njo?

    Znanka mi je povedala, da že nekaj časa romajo po Sloveniji relikvije svetega Frančiška. Kdaj bo prišel čas, ko bodo po Sloveniji in izven meja romale relikvije sv. F. Barage, sv. Vovka, sv. Grozdeta, sv. Slomška, sv. Gnidovca, sv. D. Halasa … in še bi lahko naštevali, sveti pa namenoma stoji pred njih imeni.

    Relikvije približajo svetnika človeku in nje oboževanje vzpostavi vez, saj je v njej Gospod. To ni malikovanje, ampak hitra pot do druženja s svetimi. Jona, vesela bom, če še več napišeš o tem.

    V slovenskem pastoralnem načrtu Pridite in poglejte je v 59. členu klic Cerkve; da živa občestva Cerkve in njeni posamezni člani z apostolsko gorečnostjo vabijo in spremljajo brate in sestre k osebni veri, k osebnemu srečanju s Kristusom kot Odrešenikom človeka, da bi se lahko drug drugemu darovali v ljubezni.

    Apostolske gorečnosti se ne da hliniti, se ne da naučiti - je ogenj srca, ki vžiga druga srca. Gospod je in sveti so. Prešine me - relikvije naših svetih v vsakega kristjana dom.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, naj se Vas slovenski kristjan ovede. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdravljena. Malo si temo spremenila. Tole okoli naših svetnikov: NITI ENEGA NIMAMO, si pa lastimo eno koroško svetnico, sv. Emo Krško, ki pa ni iz Krškega, ampak iz Celovške škofije. Razen da se je baje baje baje rodila na gradu na prsih naše 'kure', ne vem, kaj drugega je slovenskega pri njej. Očitno pa je, da se za njeno svetost niso potegovali ljudje tipa slovenskih škofov, ampak Avstrijci.

    Eh, to je vse ena žalost, ta naš odnos do svetnikov, tudi lastnih, ki jih imamo cel kup, kot si naštela, a postulatorji so kmečki zajci: ko gredo v Rim in vidijo vse tiste stebre, se jim hlače zatresejo in vse v hipu prepustijo Bogu. Zato nobenega svetništva do konca ne spravimo, četudi imamo tudi mučenike, za katere menda ni potreben nek ozdravitveni čudež. A v Vatikanu je tako:

    Čeprav tam sploh ne vedo, kaj je Ljubezen do Boga, saj o tem nihče v 2000 letih še ni kakšne jasne izrekel, in mora o tem ta revež jona govoriti, pa vendar nekaj 'na vodi čutijo', in ko vidijo te slovenske postulatorje s kupi papirjev, ki prihajajo kot birokrati k birokratom, si rečejo: "Poglej ga zlomka, tale model pa ne oddaja aure Ljubezni do tega svetnika, sicer bi bil glasen, vztrajen, vsiljiv, vesel in pogumen, ne pa klečeplazen. ODBITO, dajmo jim 200 let časa."

    Ja, Bog že ve kaj dela s tistimi, ki so Njegovi, a niso Njegovi. Morda pa bi kakega Hrvata poslali tja, saj si znajo celo naše sv. kandidate lastiti?

    Prav poveš, sv Favstinka Najsvetejša, večno osvobojena duša, poslanka s posebno nalogo, Gospodova večna spremljevalka in Nevesta - pa o njej nič ne povedo, samo njenega najnižjega slugo sv. J. Pavla II. hvalijo. A ga hvalijo iz napačnega vzroka: hvalijo ga kot bivšega papeža, namesto da bi ga hvalili in slavili in oboževali kot najnižjega slugo in postulatorja za svetost sv, Favstine. Kdor bo Pavla II. slavil iz tega vzroka, resnično, resnično povem vam:

    že čez teden dni bo v duhu srečal Gospoda in obiskal nebesa, da si jih ogleda, in srce bi se mu stopilo od sladkosti.

    Tako pa ni nič, ker brez Ljubezni NI NIČ. Svetnikov nimamo, ker nimamo Ljubezni do Boga in do Njih. Amen.

    Kaj naj ti pišem o prenašanju relikvij? Kaj bi jih prenašali, če ne Ljubimo Boga in svetnika? Je treba pred tem OD SRČNE OSEBE DOBITI SEME LJUBEZNI DO GOSPODA, in ko Gospoda Ljubiš, se ti zmeša, ko vidiš, da ga je še kdo drug Ljubil, še več, še mnogo bolje od tebe, in SLAVITI ZAČNEŠ LJUBEZEN MED NJIMA. Šele potem pridejo na vrsto relikvije.

    Glede relikvij pa je takole: Če ni izjemnega ŽIVLJENJEPISCA in ni napisano življenje svetnika, na pravi način in z resnico, če Cerkev tega ne zna razširiti ljudem, ker sama grešno misli, da so to le eni grešniki, kaj naj pišem: kako demonom in bedakom svetnike razlagati in približati? Sa j to ni mogoče, kajti:

    Samo Jezusov bhakta lahko razume druge Jezusove svete služabnike, nihče drug ne zmore niti sanjati niti razumeti te Ljubezni in predanosti.

    Zato zaman nosijo kakšno koščico naokoli, in gruntajo na vse pretege, kako pritegniti ljudstvo: če nimaš Ljubezni, ki umira za Boga, te narod ne šmirgla. Pa tudi če se pridejo priklonit relikviji, kaj malo odnesejo od tega, ker jih ni nihče naučil in jim pokazal najvišjega zakona Neba:

    Vrzi se pred Gospodove noge in se Mu popolnoma predaj; popolnoma zaupaj v ta priklon, in Odrešen boš.

    Ja, tako preprosto je to, in vsi nenamerni grehi so v hipu odvzeti in duša dobi krila in začne z angeli poletavati.

    Dobro si napisala na koncu, in vse skupaj je prekrasno, a kaj ti bo zaprašena relikvija nekje na polici ali med knjigami, če nimaš Ljubezni??? Ta pa se rodi, ko ti začne ta svet PRESEDATI, ko doumeš praznost in jalovost materialnega življenja. Takrat MORAŠ SREČATI GOSPODOVEGA GLASNIKA, KI JE V LJUBEZNI, in če sta si medsebojno naklonjena, se začne, aleluja, se začne!

    Drugače pa se nič ne začne in zaman 500 let hodiš po cerkvi sem in tja, saj tudi pajki in miši tako počno.

    To so skrivnosti Kristusovega Evangelija. Hvala tebi Gospod, in tebi lidija.

    OdgovoriIzbriši
  6. PS: malo sem razmišljal, in imaš pravzaprav prav, lidija: želela si približati svetnike ljudem, tudi s pomočjo relikvij. A na koncu koncev je to osebna stvar vsakega vernika posebej: Ljubezen do nekega svetnika je osebna stvar, in vsaki duši je morda kak drug bližji. Res pa je dvoje: če se ne pozna življenjepisa tistega svetnika; če ga nekdo ne predstavlja z Ljubeznijo in služenjem temu svetniku; in če Cerkev nima posebne Ljubezni do tega svetnika, JE VSE ZAMAN; ljudje ne bodo rešeni in ne bodo molili in ne bo čudežev in ne bo uradnih svetnikov.

    Na koncu koncev pa: če je tako, je to tudi Gospodova volja, saj je drugih svetnikov dovolj. Ljubezen ni omejena na domovino in zanjo ni meja, ni pregrad, ni groba in smrti in razdalje in časa, ki bi zmogli Ljubezen do Boga in Njegovih omejiti kaj šele onemogočiti.

    Zato se ne bom sekiral, če pač nimamo uradnih svetnikov. V mojem srcu so sveti, ker jih vidim pri Gospodu, in solze mi polzijo, ker so tako sveti, jaz pa sem en idiot. Amen.

    OdgovoriIzbriši
  7. Z veseljem sem prebrala odgovor večkrat in se porajajo nova spoznanja. Malo je spremenjena tema, a je splet okoliščin kar sam klical po omembi naših zapostavljenih svetih. Mlačen odnos odgovornih botruje temu, da narod ne prejme dodatnih vstopnic za nebesa. Joj jo, samo spomnim se, da je Gospod sv. Favstini kdaj omenil takole:

    D 52: »Ko sem se hotela odvrniti od notranjih navdihov, mi je Bog dejal, da bo od mene na sodni dan terjal mnogo duš.«

    To je odlično Jona, življenjepisi teh svetih, ki so NAVDIH, da se izgrajujemo v MOČI in TRDNOSTI. Tega pa danes ne vidim, povprečen kristjan je le emocionalno vezan na neko tradicijo, nima pa MOČI, ne ENERGIJE za Duha razločevanja. In kozle strelja vsepovprek.

    Slovenska Cerkev ima moč in vpliv, da drugače začne ravnati. V zgornjem odgovoru Jona so zrna resnice, Gospod jih je posejal! Naj se izklešejo tisti glasniki, ki bodo kot sv. Janez Pavel II. do sv. Favstine negovali Ljubeč odnos do naših svetih. Naj nihče ne reče, da ni vedel, da ni bilo nikjer nič o tem, da ni bilo odgovora po Sv. Duhu, ko so Ga klicali na pomoč. Če tega ne razberemo, smo duhovno zaslepljeni, kar pa izhaja iz greha.

    Prav si povedal, želela sem približati naše svetnike ljudem, tudi s pomočjo relikvij. A sama sem neuka in totalno bedna duša. Samo izpričam lahko, nekaj njih je srce izvolilo in sladko se stori, ko se k Njim Ljubeče obrne.

    Hvaljen Jezus in Njegovi. Ljubi Jezus Rešenik, pomagaj nam prosim, da Tvojo sveto voljo vršimo in slišimo prhutanje kril Svetega Duha. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja hvala, ker tako po Božje pišeš! Naša naloga je pač do Gospoda, da opravičimo hrano, ki jo jemo, in vodo, ki jo pijemo, vse ostalo pa je treba delovati brez vseh pričakovanj do sveta, kajti resnico si napisala:

    "... povprečen kristjan je le emocionalno vezan na neko tradicijo, nima pa MOČI, ne ENERGIJE za Duha razločevanja. In kozle strelja vsepovprek."

    Služiti Gospodu in Njegovim svetim in svetniškim dušam, pa tistim, ki iščejo Gospoda s tako silo, kot da jim gorijo lasje, ne sme pa se pričakovati ničesar, samo dajati in delati, dokler nisi poklican Domov.

    Ko človek doseže to stanje duha: da daje vse od sebe, pričakuje pa nič, še najmanj kakšno slovensko razsvetljenje, potem potem, morda, morda, se kaj malega premakne. Zaenkrat bi bilo dovolj, da se DESNICA jasno in glasno združi in da jo Cerkev jasno in vztrajno podpre. Vsi pa podpreti Primčev program za mlade. Brez tega bo vsa še večja beznica, kot je zdaj.

    Muslimani čakajo. Najprej je protestantizem, kateremu sledi levičarstvo, zadnji udarec pa je islam. Samo Skandinavce poglejte: najprej upor popolnemu Nauku in luteranstvo, ki mu je sledilo levičarstvo z LGBT, zdaj pa je tam islamski kriminal. Padli so na vse možne hudičeve finte. Mi pa gremo za njimi. K sreči vse več ljudi spoznava to navezo.

    Pa Bog nam pomagaj, mi sami smo hudo preneumni.

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.