- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

sreda, 28. februar 2018

47. Nujno: pomožna predvolilna analiza
neznanega volilca
Je desnici res že vse jasno?
4 od 4

Ramsay rešuje Slovenijo: SKUPAJ!
slika splet

28.2.2018, sre.

Danes vjutro je najmrzlejši del te zime, pravijo. Pri nas je -15 stopinj C in okoli 80 cm snega. Da bi prišla pomlad v Slovenijo, bom še tole napisal, kajti obiski prejšnjih treh zapisov desnici so (za tak blog) skrajno visoki, še Merikanci pridejo pogledat. Jaz pa sem želel le o Gospodu govoriti, pa poglej, v kakšno jamo padam. A psalm govori: IZ JAME REŠUJE TVOJE ŽIVLJENJE, in zdaj bi rad, da iz jame reši še Slovenijo. Hvala ti, Zvesti!

Najprej ena realna analiza stanja

Če odmislimo krike govornikov na shodih strank, je realno stanje in zgodovina slovenstva takale:

1. Zdajšnje stanje 70-letne vladavine brezbožnih (vernike, Boga ter Cerkev tlačečih), je KARMIČNA POSLEDICA KATOLIŠKEGA PRIMEŽA SKOZI STOLETJA. To je dejstvo, še posebej če povprašam starejše od 80 let, katolike. Za karmo smo že povedali, da je to zakon vzroka in posledice, ter da je to Očetov zakon, ki velja za Zemljo, skupaj s časom in tremi posvetnimi stanji duha. Klerikalizem na Slovenskem je moral biti zelo hud, da je posledica tako dolgotrajna, krvava in strašna. Neuki kristjani se sicer posmehujejo karmi, čeprav jo je celo Jezus velikokrat obljubljal. Imajo pa prav, da karma ne deluje, če si ves svetniški. A kdo od nas je svetniški? Vsi smo grešni telebani, le mnogi levičarji so OK, ker pravijo: ''Jaz sem dober, dobra, samo dobro želim, in vedno pomagam, pri nas doma pa nikoli ne preklinjamo čez Boga.'' No, ko se takšni usekajo s podobnimi VERNIKI, je to znamenje, da smo na robu pekla. Kajti tudi hudič je dober, kot sam pove. In mi smo vsi 'dobri ljudje'. 

2. Druga diagnoza je, da se ta karma ŠE NI ČISTO DO KONCA IZPELA, in da če bodo desničarji spregledali nasvete ne-egoizma, se ne bo izpela še vsej en ali dva mandata.

To je pač zdravniška diagnoza, vsakdo pa naj sanja po svoje, a rezultat bo zelo beden.

Kaj storiti? ŽRTVOVANJE.

Po naravnem pravu torej še ni čas za spremembo. Zakon Boga Očeta, zemeljski zakon karme z naslovom: 'zob za zob, glavo za glavo'; oziroma: 'kar si sejal, zdaj žanješ', še ni dopolnjen. Vsi pa vemo, da se Gospod odzove, ko ŽRTVUJEMO. Le žrtvovanja, vsaj takšna kot jih je zmogel Žan Košir za kolajno na OI, samo takšna žrtvovanja bodo prinesla spremembo že prej.

Včasih so žrtvovali prvorojena bitja, predvsem moškega spola, od goveda, drobnice, do lastnih sinov. Vendar je Bog Oče že Abrahama podučil, da je dovolj, če žrtvuje svoj ego, pa še kaj malega pečenega zraven. Dovolj je pokorščina Nebu. Dandanes je torej potrebno žrtvovati svoj ego. Kako se to stori, sem že napisal:

Večji med kolegi se mora manjšim prikloniti, manjši pa mora biti spoštljiv do večjega. Če boš malemu dal malo, bo zloben in zelen od zavisti. Pil bo kofete in gruntal, kako se maščevati. Izdal te bo in šel celo k hudiču v koalicijo, četudi je pred tem morda pošteno mislil. Ljudi torej ni preveč za stiskati, četudi bi bilo to morda pošteno, kajti ko jim je življenje muka, se bodo spravili nad lastnega očeta in brata. 

In: naredi vse, prisvajaj pa si ničesar.

Kaj, poleg lastnega ega, voditelje strank ovira v žrtvovanju?

Že sem pisal nedolgo nazaj, da ima vsak človek ob sebi elementarno bitje, ki skrbi za energije našega telesa in duha. Iz Zemlje gor se ovija okoli nog in bokov, tam nekje do srca. Zgornji del pa je Božji. In smo povedali, da če človek živi razvratno, tudi to dobro bitje oboli, in ko se želi človek spreobrniti, se ne more kar tako na hitro, ker bitje še vedno preklinja in je bolno in zlobno. Krščanski jasnovidci so to bitje napačno zaznali kot hudiča, a je bil hudičev le pri tistih, ki so bili hudo grešni. So sebe gledali? No, kdor hoče sebe pozdraviti, mora najprej čustveni odnos do sebe in sveta pozdraviti, da bo to dobro bitje spet pravilno funkcioniralo in sodelovalo.

Enako je z volilnim telesom. Kako bodo volivci in člani tvoje stranke sprejeli tvoje podrejanje kolegom v ZDRUŽENI DESNICI, (to ni pojem, omejen na eno P-K stranko, ampak mora predstavljati glavno volilno geslo desnice), če pa si jih pred tem vsak dan, 4, 8 ali 12 let pumpal proti desnim kolegom? Nemogoče, za hinavca boš proglašen.

In kaj zdaj vidim na terenu; vsi desni so proti vsem desnim. Rdeči hudič in lastna nespamet sta strašno opravila svoj posel.

Žrtvovanje bodo torej onemogočali tvoji lastni ljudje. Ker si jih tako zdresiral. Ja, Očetova karma je huda stvar. Boš zmogel vse to skupaj v dveh mesecih obrniti? Da se, a le z Božjo pomočjo in pametnejšim delovanjem od današnjega. VELIKI PREOBRAT namreč ovirajo še druge stvari:

Napuh, ki kliče po volilni palici čez hrbet

Napuh je najhujši od grehov. Napuh je voditi EU, a ne priti na TV soočenja (ker imamo pomembnejši posel v Bruslju), in potem izgubiti že dobljene volitve. Napuh je kupovanje hiš, parcel, dragih avtomobilov, lakiranih rdečih čevljev itd, KO SI NA VLADI. Namreč, obstaja zakon Neba, ki pravi:

Ko si na položaju, naj bodo tvoji otroci strgani
in žena naj nosi obleke svoje stare mame.

Takšne voditelje narod ljubi. Ne pa ministrico za policijo, ki dirka 200 na uro po avtocesti in je modna ikona. Zdaj pa se spomnimo, kaj vse si je privoščila naša zdajšnja vlada in posamezniki, in nekateri vodje opozicije v preteklosti, pa Erjavčevega nezakonitega prečkanja meje, skupaj z ženo, po prihodu iz Pariza; pa Ruplove žene in tistega prevažanja otrok vrtec z državnim avtom … Ljudje te malenkosti opazijo, in JIM SMRDIJO. Že smo zapisali v Lao-tzejevem navodilu, da če se voditelj okorišča, četudi le z zobotrebci, ga želi narod skrajšati za glavo. To je glavni zakon narave. 

Poleti enkrat sem bil v Hofru, ravno pri blagajni, ko je z vozičkom prišel parlamentarec g. G., stal je poleg mene. A prišel je od odzadnje strani k blagajni, in enostavno naročil 21 kompletov posteljnine. In punce so morale v skok, in mu znositi robo v največji voziček v trgovini. Ko sem to opazoval, sem si mislil svoje, vsi drugi v vrsti pa tudi. Spomnil sem se, da so me tisti dan ali dan pred tem na lokalni cesti prehiteli neki hitri dragi avtomobili, vsi podobni, vsi LJ, kakih 5 komadov, in če sem šel jaz uradnih 90, so šli oni najmanj 110 km/h. Očitno so šli za nekaj dni na počitnice. Kršeno je bilo torej marsikaj normalnega. 

Aroganca, brez prave pameti. Nisi mogel koga drugega poslati v trgovino? Se moraš ravno TI pošopiriti? Vidite, zaradi kupa takih napak izgubljate volitve. Levi tao-modreci se teh stvari skrbno izogibajo, kot Miloševič in Pahor vozijo stoenke in katrce, da lahko nasankajo ljudstvo. Vi pa morate biti SKROMNI v resnici, v svojih srcih. Seveda pa vas bodo žene zaradi tega črtile in otroci zasmehovali, a to bi pomenilo le, da imate neumne žene in nevzgojene otroke. Kar ni moja stvar, a takšni ne morejo zmagati na volitvah, če pa zmagajo, počno kupe drobnih neumnosti, spet dvignejo revolt in odbrenkajo. Kdo je že kmetom dvignil ceno za vrtce za 100%? Potem pa umaknil ta bestialni predlog? Kdo ni uredil statusa delavcev v Avstriji, da menda še sedaj plačujejo dvojne davke? Kdo se je užaljeno umaknil, in prepustil vodenje države levim, ki so zdaj nastavili stotine zakonov in tisoče svojih ljudi? Kdo je svojim kolegom skočil v hrbet, ko se jim je delala krivica vseh krivic? Desničarji, VEČNE ZGUBE, so to počeli. Zakaj bi govorili o grehih levih, ki so taki že po naravi? Problem je, ko verni in podučeni dela neumnosti in grehe.

Kajti kajni so na tem svetu zato, da abelom delajo zgago in jih pripravljajo za nebesa; abeli pa so na tem svetu zato, da kajnom s svojo SKROMNOSTJO in poštenjem kažejo Pot, ki je Gospod. Kristus. Če pa so abeli kot kajni, so kajni.


Kaj govoriš, kaj delaš

Prav posebni mož je Franci Donko. Je frontmen Resnice. Kot meni, gre tudi njemu na živce ugrabljanje otrok s strani države. Zadnjič je napisal zelo dober prispevek, preberite si ga TUKAJ, a žal v njem ni BISTVENEGA: popolnoma jasnega poziva, gesla: K ZDRUŽENI DESNICI. Zakaj?

Ker je za zdaj pojem ZDRUŽENA DESNICA (ZD) omejen na dve mikro-strančici: Primčevo in Kanglerjevo. Analize jih sploh še ne zaznajo. Zato se SDS in NSi ograjujejo od ZD, z izgovorom: če bomo šli zraven, nam bo v škodo. Šli bomo z njimi, če se prebijejo v parlament. Tako govori nespamet in njihovo popačeno volilno telo.

S takim razmišljanjem, govorjenjem in delovanjem, NE BO ŽRTVOVANJA, zato ne bo Spremembe in še najmanj en mandat bo spet 'harala' levica. V tem času pa bo zdrava kal naroda zatolčena do konca.

Kuhar Ramsay in slovenske volitve 2018

Včasih sem na TV in YouTube pogledal oddaje, ko Ramsay, svetovni kuhar, rešuje zafurane restavracije po svetu. Njegov pristop je podoben, kot ga imajo v uspešnih komunah za zdravljenje odvisnikov. Gre tja, se sooči z dejstvi in jih predstavi lastnikom, ki so po navadi vsi obupani in v ogromnih dolgovih ter neverjetnih iluzijah. Včasih mora njihove miselne in čustvene zidove enostavno podreti s silo, če jih želi rešiti, in kdor se ukloni, splava na površino ter zadiha. In tako včasih zvečer odslovi lastnike in delavce restavracije, ko pa zjutraj pridejo nazaj, jih čaka kap: celotna restavracija je popolnoma prenovljena, včasih je povsem nova tudi kuhinja, z vsemi štedilniki vred. ŠOK. Najprej jim skrtači hrbte in duše, potem pa še tak šokanten preobrat. Kaj je s tem naredil? VELIKO ŽRTVOVANJE. Brez velikega žrtvovanja je vsaka pomoč lažna, ker v sebi nima Ljubezni.

Zidov v glavah ni mogoče zrušiti brez nečesa, kar PRESEGA običajno človeško dojemanje. Treba je imeti duha, ki je mnogo močnejši od tega, pa še dober moraš biti po srcu, četudi si navzven malo grobijanski, kadar je to nujno. In ni naključje: Ramsay je bil mimogrede tudi boksar in mojster tekvandoja. ENAKO, KOT MNOGI ODLOČILNI KRŠČANSKI SVETNIKI, ki so bili pred tem vitezi.

Le totalna srčnost, moč in nesebičnost
lahko spreminjajo situacije na bolje.

Nesebičnost pomeni: v ZDRUŽENO DESNICO bodo prišle večje in manjše stranke, a:

1. Vse stranke imajo lahko enako število ministrstev, če so tega sposobne.
2. Mandatar je lahko kdorkoli od vodij strank ZD.

Samo ti dve točki presežeta vse potrebe po večinskem volilnem sistemu in popolnoma spremenita usodo naroda, ker presežeta vse, kar je bilo do sedaj poznano v naši zgodovini. Tak odnos pomeni, da smo presegli običajno živalsko raven, kjer močnejši vedno stiska šibkejšega, ta pa je potem zloben in ves zelen. Če se temu receptu doda še velika osebnostna skromnost, potem bodo molitve za pomoč Neba ZELOOOOOO USPEŠNE. Kajti le katera stranka, ki ima težave že z vstopom v parlament (kot recimo NSi), in še manjše, se lahko upre tej kraljevski ponudbi?

In ne bojte se, da lahko ta recept ukradejo tudi levičaji, kajti oni ne verujejo Očetu, zato niso zmožni resnične preobrazbe v tej smeri: samo delajo se, da so prijatelji, a poglejte, kje smo danes. Enako velja za levičarje, ki sicer hodijo k maši, delajo pa po kajnovo: lažejo. 

To so pogoji za uspešno spremembo: narediti nekaj, KAR PRESEGA VSE DOSEDANJE OKVIRE. To pa je možno le, če se odvrže svoj sebični ego in presežemo sami sebe. Kdor tega ne zmore, itak ni vreden voditeljstva.  

Znaki sodelovanja Gospoda s posebnimi dušami

Sveta Favstina Kowalska Najsvetejša je napisala (Dnevnik 1090):

Zdaj razumem: Če Gospod od duše kaj želi, ji daje tudi možnosti za uresničenje in jo po Milosti usposablja za izvršitev tega, kar od nje želi. Čeprav bi to bila najrevnejša duša, se mora na Gospodovo naročilo lotiti stvari, ki PRESEGAJO njeno pojmovanje; kajti to je znamenje, po katerem je mogoče prepoznati, da je Gospod s to dušo, če se v njej pokažeta Božja moč in trdnost. Dušo napravi pogumno in odločno.

To je odgovor tudi na Primčevo prošnjo za molitev na njegovem tviterju. Dnevnik 1189:

Stavek sv. Vincencija Pavelskega: ''Gospod vedno polaga svojo roko na delo, ko odstranjuje vsa človeška sredstva, nam pa veleva storiti nekaj, kar presega naše moči.''

Dnevnik 769:

Opazila sem, da Gospod takšne Milosti dušam podeljuje v dva namena: prvič, če mora oseba brezpogojno izpolniti kakšno veliko nalogo, kar po človeški presoji presega njene moči. V drugem primeru, tako sem opazila, jih Bog podeljuje za vodenje in pomiritev podobnih oseb, čeprav lahko Bog te Milosti podeli, kakor hoče in komur hoče.

V čem je poanta? Za resničen preobrat Slovenije na zdravi tir, so potrebna posebna žrtvovanja svojega ega, pa tudi dela, ki danes zgledajo, da daleč presegajo naše moči. To zahteva tudi kuhar Gordon Ramsay: da ljudje stopijo skupaj, in gredo preko starega sebe, sicer ni rešitve. Zaradi teh dveh omejitev liderji strank in volivci ostajajo v svojih škatlah ter od tam ven vpijejo in mečejo volilne pamflete. Ne bo šlo, kajti rdeča anakonda še živi. Na koncu koncev je tako, kot je povedala gostja Zvezdanine oddaje (beri nekaj blogov nazaj):

Dokler nam je prefletno, še ni čas za spremembo.

In če pogledamo natančno, je Slovencem v povprečju še vedno preluštno, da bi si želeli kakšne korenitejše spremembe. Zaradi vseh teh dejstev bo šel tale beda od jona na volitve le, če bo videl liderje in dela in znanje in ekipo tipa Gordon Ramsay rešuje kuhinje:

nekaj VELIIIKEGA se mora dotakniti našega uma, ki je procesor ušes in oči, nekaj, kar ni odvisno od TV gostovanj, volilnih piknikov in plakatov, nekaj kar bo zagrmelo od Triglava pa do Jadrana, od Pirana do Jeruzalema. Shock-wave mora butniti preko Slovenije, močnejši od potresa, zmrzali in lubadarja, močnejši od vsega do sedaj poznanega v Sloveniji:

''Neeee, to ni res, pa je: desnica se je združila, brez lažne desnice zraven, podredili so se drug drugemu in vsak dan se družijo: v parlamentarni menzi, pod lipo, na soočenjih, na travnikih, ob jezerih, v gorah in v dvoranah! Kadar kdo katerega od njih napade z lažjo in žalitvijo, ga branijo vsi ostali (ne pa tako kot NSi v primeru krivičnega Janševega zapora, danes ta dogodek zgleda še bolj podmuklo).

Neee, pa to ni res, pridite in poglejte: ZDRUŽENA DESNICA drži skupaj, kot vrhunski kuharji, in Slovenija ima končno en trden OBET. Zato grem na volitve.''

Vidite, dragi bralci, to so zakoni Zemlje in Neba za dobro vladanje. Vse to ve vsak spodoben kmet, privatnik in normalen človek. Le politiki tega ne vedo. Zato nas tepe usoda in celo narava. Kajti Bog je posredni šef tudi narave, in že tisoče let je znano, da je narava tam, kjer se ljudje prepirajo, negostoljubna in polna nesrečnih presenečenj.

Še mnogo bi lahko napisali, a kdor je pameten, mu je že tega preveč. Morda le to, da mora tudi Slovenska Cerkev jasno podpreti geslo: ZDRUŽENA DESNICA, ker je prav njena janzenistična klerikalnost skozi stoletja del vzroka za današnje stanje v Sloveniji.

Ljubi Gospod, Usmili se Slovenije,
če misliš, da nam je to že v korist.

Prav zdajle pa je skozi okna posijalo sonce. Mraz popušča, pa naj še egi in trdoglavost naših desnic. Včasih je res težko poslušati, na kakšen način govorijo pred kamerami in mikrofoni - kje je zdrava kmečka pamet? Kje je Tao, ki ga včasih obvladajo še premetenejši med levičarji? Zato pa so nenehni zmagovalci. Think deep. 





10 komentarjev:

  1. PS: ravnokar sem po telefonu govoril s starejšim gospodom, veren človek in volivec desnice, ki je dejal: "Primca pa danes ne bi volil samo zato, ker z imenom ZDRUŽENA DESNICA posnema levičarje."

    Jej je, kakšna zabitost, Gospod bo take modrijane hudo kaznoval s še enim ali tremi ali petimi mandati levice.

    Zato je na liderjih in na Primcu-Kanglerju, da storita, kar je 'nemogoče' storiti: to vama Gospod nalaga, in potem bo pomagal. Na Vzhodu pravijo, da je treba najprej svoje zaveznike premagati, kar pomeni, najprej svoje volivce k pameti spraviti.

    Kakorkoli, dan je lep in Večnost je večna. Vse drugo je le utrinek. Problem tega utrinka pa je, da so v njem otroci.

    OdgovoriIzbriši
  2. Slovenski arzenal vodij je prejel duhovni pogon s temi zapisi. Hvala Jona, saj to lahko preslikamo na svoja življenja, principi so enaki. Glede na to, da smo še vedno v karmičnem primežu kot je Slovenija v polarnem objemu, je potreben velik, močan klic na pomoč h Gospodu. Mogoče se bo kdo temu posmehoval ali bil nejeveren, a iz izkušenj povem, da je po Gospodu marsikaj mogoče. Tudi sama sem kdaj pogledala G. Ramsay-a, kaj zmore storiti. Žrtvovanje je osnovna, je cena naše iskrenosti k spremembi.

    V povezavi z novim šepetom še tole; že nekaj dni pred oči prihaja film Braveheart z zimzelenim Gibsonom (mimogrede, molimo za navdih Duha pri novem filmu Kristusovo Vstajenje, berem, da nastaja). Glavni junak filma Braveheart je figura, ki ga je v mladosti močno zaznamovalo sporočilo pokojnega očeta, in sicer, da je njegovo srce svobodno. Oče pa je bil hinavsko in krivično pobit s strani arogantno osvajalskih Angležev, ki so si lastili in plenili vse kot živali.

    Po spletu dogodkov v odrasli dobi poklicanega dozori zasajeno spoznanje, da zmore vse svoje življenje posvetiti tistemu, kar ga presega. Takšna naveza ga je vodila naprej. Bog mu je celo poslal vernega Irca, ki ga je ščitil kot angel. To vse je pritegnilo še ostale škotske klane, ja, veliko je moral svoje zaveznike k pameti spravljati. Nekateri pa so se kasneje pragmatično prodali za denar in lažni mir z Angleži. Ta pogumnež z velikim srcem je v ljudeh zbujal tudi zavist, eni pa so ga potihem občudovali in se sami kasneje spremenili.

    Naj raste med desnimi klic srca, ki presega običajno delovanje človeka. Ljubi Gospod, pomagaj, prosimo Te, da najdejo voditelji zasejejo seme Presežnega, ker brez Tebe in Tvojih semen v tej slovenski zgodbi ne bo šlo.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki pridete zraven, ko vas voljno, odprto in ljubeče srce pokliče. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prvi del:

    Pozdravljena! Kdo bo rekel, da Ramsay ni dober primer, ker je diktator, a tak človek je neveden: Ramsay stori, kar obljubi, je velemojster, je šarmanten do dobrih kuharjev in je galanten do strank. Seveda pa svoje učence daje pod pritisk, kakršnega je bil tudi sam deležen v času uka pri mojstrih v Franciji. Vsakdo se mora svoje obrti šele izučiti, tudi g. Tonin. Sicer je kot tisti srednješolci, ki zapustijo šolo, in mislijo, da že vse vedo in da se bo svet kar tepel zanje.

    Ja, Brave heart je zelo dober film, upam, da Gibson zdaj naredi film vseh filmov o Jezusovem vstajenju. Praviš, da moliš za to, ampak je to res? Res moliš, ali je to le floskula, kot tista: Držala bom pesti! Predvsem Gibson potrebuje boljše katoliške svetovalce, da ne stori drobnih, a pomembnih napak, kot jih je pri Pasijonu.

    Me pa hinavstvo škotskih plemičev res spominja na napake naše desnice. Zato Škoti še danes niso svobodni, mi pa bomo gledali današnji levi trend še dolga leta, če se ne spametujemo.

    Zjutraj sem videl tale Primčev intervju, in stvar gre kar v pravo smer:

    http://reporter.si/clanek/slovenija/ales-primc-pred-ustanovitvijo-zdruzene-desnice-nase-geslo-bo-kar-recemo-to-naredimo-625441

    Primc se mora tudi še izučiti nekih stvari. Npr. nekaj trdno obljubljati za ceno svoje glave, pomeni dati nasprotnikom v roke usmeritev, kje najbolj NAGAJATI. Potem si kot g. Janša, ki je rekel: "Če bo koalicija v naslednjih dveh letih dokazala, da ima prav, da smo se odbili, da rastemo, da bo Slovenija čez dve leti dosegala pozitivno gospodarsko rast, potem se jaz upokojim kot politik in bom užival v tem blagostanju". Takšne izjave so zelo nepremišljene, saj ne razmišljajo niti en korak vnaprej. Ta izjava je pozabila na rast svetovnega gospodarstva, na katerega se je Cerarjeva vlada prišlepala, in zato je prišlo do nekakšnega vzpona. Je pa vse drugo v razsulu.

    Novice govorijo zelooo čudne stvari o Združeni desnici: da so vabili Tržičana Ruparja, pa menda Pečeta, zdaj je Hvalica potrdil njihovo vabilo, star 80 let in našpičen proti svoji bivši stranki ... Ali komu dr.k na možgane kaplja?, so dejali moji predniki. Hvalico kandidirati V Ajdovščini in s tem nagajati SDS, ki ima tam dobro poslanko? Pa računati na koalicijo z njimi??? Verjamem, da so to levičarski fake-news, bojim pa se, da so to v resnici desničarski fake-ideas, ali pa je posredi pijača.

    Kakorkoli, kdor ni dojel bistva jonovega pisanja, bo praskal na stopnji živali: pohoditi kogarkoli, da bi se lahko dvignil za en komolec.

    Gre se torej za PRESEŽNOST. Kdor lahko preseže samega sebe, je Gospod z njim. Naj se liderji desnic vsakič, preden odprejo usta, vprašajo:

    Ali bom povedal kaj presežno novega, ali pa bom govoril in se komolčal kot nekoč?

    Lahko stari junci, ki so uspeli uiti iz klavnice, postanejo modri vodniki drobnice? Lahko, le klavne navade je treba opustiti. Vladati bo treba z modrostjo, s Tao-m, saj so tudi levičarji Slovenci in jih je veliko in kdor vlada prav, ne bo netil nepotrebnih uporov s svojo robatostjo in nespametjo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Drugi del:

    V zelo kratkem času, morda dveh-treh tednih, se bo videlo, kakšen bo rezultat volitev. Kakorkoli, prav govoriš lidija:

    Pri Gospodu je Mir, in pri Njegovih svetih, vse ostalo je le poskus boja, da se rešijo duše otrok, ki prihajajo v ta svet živalskega prerivanja za vsako ceno.

    Ljubi Gospod, Usmili se ubogih, nespametnih, ranjenih, zavrženih; Usmili se otrok in nosečnic ter poštenih mož, navsezadnje se Usmili vseh nas, ki smo tako zelooo bedni in neumni, čeprav smo krščeni in verujemo Vate.

    Amen

    OdgovoriIzbriši
  5. Zavest in dejanja dotičnih krmarijo v pravo smer in naj bo z njimi Gospod. Kangler in Primc sta povzela pobudo in uresničujeta Božjo voljo. In še nekaj je, kar je tudi Božja odlika – DAJETA PRILOŽNOST. Delujejo pristno in iskreno v skupnih nastopih.

    Poskušajte se za nekaj časa postaviti v njihovo kožo in pomislite, kaj so šli čez. Pomagalo mi je tole spoznanje sv. Favstine, ker vsi, katerih namera je rast, se lahko nadejamo še brušenja. Naj si bo združevanje desnice, odnosi v skupnosti ali uvid, kdo v resnici smo ...

    Dnevnik 593: »O moj Jezus, za dušo ni nič lepšega kakor ponižanja. V prezrtosti je skrivnost sreče. Ko človek spozna, da je sam na sebi nič in sama revščina, da je vse, kar ima dobrega v sebi, samo Božji dar, ko vidi vse v sebi kot zastonjski dar in da je njegova last le revščina, ostaja v nenehni ponižnosti pred Božjo slavo. Toda Bog, ki vidi osebo v takšnem stanju, jo spremlja s Svojimi Milostmi. Ko se človek poglobi v brezno svoje revščine, ga Bog z močjo Svoje vsemogočnosti povzdigne. … V začetku zaradi tega zelo trpi samoljubje, toda po pogumnem prizadevanju Bog duši podeljuje veliko razsvetljenja, ona pa spoznava, kako je vse uborno in varljivo. Le Bog sam je v njenem srcu; ponižna duša ne gradi na sami sebi, ampak vse zaupanje polaga v Boga.«

    Primc polaga upanja v pomoč Gospoda in prosil je za molitev na svojem tviterju. Za molitve srca, notranja drža duše, ki si jo nekdo sam izvoli. Res je, Jona, ne v stilu držim pesti. Pa še eno dejstvo Primca, sedaj je imel moč storiti prvi korak, že ime GOD pa je bilo znamenje takrat.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki na tihem delujejo, a njih Dela ne bodo prezrta. Ljubi Gospod, hvala Ti. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  6. Prvi del:

    Pozdravljena lidija! Napisala si: "Kangler in Primc sta povzela pobudo in uresničujeta Božjo voljo. In še nekaj je, kar je tudi Božja odlika – DAJETA PRILOŽNOST."

    To je res, ZDAJ PA JE NA JANŠI, TONINU IN ZIDANŠKU, DA JAVNO PODPREJO TO BOŽJE SEME 'ZDRUŽENE DESNICE'. Le na tak način bo počasi prenehalo zlo in skrajno NEUMNO obstreljevanje med njihovimi navijači. Zdaj smo že na prvi resni preizkušnji, (zato sem napisal, da bo rezultat volitev več ali manj viden že v par tednih):

    Ali se bodo 'veliki' ponižali k Božjemu semenu, in ga podprli s svojo neformalno koalitičnostjo?

    Če bodo, bodo podobni našim škofom v Vatikanu in doma, ki se ne ruvajo med seboj, ampak so, kot je Gospod povedal: ekipa, ki drug drugemu 'noge umiva', kar pomeni zatreti svoj EEEEEGGGGGOOOOO.

    Včeraj sem videl, da ZD vabi stare junce, tudi Pukšiča, ki ga sicer cenim, a se mi zdi malo podoben Moderndorferju, ki je zamenjal že tako veliiiko strank. G. Kangler nečesa še ne razume: če ima on dober odnos z nekom, to še ne pomeni, da ima narod primerne občutek o tej osebi. G. Primc pa ima neko osebno zadevo s starejšimi vzgojitelji, je morda veliko časa preživel pri svojih starih starših, ali pa jih ni imel? Vsekakor ga nad-70-let priteguje, kar pa ne vem, če je dobro za volitve. Preveč osebnih preferenc torej nima veze z uspehom na volitvah. Spomnimo se samo zadnjih 25 let, kakšne kandidate so imeli včasih desni, za katere je vsak alkoholik za šankom, ki se včasih pokriža, vnaprej vedel, da ne bodo zbrali niti dveh zrn. Eden takih je bil npr. g. Bernik. Pa ga. Likovičeva. Če si ti izjemen kolega z nekom, in ga osebno poznaš in ceniš, to ne pomeni, da ima pri ljudeh vsaj en povprečen ugled. Gospod je dejal (Matej 9,16-17):

    "Nihče ne prišije krpe iz novega blaga na staro obleko. Našiv namreč obleko trga, da nastane še hujša raztrganina. Novega vina tudi ne vlivajo v stare mehove, sicer mehovi počijo in vino se razlije, mehovi pa uničijo. Novo vino vlivajo v nove mehove in se ohrani oboje." Rekel pa je tudi:

    "Nihče, ki je pil staro vino, noče novega, ampak pravi: Staro je dobro."

    Seveda je menda staro vino boljše od novega, vendar - ali boš vedno starega pil? Kajti starega zmanjka, novega pa nikoli ne zmanjka. In ko je novo vino zrelo, vsaj na našem koncu vsi raje pijejo novega, starega pa zlivajo stran, prodajajo pod ceno, šenkujejo ali pa puščajo za kis. Ker rabijo prostor v sodih za novega.

    V čem je problem starega? Vse kar je staro, je tudi OTRDELO. Otrdelost pa je po Lao-tzeju smrt, kajti tudi smrt otrdi telo. Brazgotine življenjskih bojev človeka delajo trdega. Ali bo stara garda sposobna sprejeti nova pravila, ki jih svetuje Gospod za vodenje države in smo jih zapisali v naših zadnjih zapisih? Težko, zelo težko. Kot se bo morala gdč. Norma malo utrditi za v kruti ring, se bo moral kak stari kandidat dati dobro premehčati. Naša lidija pa priporoča še brušenje. Kajti kdor ni zelo fleksibilen in zaobljenih robov, ne more voditi države v skladu s Taom, z Očetovim načrtom.

    Lepo si citirala nujnost ponižnosti, a potrebno je še veliko več od tega, potrebna je POKORŠČINA. Biti pokoren zakonom Neba glede vodenja države, ti pa res na prvem mestu priporočajo skrajno osebno skromnost in zadržanost, ob maksimalnem delu.

    S. Favstina je veliko molila in trpela za Poljsko. Vnaprej je vedela, da državo čaka velikanska strahota. In res, le par let po njeni smrti je bila druga svetovna vojna, v kateri je umrlo 6 milijonov Poljakov, potem pa so jih zavzeli Rusi za dolgo časa, in jih tlačili. Podobno je z nami; tudi mi smo 'pod Rusi' že 75 let. Sestra Favstinka je zapisala tole, ob svojem videnju:

    "Silen strah je prešinil mojo dušo, neprestano molim za Poljsko, mojo drago Poljsko, ki je tako MALO HVALEŽNA Božji Materi. Ko ne bi bilo Božje Matere, bi naša prizadevanja kaj malo koristila. Pomnožila sem svoje molitve in žrtve za ljubo domovino, vendar vidim, da sem kaplja spričo vala zla. Kako more kaplja zaustaviti val? A vendar ..."

    OdgovoriIzbriši
  7. Drugi del:

    Na vzhodu je znana zgodba o drobni ptički, ki je, ko je njen gozd zajel požar, letala daleč do reke in nazaj, in v svojem kljunčku nosila kapljice vode, ter jih spuščala na ogenj. Naslednja zgodba pa je resnična: Ko je japonski tempelj zajel požar, je dim daleč v daljavi videl tudi myokonin, sveti preprostež. Ker je bil že star, ni mogel teči nekaj kilometrov do tam. Z vso ihto je vzel robec, ga pomakal v vodo, in to vodo otresal proti templju v daljavi.

    To je To, to je ta napor, ki Gospoda presune, da pride osebno pomagat.

    Če beremo komentarje pod novicami o ZD včeraj, vidimo, kako zelo so pri nas preskušani tisti, ki so samo - NORMALNI. A tega lajanja potepuških psov ni potrebno jemati resno, kajti če si močan in moder, se ti začno mnogi približevati kot magnetu, in ko pride do 'kritične mase', pride do preobrata. Kritična masa pa ni polovica, ampak je kot kvas in sol pri kruhu, govori Gospod.

    Zdaj so torej na vrsti SDS, SLS in NSI, da upognejo svoje trde vratove in dajo potrditev ZDRUŽENI DESNICI, ter se neformalno priključijo, in to JAVNO IN JASNO. Zato bodo volitve odločene že v nekaj naslednjih tednih. Vse ostalo bo le lišp in jalov trud. Kajti na teh volitvah posamezna stranka ne pomeni NIČ, pa naj je večja ali manjša; samo celota skupaj lahko kaj doseže.

    Zdaj pa se zmenite, naši glasovi so letos namreč dragocenejši od diamantov in rubinov. Ne bom več sledil novic glede volitev in tadesnih, ampak bom zaprl oči in ušesa in Gospoda slavil, in če bo skozi ta zid prišlo grmenje dobrih novic glede ZDRUŽENE DESNICE, se bom obul in oblekel in odšel volit, sicer pa ne. Kajti ne mislim več po nepotrebnem zametavati 20 Božjih minut svojega bednega življenja.

    Aleluja! Hvala lidija, z moje strani je glede politike to to. Pri Gospodu sem si sposodil karizmo vodenja države za nekaj dni, zdaj pa jo vračam, naj jo podeli tistemu, ki si ji zasluži. Upam, da bo to maksi-ZD, če pa ne bo, je pač stara karma še vedno delujoča, in bo treba čakat naslednjih 4 ali 30 let. Kar se mene tiče to ni pomembno, kar se slovenskih otrok tiče, pa je zelo pomembno, sicer prav gotovo ne bodo več kaj dosti slovenski. Postali bodo levičarsko-evangeličansko-islamski.

    Bog se usmili slovenskega rodu, saj smo bili očitno zelo napačno verni, da smo zdaj že 75 let v tej mračni poboljševalnici. Amen.

    OdgovoriIzbriši
  8. Še tole: nekateri ZDRUŽENI DESNICI obetajo 0,5 % na volitvah. Ti so prav gotovo navdušeni nad tem razvratom, ki se ga je dalo slutiti že na obrazih dotičnih 'dostojanstvenikov' in moralno-etičnih modelov:

    http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=23237

    Kakor šef Cerar v tem mandatu, pa še sledilci.

    Dobro je g. Primc na kratko povzel bistvo programa ZD: "Obratno od tistega, kar vam ni všeč pri levici." To je povsem dovolj.

    Nauki vseh religij učijo, in sveti starec Simeon v Evangeliju tudi: na tem svetu sta vedno DVE SORTI ljudi, in med njimi je nenehen boj. Eni so popolnoma zaslepljeni od zavajajoče materialne energije, zato so v celoti pod njenim vplivom; drugi pa so manj pod tem čarom, zato slutijo ali pa celo že vidijo Božji svet. Prvi so kajni in drugi so abeli. Kajni vedno delajo trpljenje abelom, abeli pa jih z zgledom spominjajo na Resnico, ki je Bog.

    Zato je nujno, da se abeli do konca usposobijo kako se vodi država v skladu z Nebom, da imajo močna orožja, ki pa jih zaradi modrega vodenja ne potrebujejo nikoli uporabljati. Seveda pa bodo veseljaki tipa SMC vedno protestirali, kajti pomakanje morale je za njih ključ do 'svobode'. "Ubij moralo, zapri poštenjake, ukradi deco!" Vendar je to razmišljanje najstnikov, čeprav so vsi visoki akademiki, kajti že pračlovek je začel spoznavati, da je kur....ja vir vsega zla v družbi in tudi hitrega osebnostnega propadanja. Na obrazih takih 'etikov in čistunov' se hitro izrišejo grde gube senzualnosti.

    Ljubi Gospod, prosim blagoslovi in okrepi tiste, ki so iskreno željni vladati v skladu s Teboj; pa tudi vse ostale, da ne rinejo sebe in še nas zraven v peklenske svetove. Amen

    OdgovoriIzbriši
  9. Tole sem dobil:

    https://twitter.com/ales_primc/status/968838768441675777

    torej vendarle lažna novica. Hvala Bogu.

    Videl emblem ZD, in je lep. Upam, da bodo vlekli odgovorne in premišljene poteze ter izjave. Potem je vse mogoče, če še gospodje iz SDS, SLS in NSi glasno pristopijo. Kar seveda morajo, ni druge.

    Pa Cerkev seveda, njen dolg je kar precejšen, kar se teh stvari tiče.

    OdgovoriIzbriši
  10. moje ime je VIHAAN, slišim, da pričam o tem, kako sem dobil nazaj moža, da smo se poročili že več kot 9 let in da smo dobili dva otroka. stvar je dobro potekala z nami in vedno smo veseli. Nekega dne se je moj mož začel obnašati na način, ki ga nisem mogel razumeti, zelo me je zmedel način, kako ravna z menoj in otroki. pozneje v tem mesecu sploh ni prišel domov in me je poklical, da želi ločitev, sem ga vprašal, kaj sem storil narobe, da bi to zaslužil od njega, vse kar je rekel je, da želi ločitev, ki me sovraži in ne želim več videti me v svojem življenju, bil sem nor in tudi razočaran, ne vem, kaj storiti, sem bil bolan več kot 2 tedna zaradi razveze. toliko ga ljubim, da je bil vse do mene brez njega, moje življenje je nepopolno. Rekel sem moji sestri in mi je povedala, da stopim v stik s čarovnikom, nikoli ne verjamem v vse te uroke, ki oddajajo stvar. Samo želim poskusiti, če bo iz nje prišlo kaj. ona mi je dal en baba stik z afriškimi in me prosi, da se obrnete z njim za vrnitev mojega moža do mene, sem bil zelo zatreti, ko sem stopil v stik z babo, mi je odgovoril in smo začeli govoriti, ob liniji, mi je baba povedala da je moj mož vzel druga žena, da je brazilski mož odvrgla človeka, zato me sovraži in hoče tudi, da se ločimo. potem mi je povedal, da mora odreči čarovnico možu, da se bo vrnil k meni in otrokom, on je resnično naredil urok in po enem tednu mi je poklical mož in mi je rekel, da bi moral odpustiti se je začel opravičevati po telefonu in rekel, da me še vedno ljubi, da ni vedel, kaj se mu zgodi, zaradi česar ga zapusti z mano in otrokom.
    Tako se spet srečujemo in moja družina je danes spet srečna. hvala toliko MR EGBO za tisto, kar ste storili zame, danes ne bi bilo nič, če ne za vašo odlično urok. hočem, da ste vsi moji prijatelji, ki so skozi vse te vrste ljubezen težave z vrnitvijo svojega moža, žene ali nekega fanta in dekleta v stik s tem njegovim zasebnim e-poštnim naslovom (dregbosolutioncenter@gmail.com) in vaš problem bo rešen brez zamude.

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.