- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

četrtek, 22. februar 2018

46. Zadnji nasvet desnici
Znamenje
3 od 4

Božje seme je dalo znamenje.
Robin Pinterest

22.2.2018, čet.

Pa napišimo še tole, ker je prišlo znamenje. Namreč, bilo je še zelo zgodnje jutro, tema jutra, zunaj -3 stopinje C in novih 15 cm snega na 50 podlage. Na misel mi je prišlo moje pisanje prejšnjih dni, pomislil sem na liderje desnic pri nas, kako bi se morali združiti. In ravno ko sem na g. Primca pomislil,

se je nedaleč od okna oglasilo pomladno ptičje petje, ki ga 'to pomlad' še nisem slišal. Tako ptiči ob tem času pojejo šele v začetku pomladi. Ta pa je kar vztrajal: ''Tuiiii-to, tuiiii-to, tuiiii-to, tuiiii-to, tuiiii-to …''      Twitter? :)

Zelo nenavadno! In ko sem čez pet minut spet pomislil na vodje desnih strank, se je oglasil spet, za 10 sekund!

Ker sem se že dolgo tega naučil prepoznavati znamenja, mi to ni ušlo. Gospodu in nevidnemu svetu namreč ni prav nič težko kadarkoli in v vsakih okoliščinah uporabiti nekaj zemeljskega, da nam pokaže znamenje.

Zdaj pa zares zares: prejšnje napake

Gospod Janša je ne tako dolgo tega nazaj povedal, da je včasih dovolj le nekaj zelo majhnega, da se nekatere stvari obrnejo v povsem drugo smer. Takrat sem pomislil na možaka iz YouTuba, ki z golimi rokami premika večtonske kamnite bloke. Ena od tehnik je, da pod blok položi manjši kamen. Potem pa goro zavrti na tem kamenčku ali dveh.

Kamen je sam prišel čez puščavo.
Ne vem pa, če desničarji res vidijo te kamenčke, ki obračajo gore, ko je čas za to? Do sedaj tega pač ni bilo videti. Glejte, nisem politični kalkulator, a v bližnji preteklosti je bilo nekaj takih priložnosti, ki bi jih SDS-ov človek Tao-ja lahko izkoristil v dobro države, če bi sebe umaknil iz prvega plana, kar je Lao-tzejev-Očetov nasvet. Samo en primer med mnogimi: ko je korupcijska komisija naredila svoj greh, in je 'virantovanje' doseglo svoj klimaks, bi lahko SDS storila, kar so ji čivkali tako iskreni desni kot celo tisti od levih, ki niso tako zelo levi: umakni se, naprej pa naj vodi g. Andrej Vizjak, ki je bil takrat menda gospodarski minister, in to zelo dober, pa še kot izjemen pogajalec se je izkazal, s kar nekaj Tao-ja v sebi. A ne, šlo se je v dokončno užaljenost in začel se je razpad sistema. Sledilo je devet milijonov zakonov in ukrepov levice, ki je s tem bolna pota zabetonirala do konca. Zato je sedaj še 100x slabše, kot če bi takrat obdržali vajeti v svojih rokah. Izgovorov ni.

To je le en primer napak. Iz tega se lahko kaj naučimo: ko jih dobiš 'po gobcu', ni potrebno zaradi tega umreti. Umakni se malo, in pozdravi čeljust, naprej pa naj stopi kdo drug, ki je za to usposobljen in za ta namen vnaprej pripravljen. Kult osebnosti pa je v takih primerih nekaj, kar v sebi nima Očeta, ker ni Tao.

Kako naprej?

Lao-tze je v Očetovem Imenu jasno povedal in zapisali smo v prejšnjem blogu. Glejte, črke bom dal na maksimalne, ki jih orodje bloga zmore:

ČE DVA ŽELITA DOSEČI ISTI CILJ, SE MORA MOČNEJŠI IN VEČJI PRED MANJŠIM PRIKLONITI.

Kaj to pomeni v praksi? Nekaj za SDS publiko popolnoma nepredstavljivega: iti v predvolilno druščino, in vnaprej povedati vsem svojim kolegom in ljudstvu, da četudi ste največja opozicijska stranka, ni rečeno, da boste ob ugodnem izidu volitev mandatarja izbirali ravno iz te stranke. Lahko je kdorkoli od vodij desnih strank v bloku 'združene desnice'.

Kdaj že bi morali tako delati! Bilo je kar nekaj priložnosti za to! A SDS se je vedno držal svojega deleža po zakonu in pravici, bil je pravičniški, ni bil pa Tao. To smo obdelali že prejšnjič: biti preveč dosleden pomeni vse zafurati, kajti pravica je včasih tudi na strani najmanjšega in najšibkejšega v družini.

A je to tako težko, egeci krščeni ne-božji? V SDS-u je veliko brezbožnih, in zdaj se bo maščevala ta ne-vzgoja, ker ateisti ne morejo razumeti tega, kar je Jezus naredil: Bog je, pa se je prišel k nam ponižat, in postal celo najbednejši, da je lahko izročil Nauk svetu. Kako bodo ateisti v stranki razumeli tak umik, ki je kasneje zmaga? Nikoli ga ne bodo razumeli, ker jih voditelji niso predhodno izobrazili o poteh Neba. Zakaj jih niso? Ker v njih ni Tao-ja, ni Očeta. In da ne bo nesporazuma: volil sem SDS.

No, od danes pa je lahko to drugače. OD DANES. Danes je tisti kamenček.

Je tako težko biti šef opozicije z daleč največ glasovi, potem pa mesto odstopiti manjšemu po glasovih, sam pa biti njegov minister?? Komur je to težko, resnično, resnično povem vam: NI GOSPODOV, KER NE RAZUME JEZUSOVEGA UMIVANJA NOG, ZATO BO VSE ZAFURAL.

Poglejmo dokaz: SMC je daleč najmočnejša v koaliciji in seveda na vsem svetu. To pridno izkorišča, do te mere zase, da se je začelo še hudiču gabiti, kaj šele njenim koalicijskim partnerjem. In na desnici prihaja do enakega kanibalstva, polnega nekih zavisti med seboj. Če malemu daš malo, bo pač zavisten in zloben. Kot dober kuža postane zloben, če ga ne vodiš vsak dan na daljši sprehod ali dva. Kdor tega ne ve, ni za voditelja. 

In ZATO vas ima velik del naroda za ENAKE.

Kdor misli biti resničen voditelj, ne sme zanemariti Neba. Glede tega je Lao-tze napisal:

Ko neka nadpovprečna duša sliši za Tao,
ga takoj vestno izpolnjuje.

Ko neka srednja duša sliši za Tao,
ga včasih zadrži, večkrat pa izgubi.

Ko pa nek najnižji duh sliši za Tao,
prasne v smeh, da se mu na daleč belijo zobje.
No, če se tak duh ne bi smejal,
Tao sploh ne bi bil Tao.

Kaj se iz tega naučimo? Da lider, ki je podprt in izvoljen od brezbožnih, ne bo mogel voditi države, ker ga bodo lastni podporniki izsmejali, preklinjali, izdali in prodali. Kje je bila napaka? V duhovnem neznanju vodje, ki ni izobrazil ljudstva o poteh Neba. Te poti pa so zelo preproste: bodi skromen, in vedno boš imel vsega v izobilju. Ko svoje delo opraviš, se tiho umakni. Tudi v ozadju lahko deluješ zelo močno, s podporo Neba. Pa nisi 'grdi stric'. 

Lustracija

Tako Kangler kot Janša, in tudi Požar, so napovedali pregon zločincev do konca sveta in naprej. A razkril sem vam, da Slovenci še vedno volijo tip župnika, župnik pa ni maščevalec. In Šarčev taoist na TV se je tega držal. Mar ni za lustracijo že prepozno? In če boš nekaj takega izvedel, kar je nujno, se ne hvali s tem vnaprej! Pa poglejmo, kaj o tem pravi stari Očetov modrec:

Kdor prihaja veliko mržnjo pomirjati
bo vedno ostalo nekaj od nje.
Ali lahko to smatramo za dobro?

Moder človek zaradi tega skrbno čuva svojo polovico rovaša,
drugemu pa ne očita ničesar.
Kdor je kreposten, želi le svoj rovaš shraniti,
a kdor ni, hoče izterjati svoj dolg.

Pot Nebeška ne odobrava zahtevanja,
ampak dobremu človeku z dobrim vrača.

Kaj je rovaš: včasih si je kdo sposodil kakšno stvar, in v dokaz sta npr. zlomila krožnik (ali kako drugo stvar), na polovico, in vsak je vzel svoj kos. Ko je bil dolg poravnan, je bil rovaš spet skupaj sestavljen. Očetova modrost vodenja države priporoča, da se dolgovi in krivice ne izterjajo na silo, ampak se prepusti Nebu, ki zelo učinkovito povrne vse dobro. In kaznuje vse slabo. Tu seveda govorimo o dolgu med kolegi, s kriminalci pa je treba postopati malo ostreje, kar v Tau pomeni: imeti moč, a je ne uporabljati kaj dosti, samo kadar je res skrajno potrebno. O teh stvareh bi lahko napisali knjige, primere pa jemali iz vseh področij življenja. Lao-tze:

Neka majhna država z malo prebivalcev
ima lahko močna orožja
a naj jih raje ne uporablja.

Pomembno je, da narod smrt smatra za propad
in zato nikoli ne gre predaleč.
Kdor ima veliko bojnih ladij in tankov (policije)
naj jih ne uporablja.
Kdor ima orožje in okope
naj se ne hvali na ves glas …

Naj nam bo lastna hrana spet sočna,
naj se lastna obleka imenuje za lepo,
naj bo ponosen vsakdo na svoj dom
in se predaja svojim običajem.  

Prebivalci dveh sosednjih držav
so veseli, ko se vidijo od daleč
ter slišijo sosedove peteline in pse,
umirajo v globoki starosti, ki so jo sanjali,
a se nikoli ne obiskujejo med seboj.

Kaj pomeni, da naj narod smrt kot propad razume? Če ljudstvo preveč tlačiš, kot opisuje včerajšnja pesem v mojem komentarju, takrat je ljudem muka življenja tako velika, da jim je muka smrti manjša od nje. Lao-tze pravi, da ko pride do tega, ko se ljudstvo ne boji več lastne smrti, takrat bo voditeljem prišel njihov zadnji dan na obisk.

Modrost Neba tudi ne priporoča, da v dom sprejemamo kogarkoli, ki pritava mimo. Potrebno je biti odprt, pomagati, a imeti močne sile za zaščito, ki pa jih zaradi modrega vladanja ni potrebno nikoli uporabljati.  

Pesem zgoraj opisuje moder način življenja, ki je v skladu z Nebom: zanesi se nase in na Boga. Resnično, povem vam; kdor živi tako, je poln notranje sile in nima konfliktov z nikomer. Pot Neba ne zavrača močne vojske in policije, da se ustrahujejo kriminalci in tolovaji, a to uporablja zelo z občutkom, samo kadar ni nobenega drugega izhoda. Namesto nasilja, kaznovanja in vedno novih zakonov (kar je lastnost 'svobodoljubnih' slovenskih levih vlad), ljudi raje IZOBRAŽUJE o poteh Neba. Kajti le kdor se Matere drži, je vedno poln življenja.

Vidim

Vidim šotor, poln ljudskih modrecev. Podrejajo se drug drugemu, in Očetu, Nebu. Imajo poseben karakter, zato jih narod ljubi. Poglejmo, kako je ta karakter opisal stari modrec:

Popolni modreci iz davnine so bili tako umni,
tako precizni, vseobsežni in globoki,
da jih ne moremo doumeti.

In ravno ker jih ne moremo razumeti,
jih je vredno predstaviti:

OBZIRNI so kot tisti, ki pozimi preči potok;
BUDNI so kot tisti, ki se svojega soseda plaši;
ZADRŽANI so kot povabljenec na gostijo;
GIBLJIVI so kot kos ledu, ki se ravno topi;
NARAVNI so kot kos surovega lesa;
ODPRTI so z vseh strani, kakor dolina;
in NEJASNI so kot je motna voda.

Kdo zna mehko priti iz teme na svetlobo
in z gibom počasi iz mirovanja v gibanje?
Kdorkoli ima v sebi toliko Znanja,
da nikoli noče biti povsem izpolnjen,
je rešen porazov in obžalovanj.

Kdo bo znal iz opozicije mehko priti na oblast? Kdo bo znal iz krivice gladko priti v pravičnost, brez da zbuja kontra-upor? Kdo bo znal glavo skloniti pred partnerji, ki so šibkejši, a brez njih ni življenja? Kdo zna vladati, a ne grabiti zase? Kdo je poln mišic, ki jih vedno skriva? Kdo odpušča, da mu je odpuščeno? Kdo je usmiljen, da usmiljenje doživlja? Kdo je čistega srca, da lahko Gospoda gleda?

Tisti je Nebu ljub in Nebo ga podpira, oblast njegovega rodu pa bo tisočletna.

Zdaj pa se lahko vprašamo, kaj NAM manjka, da je že skoraj sto let toliko napačnega?

Pa srečno Slovenija, a vedi: brez Boga je vse zaman.






18 komentarjev:

  1. Tale komentar je bil od zjutraj prilepljen pri prejšnjem šepetu. Zaradi novega šepeta, ki ga sedaj berem, pa ga prestavljam sem gor, spodaj pa brišem. Vsebinsko pa se prepleta, pa še na smeh mi je šlo, da so se v komentarju znašle enake besede kot so v šepetu. Podobna frekvenca? Verjeti je, da se še kdo uglasi in oglasi.

    Lepo znamenje! In nekaj ob stran novemu zapisu. Te dni, ko tole kroži po etru, pa mi v spomin prihaja en odlomek iz TV-ja, kako je pred leti ga. Likovčeva pozvala g. Janšo (ki ga izjemno spoštujem, priklon pred njim in sem jih volila), da naj bo častni predsednik stranke, mesto pa prepusti komu drugemu, ki nima nahbrtnika.

    Danes sem šla to izjavo celo googlat. Zanimivo je to, da se mi je to vtisnilo v spomin, komplet slika, podoba, drža in besede, ki so bile izgovorjene. Takrat sem si mislila, kaj pa je zdaj to, kaj pa govori??? Ko pa danes gledam za nazaj, pa me samo čudi ... Duh lahko deluje čez kogarkoli.
    __________________________________

    Hvala za odgovor, pesem pa odzvanja stanje duha, ki ždi med ljudmi. Potrjeno v življenju, brez anket.

    Včeraj sem govorila s starejšim gospodom, pa sem se dotaknila letošnjih uvertur v volilno sezono.
    Pa zamahne z roko in reče: »Ah, koga pa češ volit? Zgubili smo zaupanje v vse!« Nadaljujem, da Slovenija čaka na nekaj svežega in presenetljivega, kar bo ljudi potegnilo ven iz te apatičnosti. Zadeva ga pritegne in vpraša: »Ja, kaj pa je to?«

    »ZDRUŽENE DESNE STRANKE, ki se pokažejo V SLOGI in MOČI že PRED VOLITVAMI!« izstrelim kot iz topa.

    Pa kima in odvrne: »No, to pa bi bilo nekaj.« Sledi presenečen premor in nadaljuje: »Samo dvomim, da bodo to naredili. Kar poglej, samo kregajo se in svoje stolčke tiščijo.« …

    To je pogled nekega neopredeljenega povprečnega potencialnega volivca, ki pa je odprt in je pokazal, kje so odškrnjena vrata. Dragi desni, sedaj veste in dano vam je, kako to premakniti. Pa srečno.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki so. Oni so in za Božjo voljo v narodu skrbe! V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena, tvoj komentar sem zjutraj spregledal, ker sem vmes že pisal nov tekst. Potem pa sem hitel sneg kidat, kakih 30 cm novega, tako da ga je skupaj 72 cm. Romantičnu! Še posebej kidati z napol zazdravljenim rebrom, a ko da človek vse od sebe, vedno pride Bog in doda razliko.

    Omenjaš go. Likovičevo, to je pa res zanimivo. Namreč, po naključju sem se slišal s človekom ene od opozic. strank, in mu razlagal nujnost združevanja, in ko sem omenil Primca je dejal: "Veš kaj, v njega pa ne morem verjeti. Poglej kakšno kandidatko za predsednico je imel: žensko, ki je vse življenje živela v državni službi starega sistema, si zgradila tri hiše in bila celo komunist. Če imaš takega kandidata, že ne moreš imeti zdrave pameti." Rekel sem mu:

    "Samuraji so imeli moder izrek: Nikoli ne zaupaj tistemu, ki ni nikoli naredil večje napake. Kajti potem se ni še nič naučil. Poglej koliko napak je tudi Janša storil, pa drugi, ta pa je Primčeva prva velika. Najbrž se je le nekaj naučil?"

    Tako rešujem situacije in razlagam, in potem vsi sprejmejo združevaje, razen seveda gospodov poslancev in kakšnih zazidanih. Pa kofetarjev.

    Kdor ni naredil napak in se pokesal in se česa naučil, je nevreden vodenja. Seveda, če pa nenehno dela stare napake, je kot stari kozel. Imaš pa prav, da tudi skozi take včasih deluje Duh, 5 min, če drugega nima ravno pri perutih.

    Dobro si opisala 95% volivcev, kako razmišljajo. In ne verjamejo več v združitev, ker poznajo plohe v hrbtih kandidatov: nihče se noče nikomur prikloniti, kralja vseh pa sta SMC in Tonin. Tonin je kot tisti šerif, ki je včeraj končno do značke in kolta prišel, in zdaj hodi sredi placa, s svojimi pribočniki, kot kralj na Betajnovi. No, kralj je res, a ne na Betajnovi. Škoda, ker nekaterih ne bo v Gospodov šotor. Ali pa hvala Bogu?

    Kakorkoli, bodo že uredili, saj so učene glave in dobro plačani, mi pa smo sebejki in brez plačila, razen pri Gospodu, kar pa ne zamenjam za nič na svetu. Upam pa, da jim je jasno, da je moj glas letos vreden zlata, toliko zlata, kolikor tehtam, in to ni tako malo. Če ne bom videl 'ŠOTORA VOLJNIH', in opazil, da so med seboj pospravljeni kot sta Primc in Kangler, ki se jima vidi, da sta stvari dodobra premislila in dorekla, potem me pač ne bo na volišče, kajti ona dva sta premalo. In glej jo sinico:

    kot so na različnih kontinentih ljudje približno v istem času odkrili lok, čeprav ni bilo ladij, in kot opice na osamljenem otoku kmalu znajo finte tistih opic iz celine, tako tudi narod ne bo prišel na volišče, če ne bo prišlo Božje seme.

    Pa srečno Slovenija in kandidati, od znotraj navzven se mora dogajat. Na dnu znotraj-a pa je nekaj, kar je Oče, le prisluhniti Mu je treba. Aleluja!! Takrat spoznaš, da nenehno govori, od znotraj in od zunaj, in nenadoma se ti časi razjasnijo.

    Pa lep dan lidija.










    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za odgovor in vse kaže, da se kar nekaj dogaja pri ljudeh. Ljudje so kot bi stali na robu pečine, za nazaj iti jim ni, korak naprej pa je korak obupa in so začeli tipati za nečim novim, drugačnim. Iskati smisel, eden pa po eden …

    Včeraj je kolektivni spomin Slovencev prepredel kdo? O njem so kljub mrazu še vrabci na vejah čivkali, dr. Dr., no, Drnovšek. 10. obletnica odhoda iz tega sveta. Pa so naredili oddajo posvečeno tej osebi in povabili nekdaj etablirane politike, pa kakšna klena gospodarstvenica se je znašla vmes. Ko sem poslušala tiste nostalgične spomine, analize, se nisem mogla znebiti občutka, da je pravzaprav ta možakar obvladal taoizem.

    Zanima pa me, kam duše takšnih ljudi, ki so sedaj iz prenekaterih ust tako opevane in so sodelovale z razdiralnim režimom, gredo po svoje »zasluge«? Vsakega razumnega človeka, ki je toliko očistil srce, da se obrača h Gospodu, bi najbolj moralo spodžigati le eno vprašanje. Kaj bom prinesel Gospodu pred Njegova stopala? Tudi kot voditelj.

    Mogoče to nekatere pripravi, da lažje uvidijo situacijo. Gospod posredno ves čas deluje, daje znamenja in namige tudi voditeljem v pomoč. Če kdaj želiš izvršiti veliko delo in imaš trden namen, ga boš! Vendar ne tako kot si sam sprva zamišljaš.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki lahko karkoli pri služenju Gospodu uporabijo in s tem širijo Njegovo slavo. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  4. 1. del:

    Res, včeraj je bil Drnovšek povsod, tako so ga omenjali, da je še padajoči sneg šepetal ta priimek. Praviš, če je imel Tao v sebi? Nekaj malega že, tisti lokalni del, ki pa na državnem nivoju na koncu povzroča propad. Čudil sem se dr. Ruglju, ki je pomagal stotinam alkoholikov in njih družinam, kako zelo je častil Drnovška, da so ga morali njegovi učenci celo študirati, in Dr. mu je vrnil z odlikovanjem. Potem sta oba umrla, za rakom. Čudil sem se, kako da dr. Rugelj v Drnovšku nikoli ni prepoznal predojdipalnosti, ki se mu je dogajala kljub očetu, ki je bil po Rugljevo 'plemenski poglavar', pravi moški. Drnovšek pa se je vsemu vedno samo UPIRAL. Kakor najstnik. In včasih je bil ta upor koristen državi, mnogokrat pa ne. Upiral se je tam v Beogradu, upiral se je Miloševiču, potem se je upiral Kučanu, pa lastni stranki, desnici, in na koncu Janši. Vse življenje ni premlel ojdipa, zato je ta stres, nenehen stres in tudi skrivaštvo, prineslo raka na ledvicah.

    Imel je nekaj Tao-ja v sebi, in je spadal med tiste, ki Tao včasih imajo, včasih pa ga izgubijo. Kadar ga je izgubil, je počel umazane stvari, kot je sprejetje Pucka, pa ko je napadal Brezigarjevo na grd način (boj za predsednika), pa toleriral je okoli sebe največje hijene in šakale Slovenske politike, nakar je to stranko zapustil in najavil, da se bodo še pobili med seboj po njegovem odhodu, kar so se.

    Bolezen ga je po Gospodovi dobroti končno očistila odvečnega sebe in začel je ISKATI. Iskal je Boga, kar je naša edina naloga na tem planetu in v tem življenju. Pri tem je delal popolnoma začetniške napake, bolezen mu je tudi omejila neke stvari, kajti za ISKANJE potrebuješ tudi moč, energijo, predvsem začetnik. Končni rezultat je nek korak naproti Domu. Če je Dom dosegel ali ni, vidijo tisti, ki lahko vidijo in sledijo življenje duš. Ta jona ne bo o tem povedal javno, splošen standard pa je, da greš tja, ker si že bil, razen če je kdo po tvoji smrti zelo ljubeče molil in prosil Gospoda za tvojo dušo. Le kdo je molil za Drnovška, z Ljubeznijo do Boga? Bivši LDS-ovci? Ne me hecat. Zato lahko tistim, ki jim je Drnovšek še vedno pri srcu, samo iskreno svetujemo: sprejmite Jezusa Kristusa Gospoda za svojega Odrešenika, spoznajte Ga skozi Služenje v Ljubezni, potem pa Ga prosite za dušo Janeza Drnovška. To je edino, kar lahko kdo stori in edino, kar ni hinavščina. Učinek bo tak človek prepoznal tudi po svojem globokem in trajnem Miru, kajti le Gospod je dajalec Miru, in nihče in nič drugega.

    Prav imaš lidija, od voditeljev se na koncu zahteva trojni račun, saj so vendar imeli razum, živeli so na račun naroda, in če naroda niso peljali k Bogu in ščitili Nauka, tudi Cerkve, so v velikem grehu, in račun jim bo od karme, in ne od Usmiljenja.

    To velja tudi za današnje politike in nadebudneže: če svojih ljudi ne vzgajate k Očetu, če ne ščitite Cerkve in Nauka, potem ste pač samo demonske kreature, kajti kdor ne služi Bogu, lahko služi samo še Njegovi zviti materialni energiji, take duše pa so demonske po Nauku vseh religij. Sami smo želeli biti na tem bednem planetu, ker smo želeli vladati nekemu delu in pri tem uživati, seveda pa naša duša in Gospod ne želita, da živimo na Zemlji, ko pa je naš Dom v Nebeškem Kraljestvu. Zemlja je le zapor za nespametne duše, ki smo prišle sem, prevzgojni dom, ki ponuja malo užitka in ogromno trpljenja.

    Te poboljševalnice se rešijo le tisti, ki doumejo, zakaj smo tu: nismo tu, da bi bili v tem konc-logorju le kapoti, ampak da že tu spoznamo živega Gospoda in še druge izučimo o Njem.

    Zato politiki in kandidati, ki niso sprejeli pisanja tega bednega jona o Nauku vodenja države v prejšnjih zapisih, v sebi nimajo niti toliko 'čaja', kot ga je imel na koncu Drnovšek. Zato so nesrečni že danes, depresivni in tesnobni, in bodo jutri, in bodo do konca svojih dni. Bog jasno vidi, kdo je koliko sprejel, in kdor je Njegov, tudi nekaj od tega opazi.

    OdgovoriIzbriši
  5. 2. del:

    Kot je rekel g. Donko včeraj, 'v resnici gre se za hud duhovni boj', in politik, ki gre v ta boj le zato, da SEBE in SVOJE okoristi ali izpostavi, deluje v nasprotju z Nebom, in četudi bo celo zmagal, bo na koncu zelo trpel, narod pa tudi, ker je bil tako neumen, da je izbral voditelje brez Boga v sebi.

    Še enkrat: DESNICA, POŽRI CMOK IN SE ZDRUŽI! Drugače vas bosta tako Gospod kot narod raztrgala na koščke in odvrgla.

    Japonci pravijo: Ame ga fureba fure, kaze ga fukeba fuke: če pada dež naj pada, če piha veter naj piha. Zdajle pa pada enormen sneg - pa naj pada. Naj se dogaja karkoli - da bi le naši voditelji obvladali umetnost vodenja države v skladu s Tao-m. Potem bo moč in bo mir, bo red in bo blaginja in bodo leta.

    Aja, še to povem: so bili ljudje, ki so trenirali kako veščino desetletja dolgo, in mislili, kakšni mojstri so, ko pa je prišel nov čas, z novimi znanji in preizkusi, so spoznali, da so vrgli desetletja stran, ker je večinoma vse neuporabno. Se zmoreš še enkrat učiti in začeti znova? SDS? NSi? SLS? GOD? Če to zmorete, je v vas Nebo, in ste poklicani. Če pa tega v vas ni, niste poklicani, ampak ste vsiljivci.

    Ljubi Gospod, Usmili se nas in nam daj kapljico Tvojega razuma sprejeti. Aleluja!

    Pa hvala lepa.

    OdgovoriIzbriši
  6. PS; da ne bo nesporazuma in izgovorov:

    DESNICA SE MORA ZDRUŽITI, NI POTREBNO FORMALNO, ŽE MESECE PRED VOLITVAMI, ne le z besedami, ampak skupnimi usklajevanji in nastopi ter fotografijami. Vse drugo bo POLOM. Vsi iščete neko 'srečno srečko', ko pa jo dobite, vam bo pa smrdela?

    Videl sem števec obiskov bloga, in zgleda, da sem zgrešil kariero: 5x več obiska kot običajno, čeprav tudi sicer obisk nikoli ni slab. No, to se bo normaliziralo, ko bom začel spet o direktnih Božjih potih pisati.

    Naj bo vaš glas letos dragocen kot diamanti in rubini: mar nas niso prepričevali, kako zelo pomemben je naš glas? Zato bodite raje doma, kot da bi ga dajali tako levakom ali pa večnim desnim zgubam. Samo če se ZDRUŽIJO, in to tudi dokažejo, jih volite. Treba jih je izvleči iz njihovega prekletega ega.

    Razumem, da je marsikomu lažje pri duši, ker ne fejsam ali tvitam, ker, potem bi bilo pa res ... A zato fejsajte in tvitajte in linkajte in vlogajte in blogajte na to temi vi, ljubi bralci, morda pa nam le uspe čudež: zaguljene večne desne zgube združiti v zmagovalni blok slovenskih Očetovih taoistov :))))

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala ti za pojasnjeno Jona, tolmun znanja in napotkov, ki v Sloveniji ni ravno na zalogi. Dejstvo je, da se nahajamo v duhovno nevedni družbi in ljudje smatrajo duhovnost za nekaj, kar je odrinjeno na stran. To spada samo tam, kjer so Cerkev, duhovniki in nune ...

    Potem imamo razne »alteraše«, ki poletijo v Indijo ali na kakšno drugo celino, pridejo razsvetljeni nazaj, vsaj menijo tako. Nekdanji način življenja jim smrdi, ne morejo se več vkalupiti, pa začno s.p.-je odpirat in zraven pritiče še boljša polovica, po možnosti zamenjana. Ja, to je ta instant doza duhovnosti, ki ima kratek rok trajanja. To je kot bi jedli neko hrano iz vrečke, na kateri piše, da lahko vsebuje sledi indijskih oreščkov, toliko duhovnosti pa odnesejo od tam.

    Tisti, ki je iskren, potencialno zoreči vodja, bodoči oče naroda, si bo te zapise sprintal in jih prebiral, razčlenjeval, iskal naprej. Pa tudi obrnil se bo na kakšne učene ljudi po nasvet. Takšen je normalen ustroj vladanja. V Sloveniji pa so po II. svetovni vojni načrtno pobili takšne učene kadre in verne, poštene ljudi, ki so imeli nekaj soli v glavi. Narod nam je kot zapuščena, zapleveljna njiva, kjer se rastočo, zdravo, žlahtno žito hiti zatolči z vseh strani.

    V večini nam vladajo tisti, ki imajo le grobo, bestialno moč, brez duhovnega uvida, a na koncu jih čaka Gospodova Pravičnost. Če se to kdaj omeni, bruhnejo: »To je tvoj pogled!« Ali pa še kakšno žaltavo iz kačjih ust spustijo. Takim Gospod Jezus ne more pomagati in strašno žalost čuti. Prisluhnite, kaj Jezus pove sveti Favstini (D 580): »… Nekateri prezirajo Moje Milosti in vse dokaze Moje Ljubezni; nočejo poslušati Mojega klica in gredo v peklensko brezno. Ta izguba duš Me pogreza v smrtno žalost. Čeprav sem Bog, tu duši ne morem nič pomagati, ker Me prezira. Obdarjena s svobodno voljo Me more zaničevati ali Me ljubiti.«

    Nas ne pretrese Jezusova žalost? To ni stvar mojega ali tvojega pogleda, to je Pot razvoja duše in Resnice, ki je prej ko slej občutena na koži posameznika, še huje pa je to zaznano v duši tistim, ki trmarijo do onemoglosti ...

    Naša naloga ni samo poklekvat pred kakšnimi baraboni, ki so se sistematično lotili duhovno zdesetkati narod, ampak jih je kdaj potrebno tudi ustaviti, da ne narede še večjega zla. Gre se tudi za njihovo dobro, čeprav to po človeku ni mogoče doumeti. In hud duhovni boj se bije.

    Samo tisti, ki poznajo Gospoda in Gospod naj nam dajo mero. Potem smo lahko mirni. Srce naj se obrne na končni rezultat, ki presega tuzemsko bivanje. Mi smo duše in v tem zavedanju je možno prečkati z Gospodovo pomočjo zemljeni okvir - jaz, meni, mojim. Velja za vsakega, od najmanjšega do največjega v deželi tej.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki vsem nam Pot kažejo, nihče ni izključen. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  8. Zdajle, v soboto dopoldne, se že kažejo prvi znaki polarnega mraza v naslednjih dneh. V sobi pa se en hrošček smrdljivec že nekaj dni zaletava v šipo. Če bi bilo sonce, bi ga odnesel v šupo, da se zakoplje v žaganje in prespi do pomladi, če bi bila pomlad, pa bi ga spustil ven. Naj ga spustim v skoraj meter snega, zdaj pa še v mraz? Oj, smrdljivec, smrdljivec, sračkaš ga, ne bodi preveč trmast! A ni odnehal, poletaval je in: bump v šipo. Zato sem mu odprl, saj sem vedel, da ga bo udaril mraz. Prvi hip je naredil korak proti svetlobi, potem pa se je zdrznil. 20 sekund je bilo odprto, pa je še zdaj tam čisto pri miru. Ga je minilo? Bo počakal in se bolj pripravil na pravi čas?

    In se mi je zazdelo, da so mnogi kandidati za volitve kot smrdljivci, ki se zaletavajo v šipo, ko pa se runda v ringu začne, samo še pivkajo, vsi otrpli. To je Lao-tze napisal:

    hip pred tem so še vsi korajžni in poskočni,
    hip kasneje že bledijo in komaj dihajo,
    in hip kasneje že venijo.

    Mijamoto Musaši, nepremagani mečevalec, je napisal:

    "RESNICA NI, KAR TI ŽELIŠ, DA BI BILA,
    ZATO SE MORAŠ UPOGNITI PRED NJE MOČJO,
    ALI PA BOŠ ŽIVEL V LAŽI."

    Vsi boste mandatarji? Vsi tadesni, vsak zase, solo na volitvah? Haha, kakšni ..., ki se ne upognejo pred RESNICO, zato živijo v laži - kot smrdljivci se zaletavajo v šipo, preklinjajo jo, češ da jih ovira pred svobodo, v resnici pa jim rešuje življenje.

    Ta 'ovira' je Tao, je Bog. Hrošček je ponorel zaradi radiatorja in nekaj svetlobe, in že sanja o ohceti?

    Zato pameten človek deluje najprej od znotraj, na sebi, potem se poveže s sebi enakimi ter se jim pripogiba, in šele ko je Božja volja, nastopi, ko se pomlad prikaže, takrat gre in zmaga. Tole solo zaletavanje pa je pot v smrt.

    Ljubi Gospod, daj jim nekaj Svoje pameti, saj mi je ne rabimo tako zelo veliko, voditelji pa kar precej. Če pa je voditelji nimajo, potem smo 'pametni' vsi, in ni ga čarovnika, ki bi te klovne v ravnovesje spravil. Tako je že 70 let. Do kdaj še, Gospod? A do konca sveta, če ...??

    OdgovoriIzbriši
  9. Smo eni hroščki, tudi svoja ravnanja večkrat prepoznavam kot od opisanega zaletavega nevedneža. V tem svetu se učimo imeti distanco do skoraj vsega, tako se lažje pripogibamo. Če prav razumem, ko sem o tem premišljevala, pride to po notranjem zorenju. Iz tega se rodi ponižnost, da je Resnica, ki nas presega. Če se na karkoli preveč navežemo, da sebe integriramo kot nepogrešljivi del, zgubimo jasno sliko. Pojavijo se tekmeci, ki dobijo moč nad nami in nas začno rušiti. Tako poteka tudi predvolilni tek kar opazujem, čeprav sem nevednež.

    Lažje je krmariti v tem notri, če poznamo svoje dolžnosti, ki jih ne smemo zanemariti. Dolžnost voditeljev je, kot je razloženo po ustih svetih ljudi, da ščitijo pred poškodbami, torej zaščititi ljudi pred težavami in ohraniti red v neki državi.

    Ko v družbi prevladujejo laži, razkoli in ljudje prisegajo na tisto, kar je v neskladju z Božjim redom, kar se že desetletja dogaja pri nas, je (skrajni) čas za zorenje voditeljev od znotraj. To je pustiti prostor Gospodu, da deluje, po Svojih Milostih, kakor On želi. Tukaj pa se pojavi za večino ljudi nekaj nepredstavljivega, in sicer da Gospod največkrat in najlažje deluje po drugih ljudeh, ne neposredno. S tem, da se prisluhne nasvetu, nakazani smeri. In ti indici prihajajo od znotraj in od zunaj. V tem bolečem krču, trdnem vztrajanju pri svojem, se nahajajo otočki desnice.

    Ni dovolj k mašam iti, kot se kakšni posamezniki vladajoče srenje radi kažejo in se protokolarno drenjajo v prvih vrstah, da o tistih, ki so Bogu javno sovražni, ne govorimo. Brez Boga bo na koncu le žalost, saj smo duše, ne telesa in tudi naše delovanje po stanu naj se uskladi s tem dejstvom.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, vse počiva v Vas, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  10. Živjo! Kot praviš: pri japonskem 'šahu', ki se mu reče GO, obstaja izrek: Dati prednost gledalcu. Zamisli si dva vrhunska šahista, mimo pa gre amater. In vidi, da je eden od mojstrov spregledal odločilno potezo. Modrost vladanja je, da sprejmeš korekturo mimoidočega, daš prednost amaterju in nepomembnežu, kadar je ta korektura smiselna, kaj šele odločilna.

    Pri nas pa te sposobnosti ni videti: ne na levi ne na desni najmočnejši ne reagirajo na dobre stvari. Zato so kar skupaj zafurali državo v vsesplošen propad. Desni zato, ker se ne znajo zanjo boriti in stopiti skupaj, ker jih .... lastni veliki egi; levi pa zato ne, ker so že po naravi deformirani. Moralno, od tod naprej pa še vse ostalo.

    Ravno sem si ogledal Voduškov VV faktor (prisvojil si ga je Požar), in se čudil gostoma, ki ju je povabil: kot da bi črnega kozla in belo ovco skupaj dal. No, pa je vseeno kar dobro izpadlo, bo vsaj SDS videl, s kom ima opravka. Ideolog SD-ja začne 'centrifugirati' SDS do skrajnosti, k sreči na začetku drugega dela B. Turk začne parirati tej agresivnosti, levemu-fašizmu, z argumenti, ki so neizogibni. Link:

    https://www.youtube.com/watch?v=T2Dnu05QOHc

    NSi pa bi skupaj s Šarcem in najbrž tudi z SD skrajno rada šla v kakršnokoli kosmato koalicijo, ker ne doumeva, da bi koalicija levi+lažno-desni prinesla dokončen propad Sloveniji: nadaljeval bi se razkroj morale, s tem pa sodstva, zdravstva, šolstva, vojske, policije, gospodarstva ... Cerkev pa bo itak pri tem potegnila najkrajšo, ker ne bo mladine k verouku, in imeli bomo le kakega semeniščnika iz Afrike.

    Včeraj sem v V. vasi na cesti srečal gospoda škofa, za hip sem videl njegov obraz, in v duši me je zaskelelo, ker očetje skrbijo, skrbijo, današnji čas pa gre svojo pot, ki je vse dlje od Nauka in s tem tudi Miru in Svobode. Kajti Mir in Svoboda sta le, ko je duša zrela za Boga in je z Njim 'na Ti'.

    Prav opažaš lidija, da je le iti k maši bolj malo; tudi Cerar in Brglez in Šarec in Pahor hodijo tja. To je le imidž, še folklora ne, a dovolj, da se prevara tisoče neumnih katoličanov na volitvah. Bil je posnetek na TV, kako naš 'katoliški predsednik' države Pahor šumi v svoji ustno-nebni angleščini:

    "Šori ču šej; diš iš bižaaar!"

    Prevod: Opravičujem se, a to je bizarno! Mislil je na med-korejsko mejo in vojaščino tam, pri tem pa pozabil na svojo vojsko v strganih zoknah, ki jo besna ministrica masakrira vse do kosti, in šel fletno olimpijado pogledat. Ja, SD stranka je kot so Rusi danes v svetu: lepa navzven, a strahotno rušilna za Človeka v ozadju. In tisti naši kleriki, ki predsednika objemajo, s tem objemajo tudi SD, ki ga podpira. Sami sebi grob kopljejo, kajti ko SD pride na oblast, bo katoliškim šolam in vrtcem odklenkalo še dosti bolj.

    Zato so te volitve res odločilne, če želi katoliški in tudi krščanski rod ostati vsaj malo zdrav v času, ki prihaja. Če bodo škofje glede tega mlahavi in megleni, bo odgovornost tudi na njih, in čeprav jih Gospod trenutno mazili, bodo preklinjani do konca našega rodu. Kajti že Tomaž Akvinski je menda razložil, da je vera tudi v tem svetu, ne le v nekih nebesnih sferah in med angelčki. Ta svet pa zahteva BOJ. Kristjani samo javkajo, kako so zatirani in klani po svetu, a neka skvarjenost v njih jim zamegljuje spomin na pra-dede, ko so dali življenja za krščanstvo, in so usekali po mohamedancih, ki so prišli po naše stvari, otroke in ženske. Ali danes ni enako? Trojček velikih 'osvoboditeljev': protestantizem, levičarstvo in islam so Janezov Antikrist. Zraven pa so tudi kakšni politični 'kristjani', ki se jih prepozna po bledici, ki je zelena zavist.

    Jej je, kako se mi je dobri škof zasmilil, Gospod naj bo z njim in njegovimi kolegi, saj se morajo odločati hitro, pravilno in učinkovito. 1 Jn 2,18:

    "Otroci, poslednja ura je in kakor ste slišali, da prihaja antikrist, je veliko antikristov že zdaj tu. Iz tega spoznavamo, da je poslednja ura."

    Jezus Gospod, Usmili se nas. Pridi, angažiraj se, Tvoj glas je zelo pomemben!

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala za razčlenitev tragične situacije in link. Hmm, naslov oddaje; Usodne volitve. Glede na trenutno apatičnost volivcev vse kaže tako, a …

    Gledala sem oba dela oddaje. Joj, joj, vražja sila v ta rdečem je bruhala rafale, ki v trenutku zastrupijo ozračje. In ljudi, ki imajo vsaj malo odprto srce, so čuteči, jih taka sila dobesedno začne tresti, pulz jim naraste in zmedejo se.

    Zato nagovorjeni zberite moč, pokažite znanje, dozorelost in ravno pravšnjo umirjenost s pristnimi čustvi kot je v drugem delu oddaje demonstriral B. Turk. Njega je že 'kalil' režim čez svoje osti, ga spravil na sodišče, tako da je vedel, s kakšno naravo ima v oddaji opravka. Dostojno in argumentirano je pariral rdečemlečnemu v tistem plazu laži.

    Če ste pozorni, ste že opazili na televizijskih soočenjih v preteklosti, kako jeklena srca zapriseženo brezbožnih režejo podolgem in počez. Desni pa kot bi jih paralizator obšel, samo še jecljajo lahko. Ja, nujna je združitev teh osamelih otočkov desnice, drugače vrag, ki spletkarsko čez svoje deluje, raztrga, kar se nerodno motovili.

    Grem molit Psalm 94, zadnji dve kitici.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, brez Vas nam ni pomoči. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  12. Poglej, kdor je normalen, je čuteč. Levi pa niso čuteči, zato imajo v dvobojih prednost: ostanejo hladni, ker to je hladen razum, sama veš čigav.

    Greš po cesti, in nekdo, ki želi tvojo denarnico, se zakadi vate, in začneta se valjati po tleh. Mimoidoči reče: "Oba sta enaka, oba sta bedaka." Vidiš, levičarji so pretežno asure, napadalni in odlični besedni logomati. Če jim želiš parirati, si hitro kot tisti, ki se na cesti valja za svojo denarnico: usran. To je njihov cilj; da te spravijo do ene krepkejše besede. Potem pa odprejo povsem novo temo: tvojo dozdevno nevljudnost. Kajti zelooooo so občutljivi na svoj ego. To je njihova najšibkejša točka.

    Kakorkoli, ko se z gnojnico ukvarjaš, boš vedno smrdel. Zato pa so modri samostane naredili ali se umaknili v gozdove in votline.

    Glede zmagovalca volitev: Drnovšek je vedno zmagal, kjerkoli je nastopil. Torej obstaja neka znanost zmagovanja. Šampioni ji vedno dodajo tudi odtenek zvijačnosti. Loleki pa so reveži: danes smo videli Bjergnovo na 30 km klasično, kako je do tal in na prafaktorje razbila ves svet. Zdaj je rekorderka po številu kolajn na OI, pa tudi sicer. Sedaj pa poglejte tale detajl tekme, je bilo v poročilih:

    na drugem mestu je tekla Italijanka, in ko je šla skozi štadion, menda v zadnji krog, se je kar ustavila in obrnila, da bo tekla nazaj. Potem pa se je spet obrnila in šla naprej. Kot kura. Povsem bi razumel trenerja, če bi ga našli kje visečega na veji: dvajset let jo futraš in skrbiš zanjo, in ko ima kolajno
    že v žepu, se začne okoli svoje riti vrteti.

    Tako pa je z našimi kandidati na volitvah, ko začne resno grmeti: vedno pokleknejo, ostanejo 'fini', in tako je desnica VEEEEČNNNNI PORAŽENEC. Ni sposobna prepričati vernih ljudi, da jo volijo, zato verni ljudje raje volijo levake. Da lahko potem jamrajo in so čimbolj podobni Kristusu? Bedni sindrom kristjanov? Mar ni Jezus priporočil nabavo mečev? Luka 22,36. Torej vsaj nekoliko se je pa le treba znati prerivati, Bog nima nič proti.

    Pišeš o paralizirani desnici lidija, in res je tako. To je zato, ker pozablja, da lahko kajni zmagajo na KATERIKOLI način, abeli pa samo v navezi z Bogom, sicer bodo tudi sami kajni. In če nočeš biti kajn, istočasno pa ne obvladaš BOŽJIH veščin vodenja, si pravzaprav en bedak, ena kura, kot tista revica tam na stadionu, ki se bo do smrti v mislih vrtela okoli svoje riti in žalovala. Ubogi trenerji, sorodniki in narod: punca je tekla kot na ogrevanju, sem pa tja po stadionu.

    Kdor je torej tako štorast in nesrečen, kot naša VEČNA ZGUBA desnica, naj vendar posluša nasvet: KLIČI GOSPODA NA POMOČ, obenem pa se združite v kompaktno ENOTO, ki bo složna kot so prsti v pesti.

    Vse ostalo je brez veze, posledice pa bodo strašne in nepopravljive.

    Pa lepo nedeljo vsem, in tebi lidija tudi. In hvala ker moliš.

    OdgovoriIzbriši
  13. Tole sem dobil po mailu, link za danes ob 21h, Primc na TV:

    http://nova24tv.si/novosti/nocoj-ob-21-05-ponovitev-oddaje-odpiramo-politicni-prostor-z-alesem-primcem/

    No, da ga Tata Oče in stric Lao vidita in slišita. Pol se bodo morali pa še liderji desnice med seboj slišati. Upam, da so svojo zalogo hudih napak že izpolnili.

    OdgovoriIzbriši
  14. Pogledal sem Primčev intervju in predstavitev. Ko sem šel po oddaji na hodnik, sem zagledal svoj čevelj (desni), ki je krenil proti vratom: "Hej, kam ta ti??" "Na volitve," je rekel. "Počakaj malo prijatelj, zunaj je minus deset in prva lastovka še ne prinese pomladi." "Ookeeej."

    Zdaj so na vrsti ebtablirane (kaj je že to?) visokodesne parlamentarne stranke, da lepo prosijo Primca za sodelovanje, na koncu pa naši gospodje škofje (vem, da niso družno srečni glede te tem)e. A za zdaj jih pustimo v miru, ker vsak dan po stopnicah nabirajo kondicijo za Vatikanske urade: nekajdnevni maraton po kongregacijah jih čaka, in za desert šele Tisti, ki je vmes sprejel že tisoč barab: dobri papež Frančišek. Aleluja! Pol pa le hitro domov, vero v vsakdanji duhovni boj v svoji provinci uresničiti, da bo Beseda meso postala še enkrat.

    Ljubi Gospod, vidiš, da se napihujemo,
    matramo, gruntamo in garamo,
    a smo le ene bedne reve.
    Pa še neumni po vrhu.
    Malosrčni in pol-verni.
    Zato brez Tebe ne bo šlo, ljubi Gospod.
    Pridi, dodaj, kar nam manjka
    in popravi kar smo zasr..kali,
    brez tega bodo vse cerkvice na tisoč hribčkih
    ostale prazne in postale prah;
    brez tega bo deca postala rogata,
    brez Tvoje pomoči bodo ljudje bežali v svet
    in kleli rodno zemljo in nje vero.
    Pridi torej, Bog nebeški,
    saj tudi Tvoj glas veliko šteje letos,
    pravijo, ne le moj.
    Grej, mi smo zafurali, res smo v stiski,
    priznamo in sklanjamo glavo,
    zato je zdaj čas, da se nam pridružiš še Ti,
    osebno,
    in nam pomagaš Nov čas roditi,
    Tebi v čast in slavo,
    nam v Rešenje,
    otrokom pa v veselje,
    amen.

    OdgovoriIzbriši
  15. Hvala Jona, tudi sama sem pogledala oddajo. Pesem je klic Slovencev h Gospodu v spoznanju, da sami ne bomo zmogli. Tale mraz pa je ravno pravšnji za premislek, molitev in kmalu DEJANJA!

    Ob tem pa sem se spomnila, da kadar nam nekaj ne gre ali zgubljamo kompas, pomaga ena preprosta zadeva. Izrečemo stavek, ki je vodilo. Stranke si ob vseh teh pretresih, ki jih čakajo, lahko na tihem izberejo takšno vodilo, saj so sloganov vajene. Npr. Združeni v nalogi.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki Gospoda slaviti hite. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  16. Ja hvala tebi, da kaj poveš, in si res lidija, kot je bila sveta Lidija!

    Ker vidim, da je naše pisanje kar nekaj zanimanja deležno, in glede na Primčev intervju, gruntam, če bi mu napisal psihološki vodnik za izbiro svojih 88 kandidatov, povezano z njihovo telesno zgradbo. Kajti, veliiiika je razlika v karakterju med koščenim tipom, koščeno-mišičastim, mišičastim, mišičasto-zavaljenim in zavaljenim tipom. To so popolnoma druga ministrstva, ki jih lahko obvladujejo, ali pa ne.

    Seveda to velja za vse kadrovike bodoče desne koalicije. Pa tudi razumevanje, zakaj so bili 'dolgi stiki' med nekaterimi med njimi v preteklosti, in da določeni tipi sploh ne morejo skupaj. Npr. koščena lepotička in mož, malce okrogel - ali obratno.

    Kaj pa vem, tale politika: je možno Boga razglašati tudi v tem kontekstu?

    Prav imaš lidija, čas je da si usta v šale zavijemo in malo utihnemo, kajti molk je izvir vseh moči in sprememb. Če se znotraj kaj dogaja.

    Pa derezice na noge, kjer je led.

    Aleluja, Gospod je Gospod, aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  17. To bi bilo pa super, iz tega se lahko še drugi dosti naučimo. Toliko je enih koščkov mozaika, kamor Gospod vstavi Božja semena, in vse mora skupaj priti, da bo bera.

    Mogoče pa takole Gospod avans daje in trosi Znanje, pomoč, pa se bo potem z držanjem in izpolnitvijo zavez Njemu povrnilo? Še posebej, ko se Ga bo enkrat javno nagovorilo in se Mu vsa slava da.

    Hvaljen Jezus in Njegovi. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  18. Tule se je pa razživelo … v veselje je delovati, ampak glede tele srotkaste, bedne lidije, karkoli naredim, sem vedno v ogrooomnem minusu pred Gospodom in tistimi, ki Ga ljubijo.

    Veseli naj se Gospod in Njegovi, to je vse. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.