- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

sobota, 16. junij 2018


76. O ''moški duhovnosti'' še malo drugače
Do bojevnika se pride le na trd način.
1 od 2

Naj vas ta deček in naš tekst naučita,
kar vas očetje in kak pater niso zmogli.

16.6.2018, sobota, aprilsko vreme, a lipovi ter kostanjevi cvetovi se vsak dan sproti odpirajo, tako da tiha paša vseeno je.

Kar se pa možakarjev tiče, je Ronaldo pravi Bruce Lee. Včeraj sem včasih pogledal na TV, in vedno je ravno takrat Cristiano Ronaldo dal gol za Portugalsko. 

Naletel sem na 17. številko Družine, in notri sta dva članka o ''moški duhovnosti'. Oče tega gibanja pri nas je pater Vili Lovše. Prebral sem zadevo in  na spletu preklikal nekaj linkov na to temo, istočasno pa se mi je javila družina, katere fantiča sošolke šikanirajo, tudi sošolci so ga že družno zbrcali na tleh, pa kakšna pokvarjena učiteljica neko zlobo stresa nad njim. No, ponudil sem mu možnost, da se prikobaca na obisk, in če je pripravljen trdo delati in odhajati domov tudi malo 'črn', potem bo njegovih težav kmalu konec, za vse življenje. Zaradi teh dveh stvari bom napisal današnji spis, zavedajoč se strašne kompleksnosti problema potlačene moškosti in seveda histerične nasilne ženskosti današnjega časa. A za vsako rit palica raste, tudi za babjo.

1. ''Moška duhovnost'' seveda ne obstaja

Ko človek umre, in se njegova duša dvigne iz telesa, jasnovidec na tej duši ne more odkriti, katerega spola je, kajti duše nimajo tovrstnih priveskov spodaj ali zgoraj. Z Božjega stališča smo duše vseh bitij ženske narave in Bog nam je Oče. Zato pa govorimo o 'dušah mladenkah', to je ČISTIH DUŠAH, ki se za večno poročijo z Ženinom, ki je Gospod. Tudi bhakti (Bog-Ti), transcendentna znanost o Ljubezni do Gospoda, govori o 'gopijah' (od tod slovenska beseda gospa), transcendentnih pastiricah Boga Krišne, ki se vse poročijo z Njim. In potem sluzasti umi in umazana srca te zgodbe 'ljubezenskih igric' Krišne z njimi, berejo na nečist zemeljski način (in naši teologi tudi), namesto da jih berejo skozi oči Visoke pesmi Svetega pisma. Ter skozi oči svetega Janeza od Križa, ki v Pesmi duše govori najpretresljivejše bhakti besede. Samo prva kitica:

Nekoč, v temni noči,
v Ljubezni hrepenenju vsa goreča
- o neizmerna sreča -
odšla sem neopažena od doma,
ko že počivala je moja hiša speča.

Seveda sluzasti um, ki to prebere, pomisli na kur….jo, Gospodovemu bhakti pa se srce začne topiti, ker začuti sorodno dušo, ki se drži Jezusovega nasveta in zapusti VSE, ter išče Njega.

Moška duhovnost torej ne obstaja. Obstaja pa PRIPRAVA na transcendentni (= duhovni) odnos naše duše z Gospodom, tej pripravi pa lahko rečemo 'moška priprava' ali 'ženska priprava' na prvi korak na Pot, ki se začne,

KO SE NEČISTOST KONČA.

Pater Lovše je možakar, ki duše 'lovi' v kalnih in nevarnih vodah pred-transcendence, v tem svetu pa so si stvari kontradiktorne same v sebi. Npr. reče: ''Je pa morda res, da če bi Jezus naredil parado, bi možje množično hodili v cerkve. Nas pa vabi k darovanju svojega življenja, k odpuščanju, k skupnosti - to je, sploh v naši potrošniški kulturi, bliže ženskam …''

Potem pa na vprašanje, katere oblike duhovnosti so bližje moški naravi, odgovori: ''Kristusova duhovnost je najbolj moška duhovnost''.

Seveda sta obe med seboj protislovni trditvi pravilni, a za zemeljski um je to že preveč: Cerkev pravi, da je sama Kristus, torej tudi možakarska, istočasno pa je Njegova nevesta, torej ženska; potem pravi, da je Marijina, Jezus pa je njen Ženin; pa da je Jezus bolj ženske narave, torej pravi moški … Take NAVIDEZNO nasprotujoče si trditve lahko sprejme le transcendentni um, kajti oboje je istočasno res:

Kdor je Božji, je kot Jezus 'oboje-spolen': ima moško odločnost in tudi srditost, kadar je nujna, in očetovsko avtoriteto; ima pa tudi materinsko nežnost, popustljivost in ljubečnost.

Moška duhovnost torej ne obstaja. Obstaja pa duhovna predpriprava, ki je za moške drugačna kot za ženske. Pa recimo nekaj o njej, po moško.

Povedano po moško

Duševnim pacientom, ki oznanjajo, da smo moški in ženske na zemeljski ravni enaki, in to pakirajo v nasilno LGBT+ filozofijo, lahko vedno odgovorite takole:

''Moški in ženske si bodo enaki takrat, ko bodo zmogle štiri dame istočasno v eno kahlo lulati.''

Moral sem se nasmehniti drugemu patru, Jožetu Plutu, ki s svojimi kolegi oznanja 'moške umike' v moško družbo, in jih tudi zelo dobro utemeljuje, potem pa spusti v to druščino eno ali dve ženski - kar je huda napaka - in ko po uvodnem predavanju prisotni dobijo možnost vprašanj, se prvi oglasi satan skozi usta nespoštljive in izzivalne ženske, ki reče: ''Jaz bi vas vprašala, če vi mene dojemate kot zlo?''

Seveda je pater Jože Plut, prvi vojaški vikar Slovenske vojske, takoj zaslutil hudega duha, in ker je bojevnik - s tako energijo, če je nujno - je odgovoril: ''A zato, ker ste edina ženska tukaj, oprostite, dve sta; zaenkrat še ne, upam, da (vas) ne bo treba kot zlo dojemati.'' Ženska nadaljuje poskus konflikta, a jo nekako uspe ustaviti s tem, da daruje besedo moškim, ker je to pač srečanje za moške. To lahko poslušate od 42:15 minute dalje:


Kaj bi morali storiti prisotni moški, če bi gospa s pritlehnim izzivanjem nadaljevala? Pravi moški ne bi pustili, da bi se z njo buhal duhovnik sam, ampak bi morali vstati, in jo prijazno, a odločno vreči iz dvorane. To je prava moškost, ne pa prenašanje hudiča, do skupnega vsesplošnega propada. Tudi na našem blogu smo imeli kak tak primerek, morda se sploh ne zavedajo, da so žrtve hudega duha.

Nasilje žensk nad moškimi: upravičeno in neupravičeno

Ko sem hodil v OŠ, sem v nižjih razredih dostikrat doživel neko podmuklo in pokvarjeno nasilje nad seboj in nami s strani 'zgrajenih tovarišic'. Seveda jim nisem ostal dolžan, a to sem storil nedirektno, tako, da sem obvladoval ves razred z raznimi humornimi in pritajenimi vložki. Huronski smeh celega razreda, kateremu vzroka take učiteljice niso mogle odkriti, ali pa kar odkrita prostodušnost, sta jih na dolge roke spravljala v bes in potem v poraženost oz. k pameti. Na tak način se je dalo do neke mere urediti tudi kakega učitelja in pa seveda celo bando pokvarjenih oficirjev JLA. 

Vendar imajo ženske (enako kot otroci ali hišni ljubljenčki) vso pravico, da kdaj ponorijo, kadar se jim dela krivica. Kadar je tako, je treba te izpade ali jadikovanja stoično prenašati in popraviti vzroke. V nadaljevanju bomo dodali nekaj video zapisov, in eden od njih je, ko punca zasači svojega fanta, da na telefončku zija 'cestne delavke'. Upravičeno ponori, še posebej ker se on sluzasto obnaša na njene zahteve po pojasnitvi. Ženske imajo mnogokrat zelooo upravičene vzroke, da se jim strga film, v zadnjem poskusu, da bi uredile stvari, ki se jih mora urediti.

A danes ne bomo o tem, ampak kako lahko v današnjem feminističnem času moški sploh stopi na duhovno Pot. Včeraj npr. sem bil v trgovini, in dvakrat sem se moral prevleči tik mimo skoraj povsem gole in bose mladenke kakšnih dvajsetih let, ki sta s svojo mamo zapirali pot, pri tem pa čudno vrteli oči. In ko je bilo najtesneje, je mladenka izvedla neko telovadbo, ki možakarje ne pušča hladnih. Moral sem se sam v sebi nasmehniti: ne da bi ju natančno ali direktno pogledal, sem se previdno izvil mimo. In pri tem razmišljal, da ''moška duhovnost'' sploh ni mogoča, če se nahajaš v takšni družbi. Npr. doma ali v službi. S tem naj se ukvarjajo domiselni patri.

Najobičajnejše nasilje nad moškimi je torej spolno nasilje, ki ga ženske izvajajo preprosto s tem, da se slečejo, pobrijejo kosmato kožo, se nadišavijo, smehljajo in paradirajo čisto mimo. Indijski svetniki pa so dejali, da naj, kdor želi resnično pristopiti h Gospodu, pazi na svoje oči, ker ga še leseno deblo v podobi ženske lahko vrže v temine čarovnice maye, iluzorne zemeljske energije.

Prva lekcija: kdor ni pripravljen na boj za čistost, ne hodi po poti svetnikov, zato njegova 'duhovnost' ni nikakršna, tudi moška ne. Moški postane moški šele, ko se nauči obvladovati svoje živalske strasti. Kako prakticirati duhovnost, ko imaš doma ženo, ki si želi spolnega uživanja nekajkrat na teden ali mesec, ti pa tudi, naj rešujejo domiselni navdahnjeni patri in padli 'bhakte'; svetniki in Gospod Jezus pa so jasni:

'Prodaj' vse, kar imaš in kar si, in se okleni Gospodovih nog.

Pater v zgornjem (če se ne motim, ker sem prelikal nekaj linkov) predavanju sicer govori o preroku, ki je dvakrat ali trikrat kupil kurbo za ženo, pa mu je uhajala nazaj v obrt, a to ni nikakršna duhovnost, ker Nauk mora biti pravilno razumljen, in ga je Jezus v Evangeliju nekajkrat jasno oznanil:

Ne prodaj vsega, kar imaš, in si kupi kurbo za ženo,
ampak prodaj in razdaj vse, kar imaš, IN HODI ZA MENOJ!

Mi moramo svoje življenje torej odvreči, ga prodati, kot da je stara pocestnica, in si kupiti Novega, Večnega. Pocestnice lahko vztrajno odkupuje le Gospod, mi pa nismo Gospod, in bolje je, da vse prodamo in odvržemo, in si kupimo njivo, na kateri smo našli en sam majhen zarjavel križec. Tako se to začne, to je PRVI KORAK. Vse to je v Evangeliju. 

Da pa je to možno storiti, moramo najprej postati pogumni. Pogumen pa je samo bojevnik. Ta pogum ne potrebujemo zato, da bomo vztrajali v bolnih odnosih z drugimi v imenu kvazi-Božje Ljubezni, ampak zato, DA BOMO VSE TO MIRNO ZAPUSTILI IN SE V CELOTI PREDALI SLUŽENJU GOSPODU.

To je udarec, vreden bojevnika. Vse drugo pa je le vrtčevska 'duhovnost', ki šele vodi v to. Duhovnik, ki mu to ni jasno, nima pojma o sv. Janezu od Križa in sveti Favstini Najsvetejši, torej mu je Jezus Gospod tujec.

Druga lekcija za moške

Ko sta brata, lastnika restavracije z ogromno izgubo, na pomoč poklicala kuharja Ramsaya, ju je najprej odpeljal v boksarski ring, jima nadel rokavice, ter zdražil v boj. Ne more 'mona' restavracije voditi. Šele ko sta pokazala nekaj borbenega duha, jima je začel reševati restavracijo.

Druga lekcija za pravega moškega je torej, da je kontrolirano bojevit. Če ni bojevit, ga že punce v šoli šikanirajo, da skoraj samomor naredi, kaj šele če ga fantje. Današnja ženska je zabredena v iluziji, da je moški le nekak posteljni in hišni postrešček, hišnik, in da ga je dovoljeno udariti ali poniževati, on pa se bo samo umikal in barval ograje. Seveda pravi moški, ki je šel skozi šolo 'moške duhovnosti' tega NIKOLI ne dopušča, razen če je sam slabe vesti in krivec. Če pa 'v njem ni greha', je njegova dolžnost, da se NIKOLI NIKOMUR ne pusti poniževati in šikanirati. Razen če je že na poti svetosti, pred tem pa vsekakor ne.

Dandanes je moški spol sprejel filozofijo spolne enakosti, in zdaj se spet zbuja, ter nasilnim ženskam sporoča, da je skapiral lekcijo: enakost spolov je, da ko ženska po krivici udari, ima moški pravico, da udari ENAKO nazaj. To je enakost. V zgornjem videu pater reče, da moramo fante naučiti, da se bodo borili zoper zlo, da ne bodo obupali, da ne bodo ležali na tleh in se pustili premagati zlu. NUJNO poslušajte ta zelo navdahnjeni del govora, od 24:00 do 25:53 minute. Link še enkrat: KLIKNI

Šele ko ste poslušali patrove besede, boste veseli tehle dveh fantov: prvi sicer dela napako, ker se druži s pokvarjenimi punčarami, a ko se končno spomni 'enakosti spolov', s katerim so ga najbrž posiljevali že od rojstva, se zverinkam zgodi nekaj, kar jih niso naučili, je pa pravično:


Naslednji posnetek pa je še bolj zmagovit: 14-letnik se ubrani podivjane voznice; s pomočjo argumentov, kamere in dejstev, jo premaga v besednem in skorajda fizičnem dvoboju. To je prva lekcija, ki jo morajo obvladati možakarji, če mislijo kdajkoli stopiti na duhovno Pot: če se ne moreš umakniti, se spopadi in ne popusti zlu! In še več: če je boj tega vreden, SE NIKOOOOLI NE UMAKNI PRED POKVARJENO ŽENSKO! Umakni se šele, ko dojame lekcijo. Sicer se vrne sedemkrat hujša. 


Tudi tale možak ima srečo, da je dovolj obilen in pogumen, da se je ubranil norice, ki je poleg tega tudi pokvarjena, saj skače v njega toliko časa, da se on začne braniti, da ga posname in mu potem grozi s sodiščem zaradi 'napada':


Potem je na spletu kar nekaj posnetkov, kako natrenirane punčare kot anakonde zadavijo največje borce v ringu, s pomočjo jiu-jitsuja. Poglejte npr. tole šampionko, ki kot zajce podavi štiri močne fante zaporedoma. Vsa ji čast: 



Kar bi bilo seveda bolj kot ne farsa v realnem, uličnem boju, kjer ni pravil in prepovedi udarjanja. No, če je kdo od fantov tako neumen, da se spusti v boj z žensko, mora vsekakor ZMAGATI, če začuti, da je njen namen, da ga javno poniža. Poglejte si tale primer, ko se je vojaška kapetanka spustila v boj s svojim vojakom in doživela neobhodno lekcijo:


Moški so se torej začeli osveščati, sprejeli so filozofijo enakosti, zato udarijo nazaj. Seveda je bolje umakniti se, a kadar umik ni mogoč, situacija pa je nepravična za moškega, mora stopiti v boj in vztrajati do zmage, če je cilj tega vreden. Če pa ni vredno, se je bolje umakniti.

Zato je potrebno že mlade fante učiti samoodpovedovanja, potrpežljivosti in prenašanja težav; ko se gre za PRAVIČNOST, pa je druga pesem. Stopiti mora naprej in na tak ali drugačen način prevladati. Za kaj takega pa so potrebni MOČ, POGUM, ZNANJE in PRAVICA.

Tretja lekcija: zmagaj na lep način

Kdor je torej kandidat za Pot za Gospodom, mora biti bojevnik. Bojevnik pa se bojuje. Najprej sam s seboj in svojimi pomanjkljivostmi, ko se okrepi v pravičnosti in moči, pa z zlom in neumnostjo, na katera naleti. Ogromno je svetnikov, ki so bili pred tem vojaki, vitezi, bojevniki. Tudi moj prvi duhovni učitelj na Vzhodu je bil nekoč vojak v vojni. In drugi tudi. In vsi moji predniki.

Moška duhovnost brez znanja besednih, čustvenih in telesnih borilnih veščin torej nikakor ne more biti moška, ampak ostaja poženščena in lažniva, izmuzljiva. Celo satanska, pod krinko duhovnih mondur.

Tukaj mojster Wong odgovarja na vprašanja, kako se ubraniti lastne podivjane ženske, brez da bi jo 'naredil grdo' in bil preveč osramočen v javnosti. Naj vas nekajsekundna reklama vmes ne zmoti: 


Tu je še ena varianta, možje veliko sprašujejo:


In tu še ena, ko je ženska upravičena do svojega besa, ker je fant ena telefonska grdoba:


Stvari se dajo rešiti tudi na spodoben način, kajti če podivjano žensko v stresu udariš, ker ne znaš drugače, se bo takoj našel kak tepec, ki jo bo branil ne glede na vzrok, in opraviti boš moral še z njim, ona pa te bo tožila za svojo modrico na obrazu in postal boš kriminalec v očeh države. Ja, biti pravi moški dandanes je res hudo nevarna zadeva. Zato pametni fantje storijo raje takole, ko punco ujamejo pri varanju:


Torej se ni samo umaknil, ampak se je bojeval proti gnusu in ji dal nujno lekcijo. Tale pa punci pripravlja posebno presenečenje, kar nekaj časa traja ta priprava, lahko pogledate le konec, ko ji pokaže posnetek njenega varanja in jo nažene iz hiše, kot se spodobi za možakarja. Od 3:15 minute dalje: 


Ta fant pa je svojo zalotil, da se na fejsbuku dogovarja z drugimi, in se ji je 'podvalil', ter jo poklical kot novi ljubimec, a ko je videla, da je on, je prekinila telefonsko vezo in se ni več javila. Žalostno, a tako delajo možaki, brez solza in brez divjanja: 


Mone obeh spolov pa vztrajajo v bolnih odnosih in prevarah, in za njih je "moška" ali "ženska" duhovnost popolnoma nedosegljiva. Sam ne smeš NIKOLI varati, a tudi pustiti, da te nekdo vara, ne smeš. To je temelj krščanstva, ne pa odkupovanje prostitutk, zase, kajti to je Očetovo delo, ne tvoje. 

Zaključek

To je bilo, zelo na kratko, napisano za moške, ki ne želijo biti 'mone', ampak pravi moški, in s tem kandidati za kasnejše Gospodove osebne spremljevalce in svetnike. Kot vidimo, si morajo na trd način privzgojiti veliko potrpežljivost, zdržnost proti strastem, sposobnost prenašanja krivic in bolečine. Ko pa pride do tega, da je treba braniti nedolžne, Nauk ali sami sebe pred krivičnimi, ki so od hudega duha vodeni, morajo opraviti svojo dolžnost in se spopasti s tem, vse do zmage. Včasih je spopad tudi v tem, da se umakneš, in Bogu prepustiš kaznovanje, a nujno je, da onemogočiš trenutno nadaljevanje zla, kadar se to nadaljuje.

To lahko stori le tisti moški, ki je šel skozi 'viteško šolanje', zato ne počne teh stvari:

- ni suženj ženske,
- ni suženj lastnega ega in telesa,
- ni lažniv,
- ne krade in
- ne prešuštvuje.

Kadar ne gre drugače, sprejme boj, kadar pa sprejme boj, zastavi svoje življenje zanj. Samo v tem primeru je lahko uspešen, kajti le če zastaviš svoje življenje, bo Gospodova Moč s teboj. Kdor pa se boji za svoje življenje, je pussy, in naj še tako za šankom bobna bojne pesmi, skupaj z drugimi 'junaki', je še vedno mona.

Moška duhovnost se torej začenja v ringu, pod budnim očesom pravega mojstra. A danes najti pravega mojstra, ki je svoboden suženjstva svojim strastem in ženski, je enako težko, kot na polju najti zlat cekin. A so, in kdor je resen kandidat za Pot, mora najprej končati to trdo šolo, sicer ne bo videl nebes do konca sveta. Pot Domov se namreč začenja z bojevništvom.

Preberite si!

Naletel sem na knjižico, ki jo morajo prebrati vsi, ki mislijo resno. Založba Družina je izdala knjižico z naslovom Shotaro. Knjigo je napisala bojevnica, najbrž sicer invalidka, in je odlično branje celo za tiste, ki dobro poznajo japonske borilne veščine in zgodovino, in tudi ZA ODRASLE. Kakšen našpičen katoliški klerikalec bo užaljen, da knjižica govori o nasilju in maščevanju, pameten človek pa se bo iz nje naučil marsičesa, kar je ključno za Hojo za Kristusom: vztrajanja v hudih težavah, preseganja svojih omejitev in invalidnosti, najdenje borbenega duha in znanja, ter boj proti zlu. Prevod je sicer precej lesen, čuden na čase, ker prevajalka nikoli ni vadila borilnih veščin in se zato včasih zelo okorno izrazi, a vendar:

pohitite z nakupom, samo 800 izvodov je, kupite po več knjižic in jih darujte fantičem, da zaživijo! Tudi sam sem delo priporočil, in prvi rezultati so že tu, pa tudi poslal jo bom komu, da najde pravo smer v teh časih nasilnega feminiziranja, zaradi katerega je moškim prepovedano biti moški, pa četudi si general Maister, Trump, Orban ali naš Janez Janša.  

Ja, pater so dobro povedali v onem predavanju: boj proti zlu je naloga pravega moškega, brez te moči ni mogoče postati Božji služabnik. Zato se včasih človek sprašuje, ko gleda Cerkveno meglenost, ali je to, da smo vsi skupaj kot ene babe, res tako zelo Kristusovo? Vendar pogum založbe, da je premagala klerikalističnost in izdala to samurajsko knjižico, zbuja upanje. 

Prva stopnja na Poti je postati samuraj. Samuraj pomeni: pozabiti nase in žrtvovati svoje življenje za gospodarja in nemočne. Vendar ostati le samuraj pomeni postati demon. Zato je nujen naslednji korak: spoznati Gospodarja nebes in Zemlje, vseh vidnih in nevidnih stvari, in dati življenje Zanj. 

S tem pa si pridobiš Življenje, in to za večno!

Juhuhu, aleluja, juhuhuuu!!!











10 komentarjev:

  1. Odlična, praktična obrazložitev bojevnika v vsakdanu in na Poti, ni kaj dodati, enako velja za ženske. In vse domiselne variante o imeti skupaj duhovnost, doma pa 'klasik družino' pač ne gre.

    Ljudje pa smo naivčine, vsaj mislimo tako, in potem ne ukrepamo, ko bi morali. Ta naivnost pa je lahko res malo po naravi, več pa po nekem defektu oz. manjku še. Kot si lepo ob prilikah že pojasnil, najprej je, da sam veš, kaj je prav in kaj ne in da živiš brezprekorno, to sta prva dva temelja, da ubraniš resnico in preprečiš zlu pohod.

    Tretji temelj, najbolj osnovni in za pogon, pa je borbeni duh, ki pride z vadbo, kjer volja zajekleni. In to troje mora biti povezano in v ravnovesju. Če se to vse skupaj poklopi, potem se lahko delajo premiki in je krik. Če pa imaš npr. moč, ne veš pa, kaj je prav in kaj ne, potem pa je zmeda in ornk zavoziš stvar, saj te sila na hitro odpelje vstran.

    Sedaj pa se vrnimo k treningu! In hvalite Jezusa in Njegove, ki srce nam odpirajo, Domov nas Milo vodijo. Vzpostavimo namero, biti pri Gospodovih stopalih. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prav poveš, lidija: najprej je bojevnik, sledi naslednja stopnja popolne budnosti, ki onemogoča ego, tretja stopnja pa je Ljubezen do Gospoda in svetih. Vse to v eni sekundi pri tistih, ki so mojstrirali. Kdor ni najprej 'samuraj', potem zenist, in šele potem kristjan-bhakta, je zagotovo ujet v mreže čarovnice maye, in tudi ves trud in domislenost patra-zdravnika, bo zaman. V takem primeru duši ostane le eno: slavi in Ljubi in služi svetnika, in on te bo odkupil pri Gospodu.

    A predojdipalni narod, ki ga oče ni naučil morale ponotranjiti, ne ve, kaj je prav in kaj ne, in imamo bolno civilizacijo, vera je plehka in kristjani sodelujemo pri zlu. Brahman Ivan Štuhec, ki bi ga morali vsi predsedniki za nasvete spraševati:

    http://radio.ognjisce.si/sl/203/komentarji/27388/

    Kar dobro 'potipa' tudi naše krščanstvo:

    "Če se bo v slovenskem političnem prostoru še enkrat ponovilo to, kar so posamezni kristjani počeli od Kocbeka do danes, potem se more slovenska krščanska politika resno zamisliti nad svojo oznanjevalno in pastoralno dejavnostjo, ki je prav na področju družbenega vedno bolj medla, brezbarvna in mavrično-margarinasto razmazana."

    Bom še drugi, višji del o moški duhovnosti napisal, kakor stoji od začetka sveta, pa upam, da bo kakemu dobremu patru všeč, ker nisem prepričan, da se bo ujemalo z aktualno dnevno teologijo.

    Lidija, sem mislil, da me boš za šovinista proglasila, marsikatera bralka bi me. A take so rojene v letu krave, je rekel samuraj, ker se z rogovi zaletavajo v karkoli.

    PS, če kdo ni videl razlike med filmčkom, ko punca zadavi štiri fante in tistim, ko vojak zadavi svojo poveljnico:

    Fantje so zelo hitro spoznali, koliko je ura, in požrli svoj ego, s tem, da so, čim so bili v končnem prijemu, tapkali po tleh ali po njej, kar pomeni vdajo, in ona jih je takoj spustila, in so bili dobri prijatelji, ker je prava športnica, oni pa so pravi fantje (ki pa so videli že boljše dni, pošteno reče eden čisto na koncu).

    Oficirka pa je zaj...na: že zdavnaj je videla, da ni rešitve, a njen klinčevi ego ni dopustil, da da znamenje predaje, do konca je šla, kot da gre za smrt, in seveda je končala v napol nezavesti. Tudi tisti fantje bi, če bi bili neumni. Za tak neslaven konec boja zanjo, pred vso vojsko, je torej kriv njen ego, po drugi strani pa je s tem jasno, da bi tudi ona nasprotnika do konca davila, če bi le imela priložnost. Ta ženska je torej zverina, fantje so fantje, svetovna prvakinja pa je kot Oče Pravični, ki deli kot kdo zasluži.

    OdgovoriIzbriši
  3. To je beseda, po Gospodu in Duhu razločevanja, za to pa slovenski običajni bralec skoraj ne premore več kapacitete. Opažam skoraj vsak dan, čez malo bolj zajeten tekst se ljudje ne pregrizejo več, ker jim je to odveč in 'nebodigatreba'. Celo zasledila sem raziskavo, da smo ljudje v povprečju bolj neumni. V smislu kritičnega razmišljanja in odbiranja zrnja od plev.

    Ljudje ne gojijo več aspiracij po čem višjem, čemu so se sploh rodili? Jim je v tej družbi zlaganih udobnosti prefletno? To se večina absolutno ne sprašuje, še ko jim zadnja tretjina ali četrtina življenja začne tiktakati, preidejo v fazo misli, kako so celo življenje garali, hiše gradili in delali za druge, otroke vzgajali, zdaj je pa čas, da še kaj ZASE POSKRBIJO!!! Pa se začno po toplicah namakati, pa na izlete hoditi in na čedalje bolj otročje jim vleče. In ko doživijo rahlo zrcalo, kaj bo za na koncu življenja pokazati, odvrnejo: »Ja, marsikaj, toliko kot sem pa jaz garal pa delal, drugi nikoli ne bodo.«

    A to je bilo zase in za družino. Lepa reč. Tako da jim otroci sedaj pripeljejo vnuke in jih pazijo, pa se nekateri s tem zamotijo, medtem ko njihovi otroci v službah ponavljajo krog staršev, garanja in zidanja – na novo. Da ne govorimo, kako nekaterim starejšim hiše samevajo, in si belijo glave, da če bi še enkrat bili mladi, pa ne bi takšne bajturine gradili. Nema konca in kraja zapletom, kamorkoli so zapeljali svojo ladjo življenja, ni rešitve.

    Pa da ne govorim na splošno, tudi sama nisem ravno pri brihtnih, tumpasta sem in bebasta, zaletava, včasih ne vidim pet prstov pred nosom, četudi nisem rojena v kravjem letu.

    Jona, da bi bil to šovinistično pisanje, kar razlagaš? To je obujanje naroda od mrtvih, da prekaplja tistim parim, ki bodo vlekli voz naprej. Saj beremo, da brahman Štuhec podobno govori kot si pisal, samo malo še v oblicah in po njegovem lastnem stilu.

    Karkoli delamo in se naprezamo v tem življenju, brez da sebe brusimo v bojevnika po opisani poti, je vse volovsko rinjenje in kupčkanje, ki na koncu samo grenčino pusti. In še biser na vrhu, ljubiti svetnike in njihovo Ljubezen do Jezusa Rešenika slaviti v srcu. Hvaljen Jezus in Njegovi, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  4. To pa je komentar, lidija, takoj ga nalepim zgoraj desno med posebne! Odlična analiza dejanskega stanja, hvala.

    Toda, pozor, pozor, dogmatični krvosledci so nama že dolgo za petama, in ko sem v omenjeni Družini prebral strahoten krik z naslovom ZAVRAČAMO PELAGIANIZEM IN GNOSTICIZEM, in sem se prebil skozi to Kongregativno kolibocijo odločnosti, sem se zamislil in se spomnil, da me je že kdo med gnostike in pelagijce želel poriniti.

    Zato na kratko (ker se mi ne ljubi celega bloga o tem pisati in razparcelirati omenjenega pisma):

    Tukaj ne jadikujemo, da je ta naš svet nepopoln, da nas telesnost omejuje v Božjem (kar pa naši svetniki povedo skozi svojo izkušnjo), ampak povemo takole:

    Kot govori Nauk katoliške dogme, trdimo, da je ta naš planet popoln, in vse na njem je popolno:

    - poglej pokakanega in pobruhanega pijanca v grabnu: to je popoln pokakan in pobruhan pijanec, nič mu ne manjka;
    - vidiš predrto pnevmatiko avtomobila? Kak duhovnik bo rekel, da je nepopolna, ker ji manjka zraka, a mi ne govorimo tako: popolna prazna predrta pnevmatika je! Nič ji ne manjka.
    - Enako je z invalidom: nič mu ne manjka, popoln je v svoji edinstvenosti, ker je popoln, celoten invalid.

    Torej je ta svet res popoln, saj ga je Bog Oče ustvaril, kot uči Nauk. OK? Srečni?

    Torej nismo heretiki, ne? Zdaj pa jaz vas vprašam: je ta Zemlja (en planet med milijoni v neštetih vesoljih) res naš Izvorni in končni Dom? So tukaj nebesa?
    - Če so nebesa tukaj, zakaj pa je Jezus Gospod odšel Tam in Ga čakamo? (No, vsi Ga ne čakamo, ker je za mnoge vedno TU).
    - Mar meseno telo ni celo Gospoda, ki je Kristus, oviralo in mučilo pri nekih stvareh? Tudi ko Oče pošlje popolnoma čiste in večno osvobojene osebne spremljevalke, duše s posebno nalogo, na Zemljo, in te duše dobijo telo, imajo tudi te duše precejšnje omejitvene težave zaradi telesa. Take duše, nitya siddhe, so bili npr. mati Marija, oče Jožef in sveta Favstina Kowalska Najsvetejša, pa še mnogo drugih.

    Torej je življenje v telesu vseeno ena huda ovira za mnoge iskrene duše, ne pa za vse. To je dokazal že sveti Ignacij Antiohijski s svojim 'samomorom', katerega je tudi sveti Frančišek tam pri sultanu poskusil, pa mu ni uspel, ker je bil sultan nabrit Cefizelj.

    A vidite, ta svet le ni popoln, četudi je popoln v svoji nepopolnosti. Zato pa brahman Štuhec pojamra, in mi tukaj tudi. In še nekaj: ni izvor vsega hudega le nečistost naših src, kot trdi omenjeno pismo Kongregacije za nauk vere, ampak obstajajo tudi izjemno močne sile vesolja, ki so sovražne človeku, pa to ni hudič. Res je sicer, da jim vrata odpirajo naši grehi, a tudi čiste Gospodove duše, zdaj svetniki, so bili mučeni od teh sil, čeprav so imele čista srca.

    Eno je torej teologiziranje in pisanje sicer smiselnih traktatov, ki pa jih nihče ne razume in so sami v sebi tudi protislovni, drugo pa je BOG-TI, bhakti z Gospodom,

    ki je Cvet, NEODVISEN od vseh ostalih pobožnosti IN špekulacij.

    In dokler bo ta svet, bodo bhakte, ki bodo jokali nad njim, četudi je ta svet sicer popoln, po Božje popoln: je popolna prevzgojilna kaznilnica za tiste padle duše, ki smo prišli sem dol užitka in vladarstva iskat, namesto da bi ostali v Božjem Kraljestvu, v Domu. No, dobili pa smo trpljenje, da se spametujemo. Orodje tega trpljenja je tudi naše telo. In lidija je odlično opisala to trpljenje sveta.

    Zato ni druge, kot postati kot svetniki: najprej bojevnik, potem prebujenec in potem bhakta in Jezusov večni spremljevalec.

    Ko je zadnji samuraj častno umiral, v bitki, na koncu filma POSLEDNJI SAMURAJ, je dahnil zadnje besede: "Vse je popolno!"

    Smrk.

    Vse je popolno, ne le v Luči Brahmana, ampak tudi v Jezusu Gospodu. A kljub temu se moramo boriti proti zlu, kot ta samuraj, da s tem pomagamo tistim mladim, ki še ne vedo, da je vse popolno.

    Brez modric ni bojevnika, brez bojevnika pa ni resničnega Gospodovega služabnika. Tudi krhka sveta Favstina Najsvetejša je bila Gospodova neverjetna bojevnica, in je še zdaj.

    To je Živi Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Dobri!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jona, odlično pojasnjeno, kar pa gre skupaj v umu, če je ta presvetljen in lahko nad zemljenost pokuka, v presežno. In vse se dogaja s polno silo in močjo, si kot na valu. Ena stvari se lahko po Gospodovi Milosti doumeva, če tudi sami damo celo srce v eno stvar.

    Res je, kar pišeš, so sile vesolja, ki so strašne in naš nered ter nedisciplina jih krmita, nam pa zgago povzročajo, tako da nas obgrizejo. Da se proti temu zavarujemo je red, izpolnjevati naše naloge in dati vse od sebe, ko se nečesa lotimo. Kdor dela tako, mu kljub utrujenosti telesa v srce priteče sladek Mir, ki je od Gospoda in biti pri tem naklonjen Božjim ljudem, svetim ali Njegovim svetnikom.

    Zanimivo je tudi to, da kadar človek dela in živi tako, se mu tudi pojavnost in obraz spremenita, kot bi se sčistila, neka svežina in sij sta pridana. Razjasnitev in odprtost. Živa voda odplakne vse nečistoče. To sem že večkrat zaznala pri kakšnih ljudeh. Če pa pogledaš človeka, ki mu je v duši tesno in si je oprtal breme sebičnih želja in hotenj, pa je njegov obraz zemljen, obtežen, temen, pa čeprav ima kakšna ženska kup ličil na sebi.

    Kot pravijo, da smo vsi ljudje med seboj enaki; nismo, vsi smo duše, ne telesa, sij in očiščenost pa sta zelo različna. Hvaljen Jezus in Njegovi, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja, ni kaj, tvoji komentarji so iz Božjega jemani, hvala ti!

    In ker ljudje nismo enaki, ne po duši ne po stasu, je prepoved ločitve poročenih seveda ena sama hudičeva mučilnica, ki je iz Jezusovega priporočila Judom pred 2000 leti naredila starozavezni peklenski primež. Seveda se iskalec-bhakta na tako omejitev ne ozira, požvižga se nanjo, kajti na prvem mestu mu je Jezusova Živa Beseda, ki govori, da nihče ne more biti Njegov učenec, če so mu na prvem mestu njegovi bližnji, kaj šele tisti, ki jih je hudi duh ujel.

    Teh stvari se bomo globlje dotaknili v 2 od 2 zapisu o moški duhovnosti, ki ni modernistična in na Lutra pocukrana s socialističnimi parolami, ampak ZARES ODREŠUJE DUŠE, ZARES JIH V NEBESA VODI.

    Ker so nam tisti organi dani samo v zablodo, in so znak le zemeljskih strasti in oprijemanja skal skupaj s Kajnom.

    Kogar zanima resnična moška duhovnost, ki seveda ni več moška, je pa možakarska, mora biti pripravljen iti po stopinjah svetnikov zadnjih 5000 let. Vse ostalo je smetanasta vera, v stilu: "Grem pa k župniku, da mi pove, kako naj reagiram, ko je žena prišla domov proti jutru, vsa pomečkana, hčerka pa ima že sedmega frajerja. Obe pa me ignorirata in zaničujeta." Seveda bo kak domiselni dobri človek na fari že našel kakšne besede olajšanja, češ da je Jezus tudi trpel, naj kar še naprej požira d..k, bo pa v nebesih poplačan. In prav zaradi tega, je rekla D.F, gredo krščanski zakoni najlažje narazen - s sekiro. In končni rezultat te 'duhovnosti' je, da vsi končajo v vicah in peklu. Pa toliko so se guncali med rjuhami, žegnali, pojedine imeli, na izlete hodili in proslavljali obhajila, birme in poroke! Na koncu pa vsi v spodnjih vicah. To je pač DEJSTVO.

    No, k sreči je Gospod ravno, lahko, direktno, sveto, nebeško, božansko Pot Domov oznanil, s tem ko je jasno povedal, KDO JE LAHKO NJEGOV UČENEC. In On ni rekel, da je učenec tisti, ki je krščen, ki je 'kristjan', ki se kikle drži, četudi je postala demonska; tudi ni potvarjal očeta Jožefa, ki je s svetnico živel, in Božjim Sinom, v naše peklenske okoliščine. Rekel je preprosto:

    "Če kdo pride k Meni in ne 'sovraži' svojega očeta, matere, žene, otrok, bratov, sester in celo svojega življenja, ne more biti Moj učenec." Več in podrobneje pa tukaj:

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+10%2C+34-39&id13=1&pos=1&set=2&l=sl

    To je temelj VSEGA, kajti naš Bog je ljubosumen Bog, od same Ljubezni do nas je ljubosumen.

    Iz Njegovih Besed lahko vidimo, da se dobri patri včasih bojujejo povsem v nasprotno smer: želijo skupaj obdržati hudiča in prebujajoče se Božjo dušo. Zato tudi sami ne bodo deležni nebes, ko jim pride čas, ker taka dobrota je v pekel tlakovana pot.

    Če je prehudo, eden pa si zelo žeeeeli Boga, bo razhod za vse skupaj na dolge proge Odrešilen; kajti če se razidejo lepo ali pa grdo, bodo na koncu Rešeni vsi, če bo le eden od njih našel Gospoda in postal Njegov čisti Bog-ta, bhakta, osebni večni spremljevalec in služabnik.

    To je Živi Kristusov Evangelij. Usmili se nas, črvov grešnih in nevredih, o Gospod!





    OdgovoriIzbriši
  7. Hehe, tudi tako reagirajo pravi moški na posiljevanje feminizma. Piše, spodaj v linku, da je g. Židan svoje nagovoril takole: "Spoštovane gospe, spoštovani ljudje,” in sem se spomnil na razbojnika Cefizlja, za katerega že od vrtca vem,

    DA JE SEDEM LJUDI ZADUŠIL, IN TRIII ŽEEENSKE!

    Po svoje bo kar zanimiva ponovna leva vlada, ali pa desno-leva, ko bodo vsi postali ženske v parlamentu, na čelu z Julko Mesec, če so že na faksu vsem j...a porezali in so moški postali študentke ter profesorice. Da pa kakšna političarka v ekipi nima nobene ženske, pa ni le zaradi neuspeha feminizma, ampak tudi zaradi faličnosti, zavidanja organa - to pa je druga travma, zato ubogi moški, ki dobijo tako sodelavko.

    Je pa kar prav, da bo v parlamentu tokrat manj žensk, kajti dobrih žena je bilo malo (le na desnici), ..... ministric, ki človeku lase pokonci poženejo, pa preveč.

    Vsekakor pa se je treba zahvaliti g. Toninu, pa g. Zidanšku, in tudi medli Cerkvi, da projekt MOČNA DESNA VLADA VSAJ ENKRAT PO 70H LETIH, ni uspel, še zaživel ni, ko so že gledali čez plot. Zdaj bodo pa javkali, skupaj z nadškofi, ko jim bodo levi župani pokopališča enega za drugim nacionalizirali, katoliške šole in študente šikanirali, sumljive zarodke jim bodo iz trebuhov jemali ...

    Hvala vam gospoda krščena, da ste pokazali tak EGOIZEM, in je zdaj volilni rezultat takšen, da če misli g. Janša vlado sestaviti, bo moral s hudičem valčke plesati.

    Kakorkoli obrneš, 'dič tle, 'dič tam, zlo je vsepovsod, le v nebesih ga ni. Tukaj pa nam ostajata samo vera in humor, in tole si preberite, da se nasmejete naši plemeniti resnici:

    http://nova24tv.si/kolumna/pisma-od-zmage-do-zmage-kako-je-propadel-imperij-zensk/



    OdgovoriIzbriši
  8. Ja feministična propadla Cerarjeva vlada spet lagala?? :

    http://moja-dolenjska.si/neurje-in-toca-kaj-je-v-bistvu-vceraj-odlocila-odhajajoca-vlada-pod-cerarjevim-vodstvom/

    OdgovoriIzbriši
  9. Jona, presunljivo je, da s pronicljivostjo pojasnjuješ Božjo besedo. Prebrala sem link na Matejev Evangelij, Hoja za Kristusom, do solz ganilo. V tem je osvoboditev od te nore zemljenosti in shizofrenije sveta. Predanost in popolno zaupanje Jezusu Rešeniku in najdenje edinega resničnega Doma. Zato so se svetniki in sveti umikali, pomagali pa le, ko je bilo potrebno. Drugače pa si od tega sveta le tepen. Ali pa poslušaš laži in sprenevedanja kot beremo v sporočilih naših vrlih odhajajočih vladnikov.

    Ta svet je tako kot pišeš, prevzgojilnica za padle duše, en gromozanski hipermarket, ki te zaslepi z vsemi materialnimi novotarijami, da ko se z vozičkom do blagajne privlečeš, si že ves bolan in omotičen, nato pa račun zagledaš in te skoraj kap zadane. In zato si pametni ne nalagajo po nepotrebnem in rajši to drugim prepustijo, da si nabašejo vozičke. Tiste, ki so malo bolj odprtega in že pretenstanega življenja, pa jih opomnejo, da naj raztovorijo, sicer jih na blagajni glava peče.

    Takle mamo, zato raztovorimo, sem pa spada tudi tisto, na kar se ljudje najbolj vežemo - minljiva družinska 'sreča', ki je le eno karmično prepletanje, zapletanje in vrtenje v krogih.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, na Pot Domov nas vabite, priložnosti nam ponujate, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  10. Pravijo, da je ostati v bolnih živalskih odnosih "realno življenje", jezusovski umik pa je zanje umik v haluciniranje? A kdor se umakne zato, da okrepi stik z Gospodom, ni noben hipi:

    kot sva že ugotovila skozi Favstinin Dnevnik, ji je Gospod povedal, da četudi se nekdo umakne malo od sveta, ali pa precej, njegova Božja duša še vedno, ali pa še bolj, vpliva na celoten svet. Kdor je res Božji, ne le v mondure napravljen in besed naučen, ima izjemno veliko dušo, ki se širi stotine ali tisoče kilometrov daleč. To je ta NOVA OBLEKA, duhovno telo, ki ga dobi Jezusov čisti bhakta. In s tem telesom zaznava mnogo, istočasno pa tudi oddaja. In Sveta Favstinka Najsvetejša je povedala, da je presenetljivo, kako zelo so duše med seboj povezane, čeprav osebe sicer niso. En primer najdemo v njeni biografiji: isti dan, ko je prišla v samostan, je v njem umrla mlada redovnica. In je ta redovnica čez nekaj dni prišla k njej, ter jo prosila, da uredi, da bo nek duhovnik molil zanjo. Favstina je najprej mislila, da so to le sanje, zato je umrla prišla ponovno, in ko je bila prošnja izpolnjena, se je prišla še zahvalit.

    Kako je ta duša, ki Favstine sploh ni poznala, vedela, da se mora obrniti nanjo? Da jo Favstina lahko sliši, za razliko vseh ostalih nun, ki so z njo živele, a so bile duhovno še vedno speče? Kako je vedela, da je imela Favstinka že od malega povezavo z umrlimi dušami in je molila zanje?

    Duše vedo. Zato se sam ne mučim s kakšno trmoglavo osebo, ki pa mi je (bila?) pri srcu, četudi jaz njej morda nisem, in si rečem: čakaj, čakaj, bom že prišel na vrsto. In ko ta oseba umre, ji poskušamo z Božjo ekipo pri Gospodu nebesa omogočiti, kar niti ni tako težko, če se Ljubi Gospoda, dotična duša pa se ne upira. Če pa se zelo upira, potem pa naj odbluzi, kamor jo tako vleče, groza, groza ... In imamo umrle duhovnike, in 'velike kristjane', ki nebes še povohajo ne. Lahko so zamislimo, v kakšnih neumnih grehih so živeli in to nadaljujejo.

    Haha, tole si pa napisala za v Sveto pismo moderne dobe:

    "Ta svet je tako kot pišeš, prevzgojilnica za padle duše, en gromozanski hipermarket, ki te zaslepi z vsemi materialnimi novotarijami, da ko se z vozičkom do blagajne privlečeš, si že ves bolan in omotičen, nato pa račun zagledaš in te skoraj kap zadane. In zato si pametni ne nalagajo po nepotrebnem in rajši to drugim prepustijo, da si nabašejo vozičke. Tiste, ki so malo bolj odprtega in že pretenstanega življenja, pa jih opomnejo, da naj raztovorijo, sicer jih na blagajni glava peče."

    Priklanjam se pred temi besedami: naj drugi vozičke nalagajo. Ja, glava boli od vsega naloženega, saj je že Gospod Buda dejal: "Kar si želiš in dobiš, tisto te potem muči." Kupil se dober drobilnik vej, ker imam tega veliko, a potem imam še več dela z vsem skupaj in klinčevo težko mašino. Enako je, ko si zamisliš ženo in otroke. Tak osebek nima dovolj energije in časa, da bi resno hodil s Kristusom Gospodom. A dobri domiselni patri bodo že kakšno 'rcnijo zanj poiskali, kak lekadolček.

    In res, kot veliš: družina je le posledica želje po spolnem uživanju, nič drugega. Naša žlahta, prijatelji in domovina so produkti želje po spolnem uživanju, telesa torej. Zato se prava Pot začne, ko se začne prositi za čistost in se jo tako ali drugače, ali pa vsaj v največji možni meri, doseže.

    Saj razumem naše dobre patre, ki pomagajo izgubljenim ali zmedenim moškim, a enako dobro bi jim pomagal časten trener boksa ali Ramsay, če niso že povsem pohojeni makaroni. Če pa so že take razkuhane hrenovke, jim pa itak ni nobene pomoči, s takim materialom ni mogoče delati, zato je veliiiiiiko boooolje delati z otroci, ki so šele na začetku pohabe.

    Bomo jutri napisali o resnični moški duhovnosti, ki pa seveda ni moška, ker je enaka tako za svetnice kot svetnike. A jo možaki lahko izvedejo, in rešijo ves svet.

    Pa lep dan in hvala.



    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.