- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

četrtek, 7. junij 2018


74. Začenja se vojna
Kaj pa Gospod Bog?

Specialne taktike pri Hofru


7.6.2018, četrtek, dobra čebelja paša in vojaki vsepovsod.

Če je kdo zgrešil današnje komentarje pod prejšnjo temo:


Danes sem se službeno zapeljal po naši južni deželi, in moram reči, ker sem izkušen človek, da diši po vojni. Ozračje preletavajo vojaški helikopterji, celo neka brenčeča muha od vojaškega letala, na cesti pred mano policijska 'marica' proti Metliki, policijski avti v Črnomlju sem in tja … In ko ustavim na Hofrovem parkirišču, so tudi drugi tam, ki niso na malici, ampak po službeni dolžnosti. Čisto na koncu parkirišča je bila, v taktično čepečem položaju - ne vem ali zaradi senčice ali zaradi sovražnih svinčenk oz. migrantov - specialna bojna udarna skupina Slovenske vojske. Eden je komandiral, zdela se mi je tudi angleščina, in s prstom kazal na različne konce parkirišča, ostali pa so angažirano sledili.

Ker sem bil vojak, v pravi vojski, vem, da je to vaja, a vaja se tu doli dogaja šele, ko je že skoraj vojna. Za začetek takšna - sledite ažurnim vsakodnevnim novicam o bojih z migranti na naši južni reki; novicam, ki jih levi mediji molčijo, da ni za povedat:


Še ena vojna, večna, pa se nadaljuje

Saj veste tisti rek, ko tat vpije: ''Držite tatu!!'', in prav to počne medijski in politični 'mainstream' tudi pri nas. Nekateri komentatorji komentirajo, da ko bo leva vlada, bo volk sit in koza cela:

Meja bo 'trdno' zaprta, kot zmernejši levi politiki obljubljajo, naša mesta pa se bodo barvala na rjavo, ker bo vse več migrantov v njih. Tja bodo prišli inkognito, v policijskih taksijih, bili taktično prikriti, dokler ne zastara rok, in potem dobili azil. To je ta kajnova 'mož beseda', saj vsi vemo.

Večna vojna je torej med Resnico in lažjo. Že stari Hebrejci so vpili, da je Odrešenik lažen prerok, in da Ga je bolje ubiti. In tako je že od začetka sveta in bo do konca. Vmes pa bodo skušali mrcvariti kogarkoli jim bo stopil na pot. Npr. g. Janeza Janšo, Gospod je s teboj. 

Še enkrat ta zelo dober tekst na temo aktualnega boja med lučjo in temo pri nas: 


Zelo bo krvavo 'v duhu' te mesece, in ponovila se bo stara 'poja': desnica, ki nekaj energije hrani tudi za služenje Bogu, bo vedno in v vsem zamujala za nenehnim levim zakulisnim pritiskom in intrigami. To namreč vsaj malo poštenim v srcu ni lastno, da bi noč in dan razmišljali, kako na kakršenkoli način zmagati, pa četudi na Drnovškov vztrajnostni, a podli način, saj se spominjate kupljenca.

V sveti Knjigi Bhagavad-giti, ki slavi Ljubezen do Boga že 3000 let dlje od Svetega pisma, pa piše: Kdor želi premagati sovražnike, mora slaviti demone.

Zato resen vernik pač ni enak levičarjem v zakulisnih igricah, pa naj so krščeni ali ne, ker mu ne diši služiti demonom.

Te dni umirajo mlajši, in njih partnerji so bolni, in njih starši so umrli za rakom ali so v hudih duševnih stiskah. Zelo je žalostno. Ko pa se malo pozanimaš: visoki položaji, nič Boga, levaške familije. In človek se strezni:

Toliko veselic je bilo v življenju, toliko pečenih živali in vina in družinskih pojedin in obnavljanj bivališč, dobrih plač in popustov zaradi dobrih vez, krasnih dopustov na morju in v hribih, toliko orgazmov in tort in novih avtomobilov: ko pa pride general ČAS, kaj šele general KARMA, pa je samo še veliko trpljenje in žalost in duševna stiska. Vse lepo, kar je bilo, NE POMAGA NIČ, ampak je še hujše breme za trpečega, ker meni, da je izgubil nekaj, kar mu po pravici pripada.

A levim po duši (tudi krščenim!) vsega tega ni mar: ni jim mar za bodočnost, za Dom v nebesih ob Gospodu, niti za mirne zadnje dni; samo danes jim je pomemben, pa četudi samo en mandat pri koritu, kot je doživela recimo SMC falanga, kjer jih je od 36 poslancev ostalo le še 6 prejšnjih. Upati pa je, da se je vse slabo izčistilo.

Ko sem bil na Vzhodu, me je poklical eden glavnih menihov templja, in pokazal sliko mladih vojakov v časopisu, kako se nekaj zezajo in smejejo, in rekel: ''To so dobri fantje.'' Hotel je reči, da so bolj en klinc vojaki, kot je videti z japonskega stališča. No, bili so slovenski vojaki, leto pa je bilo tam enkrat 1995, se mi zdi.

In ko sem gledal te naše vojake danes na parkirišču, in upal, da so si šli malico kupit, kot prejšnji teden eni, so se mi zazdeli kot iskreni, a naivni in zeleni otroci. Kajti ko sem se obrnil, da jih pofotkam s svojim ubogim telefonom, me nihče od njih ni videl, in ko sem pritisnil na sprožilec, sem sam sebi rekel: ''Buuuuuum!!!; srečo imate fantje, da ni bila raketa. Ali mitraljez.''

Taka vojska in policija lahko le kakega domačina namaha, ker je bila taka vražja leva politika do sedaj, da pa bi v tem stilu ubranili to, kar prihaja z juga in zahoda, pa je, milo rečeno - iluzija.

Že samo zaradi tega bi bil g. Janša boljša izbira, a kaj, ko še celo Cerkev ne ve, kam bi ga dala: intimno posamezno so namreč na njegovi strani, vsaj kar se prodirajočih muslimanskih mladih moških tiče, po drugi strani pa morajo podpirati papeževo zdaj že dokazano zmotno politiko vsesplošno odprtih vrat za milijarde zaslužkarskih migrantov.

Ni kaj, 'dič tle, 'dič tam, in vojna sveta se nadaljuje. Ne sveta vojna: vojna sveta.

Kaj pa Gospod?

Gospod je tako dober, da če si je večina izvolila več levih kot desnih, to demokrat Oče tudi dopusti narodu. A potem ni odgovoren za posledice teh želja. In tudi če naš narod dela vse, da ga čez 100 let ne bo več, bo Gospod to dopustil, saj sami tja rinemo. Tako dober je Gospod: pušča nam neumnosti in grdobije, da se potem nekaj naučimo. Kot se zdaj učijo npr. Nemčija in Švedska in še druge dežele, tudi Francija in Anglija, ki so na veliko odpirale vrata, zdaj pa si nabavljajo družinske vojne zaloge in radije, ki delajo brez baterij, ter konzerve; hčeram, dekletom in ženam pa svetujejo, da ne nosijo več krajših kril poleti, in naj ne hodijo same do trgovine, če ne želijo biti brutalno večkratno posiljene, brez vsakršnih konsekvenc za posiljevalce. Teh zgodb je v stotine, morda tisoče.

Papež Frančišek, dobri človek, inkarnacija papeža za ateiste, pa nič: vsake toliko pokliče kakega obupanega homiča po telefonu, ne obišče pa posiljenih Evropejk, da bi jih potolažil, in jim razložil, da gre vse to v skupno dobro in je v Božjem načrtu. A ker je papež neposredni predstavnik Boga, se vendarle vse sklada:

sprejme homoseksualce, ker ti niso krivi za svojo nagnjenost, ne sprejme pa žrtev muslimanskih migrantov, ker so vlade teh držav same želele migrante in njih posledice.

Če malo pomislimo, je na koncu koncev papež res Božji predstavnik, ni dvoma. 

Kar pa pomeni, da se bomo učili pameti na zelooo trd način, saj smo izbrali slabšo od dveh Božjih opcij. 

A, vseeno, sveta Favstina Kowalska Najsvetejša, prosimo te, prosi pri Usmiljenemu za nas, saj vidita, kakšni nepopravljivi idioti smo!

Tvoj idiot jona. 


PS: mi je povedal od življenja izkušen možakar, da je šel na volitve, potem pa takoj k spovedi, kjer je priznal, da je grešil. Koga je volil, ne vem. 







13 komentarjev:

  1. Ta tedn poteka vojaška vaja pod imenom ADRIATIC STRIKE 2018. Poteka na jugu, severu in v centralni Sloveniji, tako da ne pretiravajte, da gre zaradi beguncev. Čeprav ni slabo, če so tudi na to pripravljeni in malo strašijo.

    OdgovoriIzbriši
  2. No, saj sem napisal, da je vaja, le da bi ji sam rekel HOFER STRIKE 2018, ker so bili tam vseh 25 minut kot jaz, taktično pa so obdelovali predvsem prazno parkirišče :) Bili pa so s srcem pri stvari, ni kaj. Le naivni, samo z avtom bi šel kdo mimo, pa bi vsi po zraku odfrčali, Bog ne daj.

    Kot drugo, tako vajo tukaj zapažam prvič v moderni zgodovini Slovenije, torej ni naključna. Vsak dan čez mejo povprečno prihaja do 100 ljudi, to je v sto dneh koliko? Kolpa bo zdaj najnižja, in je najtopleša reka pri nas: in zlahka jo prečiš na mnogih jezovih.

    Gledajoč tako malo 'grupico odredov', se človek samo nasmehne, še posebej ko se spomnim pisanja našega vojaškega 'strokovnjaka', da je malo vojakov, a vrhunskih, z 'nočnim vidom', boljša opcija od naborniškega sistema. A ravno v MIGRANTSKI situaciji je to en tak hec, da ni za povedat. Kaj bo trikrat po deset vojakov, kakšna STARA črviva polic. marica, en helikopter ali dva, ter ena prdula od letala, proti desetim skupinam migrantov NA DAN, razpršenim po celotnem mejnem pasu?

    POTREBNA JE MASOVNOST VOJSKE, zato je Bog Oče zapovedal Hebrejcem strahovito množenje, kar pa so storili z obrezovanjem ter demonskim mesojedstvom. Tako so se hitro množili, Mohamed pa je to taktiko kasneje preprosto kopiral še sam, in se je islam drži še danes. Prihaja namreč tudi islam, ne le ljudje. V Koranu pa jasno piše, kako postopati, ko se jih nekje zbere več kot 10, 15%: palico morajo obrniti.

    Kaj pa mi? G. Primc ponudi 3000 e na otročka, pa g. Janša tega ne vzame v svoj program, ko je bil še čas. Plus druge ugodnosti za mlade družine ni nihče GLAAAAAASNOOOO razbobnal. Od kod pa bomo vzeli solidno vojsko? Če mladi odhajajo v tujino ali pa se sploh ne rodijo? Je okoli 6000 vojakov dovolj? In kak pilatus od prdule? In nekaj gumenjakov, da Hrvate krč prijema od smeha? To imamo danes, kot posledica LEVIČARSKE politike. Vojaško nas povozi vsaka od naših sosed. Ko pa je dež, imajo naši vojaki mokre noge.

    In resnično, smo že povedali, v nekaj desetletjih bo na našem teritoriju huda vojna: tam, kjer so zdaj travniki ob cesti, bodo nekoč bloki in hiše, in polovica od njih bo porušenih do temeljev. To je tale bedni jona videl nekoč, OK, pa naj bo fatamorgana. Hehehe?

    Ni pretiravanje: v Afriki čaka potencialno ena milijarda ljudi, v Turčiji par milijonov, v Bosni bo se jih bo nakapljalo letos deset-tisoče. Prihajajo tudi na naš SV del, pa na Primorskem, tudi s čolni bodo prišli, Hrvati so precej hinavski sosed, čeprav so vsi Bogoljubi, Bogoslavi, Božice in Glorije.

    Tako da je ta vajica 'Hofer Strike 2018' seveda dobrodošla, a vojak 'tle, policaj tam, marica povprek in letalce preko; to je vse skupaj le eno ropotanje, da bi se narod belokranjski, severni in osrednji malo varneje počutil, oziroma pomiril, se zdi.

    Val pa prihaja, eden po eden, a vsi skupaj kot temni oblak, ki zakrije sonce, in to je tudi Božja volja - karma in kazen za to, kar smo postali Evropci: hinavci in prešuštniki, pozabili smo namreč, Kdo nas je ohranjal do sedaj, nas hranil in ljubkoval.

    Aleluja! Kdor pa Ljubi Boga, se nima česa bati, ker mi smo duše, ne telesa.

    Pa lep pozdrav in hvala.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hm, če malo bolj pomislim (morda pretiravam?) pa je tale vaja koordinirana s proti-Janševo koalicijo, in je vse skupaj samo PARADIRANJE pred narodom, češ da smo mi, levičarji, še boljši branitelji domovine?

    Kar pa bi bila ena sama velika laž: šengen, policija in vojska na mejah, Ljubljana pa vsak dan bolj temna na ulicah in trgih. To je namreč ljubo Levici, SD, SMC in verjetno tudi g. Šarcu. Kajti to je najlažji način, da se do konca razbije krščanska kultura, ostanek desetih Božjih zapovedi: post-komunisti se povezujejo z muslimani, začetek vsega pa je seveda protestantizem, ki ga potem oba zlorabita. O tem bi lahko napisali celo knjigo.

    Vse to je ena velika človeška zmeda in žalost, v kateri pa ima Cerkev znatno vlogo, žal.

    Pa Bog se nas Usmili.


    OdgovoriIzbriši
  4. Končno je tudi g. Steinbuch (ki si je zelo želel popoln polom desnice na volitvah!) skupaj spravil en dober odstavek:

    "Toda kaj če se bodo tudi pri Cerarju in Židanu jasno in glasno opredilili proti kakršnemu koli sodelovanju z Janšo?

    Takšen razplet bi pomenil, da z mandatarstvom ne bo nič v nobenem primeru in da tudi Janšev umik ne bi spremenil ničesar. SDS bi bila tako kot stranka izločena iz celotnega političnega življenja, kar v nobenem primeru ne bi nikomur koristilo. Posledice takšnega agresivnega ekskluzivizma, ki bi dejansko tudi volivce SDS prekvalificiral v neke vrste drugorazredne državljane, bi bile lahko nevarne za demokracijo. Zatiranje političnih svoboščin in svobode vesti v imenu demokracije in politične korektnosti ne vodi nikamor drugam kot v novodobni fašizem."

    To je to, "LEVI FAŠIZEM po meri človeka"?

    https://www.portalplus.si/2751/papez-janez-ivan/

    Hmmm; če pogledate v naslov tega linka, vidite: papež-Janez-Ivan. Steinbuch se ponovno dela norca iz vernikov.

    Gospod, Usmili se Slovenije, saj vidiš, kam rinemo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nov šepet in že jutranji odgovori na situacijo, jona hvala ti. To me spominja na tisto, ko se vsi pred nekim dogodkom slepijo, da le tega ni, za njih ne velja, saj bo minilo samo po sebi ipd. dokler ni tik pred tem, da udari s polno močjo, nakar se narod gleda in praska po glavi. Takrat pa je že prepozno.

    Že ime Jadran strike je neko znamenje – udar na Jadranu, kot temne nitke, ki se vijejo kot mravljic poti in po njih prihajajo migranti. Vojaščina je pragmatična, vaje so kaj hitro namenske, zato pa jo imamo, vojaščino oz. nje ostanke. Kot narod smo zelo nepripravljeni in nebogljeni v tem stanju, niti nimamo borbenega duha, le nastrojenost proti tistim, ki so poklicani, da uvedejo red in neko normalnost. Dejstvo je, da se je v Sloveniji to zdravo jedro zelo zamazalo in je prekrito.

    Še tisti, ki naj bi bili razgledani, z univerzitetnimi izobrazbami, ne zmorejo ločiti zrnja od plev. Ko jim omeniš, da kar je za svet živo, je v resnici mrtvo in kar je v resnici Živo, je za svet mrtvo, pa prikimajo, aha. Kam bi to dali, pa ne vedo še.

    Tako je, narod je zmeden, ko papež Frančišek odprto sprejema našega predsednika in istočasno misijonarja Petra Opeko, pa naj ločijo sedaj Slovenci. Dobri papež pa Petra Opeko sprašuje, če ima naslednika, da je ta papeževa skrb Božja Previdnost.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, kakorkoli obračamo, nema puta na tem svet, tu je večkrat le žalost za umret, v srcu pa plamen svetli, svete in milega Rešenika sledi. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  6. Bravo lidija, odlično si povedala! Ta svet je prevzgojni dom za nespametne duše, ki so si zaželele tukaj malo po svoje uživat, a za malo užitka dobimo ogromno trpljenja in zmede. Ker smo pozabili, Kje je naš resnični Dom.

    In ker je Evropa pozabila, Kdo jo je blagroval, in je Cerkev prav tako postala 'pragmatična', bo sedaj sprožen en naravni proces faze in ničle, kot pri elektriki, in milijoni bodo prihajali od tam, kjer je malo, sem, kjer je bilo obilno.

    Že v Stari zavezi piše, da so se Izraelci priplazili do nekega mesta, in videli, da tam živijo pridno, bogato in udobno, in da zaradi daljšega obdobja miru nimajo kakšne resne vojske. In so usekali po njih kot hudir, vse potolkli, pokradli, pobili, razrušili, mladenke pa pobasali s seboj. Tega se je priučil tudi "Veliko Uho", Mohamed, in vse zapisal kot zakon. In zdaj prihajajo, ogledniki:

    "Slovenija good, Kroatia no good, f..k Kroatija, Slovenija verii good!"

    Ko sem prejle Steinbuchov posrečeni odstavek dodal, glejte, še eden mu je nekako ušel:

    "Kajti brezvladje v obdobju, ki prihaja in v katerem se nam očitno obeta nov migracijski val z juga, je najslabša možna kombinacija ob razpadli Slovenski vojski in policiji na robu nove stavke."

    Tam zgoraj na sliki je okoli 10 vojakov, a niso bili vsi Slovenci, saj sem slišal tudi angleška pojasnila. Vojska pa taka, ko pred trgovino paradira, da jo vidimo. Škoda, da sem pozabil pogledat, če so bili tudi pred Šparjem, tam je tudi velik parkir plac.

    Sam si pomagaj in Bog ti bo pomagal. Ni druge.

    Pa lep dan lidija!

    OdgovoriIzbriši
  7. Tu pa g. Šefic govori o "JADRANSKI OBALNI POTI":

    http://www.rtvslo.si/slovenija/sefic-slovenijo-izjemno-skrbi-dnevno-slabsanje-migracijske-situacije-na-zahodnem-balkanu/457372

    'Jadran Strike 2018' vs 'jadranska obalna pot' ?

    Logično.

    OdgovoriIzbriši
  8. Spodaj si preberite in se nasmejte; vse, kar sem pri trgovini videl v nekaj trenutkih, je bila pravilna ocena.

    Najbolj pa je vedno smešno, ko pišejo: 15. polk vojaškega letalstva. Haha, kje pa je ostalih 14 polkov našega letalstva? Ali pa kakšna 87. brigada polka 129. bataljona (ali kaj podobnega), haha, pa je le 51 vojakov. Kje pa so vse te strašne brigade, bataljoni? V duhu, najbrž. Angelska vojska?

    Enako je pri mornarici, piše: 430. mornariški divizion Slovenske vojske. Kje pa je 429 drugih divizionov?? A mislijo, da se bodo sovražniki ustrašili imen? Pa imamo dve železni ladjici in pet gumenjakov in 8 potapljačev diverzantov, ter pet upokojenih v rezervi.

    Strašni smo, prmejdun da smo strašni!!

    Ko pa pride razpršen bataljonček migrantskih moških, jih lovimo po grmovjih in lozah vse tja do polovice Slovenije.

    http://www.obramba.com/novice/vojaska-vaja-jadranski-udar-adriatic-strike-2018/

    https://sl.wikipedia.org/wiki/430._mornari%C5%A1ki_divizion_Slovenske_vojske

    Hvala solerjema gospodoma Toninu in Zidanšku, ter prababici Cerkvi, ker bomo lahko ta propad gledali še nadaljnje mandate!!

    Mi smo vojska strašnaja,
    srček nas vse vooodi,
    fračko vsak v žepu ima
    da brani nas v svobooodi.

    OdgovoriIzbriši
  9. Na vsake toliko dobim sporočilo o stanju na južnem vojnem območju. Tole je še toplo:

    "Pozor, pozor! Miro zgledno čuva na nas:

    po Črnomlju se počasi vozita dva rjava osebna avtomobila Slovenske vojske. V vsakem sta po dva 'opasna' fanta, domnevno pripadniki 15. pešpolka vojaškega letalstva. Gledajo punce."

    Moja opomba: tudi to je trening. Pozornosti.

    Za domovino vedno budni, kot naš dragi Miro!

    OdgovoriIzbriši
  10. Saj so samo ubogi lačni begunci, bo najbrž komentiral naš dobri človek papež:

    http://www.times.si/svet/avstrija-zapira-sedem-mosej-vec-deset-imamom-grozi-izgon--4524656205384fd59248ea10c2cb9485384b9d00.html

    OdgovoriIzbriši
  11. Sobota zjutraj: včeraj dopoldne smo se malo hecali, a s pomembno poanto, popoldne pa je prišlo, prava vojna:

    ZNAMENJE, oziroma POSLEDICA rožljanja in ropotanja tam okoli;

    strahotni mlin neba, toča je zmlela svojo progo prek Bele krajine in naprej proti Celju.

    Pa bom eno reportažo napisal, danes-jutri, da pojasnim, kako o tem Gospod Bog, kako naravne sile in kako zle sile.

    In kdaj so Božja znamenja, kdaj pa Gospod ne posreduje.

    Vsega pa itak ne moremo vedeti, ker smo preneumni.

    Pa lep vikend; tistim, ki jim je zmlelo domove in avte in hleve in sadovnjake in njive in polja pa:

    Gospod, Usmili se jih! Zdaj pa le pomagaj.

    OdgovoriIzbriši
  12. Jona hvala, to o čemer boš pisal, me pa zanima, ker sem se spraševala, kaj se to dogaja?

    »Včeraj je bilo kot na sodni dan,« je v medijih komentiral prebivalec opustošenih krajev s točo. In predokus katastrofe v nekaterih ljudeh zbudi zavedanje, da je Nekdo, in to je ljubeči Gospod, ljubi Buh nad nami.

    Poglejte si na spodnjem linku krajši posnetek z naslovom Toča v Beli krajini, dolg 9 sekund in pozorno prisluhnite (preklikajte spodaj desno priložene posnetke, da ga zagledate na zaslonu).

    https://www.24ur.com/novice/slovenija/pred-nami-vremensko-pester-dan-mozna-so-krajevna-neurja-z-mocnim-vetrom-nalivi-in-debelejso-toco.html

    Hvaljen Jezus in Njegovi, prosimo, vodite duše naše Domov, naj bo toča ali mraz, glavna je stanovitnosti Poti gaz, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  13. Prav poveš na koncu lidija, a med ljudmi tam doli jih je mnogo, ki si rečejo:

    Gospon, kdo bo Teeebe Ljubil???????????????

    Bom napisal stvari in nekaj fotk je tu, pa da poanaliziramo ta herojski JADRAN STRIKE 2018 tudi z duhovnega, demonskega in naravnega gledišča.

    Lep vikend želim, kdor lahko.

    Ps: kar se salonitk tiče, pa ni večjega sranja.

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.