- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

ponedeljek, 2. april 2018


58. Kaj iščeš, Klavdij? 
O masovni 'duhovnosti', tudi velikonočni

 Iz obveznega velikonočnega filma: Vstali (Risen). 


''Kaj iščeš, Klavdij?'', vpraša znova živi Jezus Klavdija, rimskega oficirja, ki je Jezusa sam dal prebosti in Ga videl mrtvega. Potem pa Ga je našel živega s Svojimi učenci - in popolnoma zmrznil. Šel je z njimi, videl čudeže. Neke noči je šel k Jezusu na skalo, in Gospod ga je vprašal, kar vpraša vsakega od nas, če imamo srce že tako čisto, da lahko slišimo. Takrat zelo pazite, kaj boste prosili, ker to vam bo potem dano. Priporočam, da Ga prosite le eno: da je vedno ob vas, da Ga vedno najdete v svojem srcu, ne glede na okoliščine. Če se tako dogovorita, ne boste nikoli doživeli 'temne noči duše', in kadar boste pomislili Nanj, vam bo zagorelo srce. To je najboljša želja, ker ko je ta uresničena, so vsi problemi lahki, kajti Gospodov jarem postane lahek in sladek. Vse pa se dogaja daleč stran od množic, le iz oči v oči in iz srca v srce.

2.4.2018, pon.

Lidija, v svojem komentarju, KLIKNI, želiš povedati neizpovedljivo: vse, kar je ŽIVO, je le tisto, kar je od Ljubezni v srcu in z Bogom. Tega pa nihče ne more razumeti, dokler je tako hudo vezan na ta svet: hren, šunko, potico, jajca in žlahto. Saj v teh mašilih ne čutijo Jezusa, v tem blagoslovu ne čutijo Boga. Zato ostane le igračkanje, ko pa pride bum tras in smrt, pa so polne hlače in Bog je okregan - če sploh obstaja?

(Ta hip je začelo cviliti in ropotati, ter buuum! Šel sem gledat, in stari stric, ves ogvantan in siv, prazničen, je divjal po cesti, potem pa bremzal, malo ga je obrnilo in buumm v skalo s prvim kolesom. Vse v redu, on pa pravi, da je ''šel počasi''. Črta na asfaltu pa je daljša od 10 metrov - počasi. Že vse dopoldne pa divjajo motorji po glavni cesti, hrumijo kot rakete, polni šunke in jajc, in najbrž bo že danes kakšen nov mrtvec). 

Gremo naprej. Lidija, vprašala si: "Kadar je zadeva množična, se navkljub tej masovnosti nekaj porazgubi in prosim tebe, jona, če kaj več o tem pojasniš. Ker se mi zdi, da ljudje iščejo sprva nekaj v tej masovnosti, preboja pa ni."

Imaš prav. To je stopnja duhovnega vrtca, ta masovnost. Ko pa je človek zrel za Gospoda osebno, zapusti Cerkvena druženja in si za ceno svojega življenja poišče duhovnega vodnika, KI JE ŽE REALIZIRAN V BOGU, KER GLEDA BOGA. Vse, kar potem preostane, je, PODREDITI se in ubogati smernice. Ter vztrajati.

Tako počasi odmreš, samo v svoj stari svet se ne smeš vračati, v svoj stari kraj, sicer se ti zgodi kot Jezusu Gospodu v Nazaretu, ko so se Mu tako posmehovali in dvomili Vanj, da je še Bog izgubil vso moč, IN NI NOBENEGA ČUDEŽA STORIL. Iskalec pa bo padel nazaj, in postal demon. Na slabšem bo, kot je bil na začetku. To je duhovni zakon, ki ga potrjujejo premnogi primeri. 

Torej, odgovor, medtem ko se blitva kuha:

Na Vzhodu je duhovni očak takole povedal svojim učencem, preden je začel pričevati:

"Tu vas je kar nekaj, zato se bo vse, kar bom povedal, razdelilo med vas vse. Posledično bo vsak dobil zelo malo. To je zaradi vaše avšavosti. ČE PA VSAK OD VAS POSLUŠA, KOT DA JE SAM Z MENOJ, KOT DA LE NJEMU GOVORIM, boste vsi dobili vse."

Enako je pri Jezusu Gospodu: masivnost porazporedi odgovornost, zato se otročji folk tako rad druži na vsaki zabavi, koncertu, procesiji in sejmu. Tudi pri brcanju koga, ki je že na tleh. To je psihologija množice, ki ima dobro in slabo stran, pri hoji za Kristusom, pa ima vedno le slabo stran. Kajti v nebesa se ne odhaja množično, kot se ne rojevamo množično: eden po eden kapljamo, in tako je tudi z Zveličanjem.

Resen Iskalec torej zapusti množico apatičnih krščenih 'zadovoljnežev', kar se iskanja Boga tiče, in ostane sam, ter začne iskati vsaj še enega sebi podobnega. Pa bo ves svet obredel, da bi ga našel, kajti po cerkvah in templjih bo tudi pri najvišjih duhovnikih čez čas našel samo šunko, pa naj je to svinjska ali pa žensko stegno, kamor vse polovičarje tako zelo vleče. Naj so kristjani ali pa bhakte, vsi le za nekim krdelom hlepijo, v njem pa si skrivaj ogledujejo primerke za pod rjuhe. Od takega 'žegnanja' torej ni nič, kajti ne pelje v nebesa, ampak v porodnišnico, v speljevanje žensk eden drugemu, in mož seveda tudi. To ni duhovnost, ampak posvetna pobožnost, s ciljem ZADOVOLJEVANJA SAMEGA SEBE. Resnični Jezusovi bhakte pa želijo zadovoljiti samo Gospoda, nase pa ne mislijo več. In ko je On vesel, je tudi služabnik srečen. To je vse, zelo je preprosto

Je sveti Pavel masovno srečal Gospoda na poti v Damask? Ga je sv. Magdalena masovno sledila, ko jo je rešil? Je Jezus masovno Ljubil učenca Janeza? Je masovno ozdravil slepega? Vse je vedno le 'ena-na-ena'. In potem še nekdo. Gre se torej za SVETE TRIKOTNIKE, ki se začenjajo pri 'jaz': jaz in duhovni vodnik in Gospod; kasneje jaz in Gospod in še nekdo, ki je Gospoda prav tako srečal; potem je jaz in svetnik in Gospod. Pa jaz in Mati in Gospod. To so sveti trikotniki življenja Božjih ljudi. Vedno pa se začne pri JAZ, kajti SAM se moram SPOMNITI na Gospoda, ali svetnika ali drugega človeka v Bogu, ker če se jaz ne spomnim, se vse podre, ker ta bednik potem ne sreča Gospoda, ne svetnika ne Božjega človeka. Če pa je tako, je VSE ZAMAN: vsa čoporativnost je zaman, vse norenje na trgu v Vatikanu je zaman, vsi selfiji in sedem škofovskih blagoslovov je zaman, zaman, zaman. Kajti TA beda od duše, TA grešnik, TA mora iskati. 

Iskala je Gospoda z vsem srcem, dušo in telesom.
In našel jo je. 

Ker Gospoda vedno zelo zanima, kaj si želimo. Vpraša nas: ''Kaj iščeš, Klavdij?'' In če Klavdij išče le en dan brez smrti, ga bo dobil, če pa iščeš večno bližino Gospoda, jo boš dobil. No, ljudje pa raje iščejo gužvo in požrtijo in seks, in jih dobijo. A tega svetniki in očaki in patriarhi ne učijo. Oni učijo čisto preprosto stvar, kot jo je Jezus učil:

Kdor Me Ljubi, bom prišel in bival pri njem.
Zato pusti vse, in hodi za Menoj.

Aleluja, le kdo bi lahko to razumel, aleluja? Ni ga škofa pri nas, ni ga duhovnika pri nas, samo morda tisti med njimi, ki jih je smrt že za goltanec prijela in hladno jeklo poriva v drobovje. Aleluja! Kajti kdor bi Gospoda v ŽIVO doživel, bi le o tem ves čas govoril. Modeli pa naredijo bogoslovne šole po svetu, naštudirajo skrajno komplicirane rituale, potem pa mislijo, da IMAJO Boga v žepu in Ga lahko kar talajo naokoli. A SAMI NISO ODREŠENI, niso VIDELI Gospoda, nimajo Miru, ne poguma, še moralnosti pogosto ne. Zato so dobri le za vrtčevske variante duhovnosti, kjer se po maši rado gunca ob divjem 'krščanskem' ansamblu in peče hrenovke, čevapčiče ter pije vinček. Pol pa še 100 selfijev in 50 posnetkov za fejsbuk, in kak umetni tvit, pa so mirni. A le do večera. Kako jim je potem duša težka in tesnobna, ter žalost in izgubljenost jih dušijo!

Blitva je kuhana, sir je zmehčan, delo čaka. Sivolasi stric, ki vozi ''zelo počasi'' in je zvil feltno, zdrobil skalo in izgubil ratkapo, pa upam da je nekaj doumel, in kakšno zahvalo Bogu zmolil. Za kaj več pa je počilo veliko premalo. Takšni smo namreč ljudje, zato pa ni nič iz nas.

Lepo sanjajte naprej (bodo že Bog in politiki vse uredili?), tebi lidija pa hvala in Bog s teboj.





12 komentarjev:

  1. Žalost! Zgoraj sem napisal: "Že vse dopoldne pa divjajo motorji po glavni cesti, hrumijo kot rakete, polni šunke in jajc, in najbrž bo že danes kakšen nov mrtvec." Le kratek čas zatem se je zgodilo:

    http://www.times.si/crna-kronika/motorist-trcil-v-nasproti-vozece-vozilo-nato-umrl-na-kraju-nesrece--85494dd559ee21f3cb46fb0986796ad440da5d67.html

    Čudne stvari, a ne? Napišem BUUUM in takoj je počilo ob hiši. Slutnje? In logika.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jona, najlepša ti hvala za pojasnila v novem šepetu. Potrjeno iz izkušenj, naveza srca in izpolnjevanje navodil, smernic in vztrajanje, ki pa je le po Božji Milosti.

    Čedalje bolj se počutim tujec vsemu. Ob takšnih primerih, ko nekdo zapravi življenje, ko ga tetka s koso obišče, preden on glasno h Gospodu kliče, je pa tragedija. Te dni sem nekomu razlagala, da se mi zdi takšna nenadna ločitev od tega sveta v kakšni nočni nesreči po popivanju ali veseljačenju, tako kot da bi nekomu dali milijon evrov, ta pa jih ne bi za dobro unovčil, ampak bi si z njimi ta zadnjo obrisal. Tako zapravljeno se mi zdi mlado življenje.

    Zato je vse to ena velika Milost Gospoda, da lahko bereš takšen blog, da sprevidiš živo Božjo Besedo, da te Gospod in Njegovi podpirajo ... da je to red, pa se spozna ne po nekih lastnih utvarah, ampak po Miru v srcu. In kar doliva ogenj v srce je misel, kako boš Gospoda in Njegove veselil. Že sama pomisel na to, srce ožari.

    Včerajšnji dan in tudi prejšnje dni so ljudje izkoristili za druženju z družinami, ožjimi in širšimi - pa sem v eni zgodbi družinskega očeta, ki je bila izpovedno boleča in iskrena, uvidla, da karma ljudi počasi tensta in maliči, da zapustijo vse in gredo za Jezusom. Kamorkoli se želijo obrniti, česarkoli se želijo zagrabiti, jim je na koncu grenčina večja od tistih nekaj kockic sladkorja, ki je slabo za telo. Preberite si prvi komentar tega iskreneža v spodnjem linku, naj ne bo napačno razumljen, je le potrditev vseh pisanj, kaj se ljudem družinskega življenja pod površino dogaja:

    https://www.domovina.je/velikonocne-tradicije-po-svetu-od-zaziganja-jude-iskarijota-do-dejanske-uprizoritve-krizanja/

    Čemu kristjan, je tega treba, ko je pred nosom čista skleda?

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki nam Pot iz žalosti sveta kažete, Življenje je pri Jezusu in v odnosu prečiščenih src. V priklonu pred Vami, lidija.



    OdgovoriIzbriši
  3. Madonca, koliko bralcev za včeraj kaže števec bloga - to je predvsem po tvoji zaslugi lidija, ker pomagaš, da se lahko Beseda govori na Živ način. Zato hvala predvsem tebi, bistvo pa je, ali si resnična ali nisi.

    Res je žalostno zapravljeno življenje, če se nisi imel niti minute časa pripraviti na prehod. Potem si povsem odvisen od svetniške duše, če bo molila zate, kajti samo mehanski verski obred ne dela nobene spremembe v stanju duše tam nekje vmes. Še huje: žalost žlahte in prijateljev jo muči do skrajnosti, če ni nekoga vmes, ki Ljubi tako Boga kot pokojnega.

    Ni mi bilo jasno, zakaj toliko motorjev nenadoma včeraj zunaj - zaradi lepega vremena? - še znanec z ženo je nekam šel za nekaj ur. No, zdaj mi je jasno, kam so se vozili v enormnih količinah, žal pa je bilo med njimi kar nekaj samopašnih pokvarjencev, saj so s svojimi zverinami noreli v dolgi raven klanec najbrž tudi 150/uro, idioti, ki ne cenijo življenja. Jih potem takšna zgodnja žrtev kaj strezni? Take psihopate zagotovo ne, in tudi sveta maša ne. Tu so se zbrali motoristi:

    https://si.aleteia.org/2018/04/02/med-kar-12-tisoc-motoristi-na-blagoslovu-ni-manjkalo-deklet-z-mocnimi-motorji/

    Prebral sem komentar Jožefa na Dom., in glej; Gospod ima take najraje, ker spoznavajo iluzornost družinskih odnosov, še posebej pa v Sloveniji, kjer je moškost največji sovražnik države. Naša prava Družina je Božja: Gospod, Mati, svetniki, sveti, Božji ljudje in iskreni iskalci Gospoda. Vse ostalo pa je loterija, mnogokrat sem že videl ali slišal, kako je kdo umiral v bolnici, pa ga je prišla družina obiskat, a še glave ni obrnil k njim. Kajti vedel je, da je ZAPRAVIL, ZAPRAVIL, ZAPRAVIL svoje bedno življenje za neke lišpe in hišo in vikend na morju, pred smrtjo pa se je to odgrnilo, in ogledalo je bilo zadaj, in spoznanje, da glavna naloga:

    ISKATI, NAJTI IN SLUŽITI GOSPODA Z LJUBEZNIJO,

    ni bila izvršena. Zato mnogi umirajo v veliki žalosti, to pa je viza za spodnji del vic.

    Naša zemeljska družina je NAVIDEZNA DRUŽINA, ker temelji na telesu; je produkt fizičnih teles. Razen če člani resnično častijo in imajo radi Gospoda, potem pa je to del prave Družine. Potem pa je to povsem druga zgodba, a poznati morajo Nauk o Ljubezni do Jezusa; ni dovolj le pobožnjakarstvo za lastno korist.

    So žegnani motoristi kaj mislili na veselenje Jezusa, ali le na to, da bi ostali varni in zdravi na motociklih? In se lepo imeli tam na zboru. Bi jih prišlo 12.000 tudi, če bi ves dan lila ploha ali padal sneg? Lepo vas prosim ...

    KDAJ SE ZGODI RESNIČNA PREOBRAZBA? Poglejte si: centurion, ki je dal Jezusa prebosti, in Ga je mrtvega gledal iz oči v oči, potem pa kot Savel iskal Njegove učence, je doživel to, ko jih je končno našel:

    https://www.youtube.com/watch?v=b5JtCpDi2Bc

    Morda pa enkrat napišemo, kdo zagotovo najde Živega Gospoda, saj v Evangeliju vse piše, a nihče ne vidi, ker imajo očala življenja zamazana z maščobo šunke, jajc in vina. A teta smrt to obriše, in želim Vam, da ne boste v žalosti spoznali, da je bilo vaše slavno in uspešno življenje le gnilo jajce za Gospoda in za vas.

    Aleluja! Ne vem, kaj bi še napisal namesto aleluje, zakričim takrat do nebes, a zmanjka besed, ko bi rad vzkliknil to, kar čutim, zato napišem le aleluja, a upam, da vas zadane v prsi in da padete na tla od sladke Milosti in veselja:

    A L E L U J A !!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Če vas je zgornji posnetek srečanja Kalvija z Jezusom zadel v srce, si poglejte še tega, da boste bolje razumeli, zakaj je bil Klavij potem tako šokiran. No, on ni bil centurion, kot sem napačno napisal, ampak tribun, torej član Rimskega vodstva.

    https://www.youtube.com/watch?v=zVayUk8POPw

    OdgovoriIzbriši
  5. Učenja Gospoda je pot do Življenja. Kar pa vedno pritegne zanimanje, da je tako povezana z življenjem 'vsenaokoli'. Jona ti globlje uvidiš na prvi pogled vsakodnevne situacije in po Svetem Duhu v komentiranje vpleteš Božje učenje. To je živosti Dar.

    Pogledala sem si oba linka iz filma Risen, prvi je šel v srce. Ob drugem, ko se tribun in Jezus na križu srečata s pogledom, pa je posekal jok. Zjokala sem se, kaj ljudje počno Jezusu, nedoumljivo trpljenje Je prestal za nas, to duša ne zmore dognati. Mogoče sem tudi pod temi utrinki in vtisi, ker prebiram sveto Favstino. To je eno največjih veselij, ko se uležeš v posteljo, vzameš v roke Dnevnik Najsvetejše in v tišini podčrtuješ in melješ v srcu njene zapise.

    Prosim te, jona, pojasni, kdo najde Živega Gospoda. Srce je zažarelo, da duša nobene, ki te zapise bi brala, ne ostane žejna in se bliža in bliža k Rešeniku Milemu.

    Te dni me priteguje, da prebiram zapise prvih blogov in se samo čudim, kaj vse je bilo že pojasnjeno. Danes zjutraj se tipka miške naključno ustavi na 25. blogu; Božja ubogost + obilje, preberem in na koncu čaka najlepše:

    http://jonah2-10.blogspot.si/2017/03/25.html

    In kaj je na dnu zapisa? Podoba Usmiljenega Jezusa in zapis svete Favstine. Juhej! Kar nam v srcu tli, se na zunaj zgodi.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, da srce vsako zažari, kanček Ljubezni Jezusu in svetim podari, vsaj poskusi duša ti. V priklonu pred Vami, lidija.


    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljena! Res, res, poglej, koliko smo že napisali v tem dokaj kratkem času! Včasih se mi vse bolj zazdi, da bo treba enkrat nehati, saj je dovolj, da ne bo kosilo preobilno in se bo kdo še zadušil. Ali pa postal zloben, kajti v etru se čuti neka stenica, ki se je namenila na grde stvari. Ne bo ji lahko, ko jo Gospod pohodi.

    Napisala si: "To je eno največjih veselij, ko se uležeš v posteljo, vzameš v roke Dnevnik Najsvetejše in v tišini podčrtuješ in melješ v srcu njene zapise."

    Kdor to doseže, mora imeti življenje že toliko zreducirano, da ima vsak dan čas, da se Srečuje z Gospodom in svetimi, tudi preko branja neposrednih zapisov. A vsi ti zapisi so 'bob ob steno', če ti jih nekdo vsili ali priporoči:

    včeraj sem videl nekaj minut oddaje o muslimanih v Iranu, kako kršijo vse živo možno, šarijo imajo za serijo, in se spomnil, da je tako z nami vsemi: zaman so zapovedi in zakoni vere in države, vsakdo jih krši še z večjim veseljem,

    NE GLEDE NA HUDE POSLEDICE.

    Človek je dolgo živel brez pravil, s tisočletji pa jih je začel iskati, da bi si uredil življenje, ker je bilo preveč boleče. Enako je danes: samo zrela duša išče ZAPOVEDI in navodila, v želji, da se notranje in zunanje uredi, vsem ostalim pa so vsa pravila samo ketne, ki jih je treba raztrgati, zavreči in skočiti v PEKEL.

    To si želi današnji narod in mladina in del duhovščine: SVOBODEN PEKEL, kjer se vsa Božja in človeška pravila lahko kršijo; vsaj malo kurb....e, pa četudi temu sledi 1000 let pekla v duši. In zato ga bodo tudi dobili, to trpljenje norcev, kajti Gospod je tako dober, da uresničuje želje bedakov, da se bodo skozi muko kaj naučili od svojih hotenj. Se pa pameten človek take združbe IZOGNE, če je res kaj pameten.

    Zrelejše duše pa se SAME OMEJIJO, SAMOOMEJIJO. Same iščejo Pot, Nauk, Zgled, Resnico, ker iščejo Srečo, srečo pa je možno najti le,

    če imaš v duši mir, a pravi Mir je le, kadar Ljubiš Gospoda.

    In tako redke duše z veseljem prodajo vse, kar imajo, in s tistim kupijo njivo, na kateri so odkrili skriti zaklad - takšno je Božje Kraljestvo, govori Gospod Jezus Kristus.

    Sam se omejiti pri mesu, vinu in potici; grehu in pohlepu; in čas ter energijo uporabiti za BREZKOMPROMISNO ISKANJE GOSPODA. Takim se Gospod ZELOOOOOOOOO HITRO razodene. Zdaj pa rec': zakaj kleriki javkajo, da Ga v resnici sploh ne poznajo? Zato, ker iščejo druge stvari. Kajti kdor išče druge stvari, bo našel druge stvari, kdor pa išče Gospoda iz oči v oči, pa bo našel Jezusa iz srca v srce.

    To je edini Evangelij, ki ga poznajo resnično iskrene duše in svetniki. Vsi ostali 'evangeliji' pa so pravljičarstvo. Npr. pomagaj stotisočem mladih mišičastih možakarjev, ki se valijo v Evropo: crkni zanje, uniči svojo kulturo zanje, pusti da ti posiljujejo hčere zanje, tepejo kristjane ... To je ta evangelij, ki se ga danes pridiga, in zato bo Cerkev razpadla na sekte, sama v sebi bo v stilu levičarjev in LGBT, kajti tudi najvišji kleriki tako Rimske kot Slovenske Cerkve znajo reči:

    "Hehe, hehe, kdo pa se danes lahko drži Božjih zapovedi? In pravil, ki so jih postavili sveti patriarhi?, hehe, hehe."

    Odrešenje je torej le v tem: ENA NA ENA: Gospod in jaz. Gospod in ti, Amen. Kajti Gospod je rekel:

    KDOR ME LJUBI, se bo držal Moje Besede, in prišel bom, ter večerjal z njim. Z Očetom bova prišla, in bivala pri njem.

    ALELUJA! Želim Vam te Družine, a najprej je treba vse svoje njive prodati in vse druge 'flike', in zapustiti zajebante, ter kot norec, ki mu gorijo lasje, klicati in iskati Gospoda. Kot ga je iskal morilski Savel, morilski Kalvdij. In sta Ga našla, kaj šele, če Ga iščeš z Ljubeznijo, kot Magdalena, ali pa z noro radovednostjo, kot Zahej. Smrk. Amen.

    OdgovoriIzbriši
  7. Jona, hvala za pojasnila in valovi Žive vode pljuskajo skozi zapise, k tistim, ki so naklonjeni in odprti. Če je temu tako, naj se zahvaljujejo Jezusu za te Božje Milosti.

    Glede samoomejevanja, zapovedi in Iskanja Resnice pa priskočita v potrditev še Jezus in sveta Favstina v enem izmed njunih zaupnih pogovor (D 894):

    » … Potopila sem se v molitev in opravila pokoro. Nenadoma sem zagledala Gospoda, ki mi je rekel: 'Moja hči, vedi, da Mi z enim samim dejanjem pokorščine izkazuješ večjo čast kakor z dolgimi molitvami in odpovedmi.' O kako dobro je živeti v pokorščini in se zavedati, da je vse, kar storim, Bogu prijetno.«

    Opažam, da so tile praznike na ljudeh pa le pustili neko sled. Kar nekaj ljudi je te dni kar samih od sebe začelo odpirati pogovore o smrti, o tetki s koso, tako da sem bila že malo presenečena. Ljudje razburi od znotraj odhajanje ljudi s tega sveta, ker čutijo, da jih to presega, a če v tistem trenutku ne slišijo nekoga, ki bi jim zasadil še seme Žive besede, težkoma narede premik naprej, v trdnost Resnice, da smrti ni. Slutijo, tipajo, vendar to je tako, kot bi prišli pred ogromen prazen zid jezu, in ga gledajo, kako splezati čezenj.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, katerih namen je voditi duše DOMOV, z Ljubeznijo do Jezusa. Že mali otroci nam to kdaj pokažejo. V priklonu pred Vami, lidija.




    OdgovoriIzbriši
  8. Smrt je res zid, ki preprečuje, da bi imeli vse pod svojo kontrolo. Takrat pa se nam vse sesuje, kar je bilo grajenega na Zemlji, brez Ljubezni. Zato nam šele teta smrt razkriva resnico življenja, in kdor Ljubi Gospoda, mu je Resnica Življenja razkrita.

    Rečeno je, da je glavna lastnost hudiča imeti milijon misli v eni sekundi, glavna lastnost Boga, pa da ima eno misel v vsej večnosti.

    Tudi to nam govori o omejevanju: manj je torej več. Več ko ima človek misli v glavi, več jih je med seboj protislovnih, zato je v večjih dvomih in stiskah.

    Manj misli je torej več miru. Te misli, ki ostanejo, pa morajo biti služabnice eni sami misli: NENEHNI MISLI NA GOSPODA.

    Od tu izvira Mir, kar pa gre v 'svobodno' širjenje, prinaša kaos, razpad sistema, razlitje energije in na koncu pekel.

    Lidija, dodala si Favstinin zapis, a ona je bila redovnica, zato je MORALA poslušati ukaze sosester, a ti so ji povzročali le neizmerno trpljenje, ker so bili razlivanje nesmiselnih idej in neznanja, ne pa zbranost na Bistvo, na Boga. Tudi če bi kdo danes Ljubil Boga, in bil klerik, in to govoril v Cerkvi, bi ga Cerkev tako zmaltretirala, da bi se še hudiču gravžalo.

    Zato so lahko sodobni preroki le tisti, ki so na OBROBJU Cerkve, da jih nje 'nežna šapa' ne more premočno zadeti. Žal je tako, že 1500 let. In kot so Judje zavrnili Rešenika, in so ga pogani sprejeli, tako se Gospod danes razodeva zunaj Cerkve, ob zunanji strani njenih zidov.
    -------------------------------------
    Danes:

    https://twitter.com/ales_primc/status/981740247837966338

    NSi že davno ni več zraven; njeni predstavniki pa govorijo, da jim je vseeno, ali so v levi ali desni vladi, saj so vse 'naše'. To so torej njihove odvečne ideje, žal je tako, zato se bo očitno pomlad našega naroda zavlekla za kaki dve desetletji. In tudi zaradi Cerkvene tišine in pohabljenosti katoliških (in ostalih krščenih) volivcev. A bo prišla, pomlad. Imel sem sanjo, I had a dream.

    OdgovoriIzbriši
  9. Jona hvala za gradnike, da se trdno in stanovitno stopa po Poti. Pojasnil si bistveno dejstvo, biti na obrobju. Preveč v sredino hoditi je kot stopiti na cesto ob prometni konici in upati, da ostaneš živ.

    Že tako ali tako pridejo izzivi. Iz opazovanja sklepam, mogoče se motim – ko gojiš Ljubezen do Jezusa in svetih, si nekako 'razpaljen v notranjosti' in to določene ljudi odvrača. Ob tej pomisli se spomnim zapisa iz SP, grem poiskat.

    Jn 15, 18-20
    »Če vas svet sovraži, vedite, da je Mene sovražil pred vami. Če bi bili od sveta, bi svet ljubil, kar je njegovo; ker pa niste od sveta, ampak sem vas Jaz odbral od sveta, vas svet sovraži. Spominjajte se besede, ki sem vam jo rekel: ›Služabnik ni večji kot njegov gospodar.‹ Če so preganjali Mene, bodo preganjali tudi vas; če so se držali Moje besede, se bodo tudi vaše.«

    Samo pogljemo zapis Primca na tvitih in ponovni odziv razdraženih duševnih gnojnih bul. Ko človek žari, da je naklonjen Jezusu in Božjim stvarem, ga svet začne 'trenčirat', ja in tudi po izkušnjah svete Favstine in še mnogih drugih, lastni kler, če se tam nahajaš. Velika umetnost in modrost življenja je ostati živ in pričati Jezusa Rešenika.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki Pot Življenja ste prehodili, ob strani nam stojite, za Milost Gospoda dušam našim ubornim poskrbite. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ko sem bral tvoj zapis: "ko gojiš Ljubezen do Jezusa in svetih, si nekako 'razpaljen v notranjosti' ", me je obšla ta norost, ta 'psihoza'. Da bi bralcem vsaj malo predstavil, kako to zgleda, sem se spomnil filma Risen, Vstali. Tribun Klavdij ujame Jezusovega učenca Jerneja, in ga zaslišuje. Hoče izvedeti, kje so še drugi učenci, ker ima Savlovo nalogo. A Jernej srčno in noro ubrani svojo vero in zvestobo. Odlično je prikazana njegova pozitivna norost, ki je od Ljubezni. Začne se že pri 1:24 minute, potem mu Klavij očita, da se junači, ko kaže pogum za mučeništvom, kajti na križanju Jezusa ga ni bilo. Nato mu natančno opisuje, kako križana oseba trpi, če se Jernej že ponuja za to vlogo. Jerneja to kar zlomi, kajti on v tem gleda opis trpljenja Jezusa. Na koncu Jerneja vpraša, kje so drugi učenci in mu obljubi prostost, če pove. Jernej reče: "Daj besedo!" Ko Klavdij 'da besedo', gre previdno in navidezno zaupljivo do tribuna, da mu največjo skrivnost pove na ušesa. Potem pa se mu razleze nasmeh čez ves obraz, in glasno se zasmeji svoji šali:

    Učenci so: P O V S O O O O D !!

    Poglejte si ta del, od 3:40 do 4:15 minute:

    https://www.youtube.com/watch?v=NJNxhPl90vo

    Kot vidimo, ga je Klavdij spustil, saj je videl, da je nor. Kot lahko vidiš lidija, ljudje na splošno niso sovražni do Jezusovih bhakt, radi te vidijo čez cesto, le o Bogu jim ne smeš kaj dosti govoriti, samo vedno le kak stavek. Pa biti moraš vedra oseba. Če pa jim vsiljuješ vero, je konec, potem pa si Cerkev in čaka te njihovo prekletje. Tako je to na tem usr...m svetu.

    Omenila si g. Aleša Primca, včeraj sem zvečer pregledal Norine sprotne tvite o srečanju na Združena desnica, kaj več pa v naslednjem blogu, a čakam, če bo tikire uspela dve barvi skupaj sestavit in mi poslati :). Ja, tudi g. Primc je malo te sorte, kako sem se nasmejal, ko ga je eden imenoval za božjastneža, ko se je zahvalil Bogu. Hehe, mi smo božjastneži, tudi Kalvdij tako vidi Jezusove sledilce, ki jih zaslišuje, a ko zagleda Jezusa spet živega, je to nekaj tako izven-človeškega in tako strašansko pretresljivega od Milosti, da si odtlej naprej tudi sam 'božjasten', hahahaha!

    Pa lep dan, DEEEEEELOOOOO čaka, ker pomlad ne čaka!

    A L E L U J A !!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala jona, odličen prikaz te notranje razpaljenosti in Ljubezni, pogledala sem si link. Odprl si kaskado doživljanj, nekdo mora s tem začeti in zgodi se domino efekt, s pomočjo Gospoda in naklonjenosti Njegovim. Ta norost, 'psihoza' je bila Najsvetejše stalnica, samo en primer v zakladju dnevniškem (D 990):

    »Ljubezen, ljubezen in še enkrat ljubezen do Boga – nič večjega ni, ne v nebesih ne na zemlji. Največja veličina je – ljubiti Boga, resnična veličina je v Božji ljubezni, prava modrost je – ljubiti Boga. Vse, kar je velikega in lepega, je v Bogu; zunaj Boga ni lepote in ne veličine. O modrijani in veliki misleci tega sveta – spoznajte, da je Resnica in veličina v LJUBEZNI DO BOGA. O kako zelo se čudim nekaterim ljudem, ki govorijo, da ni večnosti, in tako sami sebe varajo.«

    Sveta Favstina pa kliče vsem; VZTRAJNOST IN ZVESTOBA, kolikokrat na to opomni pri notranjih spoznanjih, ko se tudi sama Milostno obrne v pomoč duhovnikom. In pove, da Jezus nagrajuje iskreno voljo in začete napore.

    Hmm, to lahko preslikamo na dogajanje v pomladnih vrstah. Delati vztrajno in vneto na projektih, ki so na prvi pogled že vnaprej obsojeni na propad, ta navdih ni od tega sveta, ampak je Božji. Zato kakšni nadebudni, pregnani politiki ne sodelujejo več z navideznimi 'zgubami'. Kar je vredno in Resnično, ni po meri človeka.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, priložnosti po Gospodu so pred nosom in Milost je to uvideti. Kaj vse je Milost? Brati sveto Favstino, je Milost, brati te zapise bloga, je Milost ... Ljudje pozabljamo, da vse dobro IZVIRA IZ MILOSTI Gospoda. V priklonu pred Vami, lidija.


    OdgovoriIzbriši
  12. Zelo lepo si naredila uvod v naslednji zapis št. 59. Je že prilepljen. Hvala in lep vikend želim! Pa tudi vsem bralcem.

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.