- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

petek, 20. april 2018


61. Zakaj živali razumejo, ljudje pa ne?
In koga potrebuje Bog?

Pametnejša od marsikaterega človeka.
Slika: splet

20.4.2018, petek. Saj je vse v sončnem cvetju!

Mnoge, mnoge dela je na pomlad, ker zemlja hitreje vzhaja, kot jo lahko roke in noge dohajajo. A prav je tako, naj Večna Pomlad pride tudi v duše slovenskih ljudi!

Včeraj zvečer sem naletel na prvo soočenje liderjev strank, krat 2. Pa tudi na predstavitev ene druge stranke in še koga. Moram reči, da se mnogi med nadebudniki ne naučijo ničesar od naših pisanj, kot tudi gospa Cerkev ne, in spomnil sem se spet tiste mame, ki je hčeri očitala, da se je pes v dveh letih naučil več reda, kot ona v 13-ih. Ja, običajen pes je pametnejši in tudi zvestejši od mnogih ljudi.

Poglejte, kaj se mi je včeraj zgodilo: podiral sem debelo leščevino, ker je začela dušiti slive. Motorna žaga nenehno ropoče, a čez čas začutim, da nekaj ne štima. Ustavim se, gledam okoli, poslušam, in na veji nad seboj zagledam kosovo mamo, kako zelo kriči name. Le tri metre je stran, in ni mi jasno, kaj jo tako zelo žuli. Potem meter in pol nad seboj zagledam gnezdo. K sreči ga težke padajoče veje leske niso sklatile, ker je bilo dobro postavljeno za deblo slive. Aha, mama, to te skrbi. Ugasnil sem žago in odšel 20 metrov stran, ter se delal, da gledam prelepo pokrajino, in kako zelo sem žejen vode. Šele potem je skrbna mama šla v gnezdo in nahranila mladiče. Zatem je odšla, jaz pa nazaj pod drevo delat. Videl sem celo glavico enega od mladičev, ki mi bodo kmalu češnje in jabolka in kakije vrtali, in takrat jih ne bom več vesel. Je pa res, "kar se tičev tiče, pa kos tanajleuš poje".

To moje umikanje se je ponavljalo vsakih 10 do 15 minut, ko je prišla s kako žuželko v kljunu, in začela kljub temu bremenu vpiti name. In sem se ji nekajkrat umaknil, da je lahko v miru nahranila deco. Ker pa je začel padati večer, delo pa sem moral dokončati - bilo ga je le še za 15 minut - se nisem več umaknil, a mama je bila tako glasna in nepremakljiva, da me je začelo skrbeti za njeno zdravje. Zato sem stopil prav pod njeno vejo, na dobra dva metra sva bila, a ni ušla, in ji rekel: ''Poslušaj mama, ne booj se. Ne booj se, vse je v reedu.'' Ptica me gleda in utihne. Sedi, gleda vame in je povsem tiho. ''Jaa, vse je v reedu, nič se ne boj.'' Ptica me je razumela, in odtlej ni čivknila niti enkrat več. Delal sem še nekaj časa, motorka kar dobro ropoče, kosova mati pa je bila v miru glede mene. Razumela je. Obšel me je en tak nebeški občutek enosti in medsebojnega razumevanja, in spomnil sem se, da so živali večkrat mnogo pametnejše od ljudi.

Potem sem pospravljal orodje in ko sem stopil v šupo, je nekaj zašumelo pod stropom: videl sem zadnjo plat nekega divjega mačka, kako zelo išče kakšno luknjo, da zbeži. Že je našel eno, samo še rep se je videl, preden skoči, ko sem mu rekel: ''Kaj je, muc? Kaj je, muc?'' Ustavi se, panika mu popusti, obrne se, in me gleda. Rekel sem mu, naj se ne boji. In glej ga, mirno se je vrnil na deske. Spomnil sem se tiste pesmi Ibrice Jusića:

Ne boj me se niko mlad, niko mlad,
jer ja, kad sam bij kaj ti,
bij sam sto put veči vrag:
po plotima skakao,
u koprive padao,
pa su me stare babe grdile,
a đevojke ljuubiilee.

Tudi sam sem bil tak; po plotih skakal, v koprive padal, stare babe kregale ... No, malo pretiravam, predvsem glede zadnje vrstice.

Povedati želim, da imajo živali dostikrat več občutka za duše in bolje razumejo situacije, kot mnogi ljudje. Če v današnjih časih prijateljsko pokomentiraš kakšnega politika, pa te znajo njegovi podporniki, kaj šele podrepniki, brez vsakega razumevanja kar za virus proglasiti, hujši si jim od islamistov in celo komunistov.

In tudi betežna gospa Cerkev je glede kakšnih Svetodušnih impulzov skrajno previdna, zadržana in mrkogleda. Zato se ni za čuditi, da se je sveti Frančišk tako dobro pogovarjal z živalmi, z ljudmi lastne frančiškanske 'stranke' pa precej težko, na koncu pa je kar ušel od njih, šel na sveto goro, in jokal: ''Ljubezen ni ljubljena, Ljubezen ni ljubljena!''

Smrk. Res, Ljubezen do Boga ni ljubljena, zato je svet v popolni zmedi, grehu in poln zmot ter pol-resnic. Vsakdo se z vso silo drži samo svojih idej in konceptov, vse dokler ga zakoni narave in karme ne zdrobijo v revčka. Desne stranke se nočejo združiti, leve žvečijo in oblikujejo 'resnico' kot da bi bila resnica žvečilni gumi, verniki pa so zmedeni in neumni, ker še lastnega Nauka ne razumejo. Posledično ne ločijo med dobrim in zlim, skupaj z mnogimi kleriki. Sveta Favstina Kowalska Najsvetejša je zato Jezusu odgovorila (1588):

O moj Jezus, Ti sam govori dušam, kajti moje besede nimajo veljave.

Je imela zadnjič Zvezdana tistega svetovnega Božjega spreobrnjenca v primežu, wealth-a, ki poleg Boga dobi še milijon dolarjev, smešno, in on je dejal, da nas Bog NE POTREBUJE. Zato tudi njegova žena in on nje ne potrebujeta. Ko sem to slišal, sem ugasnil TV, kajti to je nivo budizma, med krščenimi pa je to nivo povprečnega duhovnika, ki je komaj skozi Prva vrata prilezel in v karieri precej prazne slame namlati; Druga, končna Vrata pa so mu še zelooo daleč, daleč … Da nas Bog ne potrebuje, je bedarija na kvadrat. Je popolno neznanje Nauka in Božje resničnosti. Če nas Bog ne bi potreboval za svoje Delo Odreševanja zablojenih materialističnih duš, pač ne bi svojega Sina pošiljal na Zemljo, pa tudi svete Favstine ne, Njegove večne čiste služabnice in neveste. Če bi Bog lahko Odrešil ribiče in cestninarje in pocestnice kar z neba dol, bi to že storil. A ni šlo, zato je Jezus postal še človek, da so Ga slepe oči lahko videle in gluha mesena ušesa slišala. Pa še tako jih je veliko raje odšlo (Janez 6,66).

Gospod nas zelo potrebuje, še posebej po tem, ko smo Ga pobližje osebno spoznali, ko se nam je Razodel, če smo bili iskreni, noro željni Njega. Takrat Njegov bhakta (Bog-ta) postane celo 'močnejši' od Boga v nebesih, kajti lažje pomaga izgubljenim, v telo rojenim, spreobrniti svoje duše, kot vsi svetniški in angelski zbori tam zgoraj. Čeprav je v resnici Bog deloval skozi svetega Frančiška in sveto sestro Favstino, in čeprav sta bila oba brez moči in nebogljena, in sta kmalu umrla, hrepeneča po totalnem objemu z Njim, sta bila, in je njuna zapuščina še sedaj za iskrene iskalce Boga 'močnejša od samega Boga'. Čeprav je Bog seveda Najmočnejši. Bog Oče namreč potrebuje delavce, teh pa itak nihče ne posluša, a vseeno se dogaja tole, kot pove Gospod Jezus sveti sestri Favstinki (D. 1601):

Gospod mi je dal spoznati, kako zelo si želi popolnosti izvoljenih duš:
''Izvoljene duše so luči v Mojih rokah, ki jih pošiljam v temino sveta in ga razsvetljujem. Kakor zvezde osvetljujejo noč, tako izvoljene duše osvetljujejo Zemljo, in čim bolj popolna je duša, tem večjo svetlobo razširja okrog sebe in tem dlje sega. Lahko je skrita in neopazna celo najbližjim, vendar njena svetloba odseva v dušah na najbolj oddaljenih koncih sveta.''  

Aleluja! Malo nerodno pa je, če Nauk v praksi, skozi lasten boj in preobrazbo, izvajajo nekateri politiki, npr. Združena desnica plus SDS (trojica klenih, zdravih mož), ne pa kleriki, ki jih ta narod živi in redi. Zato, njim v zadnji opomin, dodajmo še ta dramatični zapis iz sestrinega Dnevnika:

Ko sem za trenutek stopila v kapelo, mi je Gospod dal spoznati, da ima med izvoljenimi osebami še posebej izvoljene, ki jih vabi k višji svetosti, k izjemni združitvi s Seboj. To so serafske duše, od katerih Bog pričakuje, da Ga bolj Ljubijo kakor druge; kljub temu, da ene kot druge živijo v samostanu, Bog vendarle želi, da bi Ga nekatere osebe še bolj Ljubile kakor druge. Taka oseba razume povabilo, ker ji ga Bog daje na znotraj spoznati; ostane pa svobodna, da povabilu sledi ali ne. Od osebe je odvisno, ali bo zvesta navdihom Svetega Duha ali pa se bo Svetemu Duhu uprla. Spoznala sem, da je v vicah prostor, kjer bodo duše Bogu plačevale dolg za to vrsto krivde; to je najtežje trpljenje med vsemi vrstami muk. Oseba, ki jo je Bog posebej zaznamoval, za vedno ostane zaznamovana, tako v nebesih kot v vicah ali v peklu:
- v nebesih se bo od drugih oseb odlikovala po večji slavi, jasnosti in globljem spoznanju Boga;
- v vicah – z globljo bolečino, ker globlje spoznava Boga in močneje koprni po njem;
- v peklu bo bolj trpela kot druge osebe, ker globlje spoznava, Koga je izgubila. Ta pečat izključne Božje Ljubezni se na njej NE MORE ZABRISATI.

Kdo od vas je ta Pečat dobil? Resnično, resnično povem vam: večina naših škofov zadnje generacije, ter vsi, ki so brali naše zapise o Ljubezni do Boga, in se jih vsaj enkrat razveselili. Dobivajo pa ga tudi tisti, ki so ga vredni, ker narodu resnično hočejo dobro, in zato nosijo težak križ, in so zasmehovani in pljuvani, kot Gospod na Kalvariji. Temu pečatu se ne da več izogniti, ga izbrisati;

A kdor ne daje vse od sebe, da služi Bogu ali narodu z vsem, kar je (je pa futran od naroda), bo pod težo tega Pečata omahoval v vicah kot brezmočni bolnik, v peklu pa bo tulil od groze, ker tisto, kar ima, pa je zavrgel, ga bo peklilo bolj, kot trpijo hudiči. Kajti kdor je pod Pečatom Božje Ljubezni, ni pa služabnik Gospodov, je kot tisti, ki ima deset lačnih otrok, na banki pa milijon evrov, a ne more do njih, da bi kupil hrano, ker je pozabil, katera banka je že to, številko bančnega računa pa zavrgel.

Mnogo vas je, ki pozabljate, in če ste pod Pečatom Gospodovim, se ne čudite trojni stiski in tesnobi, ki vas pekli. Kdor je namreč zaznamovan na tak čudovit način, nima več nobene druge možnosti, kot da služi, kajti služenje Gospodu in narodu je naša najvišja in končna narava. Vse ostalo pa je le življenje v lastnem debelem črevesu. Vmesne faze NI. Za služenje pa se je treba odpovedati samemu sebi, kar pomeni biti kot mrtev za sladkobe sveta, in POSLUŠATI usmeritve. Samo takšni zaživijo Božjo sladkost v lastnem srcu. 

Kje torej živiš ti?

Za življenje v služenju je nujno naprej postati slišen, poslušen. Opažam pa, da še živali bolje slišijo in razumejo, kot mnogi vodilni politiki, kleriki in današnji ljudje. Zato bi bilo za mnoge med njimi veliko bolje, če bi bili pes, kos ali muc. Lažje bi spali, lažje živeli, in duša jim ne bi postopoma, a zanesljivo, v trajno grozo prihajala.





5 komentarjev:

  1. Jona, hvala ti za resnico o nas samih. O, veselje, ko sem brala tale šepet, so se Božje zapornice odprle in potoki Žive vode zlili na zemljo, v naša srca. Požrtvovalnost kosove mame je ganila. Tega v večini ljudi ni, kot si napisal, živijo v lastnem črevesju, tudi sama kdaj. Takrat pa nam slišnost odpoveduje. In če gre to čez mejo, je kot bi padli v neko čudno brezno, pokrovka nad nami se zapre.

    Res se začne tako dogajati, človek začne pozabljati. In obtiči v temni kleti, da poanalizira, kje je zavozil. Kako naprej, možnosti sta vsaj dve, ena je, da začne s svojo bedno 'svobodo', ki je vdajanje lastnim kapricam in zadovoljevanje čutov. In če človek ni odločen, da gre do konca, da služi Gospodu in postane Gospodov bhakta, ga bo začelo raznašati na vse strani.

    Materialna energija nas tik tak ujame in zveže, ko hamlarimo, ko ne poslušamo in nismo pokorni. Sveti Gospodovi so pojasnili v dobro nas pogojenih duš, da ima materialna energija dve uničujoči lastnosti. Prvič s strahovito silo vleče ljudi v materialni svet, ki ni njihov dom in drugič prekrije vse Znanje, da smo Gospodovi večni služabniki. Zato ker smo želeli biti Bog, Ga pozabiti ali Ga varati. In vrag nam bo hotel zbiti iz glave ključ; to pa je peti in ponavljati ljubeče sveto Ime, da veselimo Gospoda in Njegove. Jona, spomnim se sedajle, kar si pojasnil v komentarjih, da nenehno mislimo na Jezusa in da nikoli ne pozabimo Nanj.

    Pokornost je odziv na Ljubečno besedo in je trdna, ko je zasidrana v naklonjenem odnosu dveh src. Včasih, ko smo še bedaki in ne polnosrčni, pa nam je to umaknjeno. Jona, nekoč sem nekje prebrala tvojo definicijo, da je enota za Ljubezen, koliko ur posvetimo neki stvari. Vsak pri sebi lahko pogleda in uvidi to revščino. Pridejo spoznanja, ko uvidiš, da brez odnosa s svetimi, Gospodom se razgubiš, ko meglena, tavajoča vreča postajaš. In takrat je ta past, da začno ljudje hiteti v mašila, še bolj se začno ukvarjati s svojimi hobiji, se včlanijo v neka društva, začno s humanitarnim delom, da pomagaš ljudem, jih kaj učiš ipd. A tistega peklenja v srcu, ki si ga jona omenil, ne pogasi več nobena zunanja kolobocija udejstvovanja.

    Hvala sveti Favstini za spoznanje, ki ji ga je vdahnil Gospod. Ko sem to prvič prebrala, sem se zjokala kot otrok. Iz srca je zakričalo, odpovedati se samemu sebi. Biti poslušen, pokoren. Sem se pa spomnila ob tem šepetu vsakega, ki je kdaj tukaj na blogih sodeloval in komentiral. O, duše ljube in blodeče, zavejmo se Pečata, hvalimo Gospoda in tiste, ki so nam Ga prižgali v srcih.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, skozi vas Gospod deluje, blagoslove deli, Milosti zliva, vse ostalo so tavanja brez konca in kraja dolgih dni. Tega slednjega pa si ta duša bedna nikakor ne želi. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Praviš lidija, da človek zavozi, pa ne ve, kje je zavozil. Preprosto je: tisti, ki so iskali in se jim je Gospod malo odprl, so Milost izkoristili za ČUTNO UŽIVANJE IN NAPUH (kot prašiči), in kmalu sledi padeeeeec, ki ga je zeloooo težko popraviti. V tem je ta skrivnost, naslednja pa je v tem, da nihče ne raste drugače, kot na tak, žagast način. En padec pa je lahko 50, 100 ali 500 let, tudi, kajti duša živi večno.

    Kakorkoli obračamo, samo smrt je naš pravi Učitelj, šele takrat razumemo Nauk in Kalvarijo in Odrešenje. In Ljubezen. Zakaj za hudiča pa bi bili zdaj Odrešeni, od česa neki, če pa nam je tako fletno v tej megli, v teh kompromisih, izgovorih, lažeh, grehih in nekaj svetih maš, s potico in šunko??? Gospodje pa so izmuzljivi kot kakšne mastne žoge.

    Materialna energija-čarovnica, ima moč, če mislimo in želimo biti živi. Če pa smo na nek način že umrli, prejšnjo sredo, lahko samo praska, kot kakšna vejica po vetrobranskem steklu in strehi. Tvoj problem in tudi teoretičnih duhovnikov je v tem, da še vedno obstaja STRAH PRED SMRTJO. Kdor s to šemo ni opravil,

    1. Ne more razviti VOLJE, ki je ključna za Pot. Nemogoče je dobiti močno voljo, ki bo v službi Gospodove, če se nisi leta in leta ruval s staro šemo in jo na koncu premagal.

    2. Brez volje pa je vse kot pri pijancih: mnogo dobre volje in idej za dvig, a spet mnogo pitja na skrivnem. Ko pa se taka beda institucionalizira v Cerkvi in državi, in se ustoliči kot nek Ideal življenja, gredo milijoni, milijarde ljudi mimo nebeških Vrat.

    Kaj ti bodo vsi blagoslovi, če takrat, ko Gospod ali narod zahtevata delovanje, človek pa se us...e, in še agresivno kokodaka izgovore za svoj kupček v hlačah.

    Bog mnogokrat od nas želi, da storimo stvari, ki jih sami ne želimo storiti. To je predvsem v smeri našega samoizpopolnjevanja. Včasih želi, da gremo do konca in skoraj umremo pri neki nalogi, da bi se naš duh in duša in telo česa naučili. Polovičarji pa tega ne zmorejo, KER SE NISO VSAK DAN POSEBEJ PRIPRAVLJALI na tak boj.

    Javkati in si na urnik pisati prazne besede: odpovedati se sebi, poslušnost, pokornost, smrk, smrk ... To so samo besede. Kaj vse pijanci povedo za šankom: kakšni očetje so, frajerji, New York gradijo na novo, šefa so na gobec, ženske padajo v nezavest ... A to je le do vrat 'templja', ko pa stopijo na temno ulico in kolovratijo domov, še to stežka izpeljejo brez velikih sramot.

    Včasih občudujem športnike, čez katere imajo katoliški intelektualci veliko za povedati, a tudi moj učitelj je večkrat dejal: "Če bi duhovni učenci imeli vsaj pol tega poguma in predanosti in sposobnosti prenašanja bolečine, bi bili že vsi v nebesih."

    Pečati so dani, a kdor ne zaživi Nanovo, kot da je nor, je trikrat toliko tepen, je dejal Gospod:

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+12%2C+47-48&id13=1&pos=1&set=2&l=sl

    Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jona hvala ti, to je duh spodbude, je Očetova Ljubezen, ki se zazna. V človeka se vkoreninita vztrajnost in pogum. Premlevala sem napisano. Pogledala sem si na netu, kaj vse izvajajo športniki, da so prišli do ciljev in ob eni športnici je bilo zapisano njeno geslo: Acta Non Verba. GARAJO za rezultate.

    Točno to, kar si postavil diagnozo – obstaja strah pred smrtjo. Odločena sem s to tetko opraviti. Šla sem na pokopališče, tam nekaj časa ostala. Pri Jezusu Milemu, ki Se dviga nad nagrobnike zemljene smrti, srce zažari. Takrat odmira tisto, kar ni od Ljubezni. Žene me naprej, da opravim svojo Nalogo do Gospoda, da se kvalificiram za to. Najlepša ti hvala za vso pomoč.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, v Božji plavž stopiti, iz svojega življenja dar za Gospoda uliti. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  4. To je edina prava beseda; KVALIFICIRATI SE. Obstaja namreč čas Milosti, a obstaja tudi čas Pravičnosti Gospoda. In glej, glej ga hudiča: mnogi so, ki so bili v Milosti, ko pa pride čas Pravičnosti, jih od deset-tisočev le eden ostane v Milosti, vsi drugi pa padejo v tesnobna in živalska in demonska stanja, kajti bili so le na neko dojko prisesani, sami od sebe pa ne spravijo nič. OK je biti v vrtcu, a biti vedno v vrtcu pomeni, da si večno neodrasel.

    Tisti eden pa je iz iskanja sebe samega našel Gospoda, ne le iz Cerkve ali zunanje, kulturne vere. Le tak je KVALIFICIRAN, ker je SAMOSPOZNAN v Bogu. Za kaj je kvalificiran? Sveti P. je povedal: DA VIDI BOGA. Aleluja!

    Včasih so učenci odšli v gozd in kje našli truplo večje živali, potem pa so ga hodili gledat vsak dan, kako razpada, kako smrdi in kako ga tisoči belih črvov razjedajo. Vse dokler niso ostale le kosti, pa še te so lisice raznesle in podgane ter miši obglodale. Potem je bilo adeptu jasno, da telo ni on. Ali pa so, če je bilo to mogoče, gledali celo umiranje in potem razpad človekovega telesa. Študirali so svetovne vojne in množična umiranja, pa epidemije ... A ves ta študij je ZAMAN, če nekoga ali nekaj ne LJUBIŠ. Ljubezen do Boga prihaja samo iz boleče Ljubezni do Križanega. Ali pa koga drugega nedolžnega jagnjeta.

    V tekstu sem omenil tistega wealth-a (Neale Donald Walsch), ki pa Gospoda še ne pozna po IMENU. To je torej še vedno neka mešanica monizma, impersonalizma in ena senčica krščanstva. Kdor pa Boga ne pozna po Imenu, ne more strahu pred smrtjo premagovati z Bogom, ampak le kot recimo tujski legionarji in mafijci, od katerih se marsikdo ne boji več smrti, tako okorel človek je. Ne-osebni način (mayavada ali budistični), pa ne rešuje dokončno strahu pred smrtjo, ker naši čuti čez čas spet želijo zadovoljstva, in oseba ponovno pade v suženjstvo materialnega sveta. S tem pa nisi naredil nič, spet boš kot žival, poln pohlepa, pohote in tesnob, glavni vir tesnob in strahu pa je spet: STRAH PRED SMRTJO in izgubo nagrabljenih stvari in ljudi, za katere mislimo, da nam bodo večno nudile zadovoljstvo.

    Tudi sam sem bil na pokopališču, in v boju s smrtjo sem hodil po vseh pokopališčih sveta, a tudi to je lahko utvara, če ne razumeš ljubezni ali celo Ljubezni.

    Kajti samo kdor je že v srcu, ne več v črevesju kot večina človeštva, smrt jemlje skrajno resno, kajti zaveda se, kaj ona vse prinaša. Smrti ni, je rečeno, a smrt seveda obstaja, in če se zavedamo, kako zelo usodna je, spoznamo, da jo lahko premaga le Ljubezen. Trpko-sladka Ljubezen. Ko pa je ta Ljubezen rojena in konstantna, samo še raste, in lahko vpije: ''Smrti ni, smrti ni'', četudi ti ob ramenu vedno stoji stara Gospodova služabnica.

    Brez nenehne prisotnosti smrti ob tebi je človek sanjač, teoretični duhovnik in mrtvo-teolog. Zabremzan je živeti po navdihih Duha, izgovore pa išče po Knjigi Življenja, a to je samo žvečenje kartona, kajti kdor ne Ljubi, je itak mrtev kot kamen. Mrtev kot truplo. To vidimo vedno znova celo na obrazih najvišjih klerikov. Samoobvladani so, ker ne razumejo bhaktija (Bog-ti-ja). Bom v naslednjem zapisu nekaj o tem podal.

    Brez življenja in dela v naravi in brez smrti je torej nemogoče dozoreti. To nam je pokazal že Jezus Gospod Oče: da je Življenje le skozi grob Obujeno, a vsi bi radi le živeli, živeli, zato so vsi mrtvi, mrtvi. Kdor pa umre, a Ljubi, je

    ŽIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIV!

    Samo takšni resnično odvzemajo grehe, jih zadržijo, ali pa celo doložijo, ljudem v spodbudo. To stori Gospod po njih, in oni po Gospodu, tudi na 10.000 km.

    Aleluja! Nadaljuj lidija, sicer bo VSE v življenju zaman. Kajti priti je treba do Konca, kot govori tekst na naslovni sliki našega bloga.

    OdgovoriIzbriši
  5. Še to bi dodal. Napisala si: "Acta Non Verba. GARAJO za rezultate."

    To so karmiji, plodonosni delavci, ki garajo, da dobijo nek rezultat. Resničen Božji učenec pa ni več karmi, ampak bhakta: gara noč in dan, a za Gospoda, v Gospodovo slavo, za Gospodovo zadovoljstvo in v zadovoljstvo Njegovih svetih osebnih spremljevalcev. Juhuhu! Pomaga pa ubogim, ki mu pridejo na pot.

    Je pa garanje enako, premagovanje bolečine enako, tudi ponižnost je podobna: športnik se poniža pred trenerjem in pod utežmi in vremenskimi pogoji in omejitvami svojega telesa in duha, se poniža pod svojimi poškodbami, zdravniki, ki ga zdravijo in neuspehi, porazi. Cilj vsega tega nesmisla je le eden: razviti neomajno voljo.

    A volja na tak način še ne bo kompletna, kajti le tisti so nezlomljivi, ki so strah pred smrtjo premagali. Niso pa trmoglavi.

    Noben super-maraton ti ne more okrepiti volje v kompletno, kajti take volje so volovske, samo za neko specifično delovanje so močne, resnična volja iz PRIJATELJSTVA S SVOJO SMRTJO, in iz hitenja z Delom v Ljubezni, pa je nekaj povsem drugega, je kot Himalaja.

    Premagati smrt, premagati strah pred smrtjo, so samo besede. Kajti ko smrt res pride, se tudi največji heroji podelajo.

    Skrivnost pa je v tem: postati PRIJATELJ s (svojo) smrtjo.

    Aleluja! Le kdor je bojevnik, PRIJATELJUJE S SVOJO SMRTJO, zato je svoboden, da Ljubi. Vse ostalo je mrtvo-teologija.

    Apostoli in mučenci so premagali smrt z Ljubeznijo do Jezusa, a beseda 'premagati' je le prazna beseda, kajti vse, kar je Živo ima v sebi ODNOS: PRIJATELJEVATI je treba s smrtjo, to je izvir čiste volje, ki lahko za Gospoda kaj koristnega stori.

    Vse to so znanosti starejše od krščanstva, 8000 let starejše od krščanstva, a kristjani jim še vedno panično rečejo: new age! Hehe, hehe, ljudje so se bali smrti že pred Kristusom, in našli so poti, da jo presežejo. Ker pa človeštvo vedno znova pozabi, kar mu je Bog dal že na Začetku, mora Oče vedno znova pošiljati Sebe v mnogih oblikah, da nas spet spomni. In tako je poslal Jezusa Gospoda Boga, a kaj, ko z Njim kristjani delajo kot Judje z Očetom: samo koristi hočejo od Njega, Ljubi pa Ga skoraj nihče, ker je še Cerkev pozabila ta Nauk do popolnosti razviti.

    In mora o tem ta zguba in beda jona pisati, najraje ne bi, pa še to ne sme še pisati, ampak le teren pripravlja, ker ga še kosi in vrane bolje razumejo, kot verniki.

    Takle mamo.


    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.