- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

sobota, 1. september 2018


92. Zakon preobrazbe tebe in države v dobro
2. del: popoln, nor preobrat.
In čudeži. Ter Marjan Šarec.

slika: Pinterest, avtor očitno Slovenec.

Razodetje 21,5:
Tisti, ki je sedel na prestolu, pa je rekel:
"Glej, vse delam na novo!"
Rekel je tudi:
"Zapiši, kajti te besede so zanesljive in resnične!"



1.9.2018, jesenska sobota.

Dobil sem tole sporočilo:

Iz srca se vam zahvaljujem, in Gospodu, da je z nami. Želja in zaupanje Vanj v mojem srcu pa le še naraščata, zato vas prosim, če lahko pomagate tudi drugim v konkretnih primerih (v blogu) osvetliti te boje oziroma težave, ki si jih sami povzročamo in posledično odrivamo Gospoda; da bi se globlje zavedali in lažje spremenili notranjo vero; da bi se končno nehali bati lastnega trpljenja, kakršnokoli že vsak posebej doživljamo; da bi v srcu lahko naredili prostor samo za Gospoda, in Mu ostali zvesti do konca. Hvala. Lepo pozdravljeni.

Moram reči, da ko sem prepisoval to prošnjo neznane osebe, sem se zjokal, kajti kaj takega lahko napiše le nekdo, ki je že stopil na Pot Odrešenja. V tej prošnji so svetniške lastnosti: hrepenenje po večjem stiku z Gospodom; prošnja za druge, ne več le zase; spoznanje, da se nam godi po naši notranji veri; želja za preseganjem svojega trpljenja v dobro svoje duše in drugih; ter naj-vzvišenejša želja: Ljubiti Gospoda v vsej polnosti. In zahvala.

Nič ne manjka, vse je popolno. Kaj takega lahko napiše le nekdo, ki se ga je dotaknil Sveti Duh, v njegovem trpljenju je prišel Gospod, ki je Jezus, in dal temu trpljenju smisel. Aleluja! Nimam besed hvaležnosti, aleluja!

Pa začnimo

Vzemite si čas čez teden, in tale malo daljši tekst preštudirajte mnogokrat, 'v nulo'. V prvem delu smo obravnavali dejstvo, da Bog VEDNO pošilja in svetuje Svoje najboljše variante, mi pa raje ubijamo preroke, preganjamo svetnike in poštene voditelje, ter si omislimo svoje, ''boljše'' variante, ki pa se končujejo z neuspehi, žalostjo in jadikovanjem: ''Bog, če Si, zakaj dovoliš zlo?'' Ni nam všeč žeti tisto, kar smo sami v svoji neumnosti in napuhu sejali.

Ko se na tak način pritožujemo, še globlje povečujemo svojo bedo in trpljenje. Pritožujemo se iz dveh vzrokov:

1. Ker nimamo duhovnega Znanja, da bi vedeli, da Bog pomaga izpolnjevati vse naše želje, ni pa On odgovoren za posledice teh želja. Npr. Bog dovoljuje zmago komunizma v Sloveniji že 70 let, v različnih oblikah, KER SI TEGA SAMI ŽELIMO. Po naši veri se nam namreč dogaja. O tem več kasneje.

2. Ker nimamo prave vere. Vera, ki vam jo bom danes predstavil, je tako neverjetno močna v svoji moči preobražanja zlega v dobro, 'de nej za puvejdat'. Krščanski Nauk nas nekaj uči, ne daje pa nam ključa za to. To je kot včasih, ko so bili otroci lačni, pa je mama tisti kozarec marmelade zaklepala pred njimi: imeli so marmelado, a niso imeli ključa do nje. Enako je z vero našega klera in z močjo našega naroda.

Iz obojega skupaj lahko spoznamo dejstvo, da ima naš narod tako napačno kot nepopolno vero, to pa izvira iz duhovnega neznanja.

Ta spisun tukaj, jona od nule, je najnižji osebni Gospodov sluga, bhakta. Imel je takšno karmo in je bila Božja volja, da nikoli ni imel neke posebno izdelane vere v Boga. Imel je nekaj meglenega, potem pa: BUUUUUUUUMMMM!!!, Gospod je prišel, in to revo po tleh zabrisal od Milosti in mu spremenil življenje. In začel je jecljati o Ljubezni do Boga. Iz megle torej direkt v Spoznanje.  

A je opažal, da se mnogih ta preprosta Pot Domov, pot Ljubezni do Jezusa in svetnikov, ne prime, pa četudi so nadškofje - duše jim ostajajo enake, posvetne. Le zakaj, le zakaj?? Enako je celo z zelo pobožnimi ljudmi - nobenega duhovnega napredka ni videti, kljub vsem sortam pobožnosti. Nekaj ne štima. Nekaj manjka vmes.

Gremo po vrsti – kratek uvod

Da ne bomo predolgi, bo ta uvod zelo kratek in zato 'brutalen'. Takole gre:

pomembno je, da svoje telo UMAKNEŠ od vseh posvetnih druženj, in samo še slaviš Boga, tako, da Ga skušaš Ljubiti. Da pa bi s tem sploh lahko začel, moraš odpustiti vsem in sebi, za vse, kar te je kdaj prizadelo.

To je edini zakon hitrega spoznanja Gospoda. Za nadarjene in ambiciozne iskalce Gospoda.

Nekaj pa manjka, nekaj vmes

Ja, nekaj manjka, da bi se lahko zgornje uresničilo. Manjka popolno zaupanje v Gospodovo delovanje v VSEH naših vsakdanjih okoliščinah. Bog deluje ali POSREDNO, preko Svojih zemeljskih zakonov časa, karme in treh stanj posvetne zavesti (neznanja, strasti in vrline); ali pa deluje NEPOSREDNO, osebno, če Mu omogočimo, da se nam približa.

Vmes, med posvetno pobožnostjo ter bhaktijem, Služenjem Gospodu z Ljubeznijo, nekaj manjka. Večina vernikov ta manjkajoči del v sebi ima, v večji ali manjši meri, a nima OZAVEŠČENEGA. Takole je v naši družini že stoletja: spoznali smo, da če na neke dogodke gledamo z distance enega, treh ali več let,

JE VEDNO VSE PRAV, TAKO KOT MORA BITI.

Karkoli težkega se kdaj zgodi, je čez nek čas spoznano kot edino pravilno, ker je prineslo nekaj drugega, nekaj dobrega.

To je TO. Vendar je to vera Z ZAKASNITVIJO: kaj pa takrat, ko se slabe stvari dogajajo ta hip? Vabljeni v novo Življenje, ki je noro in močno v Bogu. Aleluja!!!

Prava vera je zahvaljevanje Bogu za VSE.
Predvsem pa za to Njegovo lastnost, da lahko iz slabega stori dobro.

Zdaj boste spoznali, kako bedna je vera, ki so vas jo učili. Zelooooo je podobna Pravi veri, le da je debela šipa vmes. Pomagal si bom s svetniškim Jozefom Witkom, na katerega predavanja sem po naključju naletel pri klikanju zaradi učenja poljščine. Ko bi imela Slovenija samo enega takega duhovnika in organizacijo predavanj za družine, bi bila zgodovina naše dežele povsem drugačna. Mož mi je v dveh stavkih odprl, razjasnil in pojasnil tisto vmes, kar je nam vsem manjkalo in manjka tudi klerikom.

V Svetem pismu je veliko navedkov, naj hvalimo Boga v VSEH OKOLIŠČINAH. To pišejo pisci in apostoli tako Stare kot Nove zaveze. A le kako Ga hvaliti za slabo, ki se nam dogaja? Ker je oseba zgoraj prosila za primere, bom dal kar primere, ki jih je pojasnil ta duhovnik. K njemu je prišla žena, in povedala, da je v njen zakon prišla tretja oseba, ženska, ki ji 'krade' moža. Ker je Bog Ljubezen in dela le dobro, to zlo torej ni od Njega, zakaj bi se potem morala zahvaljevati za zlo, ki jo je doletelo? Zakaj se zahvaljevati za slabo? Dialog, ki se ga zapomnite za vedno, je bil kratek:

''Se moram zahvaljevati za zlo??''
''Ne, zahvaljuj se zato, ker Bog iz tega dela dobro.''

BUUUMMM! Aleluja!!! Kaj se naučimo? Da Bog, ČE SE MU ZAHVALJUJEMO, iz vsega slabega dela dobro za nas. Mi pa se takrat po navadi pritožujemo, mar ne? Čez Boga tudi, še posebej pa čez situacije. A ker ga je ta žena ubogala, in se začela zahvaljevati celo za tisto vsiljivko, se je v nekaj dneh zgodilo, da je pohotna ženska odšla iz njenega in moževega življenja. Kajti iz te slabe situacije sta se zakonca naučila, da sta drug drugega že dolgo časa zanemarjala. Žena se možu ni več pritoževala čez ljubico, ampak se je Bogu zahvaljevala za moža in za to, da bo iz bolečega zapleta naredil dobro, pa karkoli to že bo. Rezultat je bil dramatičen: popoln preobrat.

Druga ženska je bila obveščena, da bo čez nekaj tednov izgubila službo. Zaguljen, mrk in trd šef. Šla je k duhovniku, ki ji je za pokoro dal, da o tem človeku naslednje tedne govori le lepo, nič več grdo. Pokora je pokora, in začela ga je zagovarjati, celo pred sodelavci. Šok, seveda. A čez nekaj dni šef pride in sam prvi pozdravi navzoče, ter se celo nasmehne, česar ni počel nikoli. Drugi šok! Ženska potem reče svojim sodelavcem: ''Vidite, sem vam povedala, da je to dober človek!'' Obdržala je službo in postala sta celo prijatelja. Ker je ubogljivo sprejela duhovnikovo pokoro. Ta pa je bila modra, ne brezvezna, kar je pogost slučaj.

Pater Witko pove, da zahvaljevanje Bogu naredi čudež: odveže Mu roke, da lahko začne delati dobro za nas, ne glede na sicer hudo situacijo. ZAHVALJEVANJE. A ne zahvaljevanje zato, da bi od tega nekaj dobili, ampak zahvaljevanje, ker ima Bog to moč, da iz slabega dela dobro - za Svoje častilce.

Čakaj malo, zakaj pa pridemo v slabe situacije?

Vzrokov za to je več, od treh karm naroda, družine in posameznika, a ne bomo zdaj o tem. Kajti obstaja nekaj znotraj nas, nek program, po katerem se nam dogajajo mnoge stvari v življenju, pa se tega sploh ne zavedamo. Temu programu recimo NOTRANJA VERA. To ni vera v Jezusa Kristusa, ampak V KAJ USMERJAŠ SVOJE MISLI, BESEDE, ČUSTVA - V KAJ SI GLOBOKO ZNOTRAJ SEBE PREPRIČAN. To je tvoja vera in po njej se ti godi, pa če se je zavedaš ali ne, ker je največkrat podzavestna. Ni torej vse Božja Volja, Božja Volja je v tem, da se ti godi po tvoji veri.

Pa pojdimo spet k enem primeru, ki ga je podal pater. Ženska je zbolela za neko neozdravljivo boleznijo, katere rezultat je postopna popolna ohromitev. Ker je bila verna, si je rekla: ''To je Božja Volja. Vse prihaja od Gospoda, zato bolezen, če je že prišla, sprejemam.'' Njen brat pa je naletel na neko skupino Prenove v Duhu, in tam spoznal, da sestrina bolezen ne more biti Božja Volja, saj ni Božja Volja, da ljudje tako trpijo. Lahko je torej le od hudiča. Z nekaj kolegi iz društva je odšel k sestri na obisk. Rekel ji je:

''Sestra, tvoja bolezen ni Božja Volja. Spremeniti moraš to svojo napačno vero. Zdajle bomo molili, da sprejmeš te moje besede, in spoznaš, da je Božja Volja to, da si zdrava.''

Molili so, nič se ni zgodilo, in šli so domov. Ona pa je stvar premislila, sprejela, in: vsak dan je postajala vse bolj zdrava. Potem pa je sama prišla pred svojega zdravnika, prej hroma oseba, in skoraj ga je kap.

Tudi sam sem videval ljudi, ki so ozdraveli ne glede na smrtne diagnoze, in to samo z operacijo, a brez kemoterapij in podobnega; videl sem ljudi, ki bi morali umreti že pred dvema desetletjema, pa še vedno živijo; videl pa sem tudi obratne primere. Študiral sem tudi življenje nekaterih svetnikov, in spoznal, da ni Božja volja, da živijo dolgo ali kratko, trpeče ali ne, ampak ima vsakdo sam v sebi program, ki se ga drži in po katerem se mu dogaja večina stvari v življenju. Videl sem recimo poštene ljudi in velike borce SDS-a, ki pa so nevede izražali veliko vero v moč levice. Posledica: vedno za las izgubijo boje, tako na lokalnem kot na državnem področju, in v TV debatah, ko jih levičarji vedno prevpijejo s skakanjem v besedo, in samo g. Jelinčič je to defenzivno taktiko čez čas dojel in jo spremenil sebi v prid.

Sveta Favstina Kowalska Najsvetejša pa je nadvse želela biti kot Jezus, biti Njegova Nevesta, in zato je trpela pred smrtjo, za neodrešene duše, in umrla, stara 33 let - kot Jezus. Vsakdo od nas ima torej svojo osebno Pot in poklicanost, zato lahko živimo v skladu z našo lastno karizmo. Če občudujem Ljubezen svetnice z Gospodom, to ne pomeni, da moram tudi sam živeti le 33 let, če je moja Naloga do Njega drugačne oblike.

Pa se vrnimo k nezavedni veri tistih, ki izgubljajo in so žrtve. Recimo naši škofje. Cenim škofa Glavana, videti je odločen človek, a ko sem enkrat bral njegov intervju, sem spoznal, da je tudi on defetist, vernik v poraz. Glede stanja Cerkve je citiral nadškofa Perka, ki je menda dejal, da bo katoliških vernikov v Sloveniji kmalu le še 10% in pri tem bo ostalo. To klinčevo prerokbo je škof sprejel in jo vdano širi naprej. In po tej veri se bo zgodilo? Če nekdo navdahnjenejši od njega ne spremeni take vere poražencev.

Vsi imamo nekaj skrite gnile vere v sebi. In po tej veri se nam dogajajo neke stvari, ki nas morijo. A ta smet ni Božja Volja!

Kaj zdaj? V čem je Preobrat?

Na našem blogu smo veliko pisali, kaj storiti, da do teh porazov ne pride. In ker odločilni ljudje niso hoteli slediti, zaradi napuha, je zdaj prišlo veliko zlo nad Slovenijo. Velika preizkušnja. Če smo pač neumni in grešni, ker je taka naša notranja vera, se nam dogajajo hude stvari, ker je taka naša zavedna ali nezavedna vera. A poglejte zdaj:

Ko je človek v takšnem ali drugačnem dreku, mu ne preostane drugega, kot da stanje sprejme (shikata ga nai!), potem pa se začne Gospodu ZAHVALJEVATI ZA TO STANJE, S POPOLNO VERO, DA BO GOSPOD IZ VSEGA SKUPAJ NAREDIL NEKAJ DOBREGA.

Pri tem ne smemo računati, da bomo mi osebno vedno preživeli in zmagali. Treba je računati, da bo prišlo dobro morda za naše bližnje, narod, človeštvo. S tem pa tudi za nas, kajti mi smo duše, ne telesa.  

Ta nora, nora sveta Božja misel!!

Vidite, s prihodom Gospoda Jezusa se vse obrne na glavo:

- Vas mučijo? Juhuhu, to bo v dobro nečemu! Hvala Ti Gospod! Prihajam k Tebi!
- Izgubljate službo? Hvala Ti Gospod za tole, Ti veš boljše od mene! Mi pripravljaš boljšo?
- Vedno zmagujejo komunisti? Hvala Ti Gospod zanje, tako se bo iz naroda Prava vera Vate izcimila!
- Izkopavajo žrtve našega totalitarnega režima? Hvala jim za to žrtev in hvala Ti Gospod, ker smo hitreje spoznali to zahrbtno laž! Brez teh žrtev bi, neumni kot smo, pod titoizmom trpeli še 300 let. Tako pa ga bo kmalu konec.
- Hitler je pobil milijone ljudi? Hvala lepa Gospod, ker si iz tega brezmejnega zla naredil dobro: Amerika in Rusija sta se razjezili, in ga v dveh letih zmleli v prah, Nemčija pa je postala vodilna demokratična država, polna vseh ras in barv ljudi!
- Vam razpada družina? Hvalim Te Gospod, iz tega boš storil še boljše stvari! Več časa za Boga, več Tebe? Aleluja!!
- Leva vlada dviga davek na dobiček? Hvala ti za Levico, dobri Gospod, da bodo ljudje jasneje spoznali RAZLIKO med dobrim in zlim! To se spozna le, ko je kontrast dovolj oster.
- Kristjan Šarec je združil vse proti-Božje sile v državi? Aleluja, hvala ti Marjan, tako bo narod hitreje spoznal, kaj je prav in kaj ni. In prej bo prišlo do ozdravitve. Tudi tvoje! Častim sadni sok!
- Imamo muslimanskega papeža, dobrega Frančiška-Atilo? Aleluja, kako Si dober Gospod, da boš iz te zmede storil, da se Prava vera vrne v krščanstvo! Prava vera ne uči, da si se Ti družil z vsemi izmečki sveta, ampak le s tistimi izmečki, ki smo Te sprejeli za svojega osebnega Odrešenika!!

Vidite, že teh nekaj primerov vam prinaša noro veselje v srce, to veselje pa je Sveti Duh! Človeka, ki je tako nor, ni moč zastrašiti, kajti celo lastna smrt mu je v veselje: bom šel pa Domov!

Zahvaljevanje Bogu v takih situacijah stori, da začnemo namesto preklinjanja verovati v dobro, in potem zaradi te vere Gospod res stori dobro - takšno ali drugačno.

A ni to nora, noro dobra rešitev? Kako je Gospod Usmiljen!! Svetniki učijo, da zahvaljevanje Bogu za vse situacije prinaša nor pogum, radost, moč in Mir. Kajti če smo že tako neumni, da sami sebi po svoji veri delamo hudo (karma de majol'ka je strog sodnik!), se pa vsaj zahvaljujmo Bogu! A ne se zahvaljevat za zlo, ker zlo je od hudiča, ampak se Mu zahvaljujte, ker ima Bog Moč, da vsako zlo obrne v dobro, če Ga slavimo, če se Mu nenehno zahvaljujemo.

Ko smo na tej stopnji vere, pa pride čas, da se začnemo učiti Ljubiti Ga, ne glede na okoliščine.

Dve povedi si torej zapomnite za vedno:

1. Naj se zahvaljujem za zlo? Ne, zahvaljuj se, ker Bog iz tega dela dobro!

2. Samo kadar je Božji Sin slavljen in čaščen, se lahko manifestira Sveti Duh.

Za Pot od tu NAPREJ pa pojdite na prvi, ključni zapis našega bloga (KLIKNI). 

No, pa dodajmo še nekaj stvari:

Odnos do trpljenja - budisti in kristjani

Sicer ni za primerjati budistov in kristjanov glede vsakodnevnega odnosa do trpljenja in prenašanja tega trpljenja. Namreč, kristjani so taki pritoževalci in javkarji, da je to največkrat kar za bruhat. To smo podedovali od Judov. Pa tudi našo soseščino poglejmo: severnjaki so mnogo bolj potrpežljivi kot mi, mi pa nekaj bolj kot Hrvatje. Slabši od Hrvatov so Srbi, od Srbov Grki in od Grkov Arabci. Bolj ko greš proti jugu, hujši je nek osebni napuh in ponos in hujše je pritoževanje nad vsako zoprnijo. Najhujši so seveda islamisti, ki pritoževanje uporabljajo za začetek Mohamedovih vojaških taktik.

Budisti, ki sem jih jaz poznal, in sem jih poznal mnogo, ker sem živel med njimi, so skoraj svetniški v prenašanju tegob življenja. Ta njihova moč prihaja iz filozofije, da ničesar ni, da obstaja le Praduša, Atma, Buda (= Gospodova Luč brez Gospoda osebno), vse ostalo pa so le začasne kreacije, morda je celo Buda nekaj začasnega v našem umu? Zaradi tega ne jemljejo resno nobenih tragedij, pa tudi ne velikih sreč in uspehov. Zanje je vse to le začasna megla. Tak način razmišljanja ima torej izjemno moč premagovanja težav. Rekli bi ji: BOŽANSKA POTRPEŽLJIVOST.

Kaj pa kristjani, pravi kristjani? Kakšna je njihova vera, filozofija trpljenja? Popolnoma drugačna. Od danes naprej, ko smo vam podali ključen stavek zgoraj. Odslej razumete, kar celo nekateri kardinali in kak papež ne razumejo: sveti smisel trpljenja. Ta smisel je torej v tem:

''Naj se zahvaljujem za zlo? Ne, zahvaljuj se za lastnost Boga, da iz slabega naredi dobro, a le tistim, ki se Mu zahvaljujejo, od sreče, da ima to lastnost.''

Bog ima torej eno posebno lastnost, in ZANJO se zahvaljujmo: da iz vsakega slabega, zla, stori dobro: TISTIM, KI GA LJUBIJO IN VERUJEJO VANJ. Ki se Mu nenehno zahvaljujejo, in s tem nenehno mislijo Nanj. Trpljenje pravega kristjana torej ni le volovska potrpežljivost, ampak ima v sebi velik SMISEL, za tiste, ki imajo to vzvišeno vero nad verami:

Gospod iz slabega dela dobro.
Zato je na koncu vedno prav tako,
kot se je pač zgodilo.

Poglejte, nedolžno Jagnje Božje so tepli, pljuvali in zasramovali: na križ so Ga pribili in umorili. Kakšno trpljenje, kakšno zlo! A je Bog Oče iz tega storil dobro: obudil se je naš Gospod tretji dan in iz groba vstal; prikazal se je Svojim ljubljenim in jih Odrešil za večno. Njegovi apostoli (ki jih današnji papež enači z muslimani, katerim umiva noge iz posvetne, petrinske ponižnosti) pa so odšli v svet in razširili Njegovo sveto Ime za vse večne čase.

Drug primer: umre mlada oseba, ki pa pred smrtjo postane Božja. Takoj po smrti jo Gospod sprejme k Sebi, potem pa vrne nazaj med njene ljubljene, ki so Gospodovi. Iz tragedije smrti dobimo Božje prijateljstvo, ki je intimno srčno, je od Gospoda blagrovano in je obojestransko. Dobimo priprošnjika v nebesih in na Zemlji, ker takšne duše so lahko istočasno tu in tam, kajti v transcendenci ni časa. In nebesa so med nami, kot je zapisano.

Srednjeverci

Srednjeverci so ljudje kot naši današnji škofje in gospod Miro Cerar: malo dobrega storijo, po mnenju strokovnjakov, a imajo zelo trdno vero-prepričanje, da so dobri, da so naredili dobro in da delajo dobro za ves svet. Takšne duše imajo tako močno vero, da se jim celo res godi po tej njihovi veri. A to ni čisto prava vera, je le športna nadkompenziranost, prenapetost. Kaj se dogaja in zgodi takim ljudem, ki ne živijo v skladu z realnostjo, a so tako močni v svojem samoprepričanju? Ni kaj, dolgo znajo živeti in jim je dokaj dobro na Zemlji, kajti taka je njihova vera - a v nebesa ne pridejo. Torej je tak pristop pravzaprav neuspeh, kajti mi smo večne duše, ne pa začasna telesa. Treba se je spreobrniti do konca, totalno. 

Zaključek: kako rešiti dušo Marjana Šarca?

Vsi bolj desni vemo, da je kristjan gospod Marjan Šarec ničvreden v svojih levih naporih. A to je le naša domneva, ker še ne poznamo njegove resnične vere. Poznamo vero gospodov Mira Cerarja, Erjavca, Židana in Levice, ne poznamo pa še vere Marjana Šarca in Alenke Bratušek. Zato ni dobro biti zaletav.

V luči novih spoznanj se pojdimo en poskus: najprej se v tišini in osami uležite, in se začnite Gospodu zahvaljevati za VSE v vašem življenju (naštevajte vse te stvari iz vašega življenja). Tudi za vse težko, ker zdaj že veste, da je v vsaki težavi tudi seme preobrata v dobro. Če ste pri tem iskreni in brez sovraštva v srcu, boste zelo hitro začutili sladko tresenje v prsih, potem pa v vsem telesu, vsej duši. PRIŠEL BO SVETI DUH. Kajti Sveti Duh pride takoj, a le, ko se zahvaljuje in slavi Gospoda.

Sveti Duh ni kolajna, ki ti jo na prsi pripnejo ob krstu ali birmi, in bo potem tam ostal za večno. Sveti Duh je Bog, je Oseba in je samostojen v Svojih odločitvah. A pritegne Ga Ljubezen do Kristusa.

Torej je tu prisotna Moč. Zdaj pa nazaj k našemu še toplemu predsedniku vlade. Gremo v poskus. Najprej moramo spremeniti vero vanj in v Boga, s tem, da nehamo o njem govoriti slabo. Tudi ta jona tukaj. Kot tista ženska zgoraj o svojem zaj….em šefu: začela ga je hvaliti, ker je bila takšna pokora od duhovnika. Kajti Šarec morda ni čisto navaden prevrtljivec, ne vemo še čisto do konca, še vedno je delna enigma. Zagotovo je vsaj nekaj dobrega v njem. Zato mu dajmo šanso. Kajti ta človek je rojen v znamenju zemlje 5, to pa so centri moči, če niso sebični. Kot Novakova gospa; ko je začela ritati, je bilo mnogih stvari konec. Sicer pa ni povprečna oseba, ko pogledamo njen življenjepis.

Če se začnemo torej Gospodu zahvaljevati za vse dobro, kar bo prišlo od Šarčeve vlade, lahko Gospod začne delati čudeže. Kajti Marjan Šarec ni čisto navaden Slovenec: za razliko od večine katolikov,

JE JAVNO OBJAVIL SVOJO VERO V JEZUSA KRISTUSA.

Pa kakršnakoli ta že je. Zato moramo storiti vse, da mu rešimo dušo. To lahko storimo le, če se Gospodu zahvaljujemo zanj in pričakujemo, da bo iz zla storil veliko dobrega zanj in za naš narod. Nič ne vemo, le Bog ve, lahko pa ugibamo:

- Morda pa bo zaviral levičarsko zlo do Cerkve in kristjanov?
- Morda bo podprl katoliško šolstvo, ki je med najboljšimi v državi?
- Morda pa bo dokončal Vatikanski sporazum?
- Morda se bo zgodilo kaj drugega dobrega za nas vse?
- Morda pa bo Šarec šolski primer kristjana, kakšen se ne sme biti?
- Morda bo s tem, da sodeluje z Levico, nastal tako močan KONTRAST med Resnico in Lažjo, da se bo očistila posvetna in hlevska vera Slovencev, in se zbudila?
- Morda pa je on začetnik velikega kaosa, ki se bo skozi naslednja leta in desetletje preobrnil v popolno katarzo, metanojo, feniksovo vstajenje Slovenskega naroda?

Mi ne vemo, lahko le ugibamo. Dejstva pa so taka: če imaš doma nasilnega moža ali alkoholika, in če se Bogu zahvaljuješ zanj in ker bo iz tega naredil nekaj dobrega, se lahko zgodi le dvoje (a le, če si mu v srcu odpustil), in to precej hitro:

ali se mož popravi in spreobrne,
ali pa odide in je odslej mir pred njim, je pa več časa za Boga in manj za greh.

To je ta moč, to je ta vera, ki gore premika, to je ta aleluja!!

Bodite torej po Božje nori, in Gospod bo z vami. Ne silite v trpljenje, če pa pride nad vas, ga sprejmite kot norec, ker verujete, da bo iz tega Gospod naredil nekaj dobrega tako za vas kot za ostale. Tako trpljenje sprejemajo pravi verniki: obračajo ga v dobro drugih. Rešujte tako sebe in svoje ter Marjana Šarca. Morda pa postane kot tisti šef v zgornjem primeru, ki se je nasmehnil, postal dober in prijatelj? Kar drugi dokazano ne zmorejo, morda zmore on, ne vemo še čisto zagotovo. 

Pri ljudeh to ni mogoče, pri Bogu pa je vse mogoče, uči naš Gospod Jezus Kristus.

Imate nerodno partnerstvo, ste brez sredstev za življenje, imate neumne otroke? Grdo taščo? Pokvarjeno šefico? Omledne škofe? Potem je morda vaša notranja vera zelo čudna. Začnite se raje zahvaljevati Bogu zanje, in glej: če ste iskreni, se bodo te osebe spremenile, ker se je spremenila vaša vera vanje in v Boga. Prišel bo Sveti Duh, s tem pa postane vse popolnoma drugače: iz kamenja nastaja zlato, iz zla nastaja dobro, iz trpljenja pa Odrešenje.

To je Božja Beseda. Milemu hvala.


Ps: prosim ne jezite se na to Božjo vero, nisem postal levak. Le dobro nam želim, naj se nam dogaja po naši dobri veri. Amen.  

Ta hip, ko pritiskam: 'Objavi', pa se je ulil dež z neba. In na dooolgo grmi.  












22 komentarjev:

  1. Po naklučju zašel na tale blog moram reči zanimivo razmišljanje podobno mojemu, sicer v afektu malo drugače :) ko se človek pomiri pa precej podobno :) Iz izkušenj lahko rečem da vera ter molitve res pomagajo, tako bi dodal še, molite res iskreno molite za naše voditelje...

    OdgovoriIzbriši
  2. Živjo Toni! Molitev in vera pomagajo, a sveta Favstina Kowalska pravi, da to pogosto ni dovolj, posebno pri boju za otroške duše, da so potrebna DEJANJA. Ona ima tak vrstni red: dejanja, prava beseda, molitev.

    Če pa zdrava dejanja izostanejo, ostane dobra beseda in molitev. Sam sem nagnjen tudi k kakšni težji besedi, ker sem se v življenju med krutimi demoni naučil, da večkrat razumejo, slišijo in spoštujejo le takšno govorico. A ko se gre za SPREMEMBE, je pomembna prava beseda, dobra beseda, ker je ta seme in pokazatelj notranje vere. Potem pa seveda molitev, zahvaljevanje, čaščenje, veseleje Gospoda.

    Glede molitve za naše voditelje, v tem primeru Cerkvene: kdaj pa kdaj je potrebna zeloo jasna beseda, da se bobu reče bob. Presenečen sem nad to avtorico, že nekajkrat je pokazala zdravega duha, in tokrat tudi:

    https://www.casnik.si/konec-kolektivnega-sramu-ali-zakaj-vigano-ni-navaden-zvizgac/

    Bog že ve, kako bo to ogroooooomno zlo obrnil v dobro, če mu bomo dali priložnost. Najbolj pa Mu pomagamo, če gredo najprej vsi ti tolovaji za rešetke. Dejanja first torej. Lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  3. Madonca kaj, števec obiskov bloga danes gori! Aleluja, Gospod z vami.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jona, najlepša hvala! Veselila sem se kot majhen otrok tega šepeta, odgovora na hude zaplete in obilo obilo veselja po Svetem Duhu se je danes razlilo v srca in duše. Prebirala sem zapis in solze so tekle.

    Naredila sem poskus, h kateremu si nas povabil v tekstu. V umik, w pokoju bylo ciemno i cicho, zahvaljevala sem se Gospodu ZA VSE, šla kar po dogodkih, ki so se vrstili ... Ščebet ptic v prsih, vse je postalo lahko, mirno, kot dete v varnem naročju mame. In začne se viti iz človeka svod zahvale h Gospodu. Vse je ok tako kot je.

    Kaj naj še rečem; iskalci, bralci zaupajte in poskusite ter zahvaljujte se Gospodu, tudi sv. Pavel Navdihovalec je tu. V priklonu pred Vami, lidija.

    P.S. Da je ta šepet nekaj posebnega, priča obisk komentatorja Tonija, aleluja. Ja, s temi 'naključji' je tako, da so na ključ, v tem primeru na Gospodov ključ.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ni kaj, svet gre v eno posebno fazo razvoja. Spet je ljubljeni migrant klal naključne ljudi, ko pa se v Nemčiji uprejo nasilnemu naseljevanju tujcev in uboju Nemca, so fašisti. Iz Čila poročajo o novih pedofilskih obtožbah Cerkve ... Težko, da je vse to res, preveč je že tega.

    Ljubi Gospod, veliko zla delamo, največ pa ga izvira iz naše velike neumnosti. Naši muslimani se že pritožujejo nad nečim, kar označuje začetek prve faze džihada, naš škof pa veruje v 10% kristjanov v Sloveniji. Vse torej klapa, vse se lepo kombinira in sestavlja.

    Gospod bo zagotovo storil nekaj dobrega in poučnega iz te norosti. Na svetu zmaguje ne-oče, ne-pravičnost, ne-družina, ne-država, ne-narod. A že ima svoj smisel, nemara se bodo kmalu odprli novi gulagi in Goli otoki, za vse, ki so normalno spolno usmerjeni, verni, demokratični ali ne želijo storiti splava. Podrli bodo meje, oropali podjetnike in otrokom spremenili spol. Svoboda pač mora biti?

    No ja, sam v to zgodbo ne bom verjel, to ni moja vera. Verujem v to, da bo Gospod storil po naši trdni veri: ohranil naš narod pretežno krščanski, našim otrokom bo dovoljeno biti fant ali punčka, če se bodo taki rodili, dovoljeno bo obdržati 'rizičnega' otroka, ne pa ga ubiti, dovoljeno bo puncam hoditi po ulicah brez varnostnika in dresiranega psa, podjetniki bodo uspešni in zaposlovali veliko ljudi z dobrimi plačami, naše meje bodo prestopali ljudje na mejnih prehodih in z dokumenti, in lahko se bo govorilo o čemer bo kdo pač hotel demokratično govoriti. Vse to se bo zgodilo. In 'pravih' muslimanov bo manj kot 10% in bodo pridni. Kajti islam v Evropi postane le burek in kebab. Islam potrebuje sonce in puščavo in ekvator. Tega imamo tu bolj malo. Če se jim zmanjša doklade, bo postal znosen. Na Poljskem so državni prispevki zanje minimalni - in ni jim všeč tam, pa še veliko dežja je in Evangelija.

    A ZA TO SE BO TREBA BORITI. Gospod pomaga tistim, ki se borijo Zanj in za domovino. Samo po sebi pa bo pač nadaljevanje propada. Tudi to se lahko zgodi, če večina želi tako. No, moja vera ni taka in moja usoda tudi ne. Kako pa je z vami? Boste končali tam, kjer končujejo sledilci hudih duhov? Izbira je vaša.

    Bodi slavljen in hvaljen Gospod, neviden slepim in gluhim, a dober Prijatelj poslušnim. Storil boš kar najboljše iz našega najslabšega. Odvezujem Ti roke, glej, ko Te slavim in se Ti zahvaljujem. Mi smo tako neumni, Ti pa si nam tako blizu. To mi zadošča. To mi popolnoma zadošča. Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  6. Prvi del:

    VESELJE, OBTOŽBA IN PROŠNJA

    Ljubi moji! Danes vjutro vam povem nenavadno, veselo novico: mnogi so, ki so preko te noči, začeli ozdravljati v svojem srcu in duši! So duše med našimi škofi, ki so preko noči v srce ozdraveli. Torej so prebrali naš zgornji tekst.

    Le berite ga večkrat, da kakšnega elementa ne spregledate. Npr. elementa ODPUŠČANJA vsem in sebi. S kakšno hudo zamero ali sovraštvom pač ne bo nobene spremembe. Zato tudi mnogi od zgoraj omenjenih NISO ozdraveli preko te noči, četudi so tekst prebrali. Morda je zamera že poniknila v podzavest, pa se je ne zavedajo več.

    V enem dnevu vas je zgornji tekst prebralo nekaj sto!!!

    Drugi element je ZAHVALJEVANJE. Za VSE, kar po vrsti pojdite skozi svoje življenje, in se zahvaljujte Gospodu za vse dobro in hudo. Zahvalite se Mu ne za hudo, ampak se spomnite, kaj dobrega je kasneje iz tega hudega prišlo. Če ne najdete ničesar dobrega, ste pač ujetnik svoje bedne riti, samopomembnosti, zamere ali zabitosti. Takim pa itak Ni pomoči. Ostali boste demon.

    Aleluja! Zdaj pa bom izrekel OBTOŽBO:

    Obtožujem vse tiste 'zgrajene katolike', ki razumete poljski jezik, ki ste morda študirali na Poljskem, in niste našli video zapisov predavanj duhovnika Jozefa Witka, TER JIH PREVEDLI V SLOVENŠČINO, Z VELIKIMI BERLJIVIMI PODNAPISI. Vidite, VI boste odgovarjali pred Gospodom za trpljenje Slovencev, ki ga ne bi bilo, če bi recimo deset teh predavanj prevedli in objavljali v vseh katoliških glasilih.

    Kajti ta svetniška duša POVE VSE, kar je potrebno za to, kar vas zanima: dobopočutje po Pavlu, zdravje, duhovno zdravje, biti na Božji strani, kako biti svoboden prekletstva in hudih duhov ... To je ta vmesna faza vere, brez katere očitno Ljubezen do Boga težko vzkali.

    Mi v Sloveniji nimamo in nismo nikoli imeli takšnega duhovnika. Nobeden v Sloveniji ne zna povedati stvari tako poljudno, ne-filozofsko, praktično in RESNIČNO. Samo domišljajo si, da to znajo. A kar govori brat Witko je noro, noro zanimivo za religiozne kristjane, za začetnike iskanja Boga, za starše, ki jim je mar za otroke, za voditelje, ki jim je mar za narod. Kajti Boga moraš najprej nekako srečati, da se Ga lahko začneš učiti Ljubiti.

    Ne more ta bedni jona, ki nima nobene šole, hvala Bogu, prevajati teh govorov, ker se poljščine uči šele kakšne tri mesece. Lahko le posluša. Pa še učiti se je prenehal, samo še posluša Dnevnik svete sestre Favstinke in nekaj predavanj brata Witkota, a te posluša mnogokrat. Hotel je namreč doumeti poljščino, istočasno pa tudi videti izkušnje svetniških oseb. Prevladalo je drugo.

    Saj so neki mladci, ki se nekaj matrajo z nekimi prevodi brezveznih stvari, pa kakšno katoliško 'risanko' oz. tisti neumni katoliški ples s ploskanjem skupaj sklanfajo, a to je le ego-igračkanje. Duhovščina pa misli, da je pametna na kvadrat, celo tako zelo so zabredli v svoj napuh slovenskega hleva, da se ne zmenijo za svetnike, za njih sporočila, jih ne slavijo in še enega svetnika slovenskega niso uspeli izboriti v Vatikanu. ZATO NIMAMO NOBENEGA. Torej smo zveri.

    Gospod vam ukazuje: NA DELO!

    OdgovoriIzbriši
  7. Drugi del:

    Mnogi od vas so od včeraj začutili tresenje ali krik Svetega Duha v sebi, če so se držali napotkov tokratnega bloga zgoraj. Kaj šele bo, kaj šele bo! Zakaj je mnogim škofom čez noč odleglo? Ker jim je bila Prava vera povedana, to je vera brez debele šipe vmes. Ta vera je zbrana v dveh povedih:

    1. Naj se zahvaljujem za zlo? Ne, zahvaljuj se, ker Bog iz tega dela dobro!

    2. Samo kadar je Božji Sin slavljen in čaščen, se lahko manifestira Sveti Duh.

    To so stavki, ki jih je izgovoril brat Jozef, ta jona pa jih je SLIŠAL. Je zdaj jasno, zakaj ste desetletja s kislimi obrazi pridigali vernikom, naj bodo veseli? Vidite razliko? Nekaj je manjkalo, en sam pravi stavek je manjkal.

    In ste mislili, da je Sveti Duh priponka, nek elemental na avri, ki se ga pripopa pri krstu? Norost! Če bi bil Sveti Duh ves čas v nas, bi hitro umrli od te Sile, ker bi se nam telo hitro izčrpalo. Sveti Duh pride, ko častimo Kristusa Gospoda Jezusa Rešenika, potem pa odide, za seboj pa pusti Živo vodo Življenja, ki jo lahko delimo drugim. In tako vsak dan posebej, lahko dvakrat ali trikrat dnevno.

    Prosim, začnimo. Včeraj je začel naš narod ozdravljati. Gospod vas prosi za pomoč. Aleluja! Včeraj kasno zvečer sem napisal komentar in zjutraj videl, da je na koncu nastala dobra molitev:

    "Bodi slavljen in hvaljen Gospod, neviden slepim in gluhim, a dober Prijatelj poslušnim. Storil boš kar najboljše iz našega najslabšega. Odvezujem Ti roke, glej, ko Te slavim in se Ti zahvaljujem. Mi smo tako neumni, Ti pa si nam tako blizu. To mi zadošča. To mi popolnoma zadošča. Aleluja!"

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No, zgoraj sem se v navalu zmotil, da Slovenci nismo nikoli imeli takšnega duhovnika, kot je J. Witko, ki zna stvari povedati, da gredo preprostim ljudem v srce. A smo ga imeli, seveda smo ga imeli in ga še imamo. Ime mu je:

      sveti Anton Martin Slomšek.

      Naj mi oprosti, prosim. Upam, da bo kmalu tudi 'uradni' svetnik.

      Izbriši
  8. Jona, to je poezija Božjega veličastja. Ljubezen do Jezusa in svetih žari v človeku, da išče in želi ta goreči blagoslov odnosa z Gospodom prinesti še drugim. In to veje iz tvojih današnjih komentarjev in včerajšnjega šepeta. Kot tisti, ki teče v Božjo lekarno, ker ima do nje dostop in z vso vnemo prihiti na bojno polje, polno ranjencev, obolelih duš, ki tavajo in se vrtijo v krogih, dokler ne okusijo kapljic Milosti, ki pritekajo po Božjem Učenju.

    Hvala ti za molitev, ki sem se jo danes naučila in napišem jo ter dodam na steno, v družbo ključnih zapisov. Jona, napisal si, ozdravljanje naroda se je začelo. Spreletelo je to, tudi prebujanje Duha, kjer so močna preganjanja vere in Resnice (samo intervjuja z g. Dežmanom pred tedni se spomnimo) in čedalje bolj invazivnim krutološkim-ideološkim smetenjem, se začno pojavljati bojevniki, častilci Jezusa in nosilci Svetega Duha.

    Pomenljiv zapis bojevnice in Najsvetejše v Dnevniku (D 1038): »Moja ljubljena domovina, Poljska, če bi ti vedela, koliko žrtev in molitev prinašam Bogu zate! Bodi vendar pozorna in slavi Boga, Bog te bo povišal in te odlikoval, toda OSTANI HVALEŽNA.« Slovenija je izkazala v teh desetletjih posmeh Božjemu Nauku in še sedaj imamo rodove jegulj, v nedeljo k maši, voli se pa Gospoda prezirajoče. Če to ni shizofreno stanje, pa nič ne rečem. V takem narodu ne more biti moči.

    Ostane nam še zdravilna zel v dveh stavkih Prave vere, da se iz te čobodre, v katero smo se sami vkuhali, lahko po Gospodovem skrivnem receptu nekaj dobrega izcimi. To so tajne Največjih, hvala Tebi Vsemogočni.

    Ta navdih s svetim A.M. Slomškom je bil pa udejanjen zjutraj, letela sem do njegovih knjig na polici, vzela knjigo Kreposti in kjerkoli sem odprla, je njegova gorečnost in mojstrovina podajanja Božjega Nauka žarela. Žlahtno starinsko, očetovsko in z odločnostjo tistega, ki je to živel. Zanimivo, odprla sem kmalu na strani 70, kjer govori o dušnih zdravnikih, ki veliko vedo, pa malo molijo, ki vse poznajo, le češčenja v srcu ne. In če k takemu duhovniku pride zakrknjen grešnik, duhovnik prične z govorjenjem, toda njegove besede ne prihajajo iz gorečega srca, tako da ob tem ostaja hladno tudi grešnikovo srce. … Pomislila sem ob tem, kot bi bila mala simbolna prispodoba trenutnega stanja v našem narodu. Nedrje zakopanih kosti in nikogar od tistih poklicanih, ki z vsem srcem v Ljubezni za Jezusom hiti, da temu 'zamrznjenemu' narodu goreče spregovori.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, gre se za to, koliko mi ljubeče mislimo Nanj in če mislimo Nanj, manj mislimo na bede sveta, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ljubi Gospod, kamorkoli kliknem, najdem najhujše svinjarije Tvoje 'svete' Cerkve. Prosim Te, če si pogledaš mojo vero, kako Boš storil dobro s tistimi, ki zlorabljajo nedolžne otroke. Prosim, glej od 1:15:00 naprej:

    https://www.youtube.com/watch?v=TNPcOrgEEPU

    Tegale pa raje ne beri:

    https://www.domovina.je/dubrovniski-skof-iskreno-vodilni-v-katoliski-cerkvi-smo-postali-sinonim-za-hinavscino/

    https://www.delo.si/novice/svet/vasa-svetost-ste-pozabili-na-najmanjse-87494.html

    Kaj imajo Jezusovi bhakte s karmo takšne Cerkve? Prav toliko, kot s kakšnim lovskim društvom.

    A Gospod bo to zlo in hinavščino zagotovo obrnil v dobro. Pojma nimam kako, morda že s tem, da zverine pomeče v večni pekel?

    OdgovoriIzbriši
  10. Pozdravljena, spregledal sem tvoj komentar, ko sem šel svojega pisat. Prav pišeš o omrtvelosti Cerkve. Mi je povedal en stric, da je slišal, da bo molitev za duhovne poklice v cerkvi, odšepal je tja, tam pa so bili z župnikom vred le trije ali štirje. In so nekaj jamrali. Tudi pri sveti maši ljudem niso jasno povedali, kaj je bil namen maše - prošnja za poklice. Pa to so eni brezvezniki. Molijo tja v tri dni. Še slabše kot v zen templju, ko smo lačni molili vsako jutro eno uro, potem pa rezultate molitve namenili nazaj v "Maternico vsega." Kot da bi hrano iz trgovine nesel direkt v WC. Naši so pa še slabši.

    Papež rabi novega sodelavca, od katerega se bo končno začel učiti Nauka, in ga pripravil za BODOČEGA PAPEŽA. To je lahko le Jozef Witko. Sicer bi bilo bolje, da ostane lokalni pridigar, a če se hoče rešiti Cerkev, se tega ne sme prepuščati iluzionistom in mafijcem. Stanje v cerkvah pa je samo odmev vatikanskih zmot in vojn.

    Ali vsaj pri verouku nenehno berejo Slomška? Tudi jaz ga dobro ne poznam, ker mi ga ni nihče predstavil, le oče nekoliko, nekoč.

    Dobro si napisala in hvala ti. A kdor misli, da bo smrad in razkroj te rakave rane prekril z nekaj žegnane vodice, je pijan od zablode.

    Kot sem rekel: pater Marko, povejte dobremu papežu, da je rešitev le ena. In to je brat Jozef. Naj se začno učiti od njega. To je Božja Beseda.

    Bogu hvala in tebi lidija tudi. Brez Svetega Duha ne bi mogla delati takih komentarjev.

    le kaj ima ta duša s tem mrakom? Tudi sam se moram naučiti tega veselja:

    "Bodi slavljen in hvaljen Gospod, neviden slepim in gluhim, a dober Prijatelj poslušnim. Storil boš kar najboljše iz našega najslabšega. Odvezujem Ti roke, glej, ko Te slavim in se Ti zahvaljujem. Mi smo tako neumni, Ti pa si nam tako blizu. To mi zadošča. To mi popolnoma zadošča. Aleluja!"

    OdgovoriIzbriši
  11. Na TV je slavnostni film Naš Triglav. Pa da se pridružim slavljenju obletnice prvega vzpona na vrh:

    spomnil sem se, da sem nekoč, v prejšnjem življenju, po morda le štirih preplezanih smereh v gorah, s kolegom plezal del Triglavske severne stene, smer imenovano Helba. Stara ocena VII+ ,za začetnika je to kar velik zalogaj. Na ključnem mestu sem se moral potegniti z vponko v klinu. Tudi mojstrom je šlo zelo težko oziroma ne (bila je še ena naveza pred nama). Spominjam se prečke levo, potem pa tega zoprnega detajla z enim grifom. Šel sem iskat kakšno fotko na splet, zdaj so taki časi, da vse pofotkajo, in našel ta ključ smeri:

    http://www.ad-pecjak.si/temp/slike/slika1.jpg

    Poskus vstopa v detalj:

    http://www.alpinizem.net/wp-content/gallery/helba/helba-003-medium.jpg

    Triglav je Slovencem dan kot Oče, Sin in Sveti Duh. Mi pa smo take verske reve! Triglav nam je postal kamen, z Bogom pa je amen?

    OdgovoriIzbriši
  12. Tu je še ena slika Helbe, najdeno na spletu, lahko si jo zelo povečate, lahko se dotaknete teh svetih skal:

    http://www.aodomzale.si/wp-content/uploads/2018/07/IMG_20180729_1213572.jpg

    Lepi spomini. Mlad človek se mora prekaliti na razne načine, a dobro je ostati živ. Brez teh izkušenj pa zna človek postati le kak zakoten politik ali klerik, okostenel v duši in telesu, ki s svojim 'dobrim delom' dela le škodo sebi, svojim, narodu in vsemu svetu.

    Gospod išče z bližino smrti prekaljene duše. Tiste, ki so bile na robu, a se niso ustrašile, premagale strah in zmagale ali vsaj skušale zmagati. Iz takih je potem naredil kar nekaj svetnikov, in naša naloga je, da jim priznamo njihovo mesto - nam samim v dobro. Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  13. Hvala za linke grozot, vsebina pa je vzbudila žalost, jezo in gnus. Jokala sem kot dež ob tretmaju fantov v šolskem internatu, gledala sem od ure in 15 min naprej. Vsebina člankov je pa kot si napisal, rajši ni za brat.

    Ne vemo, kaj dobrega bo Gospod iz tega naredil, najprej pa bo verjetno 'čistilna akcija'. In bo prostor za svetega Slomška, za zgodbe o misijonarskih delih svetega F. Barage, pa Božjega služabnika A. Majcna … vse je odvisno od tistega, ki te vsebine predaja naprej. Včeraj sem slučajno v pogovorni oddaji Zvezdane ujela tole misel gostje, govorila je zavestnem kreiranju svojega življenja in da je bistvena naša namera. Kakšen je namen, ki stoji za našimi določenimi besedami. Jona, in v tem je skrivnost, da so šepeti in tvoji komentarji tudi z namenom priprave ljudi na Pot in sprejeti Božja Učenja. Nikakor ni to omalovaževanje in teptanje kogarkoli, če je komu to lažni ego signaliziral. V Duhu razločevanja pa se pokaže, kaj je prav in kaj ne.

    Ko pa se komu želi pomagati, pa je ponavadi najprej ves razpon njegovih obrambnih mehanizmov in potem se človek samo še umakne od takšnih. Tudi sama opravljam nekaj tovrstnega dela in nauk, ki ga vedno znova potegneš je, da ljudem se kaj veliko ne da pomagati, ker se žanje le kup žalosti in bolečine na koncu.

    Jona, zato pa stavek nad stavki, ki ti ga je Gospod obelodanil: »Koga boš veselil, Mene ali svet in na koncu jadikoval.«

    Juhej, do sveta pa sočutje in ljubi Gospod, prosimo Te za Milost, da se tega vedno znova spomnimo. Danes v ta deževni dan previdno in z občutkom, otroci bodo na cestah in vrvež v zraku, vse bo nekam drvelo, v srcu pa naj Mir plapola. Tale misel svete Favstine sedajle prešine, da je kljub vsemu trpljenju si vedno prizadevala za ohranitev Miru v srcu.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, previdno v nov dan, in en žarek zavesti trdno in ljubeče privežimo v Božji svet kot bi plezali po stenah Triglava. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  14. POKVARJENOST NI NIKAKRŠNA MATI

    Prav imaš lidija, obstaja en krvavi zakon zemlje, da se ljudem v resnici ne da pomagati, dokler niso sesuti čisto do konca in še malo čez. Torej je najbolje delati na urgenci ali psihiatriji, pa morda kdaj na Karitasu. Vse ostalo je biznis.

    Prav ugotavljaš, da imajo ljudje tako močne obrambne sisteme, da si ne dovolijo resnične pomoči. Samo igrali bi se. Vse kar dovolijo, je, da po islamsko izsiljujejo kar so oni določili, da jim bo pasalo. Zato pa je sveti Frančišek (ne naš papež!) jokal: "Ljubezen ni ljubljena!" Brez Ljubezni pa ni nič živega, je le kamen ali pa celo hudič. Ne vem, kako bo g. Šarec vodil svojo "vlado brez ljubezni", a Gospod bo že nekaj dobrega naredil iz vsega skupaj, saj se Mu zahvaljujemo tudi za to vlado, da bo nekaj dobrega naredil.

    Večkrat imaš probleme, lidija, z ????? vprašaji. Ne daš jih na koncu stavkov, ki so vprašanja, potem pa to čudno izpade. Gospod me je vprašal:

    »Koga boš veselil, Mene ali svet in na koncu jadikoval???«

    Torej mi je dal svobodo odločitve. In sem se odločil Zanj, kajti svet sem skušal razveseliti desetletja, pa na koncu le 'rilec kuha', tako da ga naj veseli kdo drug. Dobri papež npr, a ne vem, če je svet še vedno tako vesel, kot ob 'Bondžorno frateli pa fratelke'?

    Na Časniku je Miha Kovač napisal dober sestavek o tej težavi Cerkve, in dodal, da se Cerkev in papež sploh še ne zavedata vse globine pedofilskega zla. To je prava psihiatrična ugotovitev.

    To je to, to je ta obrabni mehanizem, enak Titovemu, Turnškovemu in npr. Cerarjevemu. Nobene razlike ni med Cerkvijo in njimi glede tega: vsi so delali zlo, zločini oz. grehi pa so zanje 'napake'. Napakice. Pikica. A ta pikica postaja Himalaja skal, ki jim letijo na njihove duše. Da bo lahko Gospod kaj dobrega storil za Svoje resnične oboževalce in slavilce.

    In res, kot praviš: do sveta pa sočutje, enako kot do živali, dreves, oceanov in čistega zraka. Brez sočutja smo namreč tudi sami tlačitelji. V zgornjem linku filma, ki te je razjokal, in mene tudi, smo videli, kaj je človek brez sočutja: zver. In naša mati Cerkev je zver - nima sočutja do homo-pedofiliranih otrok, ampak je imela stoletja sočutje do zveri.

    Kakšna mati pa je to? Je to tvoja mati? Je tvoja? Je tvoja? Moja že ni, to ni moja karma, ni moje življenje in ne moja usoda niti moja vera. Mati je nekaj drugega, mati ni prasica. Naj gre torej na zdravljenje k dr. Ruglju in se vrne kot Mati.

    To je moja pobožna želja.

    Danes je, kar se mene tiče, najnesrečnejši dan v letu. Te dni je skoraj vedno padal dež, in to noč je bilo strašno. Tudi nebo je vedno jokalo nad PRVIM ŠOLSKIM DNEM. Za tega jono je bil to vsakoletni vstop v koncentracijsko taborišče in začetek posiljevanja z neumnostmi ter prikrito nasilje pokvarjenih levičark. To je bil vstop v pekel, ker, tako kot je ni v Cerkvi kaj dosti, tudi v šoli ni bilo nobene ljubezni do otrok. Bil je le klinčevi Tito, in tako je še danes. Zato jokam nad otroki, ki tako zaupljivo hodijo v kremplje zveri, da jih pohablja. Kajti pokvarjenost ni nobena mati. To je dejstvo, in ves ta naš svet nam je le mačeha, če ne poznamo Dobrega Očeta.

    Pa srečno ljudje, kličite Gospodu za pomoč, in pomoč vam bo dana. Dobili boste teflonsko dušo, ki sprejema kar je Božjega in odbija, kar je mrtvaškega. To vem, ker sem skusil.

    Aleluja lidija, na Milega privezana!

    OdgovoriIzbriši
  15. PRIHAJA

    No, počasi se začenja. Nekakšna desna civilna samoobrambna garda je nujna. Spomnite se samo levičarskega fašizma v Mariboru pred leti, pa Antife, groženj skrajneža Levice z bajoneti nad uspešne podjetnike.

    https://www.dnevnik.si/1042838373/slovenija/sisko-na-celu-oborozene-skupine-stajerska-varda

    Sam nimam nič s tem, a mislim da je konec 80-letnega nasilje komunistov nad nekaterimi narodi Evrope, tudi Slovenci. Seveda so oni še bolj nasilni od desnih skrajnežev, a zdi se mi, da tokrat jame ne bodo več polnili z otroki, ženskami, profesorji, dečki in moškimi. Mislim, da ne bi bili dobro, če bi se komu od vidnih desnih politikov kak las skrivil.

    Potrebna je MODRA samoobramba. Nobenega fašizma, nobenega kriminala. Samo odziv na nasilje. Bog pravi:

    Branite svoj narod, vero in družino, in pomagal vam bom!

    A odločen NE nasilni islamizaciji, ki potek preko nasilnega obilnega naseljevanja tujcev, s strani levice. Mislim, da nima nihče nič čez tujce in begunce vojn. A vse ima svojo mero. Jasno je, da levica uvaža nove volivce, da uniči krščanski rod v Sloveniji in Evropi. Tudi Merklova je levičarka, padla evangeličanka. Žal papež F. govori popolnoma enake besede kot ona. S tem je oplel, svoje poslanstvo je, skupaj s prikrito pedofilijo, obrnil iz svetniškega v propadlega. Smrk. Adijo kolega, radi smo te imeli. Lahko bi delal drugače, če bi kdaj spoznal kakšnega svetnika osebno. A to je Milost, ki ni dana kar vsakemu.

    Cerkev je na podobnem, istem, saj se enako trudi prikriti lastno zlo in uvoziti milijarde tujcev. V Afriki čaka še milijarda ali dve ljudi, da planejo sem gor. Zakaj ne gredo kardinali dol, pa v Savdsko Arabijo, in TAM misijonarijo? Zakaj papež ne pošlje kardinalski zbor tja dol? DA VIDIMO TEGA SVETEGA DUHA, ki je z njimi.

    Takole je že v mnogih velikih evropskih mestih: uklanjajo se muslimanski večini, v nekaterih predelih, ker so mohe njihovi volivci. Še policija tam nima več dostopa, domačinov ni več, vlada šarija. Kar je isto kot skrajna levica. Posilstva, z vsem: vero, ideologijo in telesnostjo. Kraje, laž ...

    Prišlo bo do zelo hudih stvari v naslednjih desetletjih. Učite svoje otroke obrambe in prepoznavanja zla! Učite jih braniti domovino, vero in družino. Naj prepoznajo zlo tudi v šolah. Ko je čas boja, je treba biti hiter in odločen.

    Vsako ima pravico do samoobrambe, pa če se pater C. na glavo postavi, da to ni Kristusovo, da to lahko počno le levičarji. Oče Nebeški je kruto branil Izraelce, Sveti Duh jih je strašno branil, in Jezus je dejal:

    "KDOR NIMA MEČA, NAJ PRODA SUKNJO, IN SI GA KUPI!"

    "NIHČE NIMA VEČJE LJUBEZNI, KAKOR JE TA, DA DARUJE ŽIVLJENJE ZA SVOJE PRIJATELJE."

    Beri:

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=luka+22%2C36&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+15%2C13&id13=1&pos=1&set=2&l=sl

    Trump je zaradi enega samega duhovnika zaostril odnose z Mohamedom v Turčiji. Torej dela kot Jezus, Cerkev pa obratno: svojega pusti v ujetništvu, samo ena medla izjava nadškofa je bila z veliko zamudo poslana, potem, ko so že vsi kleli nad povrnitvijo totalitarizma v sodstvo. Govorim o tajniku SŠK Tadeju Strehovcu, seveda.

    Mi pa bomo počasi z našim blogom zaključili. Prišel je ta čas. Bom napisal še par besed. V teh okoliščinah učiti Ljubezen do Boga, je projekt nemogoče.

    OdgovoriIzbriši
  16. Levi fašizem, ki ga je tokrat omogočil Marjan Šarec, se stopnjuje. Bojim se, da bo odziv temu sorazmeren:

    http://www.times.si/slovenija/zaradi-napadov-levice-podjetniki-pricakujejo-odlocen-odziv-vlade--04ff486197776850f8173a84e1deb381603e3d5b.html

    https://www.domovina.je/evviva-il-comunismo-akrapovica-in-kapitaliste-pa-z-bajoneti-sterat-v-morje/

    Bojim se, da ima Levica v glavah idejo, da bo še enkrat opravila tako, kot z nedolžnimi domobranci po vojni, pa ženskami in otroci? To je njihova vera pač. A morda imajo zdaj ostali Slovenci že kaj drugačno vero kot je bila takratna, luzerska, romantična, defetistična? Kar pustiti se odpeljati v jame??

    Kdo ve, kdo ve? No, ve Orban in Poljaki, Vedo že Avstrijci in tudi po malo Italijani. Vedo Američani in vedo vsi, ki mejijo na Venezuela in Turčijo.

    Ljubi Gospod, hvala Ti, ker boš iz vsega tega naredil veliko dobrega za tiste, ki Te Ljubijo! Dviga se Tvoj glas, skozi usta mnogih.

    https://www.sds.si/novica/zaustavimo-norosti-16333

    OdgovoriIzbriši
  17. Levi ekstremizem, tudi na RTV, je v strašnem zagonu, a tu so že odzivi:

    https://spletnicasopis.eu/2018/09/03/kadunc-v-intervjuju-mozine-so-nesporno-bile-napake/

    Dnevnika ne gledam več, dovolj mi je posiljevanja z migranti, žaljenja demokratov, višegrajcev, in Žitnikovega posprdovanja nad Trumpom, medtem ko ameriška borza leti v nebo od dobrega gospodarstva. Mislim, da so taki RTV šteti časi.

    Napovedan čas je tu. Hvala tudi Toninu, Zidanšku in Cerkvi za vse to.

    OdgovoriIzbriši
  18. Hvala za uvid v stanje. Jona, grozljivo z eno besedo. Kali yuga pa v zagonu, iz tega 'malega' pa raste, raste … ozračje je dobesedno prežeto z norostjo. Saj ni res, pa je.

    Še kako bo kontrastno tole: brala sem včeraj Gospodovo Besedo novemu verniku, novi Cerkvi in svetu, o poskusih Ljubiti Ga, poskušati, poskušati, poskušati. Takole med drugim v sporočilu:

    'Kdor bo takšen, bo imenovan »Kristusov žareči«, ker bo žarel. Sila in Milost bosta z njim. A živeti bo moral UMAKJNJENO. Ne stran od ljudi, a ne z njimi ves dan.'

    V tem stanju je umik še toliko bolj nuja, ker družba v takem stanju se spreminja v drhal, ki samo tepta. Kot si omenil, kje bo kaj poslušala o Ljubezni do Gospoda. Zanimivo, tudi razni komentatorji po kakšnih forumih spoznavajo, da z levimi ni dialoga, ker ga ne more biti.

    Za dušo po sveti Favstini:

    D. 1699
    Samota – moji najljubši trenutki,
    samota – toda vedno s Teboj, Jezus in Gospod.
    Ob Tvojem Srcu mi prijetno mine čas,
    saj ob njem moja duša najde počitek.
    Ko je srce napolnjeno s Teboj in polno ljubezni,
    a duša plameni s čistim žarom,
    takrat kljub največji zapuščenosti ne čuti samote,
    ker počiva v Tvojem naročju.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, v umik in molitev, izborite si čas za UMIK in slavite Najvišjega, karkoli prihaja, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  19. Res je, lidija, hvala da tako dobro razumeš. To mi je v olajšanje. To je lahko le po Gospodu dano.

    Ni vsak čas za vse, in ni vsak čas, da bi se Božji biseri delili ... svinjam, pravi Pismo. Krone Nauka se ne sme deliti v času, ko ljudje poživinijo in celo najvišji predstavniki vlade, levice in desnice nimajo več zrna zdrave pameti nedotaknjenega. Takrat se govori Beseda le posameznikom, ki se približajo. Bolje je utihniti, kot je utihnil Jezus pred Pilatem: kaj pa naj bi mu rekel, v tisti situaciji?

    Res je lep zaključek zgornji tekst, delo je izpolnjeno, skupaj s prvim tekstom bloga tvori Celoto.

    Sam mislim, da smo napisali šele en odstotek tega, kar je za napisati, a od zdaj naprej bi bilo vse narobe razumljeno, zato je čas za umik, drugo delo, molitev in globlje druženje z Gospodom. Kdor je iskren, ima v vseh treh blogih izjemen material, in če je naklonjen, se mu/ji bo Gospod približal osebno, in to ZELO HITRO.

    Več pa napišem še v Zaključku.

    Hvala ti, Gospod te je od nekod poslal, prav čudežno, vidim, da študiraš tudi spremljajočo literaturo. Nadaljuj, sv. Favstina je dejala, da je začudujoče, kako zelo se duše 'štekajo', ko so k Bogu usmerjene. Za njih ni meja.

    Samote seveda ni. Gre se samo za način, kako Služiti Gospodu. Želi, naj nadaljujem. Zato bom skušal v umiku napisati knjižico, ki se bi natisnila in brezplačno delila ljudem. Ko bo Bog poslal vse, kar potrebujemo za to.

    In tako dalje in tako naprej. Pa lep pozdrav!

    "Bodi slavljen in hvaljen Gospod, neviden slepim in gluhim, a dober Prijatelj poslušnim. Storil boš kar najboljše iz našega najslabšega. Odvezujem Ti roke, glej, ko Te slavim in se Ti zahvaljujem. Mi smo tako neumni, Ti pa si nam tako blizu. To mi zadošča. To mi popolnoma zadošča. Aleluja!"

    OdgovoriIzbriši
  20. OD KOD IZVIRA BOŽJA ZNANOST UMIKA OD VSEH POSVETNIH DEJAVNOSTI.
    IN O KALI YUGI V NAŠI CERKVI.

    Lidija je zgoraj omenila, da je prišel čas kali-yuge. To je čas popolne duhovne teme. Kali se manifestira, kadar so kršena osnovna štiri religiozna načela:

    1. strogost (pokora, duhovna askeza),
    2. čistost,
    3. usmiljenje,
    4. resnicoljubnost.

    Ko je le eno od teh načel kršeno (in v Cerkvi je kršeno), nastopi kali. Ta se manifestira kot:

    1. aroganca (napuh, ponos),
    2. sla po spolnosti,
    3. opijanje (in drogiranje ter igračkanje s telefončki),
    4. lažnivost.

    Sla po spolnosti je lahko prikrita v ta tri hotenja:

    1. imeti dobiček,
    2. biti viden,
    3. premagovati druge.

    Kje se kali koncentrira? Na teh mestih:

    1. kjer je velik denar (banke, mesta, igralnice ...),
    2. kjer je hazard,
    3. kjer je prostitucija (svobodna spolnost in nje patologije),
    4. kjer je opijanje (kjer cenijo vino in drigo),
    5. kjer se izvaja klanje živali.

    Ko je narod v teh stanjih zla, padli politiki torej, imajo hudi duhovi pravico, da se vmešajo v naše življenje. Božja vrata jim odprejo dostop. Kajti lahko služimo le Bogu ali pa satanu. Vmes ni nič.

    Že smo utemeljili, da je religija POSVETNA zadeva. Religija ni Božji Nauk, ni Živa Beseda. Spada v rang sebične želje po osvoboditvi od trpljenja (a brez Služenja Bogu) in ekonomskega napredka.

    Tu si poglejte, kako kali yuga 'hara' tudi v Slovensko katoliški Cerkvi. Opozarjam, da je branje zelooo žalostno. Včasih več izvemo iz levih medijev kot od naših cerkvenih bližnjih, ki so pri koritu. Značilnost dobe duhovne teme, kali, je prepiranje vseh z vsemi, že za majhne drobnjarije. BERITE:

    https://www.vecer.com/afere-med-zupniki-in-benkovic-kot-gresni-kozel-6557953

    Kdor torej išče Boga, naj Ga ne išče v religiji, ampak v svojem srcu in v Nauku o Ljubezni do Boga. S tem bo izpolnil Prvo zapoved o Ljubezni do Gospoda, "in Jezus in Oče bosta prišla, ter bivala pri njem."

    To je Božja Beseda. Hvala Tebi Mili!

    OdgovoriIzbriši
  21. S tem hvaležno končujem komentiranje te teme. Bodite v Božjem cvetju! Bolj boste sodelovali v strasteh in bojih kali-yuge, bližje peklu boste prišli. In obratno, seveda: manj ko boste v družbenih zemeljskih ritualih, lažje se boste naučili Ljubiti Gospoda. To pa je ključ do Odrešenja, kajti Gospod je nor na take duše, in pride, ter se jim Razodene.

    Aleluja!!

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.