- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

nedelja, 9. september 2018


93. Zaključne misli in vesela oznanila
Janez 3,29: ''To moje veselje je zdaj dopolnjeno.''

Sliki: splet
9.9.2018, nedelja.

Kratek izračun nam pove, da smo v 20h mesecih napisali 245 tekstov in stotine komentarjev. To pomeni, če prav računam, en blog na okoli 2,5 dni! Pa ljudi, dali je to moguće?? Po človeku to ni mogoče, po Bogu pa je vse mogoče. To je bila moja pokora čiste sreče in veselja. V tem času je bilo okoli 65.000 obiskov, vsa vam čast, torej vas Gospod vsaj malo priteguje. Prihodnost? Sklenil sem pustiti blog odprt, da morda kdaj, če bo res nujno, kaj dopišem ali odgovorim na kakšno vprašanje. Sicer pa je 'zaprt', kajti prvi in 92. zapis Gospodovih šepetanj 3/3 sta se čudežno dopolnila v kompaktno celoto.

Če kdo misli, da je tako pisanje le igračkanje, mu povem: zelo lahko je pisati o Božjih skrivnostih, če ti je to dano, in Duh vodi delo! A da Duh lahko daje Moč in Navdih, koristi tudi naše telo. Kdor bi želel toliko pisati o tako neznanih temah, mora imeti velik red v svojem življenju. Kajti da napišeš en daljši duhovni tekst, z vsemi linki, popravami in lektoražo, in ga preneseš v orodje bloga ter objaviš, lahko traja tudi šest ur, telo pa to občuti, kljub svežini Duha, kasneje, kot da bi 5 metrov drv premetal in zložil. Takšno pisanje torej zahteva žrtev. Enako velja tudi za komentiranje, saj ste videli, da lahko teme tukaj komentirajo le duše, ki so v Svetem Duhu, ostali duhovi pa hitro obnemorejo, izpuhtijo. Zato se zahvalimo lidiji, ki jo je Gospod od nekod čudežno poslal in jo storil v Svojo večno osebno spremljevalko in služabnico. Bhakto.

Situacija v Sloveniji

- Narod je začel ozdravljati. Nekateri mislijo, da je to skoraj že zdravje, a naj se spomnijo dr. Janeza Ruglja, ki je vedel, kaj pomeni proces dviganja iz dolgotrajne (komunistične) omame: OD 5 DO 25 LET TRDEGA VSAKODNEVNEGA DELA NA SEBI za posameznika, za narod pa najbrž še več. Stari Izraelci so se v puščavi zdravili kar 40 let. Dokler niso odmrli vsi stari prdci, ki so klevetali čez Boga.

- Cerkev je pred volitvami prek škofov in trobil razglasila, da ona ni ne leva, ne desna, ampak Kristusova. Vendar ta njena sredinskost ne zgleda Jezusova, temveč bolj nekako transvestistična. Zato naj se kar sama bori, da izplava iz lastne smrdljive neduhovne gnojnice, narod pa bo storil, kot ona počne tisoč let: pomaga šele, ko kak njen človek sam komaj preživi v svojem boju za preživetje.

Slovenska Cerkev Evangelij seveda razume dokaj na glavo obrnjeno, in misli, da je gnada, ki jo bodo reševali ljudje, za katere ji ni pravzaprav nič mar. Da ji to pripada. Ko pa bo začela Pismo brati prav, po Kristusovo, bo doumela, da mora svoje preživetje in Nalogo izpolniti z lastnim bojem. Šele ko bo pokazala lastno kri in križ, bodo pristopili ljudje in ji pomagali.

Vse krize Cerkve v zgodovini imajo le en samcat vzrok: ne-branje Božje Besede po Božje, ampak po finančno, vojaško, ženskarsko, homo ali pedofilistično.

- Nuncij g. Januš je prvi od vseh na svetu upošteval naš nasvet: ''Reši se, kdor se more, najbolje na Poljsko!'' In ko sem ga še zadolžil, naj rešuje naše škofe, je sklenil oditi TAKOJ. Prav mu dam, pomočniku svetega JP II., ki je bil sluga svete sestre Favstine Kowalske:


(Kot ste videli, je tudi Družina začela lepiti oglase na svoje zapise na spletu, zato je ne bom več klikal, pa tudi A1 me ne zanima prav nič. Je preveč dela z njimi, da človek par besed prebere.)

- Odkar je umrl sveti Anton Vovk, nadškof Rode pa bil spakiran v Rim, 'da bo v naši štali gmah', nimamo drugega škofovskega kadra, kot da imamo OPREZNEŽE. No, zadnja znamenja pa so malo boljša: ali Gospod obuja Svojega bodočega svetniškega škofa, ki je dojel današnjo Božjo Besedo, ker je Jezus Gospod iz gluhega in slepega naredil Jasnega?:

Prerok napoveduje obupanim izredna Božja znamenja
Berilo iz knjige preroka Izaija (Iz 35,4-7)

Recíte njim, ki so plahega srca: »Bódite močni, nikar se ne bojte! Glejte, vaš Bog! Maščevanje prihaja, Božje povračilo, On prihaja, da vas reši!« Tedaj bodo spregledale oči slepih, gluhim se bodo odprla ušesa. Tedaj bo hrômi skakal kakor jelen, jezik nemega bo vriskal. Kajti v puščavi se bodo odprli vrelci, v pustinji potoki. Goljava bo postala jezero, žejna dežela vrelci vodá.

Vendar mora pred tem priti en Prebujeni, najbolje, da postane škof. Tajnik naših duhovno opreznih škofov-hišnikov, g. Tadej Strehovec, pa je očitno dojel vso njih bedo in ga je po Božje zadelo v srce. Poglejte, njegove besede so žive, niso le en verski popendekel:


Res, Gospod vedno pošilja angela ali preroka ali samega Sebe, ko je najhujše. Če pa pošlje navdahnjenega človeka, ga pred tem prekali in oplemeniti. Samo tak je lahko pravi škof. 

- Politika? Kratka diagnoza? Kristjan Šarec se nam je zlagal in ukradel volitve, ter vrnil nazaj staro gardo, zato mnogi menijo, da je naredil, poleg Kočevskega Mačka, največji zločin v zgodovini Slovenije. Jaz temu ne morem verjeti, ker Gospod, če se Mu zahvaljujemo, tudi iz tega naredi nekaj dobrega za nas vse. Kdaj in kaj bo to, pa bo pokazal prihodnji čas. Trenutno zgleda, da bo ta vlada eksemplar anti-gospodarja in anti-morale, a Gospod zna tudi iz tega storiti mnogo dobrega, če Mu zaupamo. Ko so na Japonce vrgli atomsko bombo (groooza, še zdaj me vedno stisne do solz, ker sem imel karmično vez z njimi), so postali taglavni pacifisti in demokrati v Aziji. Gospod je iz našega dvojnega zla naredil veliko dobro. Podobno se zna zgoditi pri nas, ko bodo ti brezbožneži v nekaj mandatih državo pripeljali 'na kant'. A morda sploh ne bo tako, morda je Šarec le Gospodov agent pod krinko, ki bo Evangelij Resnice in Pravice razširil tudi v Cerarjevo, Židanovo, Bratuškovo in Erjavčevo glavo, Levičarje pa naredil za Kristusove misijonarje po svetu? Mi ne vemo, Gospod ve. Lahko si le domišljamo. In verujemo, da je pri Gospodu mogoče vse.

Kaj pa Jezusovi bhakte?

V neki cerkveni besedi, ki sem jo našel med starimi papirji, piše:

Mogoče tudi nas nihče ne jemlje resno, kadar skušamo pričevati o Gospodu. Če to doživljamo, poglejmo svetega Pavla, in se zavedajmo, da smo v dobri družbi. Apostol, ki je evangeliziral ves svet, ni naredil vtisa na nikogar, ki ga je poskušal spreobrniti v času, ko je bil v ječi. Gotovo je bil tudi on razočaran in se je sam sebi zdel nekoristen. Toda navidezni neuspeh ga ni ustavil.

No ja, pa se le po malem, a redno, dogaja. Sem se peljal mimo neke kapelice v obnovi, in možak mi je bil všeč. Pisal sem o tem. Delno invaliden, še malo druge krvi, služba pa tista grozna, ko mora ločevati s traku zavržene Jezuse med kadavri živali ter tonami odpadkov. Navdih je prišel, da rabi novo službo, sicer bo v tej kmalu umrl. Ni se strinjal, ni mogel verjeti v boljšo službo. Zato sem poklical kolega (veselega spreobrnjenca k Bogu), naj ga obišče in mu pomaga novo službo najti. Zavrnil je tudi njega. A imela sva ga rada, ker je srčen in je obnovil kapelico. Vseeno sem mu rekel: ''Skušaj brati Evangelij, nova služba pa bo v dveh mesecih.'' Ko sem odhajal, sem od veselja Gospodu pel in Ga prosil zanj. Zdaj pa dobim sporočilo, bilo je manj kot mesec dni, da je dobil novo službo, dobro službo, ki jo je zelo vesel! Aleluja! On ni veroval, sva pa midva s kolegom. Nekdo mora, a tudi on je moral nekje v sebi v to verjeti, zagotovo. Samo zato smo se lahko vtaknili še mi, in Gospod, ki je Najbližji, je storil. Če bi bil Jezus pošteni partizan, bi imel partizansko ime: TUKAJ. Kajti vedno je tukaj, ob nas. Ko imamo vero v to, dela vsakodnevne čudeže. Srce pa je vrelo.

A dogaja se še kaj več od majhnih čudežev: so redki posamezniki, ki se postopoma Spreobračajo in ostajajo trdno na Jezusovi Poti, ter se Ga učijo Ljubiti.

To mi zadošča, to mi popolnoma zadošča. Ena duša v nebesih je vredno mojega življenja.

So torej tri vrste krščanske vere

Prva je prazna pobožnost, polna cigumigu in navedkov iz Pisma, um pa jim 'luta' po svetu, denarju, politiki in neumnem telefonu. Ker v srcu nimajo niti drugo-razredne vere, ampak le tretjo- in četrto-, ti kostumi ne zmorejo nobenega čudeža priklicati, ampak le prikrito jeznoritost med seboj in ne-kreativnost navzven. Radi imajo pomočnice, ki rezgetajo po cerkvi ali celo župnišču, kroži šnopček, narezano salamje pa si z roko stalčijo v usta kar v šopu, brez kruha, na očeh vseh. Župniki ribajo mlajše duhovnike in jim zasmrdijo duhovništvo v Cerkvi že po enem letu, skoraj nihče pa ne Ljubi svete Favstine Kowalske Najsvetejše. Posmehujejo se Nauku o Ljubezni z Gospodom, a že po dobrem letu dni pristanejo na berglah in v bolniških posteljah. Bog jim pomagaj.

Druga faza je, kot jo razlaga ksiądz Jozef Witko: če imaš vero v pokrižanje, svoje blagoslavljanje, se vse zgodi, kot blagosloviš in pri tem veliš. Npr, v Črnobilu živi ženska, ki je povsem zdrava. Ko jo vprašajo zakaj, pravi, da pač vse blagoslavlja. In je vse OK. To je njena vera in merilne naprave za radioaktivno sevanje resnično utihnejo, ko blagoslovi nek radioaktiven predmet. Neke molitve sploh niso potrebne, potrebna je VERA. Vera v PRISOTNOST GOSPODA TUKAJ in v NJEGOVO DELOVANJE. Na tak način lahko živiš ti in tvoji bližnji dolgo in zdravo in v Božjem obilju. Duhovnik, ki ne zmore teh minornih čudežev, NIMA VERE, ZATO JE BREZ VEZE, DA GA POSLUŠATE IN PRENAŠATE. Dajte mu za sendvič, pometite cerkev, pozdravite Gospoda in pojdite domov brat Živo Besedo in se pogovarjat z Bogom.

Tretja faza pa je Ljubezen do Boga, bhakti (Bog-ti), Znanost Ljubezni z Bogom, katere uvod smo razlagali tukaj na naših treh blogih. O tej fazi samo tole: če bi imeli 1000 svetniških duhovnikov druge stopnje, ki bi dnevno delali po tisoč večjih čudežev kot jih je Jezus storil, bi bila to le ena drobtinica proti temu, kar stori tvoji duši ena sama minuta duhovnega neposrednega druženja z Gospodom, v srcu in na Nebu. Obilje Žive Vode, ki pride iz teh trenutkov je tako veliko in srečno za dušo, da se vsi drugi čudeži ozdravljenj in blagostanj izgubijo v nič pred tem blagoslovom.

Kako priti do te stopnje? Zapusti VSA posvetna druženja, živi sam, poslušaj svetnika in slavi Gospoda. To je vse. Zaupaj Mu, in nikoli ne boš lačen in ne berač. In ne demon. KLIKNI!

So modeli, ki se imajo za Božje služabnike, a so popolnoma vpeti v posvetna hitenja, posledično polni dušnih dolgov in zato daaaaleč stran od Boga, čeprav je Gospod ob njih, a je zaman. Mnogim od teh se reče 'škof'.

Naša molitev

V komentarju prejšnjega zapisa se mi je nehote naredil odstavek, ki se je izkazal za duši izjemo dobrodejno molitev. Analiza te molitve pokaže, da vsebuje vse tri opisane variante krščanske vere.

"Bodi slavljen in hvaljen Gospod, neviden nespametnim, a dober Prijatelj poslušnim. Storil boš kar najboljše iz našega najslabšega. Odvezujem Ti roke, glej, ko Te slavim in se Ti zahvaljujem. Mi smo tako neumni, Ti pa si nam tako blizu. To mi zadošča. To mi popolnoma zadošča. Aleluja!"

Kot vidite, sem dve besedi na začetku zamenjal za novo: ''nespametnim'', da ne bodo pokvarjenci govorili, da omalovažujemo slepe in gluhe, čeprav vedo, da je tu mišljena duhovna slepota in gluhost.

''Odvezati roke'' Bogu je Witkov izraz, ker če se pritožujemo in nergamo, ima Bog 'roke zvezane' za pomoč, če pa Ga slavimo in se Mu zahvaljujemo, se Mu 'roke odvežejo' in iz našega najslabšega lahko stori dobro za nas. Berite prejšnji, 92. tekst in komentarje.

'Nespametni' so tisti, ki ne marajo Božje Besede ali pa si jo tolmačijo, kot jim lastna rit prišepetava. Zato nikoli ne Srečajo Gospoda, pa četudi so kardinali in papeži. In ker Ga ne Srečajo, se ukvarjajo z lažnim evangelijem lažne ljubezni in drugimi posvetnimi temami.

'Poslušni' so tisti, ki se borijo držati Božjih zapovedi, živijo v delnem odrekanju in svetni zadržanosti, berejo svetnike in iščejo svetniške duše, da OD NJIH slišijo razlage Svetega pisma in duhovne Znanosti o hoji za Kristusom. Tem dušam se vera počasi kopiči, množi in veča, vidijo mnogo čudežev in počasi se pripravljajo na odločitev, da je Jezus Gospod res vreden njihove Ljubezni. Spoznavajo, da je Gospod vedno ob njih, in to skušajo izkoristiti za neke koristi, ki izhajajo iz Božjega Obilja in Njegove obljube.

Potem pa so še 'beli labodi',  ki jim ni več mar za Gospodovo Obilje, ampak jim popolnoma zadošča nenehna prisotnost Gospoda ob njih in v njih. Ta Prisotnost jim daje neopisljivi Mir, Radost in Zadoščenje v dušo in telo. Te napredne duše razumejo, da vse najboljše prihaja iz Gospodove Ubogosti, kar pomeni iz prostovoljnega odrekanja vsemu nepotrebnemu zemeljskemu, da dobimo čas in energijo za intimno, skrito, osebno in mistično druženje z Njim in Njegovim svetnikom - vsak dan, dan na dan, in tako vso večnost.

To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi, ki Si vedno TUKAJ.

Pa pa, čas je za molitev …

Mislil sem te bloge imeti za uvod v samo srce Znanosti o Ljubezni z Gospodom, ki je Jezus Kristus, a naš človek še ni zvaril vseh lekcij, in zdaj NI ČAS metati bisere v množice - to bi bil hud greh. Kajti dajati najvišji dragulj Nauka nevoljnim poslušalcem, je greh. Gospod na tej stopnji obožuje PROSTOVOLJNE poslušalce, PROSTOVOLJNE spraševalce, PROSTOVOLJNE darovalce in PROSTOVOLJNE žrtvovalce.

Se torej vidimo; nekje, nekoč, saj so naše duše večne. Tiste, ki so Gospodove, pa se 'štekajo' na mističen način, četudi se njihove 'obleke' (telesa) med seboj ne poznajo.

Aleluja! Hvala vam za pozornost, in Gospoda prosim blagoslova zdravja, dolgega življenja ter Spoznanja, nad vse vas, ki ste NAKLONJENI. In nad vse tiste, ki jih Ljubite. No ja, pa še nad vse ostale, da bo mera polna.

Vaš ničvrednež jona. 

PS: poklicali so me, da sem bil na današnji dan skrivno krščen!! Krstil me je duhovnik, ki je pred kratkim umrl, bil učenec svetega škofa Vovka in vse življenje je mislil name: "Le kaj neki je nastalo iz tistega prinesenčka?" No, zdaj pa je pater Ciril v najvišjih nebesih. Vse se vrača, vse se plača, ko ti priiide čas ... Aleluja!!!












9 komentarjev:

  1. Zapis, ki prižiga srca in lepo zaokrožuje vsebinski sklop. Jona, hvala ti, po tvojem odpiranju nebeških kretnic, Živa voda se preliva, kita velikana na sliki sila tiha v višave odriva. Gospod je z nami, je odzvanjalo, otroško veselje me je preplavilo in kot konjiček, ki v štalci ždi, pa pride gospodar, ga vpreže, on pa z veseljem sprejme in hi na delo. Jona, prav je, da si pustil še odprto.

    In še enkrat potrjeno, sreča je, ko se ljudje ne ukvarjajo sami s seboj ali svojo navlako, in samo delujejo, pomagajo v Božjem vinogradu. Sedaj je trgatve čas in bo ta prispodoba iz SP ljudem bližje. Le da v svetnem vinogradu pospravljajo zase, tu pa se radost preliva, ko se Božja beseda bere in posluša.

    Mi smo duše ne telesa. Z naklonjenim branjem in poslušanjem o Gospodu si duše napojiti. Če se o Gospodu spoštljivo govori ali se Ga omenja, se nekaj takoj v ozračju spremeni, kaj šele, ko so zapisi o Njemu in Poti k Njemu Domov.

    Božje zdravilo za ta čas Slovencem je zahvaljevanje Gospodu, ker On lahko iz našega najslabšega načobodranega naredi dobro. Kadarkoli se na to spomnim in zmolim, je to rešitev za situacije, ki jih tudi sama doživljam in tisti bližnji.

    Poslušala sem včeraj g. Strehovca in se je pripravil kot pravi bojevnik, miren je, odločen in z argumenti. Gospod je z njim. Ničesar ne prepušča naključju, stopil je naprej, kot poveljnik na bojnem polju, da se ubrani življenja nerojenih in se podlosti stopi na prste. He is on the mission.

    Ta bednik lidija sem večni Gospodov dolžnik in dolžnik Njegovim, karkoli naredim, ni stvari, ki bi lahko povrnila, kar prinaša Milost Gospoda. In sreča je, da lahko karkoli pomagaš tistim, ki so Njegovi. Ko tele stavke sedajle tipkam, so solze zalile oko. Hvala Tebi Jezus Milosrčni in izpoved Milemu Rešeniku se porodi; da Tvoja sem, v vsem Ti vedno zvesta, iz smetja bila pobrana, že kljuvala me črna vrana, enkrat srce telesa spon se osvobi, po letu k Tvojim svetim stopalom duša hrepeni.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, RADI GA IMEJMO, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena lidija! Hvala za navdihnjen komentar! Res je Gospod veselje, ki te napolni kot s pomladnim zrakom gorske doline. In glej čudeža: zjutraj sem pisal o tem, kako sem se mimo kapele peljal in srečal nekoga, ki jo obnavlja, danes pa sem se mimo druge, in srečal drugega, ki jo obnavlja. Privilegij je stopiti v obpotno kapelico, ki je sicer praktično nedostopna in skrivnostno nezaznavna, kaj je v njej, saj šine mimo avta v eni sekundi.

    Aleluja! Pa tudi tatretji, spreobrnjenec, mi kdaj sporoči, ko križe in sv. Marije ljudem ob ceste postavlja, in to ne majhne, ampak največje! Čudna so pota Gospodova. Kdor me sreča, in je v hudem grehu, a ni slab po naravi, po dolgem upiranju samemu sebi začne malo s Cerkvijo, potem veliko s Cerkvijo, sledi pa umetnost: urejanje znamenj, kapelic in Božje slike. Čudno je to, a del bhaktija je Božje pesništvo in umetnost na razne načine. Tudi ti svoje stavke pogosto po Prešernovo zaobliš.

    Ras je, zahvaljevanje Gospodu te elektrizira, oživi. A žal mnogi živijo v tako hudem grehu, da sploh ne slišijo stavka pravilno, tako so zatopljeni v svoje črevesje, da so zlobni na to, da bi se zahvaljevali 'za slabo'. Butci pač, Bog pomagaj. Jasno smo pojasnili, da se ne zahvaljuje za zlo in za zle ljudi, ampak za to, ker Gospod iz česarkoli slabega naredi dobro, če se Mu zahvaljujemo za to, da je sposoben iz česarkoli slabega delati najvišje dobro.

    Tudi neznana oseba, ki sem jo citiral na začetku 92. zapisa, kot že napol razsvetljeno, je spet v takem podnu, očitno, da še 'hvala' ni zmogla napisati. Predvidevam, da od sovraštva do nekoga. Ja, napisali smo, da kdor sovraži ali ima hude zamere, mu nobeno zahvaljevanje ne bo delovalo - ostal bo demon, kljub kakšnim petminutnim navdihom. Vera ne deluje, če so srca preumazana, če so vsega samo drugi krivi.

    Res je, haha, dober izraz: g. Strehovec je na misiji!!! Na poslanstvu. Na misijonu. Upati je, da nima plesnive bolezni svojih visokih strank, ampak da res postaja prebujena Božja duša! To pa je možno le, če si bhakta, ne pa le nek vernik v megleno vero in pohabljene razlage Nauka.

    No, pa smo nekaj izvedeli: tudi ti si bila iz smetja pobrana? Vidiš, take Gospod izbira, ker v njih ni več napuha. Sama se prepričaj, če si si res prišla čisto do dna, da lahko vedno jasno in glasno in neomajno in pogumno in odrešeno in veselo rečeš:

    "Sem popolna ničla, popoln idiot in totalna zguba. To je neovrgljivo dejstvo."

    Kajti to je najgloblja resnica o nas. Ko to dejstvo spoznamo, pa se nam še bolj približa Gospod, in nam pokaže Božje v nas. Sebe v nas:

    Nisem nula, dokler si Ti z menoj, Gospod! Ker Ti nisi nula. Sam po sebi pa sem nižji od zadnjega ščurka! Črv v dreku in drek v kanalu.

    To je absolutna Resnica o nas samih. Kdor jo sprejme, je Odrešen. Samega sebe, kot pravi lidija. Naši katoliki pa se hudo precenjujejo. Niso z Bogom, pa mislijo, da so vsi kralji, princese in faraoni. A kar jih čaka, jih bo opametovalo, vsak dan srečujem take bivše purane, ki se komaj še vlečejo, kljub vsem nazivom in bogastvu. Duše pa so jim demonske. Tako gre tudi brezbožnim.

    Malo mi je žal končati pisanje, samo danes je spet zelo obilen obisk, a če pogledam, kaj vse je zbrano tukaj, vidim, da je čas, da se ta jonež loti Dela na drugačen način. Hvala ti lidija, pa Bog je s teboj! Sicer je z vsemi, vedno, TUKAJ, a Ga ne vidijo in ne čutijo, ker Ga nočejo videti in čutiti. V tem je vsa skrivnost moči čarovnice maye nad človeškim življem. Pa lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. Še to: Nauk o Ljubezni do Gospoda, ki je Kristus, uči, da če je kdo Njegov resnični bhakta, POSTANE UČITELJ VSEMU SVETU. Hehe, hecno, kar se tega jone tiče. A ko pogledam števec bloga, kaže premnoge dežele sveta, in vidim, da je veliko branja iz tujine. Kar se dotičnega, zadnjega bloga 3/3 tiče, je imel največ obiskov iz Rusije (to so bili Putinovi opomini, se mi zdi), potem ZDA, Nemčije, Ukrajine, Belgije, Portugalske, Poljske, Irske, Španije, Združenega kraljestva; zadnje čase pa se pojavljajo bralci iz "Neznano ali neveljavno območje". Pa gruntam, ali so to neki prikriti skrivnostneži ali pa celo nezemljani? Le kje na Zemlji je 'neznano ali neveljavno območje'??

    Kakorkoli: krepite si vero s tem, da sami vidite, kaj vse Gospod vsak dan dela za nas, če Ga hvalimo in se Mu zahvaljujemo. In da je vedno TUKAJ, z nami. Tako bo vaša vera kmalu večja od papeževe. In prišel bo čas, POTREBA, da se začnete učiti Ljubezni do Jezusa. To je nekaj milijardokrat močnejšega od najmočnejše vere. Kajti vera pravi:

    "Vidiš tisto žensko na tržnici, med tisoč ljudmi? Veš, to je tvoja mama." In verjameš. Spoznanje pa je čisto nekaj drugega: pogledaš množico in v hipu kričiš: "Mama, mama!"

    Da bo malo bolj jasno.

    Počutim se kot dedek, ki umira na kavču, in želi čimveč nasvetov zapustiti vnukom, preden bo zadnjič dihnil. A tudi ta dih bo sladek, prav posebno sladek.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jona, zahvaljujem se ti za vse tu pojasnjeno, to so Svetega Duha darovi. Če si sposodim izraz Najsvetejše iz Dnevnika, ko govori o dušah, svetlobnih stebrih na Poti in ti nam utelešaš Princip Očeta.

    Kar nekaj se je tukaj razkrilo, sedaj se spomnim izraza self-disclosure, ki ga poznajo kakšni psihoterapevti in psihologi in bi postavljali marsikakšne 'diagnoze' ob vsem branju, če bi zašli na te bloge. A tisti, ki je stopil na Pot, v srcu ve, da se tu ne gre za moje, jaz, tvoje, ampak Učenje in kompostiranje vsebin v človeku, ki jih lahko le Gospod in Njegov namestnik usmerjata in razrešujeta. Iz lastnih izkušenj potrjujem, da je Gospodu ljubša pokornost Njegovemu namestniku kot neke naše domislice, četudi so še tako pobožne.

    Jona kar nekaj nasvetov, usmeritev si na teh blogih podal, ves čas je Sveti Duh deloval. Kdor je bil lačen, se je nahranil in žejni je bil odžejan. Torej kdor jih je SPREJEL, da se vsaj zmrdoval ni in jih že v štartu zavračal, se sedaj v njem kopiči ogromna sila in kot si zapisal npr. v umetnost Božjih del preliva. To lahko potrdijo tisti, ki so to izkusili.

    Do popolne ničle nisem še pretenstana, še se kdaj greben dviga, bedarije ven tolčejo, a v srcu sladko hrepenenje, da v polnosti je Življenje, Ljubiš, k Rešeniku Milemu se mudiš. Karkoli storiš, Ljubezen v dejanja vsadiš.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, na Božjo besedo, ko znamenja čas prinesel ponovno Tvoj bo glas. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  5. Madonca kaj, lidija, kaj je Gospod iz tebe naredil! Bori se, da nikoli ne padeš iz tega gnezda, ki je visoko gor pri Očetu! Boj se svoje narave, ta je tista, ki ubija duše! Sveta sestra Favstina najsvetejša pravi (1037):

    "Bojim se življenja, če kakšen dan nimam svetega obhajila. Bojim se same sebe. Jezus, skrit v hostiji, mi je vse. Iz tabernaklja črpam moč, trdnost, pogum in razsvetljenje; tu iščem tolažbo v trenutkih trpljenja. Ne bi znala slaviti Boga, če bi ne imela evharistije v srcu."

    Seveda evharistija prihaja v srce tudi s trdno vero, DA JE GOSPOD JEZUS VEDNO TUKAJ, OB TEBI, 10 cm STRAN (tam, kjer ima Norma K. križec, ko gre oznanjat na TV, a se še vedno pusti preglasiti zvijačnim lisjakom).

    "Gospod je z menoj"; to je ta VERA, ki ti vsak dan potem mnoge čudeže dela in jih jasno zaznaš. "Gospod Si z menoj", to je vse, kar potrebuje duša. Iz tega izvira VSE.

    In vidim, da je to vse trdnejše pri tebi.

    Sveta Najsvetejša (1020-22): "Spoznavam notranjo poroko duše z Bogom, ki se navzven ne vidi – to je čisto notranje dejanje duše z Bogom. Ta Milost me je pritegnila v sam žar Božje Ljubezni, spoznala sem njegovo Trojstvo in absolutno Enost Njegove biti."

    "Imam zelo veliko željo, da bi se skrila. Hotela bi tako živeti, kot da bi me sploh ne bilo. Čutim čudovit notranji nagib, da bi se še globlje skrila, da bi le Jezusovo Srce vedelo zame. Želim biti prav tiho Jezusovo bivališče, da bi se mogel v njem odpočiti. Ne dopustim ničesar, kar bi lahko mojega Ljubega zbudilo. Skritost mi daje možnost neprestanega zedinjenja z edinim mojim Ljubim. Z ustvarjenimi bitji se toliko srečujem, kolikor je to všeč mojemu Ljubemu. Moje srce je vzljubilo Gospoda z vso močjo Ljubezni, in druge Ljubezni ne poznam, saj se je moja duša že na začetku potopila v Gospoda kot v moj edini zaklad."

    "Čeprav na zunaj zelo trpim in občutim razna nasprotovanja, vendar to niti za trenutek ne zmanjša mojega notranjega življenja niti ne moti moje notranje Tišine. Ne bojim se trenutkov zapuščenosti od ustvarjenih bitij, kajti čeprav bi me vsi zapustili, nisem sama, saj je Gospod z menoj. In čeprav bi se Gospod skril, GA BO NAŠLA LJUBEZEN – saj za Ljubezen ni vrat niti straže, celo strogi kerub z ognjenim mečem ne zaustavi Ljubezni; Ljubezen se prebije skozi puščavo in vročino, skozi viharje, temine in prodre do Izvira, iz katerega je izšla, in tam prebiva vekomaj. Vse mine, a Ljubezen nikoli."

    Smrk, smrk ... Amen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa še o umetnosti, ki sva jo omenjala, in je del bhaktija (Bog-Ti) do Jezusa Rešenika; kardinal je v polni kondiciji, še vse boljši postaja (za razliko od naših mnogih škofičev):

      https://www.casnik.si/ateizem-razumemo-kot-ignoranco-do-samega-sebe/

      Izbriši
  6. ZGODBI O TREH ZDRAVNIKIH IN ENEM POPOTNIKU.

    Dobro jutro, vsi ljudje! Stari Kitajci so poznali tri vrste zdravnikov: najslavnejši od treh bratov je bil tisti, ki je pijancem ravnal zlomljene kosti, šival rane, zdravil smrtne bolezni in delal podobne urgentne popravke po raznih nesrečah. Ta je bil slaven po vsej deželi.

    Drugi od treh bratov zdravnikov je bil izvedenec za zdravljenje bolezni, ki so se komaj začele. Čim se je kaj začelo, so pohiteli k njemu, dal jim je čajčke in kapsule, ki je delal sam, iz naravnih sestavin - in nevarnosti so hitro prešle. Ta je bil slaven le v svoji pokrajini.

    Najboljši od vseh doktorjev pa je vnaprej zaznal možne težave, zato je ljudi opozarjal: ne pojdi v gore, slabo vreme bo! Premakni si posteljo z mesta slabega sevanja, sicer ti nobena medicina niti Bog ne bodo mogli pomagati! Če trdo delaš, se tudi dobro spočij! Ne jej preveč mesa, ampak več zelenjave in sadja, pa boš imel dobro prebavo in boš zdrav! In podobno. Ta, najboljši med zdravniki, je bil slaven le v svojem sorodstvu.

    Druga zgodba: bil je popotnik, ki je šel skozi neko vas, in videl, da ima neka hiša slab dimnik. Stopil je do gospodarja, in ga opozoril: "Popravi dimnik, da ti hiša ne zgori!" Gospodar ga je čudno pogledal, in nejevoljno rekel: "OK." A ni storil nič.
    Ko se je popotnik čez mesec dni vračal po isti poti, je videl, da je pri tisti hiši pravi direndaj. Vprašal je nekoga, kaj se dogaja. Povedano mu je bilo: "Streha tega gospodarja je zagorela, a so k sreči vaščani bili doma, priskočili so, nosili vedra, se borili, in pogasili požar, še preden je zajel vso domačijo. Gospodar je zelo vesel, in zdaj peče svojega vola zanje in odpira sod vina, da jih pogosti. Srečen človek!"
    Mimo je prihitel tudi gospodar hiše, le bežno pogledal popotnika, in šel naprej. Ni ga povabil k mizi, in ni ga slavil kot najboljšega zdravnika, ampak je hvalil tiste, ki so mu izborili hišo, čeprav mu je streha vsa pogorela. Plačeval je z drago gostijo, ki je bila 20x dražja od novega dimnika - in bil srečen.

    Nauk teh zgodb: prerok Jona je bil najboljši zdravnik, ki pa je naletel na PAMETNE Ninivljane, ki so ga poslušali že na opozorilo, in preprečili katastrofo vnaprej. Danes to ni več možno, ljudje so preveč neumni in napihnjeni za kaj takega. Na marajo, da jih kdo česa vnaprej opozori, slavijo pa kirurga, ki jih, bedake, na mizi skupaj sešije.

    Tudi naš blog je vnaprej vodil, da Cerkev in Desnica ne bi zasrali te deleže še čisto do konca. A so bili prevzvišeni prisluhniti. Zdaj bo ogenj tamasa (mraka) zajel vso deželo, in na pogorišču bo morda nastalo kaj novega, boljšega. Neverjetno je bilo, kaj so desni politiki in Cerkev že pred volitvami storili, da narodu ja ponovno ne bi uspelo! Seveda pa so zdaj vsega krivi levaki in zvijačni kristjan Šarec.

    Včeraj srečam teto, ki mi pove, kako mlad duhovnik javka, da nima Boga. In da je zapuščen v Cerkvi. Vprašam jo, ali mu je ponudila, da bere naš blog. Je, a mu ni mar, on si želi le zdravljenja svoje duše skozi pogovore z ljudmi, ki jih sreča kar tako. Češ, da jih je Bog privedel mimo. Kaj pa če jih je nekdo drug?

    In kaj pa svetniki? Kaj pa dobri zdravniki? Kaj pa modri popotniki, ki gredo mimo in ti povedo Božjo voljo vnaprej? Moraš biti res iz greznice rešen s strani brezbožnega, da boš srečen, in ga gostil???

    Ni kaj, Gospod: vse Boš moral začeti nanovo, potem, ko bodo vsi stari prdci odmrli skozi 40-letno vrtenje po puščavi. Je pa res, da bo do takrat Slovencev že zmanjkalo. A morda je kar prav tako, saj če to ne bi bila njihova skrita notranja vera, se jim to ne bi dogajalo. Kar se nam dogaja, se nam namreč po naši nezavedni notranji veri.

    Toliko, malo, za v razmislek pametnejšim glavam in čistejšim srcem. Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  7. Jona in Najsvetejši, hvala za zapise in čudovite darove. Dar je zgled boja, ki je kot dobra pohodna obutev na Poti, vsak dan je nujen in obvaruje te zlomov, zvinov ter padcev.

    Izbrani navedki sv. Favstine, če samo te duša naklonjeno prebira, se prostor odpre in sveta Favstina je tu, ganili so do solz. Večkrat ni besed, ki bi izrazile, kaj duša in srce doživljata, ko občuduješ in častiš svetnika. Jona kot si večkrat opisal, vse je v ODNOSU. Odnos je več kot vez, odnos je še vse tisto, kar se pretaka po tem nevidnem koridorju. Je živa vsebina Ljubezni in zvestobe, ki premagata vse.

    Še o jutranji pripravi Najsvetejše, da je bojevniško prešla dan.

    D 91: »Moj Jezus, Ti sam veš, koliko preganjanj prenašam samo zato, ker sem Ti zvesta in vdano izpolnjujem tvoje zahteve. Ti si moja moč; podpiraj me, da bom vsa Tvoja naročila zvesto izpolnila. Sama po sebi nič ne zmorem, če pa me Ti podpiraš, so vse težave lahke. O Gospod, dobro vem, da je moje življenje od prvega trenutka, ko sem Te spoznala, stalen boj, ki bo vse hujši. Pri vsakem jutranjem premišljevanju se pripravljam na celodnevno bojevanje; sveto obhajilo mi daje zagotovilo, da bom zmagala, in tako se zgodi. …«

    Jona, pojasnil si še eno mistično zadevo, da evharistija prihaja v srce tudi s trdno vero, DA JE GOSPOD JEZUS VEDNO TUKAJ, OB TEBI, 10 cm STRAN. Pa to je čisto veselje, ko človek v popolnem zaupanju in veri to SPREJME. Sila in pogum Gospoda sta v hipu s človekom. Skakal bi od veselja, v dan se podal, z Gospodom zraven vsako zagato prestal. Mali bojevnik, ti se bojuj, Gospoda veseli, se Mu zahvaljuj.

    Vse stvarstvo naj služi Gospodu in oznanjanju Njegove slave. Tudi umetnost je v tej vlogi, in kogar je to prešinilo, je našel Delo za Gospoda, da Ga priča na svoj način.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, v priklonu pred Vami, lidija.

    Jona, tole pa po tvojem oznanjenju vere - Gospod je s teboj;

    Bog je z nami
    Dobra vera in Resnica
    je svobode ptica
    h Gospodu leti
    v prsih sveto Ime ji žari.

    P.S. In hvala že za nov jutranji komentar. Gospod je tu in Sveti Duh trka na vrata. Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  8. Pozdravljena lidija, in hvala ti za ta zadnji komentar! Naj bo s tem zaključeno najino pisanje in oznanjevanje. Bog te je od nekod prinesel in še oplemenitil tvojo vero in Spoznanje. Nadaljuj, in nikoli ne padi s Poti, ki jo zdaj dobro razumeš. Če pa človek pade, se vse spremeni: v hipu pozabi mnoge Božje stvari, ker se znajde v povsem drugem, mračnem svetu. Gospod je s teboj in ob tebi in tvojih! Enako je z vsemi, ki so naklonjeni našim zapisom.

    Bodite ptica Svobode:

    "H Gospodu leti, v prsih sveto Ime ji žari."

    Gospod, ki je Jezus Kristus, je z nami, le mi moramo biti z Njim. Kdor javka od 'pomanjkanja Boga', ne ve, da se je sam odločil ne videti Ga in ne slišati Ga. To je dobil od svojih bednih učiteljev, tudi teoloških. Oni so si svojo zavest namestili tako, da nočejo videti ne slišati. Zato, ko mi govorimo, da slišimo in vidimo Boga, mislijo, da smo histeriki, in nočejo študirati Nauka o Ljubezni z Gospodom. Želijo se le družiti, pravzaprav bi morali biti socialni delavci, ne pa duhovniki. Zaradi tega so tako skrajno bedni: ni jim mar za iskanje Boga, ampak le za neko pozicijo v družbi, da bi sebe zdravili. Ker pa je naša družba komunistična, duhovnik ni slavljen - zato čuti 'pomanjkanje Boga'? To je zato, ker so ga grešniki na bogoslovju naučili, da Prve zapovedi pravzaprav ni, da je le Druga, o 'ljubezni' do ljudi. A taka interpretacija je Luciferjeva. Vse visi na enem samem žeblju:

    Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem, kar si!

    Bhakti je cvet, popolnoma neodvisen od vseh drugih znanj, askez in teologij. To je vedela sveta sestra Favstina, in zato je Najsvetejša, česar pa mesarski umi in srca nikoli ne bodo mogli dojeti - ne bo jim dano.

    Iščite BOGA, in nič manj od tega! Lidija nam je lepo potrdila, da je Bog nenehno ob nas in v nas. Če pa Ga nočete videti in slišati, ker se ne držite zapovedi o načinu življenja, ki postopoma omogoči razvoj duhovnega vida in sluha, potem pač spadate v DEMONSKI, KAJNOV ROD. In se temu primerno počutite: tesnobe, jeza, strah, zavist in neumnost. Takrat je vsaka molitev zaman, kajti tvoja vera je gnila in po njej se ti lahko dogaja le gniloba.

    Pa saj smo vse to že mnogokrat pojasnili. Bodite z Bogom, ker On je z nami, tukaj in zdaj! Lidijin komentar pa smatrajte kot zaključnega, ne tega mojega tukaj.

    Aleluja! Gospod je živ, in Ime Mu je Tukaj!

    To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Mili!

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.