- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

torek, 31. julij 2018


86. Želja, biti najboljši na svetu, je od Boga

Popolnost
slika: Delo

31.7.2018, torek, prišli res vroči dnevi.

Danes bomo pisali o moči želje po biti najboljši. K temu so me spodbudila pisanja o našem tigru iz Kisovca, kolesarju Primožu Rogliču.

Namreč, že vse življenje opažam, da samo ljudje, ki želijo biti najboljši v državi, Evropi ali na vsem svetu, zares postanejo zelo uspešni v svoji poklicanosti. Poglejmo si, kaj o tem pove duhovna Znanost. Najprej bomo v slabo voljo spravili prenapete, a neuke hiper-učene teologe in enostranske kristjane.

Kaj o prvenstvu v nečem pove Bhagavad-gita

Kratek uvodek:

Ta sveta Knjiga je le delček indijskih Ved, a je njih krona, oziroma uvod v najvišja dva dela Znanosti o Ljubezni do Boga, bhaktija. V tej knjigi, ki je nekaj tisoč let starejša od Svetega pisma, že lahko zaznavamo Znanost Ljubezni med Bogom in Njegovo predano dušo. Pisana je v dveh oblikah: originalni, ki daje jasno spoznati ljubeč Odnos med Bogom in Njegovim prijateljem oz. služabnikom, potem pa obstaja še potvorjena Šankarjeva varianta, napisana za ateiste, ki še ne zmorejo Boga sprejemati kot Osebo. Seveda je katoliška teologija v svoji borbeni izvedbi brala samo drugo varianto, da je lahko sekala po hinduizmu, češ da je to panteizem, vseboštvo. Podla taktika, ni kaj, a s smrtonosnimi posledicami: Cerkev je nesposobna zaznati Znanost svoje lastne Prve Zapovedi:

Ljubi Gospoda, svojega Boga,
z vsem, kar si!

To jim je karmična kazen, ki ji sledi pristanek večine klerikov v turobnih vicah.

Zdaj pa si poglejmo nekaj izjav Gospoda Svojemu prijatelju in služabniku Ardžuni. Kot bomo videli, je vse, kar je najlepše, najmočnejše in najvišje, vedno On, Gospod. Takole pravi (izbral sem bralcem poznane stvari):

- med duhovnimi strogostmi Sem recitiranje Božjega Imena,
- med negibnimi stvarmi Sem Himalaja,
- med ljudmi Sem kralj,
- med raznimi orožji Sem strela,
- med uničevalci Sem čas,
- med zvermi Sem lev,
- med očiščujočimi silami Sem veter,
- med rekami Sem Ganges,
- med črkami Sem A,
- med letnimi časi Sem cvetoča pomlad,
- Sem moč močnih,
- med sredstvi za zatiranje nezakonitosti Sem kazen,
- in Sem moralnost tistih, ki si prizadevajo za zmago,
- molk skrivnostnega Sem in modrost modrih.

- Sem seme vsega, kar obstaja,
- Mojim božanskim pojavnim oblikam ni konca;
- Vedi, da vse, kar je mogočno, lepo in čudežno, izvira zgolj iz iskre Mojega veličastja.

Logika, ki izvira iz tega

Katera je največja Cerkev na svetu? To je katoliška Cerkev. Beseda 'katoliška' pomeni: VESOLJNA. Torej ne samo zemeljska, ampak tudi transcendentna, duhovna, tista od Božjega Kraljestva. Če sprejmemo ta dva dejstva: da je največja in da je vse, kar je največje, neposredna pojavnost Boga,

ne moremo ubežati resnici, da je poglavar te Cerkve, papež, prav tako pojavnost Boga osebno. To nam torej potrjuje tudi Bhagavad-gita. Zato moramo svojo srečnost ali nesrečnost glede aktualnega papeža pač sprejeti, da nismo v nasprotju z Božjo Voljo. Seveda pa, ko pride na 'Petrov prestol' 'muslimanski papež', papež za ateiste, takrat pač ne potrebujemo poslušati njegovih naukov za ateiste oziroma krščene ateiste, ampak se v notranjosti svoje duše trdno držati kompletnega Nauka.

Ker Gita pove, da je Gospod tisto naj-naj tako v svetu Njegovega duhovnega Kraljestva, kot tudi v svetu vmes - svetu polbogov in demonov - ter tudi v vidnem, materialnem svetu, ne moremo ubežati dejstvu, 

da kadarkoli kak čuden človek želi biti
najboljši na svetu,
to prihaja iz nečesa Božjega v njem.

Zdaj pa opazujte

Opazujte svet. Na TV boste videli kakega fanta, ki v nekaj sekundah sestavi Rubikovo kocko. Ko ga vprašajo, zakaj je tako dober in zakaj je dobil tako drugačne prste, se samo nasmeje: ''Želim biti najboljši na svetu!''

In če bi o tem povprašali kakšnega gospoda Boscarola (Pipistrel), bi vam zagotovo povedal enako.

In če gledamo kakšno oddajo o kmetih, vinarjih ali klobasarjih, ki so med najboljšimi, vam povedo enako željo: biti najboljši na svetu.

Zagotovo bi vam enako povedala tudi Ronaldo in Messi.

In tudi naš kolesarski tiger Primož, ima to močno željo že od mladosti. Zato je bil, mimogrede, že mladinski svetovni prvak v skokih! Zdaj pa je med najboljšimi kolesarji na svetu. Želi pa biti še boljši.

Včasih me kar pretrese, ko poslušam to željo pri mnogih ljudeh, četudi jim kaj takega ne bi nikoli pripisal. Recimo, to pove kak mlad perspektiven kmet, ali celo stari čebelar, ko ga vprašaš, zakaj s svojimi stotimi panji pobira toliko medu, kot večina drugih z dvestotimi ali več? Želi jih 'nažgati', a tega seveda nihče ne ve.

Skušam se nalesti te njihove Želje, a nekako ne gre: nikoli nisem želel biti boljši od drugih v tolikšni meri, raje sem vedno boljši od samega sebe, če je to sploh možno. A očitno sem prav zato taka ničla od Gospodovega bhakte, da je vseeno, tudi če ne bi nikdar živel, se mi zdi. No, zame ni vseeno, je pa za svet.

Kako pa je pri svetnikih?

Zdaj pa lahko do izraza pridejo šolanci teološki, ki poznajo stotine svetnikov, a nobenega osebno. Sam bom govoril samo o enem od tistih dveh ali treh, ki jih poznam zelo osebno: o sveti Favstini Kowalski. Ona je kriva, da tistih posvetnih želja zgoraj naštetih nisem zavrnil kot 'boj semenčic, katera bo prišla prva', kar je seveda samo naravni nagon. Mislil sem namreč, da duhovne duše ne stremijo k takemu prvenstvu, popolnosti. Pa sem se motil.

Sveta sestra Favstina Kowalska Najsvetejša je v svojem Dnevniku zapisala mnogo izlivov Ljubezni do Boga, a morda najpretresljivejša je njena Želja, ki jo izrazi v D. 1372:

''Moj Jezus, Ti veš, da sem že od najzgodnejših let želela postati velika svetnica, to je, želela sem Te Ljubiti s tako veliko Ljubeznijo, s kakršno Te do zdaj še nobena oseba ni Ljubila. Na začetku so bile to moje skrite želje, za katere je vedel samo Jezus. Danes jih moje srce ne more več zadržati v sebi, vsemu svetu bi želela vzklikati: »Ljubite Boga, ker je dober in je veliko Njegovo Usmiljenje!«''

Berite še to (745):

''Žge me hrepenenje po reševanju duš; tekam po vsem svetu počez in vzdolž in se spuščam do njegovih skrajnih meja, do najbolj daljnih prostorov, da bi reševala duše. To delam z molitvijo in z žrtvijo. Želim, da bi vsaka duša slavila Božje Usmiljenje, saj vsakdo izkuša učinek tega Usmiljenja. Svetniki v nebesih slavijo Gospodovo Usmiljenje, jaz ga želim slaviti že tu na Zemlji in širiti Njegovo čast, tako kakor Bog pričakuje od mene.''

In to (težko mi je tole pisati, ker slabo vidim tipkovnico - od solza):

''Kdor se hoče naučiti iskrene ponižnosti, naj premišljuje Jezusovo trpljenje. Ko premišljujem Jezusovo trpljenje, se mi razjasni veliko stvari, ki jih prej nisem mogla razumeti. Hočem Ti biti podobna, Jezus, Tebi, križanemu, izmučenemu, ponižanemu. Jezus, prežemi mojo dušo in srce s Svojo ponižnostjo. Jezus, Ljubim Te do norosti, Tebe, izničenega, kakor te prerok opisuje, kot da bi zaradi velikih bolečin ne mogel prepoznati človeškega lika v Tebi. V takšnem stanju Te, Jezus, Ljubim do norosti. Večni in neizmerni Bog, kaj je Ljubezen naredila iz Tebe …?''

Vas to ne pretresa?

Kaj smo se naučili: da je vsa prezrta bhakti Znanost o Ljubezni do Gospoda, o čemer krščanstvo lahko zaenkrat le sanja in špekulira,

ZBRANA, KOT NAJDRAGOCENEJŠI DIAMANT, v Dnevniku svete Favstine Kowalske.

V njem so dokončne Resnice hoje s Kristusom, a tudi teologom ni dano, da bi to videli, zakodirana jim je ta Resnica Ljubezni, enako, kot jim je zakodirana Bhagavad-gita s Šrimad Bhagavatamom in jim je zakodirano Sveto pismo. Resnično Znanje o Bogu je dano le Njegovim bhaktam, KI LJUBIJO ''DO NOROSTI''.

Povezava

Želja, biti najboljši, prihaja iz želje:

BITI POPOLN.

Božji Nauk Cerkve nas uči, da nihče ni popoln, samo Bog. Vsi drugi smo črvi. Kar je res, a je tudi velika slepa pega v Nauku, ki še ne dojema Znanosti Ljubezni z Gospodom. Kajti popolnost nepopolnih duš-ljudi seveda obstaja:

Popoln je tisti, ki Boga Ljubi ''do norosti''. Popoln je bil torej sveti Frančišek Asiški. In popolna je sveta Favstina Kowalska Najsvetejša, Jezusova večna Žena (ni več Nevesta!). 

Bhagavad-gita kakršna je (svetega Prabhupade izvedba) v 7.3, pove:

Med tisoči ljudmi si morda le eden prizadeva za Popolnost; med tistimi, ki so dosegli Popolnost, pa Me komaj kdo resnično pozna.  

Kdor ne Ljubi Gospoda kot nor, in Mu Služi kot nor, torej ne more Gospoda spoznati niti malo. Gospod govori, da Ga nihče ne pozna v celoti, kakršen je, a lahko rečemo, da Ga najvišji angeli v nebesih res ne poznajo (to trdi tudi sv. Favstina), a ona Ga pozna, kakor Ga celo apostoli ne poznajo. Stopnje svetosti so tudi v nebesih različne, čeprav je naš nadškof želel trditi obratno, pa se je zmotil.

Želja po 'biti najboljši na svetu', je torej klic k popolni Popolnosti. K Popolnosti v Bogu in Zveličanju. Vsi imamo ta klic v sebi, a nekateri ga slišijo bolj, in jim je dano, da ga sledijo bolj, kot je dano drugim.

Ker pa svetu vlada 'čarovnica maya', Gospodova zavajajoča materialna energija, ki bitja sili v parjenje ("...in ne vpelji nas v skušnjavo" !!!), ta užitek pa jim lažno predstavlja kot 'nebeški', bitja ta klic k Popolnosti zaznajo kot željo po neki od zemeljskih popolnosti. In ljudje se vržejo v izpopolnjevanje zemeljskih popolnosti/odličnosti. Seveda jim to ne bo prineslo končnega in trajnega miru in zadovoljstva v duši, ker Mir je samo v Popolnosti Ljubezni do Gospoda. Seveda bodo ti šampioni doživeli neozdravljive srčne rane, ki so nujne, da Gospodovo Usmiljenje lahko končno pride v naša srca in nas Odreši. Za večno.

Do takrat pa …

… bomo skušali dosegati zemeljske popolnosti, ki pa jih že zdaj razumemo kot 'ljubezen do nečesa'. Ta ljubezen seveda NI Ljubezen, ampak je le strast, a ta strast ima v sebi že Božje seme.

Ko se človek enkrat, skozi stoletja življenja duše, prebije preko vseh teh ovir, in se mu Gospod pride Razodeti, začne tak bhakta na svet gledati, kot da ves svet išče Ljubezen z Gospodom, a tega ne ve. In potem nekdo vse življenje poje lepe pesmi lepim ženskam, a v resnici poje svoje hrepenenje po Materi in Gospodu. Ja, čarovnica maya je strašna, A SAMI SMO RINILI NA ZEMLJO, ker smo želeli uživati in sami biti bogovi. Zemlja ni naš dom, naš Dom so nebesa, Zemlja pa je poboljševalnica za neumne duše.

Do tega spoznanja pa vse, po čemer hrepenimo, ostaja v zemeljske tarče usmerjeno. A predani Gospodov bhakta tega ne vidi več tako:

umrl je pevec Oliver Dragojević. Vse življenje je pel svoje hrepenenje. In ko sem včeraj v ušesa ujel eno od njegovih pesmi, me je streslo. Poje takole:

Cilega života ja san tija samo nju …

In sem spoznal, da sem tudi sam vse življenje 'sanjal samo njo': sveto dušo, sveto sestro Favstino, Gospodovo Ženo, glasnico najvišje Ljubezni do Gospoda. Gospod in Cerkev Favstino predstavljata kot glasnico Jezusovega brezmejnega Usmiljenja, a je še veliko več od tega:

je glasnica najvišje Ljubezni z Bogom, je dokončana izvedba Prve Božje Zapovedi, je najčistejša Gospodova bhakta. 

Zato naj tisti bhakte, ki se posmehujejo krščanstvu, vzamejo njen Dnevnik v roke in se končno streznijo, sebi v dobro. 

Oliverjevo pesem Cesarica lahko torej razumete tudi drugače, po Božje, ne le po telesno, kot jo poje pevec: duša sanja (hrepeni) po Bogu, a pred tem sanja (hrepeni) po Njegovi sveti duši, da se lahko nauči Ljubezni do Boga od nje. Vabljeni k takšnemu poslušanju:


Komu torej pojejo najboljši pevci? Bogu. Le da tega ne vedo. In h komu stremijo najpopolnejši? H Bogu. Poglejte si Primoževo desnico:

Bog, v trnju prepoznan.

Ne varajmo se več. Škoda je časa, ker čas je Bog-uničevalec. Ne zapravljajte življenjske energije in časa, ki sta namenjena iskanju Boga, za posvetne stvari. To naj delajo le mladi, da se naučijo zbrati vse svoje moči v en sam cilj. Ta cilj pa potem postane Cilj. Naj nam bo sveta Favstina Kowalska zgled nad zgledi.

Ko pišem to, Sta tu, srce gori. Upam, da ste Ju začutili tudi vi.


Tu pa je Eurosportov film o Primožu Rogliču. Lahko si vklopite angleške podnapise, KLIKNI.

In pa dober tekst o njem, KLIKNI.











24 komentarjev:

  1. Zdaj pa poglejte, kaj se dogaja:

    Predvčerajšnjim pred noč sem kot uk poljščine poslušal Favstinin Dnevnik, istočasno pa ga bral v slovenščini. Potem sem včeraj dopoldan napisal zgornji tekst - pisal sem o popolnosti, kaj je Popolnost. Popoldan pa sem spet poslušal Dnevnik. Prižgem, kjer sem pred tem končal, in, čudež Božji, čez nekaj sekund sveta sestra Favstina reče (D. 457):

    "POPOLNOST TEMELJI NA TESNI POVEZANOSTI Z BOGOM."

    A vidite, kako te stvari delujejo - ne vem, če je še kje v Dnevniku tak stavek??

    Potem sem videl, da je nek predojdipalec na koncu komentarjev prejšnje teme nalepil en link. Da je predojdipalec je dokazal s tem, da je nalepil link, kljub temu, da sem napisal, da se je komentiranje teme zaključilo. Hudiček v njem mu ni pustil komentirati vse do tega stavka, potem pa je pokazal svojo papeževsko uporniško pred-ojdipalno držo. Ja, hvala mu, a tako se ne pride NIKAMOR.

    Kdor si prebere njegov link o osebnem uporu Cerkvi, bo videl, da ima tisto pisanje le navidezno povezavo z našimi pisanji tu, ki so nezrelim bralcem vdeti kot kak upor Cerkvi. Zato bom omenjeni link uporabil za začetek razlage Znanosti o Ljubezni z Bogom.

    Predojdipalci vsega sveta, nabasani po Cerkvah, templjih, ašramih in sektah, v popolni zmoti ste. Vaša pot ni Pot Nauka, svetnikov, dobrih duhovnikov, svete Favstine Kowalske, tega jone in ne Primoža Rogliča.

    Kajti vsaka pot se začenja s PRVIM KORAKOM, ta pa je: najdi mojstra, podredi se mu in se začni naporno učiti osnov svoje poti.

    O teh stvareh pa predojdipalci, ki jim oče ali nek možak ni sprašil riti že pred petim letom, in jih posredno z ljubeznijo + strogostjo prisilil na moški tir (če so fantiči) - ne morejo niti sanjati, saj ne sprejemajo nobene avtoritete.

    In ko tak človek postane predsednik, duhovnik škof ali papež, se začne razsulo. In zato imamo povolilno razsulo in Cerkveno razsulo. A to ne pomeni, da vsak od nas ne potrebuje začeti na začetku:

    stopi do učitelja osnovnega reda, in mu bodi poslušen. Ne nergaj ves čas in požiraj bolečino uka. S tem boš morda uresničil prvo pravilo hoje za Kristusom.

    Potem pa je na vrsti drugo.

    In potem tretje.

    Kako sem bil srečen, da mi ne bo vsega tega potrebno razlagati samo iz indijskega Nauka o Ljubezni do Boga, ampak vse to najdemo v Favstininem Dnevniku!

    Kdor torej misli, da je dovolj, da se upre verouku in askezi Cerkve, četudi je ta zdaj bolna, je bolnik. Kdor misli, da se lahko sam rodi, brez babice in porodnišnice; kdor misli, da je lahko sam sebi vrtec, OŠ, in šola in prva služba; da se bo sam naučil govoriti, hoditi in biti človek; ali pa da se bo sam izmojstril v hoji za Jezusom, bhaktiju in Nauku,

    je le eden od asur, predojdipalnih nedozorelih duš iz sveta duhovne teme (tamasa), kakršnih je zdaj v v državi in Cerkvi že krepko preko polovice.

    In zato je naš narod v prekletju, in gospodje škofje ne storijo svojega Kristusa s svojim telesom in dušo, da ta dolg odplačajo. In imamo krščanske demokrate, ki jih tudi romanje na Brezje ne očisti za dlje kot en dan.

    Posledično se človek kar čudi, da se sploh pojavi kak Primož, in že pri teh letih kaže znake zrelosti, kakršne še pri mnogih klerikih ni za opaziti. Žal potem takšne ljudi ceni tujina, in kdor je pameten, odide.

    Kajti pri nas še nedolžno (brez sodbe) pobitih ne poiščemo in pokopljemo, ampak jih zmerjamo s: kostmi. Kako naj Gospod reši tak narod, ki se ni pokesal in opravil pokore? In ne posluša pravega preroka Jone: SPREOBRNI SE! ?

    Takim tudi 'maše za domovino' niso kaj več kot 'Blažev žegen.' Kajti velik greh potrebuje še kaj drugega, kot le eno mehansko mašo in po maši gredo kristjani na volitve ter že 80 let volijo komuniste, ki so vse jame Slovenije napolnili s trupli. Velik greh potrebuje velik in iskren klic Bogu, da Božja Milost resnično očisti ta vse bolj izgubljeni narod.

    Pa Bog pomagaj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jona, ko sem brala nov šepet, so solze tudi to bedno uš zvile ob telih besedah – … Boga Ljubiti »do norosti«. Jona, hvala ti, zelo jasno napisano. In ta vztrajnost in konstantnost, kar in kot ti pišeš, vse te mesece, sta podarjeni le Božjim levom. Drugi se lahko učimo od tega in to je priložnost in Milost.

    In današnji tvoj komentar se poklopi, še odgovor enemu 'nagajajočemu zamudniku'. To je tisto, nekam bi nekaj dal, pa ni ne časa ne prostora ne celovito povezane vsebine, ker ni SOZVOČJA. Če se nekdo upira avtoriteti, se ta ubranost delovanja poruši.

    Pri vseh teh prispevkih o tigru iz Kisovca, kot si ga poimenoval, sem si posebej zapomnila, da kadarkoli je naredil kakšno napako, si je zapomnil in je ni več ponavljal. Stremljenje k perfekciji, brušenju in rasti.

    Včeraj zvečer sem videla na tv en dokumentarec o vrhunskem fotografu A. Hodaliču, in je povedal, da se vedno druži in sodeluje le z najbolj vrhunskimi ljudmi na nekih področjih, kjerkoli ustvarja slike podvodni svet, jamske fotografije, v zraku, na najbolj odročnih predelih sveta ipd. In ko je med njimi vzpostavljeno zaupanje, potem lahko nastanejo najboljše slike, pove. Hm, pomislila sem, podobno stremi k podobnemu.

    Pretresljivo je, kar je doživljala Najsvetejša, in česar je bilo polno njeno srce, LJUBITI GOSPODA; to je želela deliti z vsem svetom, njena zapuščina. Biser rojen iz njene perfekcije tesnih druženj z Gospodom. Do solz in na tla vsi pred njo.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, današnja Božja beseda je o trgovcu, ki proda vse, da kupi en biser, EN BISER! To je vse. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  3. jona Božji lev? Božja gnida, morda. Je pa res, da sem včeraj napisal, da nisem imel ideje biti najboljši v čem, a sem tudi opravil svoja tekmovanja in kar solidno brcal in suval. In nekaj kolajn in kak pokal zdaj nekje ležijo. Je pa ta duša od malega zelooo iskala Boga, in Bog njo, kakor je Savel iskal Jezusa (učence), da Ga ubije, in Ga tudi srečal pred Damaskom, pa kakor je Magdalena iskala Jezusa v grobu, in našla

    ŽIIIIIVEGAAAAAAAAA!!!

    Ja, to so dobri odlični učenci: enkrat je dovolj, da se nečesa naučijo. Je rečeno v Ostrogi na Poti:

    dober konj se zgane ob senci biča,
    slabši se zgane, ko bič zareže kožo,
    še slabši ko zareže meso,
    najslabši pa šele, ko lomi kosti.

    Zdaj pa kar malo sebe in okoli poglejmo: mar se jih večina ne zgane šele, ko jim pokajo kosti? Na urgenci in potem v Soči začno moliti in čudeže zahtevati. Pa na onkološkem organizirajo molitve v sobi, preden vsi skupaj umrejo - prej pa niso molili.

    Navsezadnje - nikoli in prepozno, razen, ČE SE NE ZGANEŠ.

    In Tiger iz Kisovca se zgane že na prvi premik biča skozi zrak, zato pa je to, kar je. In ima punco, ki je sličnega legla. To niso povprečneži.

    Kaj je povprečnež: bil sem v trgovini in nek artikel ni imel kode. Poklicali so punco, naj zamenja stvar iz hladilnika. In se je ritasta lenoba vlekla čez celo trgovino 4 dni in 20 ur, in vsi v vrsti smo morali čakati, da je končno prišla. Ja, ko je vroče, večina žensk izgubi razsodnost in gre le še v prvi brzini. Verjamem, lidija, da ti in Primoževa punca niste takšni.

    Arne je enkrat parkiral na našem, pa sem ga videl - tudi on ni povprečnež. Tudi on išče popolnost, Bog daj, da jo najde tam, kjer je Popolnost.

    Mar ni tudi Roglič takšen, da je prodal vse, in kupil prvo kolo? In ta bedni jona je bil enak: prodal je VSE, da je lahko šel iskat učitelja. Je pa za paziti, športniku, da ne gre po poti Đokoviča in Prevca in mnogih drugih, ki si enkrat pupo najdejo, pa gredo v biznis, in vse te reklame ... Pa pride denar in potem neke nobel hiše - koliko src pa imaš?

    ENEGA, in če ga razkosaš na nekaj delov, postaneš povprečnež.

    Usoda povprečnih pa je, da so nekje na sredini. In kaj je na sredini? VICE, vice so na sredini. Cerkveni znalci učijo, da kdor je v vicah, je že skoraj rešen. Reveži - a si rešen, če si tisoče let v ognju pekla, z edino razliko, da se morda enkrat rešiš? Niste nič brali svete sestre Favstine, ki je bila tam: da so vice enake peklu, le da imaš možnost?

    Povprečnost v Ljubezni do Boga je prešuštvo. Če bi bil Primož povprečen, bi bil stoti na Touru. In če bi bila Favstinka povprečna, nihče sploh ne bi vedel, da je kdaj živela, zato zanjo tam v vicah še molil ne bi. Kdo pa moli za tiste sestre, ki so jo mučile??

    Ni kaj: Ljubiti Boga Z VSEM, KAR SI. Zapoved je pravzaprav samo ena:

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+12%2C30&id13=1&pos=1&set=2&l=sl

    Pa hvala lepa!

    OdgovoriIzbriši
  4. Začenja se napovedana tragedija Cerkve, ker je bila v vsem polovičarska. Tega mi je zelo žal. Pa tako malo je bilo potrebno, da bi šlo vse v čisto drugo stran. Od zdaj pa bo že kader za semenišča v duši levi, ker so že vrtci mavrični.

    Vsekakor pa moramo braniti Cerkev pred krivico. Trenutno poteka nekak pogrom proti škofu Štumpfu, izvor tega pa je neposlušnost enega duhovnika, kateremu so seveda v 'bran' stopili vsi brezbožni novinarji vseh naših vodilnih levih medijev. Jaz pa sprašujem: kakšne duhovnike pa vzgajate?????????????????????? A je to kakšen duhovnik, ki škofu reče:

    "F... off, jaz bom ostal tukaj vsaj še eno leto!" Pa ljudje Božji, a ste vsi skupaj sploh še malo normalni???

    Tragedija Cerkve je torej v svojem začetku: ker je sama pretežno leva in voli levičarje, jo bodo zdaj ti levičarji zmleli v prah, skupaj z muslimani. Navidezno pa bodo podpirali Protestantsko Cerkev. Hudič namreč žre svoje podpornike.

    Tukaj pravični škof pravično odgovarja in prosi za širjenje resnice:

    http://vfokusu.com/post/407694/skof-dr-peter-stumpf-samo-resnica-lahko-koristi-mladi-soboski-skofiji-pri-njeni-rasti-in-poslanstvu

    Je tako težko biti ENOSRČEN, dragi duhovniki in škofje? Frančiškova taktika bo namreč v Sloveniji prinesla hujše posledice, kajti pri nas so bili pobiti vsi sposobni moški, zato je ta rod cepljen na še hujšega divjaka, kot je to drugod.

    Kje je škof - Kristus? Križ vas čaka, da se reši narod.

    Gospod se nas Usmili, prosimo Te.

    OdgovoriIzbriši
  5. Naši policisti PREGOREVAJO, Cerarjeva vlada pa, kot smo napovedali, neslišno pretovarja migrante v notranjost države, kjer jih je v Lj in Mb videti že res veliko. Kaj se potem zgodi z njimi?

    https://reporter.si/clanek/slovenija/v-slovenijo-vstopi-tisoc-ilegalnih-migrantov-na-mesec-hrvati-jih-preprosto-spuscajo-cez-mejo-652087

    Redne novice:

    http://moja-dolenjska.si/rubrika/bela-krajina/

    Kaj šele bo, ko dobimo levo vlado!

    Hvala g. Toninu, g. Zidanšku in Cerkvi za meglenost pred volitvami in za nepodporo skupni Združeni desnici, ki bi ta propad obrnila v drugo smer.

    Zdaj pa gnije vse: Cerkev, država, mladi pa bežijo v tujino. Srečno! Če gre kdo na Nizozemsko, naj pozdravi Primoža Rogliča!

    OdgovoriIzbriši
  6. Jona, Duha prelet čez narod gre v globino. In daje SMER. Veliko je priložnosti, pozivov, ves čas se nekaj dogaja in Gospod ponuja odprtim srcem. Če takrat oseba ne sprejme prilike, gre mimo ali pa h komu drugemu. Tudi škofom je bilo velikokrat ponujeno …

    Me je pa en dogodek ponovno spodbudil in priklical v spomin besede svetih iz Znanosti o Bog-ti, in sicer, da kdor ne priznava Gospoda, nima nobene dobre lastnosti.

    Gospod daje vertikalno absolutno avtoriteto in Njemu in Njegovim se oseba pokori. Tisti, ki pa se zanašajo na posvetno učenost, pa jih vedno ta manjko zvabi v past relativnost. Včeraj je bila prilika in slišim govoriti takšne izobražene ljudi, ki imajo mnenje o vsem, predvsem pa so jih usta polna besed o srčnosti. Ker pa Gospoda ne priznavajo, vidim, da jih vedno znova zanese, saj so se odrekli sidrišču. Oni želijo biti Bog, in ko je ena zadeva na prelomu, jim tla in vrvi spodnese, kot bi jim bila vcepljena neka slepa pega. Relativnost je pogubna.

    Na nek način se mi zdi tudi pri duhovnih (ker se je klima skorajda brezbožnosti med njimi razbesnela), kdor se ne pokori ali sprejme avtoritete, je odprl vrata ta hudemu in še slepa pega ga bo vedno znova prevarala, ker je sam žele tako.

    Ja, ženske smo ene žoge in če vemo, da ta defekt obstaja, moramo toliko več energije vložiti v popravo tega. Ne moremo se zgovarjati vedno, ampak ustrezno se odzvati in poskrbeti za vse okoliščine, ki so v naši moči. Včasih je to kot kamenček na kamenček.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, smer in popolno zaupanje nam dajete, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  7. Pozdravljena lidija! Vročina je, viharji so, ti pa tak Božji komentar napišeš. Hvala Gospodu, da te je požegnal.

    A pravzaprav se vsakdo sam požegna, s tem, da se daje 100% Njemu na razpolago. Mnogi se mečejo po tleh in Gospoda rotijo, naj jim vendar da znamenje, kaj je Njegova volja zanje, a to so samo-hinavščine, ker Božja Volja je jasna in enaka za vse:

    1. Najdi Ga, izzovi Ga, da te obišče,
    2. zato pred tem Ljubi in služi njegovo predano dušo, svetnika;
    3. Ko pa pride, in Ga Spoznaš, širi Njegovo Ime in slavo vsem, ki vsaj malo prisluhnejo.

    Torej tudi gluhi lahko poznajo Njegovo voljo, duhovno gluhi, dokler se jim ta ušesa ne odprejo.

    Me zanima, če duhovnik, ki se neumestno upira rezultatom nadzora nad njegovim delom, s strani pravičnega škofa, res išče Popolnost, ali pa se je le prepustil svoji naravi? Poznam ljudi iz Benkovca: močni, priljudni, lepi, bojeviti, šarmerji in - TRDOGLAVI. To pa ni nič, kajti tiste sorte psov, ki so zelo trmoglave, so napol volkovi. Človek mora biti trmast, a ne takrat, ko je to nesmiselno. In potem sprejeti vse te leve TV in medije, kot kak p. C, in tam šele začeti srati svoji materi na glavo?

    Če bi Primož Roglič delal tako - kje bi zdaj bil?????

    Pa ljudi, dali je to moguće??

    Pri Bogu ni mogoče, pri ljudeh pa je vse mogoče.

    Zdaj pa delooo, narava je trgala, je treba v boj.

    Pa lepo se imejte, in jezikov se učite. Lahko tudi dva naenkrat: iz 50 languages si zložite dol kombinacijo jezika, ki ga že pretežno poznate, in jezika, ki se ga želite začeti učiti. Potem pa samo poslušajte in ponavljajte neštetokrat: naši možgani so genij za učenje jezikov, brez papirja in gramatike.

    Enako je z Božjim Naukom; poslušaj pametne in Njegove, vsak dan, in ponavljaj v srcu to, pa boš hitro vedel, kaj je Božja Volja, kaj je tvoja volja, kaj pa hudičeva.

    Aleluja!!



    OdgovoriIzbriši
  8. Hmmm, naletel sem na M. Mavec v Belfatu, čez planke ... Gledal 15 min in bil skoraj bolan: kakšna tragedija, te vojne med katoliki in protestanti. Luter zagotovo ne pride ven do konca sveta ... Človek postane bolan od tega, in se spomni, da tudi pri nas lažna desnica in vsa levica delata na tem, da bi bil narod razklan za večno ...

    Potem pa želi še papež spet priti v zgodovino. Zdaj pa ima že precej hude frontalne motnje: posmehoval se je uri prikazovanja Medžugorske Marije, spreminjal bi očenaš, zdaj je spremenil še katekizem ... Očitno so bili vsi papeži do njega idioti, on je tako velik Gospodov bhakta, da vse vidi v čistejši Luči od vseh svetnikov in papežev.

    A v resnici je to le splošna bolezen sveta, začetek razdrobljenja Katoliške Cerkve na tisoče sekt, kot jih ima, na jeziku medeni, sicer pa militantni, luterizem.

    Ljudbe duše, pozor: vaša usoda ni POPOLNOMA NIČ odvisna od te zablodele države, od meglene in zmedene Cerkve ali od muslimanskega papeža:

    odvisna je samo od stopnje Ljubezni, s katero Ljubite Gospoda, ki je Jezus Kristus, in kakšnega Njegovega svetnika.

    Vse ostale, ki pa bluzijo in bodo bluzili še tisoče let, pa je bolje pustiti na miru, saj si ne želijo Boga, ampak samega sebe osrečevati ali poveličati v čas. Kar pa je seveda enaka fantazma, kot če bi nekdo hotel vse vode sveta popiti: NI MOGOČE.

    Bhakti, samo bhakti do Jezusa Gospoda je cvet sam za sebe, popolnoma NEODVISEN od vseh teologij, disciplin in ugibanj, natolcevanj.

    Ti in Jezus; ti in svetnik;

    Kajti vsi svetniki so na koncu koncev in na koncu zmedene Cerkve rekli: NA KONCU OSTANE SAMO GOSPOD.

    Seveda začetnik potrebuje Cerkev, da se zauzda in nauči poslušati, brez tega NE GRE, a kdor ostane na tej stopnji vere, je isti klinc, če bi živel na irskem in s kamenjem obmetaval neke kristjane na drugi strani zidu.

    Reši se, kdor se hoče! Pazite nase in na svoje otroke, prihaja opomin. V množini.

    OdgovoriIzbriši
  9. KATERA VRATA ODPIRA CERKEV

    Vem, da koga mori, da je ta jona kritiziral duhovnika, ki se je uprl argumentiranim odredbam škofa, istočasno pa se jonež upira papeževim novitetam. Recimo, zadnjič je duhovnik na Tv trdil, da je iznajden dokaz, da skoraj kamenjana Marija ni bila Marija Magdalena. Seveda ni o kakšnem dokazu nič povedal. Cerkev sploh ne sanja več, kakšne zmote počne vernikom s takimi novimi izumi: odreka se orodju pomoči za vzgojo določenega tipa duš, k Bogu. A ne bomo zdaj o tem.

    Če se jona v sebi upre neumnostim nekega visokega klerika, ima do tega vso pravico, ker:
    1. so patriarhi in svetniki 2000 let učili tako in tako, in oni so zdaj v nebesih, današnji izumitelji pa ne bodo tam še tisoče let;
    2. ker ta jona ni klerik, in kot se civil ne rabi držati mirno, vojak pa se mora, ko oficir bevskne, tako je tudi tukaj: nekaj so cerkvene norme, nekaj pa so norme Nauka in Poti duš Domov.
    3. Če duhovnik ni poslušen, je to stvar njega samega. Jona pa ni poslušen papeževim lovljenjem in novotarijam, ker se gre tu za ohranjanje Izvornega Nauka in je stvar vseh duš vseh časov.
    4. Nauk morajo razlagati Jezusovi bhakte, ljubeči služabniki, ne pa tisti, ki Boga še ni srečal, in Ga tudi ne Ljubi, kajti v vseh letih ni niti enkrat imel enega samega govora o Znanosti Ljubezni z Bogom. Vse, kar spravijo skupaj je teorija o ljubezni do ljudi, ta pa je itak patološka, če ni pred tem Prve Zapovedi: LJUBEZNI DO BOGA. A je že kdo slišal papeža, da bi strastno in prepričljivo govoril o Ljubezni z Bogom? Ni, kajne. Seveda ne, ker ta oseba ni v tej poziciji. Kdor je, ne more molčati, ali pa ga raznese.
    5. Papež za muslimane in krščene ateiste je poslan njim. V tem času moramo drugi katoličani, ki nam je Nauk bolj znan, biti 'v katakombah'. A težko je ves čas molčati in čakati da stvari minejo,

    kajti hudi duh ima vsak dan več otrok med krščenimi katoličani, in ko ti pridejo še v politiko, gredo države v obdobja strašnih letargij in neskončnih zmed.

    Rešitev iz tega velikega ..... je samo ena: NE POSLUŠAJ PADLIH VERNIKOV, NITI VARIANT ZA ATEISTE, AMPAK JEZUSA KRISTUSA, NAUK O LJUBEZNI DO NJEGA, TER SVETNIKE, KI SO GOVORILI IN ŽIVELI TO LJUBEZEN. Šele ko je to dodobra Spoznano v lastnem srcu, začni govoriti o Ljubezni do Ljudi, in odtlej ne boš več lagal.

    To je Kristusov Evangelij za inteligentne duše. Za tiste, ki iščejo Popolnost. Zamislite si svetovnega športnika, če bi poslušal trenerja na ravni osnovne šole, ki se še lovi glede osnovnih znanj nauke športa.

    Metanje iz Božjega Nauka vse, kar je Božja kazen in Božja jeza, je HUDIČEVO DELO. Četudi to počne dobri papež, ta ali oni. Bog Oče ima čustva in Jezus jih ima. In mi smo narejeni po Božji podobi. In en vidik Božje Ljubezni je tudi Njegova jeza nad padlimi duhovniki in verniki. Zato imamo tudi ljudje jezo v sebi. Le da je naša sebična, Njegova pa je Ljubezen do duš.

    Papež, ki ne ve, da nas Bog tudi preskuša, in da je Njegova zemeljska energija za nas skušnjavna kot čarovnica, si želi spreminjati očenaš. Prav tako hoče druge stvari čim bolj 'namediti', ker ne ve, da pravična strogost prinaša Mir, popustljivost pa kaos zla. Prave vidce v Medžugorju pa izničuje: ooonnn, ON je večji! To je otročje. V resnici oni spreminjajo in potrjujejo Nauk, on pa ga kruši.

    Ni kaj, tudi Cerkev odpira vrata pekla, ker je neposlušna Duhu. Že drugi od treh načinov izpolnjevanja Božje Volje ni uresničen, kaj šele tretji! Seveda ne vedo o čem govorim, ker jim ni mar za Favstinin Dnevnik.

    Preizkušnje prihajajo, in bodo, dokler se vodilni kler ne spreobrne. Gospodu je vsega tega zadosti.

    OdgovoriIzbriši
  10. Rus je danes spet naflikal točno 100 obiskov. Zato mu sporočam:

    Я не знаю, кто вы, но Бог благословит вас за ваше время и усилия. Привет!

    OdgovoriIzbriši
  11. Zasledil sem, hehe, da vsaka mama, ki malo bolje bloga, dobro služi s tem. Da jo sponzorji kar sami obiščejo. Tudi naš blog je kar dobro bran, četudi pišemo o obskurnih temah, kot je npr. najti večno Srečo in Mir tam, kjer smo zares Doma.

    Sicer pa tudi tale jona, in najbrž tudi lidija, in naklonjeni bralci, dobro služimo s tem pisanjem in branjem tukaj: pri Gospodu se vsaka beseda, pisana ali brana z Ljubeznijo, nalaga na naš posebni račun v nebesih.

    Sponzorji? Sponzorirajo nas, moralno: Gospod, svetnik ali trije, lidija, kak prijatelj tu in v nebesih - in naša Cerkev. No, Cerkev me sponzorira z mešanico tesnobe in tudi naklonjenosti, šele stoletje ali dva naprej pa ji bosta dokazala, da ta brezvezni jona ni govoril tjavendan, samo da mine čas do zastonjskega kosila, kot je to pogosto navada v naših Hišah.

    Vidim zanimiv naslov, upam, da se je nekdo res po Božje zbudil:

    https://spletnicasopis.eu/2018/08/02/pisma-direktorju-kdo-je-to-strasno-oko-ki-gleda/

    Gremo prebrat. Lepo se imejte, a brez Ljubezni do Gospoda se ne boste imeli kaj dosti.

    OdgovoriIzbriši
  12. Jona, komur se srce odpira, spoznava, da je v teh sporočilih, ki jih pišeš, ena sama vztrajnostna požrtvovalna Ljubezen Očeta.

    Nikakršnega umišljanja, vse je podkrepljeno z izvornim Naukom. Kako pa lahko nekdo to sploh zasluti, če že ob prebiranju takšnih vrstic privzdigne obrvi in se namršči? Verjemite, v tistem hipu se vsa okna in vrata do Znanja zaprejo. Črviček tesnobe pa je vaš spremljevalec od sedaj naprej.

    Te tri točke Božje Volje, ki si jih podal včeraj v komentarju, si pametni izpišejo in si jih nekam pritrdijo v ponovno branje. Bolj naklonjeno se jih vsrkava, močneje pronica v njih Duh Poti.

    Prebiram znova knjigo Podoba Usmiljenega Kristusa in udari kot strela z jasnega v srce tale stavek: »DUŠE STANEJO, DUŠE SE PLAČAJO S CENO SOLZA, S CENO KRVI: to je SKRIVNOST KRIŽA.« Solze so me zalile na ta ultimativni poziv Božje Ljubezni za narod, poziv našim dragim škofom, komurkoli, ki se srčno odzove. Krščanstvo je TOTALNOST , da si svoboden in prost sveta (in tudi polovičarskih klerikalnih razlag), v jarmu sladkosti služenja ljubemu Jezusu Rešeniku.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, totalnosti z zgledom nas učite, v priklonu pred Vami, lidija.
    _____________________________

    P.S. Ravno ko zjutraj dodajam komentar, pa jona preberem tvoje pisanje. Zanimivo, da sem zjutraj v misli ujela, da se bo šele čez veliko let pokazalo, da so bili ti zapisi Besede Duha in Uk Ljubezni do Gospoda za prihodnje rodove.

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja, lidija, če je kaj tukaj, je to od Očeta, problem pa nastane, ker so Slovenci maminci, in sovražijo očete. Tudi betežna prababica Cerkev je mati, in tako vzgaja svoje sinove, vsi pa vemo, da mati ne more vzgojiti sina, ampak le odločen, a ljubeč oče. Matere delajo pijančke, mati Cerkev pa kalimerote in pretežne volivce levice.

    Mati, kje ti je Oče? Zakaj še papež Frančesko Očetov aspekt sovraži še bolj, kot je to počel Luter? Bojim se za njegovo dušo, brez heca.

    Prav govoriš lidija: tesnoba je znak posvetnega, kamnitega življenja. In je nasprotje Miru. Kdor je nenehno v tesnobi, je tudi depresiven, to je drugi znak padlosti. No, tudi Božji ljudje čutijo kdaj tesnobo: kadar padli ljudje hudo mislijo nanje. Taka tesnoba je torej od sveta, od drugih.

    Bog pa ni tesnoben, prijatelji.

    Duše se odkupujejo s trpljenjem, je povedano in od Jezusa prikazano. A to velja le za tiste, ki imajo vero, ne pa še Ljubezni. Sicer pa se duše odplačujejo tudi z Ljubeznijo do Gospoda, kajti Živa Voda plane v srca Božjih oseb in iz njih prsi gredo reke cvetja-Življenja. In ta Voda je najvišja Valuta za plačevanje dolgov.

    Problem pa je drugje, in ta jona ne bi bi imel Jonovega imena, če ne bi imel problema s tem:

    zakaj pomagati dušam vnaprej, ko jim še tako zelo paše grešiti, in jim zdravilo olajšanja še ne pomeni nič, ampak, olajšani, grešijo še bolj? Sveta Favstina Najsvetejša je imela odgovor na to, najbrž, ta jona pa ga nima. Ker ve samo eno, po Jezusu Gospodu in sveti sestri Favstinki:

    Božje Usmiljenje se zliva na ponižne, poslušne torej, ki so spoznali nemoč pred svojim grehom, kličejo odpuščanja in imajo trdno voljo, da prenehajo z zemeljskim življenjem greha. To je Kristusov Evangelij.

    Zato je vsakršno plačevanje vnaprej težko razumljivo. Kot da bi šel dedek v zapor in na bičanje, že ko bi se vnuk rodil, da bi plačal za vnukove vnaprejšnje grehe. To deluje le zelooooooo poredko - da potem vnuk ne gre v greh,

    največkrat pa je plačnik sam v strašnih dolgovih (trpljenju), mulc pa mirno greši še bolj, saj čuti mir po vsakem grehu. Saj vse stari plača.

    To je ta razlika med maminsko vzgojo (matriarhalno-cigansko), in očetovsko vzgojo, ki je vertikalna, po lidijinih besedah, ki duše povezuje z Bogom na nebu in v srcih.

    Cerkvena vzgoja pa je matriarhalna, ciganska torej, in naj si gredo ogledati v kakšno dolenjsko naselje, kakšni so rezultati: podobni kot pri mnogih današnjih predojdipalnih duhovnikih.

    Ja, 'dič tle, 'dič tam, le kdo se lahko reši?

    "PONIŽNOST PRED BOŽJO BESEDO, IN LJUBEZEN DO NJE, TE EDINA REŠITA", se sliši Glas.

    Gospod, Usmili se nas. Vzgajaj nas po Očetovsko, to je najboljša naložba vnaprej. Saj vidiš, kaj počno tvoji maminski vzgojitelji in kam smo prišli: iz bolnega janzenizma (= oče brez ljubezni, samo strog) v blatno maminsko barakarsko naselje. In v eni od teh čumnat, v mraku sveče, posedajo ukrivljene sence, da bi vlado skupaj sklanfale.

    Mar se lahko druži s Teboj prestol pogube,
    ki ustvarja nered v imenu zakona?
    Zbirajo se zoper duše pravičnih
    in nedolžno kri obsojajo.

    Ps 94.

    OdgovoriIzbriši
  14. Po kosilu sem za nekaj minut prižgal TV, a bolje, da ne bi. Teletekst piše, da so v Stockholmu ustrelili fanta z downovim sindromom in avtista, ker je šel po cesti z igračo-puško in je 'zgledal nevaren'. Kar zvilo me je: ti šolani idioti ne poznajo razlike med revežem in hudičem. Taki so kot Cerkev, ki ne loči med hudičem in Gospodovo Pravičnostjo.

    Potem vidim koncert Jana Plestenjaka, kako z levim mezincem animira vso ogromno dvorano in vsi pojejo neko njegovo pesem. Mislim si: vsa ta mladina zna njegovo pesem, ki je nisem še nikoli slišal, ne gre pa v cerkev in tudi moliti ne zna.

    Ugasnil sem, a v prsih je ostala neka žalost. Gospod, usmili nesrečneža, ki so ga ustrelili, naj mu bo to Odrešenje. Smrk. Saj Si zaradi nas takih prišel, mar ne? Zaupam Vate!

    OdgovoriIzbriši
  15. Izkrivljena teologija proizvede izkrivljeno bogoslovje, in ven začno prihajati zelo čudni modeli. Kot je npr. tale, ki je brez kančka občutka, in bi ga moral nekdo v morje pahniti. Ali pa vsaj njegov telefon:

    https://www.zurnal24.si/magazin/vip/oliver-dragojevic-ste-videli-kaj-si-je-privoscil-duhovnik-313966

    Očitno je, da ga je vzgajala neka mama, da zdravega očeta ni bilo zraven.

    OdgovoriIzbriši
  16. http://nova24tv.si/slovenija/skandal-pred-rtv-mozini-grozil-levicarski-skrajnez-igor-bricelj-oborozen-z-nevarno-katano-ceprav-ta-velja-za-prepovedano-orozje-zakaj-policija-do-sedaj-ni-ukrepala/

    Upam da g. Možina ni hodil ven mimo tega tipa; samo en gib in ... In bi 'samuraja' lahko poslali k dobremu papežu namesto v dosmrtno ječo. Kajti papež je ukinil smrtno obsodbo v katekizmu, tako da je lahko zaščitil množice džihadistov med muslimani, ki so bili povabljeni v Evropo. In kriminal se je takoj povečal za 80%.

    Res, kako naj nek začetnik sploh začne s pravo vero, v tem svetu totalnega kaosa?

    Možina pa ima zdaj vzrok, da zaprosi za orožni list. Izkušnje iz tujine povedo, da preživi le tisti, ki ima pištolo na sebi in v cevi že pripravljen naboj. Posnetkov, ko se je kak nedolžni človek, ženska ali starš lahko rešil samo in izključno samo zaradi takšne pripravljenosti, je kar nekaj. Če pa bi podlegel napadu demona, morilcu itak ne more nihče nič, kmalu bo kak 'navdahnjenec' predlagal še, da se celo zapori ukinejo.

    Tu boste videli veliko usposobljenih strelcev, a so nosili pištolo brez pripravljenega naboja v cevi: mnogi so umrli, po nepotrebnem:

    https://www.youtube.com/watch?v=rVPiic-ELoM

    Prihajajo spet časi, ko bodo pošteni ljudje preganjani kot stekle lisice. Malo se informirajte, da bo % preživelih večji. Kajti ko enkrat nastradate, vsi začno braniti napadalca. In še naš papež nima niti najmanjše ideje, kaj pomeni nepopravljivi psihopat, in zakaj so Božji kralji lahko vzdrževali močna kraljestva: ker so take primerke na hitro pospravili, duhovnik pa je imel mašo zanje. Tudi to je Ljubezen, ker mu preprečiš, da bi nadaljeval nakladanje svojega dušnega dolga.

    KDOR DOPUŠČA NASILJE, V IMENU KRŠČANSKE LJUBEZNI, MORA BITI KAZNOVAN KOT SODELAVEC NASILNEŽA.

    Večina demonov ne razume duhovne govorice; večina demonov razume le demonsko govorico, zato je kazen nujna in vzgojna. Spomnim se duhovnika, ki je leta in leta vzgajal in skrbel za zapuščenega fanta, ta pa ga je na koncu zaradi nekaj drobiža ubil. Je to Ljubezen? Ne, to je sodelovanje s hudim duhom, če nenehno popuščaš in oproščaš, na koncu pa so rodil morilca. Ti si ga rodil.

    Ko sem katerega od starih atov vprašal, kako da je preživel vojno, ko pa je tisoče njegovih kolegov umrlo, je rekel: "Streljali smo pač, tudi iz dveh metrov. Jaz ali on. A ker sem imel doma družino, sem moral preživeti." In sta oba uspela ohraniti kar veliki družini, in vedno sta bila dobra človeka in kristjana. In zdaj sta oba Popolna.

    To je Božja Beseda. Bogu hvala.

    OdgovoriIzbriši
  17. Poglejte to ljubezen do sočloveka in stvar rekomendirajte naprej v Rim.

    Nasilnež psihično napada žrtev, ta pa dela vse, da ostane miren in nekonflikten. A bajsi pokaže prve znake, da bo napadel, in udari prvi. Vendar se zmoti, in hip za tem že spančka.

    V tem je point: ne smemo udariti prvi, moramo pa prvi zadeti:

    https://www.youtube.com/watch?v=MzcX84QCuE8

    Včasih je preživetje odvisno le od hitrosti in samoobvladanja. Če bi bil prisoten duhovnik namesto človeka v rdečem, bi bil najmanj nokavtiran. Torej bi ga lahko upravičeno smatrali kot nasilneževega sodelavca.

    In, mimogrede: taktika samoobrambe, ki ste jo videli, je taktika našega šampiona Primoža Rogliča. Vse to je dovoljeno tako v naravnem kot Božjem pravu.

    OdgovoriIzbriši
  18. Ljudje se sprašujejo, kako premagati greh, kako živeti dolgo in koristno ...

    Sporočili so mi skrivnost o 104-letnice iz Tržiča. Takole pravi:

    "Umreti ne smeš. Ne smeš nehat dihat."

    Haha, a vidite, kako je vse lahko, ko ima človek moč? In je pri 50h začela 3 službe.

    Enako pa je pri hoji za Kristusom: najprej, za razliko od omotičnih dušnih pripovednikov, poskrbi, da živiš tako, da imaš MOČ. To je prvo. Potem vadi BUDNOST. Ko si popolnoma prisoten, si v tem trenutku, in takrat ni ega (glej naslovno sliko tega bloga zgoraj - trije budni). In šele potem se lahko duh prebije do Gospodovih stopal.

    Kako nehati z grehom po tržiško:

    Samo ne greši več. Ne smeš začet z grehom.

    In tako vsak dan.

    Nebeško Kraljestvo je od iskrenih, močnih in preprostih duš. Kdor pa tega nima, postane FANTAST Nauka. Bere ga, kot bi tatica brala kazenski zakonik: same pohvale bi našla notri.

    Kar se pa papeževega spreminjanja Katekizma tiče: zlahka se potolče njegov argument. Z enim samim Jezusovim stavkom iz Favstininega Dnevnika. Je pa problem, ker Katekizem izgublja primat Absolutnosti, vesoljnosti (katoliškosti), ampak je vse bolj nekak lokalni spis, kot ima vsaka sekta svojega. Kot tak pa bo pomemben le še članom tega društva, pa še njim ni kaj dosti več, glede na kakšne izjave nekaterih župnikov.

    Ma ja se tism, bice voje ...

    OdgovoriIzbriši
  19. Pravijo, da je Antifa levi-fašizem. Na spletu je veliko posnetkov o njihovi bestialnosti. A na Poljskem imajo le nekaj minut časa za svoje parole. Navkljub papežu Frančišku Bog s takimi na Poljskem deluje po očetovsko ljubeče:

    https://www.youtube.com/watch?v=l7adUFyFSCk

    S tem jim je odvzeta možnost hudega greha. Popuščanje demonom pa ni krščanska pot, četudi jo sedanji papež za muslimane pridiga. Krščanstvo je izganjanje demonov in ena najboljših metod sta policija in zapor.

    Naj tole kdo dobremu papi malo razloži.

    Veliko posnetkov, kako Bog vzgaja to zalego: v glavnem so hudo tepeni, ker želijo pretepati:

    https://www.youtube.com/results?search_query=antifa

    Pa je spet Gospodova prerokba uresničena: Usmiljeni bodo deležni Usmiljenja in neusmiljeni bodo deležni svojih palic.

    OdgovoriIzbriši
  20. A lažni usmiljenci, ki pravzaprav podpirajo grdobeže, in s tem delujejo v nasprotju z Božjo naravo, bodo:
    1. nosili dušna bremena tistih, ki jih tako 'ljubijo',
    2. deležni enake obravnave pri Gospodu.

    Zdaj pa se čudite, zakaj je toliko klerikov v grehu in duševnih stiskah hudega bremena: ker jih je bolna teologija 'našajbala'.

    Kdor verjame bolani teologiji, ki je skupek Nauka, luteranstva in biznisa (=lažne ljubezni), pomaga hudiču podjarmiti svet.

    OdgovoriIzbriši
  21. Jona, hvala za zapise novih komentarjev, ki so UNIVERZALNI. Premlevala sem jih, pogledala posnetke o samoobrambi in o preprečenju demonom, da eskalirajo z grehom. To so temelji, ki peljejo k spremembam. Omenil si moč, to je moč bojevnikov in kdor je poklican k obrambi Nauka, naj si jo pridobi. Iz lastnih izkušenj povem, da če te moči ni razvite, te okolica hitro pohopsa v svoje okvirje, meglenost in cagavost, kar pa je nedopustno. In če se še takrat kakšen oholo obnaša, da bo vse sam ali da on že ve, ga hudi duh zvrtinči. Nikar.

    Predstavljajmo si sestanek duhovnih in še kakšnih glav Cerkve, ki sodelujejo pri odločitvah, tam se družijo, kramljajo in če so to v večini ljudje, brez enormne osebne notranje moči, se bo zgodilo kaj? Začeli bodo potiho, mogoče nevede kalkulirati, kakšne njihove navade, lenobnost ipd. se bodo pritihotapile v argumente, ki niso po Svetem Duhu. To argumentiranje je zamazano, zamazano z neodmetanim delom samega sebe.

    Poleg tega zamazanost s samim seboj in kapricami, daje zmotne smeri in temu primerne rezultate. Duha razločevanja na takih sestankih ne bo, lahko se javi kakšen močan posameznik, odločen v stališču zagovarjati izvorni Nauk in bodo vsi planili po njem, da ga utišajo.

    Strašno je to, kar si jona po uvidu povedal o lažnih usmiljencih, kakšen bo njihov delež. Sedaj se bo lahko kdo temu uprl in začel zmajevati z glavo, češ da niso vsi rojeni za bojevnika in močno osebo. Izgovarjali se bodo na svojo šibko naravo, na kakšne telesne omejitve, na položaje, kjer so dobro zaščiteni in obloženi s pomočniki in svetovalci, v slogi je moč pa to ...

    Pa poglejmo, danes goduje sveti J. Vianej, arški župnik, zgled in zavetnik dušnih pastirjev. Kakšen je bil on po postavi? Njegova jeklena volja je bila enormna, asket in odločen do skrajnih meja, nepremagljivost Himalajskega gorovja. Bi lahko zdržal od 16-18 ur v spovednici cele dneve, ob pičlem obroku, kratkih urah spanca.

    Nemogoče, v maniri Božjega bojevnika je razvil jekleno voljo, da je izpolnil Božjo voljo. Pri tem pa bil odločen braniti vsak hip Nauk, v gorečih pridigah, tudi za ceno lastnega življenja. Si lahko danes zamislite duhovnika takšnega kova v kakšni slovenski cerkvici?

    Ni gnoj, da smo se rodili takšni, gnoj je, če ob vsem, kar vemo, in nam je bilo dano spoznati, ne zbrusimo tega bednega polena. Kot smo že večkrat napisali, nam je bilo veliko dano po Gospodu Jezusu in Njegovih. Največ in vsi tisti, ki so poklicani v duhovne poklice, semenišča, pred oltarje, so postavljeni, da hrepenenje po večnem življenju sami realizirajo. Zadovoljijo pa se z druženji in trepljanji, brez enormnega napora – telesa, čustev in duha, kar velja za vse nas.

    Da pa se je razpasla takšna bolna atmosfera v Sloveniji gre delež odgovornosti tudi na neodločno in mlačno življenje po veri. Jona, kolikokrat se spomnim tvojih besed škofom in duhovnim: »Čemu vas narod redi?« Besed vsem nam, čemu smo rejeni od Gospoda, če to življenje ne damo za edino našo Nalogo; Ljubiti Jezusa Rešenika in na svoj način pričati o Njem.

    Hvaljen Jezus in Njegovi. Le ena Naloga pred nami stoji, glasno srce zakriči, ptica Svobode na obzorju leti, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  22. Prvi del:

    Dobro govoriš lidija, Duh te je obšel. Hvala lepa!

    In ker človek lahko služi samo Bogu ali pa hudemu duhu, je jasno, komu služi mnogo posvečenih oseb. Nič ni vmes, čeprav navidezno lahko sklepamo da je, dolgoročno pa je biti na ničli prav tako služenje hudiču.

    Ne vem, če naša ljuba izgubljena Cerkev ve, da je Slovenija v prekletstvu? Da ji bo šlo vse narobe: od otrok, vere, gospodarstva, morale, do preživetja. Ne vem, če Cerkev ve, da 'maše za domovino' niso dovolj? Edina prava maša za domovino je iti na volitve in voliti Združeno desnico vseh zmernih desnic. Ne vem, če NSi ve, da romanje na Brezje odvzame vse grehe, a da so že tretji dan enako veliki na vseh, ker SE NISO ODREKLI služenju hudim? Enako velja za krščene levičarje.

    Ne vem, če naša Cerkev ve, da je žrtev premajhna, zato je sokriva za zlo, sokriva za propad in sokriva za prekletje?

    Ne vem, če Cerkev ve, da je škof tisti, ki mora biti jagnje, saj je to PROSTOVOLJNO SPREJEL (se je samo narcisoidno napihoval??), ne pa da so gospodje le diplomatski okrogli možici, spretni na drsalkah in v eskivažah? Dobrodušni knedelčki, mastni in v trdo kuhani, ki kar skačejo po mizi in jih ni mogoče prijeti? Naravo takih cmokov je lidija opisala v svojem Božjem prispevku, ki ga takoj nalepim med ključne komentarje.

    Besed je sto, a ena pove vse:

    ODLOČENOST.

    Ta beseda prinese enormno silo, KAJTI GOSPOD JE ODLOČNEŽ IN POMAGA VSEM ODLOČNIM TEGA SVETA. Tako pomaga odločnim barabam, samodržcem, kot odločnim dobrim ljudem in odločnim Božjim dušam. Seveda pa je vsakdo sam odgovoren za posledice svojih hotenj: če so bile želje iz zla, sebičnosti ali hamlastih razlag Evangelija, boš žel preklete posledice.

    Kdor pa je ODLOČEN v Bogu, bo doživljal Božje posledice, ki so Blagoslovljenost. Vse to smo že citirali iz pete Mojzesove knjige.
    ________________________________
    Zdaj pa dobro prisluhnite, kaj je ODLOČENOST. Vsi mislijo, da se je nekih stvari treba učiti, se mučiti, sebe spreminjati ... Nak nak, ni tako. Človek je bitje, ki lahko v kateremkoli trenutku popolnoma spremeni svoje dosedanje življenje in postane nekdo drug. To je bistvo, jedro in srce krščanstva. Poglejte Zebedejeve sinove, Zaheja, Pavla in Magdaleno.

    Zato je potrebna samo desetinka sekunde, ena sama misel, ODLOČNA misel, misel v ODLOČENOSTI. Vse ostalo potem pride po duhu ali Duhu, SAMO UPORABITI JE POTREBNO.

    Gospod svetuje imeti le eno, dve ali tri odločenosti, da stvari dobro uspevajo. Npr:

    1. Sem Gospodov večni bhakta (in vse kar spada v ta rang).
    2. Odločenost imam, da so vsi od mojega srca in ki spoštujejo Nauk, v Blagoslovu.
    3. Odločenost imam, da se vsem, ki so proti Bogu, lažno verni in nepravični, vsi njihovi načrti sesuvajo v prah in pepel.

    To so osnovne tri odločenosti Boga in vseh Njegovih. Če si kdaj šibek, utrujen; samo reci si besedo ODLOČENOST in začutil boš Božjo Moč v sebi, velikansko.

    Če pa imaš drugačne odločenosti, zemljene, boš pa moč od hudiča dobival in njemu polagal račune. Žal veliko klerikov, večina, služi temu zvitežu.

    Zato je narod preklet in vsa civilizacija tudi. A dovolj bi bilo le 5% ljudi, morda 1% ali 0,1%, da bi se to preobrnilo.

    A vsak pravi jona se sprašuje - zakaj? En procent bi Božjega Usmiljenja prosil za svet, zato da bi 99% ljudi lahko v miru grešilo še bolj in bolj? Življenje na Zemlji je namenjeno nečemu drugemu: sam izbiraj predal z zlom ali predal z Gospodom, in se nekaj nauči skozi boleče ali lepe izkušnje.

    OdgovoriIzbriši
  23. Drugi del:

    Papež nenehno prosi, naj molimo zanj, pa je Jezus Gospod jasno povedal sveti Favstini, naj se v nobenem primeru nikoli ne zanaša na ljudi, le nanj. Torej, papež prosi za molitev, istočasno pa je strahovito GLUH za vsake pametne besede po Besedi. Trmoglav, kot kak predojdipalec, je. Seveda je bolje moliti drugače zanj: naj živi čim dlje, da bo na lastne oči videl posledice svojih zmot, in se še uspel pokesati. Kajti samo tako lahko uide peklu vic. Ker v Cerkvi ni videti človeka, ki bi imel tako močan bhakti, da bi take duše lahko rešil vic, z molitvijo po pogrebu.

    To je Božja Beseda. Bog je Usmiljen IN Pravičen, in mi smo Njegovi. Sveti Favstini reče, da ne želi biti Pravičen (kaznovalen), a je to nujno, v dobro duš. Kako je lahko potem vernik ali klerik brez Pravičnosti??? Ojčec Jozef Witko pravi, da so mnogi zelo pobožni in veliko molijo, ko pa jim je rečeno DELAT po Božji Volji, se izkaže, da je hudič v njih - nočejo.

    Lahko je biti 'ponižen', a test je opravljen, ko si POSLUŠEN. Ko STORIŠ, ne le govoriš in obljubljaš. In ker je Gospod tudi Pravičen (tudi to je Ljubezen), morajo biti tudi kralj, policaj, učitelj škof, župnik in vernik pravični. Kar pomeni, da kazen mora biti. Ko pa kazen prinese kesanje, pride Usmiljenje.

    Naj kdo papežu to pove. Kajti njegova duša je v strašni stiski in nevarnosti.

    Ljubi Gospod, Usmili se nas.

    OdgovoriIzbriši
  24. Ps. Kar sem napisal zgoraj, in lidija tudi, je klik k Popolnosti. Cerkev trdi, da popolnih ljudi ni, s tem pa pljuva v obraz vsem apostolom in svetnikom, Materi in Gospodu. Kajti VSI ti so Popolni, ker kdor Ljubi Boga, je Popoln, pa četudi je umazan berač na ulici. Kot je bil sveti Aleš.

    Aleluja!!

    Bi s tem zaključil komentarje te teme, da ne bo preveč za študij tistim, ki jim je dana zdrava pamet. Do naslednjega branja!

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.