- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

sreda, 4. julij 2018


80. O Svatbi še malo pobliže
Duhovnikam.
Slika: splet

4.7.2018, sreda, jesensko vreme.

TUKAJ smo že marsikaj rekli v pojasnilo na zmotne in grešne pridige tistih duhovnikov, ki zadnje čase ljudem navdušeno pripovedujejo, da smo sami nemočni proti svojim grehom, zato lahko vse skupaj prepustimo kar Gospodu. Saj je za nas križan, še danes, zato Ga mi lahko še naprej sračkamo in žingamo, On pa naj plačuje, saj je tako obljubil. Kajti mi smo izbranci. 

Zaradi te peklenske hinavščine nas prezirajo narodi sveta, če pa jim pridemo na pot, nas radi pohodijo. Le kako jih lahko potem rešimo, v Imenu Jezusa Kristusa, Pana naszego jedynego??

Svatba je Svatba

Đoko je pel:

''Svatba beše ko svatba
i šta da se priča?
Parada pijanstva i kiča,
i poznata cura u belom.''

Bila je njegova punca, a on ni bil ženin. Mi pa ne bomo govorili o običajni svatbi, paradi pijanstva, strasti in kiča, ampak o poroki duše z Ženinom. Pa si zdaj poglejmo, kako zgleda sveto Prešuštvovanje, ki mu sledi Svatba in večna Ljubezen.

Ko je človek poražen, in se mu rana srca neozdravljiva naredi, da skoznjo Bog posije, se zruši v grob:

umęczon pod Ponckim Piłatem,
ukrzyżowan, umarł i pogrzebion,

mučen, križan, umrl in pogrebljen. Takrat je duša čista vseh sider, če je čista, če ni demonska, in začne se ozirati h Gospodu:

Kje Si?
Kje Si?
Kjeeee Siiii?

In Gospod očiščeno dušo povabi k Sebi, ker Ga ona išče. Kot se piščanček rodi: ko začne od znotraj kljuvati lupino, mu od zunaj pomaga koklja. Potem pa gre to takole: sveti Janez od Križa, Pesem duše, v prevodu blažene Brede Cigoj-Leben (KLIKNI):

Nekoč, v temni noči,
v Ljubezni hrepenenju vsa goreča,
ooooo neizmerna sreča!
Odšla sem neopaženo od doma,
ko že počivala je moja hiša speča.

Speča hiša pomeni, da se duša odpravlja na svatbo, ki ni 'svatba ko svatba', kajti, poglejte, hiša te duše: telo, posvetni razum in zemeljska čustva, so trdno zaspali, nedejavni so, čeprav ne mrtvi, in takrat duša-iskalka zapusti VSE (sebe, žlahto in okraj), ter odide na Pot. Takšna duša torej ni običajni packon, ki ji gospod župnik trobijo, da je lahko itak packon, saj bo že vse Bog uredil. Ne, ta duša je uspela dati 'svojo hišo' na uzdo, in se popolnoma posvetiti samo svojemu glavnemu poslanstvu: iskanju Boga. Aleluja!

V teme zavetju varna,
v preobleki po skrivni lestvi hiteča,
oooooo neizmerna sreča!
V temi in naskrivaj,
ko že počivala je moja hiša speča.

Kot običajna nevesta, je tudi ta v beli preobleki, a to ni le cunja, ampak je novo duhovno telo, dano prek našega duha in duše, je Božja preobleka. Ker je duša že v fazi očiščenja.

V tisti presrečni noči,
skrivaj, da me nihče ni videl,
za nič se jaz nisem menila,
le Luč me varno in gotovo je vodila.

OK, Luč vodila pa to - to je jasno, glavna vrstica tukaj pa je: za nič se jaz nisem menila. To pomeni realizacija Jezusovega povabila: PUSTI VSE, IN HODI ZA MENOJ! Torej so pripovedniki vseh sort po svetu v veliki zmoti, skupaj s padlimi bhaktami: najprej moraš doseči stanje, ko ti je vse človeško daleč, ker si NOR, NOR, da najdeš Boga. Ali je to res nedejavnost, duhovniki? Imeti telefonček, tablico, punco, fanta, kondome, pijačo, ples, avto, mamo, očeta, službo, psa, smuče, bančni račun, vince in šunko, je po vašem:

za nič se jaz nisem menila,
le Luč me varno in gotovo je vodila?

Naprej:

Ta Luč me je vodila,
bolj varno kot svetloba opoldanja,
tja, kjer sem vedela,
da Ljubljeni čaka
v samoti, kamor nihče ne zahaja.

Nihče ne zahaja tja, kjer je Gospod, v tihoti in samoti, kajti vsi so na veselici ali oratoriju. Plešejo pač. Morajo plesati. Duša v pesmi pa ''je vedela'', kajti tiho notranje Znanje jo je začelo voditi.

O noč, ti ljubeznivejša od zore
o noč, ki mene varno si vodila,
o noč, ki ljubo z Ljubim
v eno si sklenila,
si ljubo v Ljubega izpremenila.

Pa to je nora kitica, Božje nora, presunljiva, a nemogoče jo je do konca razložiti, če ne čutite! Seveda duša ne govori o običajni noči, ki jo živijo ponočnjaki, prešuštniki in tatovi, ampak ima ta noč duhovni pomen. In seveda pomeni 'temno noč duše', ko Gospoda ne čuti več, in je slepa od Luči, ker je On tik ob njej. Mi pa vzemimo budistično razlago: ko je noč, je vse Eno, vse je Bog, ko pa se prižge dan, lahko vidimo tisoče, milijone stvari okoli sebe, v vseh barvah, in te zemeljske stvari nas zavedejo v pogubo. Zato je noč boljša, je kot da bi se v popolni temi znašli v trgovini: le kaj bi kupili? Nič. Ker ne bi nič videli.

Ljubo se z Ljubim takrat v Eno sklene. ''Ljubo'' je naše hrepenenje po Ljubezni z Bogom, ki je Ljubi. Pa to je noro lepo!

Na grudih mi cvetočih,
ki Zanj, le Zanj so nedotaknjene ostale,
mi Ljubljeni zaspal je.
Tam sem Ga ljubkovala,
pahlajča ceder naju je pahljala.

Madonca kaj, župniki! Ali vidite svojo zmoto? Božjim otrokom govoriti, da je lastni boj proti grehu zaman, ker da smo itak praseta? Duša svetniška pa pravi, da je svoje grudi obdržala ČISTE, le Zanj, le za Gospoda. Kaj pomeni beseda 'grudi'? Ima globlji pomen, enak grudi, zemlji. Grudi in njivska gruda sta ista stvar: oboje rodi novo življenje. A duša pravi, da je svoje zemeljsko sajenje in rojevanje zavrgla, da bo zdaj lahko Služila Njemu. In začne Ga služiti: veseli Ga, tako da se Gospod lahko oddahne, in celo angeli pridejo, in ju s pahljačami pahljajo. Vse vesolje se prikloni takemu odnosu duše s svojim Gospodom. Sedma kitica:

Z lasmi sem se Mu poigrala
kot nočna sapica mila,
On s Svojo vedro roko
mi tilnik je pobožal.
Vseh čutov moč sem izgubila.

Ta kitica je najbolj 'tehnično mistična', razume pa jo le tisti, ki je sam videl in slišal. Kaj se dogaja, kaj se dogaja? Duša je prišla v stanje 'nedejavnosti', kot 'trans', ki je samadhi, popolna poglobitev v Gospodu. Sedaj On vodi vse. Duša vidi in čuti najvišjo svetost Gospoda (povezana s temenom, katerega sama še ni dosegla), Gospod pa ji odpre vrata duhovnega slišanja, ki se nahajajo, ko svojo ČISTO LJUBEČO pozornost dvignemo na nivo vratu (grla, ust, tilnika). Takrat lahko slišimo Gospodov govor, če ''je naša hiša speča'', in srce lepo Zanj. Kar je boljše kot le videti Ga. Istočasno pa postanemo to, kar v resnici smo, in tako tudi govorimo: Božji. Duša pravi, da je takrat vso moč svojih zemeljskih čutov izgubila - a zbudijo se duhovni čuti.

Obstala sem in se prepustila,
obraz svoj sem nad Ljubega sklonila,
izginilo je vse in vsa predana
sem skrb in bolečino
med čistim cvetjem lilij pozabila.

Duša torej ni v komi, ker še vedno živi v telesu in njega skrbeh in bolečinah, a ker je nanovo oblečena v Božje telo in Poročena, Ljubezen preseže vse muke sveta; karkoli se dogaja, ni več tako pomembno, ker duša Ljubi, ker je končno Doma. Zdaj jo Bog vodi (''sem se prepustila''), A BOG SE TAKI DUŠI TUDI PODREJA (obraz je NAD Ljubega sklonila), kot se nam podreja v jaslicah, kjer igra našega otročka, mi pa smo lahko Njegovi starši, kar je srednji od šestih osebnih odnosov z Bogom.

Ko taka duša sreča tegobe sveta, recimo bolezen in bližajočo smrt, tega ne zavrača, ampak ji je nekaj drugega tako zelo pomembnejše, da je vsaka težava pozabljena. Takšna duša misli le še na to, da veseli Gospoda. In Njegove svete. Torej ni nedejavna. In s služenjem ohranja tudi svojo čistost.  

Analiza

Duša torej na začetku Poti nikakor ne more biti nedejavna, pasivna. Je bil Zahej pasiven, ali je kot norec lezel na drevo, da bi videl Jezusa? Je bil Savel nedejaven, ko je kot norec iskal Njegove apostole tam, v Damask gredoč? So bili svatje na svatbi nedejavni, ko so prišli, lepo oblečeni, na zastonjsko svatbo? Je bila bolna žena nedejavna, ko je Jezusa čakala in potem prijela za haljo? Pa tista pri vodnjaku, pa stotnik, pa slepi, pa sorodniki bolnih? So bili pasivni? Ko so prosili pomoči, prosili Gospodovega prihoda?

Celo ko je duša v temni noči duše, in nobeno njeno delo ne pomaga in je zaman, taka duša ni nedejavna, ni pasivna, saj v grozi išče, kot norec v temi. Zato tudi najde.

Seveda takšna zvesta duša pade v stanje 'kontemplacije', kjer je popolnoma nedejavna, ko je z Njim, a vsako prebujanje iz tega stanja takoj povzroči dejavno Služenje Rešeniku. 

Duša v pesmi govori, da je ostala čista za Gospoda. To mora veljati tudi za nas, grešne duše: ko stopiš na Pot, se bojuj kot norec, da si odtlej čist. Gospod je dejal, da si še oko iztakni ali roko odsekaj, če je potrebno. Crkni, če ne gre drugače. Enako je učil Buda. 

Zato so pravljice pocukranih oznanjevalcev en larifari, hudičev govor so, zares! Oj, Luter, Luter, kaj si storil! Gospoda nam stori vidnega in slišnega le hud boj, ki nas očiščuje, in Gospodu se milo stori, ko to vidi, zato pride, in nas seveda On Odreši. Smrt, grob in vstajenje - tu notri smo tudi dejavni, ne le kosi mesa. 

Mahatma, maha-atma, je velika duša, saj se odtlej razteza prek vsega sveta, vesolja. Ni več ujeta v svoje telo za svoj užitek in preživetje, računajoč, naj kar Trpki plačuje naše grehe, saj smo vendar krščeni. Banda salamenska! Kaj počnejo takšne duše Gospodu! Resnično, resnično povem vam:

Četudi so bili vse življenje v kleru in obhajani,
končujejo v peklenskih vicah,
ker tudi druge varajo.

Reši se, kdor se more! Zadnji ostanki prave vere na tem svetu se nahajajo na Poljskem. A ne dvomim, da tudi tam hirajo.

Duhovnikam pa: bodite duhovniki.







24 komentarjev:

  1. Ooo, to pa so Besede Gospoda in Sreče večne te iskane, po kateri hrepeneč, se naj vsaka duša (še) ujeta, ki šepete bere te, zgane. Šepet je ganil v srce in do solz, zbudi spominjanje. V njem je tisto razloženo kot v zibki dete položeno, ko ljubeče se mati k njemu nagne, vse ovire zbledijo v ljubezni dveh src k Nebu poletijo.

    Jona takole si zapisal, » … Ljubezen preseže vse muke sveta; karkoli se dogaja, ni več tako pomembno, ker duša Ljubi, ker je končno Doma.« Pa to je presunljivo, v srčiko duše gre in se zavem, da le v Ljubezni do Jezusa Rešenika zavetje duše je.

    Ker pa sem sama en idiot in marsičesa ne razumem, moram reči, da mi nikakor ni jasno, da tisti, ki berejo, da jih to ne presune, se niti ne odzovejo. Iz lastnih izkušenj je to tedaj, ko še kamnitih src po svetu blodimo, se bahamo, ker mislimo da po lastnih zaslugah še k nam kaj priteče. Pa nam ne, vztrajnostno nabiti boj pa se pričakuje in bojuje, da nam podplati pokajo in telo se napreza, a duša in duh ne spita nikdar. Ni prostora za osladnosti pavšalne, ki dušo prazno puščajo, nam iz cerkev mlačne kristjane spuščajo.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki pesem Božjo razložijo, nam spomine srčne v Ljubezen do Jezusa Kristusa potopijo. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Živjo lidija! Glede tvojega prvega odstavka, mamice pa to: že vse življenje opažam eno strahotno okorelost mater in žensk na splošno, do otrok. Je neka skrb, morda ljubezen na trenutke, a nekaj lesenega in kamnitega je v materinih ljubeznih, v materah moderne dobe, ZA KATERE UGOTAVLJAM, DA SPLOH NISO LJUBEZEN, SAMO NAGON. Kajti ko je treba nekaj res povezati in s srcem narediti, se res odpovedati, je mati kar naenkrat en hlod, in podzavestno SEBE daje na prvo mesto, včasih je celo ljubosumna. To vidim znova in znova, zato opisana transcendentna Ljubezen med dušo in Gospodom nima nobene povezane s temi poželjivimi in nagonskimi stvarmi. Ki se hitro obrnejo celo v:

    https://www.dnevnik.si/1042831900/kronika/92letnica-ubila-sina-ker-ni-zelela-v-dom-za-starejse-obcane

    Posledično transcendentne Ljubezni med čisto dušo-Nevesto, in Gospodom, ne more razumeti nihče, kdor sam ni Njegov bhakta. Še najmanj pa jo razumejo teologi. Kak manjši teolog še, veliki teologi pa so pogosto histeriki. Zaprli so se v svoj železni viteški oklep, pa ne morejo niti na Konja, niti po Vodi plavati, niti Skakati, kar so zahteve Svetega Duha. Lahko pa seveda rjavijo. Do konca sveta.

    Kako pa veš, da bralcev tekst ne presune? Kako veš, da jih ne zagrabi 'mastni' um, in v Visoki pesmi berejo kur...jo? Zagotovo se vseh dotakne, saj jih na erotiko spominja, romantično. Da pa bi se koga dotaknilo po Božje, pa je malo verjetno, a vse je mogoče,

    saj pesem sv. Janeza od križa Spominja dušo na to, kar ona v resnici je. Prav si omenila Spominjanje, a ker ga ne pojasniš, si lahko mislimo, kakšno spominjanje se ti je pobudilo :) Imaš namreč spominjanje in Spominjanje. Prvo te spominja na hlastne ljubezni, drugo pa na D O M, ki so nebesa pri Gospodu, ki je Kristus.

    Ko omenjaš mlačne kristjane, ki smo hinavci in hudičevi podrepniki, skupaj s 60% slovenske Cerkve, pa je tukaj dokaj izpiljeno branje o tovrstnem 'evangeliju':

    https://reporter.si/clanek/slovenija/maja-suncic-tonin-je-politicna-prostitutka-vse-za-oblast-sedenje-pri-koritu-in-privilegije-kolumna-647580

    Pa nadaljuj lidija, a na strani velikih začetnic :)

    Bom še en post napisal.







    OdgovoriIzbriši
  3. O POLJŠČINI

    Ker je bilo veliko obiska ob pisanju prejšnjega teksta in komentarjev, vsak dan, sem sklenil kdaj vmes o poljščini pisati, saj se je dotaknilo mnogih. Takole gre zgodba:

    Imel sem slabo vest ob misli, dati 100 evrov za lekcije, kajti mesec je treba z mesecem skupaj dati, ko mi je misel rekla: pojdi pogledat pošto. In sem šel, in kaj je bilo med reklamami? Ena kuverta brez pošiljatelja in notri brez ene besede. A bilo je 150 evrov! Hvala ti dobra duša, ki te je Bog poslal! Očitno hoče, da znam poljsko, zakaj, tega pa ne vem. Bodi blagoslovljen ti in vsi, ki jih imaš rad!

    Take stvari se niso zgodile prvič.

    Ker nimam nobene bančne kartice za plačevanje v tujini, sem šel na banko, in 500 zlotov (zlatnikov) je postalo 113 evrov, ne več 99, kot Pjotr oglašuje (poljsko gospodarstvo je torej močno, evro pa veni). Plus 10 e banki za prenos. Svetovali so mi nabaviti "prednaročniško Master Card kartico" za te stvari, je ceneje, saj je 10 evrov za 2 leti, če pa imaš kaj denarja gor, pa je še 50 centov na mesec. Jaz pa sem že zdaj dal 10 evrov banki. No, morda kdaj drugič.

    In sem takoj Piotru pisal, in sva se kaj pomenila, in poslal mi je link, da sem si na PC zložil

    OGROOOOOOOMNE MATERIALE POLJSKIH LEKCIJ!

    Zdaj vidim, da bi bilo vse skupaj vredno tudi 500 evrov. Pa še bonus ogromni materiali zanimivih lekcij in tekstov. Od zgodovine do biznis poljščine. O G R O M N O !!

    Skupaj s povabilom v zaprto skupino norcev na poljščino na FB.

    Jaz pa FB, hehe ...

    Bardzo bardzo dziękuję! Je Piotr pripisal, da, glede na vse skupaj, če bi vsak dan delal na lekcijah, bi v 6 mesecih že kar dobro govoril! No, sam sem računal na dve leti min., če vsak dan vadim od ene do treh ur. Če je to pač možno.

    Lekcije imajo pdf. (tekst) in audio mape. Zato je najboljše:

    kupite si Sony USB walkman, ki sem ga oglasil v blogu o poljščini, si naložite audio lekcije in POSLUŠAJTE, istočasno pa na PC BERETE (lahko pa si tekst sprintate). To je NAJBOLJŠE. Če pa ste stran od PC, samo poslušate in PONAVLJATE. Vsako lekcijo do avtomatizma, pravi Piotr, in ocenjuje da bo to od 4 do 6 dni vsaka. Sam sem na prvi dve hitro odgovarjal že po enem dnevu/lekcijo, a to je bil šele lažji začetek.

    Neverjetno je poljščina enaka slovenščini, v mnoooogih stvareh, seveda pa je to drug jezik, in potrebno je vztrajno učenje na lahek način: poslušanje Piotrovega materiala.

    Toliko za zdaj, pozdrawiam serdecznie wszyscy (pozdraviam srdečnje všisci).


    OdgovoriIzbriši
  4. POLJŠČINA:

    Prvo pravilo učenja jezika:

    http://realpolish.pl/zasada1/

    Tu pa so kratki brezplačni videi (klikneš na naslov posamezne zgodbe):

    http://realpolish.pl/category/polish-easy-video/

    Ker so med vami tisti patroni, patrone, ki jih zelo zanima poljščina, ne berejo pa navodil in samo jamrajo in javkajo in trpijo od nerodnosti, še enkrat ponavljam:

    z desno tipko klikni na POLJSKI tekst pod videom, tekst, ki ga ne razumeš, potem klikni:

    PREVEDI V SLOVENŠČINA

    in si ga v dveh sekundah prevedi v slovenščino. Preberi, da boš vedel, za kaj se gre. Potem pa pojdi poslušat Pjotra, beri in poslušaj istočasno. Če pa že razumeš pomen, beri poljsko (osveži stran, da bo spet v poljščini.)

    Za Boga svetega, je to tako težko???? Če pa je človek tako štorast, da še ust ne odpre, ko je lačen, potem pa ... Potem pa hitro nazaj za tekoči trak, da vas nagajžlajo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Še to sem pozabil: poslušajte eno zgodbo tylko tylko razy, mnogokrat, in hitro vam pride v ušesa.

    Motivacija? Kakšna motivacija? Kdor ima rad Boga, ima rad sveto Favstino, zato ima rad Poljsko. Zelo preprosto, če niste preveč leni ali pa zafilozofirani. Ali pa levični kristjan.

    Wesoły słuchanie!

    OdgovoriIzbriši
  6. Jona, hvala za pojasnila in usmeritve, duše kobaleče (pa smo pri kobjetah :-) ) s takšnimi razlagami naravnavamo Pot. Vse je v sledenju temu. Res je, ni prostora za filozofiranje in neke naše domislice, če jih imamo, nam ponavadi kazijo naslednje korake in nas zaustavijo na kakšni opusteli postojanki čez puščavo.

    Veliko pa je odvisno od energije, kaj počnemo čez dan, če jo zgubljamo v kakšnih nesmiselnih in težkih službah, si je nujno sprva osnove izgraditi. Danes zjutraj berem Božjo besedo (Mt 9,9):
    'Tisti čas je šel Jezus mimo in zagledal pri mitnici sedečega moža, Mateja po imenu, in mu je rekel: »Hodi za Menoj.« In vstal je ter šel za Njim.'

    Presunljivo je, da je sedeči mož sprejel in se odzval TAKOJ. Duše katere pa mečkajo in kolebajo ter kar stojijo na mestu.

    Hvala za jasne napotke pri učenju jezika. Velja za polski, 'muvič po polsku', to odzvanja v ušesih, ker sem tolikokrat prebrala naslov šepeta. Ko je toliko in toliko ponovitev, kot predlaga Pjotr, se znanje usidra. In ne se učiti posameznih besed, ampak stavke, Pjotr poudari.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, pravo smer nam dajete in duše naše bedne vodite, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  7. Prvi del:

    Dzień dobry lidija, jak się masz?

    Zakaj pa je puščavništvo, zakaj samostan, zakaj Jezusovi umiki, ki jih je delal, skupaj z učenci? Zakaj imajo redovniki pri 75h letih obraze gladke kot dojenčkove ritke?

    V S E je v energiji.

    Cerkev posredno rada pridiga, da se je treba DO KONCA IZČRPATI, da je to svetniško, a ravno v tem je popolna zabloda. Izčrpaj se POTEM, KO SI ŽE NAŠEL BOGA IN ON TEBE, V DUHU SI GA NAŠEL IN V RESNICI SPOZNAL. Takrat pa le 'gasa', če želiš: več boš pomagal in se trapil, PREJ BOŠ DOMA ZA VEDNO, ker boš hitro umrl.

    Zakaj pa naj hitro umre krščenec, ki je levičar v delu in srcu in pameti? Potem bo umrl krščeni demon in ostal demon. Torej mora iščoča duša paziti na svojo energijo, da jo bo dovolj za raketo, ki vozi proti Gospodu. NAJPREJ JE TREBA NAJTI ŽIVEGA GOSPODA in biti Odrešen.

    Največ energije izgubimo s SAMOPOMEMBNOSTJO. Ta je kot da bi sod s krampom odprl.

    Potem jo gre največ, ko smo med običajnimi ljudmi, papež pravi ovcami: ker je to nivo živali (jesti, spati, se množiti in pretepati), nas tovrstno bivanje hitro oropa energije za HOJO ZA KRISTUSOM.

    Zato je treba najprej: iti v 'grob' (del tega je samota ali samostan), se tam preleviti, preroditi, potem pa vstati, v 'novi preobleki', ki pa ni le ena cunja, in biti v Božjem Duhu nov, biti Njegov za večno in trdno, ne le v teoriji.

    Šele potem pa daj 'gasa', pa crkni čimprej, če tako želiš. Pred tem pa je izčrpavanje pogubno. Kajti obgrizena duša nima moči, če pa nimaš moči, smo že pisali, je ne moreš z Gospodovo združiti. Pavlovo vzdihovanje, da bolj ko je nemočen, močnejši je, je iz povsem drugega konteksta: ko je naš ego brezmočen, poražen, umrt v grobu, takrat je neka naša posvetna moč izničena, zemeljski duhovi gredo ven, in lahko pride Sveti Duh v nas.

    Z duhovi pa je tako, tudi s Svetim, dobro berite zdaj:

    Vsak duh, ki stopi v nas, tudi Sveti Duh, je moč. A ta moč je kot konj, ki nosi jezdeca naokoli, VENDAR PRI TEM JEZDEC HITRO IZGUBLJA ENERGIJO SVOJEGA TELESA IN DUHA.

    Tega seveda ne čuti, ker jaha na valu, in če jaha ves čas, BO KMALU IN HITRO ZANESLJIVO UMRL. TELO MU BO UMRLO ALI HUDO ZBOLELO.

    Zato je Božji človek, ki ima z Gospodom dogovor, da mora dlje živeti in delati Zanj na Zemlji, zeloooooo gospodaren s svojimi močmi telesa in duha: ko s Svetim Duhom opravita neko delo, naj Duh spet začasno odide, ta žakelj pa naj se sesuje nekje v enem kotu in si obnovi zemeljske moči.

    Kdor pa je po Božje nor do konca, se ne ustavi, zato hitro shira in umre.

    To so te tri točke:
    - samopomebnost;
    - druženje z ljudmi, ki jim v resnici ni nič mar za Služenje z Ljubeznijo Gospodu, četudi so kristjani, vsi napomadani in s križi ovešeni;
    - nedisciplina, pomanjkanje skrbi za obnovo energij telesa. V to nedisciplino spadata tudi spolnost in veseljačenje, ki le navidezno dasta energijo, v resnici pa običajnega človeka popolnoma odrežeta od Poti, ker mu kradeta energijo, nujo za hojo po Poti.

    In potem imaš kombinacije: kleriki, ki zelo skrbijo za svoje telo in počitek, a niso v Svetega Duha norosti, nekaj delajo, a malo naredijo, na koncu pa jih gre večina direkt v vice. Zakaj? Ker jim je ostala še samopomembnost (ki se skriva izza krščanskega tradicionalnega samopomilovanja) in nedisciplina 'kičme', ker so raje blizu 'ovac' kot Boga, saj jim ovce prinašajo mleko, meso, sir in volnico.

    Vseh patologij je kriva človeška narava, ki je mešetarska, samo naše krščene politike poglejmo, kakšno posebno stranko, kako zelooo si želi biti mediator med Bogom in mamoni. Takšne duše nimajo nobene možnosti, da bi kaj kmalu, prej kot morda v 500 do 1000 letih, gledale Nebeško Kraljestvo. Ker na Svatbo prihajajo grde, njihove duše niso praznično lepe v svojem sijaju. Zato ostanejo tam, kjer so že zdaj: v temnici.



    OdgovoriIzbriši
  8. Drugi del:

    Dodala si Božjo Besedo od danes, ko Jezus reče: PUSTI VSE, IN HODI ZA MENOJ! Enako je rekel Zebedejevim sinovom in še drugim.

    S tem navedkom bi bilo lahko jonovo razlaganje, da je Zahej moral sam plezati na drevo, pa ženske same moledovati, pa Savel kot norec iskati Gospoda, da Ga ubije, zavrnjeno:

    poglej, jonež, nič niso iskali, samo poklical jih je!

    Larifari, kdor tako kritizira je še vedno slep. Kajti Gospoda imamo tudi v svojem srcu, kot Naddušo, in On nas vedno vabi, problem je v tem, ALI SE ODZOVEMO? In resnično, poglejte: ODZVALI SO SE, kot da bi v grob skočili so vse pustili, pustili so mreže in ostarelega očeta, in šli za Njim. So bili torej pasivni, nedejavni? In zato je bil tudi oče-ribič kmalu Odrešen. In njihova mati tudi. Če pa bi ostali ribiči rib, bi še danes ribičarili v izraelski Stari zavezi in puščavi.

    Ja, vztrajno zbrano ponavljanje je dovolj, da ti po dveh tednih jezik skoči v ušesa in um želi že po poljsko razmišljati; želi, želi, a še ne zna.

    Enako je na Poti: išči, išči in potem ti bo dano. Kdor pa po krščeno afne gunca, računajoč na Gospoda, da ga bo rešil iz beznice, medtem ko bo on grešil, tisti pa prakticira hudičevo teologijo. Kar ni nič narobe, se bo vsaj nekaj naučil na boleč način, če pa to pridiga še drugim in nedolžnim dušam, potem pa ... bo hudo tepen, je zelo natančno pojasnil Gospod Jezus Kristus. Vsaj ta del Evangelija pa le poznam.

    Zdaj pa le kakor kdo želi, tebi lidija pa hvala in Bog s teboj in vsemi, ki so čistih ušes za Gospoda. Aleluja!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ps: že res, da Gospod kliče grešnike, in je nas grešnike prišel Odreševat, a On KLIČE, povabljeni smo na zastonjsko Jagnjetovo gostijo, a tudi mi se moramo potruditi, da SE ODZOVEMO (= PUSTI V S E IN HODI ZA MENOJ), in da pridemo ČISTI.

    Da pa se lahko odzovemo in smo vsaj malo urejeni, se moramo prekleto potruditi, saj nas naša živalska narava sili v obratno od tega.

    Nič ni torej zastonj, in naši napori NISO ZAMAN.

    To je Kristusov Evangelij, kot je Jezus učil in živel. Zakaj bi se na ovčjih teologijah izmišljali drugačnega, če ne zato, da lahko mešetarimo???

    OdgovoriIzbriši
  10. Dobra smrt je krona življenja, pa naj je bilo kakršnokoli. To je dobra smrt, Gospod je z njim:

    http://www.times.si/svet/v-akciji-resevanja-tajskih-deckov-prva-smrtna-zrtev--2394b4766295b01a9ceefbfc7d72396709378731.html

    OdgovoriIzbriši
  11. POLJŠČINA: DRUGO PRAVILO učenja:

    http://realpolish.pl/zasada2/

    OdgovoriIzbriši
  12. Sem katoličan. Tole pa je famozna katoliška nemorala, ki je najbrž že od začetka krščanstva, pri nas pa vzdržuje levico že 80 let na oblasti. Živela KRŠČANSKA DEMOKRACIJA:

    http://topnews.si/2018/07/06/video-ljudmila-novak-o-tem-zakaj-ni-dobro-da-bi-bil-janeza-jansa-mandatar/

    Ja, eni pa kar sami rinejo v pekel. Ampak, tudi v redu, tudi tam se kaj nauči.

    OdgovoriIzbriši
  13. Jona, prebrala sem odgovore in tudi sama izkušam, da so iskrenost, odločenost in vztrajnost NUJNI na Poti ter ENERGIJA. Sprejeti priložnost je prvi korak, potem pa se z vsem srce vreči v tisto. Ljudem pa to ne gre, nekaj je v glavi in v razumu, kot smetke, dejanja so okrnela, mehanizem pa trokira, vedenje pa večkrat jak słoń w składzie porcelany.

    Odlično si pojasnil razmetavanje energije in kaj je resnično rojstvo v Božjem Duh; biti Njegov za večno in trdno, ne le v teoriji. Milo se je storilo ob tejli tvoji zadnji povedi.

    V misli mi hodi stavek: »Mi smo duše ne telesa.« Gospa Nova pa je na to duhovno dejstvo, če ga je kdaj ozavestila, popolnoma pozabila. In kar počne je norost prve klase. To ni samo ženska histeričnost, je nastrojenost vodena po hudem duhu. Kaj se dogaja, da gre zadeva v tako razdiralno smer? Kar je g. Janša želel in to odločno pove in vodi svojo ladjo, ki marsikomu, ki si želi hipnih koristi in lažjih poti, ni všeč, je to, da se enkrat za vselej v Sloveniji neha uničevati zdrave korenine, kar ji je še ostalo.

    Nekatere stranke pa žal tega, kar si jona že dooolgeee mesece pred volitvami napovedoval, niso želele slišati. Kaj se bo zgodilo, če se ZD+ trdno ne poveže in vztraja skupaj, povsod, kamor gredo po Slo in na TV, radie ipd.. Pa so Tonina in Zidanška pretentale mamljive ponudbe, da so vidni in hitro na položajih, s komerkoli. Spomnimo se, da je g. Tonin rekel na javni TV, da za štiri ministrska mesta se pa ne bodo prodali. Pa ravno to se jim zgodi in še slabše, saj so na vratu sprejema sprege z lomilci vseh zavez in pravičnih dogovorov. Skušnjava jim je (pre)velika? Cerkev pa je molčeča, a se zdi, da ne v sveti tišini.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, smer in trdnost dajete, duše bedne za Vami capljamo, srce celo v Ljubezni gorečni Vam damo, to srca je hrepenenje, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  14. Prvi del:

    Ne vem, če si tudi ti slon v trgovini, lidija, to boš sama vedela: ali samo navdušeno sprejmeš kak navdih, ALI PA GA TUDI Z STRAHOVITO SILO ZAGRABIŠ IN URESNIČUJEŠ DO KONCA SVETA? V tem je razlika, ali je nekdo Božji ali pa le pobožen. Tudi naši dragi škofje so dobili Navdih, ki pa je po ad-limiti postal precej prazen pih.

    V čem je problem? Pravzaprav je imeti neko vero kaj slaba popotnica. Preden imaš vero, moraš imeti veliko notranjo moč, kajti le ta uresničuje Naloge. So ljudje, ki imajo tako moč, in spremenijo usodo vsega sveta, v dobro ali v slabo. Moderna vera pa nas uči:

    le izčrpavaj se, bodi sesut kot Pavel, nula, lupinica - in potem bo Bog vse uredil. Norost salamenska! Pavel ni bil lupinica. le njegov ego je bil lupinica, ker je imel odslej Božji ego, Božjo identiteto.

    VSAKDO, KI JE KRŠČANSTVU RESNIČNO DOPRINESEL KAJ BOŽJEGA, JE BIL ENOOOORMNO MOČAN V DUŠI. Površneži pozabljajo, da sta sv. Mandič in sv. Vianej, oba drobna, majhna, izsušena možica, spovednika milijonom, imela sposobnost, da se za hip ustavita, pomislita - in kdo na oni strani 'žice' je umrl. Ker je bil hud grešnik in je druge v greh vodil. Enako zgodba je v Evangeliju. Preberite si jo, če ste verski fičfirič:

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Apd+5%2C+1-10&id13=1&pos=1&set=2&l=sl

    Torej je tako, kot smo že 1000x utemeljevali: imeti moraš notranjo moč, a istočasno biti Gospodov ljubeči služabnik, Mu popolnoma podrejen. Potem se tvoje delo združi z Njegovo Močjo, in so tudi takšni čudni čudeži.

    Mar ni merilo za svetniškost potrditi kak čudež ali dva? Ali pa umreti mučeniške smrti, ne da bi trenil? OBOJE JE TEST ZA CERKEV, ALI JE (BILA) V NEKOM RES BOŽJA MOČ. Za Božjo Moč pa ves čas govorimo, kontra današnji teologiji:

    Če imaš palico, ti palico dam,
    če je nimaš, ti jo vzamem,

    učita Nauk in tudi zen-budizem.

    Če torej imaš moč, in si Gospodov, ti Gospod svojo Moč doda, da Delo opraviš. Če pa si en krščen pezde, ki gleda pornografijo, dečke in krade denar, ali pa le rad popiva naskrivaj in se druži z 'ovcami', da bi ga te odrešile,

    potem pa nisi resničen kristjan - lahko pa si KRŠČANSKI DEMOKRAT (SOCIALIST), ja, to pa si lahko.

    Tokratni zgornji tekst in tile komentarji so najbolj za duhovnike. Duhovnikov je v Sloveniji 1100. A ne vidim toliko obiskov bloga te dni, le sto na dan jih je, torej jim škofje niso priporočili tega prebrati. Najbrž je to dobro za tega jono, ni pa dobro za Cerkev in narod. A poglejte: Gospod govori, če pa Ga ne sledi nihče, odide drugam. Zadaj pusti samo angele-vojake, ki samo najhujši višek demonov v narodu nevtralizirajo, po potrebi, in pa tri generale Zemlje: karmo, čas in tri stanja posvetne zavesti, kamor spadata tudi pol-vera in teologija.

    OdgovoriIzbriši
  15. Drugi del:

    Sveti Pavel torej ni bil nobena trhla lupinica, bil je možak izjemnih moči, bazo te moči pa je imel, še preden je pred Damaskom srečal Tisto, kar je tako strastno iskal. Tudi za sv. Petra velja enako.

    Apostole je Jezus Gospod izbiral po tej meri: ali so imeli notranjo moč. Dobro preučite vse apostole: kdo od njih ni imel notranje sile že pred tem? Vsak cestninar jo je moral imeti, saj so ga vsi preklinjali. Vsak ribič jo je moral imeti, saj je bila ribičija takrat še veliko težja služba, kot je danes, pa je še danes zelo težka. Tudi Magdalena je bila ženska velike moči, saj je smrti zrla v oči in preživela. Pa Tomažu se verski telebajski pri mašah posmehujejo, da je nejeveren, lolek, a je bil voljan dati življenje skupaj z Jezusom DALEČ PREDEN JE KAJ TAKEGA KOMU DRUGEMU PADLO NA SRCE:

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+11%2C+5-16&id13=1&pos=1&set=2&l=sl

    Ste si prebrali? Pa se niste ihtavo zjokali od Ljubezni? No, potem pa pojdite v krščansko demokracijo, za tja ste. Torej, tudi Tomaž je bil močan človek, zato je bil pogumen, kajti brez poguma ni moči in tudi ne more biti svetosti kasneje.

    To, kar si lidija pisala o strankah, jaz govorim malo naširše: stranke, 60% Cerkve, dve tretjini naroda - vse je v istem golažu hudega duha.

    Včeraj so po cesti VES DAN vozili takile:

    čudni avti, predelani v najneverjetneše zadeve, ali prebarvani, hupe vseh glasov sveta, dlakavi in travnati avti, z rogovi in medvedi na strehah, stara muzika: rock in country, en avto je bil ves v umetno travo nalepljen, na strehi pa plastična krava, milka menda. Čudni otroci, sem si mislil, a, kot vedno že leta in leta, ko gredo take skupine mimo hišice, vedno nekdo zahupa, zajodla, zakriči od sreče ali spusti kako muziko, četudi ni nikjer nikogar na cesti ali ob njej. Pa to ne počno ne prej in ne kasneje na cesti, le ko gredo tod mimo. Pa si rečem: demoni simpatični, ki si zapravljate življenje, le kaj čutite, da vedno ravno tu pohupate? Kaj vas navdahne? OK, kdor je pohupal, zajodlal ali zavriskal, blagoslovljena bodi tvoja duša, in vseh, ki jih imaš rad.

    Včasih gredo mimo trume kolesarjev, divjajo v dolino, na žur, stotine jih zna biti, a vedno koga na tem mestu nekaj zagrabi, da zatuli kot norec. Neka daljna sreča ga zagrabi, za hip? Ali mu demon odleti ven, za kako minuto? Kdo bi vedel?

    A če tak žurerski živelj nekaj čuti, Cerkveni pa nič, gre blagoslov na njih, in ne na njih.

    To je Kristusov Evangelij, kot ga pojecljava ta zguba tukaj.

    Zdaj pa kakor kakor kdo želi: bodi lupinica in luteranski sladkobesednež v katoliški varianti, mešetar, ali pa boš RESNIČEN v Jezusu Gospodu? Kaj biti resničen, smo razložili:

    Ko pride Duh in te navdahne, ta navdih traja na veke vekov. Amen.

    Pa lep vikend imejte; veselice bodo, a boljša je veselica in Svatba pri Gospodu. Ker vse ostale svatbe so ko svatbe, 'a šta da se priča, parada pijanstva i kiča, in poznata cura sa drugim'.


    OdgovoriIzbriši
  16. POLJŠČINA: TRETJE IN NAJPOMEMBNEJŠE PRAVILO UČENJA TUJEGA JEZIKA:

    http://realpolish.pl/zasada3/

    OdgovoriIzbriši
  17. Zelo zanimivo s temi 'mimobrzečimi' avanturističnimi otroki, to je dokaz, da smo duše, ki zaznajo, KDO je naša končna postojanka in kje GA je v obilju. Včasih hipno kaj duše store, po navdihu, po impulzu, brez razmišljanja, kjer bi že um pleteničil in kaj skrotovičil. In to so čisti odzivi.

    Jona, skozi tebe govori Sveti Duh in Moč je s teboj, presunljivi in kompletni odgovori, jasnina se naredi in vse je duši razumljivo. Odločenost sv. Tomaža pretrese do solz, kot otrok sem se zjokala ob stavku:

    Jn 11,16: Tomaž, ki se je imenoval Dvojček, je tedaj rekel součencem: »Pojdimo še mi, da umremo z Njim!«

    Kakorkoli pa obračamo vedenje ljudi, se vedno znova pokaže, kaj je glavna lastnost, ki jih pesti, tudi duhovne in ostale iz klera. To je zavist. Zavist, ko zaznajo, da je človek notranje močan, da je bojevnik, da ga ne bodo mogli spraviti s tira in kaj se začne; začno mu nagajati in se povezovati z drugimi, kot krdelo. Ko ljudje takšnega človeka zasondirajo, se razvijeta vsaj dva odnosa do njega, ali ga bodo sledili, občudovali, četudi na skrivaj, ker drugače bi jih lahko tudi oni po glavi dobili. Ali pa ga bodo iz zavisti začeli trančirati, kar pomeni, hudemu duhu se pustiti voditi in si dušo po hitrem postopku skotaliti pred peklenska vrata.

    To se dogaja zelo očitno, v skrajni varianti že, ga. iz stranke 'krščanskih vrednot'. Žalostno, zelo žalostno. Še bolj pa to, da te osebe NIHČE po možakarsko, po principu zdrave avtoritete ne ustavi in ji pove, kar ji gre. Lahko tudi iz cerkvenih krogov, ker zrelega, politično modrega so-kolega pomladnih strank njena še s strupjem obarvana ženska zavist ne prenese.

    Nekaj o bolezni današnje družbe, ki se vse bolj prepušča trenutnim posvetnim užitkom, na kar pa ni imuna tudi Cerkev, vsaj tako je opomnil papež Frančišek škofe na obisku v Vatikanu letos, tudi na spodnjem linku intrevjuja z dr. Perkom. On to razloži tudi splošno za družbo:

    https://www.vecer.com/bog-oce-zapusti-nebesa-in-v-druzino-ter-druzbo-se-naseli-kaos-6510571

    Bog Oče je princip zdravih, pravičnih možakarjev in če vladajo npr. tudi v politiki ženske, ki tega ne prenesejo, se začne še dodatni razkroj kot ga gledamo na trenutnem političnem prizorišču.

    O, da se najde in pusti navdahniti v Cerkvi ena duša, ki se prekali za Gospoda, scelama v srcu in duši. Takšen opravi delo, ki je Delo, za več sto drugih povprečnih vzdrževalcev tudi cerkvenega vsakadana.

    Jona, prešinilo je, daj prosim link telih tvojih zgornjih odgovorov v rubriko najpomembnejših komentarjev.

    Poslušam polski, tretje pravilo, in tudi molitve ... Počasi gre v ušesa, tak zdanie wciska się w uszy.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, duše se brez zgleda notranje moči, odločenosti in darovanja cerkvenih ne bodo spreobračale, ampak v neki polsenci med domom, službo, užitkarjenjem in nedeljsko mašo tavale. Le takšen zgled lahko potegne po vertikali navzgor. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  18. Prvi del:

    Eh,lidija, kakšna Moč neki skozi tega revšeta jono, saj vidiš, da gre narod hu...u v r.t; politiki ne poslušajo Nauka, škofje ga ne živijo v Moči, narod pa veseljači v svojih večnih travmah. Sekularizacija v veliko veselje prof. na fdv narašča, hudi duhovi prevladujejo, Gospod se je osebno odmaknil, ker je večinsko nezaželjen ...

    Dobro pa si izbrala besedo ODLOČENOST. To je ta moč, ki gore premika. Ne odločnost, ki je bolj kratke narave (pobožne) ampak ODLOČENOST, KI JE TRAJNA, VEČNA. Odločenost je stvar hipca, v njej pa je večnost in moč vsega skupaj seštetega. Odločenost ne terja posebnih naporov, je tiha, ki pa gore spreminja v ravnine in doline dviga v ravnine. Bog ve, če jo imaš kaj, odločenosti, ali si le skupek kratkih navdihov, pobožnega roka trajanja??

    Ja, ZAVIST je to, prav imaš, kar dela krdelo proti pravičnemu, recimo Šarčev poskus kardeljanstva na vsak način. Zato pa je pameten človek skromen, nebleščeč, brez kakšnega posebnega imetja ali pozicije. Poglej samo luteranstvo, kako zelo je zavistno papeštvu, da se celo z levico in islamom speča v ta namen. Ti pa znajo igrati skrajno skromnost: Milošević, revež, je imel stoenko, živel pa v bloku; Pahor ima katrco ali kaj že, Šarec pa NSU-ja, ki ga poznamo le starci. Ubogi protestanti še cerkva ne okrasijo in obarvajo malo veselejše, in islamisti so skromni do amena, ko se postijo, a le do večera. Vsi skupaj pa si želijo, skupaj s padlim katolištvom, čimveč denarja in oblasti in žensk. Samo naše krščanske demokrate poglej: zavist, zavist in zavist na kvadrat. Krona tega pa jim je njihova primadona.

    Ko sem bil mulc, sam spoznal, na koga je treba pljuvati, če postane baraba: na policaja, zdravnika, duhovnika in učitelja. Ko ti postanejo podli, so prekletstva vredni stokrat bolj, kot vsi drugi normalni kajni. Isto velja za padle kristjane. Hudo jim bo, Luka 12,48:

    "Tisti pa, ki je ne spozna, Resnice, in stori kaj takega, kar zasluži udarce, bo malo tepen. Od vsakega, ki mu je bilo veliko dano, se bo veliko zahtevalo, in komur so veliko zaupali, bodo od njega toliko več terjali."

    Mar od kristjanov, ki se še kronajo s tem imenom, v korist politične moči, ne smemo pričakovati veliko? In od škofov? No, pri nas nimamo škofa, ki bi bil slab človek, so pa tudi taki po svetu in kaj si zaslužijo za svojo pokvarjenost? Gospod je povedal.

    Bom pa enkrat malo več napisal o karakterjih ljudi, in zakaj delujejo tako, kot delujejo: del vsega je kriva tudi narava. Ga. iz NSI je npr. po svoji energijski naravi enaka Šarcu, oba sta močna tipa, ki pa, če gresta v egoizem, uničujeta vse okoli sebe. Iz te narave bomo tudi razbrali, zakaj mnogi od naših škofov v sedanjih letih ne morejo več kaj dosti moči razviti, pa zakaj je g. Janša kot je ... To ne bodo Božja znanja, ampak energijska.

    OdgovoriIzbriši
  19. Drugi del:

    Napisala si: "O, da se najde in pusti navdahniti v Cerkvi ena duša, ki se prekali za Gospoda, sceloma v srcu in duši. Takšen opravi delo, ki je Delo, za več sto drugih povprečnih vzdrževalcev tudi cerkvenega vsakadana."

    To je Resnica! O tem me je Gospod razsvetlil spet včeraj, ker rad pozabljam. Takole mi je rekel starejši možak: "Ja, res je vse ena kolobicija: narod, levica in Cerkev, a ko je res hudo, Bog vedno pošlje posebnega škofa ali duhovnika ali preroka, da malo popravi stvari." In tako smo imeli Slomška, Vovka, Šuštarja, tam daleč Barago, morda Hrena pred tem, mučence vmes ...

    Zdaj pa nimamo nič, le dobre ljudi dobrega papeža, ki ne delajo škode, a tudi koristi ne kaj dosti. So dobri vzdrževalci, mehaniki, hišniki, niso pa Ivo Boscarol ali Andrijanič ali Maister ali Jakob Aljaž, kaj šele

    SVETI CIPRIJAN, PRIDI ŠE K NAM:

    http://svetniki.org/sveti-ciprijan-skof-in-mucenec/

    Žal sem pred dnevi zapisal, da sem videl dan, ko se je en tak škof rodil pri nas: ravnokar so ga prvikrat v plenice povili. Zato bo treba trpeti to deželo, kdor pa je pameten, in ima svoje otroke rad, naj se uči tujih jezikov. Predlagam poljščino.

    Sveti-Ciprijan-pridi-še-k-nam, je predlagal, naj odložimo starega hudiča sebe in postanemo popolnoma Gospodovi, Kristusovi. A vidite, zato pa je bil SVETI; ko pa škof govori nič, ali pa le posvetne sestavke, in se v cankarju treplja s kajni, pa ne more biti svetniški, zato tudi za narod NI REŠITVE. Kajti, resnično, resnično povem vam:

    vsaka generacija naroda mora imeti svojega svetniškega škofa. Če ga nima, narod rapidno postaja demon. A da je svetniškost odvisna le od Gospoda? Larifari teološki, lenuharski izgovor rejencev: če nekdo želi biti svet, in živi tako, kot je Jezus povedal da naj živi, Ga Oče Ljubi, živi pri njem - in res postane svet v vseh vesoljih in na Zemlji.

    To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Resnični!

    In tebi lidija.

    OdgovoriIzbriši
  20. POLJŠČINA: ČETRTO PRAVILO HITREGA UČENJA POLJŠČINE:

    http://realpolish.pl/zasada4/

    OdgovoriIzbriši
  21. Kristjani ne, pa to: saj niste taki butli, a nede da niste,

    da vas zelo zadeva reševanje tajskih dečkov in trenerja iz jame, pa niste Gospoda prosili zanje? Ali pa da ste tak krščen ploh, na kakršnega sem naletel danes:

    rekel je, da je prosil Gospoda zanje. "Kako pa si Ga prosil?" "Ja, da bo vse v redu."

    O ti lojzek krščeni, ali ni Gospod učil natančne prošnje izražati? Zakaj pa nisi prosil, naj Gospod,

    PROSIM, ZAUSTAVI VSA DEŽEVJA IN VSA VODOVJA, DOKLER NE BODO VSI PRISOTNI REŠENI IN NA VARNEM?

    Tudi njihov trener, ki je budist, in ni krščena rit, zato bo zagotovo šel zadnji od vseh ven, in se priklonil pred vsem ljudstvom in svetom, v zahvalo in v odpušačnje.

    Ne bit riti, pliiisss!

    Zdaj pa Gospoda prosit. Link:

    http://www.times.si/svet/uspesen-zacetek-resevanja-resevalci-jutri-po-zadnjo-sesterico-in-trenerja--72d8ff2f156cf378b1737eaf302ad4d1953a1011.html

    OdgovoriIzbriši
  22. Kdaj so cerkve polne? Kadar so res slabi časi. Krščanstvo polnih riti pa je licemerje. Še živali pridejo, ko je stiska: japonske poplave te dni:

    https://twitter.com/LOLBOOKcom/status/1015988890073812993

    OdgovoriIzbriši
  23. Jona, hvala za pojasnila in uvid, le tega ni med ljudmi, zato ljudje tavajo oz. so še kar zadovoljni, kar jim je prineseno pred usta. Narod nam tone vse globlje, ljudje pa v krču bojazni, čemur se danes samo nemo nasmihajo, bodo čez nekaj let ali desetletij odločno rekli ne.

    V tem času pa, prosimo Te, Gospod, ako je Tvoja sveta volja, nameni vsaj enega svetniškega škofa, da se slovenski Cerkveni čoln iz mlakuže ven potegne.

    Ta slika srnic je dobra prispodoba, in zgleda da nas Slovence podobna usoda čaka, ko bo voda drla z vseh koncev in strani v grlo Cerkvi in ljudstvu, pa kdo prisluhne Živi Božji besedi. To pa je glas; sveti Ciprijan, pridi še k nam. Sem prebrala o njemu.

    Gospod ima rad, da se sledi Njegove, in deluje preko Svojih osebnih služabnikov. Če pa se kdo namenoma zaletava vanje, povem vam, ne bo jim dobro! Kot so sveti druge vere pojasnili, Gospod ne odpušča, da se žali Njegove, ker so Mu to ljubljeni otroci, Njegovi resnični bližnji otroci. Ne pa kar vsak, ki samo da je krščen, ker si pojasnil, jona, je nujno tudi živeti tako.

    Me pa zanima, kako deluje narava na karakterje ljudi, saj verjetno potem bolje razumemo dejanja in vedenja.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, tisti, ki k Jezus Rešeniku srce v kompletu so obrnili in se za takšno življenje do žuljev in krvi bodo borili, v priklonu pred vami, lidija

    OdgovoriIzbriši
  24. Pozdravljena lidija! Ravno sem pisal novi, 81. šepet, ko si ti pisala komentar, pa odgovorim tam spodaj. Lep dan.

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.