- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

četrtek, 23. november 2017

9. Spodbuda in opomin pred nadaljevanjem razlage petih vodil svetih ljudi

'Neuko dekle' sveta Bernardka

23.11.2017, čet.

O naši dragi sveti Cerkvi, in o končni Nagradi za zveste

Bil je mož, ki ga je v precejšnji starosti nekaj svetega pičilo, in zapustil je vse, ter odšel na pot. Vsi so se zgrozili, vsa družina in prijatelji: ''Kaj pa boš počel, ti starec, tam po svetu? Nemočen in neuk? Sam? Brez nas?'' Odgovoril jim je: ''Če bom srečal človeka, ki o Poti Domov ve manj od mene, ga bom učil. Če pa bom srečal sedemletno deklico, ki ve več od mene, se bom učil od nje.'' In je odšel. Čez čas se je v njegovo vas povrnil glas o njegovi svetosti.

In Bog je poslal deklico sveto Bernardko, in mnoge druge svete deklice in fantiče, in žene in može, in mnogi so se učili od njih, VEČINA PA NE.

Tudi mi smo prišli do točke naših pisanj, ko se bodo mnogi 'sinovi in hčere' Cerkve odvrnili, kot se je to zgodilo Jezusu v Janez 6,66, ki je številka satana. To bodo storili zaradi napuha in neodločnosti za lastno svetost, kar pomeni biti odločen za svoj nadaljnji greh.

Kajti razlika med religijo (zemeljsko Cerkvijo) in Evangelijem (Živo Resnico, ki je Jezusova Beseda) je BREZMEJNA.

Cerkev sebe imenuje za 'potujočo ladjo', kar v prevodu pomeni: ''Mi potujemo proti Evangeliju vse do konca sveta. Vse do takrat bomo potovalci in iskalci in ne bomo še prišli do konca, do Evangelija''. Komur ta hitrost duhovnega spoznavanja ni všeč, mora SAM pristopiti h Gospodu in iti z Njim. In Gospod mu bo daroval Znanje o Ljubezni. Vendar se o tem žal ne bo mogel pogovarjati z današnjo duhovščino. Zato bo nekaj časa zelo žalosten, a potem bo odšel veseliti Gospoda in Njegove svete.

Cerkev ves čas kliče na pomoč in prosi Gospoda, naj jo prenovi, a ko ji Gospod pošilja Svoje duše, da jo prenovijo, da jo poživijo, da povedo Živi Evangelij - Cerkev postane sovražna do teh duš. Ignorira jih in muči in za heretične proglaša. To je običajna človeška razklanost in je znamenje posvetnega, ne pa svetega uma. Je znamenje živali in ne svetnika.

Cerkev je bitje. Lahko jo gledamo v celoti, kot osebo. In če jo pogledamo, v kakšnem stanju je sveta katoliška in apostolska Cerkev danes, vidimo, da je to stanje duha, ki je mešanica ego-jaza ter prepirljivih demonov. Torej trenutno Cerkev ni prav nič sveta. To je priznal tudi takratni kardinal, zdaj umaknjeni papež gospod Ratzinger: ko je umrl papež Janez Pavel II, mu je na grobu povedal, da se ta ladja Cerkve potaplja. Potujoča ladja se torej potaplja. Ratzinger si zasluži avreolo svetosti. A uradno jo bodo dobili tisti, ki so bili največ pred kamerami, Evangelija pa ne dojemajo v tolikšni meri, da bi se to videlo na njih dušah. Cerkev pa se potaplja, skupaj s svetom. Smrk. Žalost.

Cerkev je seveda sveta, ker je od Kristusa postavljena, a ko gremo danes v cerkev, je v njej sveto le razpelo, podobe Boga, Matere in svetnikov. Vse drugo ni prav nič sveto. Pa bi moralo biti. Saj Cerkev navzven kliče k tej svetosti, a od znotraj si reče: ''Grešni smo, in taki bomo do konca sveta. Grešili bomo, Ti Gospod, pa plačuj za nas!'' Zaradi tega nas ima ves svet za hinavce. Na dobrega Gospoda prestavljamo svoj nadaljevalni greh. Kot taki nikoli ne moremo priti v nebesa, in to se dogaja večini klerikov po smrti. Kdor ima duhovne oči, to jasno vidi.

Smo torej na odločilni točki naših pisanj. Kdor bo šel do konca, bo Odrešen, ne glede na svoje pomanjkljivosti, in kdor bo odšel, bo padel, in ko pride njegov čas in bo trkal na Vrata, bo obveščen: ''Bil Sem pri tebi, pa Me nisi poslušal. Nisi poslušal Mojih glasnikov in grešil si še naprej. Zato odidi, ne poznam te''. Kajti Gospodu niso povšeči mehanski (pozunanjeni) sledilci. Matej 7, 21-23:

''Ne pojde v Nebeško Kraljestvo vsak, kdor Mi pravi: 'Gospod, Gospod,' ampak kdor uresničuje Voljo Mojega Očeta, ki je v nebesih.'' 

Kaj pa je Volja našega Očeta? Njegova volja je jasna že od Mojzesa naprej:

Ljubi Mojega Sina, Gospoda, z vso silo svojega srca, duše, mišljenja in telesa!
  
In ravno o tem, le o tem, vztrajno piše ta malovredni jona. Zato dobrodošli tisti, ki ostajate vse do konca, kajti le tam je, po zgornjih pod-naslovnih besedah svetega patra Pija, le tam je Živi Gospod. Kdor je resničen, naj torej ne omahuje. Kajti OD TU NAPREJ bo Gospod izbiral svoje nove učence. Aleluja! 





5 komentarjev:

  1. Sprejela pet pravil, hvala Jona za tale zapis. Si jih natisnila in prilepila na omaro. En natis pa še za v roke, ko prebiram knjigo, so ta pravila za platnico. Tako naj poniknejo v srce in dušo in ljubi Gospod, prosim Te za pomoč pri tem. In odzvanja mi v mislih; kadar je le možno, UMAKNI SE, ter tiho in ljubeče ponavljaj Gospodovo sveto Ime. Veseliti Ga!!!

    Te dni večkrat prihaja pred oči sv. Pavel in zapis o njem: »Prvi, ki je doumel, da ima krščanstvo prihodnost le, če se obrne na pogane.« Mar ni tako tudi s tem, kar prebiramo na blogu, v čivkih in šepetih. Dajati tistim, ki mislijo da že imajo s polno žlico v ustih, ne gre.

    Sem se od srca in naklonjeno nasmejala resnici v komentarju Jone prejšnjič: »In hvala Ti za pomočnike, ki jih pošiljaš (jih je kot kapelj v puščavi, a ravno dovolj), in vsi so odvrženi kamni, za katere ne bi sprva nihče dal niti centa.«

    Hmm, k takim je sv. Pavel tudi pristopil in njim je Gospod srca odprl … odvrženi kamni, spodsekanci, speči abeli ... Bedniki totalni.

    Nalagati na poln software pa bo težko, če se nekaj od prej ne pobriše. 8. šepet je preprost, enostaven, da kar bode v oči njega jasnina in silna moč Ljubezni. Natisni si, nalepi, beri in daj v prakso. Kadar le moreš, kadar le moreš … bojuj se!

    Hvaljen Jezus in Njegovi. Lep dan v prakso Božje Besede obdan, tako malo je potrebno. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sedaj pa je že 9. šepet in sem prestavila komentar sem. Pišem z jutranjim zamikom. Vztrajati do konca, to pa je tudi Gospodova Milost.

    Ljubi Jezus, usmili se nas, prosimo Te. Lep dan, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobro jutro lidija! Videl sem, da sva istočasno pisala: ti komentar in jaz nov čivk. 'Pa ljudi, zar je to moguće??' Je mogoče, pri Gospoda je vse mogoče in Gospod nevidno povezuje duše, ki so si sorodne v Njem.

    Res, prihodnost krščanstva je v poganstvu, zato razne krščanske Cerkve in sekte hitijo na še nekrščena področja Afrike, Azije itd, da tekmujejo med seboj, kdo bo prvi. A takšen pristop se mi zdi v teh DANAŠNJIH časih mačehovski: doma pa ne znaš svetosti vzpostaviti? Lahko je začetniške variante krščanstva poganom uvajati, ker so od Gospodovega OBILJA, Gospodove UBOGOSTI pa ne znaš živeti in učiti? Potem si le en faliran kristjan, in take so pretežno današnje Cerkve. Zato svet umira v greh in je še bolj neveren, kot so bili celo pogani.

    Lahko je Gospodovo obilje otrokom vzklikati, za razglašanje Njegovega uboštva pa boš našel le nekaj učencev, in še to edino le, če boš sam svetniški. Evangelij torej nikoli ne zaživi, kot je Gospod mislil. Kako ga oživiti za kontinuirane grešne kristjane? To je vprašanje današnje dobe. Z levičarskimi pobudami in altruizmom že ne bo šlo. Tudi s tekmovanjem s protestanti ne. Pravi Evangelij se začne in konča v osebnem intimnem ljubečem stiku z Gospodom.

    Torej bo treba nekaj z lastnim predoziranim softverom narediti. Kaj narediti, pišem in pišemo:

    Umakni se kadar le moreš, in bodi z Gospodom!

    O tem bomo pisali v nadaljevanju, in spoznali boste, da o tej točki niste vedeli še ničesar. Ker, kot praviš lidija, to je lahko spoznano le postopoma in po Božji Milosti.

    Dobra je tvoja beseda; ni po nas prepoznano, ampak po Božji Milosti. Mi pa moramo govoriti o tem, kar nam je bilo dano Spoznati. Potem pa kakor kdo želi in hoče in zmore.

    Aleluja! Bog s teboj in tvojemu srcu dragimi, Bog z vsemi, ki tukaj naklonjeno prebirate, Gospodovi angeli vam prihajajo v podporo.

    OdgovoriIzbriši
  4. hieronim piše:

    Spominjanje še bolj !

    Vseh pet pravil, ki so že izpisana, so tako lepa in resnična, da jih enostavno kar moraš živeti. Od vsega pa je najtežje najti Resničnega duhovnega vodnika, ker v nasledstvu se je Nauk, ki mora biti Živ, kar nekam izgubil.
    Večina iskalcev ''blažje variante'' načina verovanja in služenja Gospodu, se zateka k napačnim vodnikom, v pričakovanju lastnega odrešenja in potrditve lastnih dognanj, zaradi česar je povratek na pravo Pot še težji. Hvala Bogu za te zapise, ki so nam servirani pred nos, ki nam odpirajo oči in duha, da počasi prepoznavamo pleveli in viške, ki smo si jih sami zamislili oz. dopustili , da nam jih vrinejo. Zato v prahu in spoštovanju pred tistimi, ki so sprejeli, v čistem Zaupanju in Ljubezni !!

    Služenje Gospodu !! Prečudovit občutek, ko mali niče spoznaš, da si sprejet, ko kosmatemu lahko odločno zabrusiš NE in se istočasno ponižno obračaš k Njemu, kjer je Mir. Aleluja !!!


    Komaj čakam novih šepetov in komentarjev, saj časa zmanjkuje…..to nam dokazuje vsak trenutek, čisto blizu nas. Biti pripravljen vsak hip ! O, veselje, hvala Vam ! Naj nas čuva skrbni Oče !


    h.

    OdgovoriIzbriši
  5. Dober večer hieronim! Prav imaš, kot lidija, da je težje se česa napačnega odučiti (popraviti) kot kaj novega naučiti. Zato čudeži Svetega Duha ne delujejo na 'tradicionalnih kristjanih', in zato tudi Jezusa strahovito 'verni' Judje niso sprejeli, so Ga pa sprejeli pogani.

    In res, kot si od nekje zaslutil: Gospod bo vrgel težko verigo na svet, a med luknjani njenih členov bo še vedno prostora za rast Božjih cvetic. So duhovniki pri nas, tudi glasnogovorni, ki pravijo, da so vse te 'kataklizmične' napovedi jalove in iz trte izvite, a pozabljajo, da so ostanki plastike že v vseh oceanih in zemlji in travnikih in v nas, da letno izumre desetine življenjskih vrst, da se semenje prehranskih rastlin drastično zožuje, da ves črni svet prihaja v Evropo, da se cerkve zapirajo in da je duhovščine vse manj, je pa vse več strašnih zločinov za slišati iz Rima; da še sedaj niso odkrili zdravila za raka, ampak da vse več ljudi umira od te bolezni, skupaj s sladkorno in srčno-žilnimi boleznimi; da svet prevladuje feminizem z nekimi vmesnimi spolnimi variantami, da se vreme zelo hitro spreminja, da je pitne vode vse manj, ljudi pa vse več ... Tu tudi krščanstvo popolnoma poklekne, nima nobenih pravih odgovorov, razen levičarskih akcij in floskul in rotenja, naj se razmnožujemo še bolj in bolj. Bolj ko nas silijo v razmnoževanje, v večjem grehu so, kajti če bi brali Katekizem, bi vendarle spoznali, da se Izvirni greh množi z razmnoževanjem.

    Norci, ki ne poznajo duhovnih zakonov Neba mislijo, da bi moral Bog priti dol kot kaznovalec, z ognjem in mečem, in poklati vse grešnike, a to je le pravljičarstvo. Kajti Bog je popolnoma ločen od našega materialnega sveta, ker je popolnoma transcendenten nad njim. S svetom pa upravlja POSREDNO, preko svojih zemeljskih zakonov karme, časa in treh stanj zavesti. Zato nam pušča naše gnuse, da se lahko potem v trpljenju nekaj naučimo od njih. Sam pa OSEBNO posreduje edino le pri Njemu srčno vdanih dušah, in jih OSEBNO vodi Domov.

    Sveta Lucija Fatimska je dejala, da Mati trdi, da ima človek le še dve izbiri: ali je za Gospoda - ali pa za hudiča: vmes ni NOBENE podvariante.

    Zdaj pa gruntam o ljudeh, ki so zavrnili mojo besedo o Živem Bogu, ko sem jih srečal, oziroma so je odlagali v neko daljno prihodnost. Takrat sem bil vedno dobrovoljen, a v srcu smrtno zadet. Kajti ko sem se spomnil Lucijinih besed, sem spoznal, da so RESNIČNE. In kdor je zavrnil jonovo Gospodovo Besedo, služi hudim duhovom. Med njimi je kar nekaj duhovnikov.

    Groza, strahota, katastrofa! Ljubi Gospod usmili se nas, usmili se otrok in nosečnic, usmili se ostarelih in neumnežev! A Tvoja težka veriga že pada, in med njenimi členi je le droben prostor ... Norci pa pravijo, da so to vse le neumnosti strahovalcev. In učijo lažni Evangelij lažnih obljub. Ne vedo, da jim je že zdaj zapisan pekel, četudi jih Gospod še vedno futra z zastonjskimi kosili ob 12h.

    To je Kristusova Beseda. In Božji strah je vame prišel.

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.