- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

torek, 20. februar 2018

45. Kratek tečaj o vodenju države
za volilne kandidate
Česa vsega naši politiki obeh polov ne vedo 
2 od 4

Oče, Gospod Jezus in Lao-Tze
slika: po sliki na spletu

20.2.2018, tor.

Čeprav sem rekel, da je bilo glede politike na našem blogu s prejšnjim zapisom konec, bi danes vseeno dodal nekaj pra-nasvetov, kako se država sploh vodi. Četudi o ničemer nimam pojma in sem neizobražen, je Gospod svojim (indijskim) bhaktam dejal, da kdor Ga nadvse Ljubi, postane ekspert v vsaki stvari, ki se je loti. No, zdaj bom skušal postati nekak strokovnjak za vodenje države za eno uro, potem pa bom to karizmo vrnil nazaj Gospodu, naj jo podeli komu, ki jo je iz srca vreden in bo morda kdaj vodil našo Slovenijo. Kajti Gospod je tisti, ki daje karizme, a jih tudi odjemlje in daje drugim, če jih ne zagrabimo z vso silo in srcem. Zdaj bom torej to znanje zagrabil za eno uro.

Preden začnem koristiti to uro, bi rekel še naslednje: zaradi mojega 'političnega zapisa' in poziva desnici in volivcem, je po etru prišlo kar nekaj poskusov zla, in iz tega podajam diagnozo, da obstajajo hudi duhovi, ki jim nekaj ni pasalo. No, nemara jim tudi moč Gospodovega Imena, ki je Gospod Jezus Kristus, ni pasala, ko jih je doletela, a to je zagotovo v njihovo dobro, kajti vse, kar je od Njega in Njegovih, je le Ljubezen. Tudi ta pisanja so takšna. Je pa simptomatično, če ti pride na zloben obisk duh osebe, za katero moliš že desetletja, in je zato še vedno živa, in je skoraj po čudežu iz bolniške postelje vstala, ne le enkrat, je oživela in se celo po mestu sprehajala. Takim neumnežem pa jasno povem: bodi hvaležen Gospodu, ker vse ostalo je hudo nehvaležno zate. Ne nakoplji si krivde po neumnosti. Saj veš, kdaj se rojeva krivda: ko nekdo nekaj počne brez Ljubezni.

Bistvena pravila uspešnega vodenja države

Najbrž je kar nekaj knjig o tej temi, od kakšnih starih modrecev. Nekateri radi študirajo Sun-tzuja, a to je vojna taktika tistih, ki morajo biti sile reda v državi, pravo vodenje pa jim je še vedno skrito. Tudi po Knjigi Modrosti v Pismu ne bom brskal, ker sem neuk človek, in vsi te modrosti berejo, države pa ne znajo voditi, ko pride čas. Pravo vodenje namreč prihaja od Boga, zato je navidez nevidno in 'motno', a ko si z Njim, je vse lahko in vse razumljivo.

Zadnjič sem se malo pohecal, kako so nekateri starodavni predstavniki naše levice, plus Šarec, mojstri taoizma, katerega del je prav vodenje države v skladu z Nebom. Seveda tega nisem povsem resno mislil, saj levica vseeno na koncu zafura vse, a nekaj jim je pa le treba priznati: ZASE in nekaj svojih, pa so mojstri. So torej male 'države' v državi, ki jim gre dobro ZASE. Kot pa bomo videli, to na makro nivoju ne pelje drugam, kot v kaos.

Preduvod: ker je uspešno vodenje države povsem odvisno od izpolnjevanja teh pravil in s tem samo-spoznanja ter samo-discipline, Lao-tze pa se pri tem nenehno naslanja na besedico TAO, najprej razložimo, kaj Tao sploh je, gledano skozi krščanski Nauk. Takole pravi, vzeto iz raznih verzov:

Tao, ki ga želimo spoznati, ni ravno Tao; Ime, ki Mu ga lahko nadenemo, ni Njegovo pravo Ime. Brezimen je, a je izvor vsega vesoljstva; z Imenom pa predstavlja Mati vsega živega. Je kot posoda, katere uporaba je neizčrpna, On otopi vse konice, razveže vse vozle, v Luči spaja vse, in združuje ves prah sveta. O, kako je globok, in zdi se, da traja že od vekomaj! Najbrž je prednik pol-bogov.

Nebeška Dobrota je kakor voda: k vsem se nagiba, a z nikomer ne tekmuje.

Tega je še veliko, a že zdaj lahko ugotovimo, da je bil Tao za Lao-tzeja isto, kar je za kristjana Bog Oče. Dojemal ga je kot kristjani: ni Ga videl, je pa čutil Njegovo nenehno nevidno in nežno ter učinkovito delovanje v ozadju. Zato se je naučil, kako delovati skupaj z Očetovim delovanjem. Rezultat je POSEBEN KARAKTER takih ljudi, ki uskladijo svojo voljo z Božjo. Toliko kristjanom, ki tole berete, da ne boste spet začeli s tisto mantro iz teološkega faksa, ki je kot kakšna kvazi-čarobna paličica, urok proti vsemu, česar ne razumejo: ''New age, new age …'' He he, celo stvari, tisočletja starejše od Kristusovega rojstva, imenujejo za 'njuejdž', in najbrž bi tudi z Lao-tzejem tako storili, če vam ne povem: živel je v šestem stoletju pred Kristusom, zagotovo pa je zapisal Znanje, ki je bilo tisočletja starejše od njega. In to je Znanje, kako živeti z Bogom skupaj in tudi voditi državo.

Kot pa bom dokazal kasneje, je celo napovedal Jezusa Kristusa.

Pa začnimo s pravili vodenja države. In seveda tudi fabrike, občine ali kmetije. Lao-tze:

1. Bolje je odbiti, kakor sprejeti v roke, vrč, poln vode. Meč, ki se nenehno brusi, otopi. V zakladnico polno zlata ne more stopiti nihče, da bi jo čuval. Zato: kdor se z bogastvom in slavo napihuje, nase kliče zlo. Nebeški zakon pa je drugačen: ''Ko svoje delo opraviš, se umakni.''

Kot vidimo, današnji politiki sveta živijo ravno obratno: grabijo, kolikor je le mogoče, in se napihujejo, kako zelo so nenadomestljivi. Za svoja dela zahtevajo velike nagrade in slavo. Zaradi tega nase kličejo zlo, s tem pa tudi na državo. Pa poglejmo, kako vlada vzoren vladar, ki je v njem Tao, Bog torej:

2. Vzornega vladarja narod sploh ne pozna. Njega nasledi tisti, ki ga spoštujejo in hvalijo. Potem pride tretji, ki se ga bojijo, in četrti, ki bi mu radi glavo odstranili.

Če vladar ne verjame ljudstvu, tudi ljudstvo ne bo verjelo njemu.

Vzoren vladar je poln molka in razuma; on tiho izpolni svojo dolžnost ter opravi svoje posle, narod pa reče: ''To je moj uspeh!''

Prvi vladar zgoraj vodi državo v skladu z Nebom: vse stori, a nič ne terja zase, in narod reče: ''Dobro smo opravili posel!'' Drugi vladar je dober in pravičen, zato ga hvalijo, a ker je takšna posvetna 'dobrota v sebi grda', (kar bi lahko zelo obširno utemeljili, z verzi in celo primeri papeževanja), je končni rezultat bolj slab kot ne. Tretji omenjeni vladar vlada z razumom in znanjem, zato se ga ljudje bojijo. Četrti pa vlada z zvitostjo in lastnim okoriščanjem, zato ga narod želi ubiti. Bistvena lastnost voditeljev je torej:

3. Bodi preprost in naraven, odvrzi pohlep in sebične želje zatri.

To so Božje lastnosti, in tak je bil naš Gospod, ko je kot človek živel med nami. Še nekaj teh lastnosti:

4. Kdor se UVIJE, ostane cel; kdor se PRIPOGNE, bo izravnan; kdor je prazen, bo izpolnjen; kdor je iztrošen, bo obnovljen; kdor malo ve, bo poln Znanja; in kdor veliko ve, se bo na ognju dvomov pražil. Zato se moder človek ne slači, da bi sijal; ne hvali se in s tem ne vsiljuje; z nikomer ne tekmuje, zato mu nihče ne more biti tekmec. On ohranja svojo popolnost po načelu: ''Kdor se pripogne, bo ostal cel.''

Zdaj pa poglejmo naše voditelje: ne pripognejo se nikomur in ničemur, le g. Pahor kdaj izvede 3,5 centimetrski priklon, ki pa je bolj UPIRANJE, kot priklon. V koaliciji se ne priklanjajo drug drugemu, v opoziciji se ne priklanjajo drug drugemu, in današnja koalicija v vseh 4h letih menda ni sprejela nobenega amandmaja opozicije, kaj šele zakona! Seveda lahko med takimi norci vlada le nenehno sovraštvo in zavist, skrita pred kamerami. Slovenija je država političnih egov, v hrbet trdih kot ploh. Veliko govorijo, Lao-tze pa pravi:

5. Govorjenje je le redko podobno naravi Neba; kajti kdor ve, ne zboruje, in kdor zboruje, je neveden.

Resnične besede niso ugodne, ugodne besede pa niso resnične; človek vrline ni spreten govornik, in spreten govornik ni vrl človek. Modrec ni vseznalec in vseznalec ni moder človek.

Že smo enkrat opisali glavno skrivnost Boga, Božjih duš in tudi magije, mask in hudiča: delujejo v tišini. Za hudiča je celo rečeno, da ''ukazuje z molkom''. Molk je torej MOČ URESNIČENJA ŽELJA, a če so te sebične, so hudičeve, kadar pa so nesebične, so Božje. Voditelj mora torej najprej SEBE spremeniti, ne pa ves čas na druge kazati. Lao-tze:

6. Kdor se na vrhove svojih prstov dvigne, ne bo dolgo stal. Kdor z dolgim korakom gazi, ne bo daleč po stezi koracal. Kdor se razkrije, bleščal ne bo. Kdor se hvali, zavladal ne bo. Kogar zanos prevzema, ne more postati voditelj.

Kajti za Tao so takšni načini enaki odpadkom in tumorjem, ker so ogabni vsem. Kdor Zakon Neba spozna, svojega doma ne zida na tak način in vanj takšnih ne sprejema.

Zdaj pa poglejmo naše kandidate za volitve: hvalijo se, da bodo sprejemali domala kogarkoli; v zanosu govorijo neverjetne stvari; hvalijo se; napenjajo se in grozijo in veliko obljubljajo: a od njih bo izbran tisti, ki je bolj tiho in negiben, silo pa ima v ozadju. Ti pa so večkrat naša levica kot desnica. Danes se kaže predvsem eden tak; pripogiba se, da bi preživel, nejasen je, nekonflikten navzven, malo je tudi veren, upogljiv silam ozadja, ne gre prvi v napad; zato resnično, resnično povem vam, lahko ste v bojazni, da ga Nebo podpira.

Gremo naprej. Lao-tze:

7. Dobro hoditi pomeni hoditi brez da puščaš gaz in sledove za seboj. Dobro govoriti pomeni, da se ne izpostavljaš zablodam in ne prikličeš graje nase. Računati dobro pomeni računati, brez da se zanašaš na trike in okoriščanje.

Moder človek je vedno pripravljen pomagati ljudem in nikogar ne zavrača; je učitelj slabim ljudem, medtem ko je slab človek dobroti le surova stvar, ker je zataval, navkljub svojemu razumu. V tem je tajna modrosti; misli na Tao!

Pa poglejmo zdajšnje voditelje: niso dobri učitelji; zavračajo Nauk, Cerkev, Boga in Božje ljudi; ne pomagajo ubogim, ampak sebi ogromne prihodke in dodatke na strahotno pripravljenost in potne stroške prištevajo; za seboj puščajo upostošenja, ne le gaz; govorijo tako, da se jim vse bolj še otroci smejijo; računajo le na svoj dobiček in nenehno so zvijačni. Je to vodenje države v skladu z Nebom? Imajo um nenehno pri Gospodu? Nimajo, zato je svet pred tretjo svetovno vojno in Slovenija ima pet vojakov in deset-tisoče birokratov, sto-tisoče revežev, in mladina ji beži v svet - a le kam naj gre?? Kaj torej delajo narobe? Lao-tze:

8. Kdor kani obdelati svet, vidim, ne bo mu uspelo. Ker svet je kot duhovna vaza, in ni ga moč obdelovati (po svojih zamislih). Kdor to želi, razbije vazo, in kdor jo želi zadržati, jo bo izgubil.

Kajti: od bitij vseh nekatera naprej korakajo, druga jih sledijo: trenutek pred tem lahkotno dihajo, a že hip kasneje sopejo in bledijo; trenutek prej so bili vsi krepostni, hip kasneje padajo nemočni.

Zakaj je to tako? Ker se Tao-ja ne držijo, ker ne sesajo pri Materi. Da ne bomo predolgi, naštejmo bistvene lastnosti modrih ljudi, da so lahko dobri voditelji države:

9. Kdor se zna omejiti, bo imel vedno vsega na pretek.

Ustvarjati, a si ne prisvajati; delovati, a ne pričakovati zase; voditi, a ne prisiljevati, to je božanska vrlina.

Obleči se v vezene halje; se opasati z morilskim mečem; se hudo najesti in napiti; si dobrine nagrabiti: vse to pa je resnična laž in kraja, ki ne spoštuje Neba.

Bitja, ki nasprotujejo Tau, mlada umirajo, in zelena.

ČE DVA ŽELITA DOSEČI ISTI CILJ, SE MORA MOČNEJŠI IN VEČJI PRED MANJŠIM PRIKLONITI.

Kdor z Ljubeznijo napada, zmago slavi, kdor se z Ljubeznijo brani, bo neranljiv, kajti Nebo mu pomaga in ga z Ljubeznijo ščiti.
  
Ker: resnični vojskovodja ni bojevit; resnični bojevnik ni srdit; resnični zmagovalec ne napoveduje vojne in resnični vodja ljudi se drži izpod njih.

Stari vojskovodje so dejali: ''Ne upam se začeti prvi, raje bom čakal. Ne upam se niti za en pedenj premakniti, raje se bom umaknil.'' Temu se reče 'napredovati brez premikanja', zadržati s prekrižanimi rokami, brez sulic postaviti zasedo; zoperstaviti se golorok.

Ni večje katastrofe kot sovražnika podcenjevati, ker to je enako izgubi vsega, kar imaš. 

Kadar se srečata dve enako močni strani, BO ZMAGALA TISTA, KI ZARADI VOJNE JOKA. 

Zakaj? Ker kjer vojske taborijo, tam še trava ne raste.

Božja Moč popuščanja in priklanjanja je v teh izbranih vrsticah lepo opisana. Poglejmo, kako je Lao-tze napovedal Kristusovo zmago celih 600 let pred Njegovim prihodom, čeprav je bil Kitajec, in ni mogel brati starozaveznih prerokov, ki so napovedovali enako:

Na svetu ni ničesar mehkejšega in šibkejšega od vode, a ni ji para, ko udari na surovost in silo - tedaj je ne more zamenjati nič drugega.

Mehkoba premaguje silo, zato obstaja razlog za nežnost ravno v surovosti. To vedo vsi, a vsi od tega Znanja beže.

Moder človek zatorej reče: ''Kdor nase umazanijo cesarstva sprejema, bo gospodar njiv in žetve; kdor nase sprejema težke grehe kraljestva, ta bo car carjev na veke.''

Te neverjetne besede se resnične zdijo.

Je to 'njuejdž', bučmani teološki? Ni bil Jezus ponižno Jagnje, ki je nase sprejelo grehe našega kraljestva, Zemlje? In je ravno z mehkobo in ponižnostjo zmagal, in Nauk se je razširil povsod. Zato je Car carjev, je Kralj kraljev in je Gospod gospodov! Aleluja, aleluja, juhuhuuuuu!! In Lao-tze, ki Očeta kot Tao imenuje, kadar Oče daje, pa Ga imenuje Mati, je celo Jezusa poznal!! Ker Jezus je že od začetka sveta in mnogi so Ga poznali, v mnogih kulturah, že tisoče let pred kristjani.

No, malo me je zaneslo, od Ljubezni.

Končni recept uspešnega vodenja

Končajmo z edinim receptom vodenja države, ki je delotvoren in uspešen. Govori Bog Oče, skozi usta Lao-tzeja:  

Država se upravlja tako, kot se peče mala riba.

Ko se nad svetom bdi s pomočjo Neba,
takrat so sence pokojnikov brez moči,
in hudi duhovi ne morejo škoditi ljudem.
In ne le duhovi, da ne morejo biti zli,
tudi vladajoči ne morejo škoditi ljudstvu.

Ker ko se vladajoči in ljudstvo ne prepirajo,
jih je prav lahko blagoslavljati.

Razlaga: če pečemo majhne ribe, in jih pri tem nenehno obračamo, zelo hitro razpadejo v kašo. Zdaj pa poglejmo našo Slovenijo: birokracija je kot rakasta zver nad ljudstvom, in še vedno več in več je predpisov in kazni, ter novih in novih zakonov in določil. Ker zadnjih 70 let večino časa vladajo levičarji, JE TO NJIHOVO MASLO. To je peklenski recept za vladanje: govoričijo o dobroti, a stiskajo narod do nezavesti. Zato je toliko psihičnih bolezni, alkohola, bega v tujino, samomorov, revščine in laži. In ljudje gredo na ulice, skupaj s sindikati, in vpijejo, skupaj s predstavniki levice (!!!), proti vladajočim, ki so levica. Norost je torej popolna: zdravstvo je v razpadu in vojska izgineva, policija je strgana in otroke kradejo iz družin. Matere ubijajo svoje nerojene otroke in prave moške se zatira. Vse manj se plodimo in zato je vse več prišlekov, ki se jim gnusi naša kultura in vera, paše pa jim naša zemlja, imetje in mlade ženske. Vse to je posledica nesprejetja Očeta, nesprejetja Boga. Zato hudi duhovi 'harajo' v telesih ljudi in voditeljev, zato neodrešeni duhovi prednikov ukazujejo nove zlobe, zato so vladajoči v škodo ljudstvu.

Edini nekoliko primeren zgled lahko zadnje čase vidimo v naši, Slovenski Cerkvi, ki ni enaka recimo hrvaški, ker so naši škofje v veliki meri takšni, kot si Gospod zamišlja in je Lao-tze opisal. Imajo kar nekaj Tao-ja v sebi, in napredujejo s potrpežljivostjo ter ponižnostjo, ponižnostjo tudi pred neumnim svetom.

Kaj pa naša desnica? Ima te atribute mehkobe, ki je zmagovalna, mehkobe, ki je najmočnejša in najudarnejša od vseh sil vesolja? Hmmm, ni kaj dosti videti, že desetletja pa opažam, na lokalni ravni, manjše voditelje, ki so po svoji naravi levičarji, da so znali voditi svoje okraje deloma na Tao-način, kar me čudi, a je resnica. Nikakor pa jim tega ne uspe na državni ravni, kjer se ti lokalci srečajo in udarijo med seboj, v zavisti, in vse skupaj postane kot pesjak, kadar je hrane bolj malo.

Kdo nas lahko tega stanja reši? Samo tisti, ki se pri Materi dojijo.

To je Očetov Evangelij za voditelje ljudstva. Če bodo poslušni, bodo blagrovani, in če bodo neposlušni, jim bo trikrat krivda naložena, kajti komur je veliko dano, se od njega veliko zahteva, je povedal Jezus Gospod.

No, pa amen. In srečno Slovenija. 





8 komentarjev:

  1. Izjemen zapis, hvala Jona, to je tudi dokaz, da Bog podpira in mu je mar za trpeče duše, ko tudi preko drugih ljudi pomaga, da se narod vodi v pravo smer.

    Tale šepet pa je bil zalogaj, ki pa, vsaj meni, poraja nova vprašanja. Odkrito povem, da še marsikaj mi ni jasno. Na določenih zapisih sem uzrla svoj modus operandi; veliko razmišljanja in še dosti govorjenja. Kar je beg, da se manj deluje.

    Te dni sem pogledala zadnji intervju z duhovno razcvetajočim se škofom dr. Štumpfom, ki ga je vodil dr. Možina. Bilo je veliko modrostnega govorjenja o zgodovini, o kulturnem in občestvenem povezovanju, podhranjena pa so nam ostala ušesa glede Nauka, ravno za pikico smo slišali ime Rešenika Jezus Kristus. Ko pa sem prebrala še tale šepet, sem si razlagala, da je to v skladu s Tao-jem Slovenske Cerkve, da preživi, da ne razburka in preveč ne peni morskih valov. A obstaja občutek, da je glavno poslanstvo, povezano tudi z omenjeno pastoralno prenovo, ostalo preveč v senci. Hmm, verjetno se motim.

    Prihaja pa vprašanje ob vsem tem, kdaj in kako pa povedati besede Resnice? Kdaj se vse preveč zaziblje v eno preživetveno delovanje in kdaj gredo stvari preveč na rob? To je izjemna umetnost, je Tao.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki še druga Znanja poznajo, da se glavna Naloga za Gospoda lahko vrši. V priklonu pred Vami, lidija.


    OdgovoriIzbriši
  2. Prvi del:

    Živjo Lidija! Si začela malo raziskovati, gruntati. To je zelo dobro, kajti tudi tako se kali duša.

    Tudi sam sem pogledal intervju škofa Štumfa, in prav si zaznala, da je bil delno še vedno v stari pozi, četudi v duši ni več tak, in upam da le še napreduje. Kaj je stara poza katoliških govorcev, ko je intervju ali se z njimi pogovarjaš? Strahotna potrata časa in zamegljevanje: npr. da bi kakega višjega klerika mimogrede vprašal, kako je kaj na Štajerskem, ker od tam prihaja. Odgovor bi se začel: "Hja, veste, moj prapraded je prišel iz Primorske. Tam je bilo nekoč ....."Potem preidejo na praprababico, ki je prišla s Slovenske Koroške, kako sta se srečala in kje, pa vojne, otroci, naslednja generacija, sprememba režimov ... Obup! Nikoli ne moreš priti do Jezusa Gospoda, ki je Kristus, kaj šele do bhaktija do Njega in z Njim. Zato jih ne vprašaj nič o tem, a ne bo pomagalo: samo bodo začeli, ali pa vprašajo: "Pusti zdaj to, kako je kaj tvoje sorodstvo?" To jim je torej ŠČIT: zaupljivi pogovori o stvareh, o katerih vedo največ. Seveda pa to nima NOBENE veze s služenjem Gospodu z Ljubeznijo in s tem edinstvenim in unikatnim Naukom.

    'I tako prolaze dani, na Zemlji što su ti dani ...'

    Je pa res, kot ugotavljaš, da so ljudje, ki imajo nekaj 'čaja v sebi', kot pravijo Kitajci (mi pa imamo vino), torej Tao, megleni na prvi pogled, kajti mehka sila v ozadju gore premika, ne pa pest ali jezik. Lao-tze je samo pojasnil, kako sodelovati s to mehko Silo, ki je Oče.

    Ogledal sem si nastop še ne parlamentarnih strank, in glej, dva dni nazaj sem spraševal, kje je Primc, kje je Kangler, kje so združeni tadesni, in neverjetno: zdaj sta tu. Če si ogledate ta pogovor, boste videli vse, kar smo tukaj pisali za nujno:

    - desnica se nekaj združuje,
    - Tao je demonstriral neznanec, predstavnik Šarca,
    - ostrina Požarja pa ne obeta podpore Neba.

    Sicer sem sam po karakterju bolj odziven, hiter in raziskovalen, tudi morda bojevit, vendar mora biti v človeku tudi nekaj globljega, tišjega, stabilnega, mirnega, potrpežljivega, razumevajočega in spravljivega. To pa je Tao, oziroma naše Bistvo. Kdor razume Tao, razume 'delovanje brez zunanjega delovanja', če imaš v sebi ta mir, to stabilnost, ta nebeški ocean.

    Kot vidimo v oddaji, je tudi Šarčev predstavnik taka meglena pojava, še govori slabo, a to je navidezno, kadar je v ozadju sila, ki je pripravljena na kompromise. Seveda gre vsem, ki smo na krščanstvo cepljeni, to na živce, ker kristjani smo na visoki elektriki nenehno, zato pa smo vedno tepeni in svet pozablja na Nauk.

    Umetnost vladanja je povsem drugačna: je kot velika jeklena krogla, ki je ne moreš kar sem in tja valiti, ampak se vali bolj počasi, kadar pa se, je to polno sile. Takšna je v svojem Bistvu Cerkev, zato bo živela do konca sveta, kot je obljubljeno, čeprav je na njeni površini občasno kup mladostniških mozoljev in vihravosti, ali pa neumnosti in krutosti.

    Ne se torej čuditi, kristjani in desni, če Nebo večkrat podpre levake, ki so na površini brezbožni, od znotraj pa imajo nekaj genetike Tao-ja. Njihov problem je KASNEJE: ker nimajo utrjenih Božjih zapovedi, jih visoki položaji ujamejo v hudičeve skušnjave, v tem je njihov problem, in takrat svoje bistvo zamenjajo z zlom, ki se začne z lažjo in krajo, kar je bistven karakter levice. Oddaja:

    http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174521460

    OdgovoriIzbriši
  3. Drugi del:

    Sprašuješ: "Prihaja pa vprašanje ob vsem tem, kdaj in kako pa povedati besede Resnice? Kdaj se vse preveč zaziblje v eno preživetveno delovanje in kdaj gredo stvari preveč na rob? To je izjemna umetnost, je Tao."

    Res, Tao je nekaj izven človeškega dobrega in zla. V njem je sicer dobro, a to je Božje Dobro. Po človeško gledano, pa je Oče v Stari zavezi en kolerik, ker je dokaj krut z demonskimi ljudmi; če pa gledaš skozi Tao, je to Ljubezen, ker Oče je le Ljubezen, karkoli že počne z nami oz. nam dovoli. On dovoli in mi lahko počnemo kar hočemo, tako je dober, da bi se nečesa naučili, četudi na trd način. NI PA BOG POTEM ODGOVOREN ZA POSLEDICE NAŠIH NEUMNIH ŽELJA!! Posledice so na nas.

    Kdor pa je s Tao-m, nima posledic, ker je z Božjo voljo v skladu. Res, težko Ga je doumeti, Tao, a lahko Ga je živeti, če si pravi.

    Še vedno odgovarjam na tvoje vprašanje. Lao-tze v Očetovem Imenu napiše:

    Lepoto vsakdo za lepo smatra,
    in ravno v tem je grdota njena;
    dobroto vsakdo za dobro ceni,
    ravno v tem je zloba njena.

    Enako je s pravičnostjo. Našega dobrega papeža vsakdo za dobrega ocenjuje, ker on dobroto ceni in pravičnost, a ravno zaradi tega je na Zemlji ravno zdaj desetine vojn in Cerkev na nek način 'razpada' in greh se množi. Zato smo v tekstu napisali, da voditelj, ki je pravičnik, in ga imajo ljudje zelo radi, državo kmalu na 'kant' pripelje. Ker deluje le na POVRŠINI. Tao, Očetov Tao je drugačen:

    Ne maha pred ljudmi in ne objema jih vsevprek, ne grozi in ne obljublja preveč, in raje miruje kot skače, kajti miruješ lahko doooolgo, skačeš pa le pet minut. Takšen karakter, KI PA ZAUPA V TAO, v Očeta, s tem navideznim mirovanjem in 'ne-delovanjem':

    DOPUŠČA BOGU, DA SODELUJE Z NAMI, pa tudi Bogu v ljudeh, ker jih ne stiska preveč.

    Posledica je blaginja, kjer vsakdo sodeluje, a nihče ne skače in na prstih ne stoji, ker to je le nekaj minut možno. In takšne ljudi Nebo in ljudstvo na prestol zvlečejo.

    Vse to je izven mojega karakterja, in mnogokrat sem preveč pritiskal, ker sem se bal, da sicer Bog ne bo sodeloval. Pa ni bilo najboljše. Ko pa se je šlo zares, ko so bili usodni časi, pa sem se vedno potopil v globine Zaupanja in Miru, in takrat so se stvari vedno ugodno rešile - za vse, ne le zame. To sem dobil po genetiki, to je prirojeno: na površini nervozen rod, v sebi pa miren in preudaren. Se pa te stvari dajo tudi naučiti, če si pod senco takega človeka.

    A kako vedeti, kdaj govoriti o Gospodu in besedo Resnice? Obstajata dva načina:

    1. Prvi je kot sem bral glede paliative: z umirajočim, ki vse življenje ni razmišljal o smislu življenja in morda o Bogu, tudi na koncu ne boš mogel o tem govoriti. Daš mu tisti morfij in to je to, pa moliš lahko zanj. Če pa je odprt za pogovor, se skoncentriraš na to Temo. Enako je z ljudmi na splošno: govori, če je le kakšna priložnost. Kadar je vsaj drobec priložnosti!

    2. Če pa si res Božja duša, boš o Resnici govoril vedno in povsod, vsaj malo. Le če si izrecno zavrnjen, odnehaš. A ta stopnja je le za resnične duše, le oni bodo zaščiteni, če pa si na-pol, bo ta varianta precej slaba za 'pridigarja'.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tretji del:

    Zadnjič sta se mimo peljala policaj in blond mlada policajka, vsi so se nekaj nasmihali, pa sem rekel, da je to sumljivo. Kimali so, možakarji. Rekel sem, da je to kot da bi župnik v zakristijo povabil kakšno brhko pevko s kora, da bosta kaj uredila. Strinjali so se, eden pa drugemu reče: "Vidiš, ko ti bo ženska začela Sveto pismo brati, pa le pazi!"

    Hudič, kaj sem zakuhal! To ni bil Tao, to je bila površinska pravičnost, ki pa je le hudemu duhu dopustila, da je usekal. Moj namen pridiganja čistosti je bil poražen. Potem smo se razšli. Čez čas vidim humorista in grem k njemu. Rekel sem mu, da sem Gospoda prosil, naj mu oprosti, ker je branje sv. Pisma zamešal s kurbarijo. In da mu je Gospod oprostil, ker sem ga jaz na greh navedel, v svoji pridigarski vnemi. Smejal se je: "Če je pa res." No, vztrajal sem, da je na koncu priznal in prikimal, da je razlika med ... in branjem Svetega pisma, ker vso Sveto pismo govori proti ...

    Tao je bil torej odsoten, ko sem se tam pohecal, bil pa je prisoten kasneje, ko sem diplomatsko in prijateljsko izpolnil svoj prvotni namen.

    Prav imaš, če Oče ni trdno v tebi, je problem, kdaj in kaj govoriti, zato Tao predlaga raje tišino. In glej ga vrabca: take radi volijo Slovenci, ker se kot dober župnik obnašajo. Torej to ni stvar le pravičnosti in borbenosti, ampak nečesa globljega. In le takšni lahko spreminjajo svet NA BOLJE.

    Seveda pa je povsem drugačen rezultat, kadar zvijačni ljudje naštudiralo 'Tao pozo' in zgoljufajo neumno ljudstvo, kajti potem neizogibno sledi razpad države, kulture, gospodarstva, zdravstva in duš. Gospod nas reši tega!

    Aleluja! Pa lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  5. O, kakšen odgovor, po Duhu in v kompletu. Sem ga večkrat prebrala, pri tretjem delu pa se tudi malo nasmejala, čeprav je bila situacija resna, a razplet je imel poanto in dober konec.

    Pogledala sem si predstavitev neparlamentarnih strank in to z veseljem v študioznem duhu, ker sem jih spremljala skozi principe taoizma. Kaj vse se da razpoznati pri predstavnikih, če se gre čez točke predstavljene v šepetu in nekaj namigov v današnjem odgovoru.

    Všeč mi je bilo tudi, kako je Primc dobrohotno opomnil Požarja, da ne skače v besedo in se nauči kulture v strankarskih TV snidenjih. Tako mu je brusil ostrino in tudi rahlo neotesanost. Kar je Božjega, deluje v smeri plemenitenja in zorenja.

    Ideja o združevanju desnih je v etru! Ker je to Božja volja, jih tudi Gospod podpira. Naj se ljudem še oko za to odpira. Da ne bodo samo trdo garali in gledali v tla polni skrbi, ko bodo iz služb hiteli. To je bil prizor, ki sem ga danes opazovala čakajoč na semaforju. In kar en obup, nesmisel je obvisel v zraku ob tem. Urejeni ljudje, napomedenani, torbice, rokavičke, ornk plašči, sedaj domov hitijo. Malo dneva je še ostalo, obveznosti, mnoge družinske zadeve, potem pa noč in nekaterim nje minljive radosti. Zjutraj pa jovo na novo … Sveti pa so zapisali, da je napredek človeške civilizacije človeka zaposlil z delom osla.

    Brez duhovne omike se človeku slabo piše in delež za v pravo smer se prida tudi na volitvah! Hvaljen Jezus in Njegovi, ki vse kotičke stvarstva napolnjujejo z Njegovo slavo. V priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  6. Prav poveš, pravzaprav je naša civilizacija še slabša od civilizacije oslov in svinj, saj ti niso tako kruti do sebe, kot smo ljudje eden do drugega, ker nimamo nobene duhovne omike. Naša civilizacija je z Božjega stališča civilizacija demonov. Žal je to tako, a Gospod Jezus je ravno v tak svet prišel reševat poslušne duše, in kaj nam drugega preostane, kot da vsak zase izpolnimo svoje delo Zanj, preden bomo izvoljeni Domov.

    Na TV sem včeraj naletel na govor Janeza Janše, vzel sem si čas in ga poslušal. Dobro je povedal, ni kaj, le svežine manjka, kar je težko doseči po vseh teh bitkah. Pravi mož je, vseeno pa manjka nekaj:

    KJE JE FOTKA IN PRISPEVEK, IN VEČ NJIH, KO SE JANŠA, PRIMC, KANGLER, LAHKO TUDI POŽAR, ČE MU NI PREHUDO, PA ŠE KDO DRUG, DRUŽIJO in natančno predstavljajo svoj SKUPNI okvirni program, da jih bomo lahko volili v bloku, skupaj, in bili mirni. To MANJKA, brez tega NI PREPRIČLJIVOSTI, brez tega je računanje na povolilne koalicije kot da bi boksar računal na 'srečni udarec'.

    Samuraji so rekli: Računati na srečo v borbi pomeni, da si že daaaaavno mrtev.

    Morda boš imel enkrat ali dvakrat srečo, potem pa boš ad acta.

    Sem pa nekaj odkril letos pri sebi: moj volilni glas je postal strahotno dragocen, nikoli več ga ne bom le revčkom namenjal, da "ne bodo žalostni, ker bodo itak izgubili". Dobil sem občutek, da je moj volilni glas postal kot tiste device, ki na spletu za velik denar ponujajo svojo nedolžnost najboljšemu ponudniku. No, ker nisem k...., bom volil le tiste, za katere bom prepričan, da lahko sestavijo koalicijo in rešijo državo, teh pa do sedaj NE VIDIM, ker je ena stranka, oziroma pol ducata desnih strank-solerjev - ena sama UTOPIJA.

    Zatorej, desnica: skupaj kot sta Primc in Kangler nastopila. Ja, ja, vem: SDS in NSi so za kaj takega previsoki, to je ta beton Gorenakov in visoke parlamentarne elite?

    A zakaj se Jezusov bhakta ukvarja s politiko? Ker ga silijo na volitve, in ker si želim boljše okolje za otroke in njih otroke, da bo taka klima, da bodo radi tukaj živeli in Božji Nauk vpijali.

    Zdaj pa je tako, kot sem se spomnil enega stiha iz preteklosti, in ga zgoraj napisal, zdaj pa sem poiskal besedilo, sicer je hrvaško, a to je to, časi so isti:

    Drago Mlinarec - I tako prolaze dani

    U gradove dođoh za vrijeme buna,
    u njima je vladala glad.
    Posvuda mnoštvo, nered, pobuna...
    Lopov na vlasti,
    izdajnik, gad...

    I tako prolaze dani,
    na zemlji što su mi dani...

    Ljubav je kratka, i ne znači mnogo,
    dok jedem, spavam i brojim sate,
    sve što mi smeta - odgurnem nogom,
    pucnjave sanjam i atentate...

    I tako prolaze dani,
    na zemlji što su mi dani...

    U gradove dođoh, prljava legla,
    da krvniku ugrozim vlast,
    što manje riječi, revolver u njedra,
    da me ne oda vlastiti glas!

    I tako prolaze dani,
    na zemlji što su mi dani...

    Sile su slabe, cilj u daljini,
    lomača, lanci i oganj u noći
    u ovoj magli, močvari, tmini,
    padaju silni, padaju moćni..

    I tako prolaze dani,
    na zemlji što su mi dani...

    Neka obupna pesem vstaje proti bandi?

    Kdor pa ima Gospoda v sebi, je rešen te teme sveta, in ZATO se oglašam, da bo klima, da bi lahko tudi zanamci slavili Gospoda. Aleluja! Janša je omenjal bolj polno himno, ne le eno kitico. Če kdo ne razume: BOGA, Gospoda je tam veliki Prešeren omenjal!! Slava Prešernu na Zemlji in v nebesih, saj kdor Gospoda poje, svojo dušo lepo dela in Mir ga pride objemat.

    Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  7. Hmmm, mar sem revolucionarno pesem zgoraj prilimal? Ta bi bila pa dobra! Kakorkoli, današnji čas je domala enak, in to je žal to.

    SKUPAJ torej, poštena desnica, to je vaja za SKUPAJ z Božjim svetom. Kje so gasilske slike vseh, pod istim šotorom? Brez tega nas bo stotisoče raje doma ostalo, škoda tistih 20-ih minut, pa še preoblačenje ...

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.