- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

ponedeljek, 24. september 2018

Kratka obvestila

Čeprav je blog zaključen, bom kdaj dodal kakšna sporočila, v upanju, da vam koristijo pri iskanju Živega Gospoda. 

Relikvija svete Favstine Kowalske

1. september 2019

To je je ZADNJE obvestilo na tem blogu, odslej se vidimo na novem, kjer dobite knjigo, ki bo na razpolago v nekaj dneh. Hvala ker iščete Gospoda, ker le tako vas bo Jezus Gospod z veseljem našel - in takrat se začne Novo Novo Življenje!! Link: 


6.7.2019. Poletje.

Pozdravljeni vsi skupaj! Še vedno je okoli 1000 ogledov mesečno vseh treh blogov skupaj, in to me preseneča ter veseli, kajti dr. Janez Rugelj je dejal, da so največ vredni tisti nevidni sledilci, ki v ozadju stvari dobro preštudirajo, da se jim vtisnejo v duše in telesa. 

Sporočam, da je knjiga o Ljubezni Favstine Kowalske Najsvetejše do Jezusa Gospoda počasi v zadnji fazi pred objavo. Rokopis bere še nekaj ljudi, da bodo podali oceno, še malo se brusi tekst ... Dobra knjiga je, veselje! Na tem mestu, v tem blogu, bom objavil nov blog in link, od koder si boste lahko knjigo zložili na svoj računalnik, v pdf. obliki. Potem pa le berite, printajte, linkajte še drugim. Le vsebine se ne sme spreminjati. 

Istočasno bo šla knjiga tudi v tisk, računam na več manjših naklad po 5000 kosov, v naslednjem desetletju, ko bo Bog dal denar. Delila se bo BREZPLAČNO. Nekako sem si želel tisk in raznos prepustiti kakšni katoliški založbi, a mi izkušnje govorijo, da bodo tiskali morda le 300 izvodov, ter si pridržali avtorske pravice. Poleg tega bodo zahtevali nihil obstat, cenzorsko potrdilo, da je knjiga v skladu s katoliškim Naukom. Tega sicer ne zahtevajo za množico knjig sumljive duhovne vrednosti, ki vsakodnevno izhajajo pri njih. Z nihil obstatom (in menda je še eden, imenovan imprimatur) pa je takole: neseš k enemu, recimo škofu, pa te pošlje k cenzorju, ta reče, da je že prestar in te pošlje k mlajšemu, tam pa lahko čakaš leta dolgo, "ker niste edini na čakanju. Gospod ima čas." Pa sem prav Gospodu potožil glede tega, in me je potolažil: "Ti kar nadaljuj, pomagal ti bom!" 

Bi pa vseeno prosil kakšnega 'nevidnega sledilca' iz kurije in klergije, da mi, ko prebere zastonjsko knjigo, pri kakšnem cenjenem cenzorju zrihta ta žig pravičnosti, najbolje kar oba, in mi ju pošlje po mailu, ki bo objavljen. To mu bo v veliko Božje olajšanje. 

Kakorkoli, ta bednež od avtorja knjige bo svoje delo opravil, ostalo pa naj dodata Gospod in sveta Favstinka, kolikor in kakor želita. Mislim, da bi knjiga morala biti objavljena do konca avgusta, lahko celo prej, a so nujni sodelavci vmes na dopustu. 

Gospod je najprej v srcu. Če Ga tam ni, Ga ni nikjer drugje. V srcu pa je le, če v njem ni preveč razne navlake in posvetnih "ljubezni". Kajti naš Gospod nas tako zelo Ljubi, da je imenovan 'Ljubosumni Bog'. Ker le, če je On na prvem mestu, je naša duša lahko v Miru in je rešena za večno. Vse drugo je kr'neki, mešetarstvo. 

Aleluja!

PS: rad bi napisal še kakšno knjigo, ki bo pokrila tisto, kar je modernizirana Cerkev odvrgla in spregledala, posledica česar so masovni odhodi "vernih" duš iz cerkva in v najnižje predele vic. Bog daj srečo!


28.4.2019. Pomlad.

Tole dodajam popoldne, k spodnjemu jutranjemu tekstu: 

možak je šel na današnjo Belo nedeljo, nedeljo Božjega Usmiljenja, k maši v Dobrepolje, da bi se dobro spovedal in obhajal, kot je Gospod za ta sveti dan obljubil Favstini, A JE NALETEL NA MAŠO BREZ SPOVEDI IN BREZ ENE SAME BESEDE O TEJ NEDELJI IN O SVETI FAVSTINI IN O MOČI TE NEDELJE. Župnik jih je povabil le k "veselemu praznovanju" (česa neki, Dneva boja proti okupatorju?) ali nekaj podobnega. Takšna je naša Cerkev, še vedno pretežno demonska, uporna Gospodu in samovoljna.  Naj se ne čudi, če se cerkve praznijo, mladina beži v tujino, ljudje pa že desetletja volijo post-komuniste. In niti enega svetnika nimamo Slovenci, tudi po zaslugi take Cerkve. To je ZELO ŽALOSTNA stvar. 


--------------------------------------------------------------

Pozdravljeni! Včeraj sem se nenadoma, po dolgih mesecih, spomnil obiskati ta blog, in bil kar malo šokiran, KOLIKO BRALCEV ŠE VEDNO OBISKUJE VSE TRI BLOGE! Veselje me je prevzelo, ko sem videl, da se kar nabirajo tisoči obiskov, ne vem pa kako da jih je tudi iz mnogih dežel sveta, veliko celo iz Rusije? Aleluja z vsemi, Gospod je vstal, Gospod je Ljubezen, Gospod je Usmiljenje, in sveta Favstina Kowalska je posrednica Njegovega Usmiljenja za čas do konca sveta!

Glede knjige o njej, Favstinki; kdaj je že napisana, osmo branje se zdaj dogaja, in vsakič znova se mnogokrat zjokam od Milosti, ko berem izbrane izjave njene Ljubezni do Jezusa Gospoda. Sicer pa malo mečkam, kajti Gospod je šepnil: "Čakaj." In vidim, da knjiga s časom medi in zori, istočasno pa čakam na jasnejšo direktivo, kako jo objaviti. Namreč, javil se je le en podpornik, pa sem moral zavrniti njegov dar za tisk knjige, ker naša knjiga ne bo Notre Dame, da bi velike denarje sprejemali od ne zares spreobrnjenih ljudi, ampak od kakšnih magnatov, ki želijo le biti zraven zaradi nekega svojega vzroka.

Spreobrni se, duša, živi tako, potem pa Bog rad sprejme, ker začuti, da je Zanj, ne pa zate.

Naklado pa bi rad veliko, saj je Gospod tudi velik in je Favstinino sporočilo največje in je Gospodovo Usmiljenje brezmejno; pa da bi po dvesto ali tristo knjig tiskali, kot to dela katoliška založba? To bi se človek pa od žalosti v zemljo pogreznil. Šel k njim, jim daroval knjigo, potem pa bi imeli pravice na tisk 200 knjig, za nekaj let? Pa to se mi zdi kot samomor ali pa uboj Boga. Gospod hoče mnogo več in dobil bo mnogo več.

In knjiga se bo delila brezplačno, nobena založba pa tega ne mara. In Cerkev najbrž tudi ne? 

Potem razmišljam, kako bi knjigo v elektronski obliki objavil kar na spletu, pa sem toliko zamejen, da še tega ne vem, kam jo naložiti, da jo boste lahko dol zlagali in brali. 

In želje po prevodu v vsaj dva ali tri jezike so, npr. poljščino in angleščino in še kakšnega po želji, če smo že pri Delu. 

In kako razdeliti vse te knjige, hehe, veliko ima Gospod še dela z menoj, če bo želel. In želi. 

Človek pa je bolj kot ne sam, kadar o Božjih skrivnostih piše, to je znano že tisoče let, pa tudi želje nima za kakšno veliko družbo, če pa ljudje namesto Bogu celo v cerkvah služijo le SEBI. Taka družba je kot mlinski kamen okoli vratu, ko se človek loti resnega Dela za Boga. A Gospod Jezus je sv. Favstini dejal, ko je bila v podobnih položajih, naj se SAMO NANJ NASLONI, to je dovolj. In je bilo dovolj. 

Pa tako, v tej smeri. Ta jona bo svojo nalogo opravil, saj Gospod drži obljube in svetniki so naklonjeni, če jih Ljubiš. 

Aleluja!

Nenehno misli na Gospoda, in nikoli ne pozabi Nanj! 

Kdor se tega drži, ne potrebuje izganjalca hudih duhov, ker se je vsem že sam odrekel. Pa lepo pozdravljeni vsi, ki iščete, kajti našli boste. Le zunanje uči in ušesa in usta je treba malo zapreti, in notranje odpreti. In nenadoma, glej: saj je Gospod že od nekdaj tu! Aleluja!!!


1.1.2019! NOVOLETNO JUTRO 

Aleluja! Pokorno javljam, da je bila, na to novoletno jutro, ko ste mnogi še spali, dokončana knjiga o Ljubezni svete Favstine Kowalske do Gospoda Jezusa. Naslov je: 



Marija Favstina Kowalska Najsvetejša:

Kako Ljubiti Boga

Zdaj pa je potrebna "brušenja", urejanja, lektoraže in tiska. Čisto na koncu knjige je dodan dopis: 



"Ps: moja otroška želja je, da se ta knjiga deli po vsem svetu. In, če je le mogoče, brezplačno. Visoke tiskarske naklade dandanes posamezen primerek knjige zelo pocenijo, tako da lahko že za nekaj tisoč evrov svojo domovino oskrbite z 10.000 izvodi manjših knjig. Malo večja država pa potrebuje 20- ali 30.000 izvodov, kar je še zmeraj cena novega avtomobila nižjega srednjega razreda.

Gospodu in svetim lahko služimo tudi tako, da omogočimo in financiramo tiskanje knjig o Ljubezni do Boga, kot je npr. Favstinin Dnevnik, in jih celo sami lastnoročno razdelimo po deželah vseh držav. Pomembno je le, da pri tem nimamo nikakršne želje zase, ampak samo, da veselimo Gospoda, svete in tiste, ki bodo želeli te knjige sprejeti.

Kdor torej hoče, tudi zmore, ker mu Gospod daje Sile. Ko pa je človeku dana ena Milost, mu jih je dano mnogo."

Pa srečno Novo leto vsem!


25. 12. 2018, Božično jutro

Najprej vsem, ki prebirate naše tri bloge (okoli 1000 obiskov na mesec), želim mirnega in v srcu veselega Božiča ter srečno in v Boga zroče Novo Leto! In vsem vašim tudi!

Prejšnjič sem napisal, da bom povedal nekaj o vas. Takole gre: če ste se ihtavo zjokali, ko ste si ogledali spodnji link Favstininega vnebovzetja, potem naše pisanje tu ni bilo zaman: sprejeli ste seme Ljubezni do Gospoda! Aleluja! Zdaj pa se mora to seme skrbno negovati, pleviti in vsakodnevno zalivati z Ljubeznijo molitve, in Mir v vaših srcih bo naraščal. Ker Gospod je Mir, aleluja!!!

A ne pozabite na besede Marije Favstine Najsvetejše; Dnevnik 145: 

Da pa bi mogel Božji Duh delovati v duši,
je potreben molk in zbranost.

Opažam bistveno razliko med mnogimi odličnimi Poljskimi duhovniki-pridigarji in našo duhovščino: presenečen sem in vesel, ko pogosto slišim njihovo jasno in kleno besedo, kako se Ljubi Ata. Ljubiti Abba, Ata, Očeta, dajejo na prvo mesto, in razlagajo, da je ta skrivnost že v molitvi Očenaš. 

Gre se torej za ODNOS. Če molimo s "posebno" zbranostjo, z močjo, s hotenjem ali z veliko odločnostjo izprositi nekaj, je to magična molitev, ki nima veze z Jezusovim Naukom in izvornim krščanstvom. Gre se za Odnos, Odnos, ki ima v srcu Ljubezen z Jezusom Gospodom, sveto Materjo in svetniki. 

O tem Odnosu naši tudi največji pripovedniki ne znajo avtentično povedati ničesar. Govorijo le o skrbi za soljudi. Mar živali in brezbožni ne skrbijo za svoje? V čem smo potem drugačni? Je današnja aktualna Cerkvena teologija resnično polna Duha Resnice, ali se le prilagaja trendu vsesplošnega pozunanjenega izvajanja in praznih besed?

O tem razmišljajte v bodočem letu. Če ne znate ločiti zrnja od plev, in duhovnega "vodnika" od Vodnika; če ne ločite pozunanjenega performansa od skrite Resnice, ki je zaznavna v tišini in le iskrenim, potem ste v težavah. Sicer pa je rečeno: prevarant v srcu vedno sreča prevarantskega vodnika. Tako se skupaj morda česa naučita. A le kaj nam bo "vodnik", kateri sam še nikoli ni resnično Srečal Gospoda, ker Ga nima v srcu na prvem, ampak na tretjem ali šestem ali desetem mestu? Od takih druženj ni koristi za dušo. 
___________________________________________________

Knjiga o sveti Mariji Favstini Kowalski, o njeni Ljubezni do Jezusa, o tem, KAKO Ljubiti Gospoda, je napisana že krepko preko polovice. Ko pride čas, se bo delila brezplačno, Gospod pomagaj. In če bo vredna, naj gre slavit Favstinino Ljubezen z Gospodom, prek vsega sveta. 

Pa dobro raziskujte samo jedro vašega večnega Življenja: kako neki Ljubiti Boga in biti v hipu Odrešen? 

ALELUJA!!!


23.11.2018

Prosim, poglejte si teh nekaj minut od 56:30 minute dalje:




To tak się dzieje. A le za tiste, ki Ljubijo Gospoda. Filozofom, umovalcem in teološkim teoretikom pa NI DANO. 

Naslednjič vam povem nekaj o vas. 


16.11.2018

Razmišljam, medtem ko se piše knjiga o švjenti švjenti švjenti Mariji Favstini Kowalski Najsvetejši, če bi v vzporednem blogu po kosih objavljal že napisano knjigo o Znanosti Ljubezni do Gospoda? Čas in verno ljudstvo sicer še niso pripravljeni, tudi Cerkev ne, a med vami so zagotovo posamezniki, ki jih bo klic k predanemu služenju Gospodu, Služenju z Ljubeznijo, pritegnil, in jim dal moči, da ZAPUSTIJO VSE, IN HODIJO ZA NJIM. 

Aleluja! Gospod je veselje, aleluja!


22.10.2018

Kdorkoli predihava naš blog (ni vas malo, ki vztrajate in deležni boste Gospodovega Miru in sladkosti v srcu), ve, da je bilo naše pisanje priprava duš na Jezusov klic, ki je precej RADIKALEN: 


Pusti VSE in hodi za Menoj! 

Naletel sem na spodnji link, in se med gledanjem trikrat zjokal. Kajti to je TO: vztrajanje v zvestobi do smrti, in naprej, v Večnosti. Seveda mnogi izvajajo takšne zaobljube, potem pa postanejo živi hudiči. Pa vendar, oglejte si najboljši katoliški filmček (ob katerem se čudim, kako so mogli kasneje delati tiste nespametne "fleš-beke" in 'risanko' o svetem škofu Antonu Vovku??? Poglejte si, kaj žari iz osebe, ki živi v odpovedi, čistosti in veselju do svojega poslanstva. Tega ti ne da nobena kozmetična maska. To je žar in dostojanstvo iz nečesa drugega. 

Ta filmček mi je blizu tudi zato, ker sem sam tri leta živel v isti sobi s kandidati za menihe, jih učil, jim pomagal in jih na koncu pripravljal za identičen obred, kot ga boste videli. Zato sem pri vsakem od njih videl tudi kak 'teden groze', ko so imeli čas za DOKONČNO odločitev, preden so se dokončno odločili za ta korak. To ni lahek korak za človeka, a je lahek korak za Gospodovega bhakto (predanega služabnika, ki Ljubi Gospoda). Te duše pa popolnoma enak obred opravijo daleč od vseh ljudi, v popolni samoti, z razgaljeno dušo, pred Živim Gospodom. Tudi vsak 'javni zaobljubljenec' bi moral še enkrat opraviti tako skrito intimno zaobljubo, kajti te kasneje ni mogoče kršiti, ni si mogoče lagati, brez da ne bi ob tem jokal od žalosti. 

Poglejte si večkrat, vse skupaj je po Božje lepo: 




18.10.2018

Iz dveh naših komentarjev je nastala ena prekrasna molitev Gospodu, ki vzpostavlja Pravo Vero (vero, ki ni kilava in zmotna). Gospod se odziva na naša najgloblja prepričanja. Če so ta zmotna, nam prinašajo grenke in boleče rezultate. Prava Vera pa prinaša še mnogo več od vere: prinaša Ljubezen z Gospodom. Kar je končni Cilj, je Odrešenje in začetek postopka Zveličanja. Aleluja!

V drugem delu molitve dajte poudarka na Ti. To ni navaden pogovorni 'ti', to je Gospod, ki je Kristus, ki je že od samega Začetka. Večkrat, ko molite na dan, z Ljubeznijo v srcu, hitrejše bo vaše pobližanje z Njim.

Hvaljeni Jezus

Bodi slavljen in hvaljen Gospod, dober Prijatelj poslušnim!
Iz našega slabega delaš kar najboljše.
Odvezujem Ti roke, glej, ko Te slavim in se Ti zahvaljujem.
Mi smo tako neumni, Ti pa si nam tako blizu.
To mi zadošča, to mi popolnoma zadošča.

Kajti Ti si Močan, Ti si Silan, Ti si Dober.
Ti Gospod si Pogumen, Ti braniš svoje predane služabnike.
Ti veš stvari vnaprej, Ti si Zdravnik in Ti uresničuješ želje tistih, ki Te Ljubijo.
Aleluja!


14.10.2018, nedelja

Poglejte, kaj se živemu človeku zgodi: srečal sem osebo, pa je imel na sedežu avta eno debelo knjigo. V hecu sem vprašal, kaj je to za eno Sveto pismo? Presenečenje: je en del (od dveh) našega drugega bloga, Čivki o hoji s Kristusom. Skorajda A4 format, debela 5 cm, 775 strani! Vsi trije blogi bi torej prišli v šest takih knjig. Pravi, da dela na tem. V knjigi je vse: teksti, slike in celo vsi komentarji! Aleluja, ta je pa dobra! 


Kdor bo Ljubezen tako proučeval,
bo Gospoda kmalu spoznal!




12.10.2018

Aleluja! Kako človeku odleže, ko spozna, da vsi katoliki na svetu pa le niso tako trdi, kamniti in ledenodobni do svete Favstine Kowalske Najsvetejše, kot naši cerkvenjaki. Ljudje iščejo, iščejo - in bodo našli, ko bomo visoki skladovnici svetovnih knjig o njej še mi dodali svojo, ki bo govorila, o čemer ni še nobena. Bog daj srečo.

Poslušajte tole litanijo sveti Favstini, glasnici Božjega Usmiljenja in Njegovi "tajnici", v resnici pa Jezusovi nebeški zakonski Ženi: 



Nekaj lepega o naših treh dotičnih blogih pa naslednjič.


5.10.2018

Aleluja! Danes je dan svete Marije Favstine Kowalske Najsvetejše, aleluja! Proszę, zapraszam do czytania: 



24. 9. 2018:

- Link na tri komentarje na blogu patra Cestnika, ki bi vam lahko v eni uri popolnoma spremenili življenje v SRČNEGA in Srečnega (marsikomu so ga): 


- Pa morda si preberete še tole: da je Gospod Moč, ne pa kilavost: 



- Sveta sestra Favstina Najsvetejša je v Dnevniku 994 in 997, napisala: 

"Danes, ko sem po radiu zaslišala pesem Lahko noč, sveta glava mojega Jezusa, se je moj duh nenadoma potopil v Boga in Božja Ljubezen je preplavila mojo dušo. Nekaj trenutkov sem bila v navzočnosti Nebeškega Očeta."

"Ko sem nocoj po radiu zaslišala pesem Lahko noč, sveta glava mojega Jezusa, je bil moj duh nenadoma prenesen v skrivnostno Božje naročje. Spoznala sem, v čem je veličina človeka in kaj je spričo Boga pomembno: Ljubezen, Ljubezen in še enkrat Ljubezen. Spoznala sem, da je vse, kar obstaja, prežeto z Bogom. Preplavila me je tako velika Božja Ljubezen, da se tega ne da opisati. Srečen, kdor zna Ljubiti brez pridržkov, ker je v tem njegova veličina."

Poiskal sem to prekrasno pesem, in jokal kot dež: 


Želim si, da postanete večni bhakte (predani služabniki, ki Ljubijo Gospoda in svetnike) svete sestre Favstine, ali pa svojega izbranega svetnika. Razmišljam, kako bi vam pokazal, kaj pomeni biti najnižji bhakta svetnika, ki je slavil in slavi Ljubezen DO Boga. Malo me vleče še en blog o tem, o detajlih te najkrajše Poti do Jezusa, še bolj pa me kliče napisati knjigo, in jo razdeliti po vsej Evropi, po vsem svetu! Kajti v teh gruntanjih mi je sveta sestra Favstinka nenadoma dejala: "Piš o mnie!" In ko sem po enem dnevu čiste Sreče začel dvomiti, komu je le mar za bhakti med Božjimi srci, je dodala: "Piš dla mnie", piši zame. V srce je spet skočila neizmerna Sreča, kajti pisati o njej je pisati o njeni Ljubezni do Jezusa in z Jezusom. Kaj je večjega od te Ljubezni, na Zemlji in na Nebu? Nič, popolnoma nič. In pisati ter govoriti o teh stvareh je največ, kar lahko stori neka duša. 

Kdor Ljubi velikega svetnika al' svetnico,
v srcu cvetje nosi,
Božje Sreče ptico. 










Ni komentarjev:

Objavite komentar


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.