- Nadaljevanje uvodnih dveh blogov JONA GRE V NINIVE ter ČIVKI O HOJI S KRISTUSOM. Brez študija teh dveh bodo tukaj obravnavane teme težje sprejemljive novemu obiskovalcu.

- Lotevali se bomo stvari, ki jih iskalec/vernik ne opazi, ali pa razume po svoje, ne po Božje.

- Iskrene duše vabljene h komentiranju in s tem oblikovanju bloga.

- Naslovna slika zgoraj: spovednica, v kateri se je spovedovala tudi sveta Favstina Kowalska (KLIKNI). Foto: naš hieronim.

ponedeljek, 9. julij 2018


81. Krščanstvo za mešetarje??
60 odstotkov slovenskih kristjanov je levičarjev po duhu in delu.

Miki Muster o aktualnih 'krščanih'. Pripravil je še peti podstavek ...
Slika: splet, facebook.

9.7.2018, ponedeljek, veselje do upanja na rešitev tajskih otrok iz jame.  
  
Bog daj! Kot je rekel kavboj oficirju, ki se je pohvalil, da bere Sveto pismo (da bi dobil njegovo zaupanje): ''Odvisno, KAKO ga bereš.'' Brati Pismo torej ni nobena prednost, saj ga berejo tudi hudič in podleži. Tudi krščeni matički ga berejo, a če se Ga ne bere na BHAKTI (= Bog-Ti) način, torej v Ljubezni do Gospoda, z Imenom Jezus Kristus, vse postane izkrivljeno po hudem duhu.

Primer, kako zgleda ta izkrivljenost: če na slovensko besedilo našega prejšnjega zapisa kliknemo z desno tipko in izberemo: PREVEDI V SLOVENŠČINA, nam Balaševićevo kitico:

''Svatba beše ko svatba
i šta da se priča?
Parada pijanstva i kiča,
i poznata cura u belom.''

prevede takole:

''Svatba beše ko svatba
in o čem govoriti?
Parada alkohola in pijače,
in znana deklica v trebuhu.''

Ha ha, kaj smo dobili? Kolobocijo jezikov in nesmisla, a z znanimi besedami. Vidite, takšen postane Živi Nauk Gospodov, ko ga vsaka nova generacija teologov malo 'popravi' s svojimi razlagami, svoje pa dodajo duhovno neuki duhovniki. Biti duhovno učen ne zahteva kakšne teološke šole, ampak samo eno; samo eno je potrebno:

Ljubi Gospoda, svojega Jezusa, z vsem, kar si.

''Svojega Jezusa'' ne pomeni, da imaš poleg 'domiselne teologije', oziroma razlag, tudi 'domiselnega Jezusa' po svojem okusu in izmišljiji, ampak pomeni,

da si resnično SREČAL Gospoda iz srca v srce, in morda celo iz oči v oči in iz obličja v obličje, bil obvezno vržen po tleh od nezemeljske Milosti - in, glej, tu je zdaj TVOJ Jezus.

Narediti bogoslovno ali teološko šolo ne pomeni še NIČ, kvečjemu dodaten greh, če v nas obstaja napuh 'krščanskosti'.

Napuh socialističnih krščanov

'Krščan' je južnjaška beseda za kristjana, če pa to besedo uporabi Slovenec, je to zato, ker se mu za neke ljudi izreči, da so kristjani, GNUSI. 'Krščani' zveni bolj padlo. Tudi duhoviti in pravični Miki Muster je zgoraj uporabil to besedo.

Pri nas imamo stranko, ki je 'globoko ponosna' na vsako svojo figo. Ta vztrajni ponos, ki je lažni napuh, je nekaj najstrašnejšega možnega za kristjana. Riniti se v politiki kamorkoli, tudi k hudiču, zraven pa biti ponosen nase in svojo dozdevno krščenost - je pot v pekel. V prejšnjem zapisu smo podali link do svetega Ciprijana, ki je dejal (stran ne dovoli kopiranja, ker ima 'le klinčevi urednik pravico do besedila', kot nam je dano vedeti - vidite, to so krščene riti: sami so prekopirali/prevedli iz svetovnih strani in knjig, tu pa dajo plombo na kopiranje), zato bom besedilo preslikal sem:
  

Prav to se dogaja v Sloveniji že desetletja: že 80 let kristjani vseh sekt pri nas volijo levičarje, po sveti maši v nedeljo. Potem si lahko mislite, koliko Nauka in inteligence je v njih, tudi s stališča svetnikov in svetega Ciprijana. Edino gospod Štuhec se je opogumil napisati, PRED VOLITVAMI, da bi vsak kristjan moral voliti desne pomladne stranke, vsa ostala klergija (googel ponudi besedo: alergija), pa je molčala. Da lahko zdaj javka, večina pa itak ne javka, ker jih je 60% samih po srcu levičarjev. 

Rešitev

Skrajna oblika protestantizma je jehovstvo. Ko pridejo v hišo, in vidijo slike svetnikov, se jim obrazi skrivijo, gledajo ves čas vstran, srajca pod pazduhami pa postane mokra. In ker so 'Jehove priče' skrajneži med protestanti, lahko sklepamo, kaj je izza protestantske miselnosti na to temo. Že smo utrdili povezavo med predojdipalnimi (= očetu upornimi) idejami o 'svobodi', ki jih je delno upravičeno začel Luter, potem o zlorabi Lutra s strani 'liberalcev', ki so bili mrzki papežu (kasneje so to postali levičarji-komunisti); oboji pa so povabili k sebi še muslimane, in postali peklenski trojček proti resničnemu Nauku, ki vsaj v teoriji še vedno ostaja nedotaknjen le še v katoliški Cerkvi in v Učenju krone hinduizma, bhaktiju, ki je Znanost in praksa Prve Božje zapovedi: Ljubezni do Boga.

No, omenjenemu trojčku ZAVISTI se pridružuje tudi vse več omahnjenih katolikov, ki širijo čudno novico vsesplošne ljubezni vseh z vsem, kar pa je v popolnem NASPROTJU z Naukom, in tudi z Jezusovim mečem 'nemira', ki ga prinaša v družine (KLIKNI). Njihov cilj ni evangelijski, ampak pridobitniški, trgovski. Gre se za vsesplošni boj za teritorije vernikov in njihov denar, 'kajti brez ovac jim živeti ni, srce jim bedno to veli' … Ker Prve Božje zapovedi ne znajo uresničiti, prakticirajo le še Drugo, ki pa je sama, brez Prve (Ljubezni do Boga), le POŽELENJE. 

Iz tega konglomerata mraka, ki ga demonstrira tudi del naše krščene politike, se lahko reši le posameznik za posameznikom, če se k temu potrudi. Kako?

SLEDI svetnike. Sledi svetnike, ob katerih se demonom izkrivijo obrazi, namesto Miru pa dobijo paniko. In kakšen je bil odnos naših velikih svetnikov do luteranstva? Skrajno odbojen. Človek, ki končno sreča Gospoda iz srca v srce, takrat spozna, da so imeli svetniki prav: ni vsaka izmišljena izvedba Nauka primerna za Odrešenje. Protestanti, ki jih zdaj oponašajo in zlorabljajo levičarji, muslimani in padli krščanski politiki vseh sekt, pa so si Nauk prikrojili tako, da odgovarja mamonu in tudi posvetni Cerkvi. Oblika tega je podobna zgornjemu popačenemu prevodu kitice.

Nikoli ne pozabite: religija kot taka, je v istem paketu skupaj z ekonomskim stremenjem in sebično željo po odrešenju, ne pa Služenju Gospodu z Ljubeznijo.

Nauk, Živi Nauk Gospodov, se torej ne nahaja v domeni religije, tam je le Njegova senca, Njegov odmev. Kajti religija je le eno od orodij družbe, da si lajša zemeljsko življenje; ideja o življenju v Nebeškem Kraljestvu, in cena za to, pa je religijam vsak dan bolj tuja. Kar je dokaz, da so religije pravzaprav posvetna združenja, z nekimi zametki Božjega. Nujne so, a še niso končna rešitev. Končna rešitev je bhakti, Ljubezen z Gospodom.

Kdor torej religijo smatra kot Rešitev, bo razočaran: treba je iti še naprej, kot je šel Jezus naprej od judovske religije, in NI USTANAVLJAL krščanske religije, ampak je ukazal širiti ŽIVI NAUK. Živeti Nauk ali živeti posvetnost religije, pa sta dva popolnoma različna nivoja bivanja: prvi je transcendenten in drugi je zemeljski. Prvi je ČIST, drugi pa jé meso vsak dan, da je čimbolj pohoten in lahko rodi čimveč otrok.  

Da o politiki, ki uporablja besedo 'krščanski', potem pa so nemoralni v imenu izkrivljene 'ljubezni', ne govorimo. 

Sveti Ciprijan je eden od mnooogih svetnikov starega kova, ki ni sprejemal mešanja abelov in kajnov. Kot nas učijo tudi Nauk in apostoli. Abeli in kajni naj se mešajo na tržnici, za pol ure, pa na cesti za kak hip; naj skupaj popravijo vodovod in razširijo cesto, vse ostalo: dom, družina, posel, vera, pa morajo biti ločeni od tega peklenskega rodu,

kako boš sicer lahko služil Gospodu z Ljubeznijo,
če boš s preračunljivostjo služil Kajnu?
Če v prijatelju vidiš sovražnika,
in odhajaš k lažniku po pomoč?

Kaj je torej žalostno?

Žalostno je, da nimamo ne papeža ne škofa, ki bi to v resnici razumel in tako živel; razumel, da biti le dober človek ne pomeni kaj dosti na Poti; da dobri nameni duše pogosto vodijo v pekel (tudi Luter je bil dobronameren!); da je treba častiti svetnike in služiti Gospoda z Ljubeznijo, in Nauk po Jezusovo razumeti … Jezus Gospod, svetniki, patriarhi in mučenci niso odobravali takega načina življenja, kot ga oznanja aktualna garnitura neodrešenega klera in zmedenih kristjanov.

Neodrešenega klera.

Danes Cerkev govori (v PIP-u): ''Pridite in poglejte: mi nismo še nič našli, a bomo skupaj iskali!''

Potem pa se čudijo, zakaj se cerkve praznijo, in izgovor najdejo izven sebe. Na volitvah pa katoliki (kaj šele drugi kristjani pri nas) večinsko podpirajo tiste, ki jih je vsak svetniški škof naših patriarhov IZOBČIL, dokler se niso pokesali in resnično spreobrnili.

Doba vsesplošnega hinavstva je torej danes. A obstaja rešitev:

pusti vse in se nauči Ljubiti Jezusa Kristusa,
Mati in kakšnega svetnika.
Vsaj poskušaj, poskušaj, poskušaj -
in pride čas, ko ti uspe.
Aleluja!

Vse ostalo pa so le 'bajke in povesti o bedancih'. Zato je glavno pravilo iskrenega iskalca Gospoda:

NIKOLI NE POSLUŠAJ DUHOVNIH IN POLITIČNIH RAZLAG S STRANI LJUDI, KI NISO SREČALI GOSPODA, NE DARUJEJO ŽIVLJENJA ZANJ, AMPAK SE IGRAJO S TELEFONČKI IN OBRAČANJEM BESED V SVOJO KORIST.

To je Kristusov in Ciprijanov Evangelij. Hvala Tebi Mili-Strašni!






17 komentarjev:

  1. Lidija je medtem napisala komentar v prejšnjem blogu:

    https://gospodovasepetanja.blogspot.com/2018/07/80.html?showComment=1531113801290#c4813561899665956310

    Dobro si napisala lidija:

    "V tem času pa, prosimo Te, Gospod, ako je Tvoja sveta volja, nameni vsaj enega svetniškega škofa, da se slovenski Cerkveni čoln iz mlakuže ven potegne."

    To je za narod, sama pa ne čakaj nanj, ampak stopi kar naravnost h Gospodu, z Ljubeznijo. Če boš čakala na svetega škofa, boš morala dvakrat živeti.

    In res, če se kdo po krivici zatakne v Gospodovega bhakto, Gospod tega nikoli ne odpušča, razen če se grešnik hudo spokori. Upam pa, da duhovniki, verniki, ki berejo naše zapise, vendarle v njih prepoznajo Ljubezen do škofov in duhovnikov in vernikov, bolečo Ljubezen matere, ki joka nad opitimi sinovi.

    Gospod pa govori: "Nadaljuj, sin Moj! Piši o Meni." Si to le domišljam, sem histerik, verjetno versko blazen? Je možno te stvari pisati brez Duha, le iz napuha in zlobe? To naj oceni vsako srce zase. Gospod sicer reče "sin", a je ta beda le en revše od sluge, je ničvredni sin - to pa ni sin.

    O vplivu narave na karakterje ljudi bom pisal, ko bo sestavljena nova vlada, da ne bom pomnoževalec zlob, čeprav ves svet pozna ta znanja.

    Pa dobro delaj, hvala in Gospod s teboj in vami.



    OdgovoriIzbriši
  2. Se dogaja:

    https://www.zurnal24.si/svet/resevalna-akcija-decke-so-morali-omamiti-312706

    Pred dnevi sem omenjal 'mini podmornico', vidim da jo omenja še kdo. Mislil sem zaprto reševalno kapsulo, a očitno so prehodi preozki, časa pa premalo. Saj bo ...

    POLJŠČINA, peto, zadnje pravilo:

    http://realpolish.pl/zasada5/

    Učitelj Piotr: "Držite se pravil in nikoli ne obupajte."

    Napredek bo viden v nekaj tednih, kaj bo šele po enem letu!

    Kupiš si walkman, poslušaš Piotra, lahko bereš zraven po poljsko, vsak njegov stavek prekineš z gumbom in ponavljaš. Čimvečkrat vsaka lekcija in zelo kmalu se ti začne mnogo jasniti. Če se Kitajci in Angleži naučijo poljščine, pa se ne bi mi, ki nam je kakor odmev slovenščine iz sosednje doline?

    OdgovoriIzbriši
  3. Nov Gospodov šepet in zrcalo ljudstvu, politikom in še komu pa verjamem, da so si prebrali kakšni, v prve vrste rineči se 'sestavljalci' bodoče vlade, ki pa so sedaj že vidno popisanih obrazov, ko prihajajo s sej in srečanj, na katere hitijo ko tiste žuželke, samo da preživijo in nekaj IMAJO, ZASE.

    Za to stanje duha po Sloveniji med kristjani, diagnoza je strašna in boleča, delež odgovornosti nosi naša zmedena in tiha mama Cerkev. Ne usmerja jasno in ne opomni, pušča mnogomiselnost, karkoli je tvoje mnenje, je prav, je dobro. In tako je bilo pred volitvami. Nihče si ničesar ne upa reči. Če kdo od cerkvenih povzdigne in poda jasen glas, ali mu odidejo od maše ali pa ga vlačijo po zobeh v službah in na popoldanskih posvetnih druženjih. Vendar na to se ne bi smeli ozirati, ko imajo prav in če v srcu to vedo, se za tem stoji ne glede na vse.

    Jona, nikakor se takšnih šepetov, kontinuiranih, z jasnino in premočrtno razodeto Božjo Besedo ne more napisati brez Duha, to ve vsak, ki je kdaj pisal. So jim pa srca prekrita z goščavo in prikrito zavistjo, in so obtičali na mestu.

    Če bi bili kaj senzibilini, bi lahko pri sebi premerili notranje stanje, občutje; če si naklonjen zapisom, poravnan z Resnico, ti bo odleglo in Mir bo v srcu, lahen zanos in vse bo teklo, nič se ti ne bo zdelo težko. Če pa se kdo zaletava in huduje nad povedanim, pa ga bosta tesnobnost in mrak zagrnila in vse bo šlo narobe.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, kompas in Mir v srce prelivate, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  4. Najbrž si mislila 'popipsanih' obrazov. Ja, so že kar dobro 'scerani' vsi skupaj, včasih me spomnijo na živad, kadar je v gonitvi. To je pač prerivanje narave, ki z Bogom in moralo nima kaj dosti skupnega. Prav zato smo tukaj že mesece pred volitvami spodbujali k močnemu taboru desnih, a so trije popolnoma 'podbacili':

    - prvi je bil g. Tonin, začetnik razpada nastajajočega fetusa Desnice. Pravzaprav aborter duha Združene desnice plus.
    - Drugi je g. Zidanšek, ki ga še Bog ne more razumeti,
    - in tretja je naša meglena, nenavdihnjena in mehanska Cerkev.

    Sicer zdaj vsi trije veliko migajo, a kaj, ko je njih megla za doooolge čase prekrila vso Slovenijo. No, Gospod in narod jih bosta že dala na svoje mesto in v plačilo.

    Napisala si, da naša pra-matrona Cerkev "pušča mnogomislenost". To je nevarna izjava v modernem času, kajti, Cerkev naj kar pušča mnogomislenost, problem je drugje:

    sama nima trdne, večne, konstantne, granitne Misli. Zato 'caga'. Krščanstvo brez zena, brez totalne budnosti, je le pohanje duhovnih izpustov, polno ego-samoopazovanja, kaj neki bo 'najbolje palilo', in da bo le kakšna korist za naš ' ubogi mučeniški žepek'. Hehe: ubogi mučeniški žepek.

    Seveda pa se strinjam s tvojimi ugotovitvami; strinjajo se stotisoči, in celo trdni cerkvenovalci so nekje v srcu DISTANCIRANI od take Cerkve: ne kritizirajo jo, niti je ne podpirajo ali branijo več: prelistajo Družino, gredo kdaj k maši, sicer pa sami doma molijo in Boga iščejo. Jim ga bo župnik dal? Če Ga sam nima? Če ne zna duhovščina na temeljna vprašanja vere in Boga odgovarjati brez protislovnosti otroških variant verouka'? Pa smo spet na začetku sveta: vsakdo mora sam za svojo dušo poskrbeti, in sicer takole:

    POSKUŠAJ, POSKUŠAJ, POSKUŠAJ, POSKUŠAJ LJUBITI JEZUSA IN SVETNIKA, IN ENKRAT TI BO USPELO: PRIŠEL BO IN POSTAL TVOOOOOJ JEZUS GOSPOD! ALELUUUUUJA!!

    kadar pomislim na kakega škofa v tujini, duhovnika, ki deli hostije, potem pa dela grdobije, ki so satanske, me zagrabi taka Božja jeza, in tudi nemoč, da ... Raje ne povem, raje ne povem ...

    Dobro si povedala na koncu, in mnogi že vedo: kdor je srečen nad najinim in podobnim pisanjem, je Gospod pri njemu doma, v hiši je z njim/njo. Kdor pa se zmrduje, je hudi zmrdovalec in kdor preklinja, o Bog, vidim, da mnogim ne odpuščaš?

    Včasih kaj takega vidim: sem kaj napisal, pa je to duhovniku v roke prišlo, in svojim ovcam je ledeno-hladno rekel: "Jaz se distanciram od tega!" In kaj se je zgodilo: Bog se je distanciral od njega. Bog že ve, jaz ne.

    In je nuna zavajala ljudi na enak način: ljudje pa so ji takoj padli v demonske svetove prešuštvovanja in laži, skupnost tiste nune pa je razpadla, Bog jih je raznesel na vse konce, in zaman javkajo, začel se je mrak sveta.

    In ko je tretji duhovnik prišel do pisanja, in ga vehementno zavrnil, resnično, bojmo se: kmalu je upognjen z berglo krevsal naokoli.

    Iz vsega tega človek, nedolžen v svoji norosti in nevednosti, sklepa, da Bog vsekakor ne odpušča winovajcem, ker se niso STRAHOVITO SPOKORILI. Poglejmo našega dobrega človeka papeža: veliiiko napak je že storil, in za kakšno se je opravičil. Vendar to ni Pot Kristusova in svetnikov: opravičilo je bolj malo, če zadaj ni velike in močne pokore. Naš dobri Uran je moral na pokoro za nič, drugim pa je dovolj le opravičevanje, pa so hudo zgrešili?

    Vsi smo delali hude stvari Gospodu, in po Njegovih zakonih karme in narave smo bili opomnjeni in kaznovani. In kdor se ukloni Njegovi Milosti in navdihom, ki jih VSAK DAN POŠILJA, zaživi v novo Življenje, da ni za opisat! Kdor pa ostane mehanični vernik, ki celo čez Gospodove svete in Njegove male bhakte pomišlja - kaj šele če govori - bolje bi bilo, da bi svojo mamo prodal in očeta pojedel, kot da dela tako.

    Gospod je Usmiljen, brezmejno Usmiljen, a le do tistih, ki so SPREGLEDALI in padli na kolena, v obupu nad samimi seboj in svojo nemočjo, v položaj, ki prinaša veliko srečo, ki nas vodi v večno Srečo.

    To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Mili-Strašni!




    OdgovoriIzbriši
  5. Različne variante so risali in pisali, kako rešujejo fantiče iz jame, tu pa je resnica. K sreči je voda zdaj čista kot studenčnica, nova voda pa ni prišla v jamo, čeprav je hudo deževalo. Hvala ti Gospod!

    Kliknite "ne zdaj" spodaj, da vidite posnetek:

    https://www.facebook.com/ko.aung.1848/videos/1328666757275369/

    OdgovoriIzbriši
  6. Jona, hvala za vsa pojasnila in resnično prav in utemeljeno poveš, življenje pokaže rezultate, in če kdo ne verjame na besedo, spozna v izkušnji, tako ali drugače. In se strinjam z eno največjih zmot, ki jo cerkveni gojijo v sebi pa še kdo, o njej si že velikooo pisal, ker pa se še tako vneto pojavlja, naj jo omenim.

    Nedavno nazaj sem pri maši poslušala duhovnika reči, da smo močni v svoji nemoči kot sv. Pavel, da bolj ko smo slabotni, večja je naša moč, ki prihaja po Jezusu Kristusu. To nikakor ne drži, naj povem tudi iz lastnih izkušenj; če smo nemočni – brez notranje moči, ne moremo narediti nič, kar pa delamo je napačno, pomanjkljivo oz. preslišimo mogoče samo en stavek, pa gre vse v drugo smer. In kako naj bi potem uresničevali Božjo voljo, če so dejanja kilava in izvedbe le-teh groteskne, namesto povedanega, se naredi nekaj drugega, češ, saj bo v redu, na približno že je. To je obup in točno to se zgodi tistim idiotom, ki svojo nemoč dajejo na piedestal, bo že Jezus po nas vse storil. Ne bo, ker ne gre. In tudi sama se kdaj najdem v tem.

    Vadba je za to, da ne cincamo in da smo trdni, tudi če pridejo pohujšanja in se svet zaroti proti nam, in smo zmožni usloči hrbet in ponižno slediti Gospoda volja. Brez energije in moči, pa je ne moremo niti slišati, zaznati, kaj šele prav izvršiti. Nastane le vrtec, rajanje, kjer vsak malo po svoje skače, samo da se dogaja.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, ki natančna navodila dajejo in Pot hoje h Gospodovim svetim stopalom z zgledom živijo, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  7. Najprej en velik: "Hooyah," za rešene otroke in trenerja iz jame:

    http://www.times.si/svet/neizmerno-veselje-deckom-in-resevalcem-pa-vabilo-na-old-trafford--3ee680a8daa6ce508b681f469eb9f826c620f955.html

    Pri tem pa nikoli pozabiti 1000 reševalcev in enega potapljača, ki je dobro, bardzo dobro smrt storil, ko jim je pomagal, Bog je z njim.

    Bog ve, ali se bo svet, tako kot je skušal moliti, tudi kaj zahvalil Gospodu? Ni bilo malo čudno, da je močno deževalo, voda v jami pa se ni dvignila in je ostala čista?

    Sem pa večkrat pomislil: če bi se to dogajalo v ZDA ali Nemčiji, bi mnogi od otrok pomrli, ker 'vojaški' način reševanja ne bi bil dovoljen s strani feminstk in LGBT, pa starši bi takega hudiča počeli, da bi na koncu vse voda zalila. V Rusiji bi bilo enako: enostavno bi razstrelili skale, in mimogrede pobili še polovico fantov. Ali pa bi s strupom najprej zaplinili eventualne netopirje v jami, s tem pa še vse druge.

    Ja, narodi smo si različni, to se vidi tudi na SP v nogometu. Ostale so tri reprezentance, in kot sem že pisal, so Angleži narod asur, Francozi so umazanci (umazani v igri seveda), za Hrvate pa vemo, da so največji in najbolj pošteni kristjani na vsem svetu in vesoljih: Božice, Glorije in Bogoljubi.

    Kaj pa smo Slovenci? Narod odkrite zavisti in moralne pohabljenosti. Vse bolj se zdi, da je tisoče cerkvic po hribčkih Slovenije res samo "čiščenje čaše iz zunanje strani". Matej 23,26:

    "Slepi farizeji! Očistite najprej kozarec od znotraj, da bo čist tudi od zunaj."

    Dokler Slovenec pojčka pri maši in se krsti, na volitvah pa že 80 let voli brezbižne, ni drugega kot farizej, lahko človek sklepa? Zato so tudi vse prazne cerkvice po hribčkih zaman: mrak prihaja nad to deželo.

    Učite se poljščine. To bardzo dobre!

    OdgovoriIzbriši
  8. Prav imaš lidija, vse to smo že utemeljevali. Če utrujen stopiš v pesjak službe, se te 'sodelavci' in stranke lotijo že prvo sekundo jutra. Pes, ki ni preteč, ne opravlja svoje vloge čuvaja hiše. Kdor je močan, je vedno tudi 'preteč': nekaj je v njem, čeprav se smehlja in je prijazen, da demone zaustavi, da bi ga popadali.

    Tudi to je Kristusov Evangelij.

    A to je stvar narave. Je namreč veliko sort demonov, hudih duhov, in večji del njih se ustavi samo, če se z njimi postopa NA NJIHOV NAČIN. Zato pa imamo vojsko in policijo. Poglej policaja: mar ni prijazen, istočasno pa ovešen z uniformo (= državo), orožjem in orodjem, da je preteč na neviden način? Zakaj pa ob prireditvah najamejo debeluškaste varnostnike, čimvečje? Ker s tem demone držijo v šahu. Ti varnostniki so vsi zelo prijazni in diplomatski ljudje, večina jih ne zna kakšne resne borilne veščine. A imajo strašen stisk roke, močni so v telo kot klade, imajo pogum, in ko stopijo skupaj, so kot Himalaja. To je dovolj, da na 99,99% prireditev demoni ostajajo mirni. Ker demoni so pezdetje.

    Hudi duhovi so zemeljsko-energijska bitja, in zdaj obvladujejo že večino Slovencev in politikov in tudi klergije (Google mi spet ponuja besedo 'alergije'), zato je potrebno, da ima človek tudi nekaj radžasa, zemeljske moči. Zato pa so krščanske vojske ubranile Evropo pred dušmanom, in celo papeži so to dobro razumeli in sodelovali. Danes pa je pod vplivom predojdipalnega luteranstva ves svet že mavričen ter lažno ljubezniv, in da Katoliška Cerkev vzdržuje korak, je še njena najvišja garnitura postala permisivna, s tem pa predojdipalna. Sledil je propad prej že solidnih narodov, v demonske.

    V taki atmosferi pa je hudim duhovom, tudi krščenim, zelo prijetno živeti, saj lahko mešetarijo po svojih načrtih.

    Poglej svetnike: nekateri med njimi so bili fizično šibki, in kaj se jim je dogajalo? Hudi duhovi so jim premetavali postelje in jih metali ob zid in na tla. To pa se močnim ni nikoli dogajalo, samo svete Tereze Avilske, Cerkvene učiteljice, se spomnite: ker je bila bojevnica, s takimi spakami ni imela nobenih problemof. Kajti hudiči imajo predvsem zemeljsko energijsko silo, zato jo mora imeti tudi Božji človek, poleg duhovne, da jih lahko že s smehom odganja.

    Ne more pa jih kaj dosti odganjati od prijateljev, ki so moralno in disciplinsko popustljivi kristjani: takim pa hudi duhovi delajo izjemno škodo, s tem pa tudi vsem naokoli. Kajti, resnično:

    hudi duh niiiikooooli ne popušča, vedno se vrača, če naša duša vsaj še malo smrdi po grehu! Zato mora tudi duša biti v stanju 'nikoli popuščanja', vedno z Gospodom bivati, da je lahko na varnem, in še komu drugemu pomaga.

    A večina ljudi si ne želi notranje in duhovne moči, kaj šele ženske. Želijo si moči, oblasti, moči denarja in uživanja, in moči viagre. Resnične moči pa ne gredo vanje, dokler so polni teh pritlehnih moči. Zato mnogim ni pomoči: nimajo samodiscipline, da bi imeli moč hoditi za Kristusom. Kako se dobi ta moč, pa je jasno:

    študirajte življenje velikih svetnikov in bojevnikov, in jasno vam bo - če si res želite. Ali pa si končno preberite zgodbo o fantiču Šotaru, ki sem jo oglašal nedolgo nazaj.

    Pa dobro se bori lidija, da te vode ne odnesejo, kot so odnesle farizeje in zdaj odnašajo trhlo slovensko vero.

    Aleluja, Gospod je Vstal in je Resničen, aleluja!!

    OdgovoriIzbriši
  9. To je to, o čemer sem pisal v prejšnjem komentarju:

    http://www.times.si/slovenija/fotoumetnost-med-clovekom-in-zivaljo--e3294580ab93d9b4cea087d3eeeb917dc1dc042a.html

    Umetnost postaja živalska, človek postaja spet žival in še slabše od živali: demon.

    Me pa zanima, če ti umetniki jedo meso???

    Če jedo meso, so največji hinavci, kar jih je svet kdaj gledal. Kako lahko živali v nebeška bitja propagiraš, zraven pa ješ zrezke, polpete, čevapčiče, ražnjiče, hrenovke, paštete, slame, piščančke, ribice, ovčetino, teličke in vole?

    No, zdaj bodo rekli, da tudi mi jemo Jezusovo meso in pijemo Njegovo kri.

    Zato pa je, kot je. Boš pogane vabil v cerkev na to jedačo, dobijo pa lepko na nebo? Gredo raje par metrov na ono stran zidu stolnice, kjer vse diši po pečenju.

    Naj gre kdo na to razstavo in med njimi naredi anketo o mesojedstvu. Najbrž ga bodo ta angelska bitja živega odrla?

    Ja, narod brez svetniških škofov in trdne vere je na poti v propad. Škof pa mora zavračati konzumiranje mesa, ker zapoved: Ne ubijaj! velja tudi za živali. Sveti Marija Vianej ni jedel mesa, ko pa ga je škof silil, da bi malo k sebi prišel, je še bolj zbolel.

    Živali ne jemo zaradi SOČUTJA, saj imajo prav tako Očetovo Naddušo, kot mi. Torej so nam res v sorodu, niso pa angelska bitja, ampak ujetniki čarovnice maye, tako kot mi.

    Pa Bog se nas vseh Usmili.

    OdgovoriIzbriši
  10. Sicer nisem navijal za nobene, a da so Francozi tradicionalni fuzbalski umazanci, skupaj z Italijani, je, kot vidim, jasno mnogim. Malo bolj podrobno o Franckah:

    https://www.zurnal24.si/sport/nogomet/belgijci-besni-in-ogorceni-tako-se-v-polfinalih-ne-igra-312829

    OdgovoriIzbriši
  11. Kolikokrat med SP sem pomislil, da je dobro, da Slovenije ni v Rusiji, ker bi, kot Poljaki, samo stali pri miru, v strateški obrambi. Vse druge ekipe sveta pa so abnormalno kondicijsko in taktično pripravljene.

    In prav tako razmišljam, kaj bi bilo, če bi naši otroci pristali v jami na Tajskem: mnogi bi kar od obupa umrli, ostali pa bili psihični travmatiki do konca življenja. Kaj šele, če bi bili krščeni Kalimeroti. Ti tajski fantje pa so v skromnosti rasli, kmečka kri, pa še budisti, zato so popolnoma celi; in hvala Bogu niso Slovenci, ker Slovenski otrok bi sladkarije doma pustil, zase, ta pa jih je s seboj vzel, in živeli so tudi od njih:

    http://www.times.si/svet/resitev-iz-jame-decki-preziveli-s-priboljski-ki-jih-je-imel-s-seboj-slavljenec--45d930559347388a8cdee0058f792413ebe5c1c9.html

    V vojski so Slovenci svoje pakete na skrivaj jedli in bili 'Slovenci cicije', pa sem raje moj paketek kar njim vrgel, samo pismo in kar je bilo zame, sem dobil nazaj, pa kak košček čokolade, zato pa sem lahko potem jedel božanska peciva iz desetin paketov južnih bratov, medtem ko so Kranjske cicije ostale brez: prazno so zrli v strop s postelje, kot da jim ni mar, ko smo se mastili s sladkarijami.

    OdgovoriIzbriši
  12. Zakaj imajo Španci, ki so sicer asure (cepljene na Mohamedovo kri, ker so jim podivjani islamci vladali 800 let!), toliko svetnikov? Vseeno so HVALEŽNI, kadar je hvaležnost na mestu. Poglejte, kako so se zahvalili

    polbogu nogometa Ronaldu:

    https://www.youtube.com/watch?v=5hFd6zGkxLE

    Božji Nauk nas uči, da so polbogovi enaki nam, le da so neštetokrat močnejši. No, so tudi Božji služabniki, a, kot mi, še vedno vezani na materialni del Stvarstva.

    Če pa bi mi imeli takega nogometaša, le kaj bi počeli z njim? Pol Slovenije bi delalo z njim, kot so delali z Mazejovo: ogovarjali iz zavisti in bili srečni, ko bi odšel kam daleč. Zato ima Dončić kar srečo, da je odšel.

    Učite se jezikov. Predlagam poljščino.

    OdgovoriIzbriši
  13. Zadnjič sem veliko pisal o MOČI, ki je nujna za Pot. In sem mislil spet kaj pisati, četudi se mi že upira, ker je Slovenec kralj potrate svojih življenjskih sil. In ker sem bil sam par let na Vzhodu, mi je nekaj zelo jasno. Takole piše v novicah:

    "25 letni trener Ekapol Chantawong, ki ga kličejo Ake, se je domnevno rodil v Mjanmaru in starše izgubil že v rani mladosti. Preden je postal trener je več let živel življenje budističnega meniha ter se pri tem naučil, kako z meditiranjem ohraniti čim več energije. Lokalni mediji so poročali, da je te tehnike v jami učil tudi dečke. Ake se je v pismu vsem staršem opravičil, da je dečke peljal v jamo, a so mu ti odgovorili, da ga ne obsojajo. Po nekaterih poročilih naj bi bil Ake, ko so skupino našli, v najslabšem stanju, saj naj ne bi hotel jesti hrane, ki so jo imeli s sabo, da bi je tako čim več ostalo dečkom."

    Najavil sem, pred dnevi, da se bo najprej opravičil. Kak naš patron pa bi začel vse sorte izgovorov ven vleči in skregal bi se s fanti glede resnice. Samo naš novi parlament poglejte.

    Že na trenerjevi fotografiji sem videl, da je nesebičen človek in bojevnik v srcu. Sam je bil mnogokrat lačen, zato je znal biti lačen in dati drugim (največ je shujšal); sam je bil brez očeta in znal je biti oče. Prava vera in Pot prihajata iz notranje moči, ki prihaja iz preizkušenj.

    Kako bo torej rejenec iz bogoslovja, rejenec nove dobe in permisivnosti, bil resničen duhovnik, škof??? Iz takih ni svetnikov. Tudi Gospod Jezus je svetnike naredil iz ribičev.

    Nekaj pa svetu ni jasno, zato bom pojasni: gre se za ŽRTVOVANJE. In Bog stori, da tisti, ki so dovolj odločni in močni, storijo žrtvovanje. Trener se je žrtvoval sam; usoda je žrtvovala pogumnega potapljača, bivšega specialca; in avstralski zdravnik, ki je bil nekaj dni s fanti v jami, je po prihodu ven izvedel, da mu je umrl oče.

    Zato nič žalosti: to so ŽRTVOVANJA, ki prinašajo nebesa in življenje!

    OdgovoriIzbriši
  14. Da bo ŽRTVOVANJE malo bolj jasno, vse se dogaja v duhu in po Bogu:

    Specialec je bil pripravljen tudi umreti za fante, zato je on plačal del cene.

    Avstralski zdravnik je bil prav tako brez dvoma pripravljen umreti, saj je s fanti v jami ostal nekaj dni, jim pomagal, jih po vrsti odpošiljal, sam pa ostal DO ZADNJEGA. Bil je torej

    PRIPRAVLJEN UMRETI.

    Ker pa je imel očeta, ki je sina ljubil, in je Bog videl, da je pripravljen umreti za sina, že vse življenje, je k Bogu odšel oče, da je nesebični sin ostal.

    Aleluja! In oče mu bo utrl Pot Domov. Kakšna družina!

    Ne vem, zakaj so včasih take žrtve potrebne. Nekoč sem bil s kolegom na Bledu. Slabo je znal plavati. Dobil sem grozeč občutek, skočil v vodo in ga priganjal ven, ker je šel predaleč. Bil sem celo jezen, ker se sprva ni zmenil. Čutil sem, da neka sila zahteva ŽRTEV. To sem mu potem povedal. Ko sva se z avtom odpravila proti domu, je nasproti prinorel rešilec. Šel je ravno tja, kjer sva bila 15 min. pred tem! Naslednji dan sem v novicah bral, da se je punčka igrala ob vodi, potem pa pozabila, da nima rokavčkov. Dno je takoj strmo, šla je v vodo in izginila v globini.

    Različne so poti in vzroki ŽRTVOVANJ, in če je vera šibka, ali če še nekaj manjka, LJUBEZNI DO BOGA, potem plača tudi meso.

    Pa sprejmi in razumi, kdor more.


    OdgovoriIzbriši
  15. Zgoraj sem pisal o Bledu, a je pomota, bil je Bohinj.

    Od nekdaj je znana "mistična zamenjava". To je izvajala, po Jezusovem zgledu, tudi sveta Favstina Kowalska. Zato je enormno trpela za neodrešene duše. To je bila pač njena Pot in Služenje, saj je bila Nevesta, zdaj pa je Žena.

    Tudi Vzhod to pozna. Kot mladeniča me je najbolj pretresla pripoved mojstra karateja, ki je bil kot malo dete na tem, da umre. Ko so tudi zdravniki odkimali, je mati šla ven, sredi hude zime, do vodnjaka, se začela polivati z vodo in Nebo prositi, naj njo vzame, ne sina. Kmalu je padla, sin pa je začel prihajati k sebi. Mati je umrla, on pa je postal zelo močna osebnost. Vedno je povedal, da čuti, da ima v sebi dve moči ali dve duši.

    Tega je še pa še tudi v Japonski zgodovini. Tudi tam so bili viharji, ki so grozili pogibelj vsem na njej, pa se je našla kakšna duša, princesa, in se vrgla v morje, da se je umirilo.

    Navsezadnje je bil takšen žrtvovalec tudi prerok Jona. Preberite si, kako je tapravi Jona mornarje spravil v resnično vero:

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?set=2&l=sl&pos=1&qall=1&idq=14&idp0=14&m=Jon%201&hl=Jon%201%2C5

    Aleluja!

    Brez tega pač ni svetega škofa. Po Vovku se špeglejte!

    OdgovoriIzbriši
  16. Jona, hvala za poglobljena pojasnila. Ob tem, kako je živel trener dečkov in da se je tako nesebično in požrtvovalno vedel v jami svojih varovancev, sem se zamislila. Preizkušnja, nad katero so bili popolnoma začudeni in pretreseni tudi reševalci iz vsega sveta, kaj so ti dečki prestali. Kakšna notranja moč bo izšla iz tega.

    V srce se je dotaknilo o žrtvovanju in mističnih zamenjavah, ki si jih opisal. Spomnim se, da je sv. Favstina tudi sprejemala skušnjave od drugih in zanje enormno pretrpela, vse za odrešenje duš, je velikokrat vzkliknila k Svojemu Jezusu Kristusu.

    Te pa naprošam za pojasnilo po Duhu, kaj se pa npr. dogaja duhovnikom, ki dajejo na lahko odveze ljudem, ki se ne pokesajo oz. opravijo pokore? Tudi oni plačujejo potem za takšnega grešnika?

    Hvaljen Jezus in Njegovi, Pot in Resnico skrito očem nam predočite, v priklonu pred Vami, lidija.

    OdgovoriIzbriši
  17. Pozdravljena lidija, dobro vprašanje. Sem začel pisati tu, a zmanjkuje prostora ves čas, zato bom kar nov tekst objavil, ko dokončam.

    Lep dan vsem.

    OdgovoriIzbriši


11.9.2018: Blog in komentiranje sta zaprta. Vesel študij!

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.